PDA

View Full Version : Tehnikalije

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17

georgee
07-03-2010, 13:12
joj daj pošalji pm aliti, ta ima windowse samo zbog ps-a (a i za to bi koristila linux da može), za ostalo koristi linux. i da, dobra je u tome. toma nevjerni :fat:

Alita
07-03-2010, 13:53
:rotfl:

Nastranu to, imas stvarno hrpetinu Fedora support foruma, tako da ne znam zasto si uopce isao ovdje pitati in the first place.
Osim ako nisi htio neki Linux distro referendum. Nemam Fedoru, al imam (x)ubuntu.
Jeeej Linuxi..tako su slatki i sareni...
WooOooshH!
edit - https://fedoraproject.org/wiki/Fedora_12_tour
izgleda tako kjut i domaće. slicno dosta ubuntuu. i po package manageru i svemusvačemu.. mogla bih si dići neki desktop cd od fedore da vidim...
Jedino je zadnja slika na stranici, s onim tipovima koji su jako veseli i thumbupaju... kriva.

Grizzly
07-03-2010, 14:07
Problem je riješen. Sve radi kako treba. :whistle:

Alita
07-03-2010, 14:18
Crni sine :lol:
Sad mi ides na listu ljudi koje treba pratiti radi ovoga :mhm:

TILA
12-03-2010, 01:28
Dali ima netko za poslat mozillu 3.5? Skinula 3.6 i udesila se jer nema ništa za nju još

Grizzly
12-03-2010, 01:40
U čemu je problem s verzijom 3.6 ???

Evo ti verzija 3.5.8. :

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-older.html

georgee
12-03-2010, 08:37
da, fkt. u čemu je problem? sad mi nudi da ju skinem?

TILA
12-03-2010, 09:22
Zato što ja volim imat add-on-ove a nova verzija ne podržava nijedan koji sam prije imala.Inače sve u redu s novom verzijom samoj po sebi

@grizzly-hvala ali i ta mi je prenovija;)

Uglavnom problem je što mi neće skinuti nijedan add-on stalno mi odgovara da trebam instalirati mozilla wtf?

Đ!
12-03-2010, 12:29
Pazi, TILA, da ne umreš bez addon-ova tih par dana koliko će ih razvijat za novu verziju.:rotfl:

TILA
12-03-2010, 13:40
Al mi neće staviti ni one add-onove ni za ovu novu verziju

Đ!
12-03-2010, 19:52
Onda ne znam kaj da ti velim. Ja imam 3.6 i normalno mi radi taj jedan addon kojeg imam.

Grizzly
12-03-2010, 20:39
Možda ti je status add-onova stavljen na disabled.

Odi gore na Tools pa na Add-ons pa provjeri je li sve u redu pa javi nam.

Must
12-03-2010, 20:50
mora da koristiš neke divlje add-onove onda, svi ovi poznatiji su kompatibilni sa 3.6

TILA
12-03-2010, 21:09
Evo dečki s mozillinog foruma su mi riješili problem::E:trebala sam resetirati useragent string

Libro
12-03-2010, 22:57
Nervira me digitalna televizija :wink:
Šteka šteka šteka šteka šteka šteka

fat drummer
18-03-2010, 21:04
dakle, totalni seks na mom kompu.

prije tjedan dana mi s pojavio dns server error. flusham dns, kad ono ništa. ne mogu niti preko guglovog servera na net. otvorim novi profil na kompu, jer sestra komotno ide preko svog laptopa koji koristi isti ruter, i tamo mi browser radi. napominjem da mi svugdje rade programi poput utorrenta i skaypa, ali ne i browseri

nakon što sam razjebo vatrozid i još sto stvari otkrio sam u čemu je problem, ali ne i rješenje

problem je u utorrentu. kada on radi mogu se jebat, browser mi ne radi. konekcija može biti 0,1 kbps ipak browser ne radi.

čak i ako smanjim global connection i smanjim download/upload limit problem ostaje

iskreno nema volje instalirat azerus ili bitcommet, bitlord ili kako god se sve to već zove. internet kaže da mi je možda provajder sjebao koncepciju.
zanima me ima li tko još tko ide preko bneta ovakav problem (imam btw win 7 na kompu)

PJ
18-03-2010, 21:12
Moj ISP je t-com ali imam relativno sličan problem. Može otvarat stranice ali užasno sporo, a često i ne uspije. Ako torrent radi, jel. Neovisno jel brzina 50kbps ili 500kbps.

