View Full Version : Anksioznost i depresija
Elisa Day
06-06-2009, 16:24
Depresija
- potištenost
- tuga, samosažaljenje
- plačljivost
- osamljenost
- bezvoljnost, apatija
- osjećaj bezvrijednosti i suvišnosti
- smetnje spavanja, apetita, spolnosti
- želja za smrću
Anksiozni poremećaj
- tjeskoba
- strah (kronični ili panični)
- fobije
- zabrinutost
- uzrujanost
- uznemirenost (unutarnja ili vanjska)
- nesanica
- opsesivne misli
- prisilne radnje
Zanima me što mislite o ovim bolestima, muči li vas koji od ovih simptoma, kako liječiti, utječe li faks na vaše mentalno zdravlje ili ste sretnici koji nemaju takvih problema.
Super tema. I ne može završiti na partizanima i ustašama. :D
Mislim da je teško moguće oboliti od depresije isključivo zbog faksa, prije da ljudi sa depresivnim sklonostima zbog toga između ostalog zapuste i faks. Mada, pošto i stres može izazvati depresiju, moguće da i faks bude jedan od više nakupljenih razloga.
Ono što ja znam - depresija nije prolazna, ako si imao jednu depresivnu epizodu koju nisi liječio sigurno će ti se vratiti. Depresija se mora liječiti kod doktora, najbolje pomaže kombinacija lijekova i psihoterapije. Jako puno ljudi ne zna je prepoznati kod sebe pa je miješa sa običnim lošim raspoloženjem. Depresija sama od sebe neće proći! Problem je, recimo u Americi, što mnogi ljudi nezadovoljni svojim životom (valjda zato što nemaju dvije kuće i dva auta, što li :D) misle da boluju od depresije, makar se rekoh radio o nezadolvoljstvu životom, pa se onda čude što im lijekovi ne pomažu. Antidepresivi će pomoći svakome tko je zaista bolestan. Ali za liječenje uzroka je potrebna psihoterapija inače će ti kad se skineš sa lijekova sve ponovo vratiti
mene faks nekada znao zaista ubiti u pojam...ali sam si stvorio recept i koncept, a to je:
faks je the enemy...to je sve, cak i ako mi predmet lezi, razlikujem ucenje od polaganja :mrgreen: dapace, moglo bi se reci da primjenjujem sun tzu metode :belj:
i sve je nestalo...postanes potpuno ravnodusan..."ah, pao sam? a jebiga :rotfl:"
ali dobro...ja imam bogat repozitorij hobija(ja ih ne bih nazvao tako) pa me to izvlaci vjerojatno...da citiram gaimana:
The world always seems brighter when you've just made something that wasn't there before.
Na svijetu postoji malo gorih stvari koje te mogu zadesiti, nego što je to depresija. Jer ona ubija ono osnovno u tebi, ono što je pokretač svega - ubija VOLJU. I nikakvi hobiji ti tu ne mogu pomoći (rekoh, ne radi se o o običnom neraspoloženju koje nas sve obuzme s vremena na vrijeme) jer kad boluješ od depresije nisi u stanju pročitati dva retka u novinama a kamoli da polažeš ispite
Elisa Day
06-06-2009, 18:25
Najgore je što je to bolest koja nije vidljiva okolini, pa osobi rijetko tko vjeruje. Recimo, nitko neće nekome tko je recimo slomio nogu reći: "diži se ljenčino", dok za osobu u depresiji koja nema volje za životom i uopće ustajanjem iz kreveta mnogi to misle i ne pokazuju nikakvo razumijevanje.
Super tema. I ne može završiti na partizanima i ustašama. :D
Partizani su bili depresivni, a ustaše anksiozni.
Antidepresivi će pomoći svakome tko je zaista bolestan
Neće baš.
cathy the great
06-06-2009, 18:53
http://www.youtube.com/watch?v=W7IxliAPjAk
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Antidepresivi će pomoći svakome tko je zaista bolestan. Ali za liječenje uzroka je potrebna psihoterapija inače će ti kad se skineš sa lijekova sve ponovo vratiti
ma hoce vraga...ti lijekovi su doslovce lutrija, tit for tat sistem
psihoterapija mi se osobno gadi...artificijalno stvaranje prisnih odnosa...
Najgore je što je to bolest koja nije vidljiva okolini, pa osobi rijetko tko vjeruje. Recimo, nitko neće nekome tko je recimo slomio nogu reći: "diži se ljenčino", dok za osobu u depresiji koja nema volje za životom i uopće ustajanjem iz kreveta mnogi to misle i ne pokazuju nikakvo razumijevanje.
Jasno je meni da je depresija bolest koja uzrok vuce iz "neispravne" kemije mozga...samo sam dao svoj savjet, a to je da stvaranje pomaze.
Ljudsko tijelo ima ogromne kapacitete za samoozdravljenje...samo se treba znati usmjeriti...
Kaline, hoće. Možda ne prvi lijek, ali onda će ga psihijatar promijeniti dok ne ne nađe onaj koji osobi odgovara. To nije trajno riješenje, niti je droga pa da se čovjek odjednom osjeća super sretno, služi samo da se osoba koliko toliko dovede u red i može donekle normalno funkcionirati. Na psihoterapiji je poslije da otkrije razloge bolesti, a onda je na osobi da mijenja životne navike, a to je i najteže. Ali ponavljam kolega Breeder - SAM SE NE MOŽEŠ IZLIJEČITI OD DEPRESIJE
Ali ponavljam kolega Breeder - SAM SE NE MOŽEŠ IZLIJEČITI OD DEPRESIJE
zbog ovakvoga stava nikada ni neces, a ti misli sto got hoces...meni se neda svadjati, ti si dao svoje misljenje, ja svoje...over and out
Kaline, hoće. Možda ne prvi lijek, ali onda će ga psihijatar promijeniti dok ne ne nađe onaj koji osobi odgovara. To nije trajno riješenje, niti je droga pa da se čovjek odjednom osjeća super sretno, služi samo da se osoba koliko toliko dovede u red i može donekle normalno funkcionirati. Na psihoterapiji je poslije da otkrije razloge bolesti, a onda je na osobi da mijenja životne navike, a to je i najteže. Ali ponavljam kolega Breeder - SAM SE NE MOŽEŠ IZLIJEČITI OD DEPRESIJE
Sve ovisi o uzrocima depresije.
Meni jedna bliska osoba je počinila suicid unatoč terapijama, lijekovima itd.
http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/06/06/0122006.html?pos=n0
Nismo loši, u svakom slučaju.
Pa moramo barem u nečemu biti dobri.
loveshyness owna depresiju anytime...
:stretcher:
Isto kao što manjak željeza u krvi kad ga jednom dobiješ ne možeš prirodnim putem uspostaviti pa makar cijeli život jeo biljke, takav je slučaj i sa manjkom serotonina u mozgu. To može potvrditi i onaj najgori student medicine. Sad druga je stvar što čovjek sam može biti kriv što je obolio od depresije (ili slabokrvnosti kad smo već kod toga) pogrešnim načinom života (zlouporabom svoga tijela i mozga :D), ali se sam ne može iz toga izvući. Breeder, spuštaš se ispod svakog nivoa insinuiranjem privatnih stvari o kojima pojma nemaš, preskači me molim te
http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/06/06/0122006.html?pos=n0
Nismo loši, u svakom slučaju.
Ahah. Ugljan definitivno vodi, pogotovo ako uzmemo u obzir broj stanovnika.
<3
Ugljan ftw!
...
Ne znam, mislim da i stav ima overall veze s poboljsanjem ili pogorsanjem stanja.
Isto kao što manjak željeza u krvi kad ga jednom dobiješ ne možeš prirodnim putem uspostaviti pa makar cijeli život jeo biljke, takav je slučaj i sa manjkom serotonina u mozgu. To može potvrditi i onaj najgori student medicine.
ovoga puta sam odjebao wikipediju i nazvao studente medicine, apsolventa i jednoga sa 5. godine
kada sam im procitao post, pogotovo dio o zeljezu...znas koji je odgovor bio?
FRAJER JE DEBIL
...drugo...zeljezo iz biljke i zivotinje nije potpuno isto...dapace, ovo iz biljaka se puno teze absorbira
serotonim?
U PRAVU SI AKO JE GENETSKI IZAZVAN!!!! ali bilo sto drugo...ovisi od uzroka
i jos jedna mala informacija: na kemijski tretman pozivno reagira samo 40% ljudi ...znaci sto ces sa preostalih 60% ??
Samo lagano ljudi, diskusija se može vodit i bez vrijeđanja. :djss:
Nije važno jel se depresija može izliječiti vlastitim naporima ili samo medicinskom pomoći. Ima ozbiljne simptome, i kao takva bi se trebala tretirati kao svi drugi poremećaji i bolesti sa ozbiljnim simptomima, dakle ne prepuštat šansi da će se osoba izliječiti sama nego u svim slučajevima to prepustiti kompetentnim osobama.
Ovo nije tema o filmovima, knjigama, ili muzici gdje je svačije subjektivno mišljenje ispravno. Postoje znanstvene činjenice. Doduše Breeder ti uvijek možeš tvrditi i da je zemlja ravna ploča. Nije serotoniM, već serotonin, a svaka depresija, bila genetski uvjetovana ili ne, rezultira manjkom serotonina. Druga stvar, ovo o 40% nije točno, ni blizu, gotovo u svim slučajevima bolest se može barem ublažiti. Što se tiče željeza, mislim da sam u pravu, ali to nije stvar u koju se razumijem, samo mi je poslužila kao usporedba, moguće da griješim... Ali za ovo što rekoh o depresiji ne griješim, to je činjenica, i o tome sam puno čitao i zato ono i napisah veliki slovima, ne da bih se svađao, već čisto što je to najveća pogreška koju neupućeni imaju u vezi sa depresijom. Dakle, treba se obratiti liječniku, obavezno
Ja cu sad malo u offtopic jer je tema zapoceta na drugom topicu kao usko vezana uz probleme sa studiranjem na Pravu, pa ignorirajte ako vam se ne ide u tom smjeru. :wink:
Elisa, ne znam imas li ti zaista dijagnosticiranu depresiju ili ne - ako imas, zelim ti sve najbolje da ozdravis i da budes ok. Stvarno. :wink:
Sad ide dio za koji cete me gadat kamenjem - 90 posto studenata Pravnog fakulteta samo misli da ima depresiju. To je valjda u neku ruku i logicno, jerbo upravo bacih pogled na listu simptoma i nema toga koji mene ne drma u vrijeme rokova, a i nakon njih, ako su prethodni bili katastrofalnog ishoda. :mrgreen:
However, apsolutno ne pomaze ta kolektivna patetika i cmoljenje koje se namece jos od prve godine od Kavkaza pa do predavaona. Jebote, ne do bog da ti se dogodi da izvan sfere faksa upoznas nekoga sa Prava. Taj uzareni pogled koji vristi "oh, neam blage veze tko si ni i sta si, ali upravo si postala moja sestra po svemiru, jer samo se nas dvoje tako dobro razumijemo u toj ogromnoj patnji koji prozivljavamo!!!!" mene fakat plasi.
Gimme a freaking break, pobogu.
Konstantno tuljenje da je nama najteze, najzajebanije, svi nas mrze, svi nas stalno ruse, treba ti bar 15 izlazaka za polozit ispit, oni se ne prolaze na znanje nego na srecu, profesori nisu ljudi nego monstrumi, frajer na trgovackom je totalno pitao pitanja koja u biti ne postojeeee i slicne price su na prvu loptu potpuno imbecilne, ali ponovljene dovoljno puta postaju mantra pravnickoj masi koja onda ovo prodaje starcima, kolegama, prijateljima sa ekonomije, a na kraju i samima sebi.
I onda jebiga, ono. U kombinaciji sa cinjenicom da je velika vecina asocijalna (i to upravo ona koja kuka da su svi ostali nedruzeljubivi idioti, tipa corina op.a.) te padom na ispitu, otvara se sjajan krug frustracije koji se ne moze razbiti ako ste na tulumu zvan Pravni faks samo vi, knjiga i tabla praksitena.
Dijagnosticirana depresija je ozbiljan problem koji ima najmanje veze sa faksom i Pravnim fakultetom, i dojma sam da je u takvoj situaciji faks zadnja rupa na svirali.
Kriza u studiranju, however, se rjesava jedino zaletavanjem glavom kroz zid, ignoriranjem straha i okretanjem emocija u konstruktivnije ucenje. Taj dio morate odradit sami.
Koje su najčešće zablude Depresija će brzo proći sama od sebe, pa liječenje i nije potrebno.
Depresija je nešto što napada samo slabe i bespomoćne.
Promjenom okoline, proći će i depresija (Depresija je kao kovčeg, putuje zajedno s njegovim vlasnikom!).
Depresivan čovjek najbolje zna kako mu je (djelomice točno!) pa se sam može i izliječiti (pogrešno!)
http://mentalno.plivazdravlje.hr/depra/
U pravu si, BaF, velik faktor za psihološko zdravlje, samopouzdanje i slično je pozitivnost odnosno negativnost, i to stalno pokušavam ljudima objasnit. Pesimizam i patetika postanu toliko bitan faktor u svakodnevnom funkcioniranju nekih ljudi da uzrokuju samo-ostvarivanje vlastitih crnih predviđanja, te se to potom dalje gomila, tzv. downward spiral, u isto vrijeme stres i pritisak je sve veći i gubi sve više živaca što onda dovodi do anksioznosti i sličnih psihičkih problema. Samo bit pozitivan može puno značiti, iako ja mislim da je najbolje ne biti ni pozitivan ni negativan, bez očekivanja nema ni razočarenja.
Također - asocijalnost, koju si spomenula. Studenti prava ne idu na predavanja i rijetko dolaze na faks, uglavnom su doma i uče, i tako lagano mogu doć u situaciju da se nedovoljno druže s ljudima, što opet često može dovesti do svakakvih psihičkih problema.
Zato treba postići balans, jer studiranje na ovom faksu te zbilja dovede u jedno neprirodno okruženje.
Samo lagano ljudi, diskusija se može vodit i bez vrijeđanja. :djss:
samo sam citirao, sorry :belj:
serotoniM, već serotonin, a svaka depresija, bila genetski uvjetovana ili ne, rezultira manjkom serotonina.
typo,sorry...naravno da pocinje sa serotoniMom, ali ako nije genetski problem veca je sansa oporavka (govorimo o oporavku, ne micanju simptoma)
Druga stvar, ovo o 40% nije točno, ni blizu, gotovo u svim slučajevima bolest se može barem ublažiti.
pod koju cijenu?
Što se tiče željeza, mislim da sam u pravu, ali to nije stvar u koju se razumijem, samo mi je poslužila kao usporedba, moguće da griješim...
i najveci grijese :belj:
Ali za ovo što rekoh o depresiji ne griješim, to je činjenica, i o tome sam puno čitao i zato ono i napisah veliki slovima, ne da bih se svađao, već čisto što je to najveća pogreška koju neupućeni imaju u vezi sa depresijom. Dakle, treba se obratiti liječniku, obavezno
sta si tocno citao?
vise cu vjerovati ljudima koji su odradivali prakse na psihijatriji i zaista uce o tome, nego tebi (sorry)
Pj, to je istina. sjediti satima pred knjigom u svojoj sobi sigurno nije baš najzdravije, ali zar nije ova Bolonja bar nešto poboljšala glede odlaska na predavanja? inače, dovoljno je otići u NSB gdje je valjda 90% studenata sa Prava a pola ih ne dolazi tamo učiti već se družiti :D
jebiga Breeder, ne moraš mi vjerovati, ali vjeruj linku koji gore okačih
studiranje na ovom faksu te zbilja dovede u jedno neprirodno okruženje.
I da i ne - ovaj lajn mi je u rangu ovih koje sam navela. :wink:
Neprirodno je u smislu da ucis puno i da si pritom uglavnom izoliran, ali je poanta da smo svi u istoj kasi. Ako smo na tom nivou slicni, onda nisi solo i nije sva briga svijeta na tvojim plecima, jer kad ti ne ides van - ne ide nitko. Kad si ti budan u 5 ujutro nad knigom - jos ih je bar soma tako. Kad ti sjedis u Kavkazu - sjedi ih jos 100 (i uzimaju meni pusacka mjesta da bi se suncali, naravno...). :mrgreen: Naviknes se i nades metode prezivljavanja koje se daju ugurat u taj sistem. Ili ne nades, pa seres da su ljudi dubrad jer ne pricaju s tobom samo zato sto postojis, ali onda mozes i umuknut. :neko:
Druga stvar, Pravni faks zaista nije samo potez do nsba ili sjedenje doma za knjigom. Realno, zabole mene cime ce se tko baviti, hoce li, zeli li, moze li - ipak, cinjenica je da ima jedno dva miljona aktivnosti koje ti pokazu neku drugu sliku tog fakulteta. Od toga kako izgleda profesorski wc subotom u 9 ujutro do toga da se staff moze lako strpati u ladice koje i sami koristimo; od likova koje bi pljunuo na cesti do onih koje bi htio za frenda.
Nakon toga se prestanes tresti samo zato jer si na ispitu i samo zato jer osoba nasuprot tebe ima doktorat. (i dalje se treses jer ne znas, naravno :mrgreen:)
Glede ostalog, as usual - :thumbup:
Pj, to je istina. sjediti satima pred knjigom u svojoj sobi sigurno nije baš najzdravije, ali zar nije ova Bolonja bar nešto poboljšala glede odlaska na predavanja? inače, dovoljno je otići u NSB gdje je valjda 90% studenata sa Prava a pola ih ne dolazi tamo učiti već se družiti :D
Ma kakvi, ja nisam bio na nikakvim predavanjima. Samo seminarima.
Družiti se u NSB-u je dobra ideja, iako ne znam koliko produktivno što se tiče pripremanja za ispite. :D
I da i ne - ovaj lajn mi je u rangu ovih koje sam navela.
Ma mislim onako objektivno, knjiški, za čovjekovu psihu neprirodno stanje. Naravno da se tome može prilagoditi, al kad si još i prirodno asocijalan, teško stječeš poznanstva i to, jasni mi je kako se lako možeš uvuć u neki abnormalan stil života, izolaciju i slično.
U današnjem društvu, većina strahova je iracionalna i izkonstruirana od nas samih ili okoline. Tako je i onaj prema profesorima/asistentima. Pošto nemamo nikakvih pravih informacija o njima, napravimo konstukciju prema onome kako djeluju. Pošto je većina ljudi otprilike perceptivna kao proječan član udruge gluhoslijepih, te konstrukcije su posve krive.
Oprosti, ti se samo voliš zajebavat na račun drugih il imaš nekih problema sama sa sobom? Tko kuka da su drugi nedruželjubivi idioti?
Depresivna sam.
Zali se pravobraniteljici.
Riješite to preko PM-a, or else. :fat:
naime, ja cu vam sada priznati jednu tuznu istinu...
...ja sam loveshy:cold:
nemate pojma kako je tesko, gore mi je od depresivaca, palaplegicara, ljudi sa kronovom, ondine`s curse, panfobijom...you name it...
dragi pkt, sta da radim?!?!?! :cold::cold:
leptirić
07-06-2009, 10:21
Mislim da je teško moguće oboliti od depresije isključivo zbog faksa, prije da ljudi sa depresivnim sklonostima zbog toga između ostalog zapuste i faks. Mada, pošto i stres može izazvati depresiju, moguće da i faks bude jedan od više nakupljenih razloga.
S ovim se i ja slažem. Apropo onog sto je BaF govorila - meni uopće nije loše na faksu, volim otići na predavanja, popričati sa par ljudi, mislim da je faks neorganiziran ali ne i nemoguć i to je to.
I onda dođem doma. I nema te sile koje će me prislit da učim. Razmišljanja nepozitivna. Krenem ja i učit ali kada 5 sati učenja savladaš 5 strana, nekako su ti stvari depresivne? Obično onda stanem nakon sat dva kad vidim da nema smisla. Teško je glupima.
Na svijetu postoji malo gorih stvari koje te mogu zadesiti, nego što je to depresija. Jer ona ubija ono osnovno u tebi, ono što je pokretač svega - ubija VOLJU. I nikakvi hobiji ti tu ne mogu pomoći (rekoh, ne radi se o o običnom neraspoloženju koje nas sve obuzme s vremena na vrijeme) jer kad boluješ od depresije nisi u stanju pročitati dva retka u novinama a kamoli da polažeš ispite
Amen
Ljudsko tijelo ima ogromne kapacitete za samoozdravljenje...samo se treba znati usmjeriti...
S ovim se isto slažem, ali hej - koliko dobro poznajemo ljudski mozak? Poznavati sebe i znati si samopomoći je vještina koja se teško samo tako aktivira.
dragi pkt, sta da radim?!?!?! :cold::cold:
dragi breeder, prestani zaje...at
@BaF - genijalna opaska! genijalnaaaaaa! :rotfl:
Teško je glupima.
da,kaj ćeš
Leptirice, što reče Baf, svi ljudi kod sebe ponekad mogu prepoznati u prvom postu nabrojane simptome. Ali, ako se tako osjećaš neprekidno dulje od dva tjedna, tada treba otići liječniku. On će lagano prepoznati o čemu se radi, da li o običnoj potištenosti ili o nečem puno ozbiljnijem. Sjećam se Petkovićeve knjige iz Sociologije (dio o Freudu), gdje piše kako ljudski mozak ima obrambene mehanizme da neke stvari potisne, jer npr. u protivnom ako bi čovjek konstantno razmišljao o beskonačnom ništavilu koje nas (barem po njemu :D) jednom sve čeka, poludio bi. E, ljudima koji imaju dijagnosticiranu depresiju ti obrambeni mehanizmi su posve popucali i sami ih više ne mogu uspostaviti i riješti se neopisivo mračnih misli i opsesivnih razmišljanja o smrti koja te potpuno preuzmu. No, sad se otvorilo i ovo psihološko savjetovalište na faksu, ljudima može pomoći da vide koji je točno problem
evo što kaže Leonard Cohen:
Moja depresija, tako sumorna i tjeskobna, bila je jedino bitno, i nisam je se mogao otresti, nije htjela otići. Nisam znao što je posrijedi. Sramio sam se, jer je bila ondje čak i kad su stvari bile dobre, i govorio bih si, “Stvarno, na što se imaš žaliti?” Ali ljudima koji pate od akutne kliničke depresije, stvarno je svejedno kakve su životne okolnosti.
Elisa Day
07-06-2009, 12:37
Elisa, ne znam imas li ti zaista dijagnosticiranu depresiju ili ne - ako imas, zelim ti sve najbolje da ozdravis i da budes ok. Stvarno. :wink:
Nije, thank god, "samo" anksiozni poremećaji. Svejedno hvala.
Recimo kada imaš neke fobije muka ti je i razgovor sa ljudima a kamoli nešto više. Ne želim se osvrtati na faks jer mislim da je dovoljno rečeno od kolegice BaF. Istina je da mnogi koji su zatvoreni tjednima i štrebaju dobiju simptome depresije. Hej, ljudi smo. Ali isto tako tko je depresivan sam po sebi faks lako može dovesti do tog stanja.
Anksiozni poremećaj je isto gadan jer ti onemogućava normalno funkcioniranje. Kad jednom upadneš u opsesivne misli, teško se iščupati. Ja sam uspjela nekako naučiti i okupiram se dnevno aktivnostima što više mogu, ali tu dolazi problem kada moraš učiti po cijeli dan a misli bježe...
Autosugestija i tehnike smirivanja veoma pomažu, samo ih treba naučiti. Happy thoughts, happy thoughts :mrgreen:
Elisa, vjerujem da će sve biti u redu, držim ti fige :kiss:. Anksioznost je grozna stvar ali izlječiva. Čitajući neke postove na topiku ˝Trema˝, naiđoh na tipične primjere anksioznosti koje ljudi ne znaju prepoznati kod sebe - nije to obična trema. Da, najgore je baš ta razbacanost misli koje nikako ne možeš pohvatati, koncentracija ti je na nuli. Lako je prepoznati anksioznu osobu – ako netko čekajući tramvaj ne može pet sekundi stajati na mjestu već se prešetava gore dolje po stanici a ne radi se o nekom životno važnom događaju na koji ne smije zakasniti, ili ako netko u knjižnici ne može pet minuta sjediti pred knjigom – vjerojatno da se radi o anksioznom poremećaju.
Čini se da bolujem od anksioznosti.
Ah.
ja sam imala dosta teških razdoblja u srednjoj školi. tada sam se fokusirala samo na izlaske i kave i sve ostalo zapustila. nisam mogla postići neku ravnotežu u životu.
mislim da je neuspjeh na faxu, školi ili poslu put u očaj. vrtiš se u začaranom krugu jer iako ti je super sa svime ostalim(decko,društvo,starci,lova) činjenica da propadaš u nečemu što pripada "stvarnom svijetu" (fax, škola, posao) ti upropaštava dane i mjesece.
stoga ja mislim da fax ima veliki utjecaj na depresiju-ne zato što uh pao sam ispit idem kmečati vec zato kaj to pokazuje tvoj neuspjeh. nositi se s vlastitim neuspjehom nije lako.
nakon nekog vremena gubis vjeru u sebe i postanes paraliziran jer imas dojam da je sve što započneš osuđeno na propast. pa se bojiš išta i započeti jer si u glavi stvoriš sliku da i tako neces uspjeti i tak se vrtis u krug.
rjesenje je u mom slučaju bio svakodnevni rad tj svakodnevno učenje po cijele dane. na to sam se fokusirala pa je mic po mic došla i moja prva pobjeda. pa onda i veća i veća. bilo mi je prije, a i sad mi je užasno bitno da mi to obrazovanje bude neki životni oslonac.
možda je to nekima glupo ili smiješno, ja uz fax i učenje radim još 500 stvari ali uz zdravlje i ljubav najbitnije mi je obrazovanje. tako da u top tri stvari koje mene mogu totalno ukomirati uz bolest bližnjih, ljubavne jade spada i neuspjeh na faxu.
Elisa Day
07-06-2009, 22:22
Hvala O! Best wishes to you too.
Isto kao i Suni, ja sam si postavila obrazovanje kao životni oslonac nakon sveopće izgubljenosti, ali mi dođe da se pitam čemu to sve, što će meni te dvije diplome, zašto se uopće trudim kad nema smisla? I onda krene nizbrdo. Nekad faza traje kraće, nekad dulje, ali se uvijek iščupam nekako. Epizodama Black Addera najčešće. ::E:
legionar
07-06-2009, 22:26
Zadnjih mjeseci (tj. skoro već godina) sam totalno bezvoljan za faxom, ne mogu knjigu vidjet. Što je najgore totalno sam ravnodušan i ništa živo me ne može natjerat da se primim učenja. Ja sam učenje obiteljskog shy :cold:
Elisa Day
07-06-2009, 22:33
Zadnjih mjeseci (tj. skoro već godina) sam totalno bezvoljan za faxom, ne mogu knjigu vidjet. Što je najgore totalno sam ravnodušan i ništa živo me ne može natjerat da se primim učenja. Ja sam učenje obiteljskog shy :cold:
Lack of motivation. Zamisli si ono što najviše želiš u životu (novac, slava, zastupnička fotelja, sloboda od učenja obiteljskog...) i na korak si tome bliže nakon što ti Majstorovićka lupi žig u index.
legionar
07-06-2009, 22:36
Ne zanima me ništa od navednog, osim onog zadnjeg :rotfl:
Elisa Day
07-06-2009, 22:43
Onda ti je cilj u potpunosti postignut ako ispuniš tu zadaću :thumbup:
legionar
07-06-2009, 22:44
Lako je prepoznati anksioznu osobu – ako netko čekajući tramvaj ne može pet sekundi stajati na mjestu već se prešetava gore dolje po stanici a ne radi se o nekom životno važnom događaju na koji ne smije zakasniti, ili ako netko u knjižnici ne može pet minuta sjediti pred knjigom – vjerojatno da se radi o anksioznom poremećaju.Fino, izgleda da bolujem od tog poremećaja :mad2:
Had it, beat it. Ne, pardon, ovo je trebalo ići na topic Anoreksija i bulimija.
legionar
07-06-2009, 22:55
:rotfl::rotfl:
Elisa Day
07-06-2009, 23:00
Fino, izgleda da bolujem od tog poremećaja :mad2:
Ne mora uopće značiti. Moraš imati puno više simptoma od nestrpljivosti.
http://www.medicina.hr/clanci/tjeskoba_anksioznost.htm
ma vas sve treba u polje :angry:
bi vas ja vidio nakon 12 sati posla kako bi mi cvilili!!! :angry:
rad lijeci sve!!!:angry: zuljeve, glupocu i sidu!!!
ma vas sve treba u polje :angry:
bi vas ja vidio nakon 12 sati posla kako bi mi cvilili!!! :angry:
rad lijeci sve!!!:angry: zuljeve, glupocu i sidu!!!
Arbeit macht frei!
Elisa, zanimaju me neke stvari, ali o tome ćemo preko PP-a :wink:. Da, kod anksioznosti je važna fizička aktivnost i pravilna prehrana. Izbjegavanje alkohola i kave pogotovo
Mislim da se takve stvari pretežno mogu riješiti pronalaženjem bolje polovice.
I ne, ne šalim se.
Vjerujem da je temelj večini takvih poremečaja nedostatak onoga što se definira kao "ljubav", odnosno nekog odnosa sa određenom osobom u kojoj se pronalazi sigurnost, fizičko ispunjenje itd.
leptirić
08-06-2009, 13:55
I ne, ne šalim se.
Vjerujem da je temelj večini takvih poremečaja nedostatak onoga što se definira kao "ljubav", odnosno nekog odnosa sa određenom osobom u kojoj se pronalazi sigurnost, fizičko ispunjenje itd.
Ne nužno.
Jer čak i da imaš tako nekoga, pa nisi s njime/njom 24 sata na dan.
Sta onda kad nisi s njim/njom?
Ukoliko postoji prava povezanost, i ono vrijeme provedeno s tom osobom je dovoljno.
Naime, riječ je o čistoj percepciji te veze.
Ukoliko imaš osječaj da se na nekoga možeš osloniti i imaš osječaj da te ta povezanost ispunjuje, svejedno je koliko si dugo s tom osobom i koliko često si u fizičkom kontaktu s njom.
Dakako, opet napominjem, smatram da je pretežno nešto takvo moguće.
Sigurno nebi u svim slučajevima rezultiralo jednako.
I ne, ne šalim se.
kaj te sad ljubav šora? :)
krivo misliš...depresija je osobni problem. i može postojati i uz ljubav i uz bogat društveni život.
Ja ne vjerujem u ljubav.
Šalim se, mene uvijek ljubav šora. :mrgreen:
Smatram da se za aksioznost zasigurno može pronaći lijek u takvom tipu ispunjenja.
Nedostatak emotivnog ispunjenja osobe pretežno uvjetuje takvim "poremečajima". Emotivno ispunjenje doduše nemora biti "ljubav", ali pretežno taj osječaj povezanosti sa određenom osobom ispunjuje puno više nego osječaji moći, bogatstva itd.
Što se tiće depresije, smatram da sve ovisi o tome jeli riječ o kemijski uvjetovanom ili društveno uvjetovanom primjeru depresije, iako se preklapaju u mnogo toga.
Kada su poremečaji u radu organizma pokretač depresije, onda "ljubav" pa niti drugi oblici ispunjenja zasigurno neće biti "lijek" za osobu koja pati od depresije.
No, kada je riječ o društveno uvjetovanoj depresiji, odnosno depresiji koja proizlazi iz masovnog nezadovoljstva životom, nemogučnosti udobnog života, vanjske propagande itd., smatram da takva emotivna povezanost sa drugom osobom zasigurno može uvelike pomoći oboljeloj osobi.
Dakako, ovdje cijelo vrijeme govorim o realiziranoj povezanosti s drugom osobom.
"Nesretna ljubav" može biti samo još jedan od pokretaća depresije.
Izbjegavanje alkohola i kave pogotovo
a ovo jako utječe na anksioznost...?
Elisa, zanimaju me neke stvari, ali o tome ćemo preko PP-a :wink:. Da, kod anksioznosti je važna fizička aktivnost i pravilna prehrana. Izbjegavanje alkohola i kave pogotovo
ajde da se bar u necemu slazemo :belj:
Corina, pa postavila ti je Elisa link. Da, kofein samo pojačava anksioznost. Recimo, kad popiješ litru kave odjednom, može se reći da se osjećaš anksiozno :cold:
Kalinov post je lijep ali nisam baš siguran koliko je točan. Sigurno da usamljenost i nedostatak ljubavi kod nekih može biti UZROK depresije, kao što i podrška bliskih osoba može pomoći bolesnoj osobi da sve to lakše podnese, ali tako se sigurno neće izliječiti, ko što reče Cohen – depresije se nisam mogao otarasiti ni kad je sve bilo dobro. Kalinov komentar me podsjetio na onaj film sa Nicholasom Cageom, Šibicari. Kao on pati od hrpe psihičkih problema pa mu se pojavi kćerka i na kraju ispadne da je ono što mu je trebalo u životu bila emocionalna vezanost za neku osobu a da je patio samo od manje neuroze. Lijepa priča, ali ipak samo holivudski film
leptirić
08-06-2009, 19:46
Ja ne vjerujem u ljubav.
Šalim se, mene uvijek ljubav šora. :mrgreen:
aaaaaa... sweet :lol:
no da - ja mogu reći da sam uvijek imala nekako "sreće" u ljubavi i danas imam osobu koju mnogo volim i predstavlja mi onaj oslonac o kojem si pričao, ali ni to mi nažalost nije pomoglo sa mojim depresivnim epizodama.
Da, uvijek je lijepo imati nekoga pokraj sebe u takvim situacijama, ali ja se sjećam razdoblja da nisam htjela vidjeti nikoga. Baš nikoga, pa ni njega. Zatvorena u svojoj tamnoj sobi.
I nemoj molim te sad izvesti zaključak da ga ne volim dovoljno jer to nije istinit zaključak. :mhm:
Jeli itko pročitao baš cijeli moj post?:mrgreen:
Po mom cijenjenom misljenju, rjesavanje depresije ili anksioznosti kacenjem na drugu osobu u ime ljubavi i nuklearne povezanosti moze zavrsiti samo ludom opsesijom koja ce, pri prvoj poteskoci ili ne-do-bog-prekidu-druge-strane zavrsit ili epizodama ludila ili policijom.
Ne bih ja bas.
Elisa Day
08-06-2009, 22:07
Po mom cijenjenom misljenju, rjesavanje depresije ili anksioznosti kacenjem na drugu osobu u ime ljubavi i nuklearne povezanosti moze zavrsiti samo ludom opsesijom koja ce, pri prvoj poteskoci ili ne-do-bog-prekidu-druge-strane zavrsit ili epizodama ludila ili policijom.
Ne bih ja bas.
Ou jea.
Fokusiranje na jednu osobu samo dovodi do još većeg ludila.
malimrav85
08-06-2009, 23:00
ja sam na prvoj godini (tj. prve dve od tri kolko sam bio na prvoj) samo bazirao život na faksu
mislio sam si nemrem sad van, neću učit, ne smijem na tekmu jer će zapostavit nekaj. ne da sam bio rasulo nego sam mislio da sutra neće sunce svanut.
onda sam puko i reko ma jebo te faks pa počeo ić van svako malo, di god mi se išlo općenito i uspio sam dat prvu, drugu i ako bude sreće dat ću sad i treću nekak.
sad znam otić dan prije ispita van
dan prije upravne znanosti sam čitav dan radio na izborima onda sam došao doma pa sam između ponavljanja i gledanja utakmice izabrao utakmicu. i prošao,
kad sam kpp imao u 2. mjesecu dan prije sam čitav dan po gradu sa curom hodao.
tak da bi vam preporučio da se nikako ne zatvarate doma u nadi da će se čudo dogodit ili da ćete naučit više jer ste čitav dan doma. čak suprotno! ako odete nekam ili nekaj slično kad dođete doma imat ćete neku grižnju savjesti pa će sve ići lakše.
ovak kad ste doma mislite si ma imam vremena čitav dan kad ono dan ode.
samo hrabro!
i da, dolazite na PKT tulume, pomaže se napit sa 500 istomišljenika!