Isto se dogodi bez obzira na client, probao sam i Azureus/Vuze i Bitcomet i isto je bilo.

Od početka sumnjam na neku t-komovu vradžbinu pošto je to hrpa nacižidova, i mislim da je to debilno. Jebote, daj jednostavno ukinite flat rate i stavite promet od nekih 25GB mjesečno, i ljudi će moć normalno skidat sranja i vaš problem će bit rješen.

Al ne, bolje je potajno jebat ljude u mozak bez da znaju što se događa i kako to spriječiti.

Must
18-03-2010, 21:17
bnet? ah di da krenem, meni zna umrijet link prema inostranstvu i periodički se nemrem spajat na neke servere i otvarat neke stranice hostane u nekoj zemlji, do prije par mjeseci imao sam užasan packetloss(preko 50%), baš to kao da me jebu s nekim vanjskim firewallom. onda 2-3 dana bude sve ok, pa opet krene zajebavat, kad je najgore nemrem se po sat vremena nigdje spojit niti otvorit nikakvu stranicu a cijelo vrijeme sam kakti spojen na net i online sam

TILA
18-03-2010, 21:25
Obično kad torrent skida onda zajebi brzinu bit će ti sporo.No interesatna stvar se meni dešava od kad mi neide internet prek carneta(imam b-net)- skida torrent i net nije spor.No zato nekad sto gladnih godine otvara stranice(torrent ne radi)) čak i one osnovne tipa youtube i pravokutnik

Must
18-03-2010, 21:26
mislim da carnet bloka torrente i takve stvari inače :lol:

TILA
19-03-2010, 00:13
Carnet te traži kad skidaš.Ja već imam 4 upozorenja od njih što je i razlog zašto sam prešla s njega.Bottom point skidanje s torenta usporava korištenje interneta bez obzira kojeg providera imete i koju brzinu

fat drummer
19-03-2010, 00:26
mislim mogu ja tome doskočiti... hell, torrentat ću preko lapa, surfat preko kompa, nije bed.

ali mislim da se tu ne radi o tome. meni brzina torrenta kmotno ide na 650 kbps, a http uopće ne radi ako mi se skida bilo koji torrent

ono u smislu, ne da sporo učitava stranica nego uopće ih ne učitava.

ovo nacifašističko izdrkavanje mi već ide na kurac, hrt otkupljuje govna od serija i sad ja moram gledat hausa via torrenta (naravno, house nije ni do koljena odmori se, zaslužio si)

uskoro će mi počet blockat southparkstudios, youtube već blocka video spotove neko vrijeme

počet ću kupovat knjige i čitat pravnu literaturu ako se ovo nastavi

Švabosanac
19-03-2010, 02:11
mislim mogu ja tome doskočiti... hell, torrentat ću preko lapa, surfat preko kompa, nije bed.

ali mislim da se tu ne radi o tome. meni brzina torrenta kmotno ide na 650 kbps, a http uopće ne radi ako mi se skida bilo koji torrent

ono u smislu, ne da sporo učitava stranica nego uopće ih ne učitava.

ovo nacifašističko izdrkavanje mi već ide na kurac, hrt otkupljuje govna od serija i sad ja moram gledat hausa via torrenta (naravno, house nije ni do koljena odmori se, zaslužio si)

uskoro će mi počet blockat southparkstudios, youtube već blocka video spotove neko vrijeme

počet ću kupovat knjige i čitat pravnu literaturu ako se ovo nastavi

to sam pokusao, ne funkcionira...
barem meni...
frendu radi sve jebeno, kaze da moras portove otvorit...
nisam to ni pokusao jer sam lijeno djubre a moras se najebat oko toga...
torente sad skidam na faksu sa bolesnom brzinom veze a doma odmaram :P

fat drummer
19-03-2010, 10:17
ja sam probao i meni radi. postoji mogućnost da moram otvoriti portove, ali jebo me pas ako ja shvaćam kako se to radi. plus imam tj neki scientific atlanta kurac, a ne thompsona kao sav pošten svijet pa na portforwardu nema uputa

ja sam tek bijedni student prava, a ne ferovac :(

Đ!
19-03-2010, 13:27
Ja sam portove još i mogao otvorit u eri prije maxtv-a, a otkad je max tv su mi dali nekakvi zyxel router sa modificiranim softverom u kojem nema mogućnosti otvaranja portova. Gledo sam na netu upute za taj moj model al slika koju su dali se uopće ne slaže sa onime što ja vidim kad napravim iste stvari - fale ključni elementi. xD Tada sam zaključio da 17 eura za 3 mjeseca rapidshare accounta nije puno, a očuvat će moj duševni mir jer neću morat skidat cijelu noć neke starije stvari sa malo seedera. Simbioza zasad funkcionira sasvim dobro. :mrgreen: Znam da ste vi masovno điberi i mislite da sam ja lud što plaćam za to al što ću vam ja.:mrgreen:

Švabosanac
19-03-2010, 17:42
haha, dobar je rapid, ali ako imas neke privatne trakere i novije stvari skidas ne vidis razliku, a ionako kad se desi taj rijetki slucaj da nes skidam sa torenta od doma ostavim ga da skida dok me nema...

fat drummer
19-03-2010, 19:09
Nemam ja problema s plaćanjem, samo neću plaćati nelegalno. Da postoji opcija da je platim deset eura mjesečno pa da skidam pet epizoda od pet serija ja bih to platio. Prvi bih bio na paypalu. Mene jebe ono kaj je pj naveo, oni jebu po portovima i ip postavkama (isp-ovi), ja im plaćam mjesečnu naknadu a oni mi ne kažu da me jebu.

Breeder
19-03-2010, 19:46
kakve veze ima ISP sa portovima?

torrent moze raditi i bez trackera pod uvjetom da je omogucen DHT? :S

fat, jesi ogranicio brzinu uploada ?

a sto se tice portova, vecina rutera ima uPnP koji ako je ukljucen nema ni potrebe za rucnim forwardanjem

PJ
19-03-2010, 20:39
Po meni je puno bolja investicija megaupload koji osim skidanja fajlova ima i opciju live streamanja svega što je uploadano, a uploadano je više-manje sve. Mada vjerujem da će ih copyright tužbe u dogledno vrijeme natjerat da budu ažurniji sa skidanjem nelegalnih stvari, ipak se isplati.

Malecka
20-03-2010, 19:06
Daklem, zaboravila sam lozinku za win na starom laptopu. Nije da mi nesto ekstra treba, samo sam neke dokumente htjela izvadit. Jel se moze ista napravit sto ne ukljucuje ponovnu instalaciju windowsa? Account je samo jedan sa admin ovlastima.

PJ
20-03-2010, 20:00
Pretpostavljam da se radi o XP-u

Restartaj komp, odma počni stiskat F8 (prije nego uđe u win), moći ćeš odabrat Safe Mode, tamo ćeš imat admin account s kojim možeš promjenit password za taj drugi admin account.

PJ
25-03-2010, 21:19
http://www.wired.com/gadgetlab/2010/03/150-kobo-ereader-the-real-kindle-killer

150$?
Murphy, mislim da imamo pobjednika :)

Đ!
30-03-2010, 19:50
Samo da se požallim na račun T-mobile-a(znači ne T-com-a, oni bar čekaju pa te zajebu dok ovi to rade odmah). :mrgreen: Naime, uzmem si ja webNwalk preko T-mobile-a i Carneta i još mi simpatična gospodična u Tcentru veli nek si radije uzmem simpa paket webNwalk i da usput uzmem i na pretplatu jer je tako jeftinije(nisam htio bit vezan ugovorom na određeno vrijeme pa bi me bez tog ugovora usb HDSPA modem(ili kaj je to već) košta 800kn, dok me ovak simpa paket izađe 200kn skupa sa tim usb-om), a onda ovaj simpa paket ostavim sa strane pa ga iskoristim ako baš hoću jednom(no to smeće je preskupo 1kn/MB). I sve super, dođem ja doma - a ono ne radi. Nazovem i pitam i kažu da se to uključi nakon 24h. Ne radi ni nakon 24h pa mi vele(nakon što sam ih jedva dobio na onaj 0981550) da nemam neke postavke pa će stavit zahtjev u moje ime da mi to jave. Koji kar? Kaj mi to nisu odma dali? Šabani, samo bi pare.:mad2: Da sam se vezao na godinu dana onda bi radilo.