Ne bih ja bas.
That`s true. Od takve osobe mozemo previse ocekivati, i ona se kaciti na nju i kukati joj svaki put kad se lose osjecamo. A dosta ljudi se sa time ne moze nositi i onda dolazi do prekida, a ti u jos gorem stanju jer ni to malo oslonca koji si stvorio nemas. Sam sebi moras postati oslonac, nijedan decko, frendica itd. ne mogu uvijek biti tu za tebe, moras se znaci snaci i bez njih.
Elisa Day
08-06-2009, 23:52
I Mravac pravo zbori, we're man not machines.
Treba svladat oni glupi osjećaj krivnje ako si negdje a ne učiš doma, pa gdje god bio ne možeš se opustit.
Evo, ja sam uvjerena da sam pala kpp jer vikend prije dok sam bila vani nisam mogla izbiti taj prokleti ispit iz glave :mrgreen:
aaaaaa... sweet :lol:
no da - ja mogu reći da sam uvijek imala nekako "sreće" u ljubavi i danas imam osobu koju mnogo volim i predstavlja mi onaj oslonac o kojem si pričao, ali ni to mi nažalost nije pomoglo sa mojim depresivnim epizodama.
Da, uvijek je lijepo imati nekoga pokraj sebe u takvim situacijama, ali ja se sjećam razdoblja da nisam htjela vidjeti nikoga. Baš nikoga, pa ni njega. Zatvorena u svojoj tamnoj sobi.
I nemoj molim te sad izvesti zaključak da ga ne volim dovoljno jer to nije istinit zaključak. :mhm:
U pravu si. Jedan od glavnih simptoma depresije je potpuni gubitak interesa za ljude i bilo kakve socijalne kontakte. O nikakvoj emocionalnoj povezanosti tada ne može biti ni govora, niti je to put ka izliječenju. Takva osoba će sasvim sigurno zahladiti sve svoje odnose sa bliskim osobama, ne zato što ih ne voli, već zbog sveopće bezvoljnosti za bilo čim.
Zamrla je tema a nismo se dotakli jedne važne stvari. Da ne oftopičarim prenosim dio posta od Unknown Heroine ovdje.
kod mene nije bio problem da mi je problem bio potražiti pomoć nego je problem kaj te većina psihoterapeuta šikne na neku terapiju-raznoraznim medikamentima, a ja sam izričito rekla da ne želim tablete; i zato sam nakon točno dva sata provedena kod psihoterapeuta prekinula ajmo reć tretman - iako su ta prva dva sata bila samo upoznavanje i sve kaj je ona o meni zaključila je ono kaj joj je pred nosom pisalo iz mojih prijašnjih nalaza (vezanih za neke druge bolesti).
Nije mi jasno, otkuda toliki zazir mnogih ljudi od tableta? Ako te boli glava ili zub, ili se radi o bilo kojoj drugoj fizičkoj bolesti svi će bez pogovora piti sve što im doktor propiše, jedino kod depresije i anksioznosti ogroman broj ljudi iako zna da ima problem dolazi sa stavom: sve, samo neću piti nikakve tablete. Mislim, ne radi se tu o nikakvim sedativima od kojih ćeš se osjećati otupljeno niti su te tablete išta štetnije od ostalih (smiješne priče o zlim farmaceutskim lobijima koji taje nuspojave, na stranu). Također se ne radi ni o drogama koje će ti stvarati neko umjetno euforično stanje i artificijelnu realnost. A ako već psihijatri imaju tolike godine škole valjda oni najbolje znaju.
Ljudi se uglavnom boje navikavanja na neke tablete. Greska je sto misle da sve vrste tableta izazivaju navikavanje, a zapravo se dobro zna koje da, a koje ne. Sto se tice anksioznosti mnogi se uzdaju u biljne čajiće, biljne tabletice i sl.
Osobno nemam nikakav zazir prema tabletama, a ljudi koji imaju obicno su takvi zbog neinformiranosti. A najvise volim one koji se napusavaju i sve druge droge su bar jednom probali, ali su protiv tableta.:roll:
malimrav85
10-06-2009, 22:55
ma bolje se napit
ne izaziva navikavanje
:neko:
Osobno nemam nikakav zazir prema tabletama, a ljudi koji imaju obicno su takvi zbog neinformiranosti. A najvise volim one koji se napusavaju i sve druge droge su bar jednom probali, ali su protiv tableta.:roll:
Hahaha, da, znam jednu takvu...
evo korisnog teksta o lijekovima:
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1044/
Trećina bolesnika ne reagira na prvi propisani antidepresiv. U takvom slučaju, liječnik može povisiti dozu, promijeniti lijek ili prvom lijeku dodati drugi antidepresiv s malo drukčijim mehanizmom djelovanja. Teža depresija može se tretirati s dva, tri ili četiri lijeka istodobno, čime se dobiva šira fronta djelovanja na biokemijske uzroke. Kad liječnik i pacijent pronađu prikladan lijek, ili kombinaciju lijekova, oko 90 posto pacijenata doživljava ublaženje ili nestanak depresivnih simptoma.
Budući da je depresija kronična bolest, duboko ukorijenjena u središnji živčani sustav, zasad se ne može trajno ukloniti. Pacijenti koji su imali samo jedan napad (epizodu) depresije, mogu se nakon jedne kure antidepresivima oporaviti i više nikad se ne razboljeti. No, moguće je da se depresija i vrati, a osobe koje su kroz život imale više depresivnih epizoda riskiraju nove napade tijekom cijelog života. Stoga se onima koji imaju prvu depresivnu epizodu u životu preporučuje uzimanje lijeka šest do devet mjeseci nakon prestanka simptoma, a onima koji od depresije pate kronično savjetuje se višegodišnje ili čak doživotno liječenje. Ništa strašno - ista se strategija koristi kod povišenog tlaka i dijabetesa.
loveshyness owna depresiju anytime...
Baš je lijepo ismijavati nekoga čiji se nadimak briše iz registracije uopće čim ga moderatori vide.
Ja zbog love-shynessa tonem sve dublje, od ispisivanja s ovog faxa do toga da nemam neke motivacije čak ni upisati ikakav drugi, radio sam par mjeseci neku fizikalu ovog proljeća, bar nešto.
Ali sve mi to ne znači mnogo kad nikad neću imati ni curu s kojom bih u kino, a kamoli dugotrajnu vezu, brak, djecu.
cathy the great
19-06-2009, 12:55
moj omiljeni forumaš se vratio :thumbup:
Bok :mrgreen:
Ali pričajte vi sad o anksioznosti i depresiji, pustite mene, ionako mi slijedi ban
Mortiis! :rotfl::adzk:
Vidim na zapadu ništa novo :mrgreen:
Nemojmo spamati, tema je vrlo važna. Mortis, tvoj problem je usko vezan sa temom, obično ˝lovšajnes˝ odnosno da ne seremo http://en.wikipedia.org/wiki/Avoidant_personality_disorder ide zajedno sa depresijom. Da li si ti išta poduzeo po tom pitanju? Održavanje normalnih socijalnih kontakata je valjda čovjeku najurođenija potreba, da ne pričamo o onima emocionalne prirode, pa vjerujem da ti nije nimalo lako, ali da li si pokušao nešto napraviti? Sad ćeš reći da su psihoterapije i slične stvari glupost, al' sigurno su bolje od jadanja na forumu, kao da itko ovdje zna kako ti pomoći
Liječim se na Vrapču (da, da, go ahead with the jokes) ambulantno, dijagnosticiran mi je F 32.2, dakle, teška depresivna epizoda. Dakle, smiješno u pm, pa samo očekujem da nastavite s ismijavanjem, nemojte se zadržati na love-shynessu.
Moram priznati da mi je lakše otkad sam napustio fax na tom polju jer sam tamo stekao tek nekoliko površnih poznanstava i uopće se nisam osjećao da studiram.
Imam jednog super frenda koji studira Pravo izvanredno, da sam i ja bio izvanredni ili on redovni kao ja nikad ne bih odustao, no nisam htio samo zbog njega prijeći na izvanredne, ipak je velik novac u pitanju, napravio sam dosta sranja starcima zadnjih 5 god da od njih tražim još 7k kuna, iako znam da bi mi platili.
Oko terapije, lijekovi mi sada pomažu (prvih mjesec dana su mi spržili mozak), ali mislim da psihijatri općenito ne shvaćaju problem LS-a i kako se odnosi na depresiju, frajer kaže da odem na ples i priđem nekoj, ne razumije da nije dovoljno ni da cura meni priđe jer je ja neću dirati ni ljubiti nikada ako eksplicitno ne zatraži.
Inače, izađem tu i tamo, sutra idem u Močvaru i tako...
No, nešto o samoj temi, mislim da većina ljudi ni ne shvaća kakav su pakao psihičke bolesti općenito i kakve posljedice uzrokuju.
Eto, drago mi je da si konačno nešto poduzeo :thumbup:
Nego, psihijatri itekako priznaju poremećaj koji sam gore naveo, prestani više sa lovšajnesom, APD je klasificiran kao bolest, ali se nažalost teško liječi, no piše da se sa godinama ublažuje. Ako ti psihijatar zaista to kaže, onda je idiot ili onda ti uopće nemaš taj poremećaj. Jasno je da osoba sa tom bolešću neće nikada prići nekome zbog bolesnog straha od odbijanja i nema šanse da će ti to bilo koji psihjatar govoriti
Liječim se na Vrapču
bio jucer jedan decko na vjeronauku kaj se lijeci na Vrapcu i kaze da mu je puno pomoglo...nadam se da ce i tebi...a i nadam se da nas neces gnjaviti tim sranjima jer mi nismo psihijatri i mozemo ti samo odmoc a ne pomoc:thumbup:
Eto, drago mi je da si konačno nešto poduzeo :thumbup:
Nego, psihijatri itekako priznaju poremećaj koji sam gore naveo, prestani više sa lovšajnesom, APD je klasificiran kao bolest, ali se nažalost teško liječi, no piše da se sa godinama ublažuje. Ako ti psihijatar zaista to kaže, onda je idiot ili onda ti uopće nemaš taj poremećaj. Jasno je da osoba sa tom bolešću neće nikada prići nekome zbog bolesnog straha od odbijanja i nema šanse da će ti to bilo koji psihjatar govoriti
Ne možeš ti davati nekome dijagnoze ni u živo, a kamoli preko foruma.
Jedina dijagnoza koju u pogledu cura imam je kronični pičkitis, koji nema lijeka i koji vodi samo u smrt.
Naravno da ima šanse da će psihijatar svašta govoriti jer je i on čovjek, te ima ženu i djecu, i sam je nekad izlazio (valjda je u to vrijeme još kao oblik izlaska bilo aktualno ono što se naziva "ples" :mrgreen:).
Stvar je jednostavno u tome da, bio izliječen od depre ili ne, prići nikad neću, pa će to samo generirati depru. Začarani krug zbog kojeg sam sve bijesniji.
veteran, oko onoga sa odmaganjem se varaš, sve na mene ima neutralan učinak
Ma naravno da ne mogu, niti mi je to cilj, samo rekoh da problemi o kojima pišeš zaista kod nekih ljudi postoje i da je taj poremećaj klasificiran na listi bolesti, ali ne radi se o lovšaju jer je lovšaj neko pseudoznanstveno lupetanje nekakvog sumnjivog tipa već se zove Avoidant Personality Disorder http://www.net.hr/zdravlje/page/2008/10/07/0177006.html. Ja ti vjerujem da ta bolest jest jedna od groznijih, jer si sa tim kočnicama u glavi praktički osuđen na usamljenost, a nitko ne može sam. Ne znam da li se o tome radi kod tebe al' bi u svakom slučaju trebao otići na neku psihoterapiju
fat drummer
22-06-2009, 22:41
Liječim se na Vrapču (da, da, go ahead with the jokes) ambulantno, dijagnosticiran mi je F 32.2, dakle, teška depresivna epizoda. Dakle, smiješno u pm
MUAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHA
a u kurac, ovo je nešto najsmješnije što sam ikada čuo!!!!
jebote, to vrapče razvije ljudima smisao za humor!:rotfl::rotfl:
ma je li to onaj mortiis, THE MORTIIS?? :mrgreen:
anyway, ja sam jedno vrijeme imala ozbiljnih problema s anksioznošću. opsesivne misli, jaki napadaji panike, iracionalni strah od vanjskog prostora, strah da ću umrijeti ili da ću poluditi... najgore od toga što sam otišla kod psihologa jer sam vidjela ne mogu više tako živjeti, psihlog mi je doslovce rekao da to gluposti pričam, da mi mladi danas samo izvoljevamo nešto, da mi nije ništa i pričao mi o nekoj meditaciji i jogi, višem stadiju svijesti. nisam k sebi mogla doć što to slušam....odbila sam lijekove jer nije bilo smisla da počnem s tim s 18 godina... nakon 3 godine, sve je nestalo,niti imam napadaje, niti strahove...iz čista mira je nestalo.
možda glupo zvuči, ali alkohol i "narodni lijek zelene boje":mrgreen: su mi pomogli u najgorim danima...danas si ne mogu zamisliti više takvo stanje i na čin na kojim sam brijala... kao što je netko rekao, učenje i obrazovanje me drži podalje od psihičkih slomova i "čudnih" stanja i zaista je dio života koje me gura naprijed
ja sam također jedno vrijeme imala problema s anksioznosti,
slažem se da te ispiti guraju naprijed ,da se osjećaš dobro, vrijedno itd.
Robierre de Cochon
26-06-2009, 21:37
Mislim da većina ljudi ima nekih problema s ličnosti...ajde neću reći da su potencijalni pacijenti za Vrapče...ali da su česti neki psihološki problemi koji bi uz malo truda mogli biti riješivi. S druge strane to nije nešto o čemu bi mogao s bilo kime razgovarati...jer čak ni osobe iz bliže okoline nemaju strpljenja/volje/želje baviti se tuđim problemima.
U nedostatku love za dobrog psihoterapeuta...možda nije loše probat sa "samopomoći". Pod uvjetom da ne potpada po rubriku trash literature...a većina tih priručnika je teški shit!
U nedostatku love za dobrog psihoterapeuta...možda nije loše probat sa "samopomoći". Pod uvjetom da ne potpada po rubriku trash literature...a većina tih priručnika je teški shit!
evo bas mi me podsjetio. ovo je jedna knjižica koja je jako jako kvalitetna. nikakvo prodavanje muda pod bubrege bez brige. meni je puno pomogla :)
dale carnegie-how to stop worrying and start living
taj dale čovo je jako talentiran pisac i zdrav lik u glavi. pa ju toplo preporučujem. kad vas crne misli zaogrnu
Ima netko savjet sto raditi kad se potpuno izgubi volja i ude u letargiju? ;_;
*usput Mortiis kako to da si se vratio uopce na forum, sto ti je drustvo tako dobro bilo :E?*
Ako se letargija odnosi na faks i ucenje treba naci neku motivaciju, neki razlog i onda s time krenes. Postepeno dodes do toga da ucis svaki dan cisto da ne bi opet pao u letargiju/depresiju/nesto trece.::E:
Razlozi mogu biti razni...moj je na neki nacin bio taj sto khm..love life sucks, pa sam se preorijentirala na ucenje, i onda sam barem s te strane zadovoljna sa sobom, dobijes osjecaj da ne trosis vrijeme uzalud i ponosis se sobom (kad das ispit ::E: ili jednostavno kad znas da si se trudio).
*usput Mortiis kako to da si se vratio uopce na forum, sto ti je drustvo tako dobro bilo :E?*
onda moraš učiniti nešto da se opet osjećaš živom!
u tvom slučaju bih preporučila sredivanje bioritma. srce mi zatreperi kad ti čitam postove u 22h navečer da si se probudila i ides u nsb. to nije human. nemres tako. buđenje prekasno i učenje noću je smrt :( put u halucinacije, glavobolje itd
Ali halucinacije su zabavneeee :E
U petak sam cijeli dan..tj noc imala osjecaj da me netko prati.
Pukla ko kokica :lol:
No da, trenutno se pokusavam unormaliti, ipak je ispit ujutro, pa moram biti donekle normalna. :rotfl:
Ma okej, okej, snaci su se ja.
I druži se sa prijateljima. Ne znam koliko to prakticiraš al recimo da ne idem u nsb i tamo se družim s ekipom bio bih lud. Znam po tome kak mi je kad se nakupi nekoliko neradnih za redom.:mrgreen:
Ali halucinacije su zabavneeee :E
U petak sam cijeli dan..tj noc imala osjecaj da me netko prati.
Pukla ko kokica :lol:
No da, trenutno se pokusavam unormaliti, ipak je ispit ujutro, pa moram biti donekle normalna. :rotfl:
Ma okej, okej, snaci su se ja.
ja sam zadnjih 3 tjedna svaki dan u golfu navečer :D provjerena terapija
golf djeluje umirujuće na mene!
samo si sredi bioritam:)
Alita, kad ti prođe ispit napisat ću ti kako sam se ja riješio (ili se rješavam :cold:) nekih svojih problema a zaista sam vidio dno :(. Treba skupit hrabrosti i otići porazgovarati sa stručnjakom. A situacija u kojoj se ti nalaziš je iznimno stresna, neizdrživa... Točno ono što kaže Suni, pošto sam i sam imao užasnih problema sa spavanjem, znam koliko je to važno a doktor me uvijek prvo pita koliko spavam, kad idem spavati, kaže da je za anksioznost naspavanost najvažnija stvar, barem osam sati dnevno
legionar
06-07-2009, 00:34
Mene isto muči bioritam. Idem spavat ujutro oko 8, vrtim se u krevetu i zaspim obično oko 10 i crkavam po danu. Strava i užas. Poslije toga sam cijeli dan strgan. A ovo prokleto obiteljsko će me doći sijedih, gadi mi se iz dna duše i ubija volju za životom. To kad prođem palit ću knjigu ritualno 544 dana koliko ima stranica.
buđenje prekasno i učenje noću je smrt :( put u halucinacije, glavobolje itd
točno. ne samo to, nespavanje noću može dovesti i do maničnog poremećaja
malimrav85
06-07-2009, 00:45
Ja bi svakome preporučio siestu.
Ja se dignem u 10 otišao spavat u 22h ili u 03 (što je češće) ali siesta oko 13-14 mora past jer bez toga nema dalje. Da ne spavam popodne pol sata do dva, ovisno o danu, ne bi nikad niš napravio.
Doduše, ne znam kaj ću kad počnem radit ali nije ni Madrid na kraju svijeta.
barem osam sati dnevno
Ma previše. Neki optimum je 7 za prosječnog čovjeka. Meni je recimo 6 i pol čist okej.
Ja bi svakome preporučio siestu.
Meni je siesta grozna. Popodne spavam samo ako sam spavao do tipa 12 ili duže. Onda popodne zaspem sam tak. :D Ako spavam normalno od tipa ponoć do 7, to mi sasvim napuni baterije. Od predugog spavanja sam samo umorniji haha.
u principu je nekima i šest dovoljno ali ako imaš dijagnosticiranu anksioznost tada ti treba više sna, barem osam sati.
cathy the great
06-07-2009, 00:50
imam lijek za vas - by my daddy. rekao mi je da je i on dok je bio mlađi imao problema s poremećenim bioritmom i skužio koji je to zajeb jer ti cijeli dan prođe u spavanju i umoru.
rješenje je vrlo jednostavno - bez obzira na to što ste legli u 4-5, navinite si budilicu u 6-7. jest da je rano čak i za jutarnje tipove, ali nakon par dana tijelo će vam samo počet oko ponoći signalizirati da mu se spava.
fakat djeluje- sada imam normalan bioritam. liježem oko 1 i budim se u 8-9
ja napokon našla svoju čarobnu formulu nakon svih mogućih kombinacija, a i stara mi ne da spavat preko dana -.-, spavat oko 23, dizanje u 5 ili 6 :thumbup: prvenstveno mi to paše jer ja ne mogu učit na večer, poslije 18 samo natežem te knjige usporedno s tv-om i kompom.....:mrgreen:
Alita, ja svoje probleme s bioritmom rješavam tako da odem spavat onda kada ću ustati u normalno vrijeme. Dakle, recimo da imam sjeban bioritam. Nešto sam pročitao da si ustala u 22, recimo da je tako. U toj bih situaciji otišao spavati sljedećeg dana oko 20,21. Znam da je mučno i naporno, ali sljedećeg ćeš dana ustati s kokošima i normalan će se bioritam vratiti, s vremenom ćeš vjerojatno ići spavati malo kasnije od 20-21 i nećeš ustajati oko 5, ali normalan bioritam se ne bi trebao poremetiti.
Jer meni bio ovaj način koji spominje cathy bio potpuno nekoristan, kao zajebat ću svoj bioritam jer ću ustati u 7 kao da sam legao u normalno vrijeme, a ne u 5 ujutro. Prije ću ugasiti budilicu i nastaviti spavati ili biti tek malo manje strgan ostatak dana nego u slučaju da uopće nisam spavao, tijelo će mi signalizirat da mu se spava puno prije ponoći :mrgreen:
Ma naravno da ne mogu, niti mi je to cilj, samo rekoh da problemi o kojima pišeš zaista kod nekih ljudi postoje i da je taj poremećaj klasificiran na listi bolesti, ali ne radi se o lovšaju jer je lovšaj neko pseudoznanstveno lupetanje nekakvog sumnjivog tipa već se zove Avoidant Personality Disorder http://www.net.hr/zdravlje/page/2008/10/07/0177006.html. Ja ti vjerujem da ta bolest jest jedna od groznijih, jer si sa tim kočnicama u glavi praktički osuđen na usamljenost, a nitko ne može sam. Ne znam da li se o tome radi kod tebe al' bi u svakom slučaju trebao otići na neku psihoterapiju
Ne bih duljio o samom nazivu, ionako će me i za ovo pokopat i dežurni forumaši, ali Brian Gilmartin nije sumnjivi tip. On je psiholog, imaš ga i ovdje
http://www.youtube.com/watch?v=ecYpk2Mb_kM , nije netko tko provodi dane nad kristalnom kuglom.
Što se tiče nekakvih dijagnoza, imam jednu drugu, ali što mi to znači? Slovo na papiru.
Što moje stanje, kako god se zvalo, u praksi znači? Ne znači da stalno dobijam odjebe, znači da nikad u životu nisam dobio odjeb jer nikad nisam ništa pokušao.
Što se tiče prilaska cura meni, ne razumijem signale, ne razumijem ništa osim eksplicitne ponude za nešto kakvu će cura ipak rijetko dati bilo kome.
Na kraju, potpuno je miješanje krušaka i jabuka ako netko spomene izlaske ili društvo. I kada izlazim to ne znači ništa osim novog izvora frustracije jer ja neću ništa ni pokušati.
Sve ovo znači da mi je jednostavno doživotno uskraćeno baš sve- od odlaska s curom u kino do stvari kao što su djeca i brak. Ne samo da nikad nisam imao djevojku, nisam imao ništa.
U takvoj je situaciji nemoguće naći motivaciju za dizanje ujutro iz kreveta, kamoli studiranje.
I ovo sada, kada upisujem drugi fax... To je čista smijurija. Bijedno kupovanje vremena pred starcima, vremena kojeg je sve manje.Neću završiti ni taj fax kao što nikad ne bih Pravo... nema motivacije.
Ne kažem da bih uz normalnu situaciju na tom pogledu završio ovaj s fax s lakoćom, to je glupost, ali bih imao nekakvog motiva za učenje ili bilo što osim žderanja, sranja i buljenja u strop.
A mržnja.... Ona buja iz dana u dan. Za mene su žene krave koje se jebu s bilo kime, ali prednost daju kamiondžijama i seljačinama. No, takav stav sam po sebi ne znači ništa. Nikoga nije odbio ni pridobio jer prilika nikad ni nema.
Sve već počinje uzimati svoj danak. Najradije bih kada bi mi Centar za socijalnu skrb dao nekakvu invalidsku mirovinu i kada bi netko na taj način priznao da se nisam sposoban nositi sa životom kad imam takav hendikep. Ali to ne daju ni umirovljenicima, a kamoli će meni.
Suuuper. Fino.
Nego, kako to da si se vratio?
I prije sam to pitala, ali nisi vidio?
Možda kad budeš imao malo poštovanja prema ljudima, prvenstveno ženama, ćeš imat i dovoljno poštovanja prema sebi da nekoj i priđeš. :thumbup:
:roll:
Suuuper. Fino.
Nego, kako to da si se vratio?
I prije sam to pitala, ali nisi vidio?
Na što se odnosi prva rečenica?
Nema posebnog razloga zašto sam se vratio, ali neće biti zadugo sada kad odlazim s ovog fakulteta :(
opa sad ti je i invalidska penzija na pameti
mortiis, tebi nije ništa, a ako i je (kaj fkt duboko sumnjam), ponavljanje postova s uvijek istim rečenicama je naporno
no ak ti pomaže, knock urself out
Nema posebnog razloga zašto sam se vratio, ali neće biti zadugo sada kad odlazim s ovog fakulteta :(
A ja mislila da smo ti mi forumasi tu omilili. :(
Možda kad budeš imao malo poštovanja prema ljudima, prvenstveno ženama, ćeš imat i dovoljno poštovanja prema sebi da nekoj i priđeš. :thumbup:
:roll:
Nije da ne prilazim nekoj jer mislim da nisam dovoljno dobar ili da će me odbiti. Ne prilazim jer to nikad nisam napravio i jednostavno to neću napraviti, smiješno je da netko očekuje da odjednom s 21-om godinom počnem prilaziti, a da prije toga nisam nikada taman da me lobotomiziraju, a ne da "počnem imati dovoljno poštovanja" i takve frazetine.
Moj bijes prema ženama razvio se kada sam osuđen bezrazložno na uvjetnu kaznu, kada sam vidio kakve primitivke se prodaju za "super cure", kakvi likovi dolaze do cura.
Ali nije to razlog da ne prilazim- po logici stvari prišao bih curi koju poštujem ,a ne primitivki, ali jednostavno sam nesposoban i za tako nešto
fat drummer
06-07-2009, 01:58
ah mortiisove žalopojke još jednom...
opa sad ti je i invalidska penzija na pameti
mortiis, tebi nije ništa, a ako i je (kaj fkt duboko sumnjam), ponavljanje postova s uvijek istim rečenicama je naporno
no ak ti pomaže, knock urself out
To da nikad neću imati curu (dakle, ni vezu, brak, djecu) je ništa?
Lol
Naravno da mi treba invalidska, smiješno je očekivati da netko takav studira ili radi.
Nitko od vas ne bi to mogao, kada bi samo imali taj problem. No, ne očekujem ja da će te budale tamo shvatiti to, svejedno, poslat ću im pismo u kojem to tražim i sve argumentirati dokumentima od psihijat(a)ra i onih sa suda.
Alito.... Nemaju mi što omiliti, nisam dolazio ovdje :( Stara ekipa, vidim... Najesen će doći svježe krvi
Nije da ne prilazim nekoj jer mislim da nisam dovoljno dobar ili da će me odbiti. Ne prilazim jer to nikad nisam napravio i jednostavno to neću napraviti, smiješno je da netko očekuje da odjednom s 21-om godinom počnem prilaziti, a da prije toga nisam nikada taman da me lobotomiziraju, a ne da "počnem imati dovoljno poštovanja" i takve frazetine.
Moj bijes prema ženama razvio se kada sam osuđen bezrazložno na uvjetnu kaznu, kada sam vidio kakve primitivke se prodaju za "super cure", kakvi likovi dolaze do cura.
Ali nije to razlog da ne prilazim- po logici stvari prišao bih curi koju poštujem ,a ne primitivki, ali jednostavno sam nesposoban i za tako nešto
Pa taj strah očito proizlazi iz manjka samopouzdanja. i.e. pičkica si, koja svoj strah i frustraciju istim preusmjerava na smiješnu teoriju o tome kako su žene ovakve i onakve, mada je lepeza ponašanja žena ista onakva kao i kod suprotnog spola, al na njih ne "pališ" pa te boli qrtz.
*freud se okreće u grobu*
a da prestaneš razmišljat o tome? nađi zanimaciju, hobi, opusti živce, popi pivu tako nešto dammit
previše razmišljaš i znam kak je to jer i sam ponekad previše teoretiziram u glavi, al ovo je fkt previše :roll:
pj i alita, prebrzi ste mi ;)
Josip Broz Tito
06-07-2009, 02:01
Pa jel nemaš neke prijatelje koji bi ti mogli sredit curu?
Pa da dođeš na gotov čin.
fat drummer
06-07-2009, 02:05
mortiisovi problemi su puno dublji od toga... meni smao ide na kurac što je mortiis toliko nesjvestan činjenice da smo mi svi svjesni činjenice da je njemu najteže u životu
:cold:
mortis vrti svoje a bogami i savjeti su uvijek isti :roll:. pošto sam izgleda jedini ovdje koji zna da tvoja bolest zaista postoji a i sam priznaješ da ti se zbog toga javljaju frustracije i iracionalna mržnja prema svim ženama što nije baš najzdravije :( zašto ne odeš na psihoterapiju. ne razumijem se u to, ali znam da postoje posebne grupne terapije gdje se ljudi uče socijalnim vještinama, baš za one koji boluju od izbjegavajućeg poremećaja ličnosti.
fat drummer
06-07-2009, 02:15
istina je da ja ne mogu shvatiti mortiisov položaj jer svaki dan jebem druge dvije pičke, subotom tri
ali da je mladi mortiis naporan, naporan je...
Pa jel nemaš neke prijatelje koji bi ti mogli sredit curu?
Pa da dođeš na gotov čin.
Imam prijatelje.
Ne razumijem kakve su cure koje je moguće srediti trećoj osobi koja stiže na gotov čin, možda žive na tvojoj planeti.
Ne želim parcelizirat postove u raspravi s vama bagrom. Želim reći jest da su osobe poput mene ovako ili onako kancerogene stanice društva.
Mogu završiti na dva načina:
1. Samoubojstvo
2. Samoubojstvo, ali prethodno izvršeno veliko sranje (masakr)
Čak i da ne završe tako život koji žive nema kvalitete, postoje ljudi koji nikad nisu imali partnera, pa rasturaju u drugim područjima, ali su rijetki i ionako sami po sebi poremećeni time što su rješeni osnovnih nagona, no sretni.
Većini je život besmislen, parazitiraju na roditeljima, na kraju nađu fizički posao bez obzira imaju li potencijala za više. Ne pridonose, ne proizvode.
Teško je objasniti koliko su hendikepi u pitanju- prije nekoliko mjeseci sam upoznao curu kojoj sam se sviđao, ali nije imala dovoljno samopouzdanja me sama zbari ( tako eksplicitno tvrdi). To je značilo da je sve palo u vodu. Popapala maca.
A uopće nemam tako snažno izraženu fobiju u drugim aspektima života. Na ovom faxu sam pri svakom izlasku na ispit vidio kolege, većinom cure, kako se potpuno zbune i izbezume, ja sam iz tri usmena na koja sam izašao dobio 3,5,5 i uopće nisam mucao.
Pa i ovo društvo u kojem jesam... Nikad se ne osjećam kao da moram nešto reći, a nisam zanimljiv, potpuno sam opušten.
fat drummer
06-07-2009, 02:30
mortiis ako se moraš već odlučiti za samoubojstvo ili smaoubojstvo s masakrom molim te odaberi ovo prvo
znam da kao socijalni retard ne shvaćaš zašto te ovo molim, ali just go with the flow on this one!
sad sam ozbiljan, ne podjebavam
pa piši brate
umjesto da pišeš po forumu, uzmi fino papir i olovku i piši
vidi se da imaš tolko tog za reć (tolko da se već lagano gubim u svem tom) pa piši, sebi za dušu
ne ovdje gdje ljudi stvarno već gube živce
Josip Broz Tito
06-07-2009, 02:37
Koji lik samo sam pitao nešto,a ti odma nazivaš bagrom.
Smanji malo agresivnost.
A cure koje ti sredi netko treći žive na mojoj planeti-Zemlji.To je sasvim uobičajen način upoznavanja cure.
A ako ćeš raditi samoubojstvo s masakrom,smijem li predložiti da kao metu odabereš godišnju skupštinu HČSP-a?
ja mislim da bi trebali pustiti mortiisa na miru...ako se hoce ovdje verbano iskaliti, dopustite mu...jeli vas smeta, iskreno?
ako nemate sta za reci, nemojte...ako mislite da mu mozete pomoci rijecima, ako vam se da zajebavati slobodno izvolite...
ali dajte ga prestanite uvjeravati da mu nije nista i da je idiot...ako misli da ima problema neka si da oduska ovdje...kome smeta?
vidite da mu je zivot u komi, ne moze covjek uciti, odlazi sa faksa, ne zna sta bi...neka sere ovdje koliko zeli, mozda mu bude bolje, ali nama sigurno nece biti gore
ars boni
07-07-2009, 01:38
unaprijed se ispričavam na malo žešćem rječniku.
dakle, mortiis... htjela sam napisati nešto o svojim iskustvima s depresijom, al ti si, brate, nepresušan izvor inspiracije.
dosadan si kao buha, napadan kao komarac u prvim vrućinama, otrovan kao stršljen i jedeš govna kao muha.
i prije nego skočiš u obranu sebe ili napad na mene, odmah ću ti reći da nema potrebe. i sama imam svojih problema, i valjalo bi da već jednom shvatiš da jednostavno ne znaš da li možda i ostali na ovoj temi, kao i oni okolo, kao i milijun ljudi oko tebe svaki dan, možda prolazi neki svoj privatni pakao, ali nemaju potrebe biti nešto od gore navedenog. to je prvo što imam za reći.
dalje, unatoč tome, jasna mi je potreba ovog jadanja, vraćanja na forum, davljenja ljudi svojim problemima. na forumu je lakše praviti se da te netko čuje ili sluša, je l'? al nije to ono gadno u priči.
probaj malo SAM razulučiti neke stvari u svojoj glavi, i na sekundu zanemari dijagnoze i psihijatre. kažeš da nemaš motivacije za faks, i da znaš da ćeš na ovom novom faksu isto tako propasti, da je to samo zavaravanje staraca. ok. žene su kurve, kučke, bla bla... ajde dobro.
pazi, imala sam nedavno bliske kontake sa suicidalnim mazohistom koji je do te mjere radio ispade u kojima je tvrdio da bi sebe radije povrijedio tisuću puta, nego povrijedio nekog drugog, takav kakav je, da ne zaslužuje život, ljubav... hah, da. koga je prvom prilikom povrijedio, prilično hladnokrvno i okrutno? hint: sebe nije. :wink: sapienti sat.
daj ti prvo sebi sredi u glavi jesi li stvarno bolestan, nemoćan i trebaš pomoć, ili si jednostavno đubre, skot, koji god izraz ti se više sviđa.ja ne presumiram nijedno, al primjećujem iz tvojih tekstova miješanje simptoma obje mogućnosti.
ako se radi o prvom slučaju, ima i za to lijeka. i ne, nitko ne kaže da je lako. život, ako je išta, onda je neprestani, naporni, krvavi rad.
moj savjet: piši. u wordu, na papir, kako god... plačeš, vrištiš, režeš se, buljiš u zid, treseš se, što već sve radiš u najgorim fazama, a kad se minimalno osposobiš, baciš se na pisanje. pa kad je već toliko sranje od života, onda bar pjevaj ili piši o tome. najbolja terapija, ili bar ubijanje vremena, čisto da se ne životari po cijele dane. em ne troši pare, em nikog sa strane ne dira.