I još jedna kul informacija - možete uzet to kao za studente preko AAI identiteta bez ograničenja za otkaz. Prije je otkazni rok bio 3 mjeseca al toga sad više nema pa možete otkazat nakon mjesec dana. 6GB prometa košta 100 kuna mjesečno, a za dodatni promet ne znam.

fat drummer
30-03-2010, 19:54
ništa čudno đ, isti kurac rade i u vipu. ja sam postavljanje svog apn-a čekao 2 dana i onda sam imao sreću što je u datom trenutku u vip centru bio neki informatičar koji je zvao svog frenda da to sredi (8 sekundi posla)

da tog tipa nije bilo još bi dana dans išao u vip centar jebavat ima mater

Đ!
30-03-2010, 19:57
Veliš nek onda tlačim nekog informatičara? :mrgreen: Thanks for the tip.

Nego, malo sam se zeznuo gore. Otkazni rok je 3 mjeseca od potpisivanja, a ne od kad odlučite raskinut.

fat drummer
30-03-2010, 20:08
Veliš nek onda tlačim nekog informatičara? :mrgreen: Thanks for the tip.

Nego, malo sam se zeznuo gore. Otkazni rok je 3 mjeseca od potpisivanja, a ne od kad odlučite raskinut.

ma to je bio vipov tehničar koji je zatim nazvao izvjesnog alena i rekao

e daj mi molim te za ovaj broj sredi apn
sedam sekundi kasnije
jesi? jebeno. plaćam cugu.

Đ!
30-03-2010, 20:10
Ach so. Niš, bum lurkao u T-centru na Cvjetnom.:mrgreen:

BTW, funny story. :mrgreen: Prije tipa 2 godine ja u vipnetu tam u gejevoj dolazim da mi upucaju postavke za mms jerbo mi neš sere mob pa ne mogu sam. I sad tam isto neki informatičar pokušava al ne ide i rješenje koje sam dobio - idite u servis i malo podignite glas. :mrgreen: Naime, u servisu su mi stavili sjebani softver u koji se nisu mogle upucat postavke za mms. I odem ja na servis, a servis se preselio u pripizdinu pa sam odjebo tu opciju i instaliro novi softver prek neta. Inače, u ZG postoje samo 2 ovlaštena servisa za sony ericsson. Jedan je južno od av. malla u nekoj pripizdini i to samo centar za primopredaju dok se servis u stvarnosti nalazi u Rugvici prema Dugom Selu ili čak i dalje u ZG županiji al mi je rečeno da tam ne idem jerbo ću čekat mobitel mjesec dana. Drugi je u bespućima industrijske zone i pothvat je pronaći ga. Preporučam detaljno proučit satelitsku snimku na google maps. A tamo su mi pak(kad sam došao zbog drugog kvara) IZMISLILI da je tipku preskupo popravit pa da mi je bolje kupit novi mob. :roll:

malimrav85
31-03-2010, 14:44
Jel su samo mene zvali iz T-coma da mi je ovaj mjesec veća potrošnja u odnosu na prosjek zadnja 3 mjeseca. I to na obe linije?!

I kakvo je ono sranje na forum.hr?

Malecka
31-03-2010, 17:06
Zvali su i mene. Kaze zenska da im je to neka nova fora i da sad automati zovu ako ti neobicno poraste potrosnja.

malimrav85
31-03-2010, 18:04
i kolko si potrošila iznad?
jer su nama na oba računa rekli tipa 65kn pa me zanima dal je to to ili neka zajebancija

Malecka
31-03-2010, 19:45
Rekla je da smo 24. u mjesecu bili na 55 kn. Inace posto imamo onih sat vremena besplatno mimo toga potrosimo jos max. 20 kn na pozive.
Iskreno ja se se prvo scimala jer sam mislila da je to 55 kn potroseno samo za posebne usluge tipa automate, ali poslije kad smo ih zvali rekli su da se ta cifra odnosi na sve pozive u tom mjesecu.