što se tiče problema s curama, ako si se već tako pomirio s tim da nema pomoći, onda zašto pobogu kukaš? i da, reći da je u 21. godini kasno za početi prilaziti curama, je jednostavno idiotski. opet, isto tako je idiotski prilaziti nekome dok ne središ malo svoje probleme.
ako si ipak ovo drugo, onda bar budi dovoljno fer i iskren prema sebi i ljudima oko sebe, prema starcima koji će plaćati taj, već drugi na propast osuđen faks, i svima malo olakšaj život.
don_corleone
07-07-2009, 12:41
Mogu završiti na dva načina:
1. Samoubojstvo
2. Samoubojstvo, ali prethodno izvršeno veliko sranje (masakr)
:popcorn:
Kolko god si pametan i inteligentan, tolko si i glup, samo budali uopće takvo što može pasti na pamet. Stari moj radi bilo što, a ne ti kukaš da ne možeš prići curama, ko da je to nešto najbitnije na tom svijetu....
legionar
07-07-2009, 13:37
A ko kaže da ženska ne može prva prići? Emancipacija, ravnopravnost spolova :fat:
Zašto ne bi fino napisao knjigu, sve ovo što pišeš ovdje i po forumima fino sastavi u obliku knjige i time ćeš: 1. naći neko ispunjenje (jer vidim da ti je lakše dok to negdje napišeš) 2. pridonijeti razumijevanju i istraživanju te tvoje bolesti (valjda?) i pomoći (?) drugima 3. privući na sebe pohotne romantičarke koje maštaju o momcima koji sve o sebi kažu u roku od dvije min. (i tako otkriju sve karte i ograniče si manevarski prostor) 4. možda zbarit koju od tih ženski i obožavateljica 5. dosadno mi je pa serem gluposti..
don_corleone
07-07-2009, 13:52
A jel mogu ja dobit invalidsku penziju??? Majke ti Mortiis ne da ti nebi dao mirovinu nego bi ti dao plaću, pošteno zarađenu nakon 10 sati građevinskih poslova, pa radi pošteno, zaradi mirovinu, a ne se izvlačiti nekim bolestima ne-mogu-prići-curi-ubit-ću-se, ako nisi za faks primi se lopate i posla, a ne mirovina...pfffff takvi ljudi mi se gade... :fat:
legionar
07-07-2009, 13:59
Kad smo kod nerada, sad baš išao u SC žderat i vidim naredalo se njih 5-6 svaki u jednom prikrajku operira i prosi. A zdrave ruke. A ne bi ja takvima dao ni za jest pomoći. Marš radit.
Mortiis, kad sam pročitala tvoj zadnji post di spominješ samoubojstvo i masakar il kaj već dobila sam potrebu pogledat o čem se radi, pa sam pročitala sve tvoje postove...moj dojam o tvom problemu, dakle, proizlazi sam iz tih tvojih postova...bez ikakve namjere da ti budem psihijatar il da nedaj bože omalovažavam tvoju dijagnozu ( koja mi btw niš ne znači, al vodim se mišlju ono tip ima dijagnozu) moram se složit s onim kaj je neko već negdje napiso, a to je da ti nije niš...tj. malo ti sve to preuveličavaš (opet ponavljam, trebo bi mi neko ko laiku objasnit ta slova i brojeve iz tvoje dijagnoze, al baziram svoje uvjerenje na simptomima o kojima si pisao) ...zapravo me podjsjećaš na mene(tematika je različita, al je odnos tipa: neću niš poduzimat, al ću kukat isti)...hm...vjerojatno to i je razlog kaj ti pišem jer uglavnom svi mi mislimo da se svijet vrti oko nas, a to opet tebi ide u prilog jer me sprječava da ti velim: joj, kaj ti opće oćeš, pa pogle kakve sve užasne bolesti mladi ljudi imaju...tralala...ugl., mislim da se ti jednostavno trebaš trgnut...kak ti znaš da nećeš nikad imat ženu i djecu???ok. nisi nikad imo kontakt te vrste s curom...a jesi ti čuo da uvijek i za sve postoji 1.put(koji može bit i s 20,30,40god.)???ok.ti imaš taj neki panični strah...a jesi ikad čuo da je neko pobjedio strah od npr.letjenja???dakle,analogijom stvari...a i imam neki filing da se ti zapravo iživljavaš na tome, to sam zapazila kad si negdje reko da ni nećeš nikad prić curi...baš mi je tata neki dan pričo priču o jednom svom frendu(koji je mene zaintrigiro jer je vozio opasnu pilu...ok.priznajem,padam na to...) koji je imo sličan problem ko ti sam on nije o tom pričo, al naravno da su njegovi frendovi znali da nije nikad prišo komadu..ugl.,tip je lijepo završio fax, posto glasnovornik jedne poznate firme, oženio se s kojih 35 god. za 10god.mlađu tajnicu i još su mu svi ljubomorni...i na kraju, sori ak sam nekaj krivo skužila il ak sam te na bilo koji način uvrijedila...
Najradije bih kada bi mi Centar za socijalnu skrb dao nekakvu invalidsku mirovinu i kada bi netko na taj način priznao da se nisam sposoban nositi sa životom kad imam takav hendikep.
Jadan. Hendikepiran si jer ne *ebeš. Jadan Mortiis. Ajme.
U Hrvatskoj slijepi ljudi dobivaju jedan od najnižih doplataka u Europi, a ti bi penziju zbog toga jer ne *ebeš. Sljepoća je hendikep, nejebica nije.
*ebi se Mortiis.
Remorker, nisi u pravu. Nije problem u nejebanju jer u krajnjem slučaju uvijek možeš platiti kurvi koja te sigurno neće odbiti i riješiti taj problem. Al' ako nisi u stanju uspostaviti normalan emocionalni odnos, bilo prijateljkse bilo romantične prirode, to jest nepodnošljivo stanje za svakoga
dotični je tijekom prijašnjih rasprava tvrdio da ima prijatelje i da nije u tome problem....
Znam da nisam u pravu, to je bilo više figurativno. Čitao sam njegova jadikovke već na forumu, mislim da je ovo treći njegov povratak i pričanje o istim stvarima.
Ali i to što ne može uspostaviti normalan emocionalan odnos ne daje mu pravo da traži penziju ili nekakve doplatke jer je on 100% sposoban za rad.
A ljubav dojde, prije ili poslije... samo se treba strpiti i ne se opterećivati s tim :thumbup:
Jim_Halpert
07-07-2009, 15:30
..per favor, finiscamo co 'sta istoria de Mortiis.
..per favor, finiscamo co 'sta istoria de Mortiis.
Sekondiram, mora mortiis uvijek sve zajebat :roll:
A ko kaže da ženska ne može prva prići? Emancipacija, ravnopravnost spolova :fat:
Zašto ne bi fino napisao knjigu, sve ovo što pišeš ovdje i po forumima fino sastavi u obliku knjige i time ćeš: 1. naći neko ispunjenje (jer vidim da ti je lakše dok to negdje napišeš) 2. pridonijeti razumijevanju i istraživanju te tvoje bolesti (valjda?) i pomoći (?) drugima 3. privući na sebe pohotne romantičarke koje maštaju o momcima koji sve o sebi kažu u roku od dvije min. (i tako otkriju sve karte i ograniče si manevarski prostor) 4. možda zbarit koju od tih ženski i obožavateljica 5. dosadno mi je pa serem gluposti..
Može prva prići, ali ovisno do koje mjere u odnosu na moje zakržljale sposobnosti da je uopće taknem, sve u svemu, prognoza je crna.
Napisati knjigu nije samo tako, kompliranjem ih je pisao samo naš prvi predsjednik :mrgreen:. Imam mnogo ideja o tome i to bi bila potresna i depresivna priča jer sam u kratkom životu doživio svašta, samo što je to svašta većinom dolazilo od mene samog.
No treba ogromna količina energije i koncentracije da se nešto napiše, i da sve to na kraju nije čisto sranje, radi se o godinama i godinama rada.
Prvo ću probati upisati pov na FF, vidjet ću kako će mi ići, a i to me više zanima, jednostavno nema teorije da nastavim sad studirati ovdje kad idem "na štakama", preveliko opterećenje koje ne ide bez motivacije.
Motivacija je sve- čak i ako je fiktivna, bez ikakve podloge u realnom stanju stvari, ona te gura naprijed - tako funkcionira taj moj frend s faxa.
Ako sam uvidio da nemam motivacije onda se sve jednostavno ruši.
Mogao bih reći da će mi šanse oko cura da završim ovaj fax biti veće, ali to jednostavno nije istina. Em mi to neće pisat na čelu, em nitko neće pasti na guzicu zbog toga.
Šanse za opstanak na tržištu rada i šanse za bolja primanja bi bile veće, ali ono... Izostanak ikakve prilike za barem vezu čine ih nepotrebnim.
zašto pobogu ovaj topic postaje opet psihoterapija za mortiisa?????:poke:
nije normalan, ne jebe i nikad neće...svi to već znamo....
ajmo se pravim problemima baviti
Josip Broz Tito
07-07-2009, 19:32
Mortiise znaš li da stotine tisuća ljuda u svijetu su neženje i neudane cure.
Dakle,sve da se tvoje crne prognoze ostvare i da nikad ne nađeš curu,pa jebemu pa postoje i druge stvari u životu.
Putuj po svijetu,gledaj utakmice,uzgajaj jeruzalemske tulipane,sam si rekao da imaš ljude koji te vole i zadovolji se s tim.
Ima i puno ljudi koji imaju veze,ali nemaju prijatelje.
Ne vidim razloga takvoj depresivnosti.
mortiis ozbiljno te pitam, imas li ti odredenih medicinskih problema "dolje" ?
Josip Broz Tito
07-07-2009, 19:46
Bolje da o tom nastavite na pm :)
malimrav85
07-07-2009, 23:16
http://forum.hr/showthread.php?t=434361
:eat:
A ljubav dojde, prije ili poslije... samo se treba strpiti i ne se opterećivati s tim :thumbup:
:mhm:
No, da, problem nije u tome što ja vas živciram. Nijedan post neće učiniti da ja priđem curi, nijedan post neće učiniti da sad mislim kako je to dobro i kako se može živjeti bez toga (očekivanje ovog drugog je beyond licemjerja jer nitko od vas ne živi takav život i nema taj problem).
Nije da vas učim logici i osnovama ljudskog funkcioniranja, ali za to što ima djece koja imaju neke bolesti me manje više boli k, isto kao i vas, sigurno plačete svaki put kad čujete da je negdje pao avion i poginulo 157 ljudi.
Debilizam. Šanse su da ćete se više uzrujati ako vam ukućanin dobije temperaturu i ako idete na komisiju nego ako čujete da je x broj djece u Africi umro od trbušnog tifusa. To je ljudski.
Ali neke stvari se moraju raspraviti. Evo, nitko ne raspravlja o momku koji je napravio masakr u jaslicama, jedini komentar koji sam ikad pročitao je "metak u glavu", pa možda karmički zaslužujete da se sranja događaju i dalje.
fat drummer
09-07-2009, 08:33
Nijedan post neće učiniti da ja priđem curi, nijedan post neće učiniti da sad mislim kako je to dobro i kako se može živjeti bez toga
ne dao bog! zamisli strahote da se okot poput tebe razmnoži? naša je sreća da se ništa što mi učinimo neće moći okarakterizirati kao prijelomnica u tvom životu. problem s tobom je što si toliko pičkast da čak i ako sutra ja natjeram svakog forumaša na neku dobrovoljnu donaciju za pištolj i set metaka ti ne bi ni to učinio već bi našao drugi forum u kojem bi plakako kako se svi drugi ljudi mogu biti, a ti eto ne možeš i zato bi trebao dobiti invalidninu od države.
Nije da vas učim logici i osnovama ljudskog funkcioniranja, ali za to što ima djece koja imaju neke bolesti me manje više boli k, isto kao i vas, sigurno plačete svaki put kad čujete da je negdje pao avion i poginulo 157 ljudi.
mortiise, toliko nam puca kurac za tebe da je buka rupture našeg kolektivnog falusa zaglušujuća. jučer sam mjerio, 150 decibela!
Debilizam. Šanse su da ćete se više uzrujati ako vam ukućanin dobije temperaturu i ako idete na komisiju nego ako čujete da je x broj djece u Africi umro od trbušnog tifusa. To je ljudski
hvala na ovoj tautologiji. sada nam molim te pričaj malo o tome kako je voda mokra, a kamenje pada na zemlju ako se pusti iz ruke. čujemo da je to zanimljivo.
Ali neke stvari se moraju raspraviti. Evo, nitko ne raspravlja o momku koji je napravio masakr u jaslicama, jedini komentar koji sam ikad pročitao je "metak u glavu", pa možda karmički zaslužujete da se sranja događaju i dalje
ovo je poražavajuće. znam da si atenšn kurva i zamoran, ali nisam od tebe očekivao ovako nešto glupo kao karmički merit sustav. new low my man....
mortiise, toliko nam puca kurac za tebe da je buka rupture našeg kolektivnog falusa zaglušujuća. jučer sam mjerio, 150 decibela!
Evo ga, autoritet koji zna kako razmišljaju svi forumaša pa ovako naduto koristi množinu.
Kao da očekujem da je nekome stalo, lol, stvar je u diskusiji, a mogu odgovarati na 10 postova ovdje da želim.
Isto tako, ne sprječavam nikoga da mi ne odgovora ili da piše svoje, čak sam Aliti napisao savjet o bioritmu.
A sad, zašto mrzim? Mrzim zbog predrasuda drugih. Dok se muškarci uvijek vide kao nasilnici, a žene kao žrtve, te iste žene u velikom paradoksu uvijek žele nasilnike.
Zato sam i ja tretiran kao nasilnik jer sam "prijetio smrću", iako nikad nisam napisao ni ime osobe ni svoje, niti je ta osoba ikad to mogla vidjeti.
Naravno, oni, za početak, ne znaju što je love-shyness, pa zbijaju šale na račun toga - sutkinja koja je vodila postupak se držala strogo i po engleski dok nije rekla kako se ona udala i mislila da je to kraj svega u tom aspektu života pa se nakon 10-ak god razvela (užasna analogija!) kako ću se možda u tramvaju sudariti s nekom curom koja će htjeti moj broj. Jako smiješno.
Naravno, ona ima dvoje djece i nikad nije imala te probleme.
Pa kad je odvjetnik jadna klerikalčina koja čak neće pitati jedno pitanje koje mi me oslobodilo jer je prezaposlen mogućnostima posthumne obrane i oslobađanja Alojzija Stepinca koji je umro 1960, i kada ti u jednom sudu zabrane da ti postavljaš pitanja.
Sve sam ja te propuste detaljno opisao u žalbi na presudu i dobro ih oprao sa čisto formalnog gledišta, još nisam dobio odgovor, ali ako mi je i odbiju neću odustati, Ustavni sud, Strasbourg, nikad neću skinuti gaće pred tim bijednicima koji se vode jadnim predrasudama i tako uistinu vrijeđaju žene koje su stvarno nešto loše prošle.
Sve što su ikad rekli vodi se na predrasudama kurvi.
Jer te žene na sudu nisu drugačije od ostalih, tko zna kakve ih primitivčine već 20-30 godina jebu, a one opet paradoksalno na sudu sve muške osobe vide kao nasilnike, a žene kao jadne žrtve. Tko zna tko ih je sve jebao i ta njihova djeca su produkt njihovog kurvanja, ne znaju ni tko im je otac. Jebali su ih usta, uši, tko zna gdje.
Vidio sam kako me gleda tužiteljica. Kao svakog drugog razbijača ženskih glava, iako nikad nisam ni taknuo nijednu curu.. Ali, tu je i kvaka- nasilnik će napraviti svoje i onda se ispuhati, neće raditi ono za što sam ja sposoban.
Zbilja nas boli kurac. Cijeli životinjski svijet funkcionira na jednom principu, ako ti nisi takav ne znači da su svi ostali u krivu, i da su sve žene kurve a svi muškarci nasilne primitivčine, nego da si ti u nečemu nesposoban.
Imaš psihički problem, koji je izlječiv. Da ga želiš izlječit, to bi već napravio. Umjesto toga trošiš vrijeme sudovima i ostalima koji sigurno nisu krivi za činjenicu da si ti krivo ispao te ne želiš sebe ispravit, a još više ne mogu ništa napravit po tom pitanju osim poslat te psihijatru ili jednostavno odjebat. Ne znam protiv koga misliš da se boriš.
I onda tu radiš neke prijetnje tipa "oni ne znaju za šta si ti sposoban". Već si išao u zatvor zbog tih sranja tako da nebi preporučio da s tim nastaviš.
I mislim da je dosta priče o tebi, fat je u pravu.
Zbilja nas boli kurac. Cijeli životinjski svijet funkcionira na jednom principu, ako ti nisi takav ne znači da su svi ostali u krivu, i da su sve žene kurve a svi muškarci nasilne primitivčine, nego da si ti u nečemu nesposoban.
Pričam o tome da je veliko licemjerje da se žene vide kao žrtve, a same idu u naručje nasilnika. Pa na kraju im se ćesto i vraćaju.
To nikako nije šovinizam- za mene ne postoje "ženska prava", sve mi je jednako.
Imaš psihički problem, koji je izlječiv. Da ga želiš izlječit, to bi već napravio.
Da, zato mi je svaki psiholog i psihijatar do sada rekao da je na meni da priđem.
Ne znam protiv koga misliš da se boriš.
Protiv presude utemeljene na predrasudama neke krave i donešene tako da je meni bilo zabranjeno postavljati pitanja oštećenoj koja je dala proturječan iskaz. Pročitaj članak 129 st.2 KZ i onda usporedi s onime što sam ja napravio.
Zato je i ta sutkinja bila protiv toga da se žalim. Napravila je takve propuste da će presuda kad tad-pasti, makar joj navukao Europu na vrat.
I onda tu radiš neke prijetnje tipa "oni ne znaju za šta si ti sposoban". Već si išao u zatvor zbog tih sranja tako da nebi preporučio da s tim nastaviš.
Nisam bio u zatvoru nego u pritvoru i zbog nečega drugačijeg. Zato se sada izražavam uvijenjije, ali činjenica je da ne možeš kazniti nekoga zbog nečega što još nije napravio, ipak nije ovo totalitarizam. Zato treba sanirati moj problem tako da se s mene čitavog života skine svaki stres. Ne želim raditi jer za mene nema smisla raditi- nema smisla ni jesti !
Rekao sam već, čak i da nikad ništa ne napravim, ovakav sam balast za društvo.
I mislim da je dosta priče o tebi, fat je u pravu.
Imaš pravo. Pikam vodoo lutkice i tako sprječavam forumaše da pišu o čemu god žele.
Pričam o tome da je veliko licemjerje da se žene vide kao žrtve, a same idu u naručje nasilnika. Pa na kraju im se ćesto i vraćaju.
To nikako nije šovinizam- za mene ne postoje "ženska prava", sve mi je jednako.
Gle, ima takvih žena, ljudi su generalno glupi i rade razne glupe stvari radi raznih razloga. No postoji puno ne-glupih žena koje ne rade takve stvari. Postoje biološki elementi privlačnosti, i postoje razumski. Tako da je ta generalizacija posve nepotrebna, jer ionako pretpostavljam da sa glupima i/ili iracionalnima ne želiš bit.
Da, zato mi je svaki psiholog i psihijatar do sada rekao da je na meni da priđem.
Pa možda jer si mu počeo pričat pričicu o lav šaju. O Death je uputio na stanje koje se zapravo čini legitimni psihički poremećaj i možda ti je bolje da se držiš toga ako želiš biti uvjerljiv. Također je naveo, a i sam sam to pročitao, da postoje u tim krugovima neke "vježbe" i slično. Ako nisi do sada našao, onda se trebaš više potrudit.
Protiv presude. Pročitaj članak 129 st.2 KZ i onda usporedi s onime što sam ja napravio.
Koliko sam ja shvatio još od prije, ti si govorio sutkinji ili kome već da ti država treba dat curu, i da se u tome sastoji tvoja žalba, što je nešto najgluplje što sam čuo. Žalba na presudu o prijetnji na nekom forumu. Kakvog to ima jebenog smisla ne znam.
Nisam bio u zatvoru nego u pritvoru i zbog nečega drugačijeg. Zato se sada izražavam uvijenjije, ali činjenica je da ne možeš kazniti nekoga zbog nečega što još nije napravio, ipak nije ovo totalitarizam. Zato treba sanirati moj problem tako da se s mene čitavog života skine svaki stres. Ne želim raditi jer za mene nema smisla raditi- nema smisla ni jesti !
Zakon je takav kakav je, i po tome je tvoja konstatacija pogrešna. A ovo da država treba sanirati tvoj problem je idiotarija. Pa nije ti država mama, tvoj život, tvoj jebeni problem, preuzmi malo odgovornosti i prestani se ponašat ko masovna vagina. Jedino šta ti "država" može je dat psihijatra.
Mislim, u kojem ti uopće svijetu živiš? Ne vidim otkad država ima uopće približno takvu ulogu.
Just a little bit
09-07-2009, 17:17
ček, nemoj me j. da je reko da njemu drzava mora sredit curu ?
pa ja cu umrijet........ :lol:
frajer je dosadan ko proljev, ne kuzim kak vam se da uopce odgovarat mu
Nema toga, nema nikakvih krugova, sve je nepostojeće ili u povojima, 99.99% ljudi nema takve probleme, više ljudi ima shizofreniju nego ovo. Ja kod shrinka idem da mi da neke lijekove da normalno funkcioniram, ne zato da me on uvjeri da moram prići.
Jer ovdje se ne radi o tome hoću li se ženit ili imati djecu- pa što ako se ne oženim, koliko se ljudi nije ženio pa su bili bonvivani samo takvi, niti smatram da su moji geni nešto posebno.
Ali meni je ovdje uskraćeno SVE. Od poljupca nadalje.
Nisu ni bitni psihijatri. Meni su neki prijatelji na kavama znali pričati savjete o tome po 3-4 sata, ono, da sam se sav pokunjio i klimao glavom, toliko je istine bilo u njihovim riječima. No, bio je tu samo jedan mali problem- na kraju sam ipak ja trebao nešto pokušati :mrgreen:
Što se tiče žalbe na presudu ovdje si istrčao. Ta presuda je donesena krajem veljače, kad više nisam pisao na pravokutniku i nema veze sa curama.
Znam da nitko od vas nije stručnjak za kazneno, ali može li se dopustiti ovo (a ovi prigovori su ujedno i aberirani sadržaj žalbe)
1. Tužiteljstvo tvrdi da sam napisao nešto s namjerom da uplašim tu curu. To što je napisano bez njezinog imena, dok je bila na moru na kojem je ostala još 20 dana nakon toga bez neta, što nikad nije ni čula za taj forum koji je na engleskom jeziku, to su sve detalji :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
2. Tužiteljstvo tvrdi da sam joj poslao sms u kojem kažem da se deaktivira. I sad, ja kažem na prvoj raspravi da sam joj poslao poruku na fejsu da deaktivira svoj account (to nije ilegalno), ne da deaktivira sebe jer nije stroj.
Da bi na sljedećoj raspravi oštećena rekla da sam poslao e-mail, a sutkinja, koja ju je pozvala zato jer sam proturječio njezinom iskazu ne pita nijedno jedino pitanje oko toga, ni zašto ja tvrdim da je u pitanju face ni zašto ima proturječan iskaz :mrgreen::mrgreen:
Uz to, nesposobno smeće od odvjetnika ne postavi nijedno pitanje da bi se meni ZABRANILO da postavljam pitanja.
3. Točke 1 i 2 razjasnile su mi se na zadnjoj raspravi, kad je rekla da sve to i ne može pravno stajati, ali da i ona ima djecu pa ne bi htjela da njezino dijete ikad bude u takvoj situaciji :roll:
I to je nekakav nepristran sud? Ovako se nije sudilo ni 1938. u SSSR-u. Zar bih pred takvim jadnicima trebao raditi ono što oni kažu? Kakav zakon? I još ta krava ima obraza nagovarati me da se ne žalim. Lol.
I kako onda ne pasti u depresiju, kad me tretiraju kao smeće, a tko, neke kurve koje je pregazilo 3784 kamiondžija i divljaka otkad su bile curice.
Što se tiče države i to, moja uvjerenja naginju libertarijanstvu, pa ne mislim da mi je država mama. Ali država treba intervenirati kad je netko ovoliko nesposoban za život i čak predstavlja potencijalnu dugoročnu opasnost za društvo. Jednom kad puknem neće biti povratka. Jedino što sam ja preko suda tražio od države je metak, pošto se jako bojim da mi samoubojstvo ne uspije i ne završim u ludnici. No, to je nemoguće i takav je zakon, za razliku od onoga gore opisanog.
Jebotepas, odi na iskrica.com i ne moraš prilazit ženskoj, problem faking solved. Objasni joj da si pička i da treba ona sve napravit i to je to.
Što se tiče države i to, moja uvjerenja naginju libertarijanstvu, pa ne mislim da mi je država mama. Ali država treba intervenirati kad je netko ovoliko nesposoban za život i čak predstavlja potencijalnu dugoročnu opasnost za društvo. Jednom kad puknem neće biti povratka. Jedino što sam ja preko suda tražio od države je metak, pošto se jako bojim da mi samoubojstvo ne uspije i ne završim u ludnici. No, to je nemoguće i takav je zakon, za razliku od onoga gore opisanog.
Ne znam kako bi država trebala intervenirati, to su gluposti. Uostalom, to možeš napravit sam u roku od pet minuta, tako da obraćanje državi po tom pitanju samo zvuči kao attention whoring.
Švabosanac
09-07-2009, 17:45
ajmo mortiis, manje price vise djela, toliko se dugo vec prijetis da svi mislimo kako lazes cim zines.... pokazi nam da si ozbiljan i da nam se napokon vrati povjerenje u tebe !
Ne znam kako bi država trebala intervenirati, to su gluposti. Uostalom, to možeš napravit sam u roku od pet minuta, tako da obraćanje državi po tom pitanju samo zvuči kao attention whoring.
Pa kako da to napravim? Nemam vatrenog oružja.
Da se bacam s mosta ili nešto, bojim se da ću preživjeti. Ali i najbitnija je stvar da možda ne želim umrijeti tog časa, ali želim imati kontrolu nad smrću, zato je tu pištolj najbolji jer se uvijek može upotrijebiti.
Na kraju, koliko god netko smatrao samoubojstvo kukavičlukom, potrebna je ogromna hrabrost da se negira volja za životom. Ne bih htio doživjeti boli u nekakvom rezanju vena itd, kad od boli i bježim.
Čak sam razmišljao da prihvatim uvjetnu kaznu i ne surađujem s tom nekakvom budalom za zaštitni nadzor kako bih išao u zatvor i tamo pokušao doć do nekih brojeva za nabaviti oružje vani, ali to je prenategnuto i prevelika cijena za nesigurnu dobit.
Kad netko piše ovak po forumu da će počiniti samoubojstvo ili da će počiniti masakr, da li je onda naša dužnost da o tome obavjestimo nadležna tijela da poduzmu što je potrebno?
Jesi li zato prijavljen na muriji već jednom i optužen, upravo zato jer si na forumu pisao da ćeš ubiti neku curu?
bubašpara
09-07-2009, 18:00
Kad smo kod nerada, sad baš išao u SC žderat i vidim naredalo se njih 5-6 svaki u jednom prikrajku operira i prosi. A zdrave ruke. A ne bi ja takvima dao ni za jest pomoći. Marš radit.
e da!! sto je ovo!? otoplilo pa masovno izasli na ulice!??
ona od mene prosi, a iz dzepa joj viri mobitel naspram kojeg je moj totalni antikvitet, na kosi pramenovi, o zdravim rukama da i ne pricamo... helloooo!!???
bubašpara
09-07-2009, 18:11
ajmo mortiis, manje price vise djela, toliko se dugo vec prijetis da svi mislimo kako lazes cim zines.... pokazi nam da si ozbiljan i da nam se napokon vrati povjerenje u tebe !
he,he!!:thumbup:
mortiis, crni mortiis! zasto si tako kompliciras zivot nekim najnormalnijim i najjednostavnijim stvarima!??
ako ti je najveci problem u zivotu prici curi, e pa blago tebi onda!!
pa ja cu poludit!!!:picard:
fat drummer
09-07-2009, 21:59
mortiise ti si kao muha, iritiantan si i vjerojatno pun govana. samo zato što obraćamo pažnju na tebe ne znači da nas jebe imalo da se sutra propucaš nasred trga
no, nažalost, kao što ne možeš završiti posao s curom ne možeš ni sam sa sobom
Robierre de Cochon
09-07-2009, 22:14
ajde ljudi malo konstruktivnosti ne bi bilo na odmet.
ako netko predstavi problem i zavapi "kako će se ubiti"...mislim da se od ovog topica ne očekuje aklamacija - JUST DO IT - nego da pokušamo pomoći. ili barem da ne odmažemo, jel...
ajde ljudi malo konstruktivnosti ne bi bilo na odmet.
ako netko predstavi problem i zavapi "kako će se ubiti"...mislim da se od ovog topica ne očekuje aklamacija - JUST DO IT - nego da pokušamo pomoći. ili barem da ne odmažemo, jel...
Gdje si ti bio zadnjih godinu i pol? I više.:mrgreen:
Robierre de Cochon
09-07-2009, 22:23
Gdje si ti bio zadnjih godinu i pol? I više.:mrgreen:
"di si ti bio dok je grmjelo?"
haha...lol...pa da, čini mi se da sam dosta propustio.
možda nemam dovoljno širok uvid u situaciju...iskreno, prvi put čitam o ovom na forumu zadnjih nekoliko dana
fat drummer
09-07-2009, 22:27
roberte, ne budi naivan... to je kao da se meni pomaže s bildanjem a ja serem da ne mogu podići utege (što i ne mogu, ali manje bitno)
Robierre de Cochon
09-07-2009, 22:32
da...ja sam isto uvijek bio skeptičan kada je riječ o grupnoj terapiji
Elisa Day
09-07-2009, 23:35
omg u što se ova tema pretvorila
gdin. Kontradiktornost će se ubiti jer neće nikad imat curu a mrzi žene
:bravo:
bubašpara
10-07-2009, 00:42
mortiise ti si kao muha, iritiantan si i vjerojatno pun govana. samo zato što obraćamo pažnju na tebe ne znači da nas jebe imalo da se sutra propucaš nasred trga
no, nažalost, kao što ne možeš završiti posao s curom ne možeš ni sam sa sobom
a drummeru, otkud vise izvlacis takve komentare!??:rotfl: :worship:
"Da se bacam s mosta ili nešto, bojim se da ću preživjeti. Ali i najbitnija je stvar da možda ne želim umrijeti tog časa, ali želim imati kontrolu nad smrću, zato je tu pištolj najbolji jer se uvijek može upotrijebiti.
Na kraju, koliko god netko smatrao samoubojstvo kukavičlukom, potrebna je ogromna hrabrost da se negira volja za životom. Ne bih htio doživjeti boli u nekakvom rezanju vena itd, kad od boli i bježim." kaze mortiis
a ti mortiis brate, prestani komplicirati zivot samome sebi, po svemu ovome sto pises djeluje mi ko da nisi bas najbolje poslozen.. mrcvaris samoga sebe nekim najnormalnijim stvarima... pa klinac u 5-om osnovne se ne boji prici curi, a ti dizes toliku prasinu oko toga.. i nemoj se zavaravati prijatelju da je samoubojstvo hrabar cin jer NIJE, niti je ikad bio, niti ce ikad biti!! to je nacin na koji kukavice i nestabilne osobe bjeze od problema!!
vidi ovo-> :kiss: pa i nacrtani smajlic to moze, a ti ne!! stvarno ne znam sto da kazem, da mi ovo sve skupa nije zalosno smijala bi se do suza!!!
ti si sam sebi nametnuo taj problem, i sad tu kukas da ces se ubiti, da bi DRZAVA tribala rijesit tvoj problem... odi brate psihijatru, pricaj malo s njim, nadji korjen problema i pokusaj ga rijesiti... mozda nece biti lako, al potrudi se malo, ne mozes sidit doma prekrizenih ruku i razmisljati koji je oblik samoubojstva bolji i efikasniji!!
u neku mi te ruku zao kad vidim sto pises, pomogla bi ti, majke mi, da znam kako!! ali tesko je pomoci nekom ko sam to ne zeli!! ne znam, e znam!!
samoubojstvo jest vrlo hrabar čin :mhm:
samoubojstvo jest vrlo hrabar čin :mhm:
Sarkazam? I fail to see.:mrgreen:
nikakav sarkazam, Bubašpara kaže da su samoubojice kukavice. po mom mišljenju oduzeti sam sebi život je vrlo hrabro
legionar
10-07-2009, 11:53
Oduzet si život je kukavičluk i na to su spremne samo pizde. Hrabro je oduprijet se takvim mislima i rješavat probleme na druge načine.
Darkbuster
10-07-2009, 12:12
Mislim da je nacin razmisljanja samoubojica izvan pojmova "hrabro" i "kukavicki".
Bubašpara kaže da su samoubojice kukavice.
Pa jesu. Ako je živjeti tako teško da i to razmatraš, samoubojstvo je easy way out.
Švabosanac
10-07-2009, 12:30
mortise, sacmarica u usta i okini, i pazi sad - sve ce te cure htjet !!!!!!!
to je uzasno kul, bit ces kao kurt kobejn aha !!! a na to se cure pale, na momke koji se ne ne boje ucinit o0no sto kazu :)
*sigh*
Meni se sve čini da će ovaj topic bit zatvoren na neko vrijeme...:roll:
Znam jednog čovjeka, iz susjednog sela, koji si je prije dosta godina htio oduzeti život. Uzeo je pištolj i pucao si u usta. Ne znam kako je fulao ali znam da sad hoda bez pola donje vilice po svijetu. I nikad se više nije probao ubiti nakon toga.
pa to tak obično završi, žena se baci pod vlak, ostane bez nogu i više nikad se ne proba ubit, lik si raznese cijelu facu sa sačmaricom, al ostane živ i nikad se više ne pokuša ubit itd.... makar ofc ima i onih koji pokušavaju dok ne uspiju, bleh, šta ja znam, nisam psihijatar, ne želim ulazit u ovu temu, pogotovo zato što se opet sve vrti oko Mortiisa...
bubašpara
10-07-2009, 13:58
Oduzet si život je kukavičluk i na to su spremne samo pizde. Hrabro je oduprijet se takvim mislima i rješavat probleme na druge načine.
tocno!!!:thumbup: ako problem postoji MORA se rijesiti!! ali nesposobni, pasivni, labilni ljudi ce se radje zatvorit u sobu, tonut u sve dublju depresiju i razmisljat dal da se propucaju sacmaricom ili da se ipak bace sa "mamutice".. ja tu ne vidim nikakvu hrabrost.. oustalom, niciji zivot nije bajka, svi smo se mi barem jednom nasli u teskoj i na prvi pogled bezizlaznoj situaciji.. pa opet, stisnes zube, izvuces odnekud onu zadnju mrvicu snage i krenes dalje govoreci sebi "sto me ne ubije, ojacat ce me!!.."
i meni se desilo milijun sranja pa u nijednom trenu nisam pomislila na sacmaricu i sl.. dapace, ocvrsnula sam od toga!!
ne želim ulazit u ovu temu, pogotovo zato što se opet sve vrti oko Mortiisa...
a gle, tema je anksioznost i depresija, a mortiis ocito ima gadnih problema s time!! i o cemu onda da pricamo!?:mrgreen:
evo, pogledaj mu samo nick-> MORTIIS!! sav je u nekom crnilu!! dobro da nije mortus!! ma u biti, ista stvar.. grozno!!(evo sad vec trkeljam gluposti) Mortiis brate, daj se malo trgni, okani se tih gluposti koje si sam sebi zapiljio- pa nije najgora tragedija koja moze postojati stah od prilazenja curi!! posveti se nekim drugim stvarima, nadji za pocetak neki hobi, zaokupi se necime... i vidit ces kako ce ti zivot biti jednostavniji i lipsi...
a gle, tema je anksioznost i depresija, a mortiis ocito ima gadnih problema s time!!
i tu se ne slažemo :mrgreen:
Robierre de Cochon
10-07-2009, 17:21
nikakav sarkazam, Bubašpara kaže da su samoubojice kukavice. po mom mišljenju oduzeti sam sebi život je vrlo hrabro
agree
ja uvijek kažem: u životu treba sve probati. ako ti ne uspije, uvijek se možeš ubiti :D
Robierre de Cochon
10-07-2009, 17:24
agree
ja uvijek kažem: u životu treba sve probati. ako ti ne uspije, uvijek se možeš ubiti :D
kad malo bolje razmislim, čini mi se da je ovo krivi topic za ovakve rečenice. nadam se da neću biti krivo interpretiran ili (nedajbože) dati nekome povoda :D
naime, ključni je prvi dio misli: uvijek treba probati naći rješenje problem au kojem se nalazimo. ipak na kraju čovjek o svemu sam odlučuje i može sam kontrolirati svoj život i svoje strahove...
fat drummer
10-07-2009, 22:10
evo ja sam užasno depresivan zbog vremena, fakat me ubija
Elisa Day
10-07-2009, 22:37
Ja sam u depresiji što moram plaćati grijanje.