Đ!
31-03-2010, 23:35
Dodatak na ono gore:

Zvali me danas iz T-mobilea i morao sam napravit novu konekciju jerbo nisam imao postavke za carnet nego za T-mobile konekciju. Ugl, fino ja to upišem i kad sam se spojio di ću prvo nego na fejs.:mrgreen: Doduše, prvo mi je otvorio google kao homepage... Kliknem fejs i napuni se do pola ali se ništa ne otvara. Nisam bio doma pa reko ostavit ću to za kasnije... Dođem doma - skype radi(čak i videopoziv), google radi(sve nađe), net.hr ne radi(napuni se okvir ali sadržaj ne), index ista šema ko net.hr, fejs se nije ni otvorio nego samo piše loading, youtube radi i nađe što želiš, a čak ti i otvorio pjesmu ali se filmić i pjesma ne napune nego ostane crni ekran dok se ostali elementi pojave. Zovem službu za korisnike i sad će oni razmislit i javit mi sutra.:roll: Pitaju dal je sporo - reko ne da je sporo nego se niš ne događa. U firefoxu piše "loading", a u tom T-mobile programčiću piše 0 Kbps up, 0 Kbps down. Probao sam u IE al ni tamo. Ima netko sličnih iskustava s tim web'n'walk govnom? Možda neka druga firma, a ne T-mobile?

Ovo pišem za slučaj da se netko drugi odluči na web'n'walk preko carneta pa da se ne sjebe ili da nađe rješenje.

TILA
02-04-2010, 11:19
Zna netko kak mogu sredit titlove za film tak da mi na telki pokazuje normalno znakove Č,Ć,Ž i sl. ?

Breeder
02-04-2010, 11:53
lol, malo vise informacija? na cemu vrtis film?

ja inace ne koristim hrvatske titlove pa nemam takve probleme, ali u jednoj prilici sam morao promjeniti encoding u unicode da bi se vidjela hrvatska slova na media player classicu (imam cccp codec pack)

TILA
02-04-2010, 12:57
Želim spržiti film na dvd i gledat ga na dvd playeru.Ali inače koristim media player ili avs player no to sad nije tolko važno jer želim gledat film na telki a ne na kompu.Inače ne kosristim ni ja baš hrvatske titlove,uglavnom uzmem engleske no bez hrvatskih titlova mi je dost teško prati h.pottera zbog silnih britanskih riječi i fraza.Za sad sam našla parcijalno rješenje-da u notepadu odem na replace i tako zamjenim tipa ae sa c i sl.

veteran
02-04-2010, 13:57
Promijeni na DVD playeru regiju i to ti je to...

Đ!
02-04-2010, 20:21
Još jedan dodatak na ono gore:mrgreen::

Ne bih se htio prerano ponadat ali iz nekog razloga mi webNwalk sad radi.:roll: Doduše, prvo sam ih zajebavo u tehničkoj podršci gdje su mi rekli da ako ne radi na drugim mojim kompjutorima nek odem u T centar probat di su mi rekli da oni to ne mogu al su ipak probali no s neuspjehom jer ne mogu instalirat ništa jerbo nemaju admin ovlasti. No kaj ja znam, možda su mi neš ubacili na usb modem pa sad radi ili su daljinski iz tehničke podrške to rješili.:rotfl: Ugl, spremao sam se otić ih zajebavat s mojim laptopom tam al pošto sad radi zbilja nemam razloga.:roll:

sickboy
03-04-2010, 01:52
http://www.jutarnji.hr/ipad-tipkovnicu-i-misa-poslao-ravno-u-muzej/686963/

:rotfl::rotfl:
Naprosto degutatno koliko JL vec mjesecima drka na apple...

malimrav85
03-04-2010, 02:01
baš sam htio reć
isto je bilo i za ajfon

Soo
03-04-2010, 16:56
Da li netko možda zna koji program bi mogla skinuti za integriranu kameru na laptopu?
prije sam imala neki koji sam s laptopom dobila i kamera je imala 1001 opciju, efekte, fotografiranje etc.
A sad sam maknula vistu i imam win 7 - kamera je užas, nema ništa :/
(no,win 7 je kul :D)

fat drummer
03-04-2010, 17:24
Da li netko možda zna koji program bi mogla skinuti za integriranu kameru na laptopu?
prije sam imala neki koji sam s laptopom dobila i kamera je imala 1001 opciju, efekte, fotografiranje etc.
A sad sam maknula vistu i imam win 7 - kamera je užas, nema ništa :/
(no,win 7 je kul :D)

jelda da je sedminca kewl?

mislim da je originalan software HP MediaSmart Suite

ili stavi ovo

http://download.cnet.com/CyberLink-YouCam/3000-2348_4-10764658.html?tag=mncol

Soo
03-04-2010, 17:34
e to je ono što sam imala.
Super, hvala Fat.

Starfish
04-04-2010, 13:35
:cold:

1) Kako da maknem windows genuine advantage-a?
Guglala sam i vecinom je prvi korak brisanje wga.exe kojeg meni komp neda izbrisati. Ili postoje neki programi koje skines pa to sami maknu. To mi je malo sumnjivo. :cold: I nemojte me slat u safe mode ako to bas nije nuzno... :cold:
2) Kaspersky je "popravio" ono nesto zbog cega ga se dalo uvjerit da je beta, al se data base apdejtala ko da je normalna verzija. Uglavnom - treba mi novi antivirus. Po mogucnosti freeware. :cold::cold:

sickboy
04-04-2010, 13:37

Guglala sam i vecinom je prvi korak brisanje wga.exe kojeg meni komp neda izbrisati. Ili postoje neki programi koje skines pa to sami maknu. To mi je malo sumnjivo. :cold: I nemojte me slat u safe mode ako to bas nije nuzno... :cold:
2) Kaspersky je "popravio" ono nesto zbog cega ga se dalo uvjerit da je beta, al se data base apdejtala ko da je normalna verzija. Uglavnom - treba mi novi antivirus. Po mogucnosti freeware. :cold::cold:

Ja koristim AVG:
http://free.avg.com/ww-en/homepage

veteran
04-04-2010, 13:39
Nemoj AVG...previse stvari prepoznaje ko virus...nije normalan...panicar:mrgreen:

AVAST je ok...

fat drummer
04-04-2010, 13:44

wga problem je gadan problem... meni je jednom pomoglo to što sam našo neke dll fajlove koji su uspjeli to razjebati, ali idući puta sam se poslužio metodom instalacije windowsa 7. meni komp isto nije dao brisanje wga.exe-a. inače tu ima još prčkanja po ređistriju, nije samo wga.exe fajl u pitanju.

od frivera preporučujem ili avg (ne slušaj veterana, ti ne posjećuješ stranice takvog sadržaja kao on) ili avast

Breeder
04-04-2010, 13:49
genuine crack:
http://rapidshare.com/files/371864542/Windows_XP_Genuine_Activation.rar

za AV nemam pojma, jedini freeware za koji znam da je prije bio ok je avast, nakon toga sam koristio outpost koji je cesto zajebavao i sada sam na NOD32...

Starfish
04-04-2010, 14:06
genuine crack:
http://rapidshare.com/files/371864542/Windows_XP_Genuine_Activation.rar

:adzk: :adzk: :adzk:
Radi, hvala!! :soppy:

I skinula avast! :soppy:

Fala decki! :thumbup:

sickboy
04-04-2010, 14:13
Nemoj AVG...previse stvari prepoznaje ko virus...nije normalan...panicar:mrgreen:

AVAST je ok...

od frivera preporučujem ili avg (ne slušaj veterana, ti ne posjećuješ stranice takvog sadržaja kao on) ili avast

I skinula avast! :soppy:

Fala decki! :thumbup:

Izgleda da SF i vet posjecuju stranice istog sadrzaja...::E:

veteran
04-04-2010, 14:37
Izgleda da SF i vet posjecuju stranice istog sadrzaja...::E:

Sf je onda fakat bolesna:(

Keygeni su problem i jos neki fajlovi u torrentima...ovaj trubi da je virus a virusa nigdje...

TILA
04-04-2010, 16:14
Ja to stalno mijenjam,sad imam Avas a prije imala AVG i alviru ili kak se već zove.A uz to preporučam za malwere http://www.malwarebytes.org/mbam.php tu možete skinuti.Uz to i intivirusni nemate beda

tapir_u_magli
05-04-2010, 22:49
Čovjek je stvarno up-to-date

lAl28d6tbko

axl
05-04-2010, 22:54
:rotfl: Yes, it blends. :rotfl: :lol:

veteran
06-04-2010, 21:03

Vrhunski:rotfl:

E da mi je nabaviti takav mikser...Upravna znanost will it blend? Politicka ekonomija will it blend? Pravna informatika will it blend? Toliko opcija:smartass:

tapir_u_magli
07-04-2010, 11:53
Vrhunski:rotfl:

E da mi je nabaviti takav mikser...Upravna znanost will it blend? Politicka ekonomija will it blend? Pravna informatika will it blend? Toliko opcija:smartass:

Gavella - will it blend?

Hmm, mogli bi tipu poslati fedexom oba sveska :grin:

veteran
07-04-2010, 18:05
Gavella - will it blend?