10. srpnja.
ja sam u depresiji bez nekog posebnog razloga, dan ko i svaki drugi :thumbup:. sanjam čamov sanduk i čemprese iznad mene :wink: :mhm:
evo, vidim da postoji čak i depresija forum. pa, koga zanimaju tuđe sudbine... :cold:
http://www.depresija.org/forum/
bubašpara
11-07-2009, 01:27
sto je ovo!? svi u nekoj depresiji odjednom!! jel to mortiis mozda siri zarazu!!?? :cry:
Mene deprimiraju ove odvratne vijesti kojima nam svaki dan pune glave, pa ne sjećam se kad sam zadnji put pročitao neku sretnu vijest. Cijele novine su samo crna kronika, država propada, danas čitam kako ni za mlade s fakultetom nema posla...
Ali onda pošaljem sve u 3 pm i bacim novine u smeće i prije nego počnem učiti pročitam dijelove Kregarovog Proslova iz Vodiča kroz studij:"Vjerujte u sebe, zadržite ambiciju i odlučnost, imajte povjerenje u svoj životni stav i poziv." "Odabrali ste dobro. U svakom mračnom trenutku svog života sjetite se svoje odlučnosti. Bit ćete nam na ponos."
I nakon toga Ajmoooo! :thumbup:
Mene deprimiraju ove odvratne vijesti kojima nam svaki dan pune glave, pa ne sjećam se kad sam zadnji put pročitao neku sretnu vijest. Cijele novine su samo crna kronika, država propada, danas čitam kako ni za mlade s fakultetom nema posla...
Ali onda pošaljem sve u 3 pm i bacim novine u smeće i prije nego počnem učiti pročitam dijelove Kregarovog Proslova iz Vodiča kroz studij:"Vjerujte u sebe, zadržite ambiciju i odlučnost, imajte povjerenje u svoj životni stav i poziv." "Odabrali ste dobro. U svakom mračnom trenutku svog života sjetite se svoje odlučnosti. Bit ćete nam na ponos."
Prvi dio posta sličan mojem razmišljanju, al palac gore za drugi dio:thumbup:
Moram priznati da sam jednom prilikom, prije koji mjesec išao čitat vodić. Tekst je definitivno motivirajući :thumbup:
Nego, jel tko osim mene ima probleme sa spavanjem za vrijeme ispita? :cold:
Inače se budim svako jutro u sedam, ali kad su ispiti nema šanse da zaspim navečer nego tek pred jutro i onda mi se bioritam okrene, eto, probudio sam se prije dvadeset minuta :cold:
sto je ovo!? svi u nekoj depresiji odjednom!! jel to mortiis mozda siri zarazu!!?? :cry:
Ne se šaliti sa tim, što Mortiis reče, kod depresije nema ništa smiješno. To je bolest koja ti ne daje ni trenutka predaha, stalno je tu i ima potpunu vlast nad tobom. Jeidina šansa da se odmoriš jest kad spavaš, ali sa depresijom ne možeš ni spavati a kad konačno nekako zaspeš muče te najcrnje noćne more.
Čovjek koji je prošao kroz to naučit će jednu stvar - roditelji su ti najbolji prijatelji koje ćeš ikada imati :mhm:
Inače se budim svako jutro u sedam, ali kad su ispiti nema šanse da zaspim navečer nego tek pred jutro i onda mi se bioritam okrene, eto, probudio sam se prije dvadeset minuta :cold:
Ja dva tjedna prije rima nisam mogla zaspati do 3-4 . A posto mi treba puno sna, nisam se nikako mogla dici prije 12-1. Tako da je i kod mene bio pomak bioritma, i tesko to poslije vratis, trebas nakon ispita otic na neki izlet, neko pjesacenje, izmorit se posteno i onda ko beba zaspat u 10. Nazalost nemam neki recept kako da uopce ne dode to toga, eventualno probaj ne ucit nakon 7 navecer. Ja sam znala do 11 ucit, pogledat tv malo i onda u krevet...i ne mozes zaspat, vrtis gradivo satima, pa se ne mozes sjetiti sto neki pojam znaci itd.
Josip Broz Tito
13-07-2009, 15:37
Ja idem spavat u 5 i budim se u 13.
Ne vidim problem u tom.
Robierre de Cochon
13-07-2009, 17:38
Ja sam znao cijelu noć učiti i onda otići spavati u 10 ujutro ili u podne.
Onda prespavao dan, pa pred večer doručkovao i krenuo na učenje. :mrgreen:
Mortiis više ne piše... cijenim ga, on je iskren mada malo naporan dečko, a to je ono što ljudima fali – iskrenosti. Nadam se da ćeš se posvetiti fakultetu kojeg sad upisuješ jer si dovoljno inteligentan da ti studiranje ne bi trebalo predstavljati neki veći problem. Nego danas je na TV-u bila jedna reportaža o anksiozno-depresivnom poremećaju gdje su manje više govorili isto ono što sam i ja ovdje pisao. Dakle, obavezno je liječenje. Napisat ću i ja svoju priču (malo moje patetične postmoderne melodrame :mrgreen:). Bolest zbog koje sam gotovo upropastio svoj život, osim što sam više godina napustio studij uspio sam otjerati od sebe i svoju dugodišnju djevojku, jer to je takva podmukla bolest da nikoga ne želiš gledati pa čak ni Nju za koju bih život dao. Također dugo vremena nisam ništa poduzimao misleći da se radi samo o takvoj fazi sve dok nisam upao u takvo stanje da doslovno nisam mogao govoriti pa su me roditelji praktički odvukli doktoru. Već za par mjeseci razlika je bila drastična tako da se stanje potpunog i neprekidnog očaja sada svelo na samo povremene blaže krize. Da, Tom Cruise je kreten i psihijatri nisu zlo, to je poanta.
legionar
14-07-2009, 23:18
Ja sam znao cijelu noć učiti i onda otići spavati u 10 ujutro ili u podne.
Onda prespavao dan, pa pred večer doručkovao i krenuo na učenje. :mrgreen:
Ista stvar. Al sad zadnjih dana pokušavam ić spavat prije 12 navečer i dignut se u 8, najkasnije 9. S onim bioritmom sam bio strgan ko sajla, glava pucala, koncentracija na nuli, strava..
Robierre de Cochon
14-07-2009, 23:37
Ista stvar. Al sad zadnjih dana pokušavam ić spavat prije 12 navečer i dignut se u 8, najkasnije 9. S onim bioritmom sam bio strgan ko sajla, glava pucala, koncentracija na nuli, strava..
a zavisi jel si dnevni ili noćni tip.
npr. ja sad radim od 9 i bez problema se probudim svako jutro u 8 i nešto. na večer odem spavat oko ponoć-jedan.
ali čim se malo opustim...recimo sad za vrijeme godišnjeg, vraćam se u svoj "prirodni" bioritam - a to je da uvijek bolje funkcioniram noću nego danju. zadnjih par dana se budim u podne. :D
a dok sam spremao pravosudni...mislio sam voditi neki "normalni" zdravi bioritam...ali vrlo brzo sam se vratio na način na koji sam funcionirao na faxu. cjelonoćno učenje i dan proveden u krevetu. :D
titan224
14-07-2009, 23:56
Eto meni se ista stvar desila prije par dana. Svaki dan spavao kao mala beba, a baš večer prije ispita iz gp1 kao iz inata nisam mogao zaspat. I došao ja na ispit, a ono mozak neispavan, ak kad je neispavan slabo reagira na podražaje iz okoline. Čekao sam još 3 sata da dođem na red. Obuzeo me stvarno jadan osjećaj jer sam bio siguran da ću pasti, al eto ipak sam se uspio nekak skrumpat. Al mislim da bih bolje odgovarao da sam bio svjež odmoran. To mi se desilo prije ovog puta samo još jednom, točnije prošle godine na ustavnom pravu. Dobio 4 iz pismenog, večer prije usmenog slabo spavao, došao idući dan na usmeni i prošao na jedvite jade.
Koji je lijek protiv toga? Otrčat u maksimiru dan prije ispita jedno 10km, al ni to ne upali svaki put. Najveći je problem kad se jednom počne prilikom pokušaja spavanja razmišljat o nečemu.( bilo čemu) Mozak umjesto da se u tom trenutku pretvori u tabulu rasu on postaje opterećen informacijama. E sad, pravo je pitanje kako spriječiti takav slijed događaja??
bubašpara
14-07-2009, 23:57
i ja imam neki poremeceni raspored.. po danu me sve zivo dekoncentrira pa ona mijenjam dan za noc- kad ucim pocnem u 20h pa ucim do 03h! pa onda spavam do 10-11h, dorucak u podne...grozno!! al jednostavno ne mogu drugacije!! eto, ima nas!!
Evo upravo pokusavam sprijeciti isto gledanjem jedne epizode bilo cega sto me veseli. Vidjet cemo hoce li pomoci.
probajte meditirati :belj:(hint: google, ali nema se tu sta citati...nekako je prirodno)
ali nema varanja, nikakva glazba i ina sranja
Kad netko piše ovak po forumu da će počiniti samoubojstvo ili da će počiniti masakr, da li je onda naša dužnost da o tome obavjestimo nadležna tijela da poduzmu što je potrebno?
Prvo, nisam napisao da ću napraviti neki masakr niti se ubiti, samo da tako love-shyevi završavaju.
Nadalje, od koga se sastoje ta "nadležna tijela"? Od teških seljačina u uniformama kojima su i jednostavnije stvari od nemogućnosti prilaska curi neshvatljive, odnosno, koji ne razumiju ništa osim slušanja naredbi.
Sastoje se i od pravosudnih tijela, najčešće žena srednje dobi, a znamo kako su ih u mladosti preorale razne seljačine.
Nitko od njih ne shvaća moj problem i to da će me neka kažnjavanja samo razbjesniti. Pogotovo kad ih donosi netko tko ima/imao je partnera, sex, djecu....
Što neki glup drot zna o tome da ja ne mogu prići curi, nemoguće je to objasniti tom kalibru budale.
Što se tiče žena, jebote, njih je trpalo valjda 700-800 tipova, otvarali su ih kurcem i uličari i kmiondžije, kao da žene u Hrv uopće znaju čiju su djecu nosile/nose.
Ono što je potrebno da oni poduzmu jest da me ubiju, a to neće učiniti jer su retardirani i ne vide u čemu je stvar.
Mogu biti miran još 5 godina, 10 godina, tko zna koliko, ali jebga, vrijeme prolazi, uskoro će i moja ekipa imati stalne cure, žene djecu, a jedino je meni sve uskraćeno
Jesi li zato prijavljen na muriji već jednom i optužen, upravo zato jer si na forumu pisao da ćeš ubiti neku curu?
Napisao sam da ću ubiti neku curu, ne i koju, niti je ona taj tekst ikad pročitala.
Naravno, sve je to bilo dovoljno da se ona proglasi žrtvom iako to nikad nije ni vidjela.
Naravno, istovremeno su se jebale seljačine gore od mene i to na sto načina.
Ali nikad neću dopustiti da budem osuđen- već sam se žalio na Županijski, ako mi to odbiju ide na Ustavni, može i do Strasbourga.
fat drummer
16-07-2009, 08:18
Koje ustavno pravo je tebi prekršeno? Pravo da ti sude love shyevi? Mislim odista, osim akutne mizogonije, mizantropije, osjećaja manje vrijednosti, disocijativnog ponašanja patiš i od istog sindroma kao i prosječna hrvatska seljačina - miliš da je Ustavni sud tu da bi nakon zakonitog postupka tebe oslobodio jer je pravda povrijeđena.
don_corleone
16-07-2009, 08:34
Prvo, nisam napisao da ću napraviti neki masakr niti se ubiti, samo da tako love-shyevi završavaju.
Nadalje, od koga se sastoje ta "nadležna tijela"? Od teških seljačina u uniformama kojima su i jednostavnije stvari od nemogućnosti prilaska curi neshvatljive, odnosno, koji ne razumiju ništa osim slušanja naredbi.
Sastoje se i od pravosudnih tijela, najčešće žena srednje dobi, a znamo kako su ih u mladosti preorale razne seljačine.
Nitko od njih ne shvaća moj problem i to da će me neka kažnjavanja samo razbjesniti. Pogotovo kad ih donosi netko tko ima/imao je partnera, sex, djecu....
Što neki glup drot zna o tome da ja ne mogu prići curi, nemoguće je to objasniti tom kalibru budale.
Što se tiče žena, jebote, njih je trpalo valjda 700-800 tipova, otvarali su ih kurcem i uličari i kmiondžije, kao da žene u Hrv uopće znaju čiju su djecu nosile/nose.
Ono što je potrebno da oni poduzmu jest da me ubiju, a to neće učiniti jer su retardirani i ne vide u čemu je stvar.
Mogu biti miran još 5 godina, 10 godina, tko zna koliko, ali jebga, vrijeme prolazi, uskoro će i moja ekipa imati stalne cure, žene djecu, a jedino je meni sve uskraćeno
Napisao sam da ću ubiti neku curu, ne i koju, niti je ona taj tekst ikad pročitala.
Naravno, sve je to bilo dovoljno da se ona proglasi žrtvom iako to nikad nije ni vidjela.
Naravno, istovremeno su se jebale seljačine gore od mene i to na sto načina.
Ali nikad neću dopustiti da budem osuđen- već sam se žalio na Županijski, ako mi to odbiju ide na Ustavni, može i do Strasbourga.
Kao prvo, pričati o ljudima da su seljačine jer ne kuže ovu tvoju pizdariju koju imaš je degutantno.
Drugo, pričati o svim ženama kao o kurvama s tolko gađenja neće te nikad ni dovesti blizu da prebrodiš svoju nejebicu.
Treće, nadam se da ćeš biti osuđen.
POŠTUJ DRUGE AKO ŽELIŠ I NAJMANJE POŠTOVANJA!!! Govoriti o policiji kao o hrpi seljaka, o ženama kao kurvama koje "je trpalo valjda 700-800 tipova, otvarali su ih kurcem i uličari i kmiondžije, kao da žene u Hrv uopće znaju čiju su djecu nosile/nose." Ti si u dnu svoje duše jedno pokvareno smeće od čovjeka koje se samo pretvara da je neki "intelektualac", a zapravo je veća seljačina od 99% ljudi koje znam.
Mortiise, čovječe, pripazi šta pišeš. Ne znam jel' ti to pretjeruješ ili zbilja tako misliš. Ako je ovo drugo, onda što prije potražiti pomoć, jer mi ti ne možemo pomoći kad si se ti zabarakadirao svojim ˝intelektualnim˝ poimanjem svijeta i ne dopuštaš nikom da ti priđe. A da se sa tim nije za šaliti, evo jednog poznatog primjera AvPD-a, taj je zaista napravio masakr. Ne pisati takve stvari
http://deepintro.typepad.com/photos/uncategorized/2007/04/20/vt_killer.jpg
Koje ustavno pravo je tebi prekršeno? Pravo da ti sude love shyevi? Mislim odista, osim akutne mizogonije, mizantropije, osjećaja manje vrijednosti, disocijativnog ponašanja patiš i od istog sindroma kao i prosječna hrvatska seljačina - miliš da je Ustavni sud tu da bi nakon zakonitog postupka tebe oslobodio jer je pravda povrijeđena.
Članak 14, u kojem se kaže da su svi pred zakonom jednaki.
Jer prvo "oštećena" kaže da sam joj u ljeto 2008. poslao sms da se deaktivira ili će joj se dogoditi nešto nezamislivo. Ja to negiram i kažem da sam je zamolio da deaktivira account na fejsu. Zbog toga se ona poziva na sljedeće ročište kako bi na razjasnila stvari- tamo kaže da sam joj poslao e-mail da se deaktivira. Nitko o tome ništa ne pita, čak ni idiot kojeg sam imao za odvjetnika, meni kada želim nešto pitati kažu da bolje šutim i ništa moje vezano uz to ne ide u zapisnik.
Ali, razumijem ja njih, kada bi se pokušalo razjasniti zašto je iskaz kontradiktoran i što je uistinu bilo srušila bi se slika stereotipna nasilnika koji je proganjao jadnu curu, slika po kojoj funkcioniraju jer drugu ne znaju. U svom love-hate odnosu prema nasilnicima znaju da su ih upravo takvi jebali u mladosti, no danas im se takvi gade jer su stalno na optuženičkim klupama i vidljivo je da su sposobni za vrlo ružne stvari prema ženama. Stavljanjem "oštećene", koja se kupala u moru dok je netko na engleskom forumu za love-shyeve napisao nešto 20 dana prije njezinog povratka, a što nikad nije ni vidjela, u isti koš sa ženama kojima se stvarno dogodilo nešto, ružno je stravičan primjer njihove zatucanosti i gluposti.
Na kraju, sa podsmijehom preporučuju da počnem loviti cure ili prebacuju loptu psihijatrima, kao da oni imaju čarobne moći i znaju nešto što je njima u sudu i svima drugima nedokučivo, razlog zašto nikad ne prilazim curama niti one meni, te način rješavanja tog problema.
I što je na kraju od svega? Ništa, ostao sam isti, društveni život kakav je i bio, oko djevojaka i dalje ništa. Vuk pojeo magare.
@ don mario, ja sam u životu popio masu najdegutantnijih uvreda, ali svima je zajedničko da su me vrijeđali ljudi koji me uopće ne znaju i koji blage veze nemaju o čemu se ovdje radi....
@ O Death the Healer, momak na slici imao je sasvim drugačije porive i način razmišljanja... Ne treba previše razmišljati o takvim ekstreminim slučajevima jer se ionako ne mogu spriječiti, a i ne uspijevaju prenijeti nikakvu poruku. Kod mene će jednog dana biti samoubojstvo.
Kao što prije 10-ak god valjda nitko na Pkt-u nije imao partnera, a danas ima, tako će i za 10-ak god veliki dio moje generacije već biti i u braku.
To je prestrašan teret, i evo stvarno više neću pisati. Ne zbog vas, već sam sebe uništavam ovime.
fat drummer
16-07-2009, 14:08
što? molim? jel tebi jasna sintagma jednakost pred zakonom? :rotfl:
malimrav85
16-07-2009, 16:11
Moram priznati da sam jednom prilikom, prije koji mjesec išao čitat vodić. Tekst je definitivno motivirajući :thumbup:
Meni se to dogodilo sad prvi put od kad sam na faksu, skoro pa 20. ispit.
Ja krivim to kaj sam rekao starcima da imam ispit a nisam im govorio od komisije rimskog sa prve.
Legao sam u 23h na spavanje, bio sam stgran, zaspao sam oko 05.30 a u 06.30 sam se mora dić za ispit. Moram li reć da sam pao na najglupljem pitanju, prvom? I još je lagano bilo, odgovor dvije riječi a ja šutim ko mutav.
Užas! :cold:
Elisa Day
17-07-2009, 14:36
3 riječi: tabletice za spavanje
ja isto od nervoze ne spavam prije ispita, ali to te uništi, pogotovo ako ideš na usmeni
ja se zbrejkam na pitanju: "kolegice, vaše ime i prezime"?
3 riječi: tabletice za spavanje
koje?
ja sam od sanvala imam teze halucinacije, a ujutro dojam da sam se zapio vecer prije
Elisa Day
18-07-2009, 13:36
Opet ja sa persenom, ali su tako cool, opuste te i zaspiš kao bebica
Belmiran san.
Na prirodnoj bazi, mislim da od hmelja.
Nije da su nešto al ono, ne stvaraju ovisnost...
Meni su perseni ko bomboni... mislim da pomognu vise sugestivno neg realno... :-)
bubašpara
20-07-2009, 23:59
fala bogu ja sam poprilicno smirena osoba pa uglavnom kazem samoj sebi "ma ne vridi se zivcirati oko takvih stvari, to mi ionako ne moze pomoci.."
a sto se tice nesanice pred ispite- zadnjih par dana (kad mi voda dodje do grla) ucim ko kreten i navecer budem toliko umorna da zaspem cim pogledam krevet.. a ujutro mi dva mobitela istovremeno zvone da bi se uspila probuditi..:sleep:
neka veca trema me prala jedino na prvoj godini kad sam polagala opcu teoriju kod onog idiota metelka, i kasnije s KP-om.. u snu bi ponavljala gradivo pa kad bi na necemu "zapela " budila bi se sva u nekoj panici... uzas!!
ja imam žestokih problema s rješavanjem dosade. ubija me u pojam. fkt sam deprimiran. nemam kaj radit. došao sam na ideju da učim naciju. USRED LJETA! to je fkt očajnički čin... :( ne znam kaj da radim sa sobom
ja imam žestokih problema s rješavanjem dosade. ubija me u pojam. fkt sam deprimiran. nemam kaj radit. došao sam na ideju da učim naciju. USRED LJETA! to je fkt očajnički čin... :( ne znam kaj da radim sa sobom
Samo trebas zanimaciju. To je super kad fali, lose kad ih je previse.
Ako treba, preporucim ti par tisuca filmova/serija/stripova.
Ili tako nesto.
Ali super je uciti, :thumbup:
nije super učit usred ljeta. gle, ja spavam, probudim se i idem na vožnju. nakon toga do navečer ne znam kaj bi sa sobom. al to fkt baca u depru. ja sam jedan od rijetkih kaj mrzi ljeto. baš iz razloga kaj se iživim tjedan-dva i nakon tog nemam kaj radit. rtl prikazuje iste serije. to ubija u pojam, pokušo sam učit francuski, neda mi se to. jezik je sjeban. ostaje mi samo učenje :heh:
malo off: molio sam doru da mi da pristup brisanju da svoje zadužene topice mogu bar očistit od sranja. al nje nema. ah. valjda ću nać neku zanimaciju.
edit:
PI lijeci sve moje psihicke probleme :soppy: prekrasan je, probajte i vi :soppy:
kcerka: mama, mama u depresiji sam
mama: probaj uzeti malo PI-a
kcerka: mama, mama pa ovo stvarno radi
mama: znam ljubavi
kcerka: mama zar si ti studirala pravo u tajnosti?! :O
alita, očekujem infraction za breedera jer je vrijeđo pi :mrgreen:
vjeruj mi, kaj god da imam radit, samo da nije učenje
Pupi, jako los pokusaj iritiranja mene.
Georgee, sredim ti ja to.
Ali nije ti to odmor. trebas nesto...
kreativno.
bar mene tako nesto odmara.
Ne daj se :kiss:
ne dam se ja! pokušat ću ja još neke oblike zanimacije prije učenja... nisam optimističan, al naći će se nešto :thumbup:
ja iz osobnog iskustva predlazem bilokakav instrument ako vec ne znas nesto :belj:
ili bilo sto sto ukljucuje stvaranje, kako rece alita, kreativno nesto
sviro sam gitaru danas, al to nije ko prije. stvorim ja melodiju, složim tekst. al to nije to. dosada je kronično stanje. ah dobro, neću gnjavit ljude s tim više, naći ću si neku zanimaciju. valjda.
Ah, georgee, napokon netko tko mrzi ljeto kao i ja.
Svako ljeto mi je užasno. Osim što me vručina uništava psihički, uvijek se tijekom ljeta nakupi previše potencijalnih i realnih problema koji me onda zatuku poput palice.
I nažalost, nemogu ti predložiti ništa pametno.
Nađi curu?
Teretana? Jiu Jitsu? Muay Thai? Boks? Kickboxing?
Bilo kakav oblik treninga :thumbup:
Treniranje u vručim dvoranama na 35 stupnjeva?
Mislim da georgee nije osoba za nešto takvo, zaključujem isključivo na temelju njegovih postova.
Ah, georgee, napokon netko tko mrzi ljeto kao i ja.
Svako ljeto mi je užasno. Osim što me vručina uništava psihički, uvijek se tijekom ljeta nakupi previše potencijalnih i realnih problema koji me onda zatuku poput palice.
I nažalost, nemogu ti predložiti ništa pametno.
Nađi curu?
mislim da mi je ovo prihvatljivija solucija od sickove, prelijen sam za treninge.. al bi mogo vozit bickl bar popodne
al prošla me dosada ovako i onako tak da nema više anksioznosti :mrgreen:
a kaj se tiče mišljenja o ljetu :thumbup:
EDIT: i dobro si zaključio na osnovi postova heh
Treniranje u vručim dvoranama na 35 stupnjeva?
Mislim da georgee nije osoba za nešto takvo, zaključujem isključivo na temelju njegovih postova.
Pa bas to izbije iz tebe svu depresiju...:mrgreen:
EDIT- uvijek mozes na sljeme trcat ili u hladan podrum lupat vrecu...:mrgreen:
Ali kaj se ljeta tice...fakat mi je odvratno...ne znam kak sam do sad prezivljavao bez klime. Odvratna vrucina u meni ubije svu zelju za bilo cime...
Može i deprimirati ako shvatiš da su svi oko tebe jači i izdržljiviji. :mrgreen:
fat drummer
23-07-2009, 14:10
nije sick daleko od dobrog recepta. u 11 sati me zove šef da hitno doletim u drugi ured. za petnaest minuta od jaruna do vodnikove na biciklu. izbije ti svu melankoliju
Vožnja biciklom/automobilom inače uistinu pomaže u situacijama kada se se osoba osječa loše ili tugaljivo. No, ona nije neko finalno riješenje.
Ali kaj se ljeta tice...fakat mi je odvratno...ne znam kak sam do sad prezivljavao bez klime. Odvratna vrucina u meni ubije svu zelju za bilo cime...
Ah, vi buržuji s klimama...
fat drummer
23-07-2009, 14:16
šaka prozaca i tri pive! finalno rješenje!!!
E sa tim se već slažem.
Piva nije uopče potrebna.
fat drummer
23-07-2009, 14:20
mislim da prozac povoljno djeluje na alkohol u smislu da pojačava njegov učinak
ili obrnuto
Nakon šake prozaca čovjek nije u stanju popiti pivu.
E sa tim se već slažem.
Piva nije uopče potrebna.
Ju! Još nisam naredila smajliće, ali šokirano kažem peace!
Bez brige, nisi jedini mrzitelj ljeta. I ja sam. Vruće je, nisam tip za bazene i more, za destinacije koje me zanimaju sam dekintirana, a i da nisam, imam 101 ispit za položiti. Ipak, ove godine sam iznenađujuće zen što se svega toga tiče. Sakrivena iza rolete, isključila svaku komunikaciju osim ove internetske i onoga što baš moram. Još da se natjeram vježbati...Vuhu!*smile*
fat drummer
23-07-2009, 14:30
Nakon šake prozaca čovjek nije u stanju popiti pivu.
jesi smiješan.. pa isperi te prozace pivom! ono, jedan prozan, gutalja piva.. dok dođeš do osmog prozaca i osmog gutljaja nema depresije
Alkohol je po prirodi depresiv pa smanjuje utjecaj antidepresiva, nije pametno miješati. Prozac je prevaziđen :D sada su najučinkovitiji Zoloft i Seroxat. Al' djeluju tek nakon mjesec dana konzumiranja, stoga najbolje rješenje za trenutno smirenje je Xanax :D, to je fino jako fino :pinkglasses:. Ima još jedna nova vrtsa antidepresiva Edronax, daje se za energiju jer za razliku odo ovoih ostalih koje povećavaju razinu serotonina Edronax veže noradrenalin. Kad si na tom čudu možeš popiti alkohola koliko te volja (provjereno!) i nećeš se napiti, ne znam točno zašto al otprilike neki enzimi u jetri brže razgrađuju, mada se miješanje nikako ne preporuča :D
fat drummer
23-07-2009, 14:41
moram si to preko ebaya kupit!
Alkohol je po prirodi depresiv pa smanjuje utjecaj antidepresiva, nije pametno miješati. Prozac je prevaziđen :D sada su najučinkovitiji Zoloft i Seroxat. Al' djeluju tek nakon mjesec dana konzumiranja, stoga najbolje rješenje za trenutno smirenje je Xanax :D, to je fino jako fino :pinkglasses:. Ima još jedna nova vrtsa antidepresiva Edronax, daje se za energiju jer za razliku odo ovoih ostalih koje povećavaju razinu serotonina Edronax veže noradrenalin. Kad si na tom čudu možeš popiti alkohola koliko te volja (provjereno!) i nećeš se napiti, ne znam točno zašto al otprilike neki enzimi u jetri brže razgrađuju, mada se miješanje nikako ne preporuča :D
Mogao bi ljekarnu otvorit za pravnike ::E:
Ju! Još nisam naredila smajliće, ali šokirano kažem peace!
Bez brige, nisi jedini mrzitelj ljeta. I ja sam. Vruće je, nisam tip za bazene i more, za destinacije koje me zanimaju sam dekintirana, a i da nisam, imam 101 ispit za položiti. Ipak, ove godine sam iznenađujuće zen što se svega toga tiče. Sakrivena iza rolete, isključila svaku komunikaciju osim ove internetske i onoga što baš moram. Još da se natjeram vježbati...Vuhu!*smile*
Uh, al' si samodisciplinirana!
Ma ja samo čekam da ljeto završi. Onda će sve biti dobro, kiša će ponovno padati, ljudi će opet postat tmurni, a ja ću biti veseo. Možda čak i uspijem riješiti sve probleme koji će mi se nakupiti do kraja ljeta!!
Ma ja samo čekam da ljeto završi. Onda će sve biti dobro, kiša će ponovno padati, ljudi će opet postat tmurni, a ja ću biti veseo. Možda čak i uspijem riješiti sve probleme koji će mi se nakupiti do kraja ljeta!!
Joj, jesam, ne znam što mi je, ali samo nek potraje...Treba mi trenutno samodisciplina i potpuna koncentracija.Dobro su napisali i sick i breeder-malo kreativnog rada, lagana fizička aktivnost,i krene nekako...
Sjetila sam se nečeg iz fizike-red u jednom polju izaziva red i u drugim poljima(tako nekako). Mislim da se to može primjeniti na mnoge stvari-riješiš jednu stvar koja smeta ili je problem, pa se i ostalo krene preslagivati.
off topic-super mi je pjesma iz tvog potpisa, nisam to dugo čula
Ne znam.
Jucer i danas farbala/piturala/bojala skure.
Puklo me nesto, sad ne znam jel od ocaja ili boje/farbe/piture al smijala sam se nekih sat vremena gotovo bez prestanka.
I onako, lagano popizdila.
Svidja mi se to. :thumbup:
Dakle ... depresivni ljudi.
Bojajte!
Odite na sunce ak ste depresivni... Sunce ima frekvenciju kojoj su ljudi prirodno prilagođeni.
Odite na sunce ak ste depresivni... Sunce ima frekvenciju kojoj su ljudi prirodno prilagođeni.
Ja sam danas bio na suncu...
Ta prokleta vrucina je iz mene isisala posljednje atome energije...
I sad nemaš više snage da budeš depresivan. Zahvala prihvačena :D
Popustila mi samodisciplina...grrrrrr...Moram se skulirati, krećem vježbati, imam bučice težine 1kg(čujem vaše zapanjene uzdahe zbog mase koju dižem...hehe...) i počinjem!!!!
Jim_Halpert
26-07-2009, 00:42
Ne znam.
Jucer i danas farbala/piturala/bojala skure.
Puklo me nesto, sad ne znam jel od ocaja ili boje/farbe/piture al smijala sam se nekih sat vremena gotovo bez prestanka.
I onako, lagano popizdila.
Svidja mi se to. :thumbup:
Dakle ... depresivni ljudi.
Bojajte!
..isparine o' piture. Snifala si. :lol:
ars boni
25-08-2009, 17:51
mene deprimira ljeto, i ništa uzbudljivo ni veselo u tom ljetu nema
ne može se učit jer je, pobogu, ljeto, i to mi je u primozgu samo da me zjbava, jer fakat moram učit rim, a nemam ni šta drugo radit, jer je dosadno i monotono, a ako i nađem nešto, opet me ubije grižnja savjesti
nikad nisam bila štreber, al jedva čekam da počne faks, da se svi skupe, i da mogu normalno nastavit sa životom
:mad2: ljeto
:(
malimrav85
26-08-2009, 00:08
to ti je normalno
kad faks dođe sve ima svoj red, zna se kad je kaj, ko te smije kad pitat kaj, kad možeš ić negdje, radit nešto...
leptirić
26-08-2009, 11:01
ostavila sam ih na moru :mhm:
ars boni
07-09-2009, 03:57
mrzim se žalit al... really not ok.
:( uzelo danak noćno učenje, glavobolje rasturaju i tako to...
mrzim se žalit al... really not ok.
:( uzelo danak noćno učenje, glavobolje rasturaju i tako to...
:kiss:
vjerujem da će biti bolje
ars boni
07-09-2009, 13:29
ma sama sam kriva, uvijek prije rokova od sebe napravim čudo, a stres i moja neorganiziranost se obožavaju :(
hvala, mortiis :smile:
bubašpara
09-09-2009, 12:16
eh, ima nas... da vidiš mene u kakvom sam stanju par dana prije ispita... a tek da me čuješ!! a joooooj!!!!! ljudi oko mene se uplaše kad me vide!! :mrgreen:
Sve mortiisove pizdarije i cijela rasprava je premještena ovdje, i tamo se treba nastaviti: http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php?t=1383&page=3
Tko spomene mortiisa na ovom topicu, dobiva jednodnevni ban kao nagradu.
Dakle, LS nije mogao ostati barem pod ozbiljnim temama? :roll:
mortiis :mrgreen:
sad kad se i kitty počne žalit :rotfl:
Dakle, LS nije mogao ostati barem pod ozbiljnim temama? :roll:
1. Ne govorimo o "LS-u", nego o tebi. Dosadio si i bogu isusu.
2. Budi sretan što nije završilo u smeću
3. Odjebi u svoj topic.
Također, sljedeći post (tvoj ili koji se tiče tebe) ovdje dobiva jednodnevni ban.