Hmm, mogli bi tipu poslati fedexom oba sveska :grin:

Na zalost naplacuju po kilogramu, a ovdje nitko nema tolko love za postarinu:(

malimrav85
09-04-2010, 22:53
idem si windowse7 stavit, pržim ih na dvd ko date disc u neru ili nekaj drugo?

sickboy
09-04-2010, 23:42
Moja nova igracka

http://www.sonyericsson.com/pulse/assets/images/handsets/Satio/se-Satio-hero-black.png

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_satio_%28idou%29-2683.php

PJ
09-04-2010, 23:45
Desni klik na iso, open with nero.

veteran
10-04-2010, 01:20

ako ides na cistu instalaciju onda da...ali ak ides bez formatiranja diska onda ovo kaj je PJ rekao...ali pazi samo da ISO file ne skopiras na DVD pa odes na cistu instalaciju jer ti ga komp nece moc otvorit...

PJ
10-04-2010, 01:25
Ma kaj nebi, ako je bootable dvd može ga pokrenut sve da se posereš preko njega.

veteran
10-04-2010, 01:27
Ma kaj nebi, ako je bootable dvd može ga pokrenut sve da se posereš preko njega.

meni nije htjelo pa zato kazem;)

PJ
11-04-2010, 15:04
http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/click_online/8610962.stm

Evo dok su se e-ink i qualcomm zajebavali, opskurni nizozemci su napravili tehnologiju koja će ih pokopat samo tako. Exciting stuff.

veteran
11-04-2010, 15:42
mislim da nis od sveg tog...

tapir_u_magli
13-04-2010, 12:20
Totalno kasnim - Novi Pravilnik o ustrojstvu i upravljanju vršnom nacionalnom internetskom domenom - http://is.gd/bqHsS (na snazi od 08.04)

Alita
13-04-2010, 12:39
Vec proucili ::E:

tapir_u_magli
13-04-2010, 13:08
http://www.netokracija.com/fight-club-iphone-blackberry-2774

totalna gikština

Breeder
14-04-2010, 15:17
Mozilla mi ne zeli otvarati tportal...u prosjeku treba 30 min da uopce vidim nesto (najcesce tekst bez pozadine)

any ideas?

Must
14-04-2010, 15:34
Mislim da je to do njih, takve stvari su se vec dogadjale ako se ne varam

Breeder
14-04-2010, 15:43
kmeeee

ja bih najradije na operu, ali nema StumbleUpon toolbara za nju (osim nekih third party rjesenja koja su losa)

sada su napravili chrome ekstenziju za SU pa razmisljam da se prebacim na taj browser

mozzila je zadnjih godinu dana grozna na Windowsima

Must
14-04-2010, 15:57
Ne znam jesmo se razumjeli, do tportala je, ne do mozille :D, nema sanse da odem s mozille

Breeder
14-04-2010, 16:03
ma skuzili smo se :D

ali mozilla mi je jednostavno nestabilna vec duze vrijeme i to na dva kompa, pogotovo od kada sam si bookmarks toolbar povecao sa nekim add-onom

sa operom nikada nisam imao problema...

axl
14-04-2010, 16:21
I meni Mozilla u zadnje vrijeme dosta sere, al vjerujem da to ima veze s tim kaj imam star, spor i pretrpan komp, a Mozilla troši najviše memorije od svih browsera. Al ne namjeravam prelazit na niš drugo. Probao sam prije nekih mjesec-dva, al nisam izdržao ni 48 sati.

Breeder
14-04-2010, 16:24
imam win7, 4 gb rama, 2 ghz dual core i pazim da mi je komp zdrav (registry, defragmentacija, av...)

istina je da mi se pregrijava laptop previse, ali svejedno je pretjerano nestabilna u odredenim situacijama

axl
14-04-2010, 16:31
Oke, ja neću pisat kaj ja imam, recimo samo da sam daleko od tvojih performansi :(
Meni dosta sere otkad sam instalirao Winamp Toolbar. Zapravo ni ne znam jel to povezano s tim, možda se samo poklopilo u isto vrijeme. Uglavnom, svaki put kad ugasim Mozillu, ne ugasi se potpuno nego je i dalje među "procesima koji se odvijaju". I kad bih, recimo, odmah htio opet ju upalit, javlja mi obavijest da je već upaljena al se ne može pokrenut. Onda moram na Ctrl+Alt+Delete --> Procesi ić ju ručno ugasit da bih ju ponovno mogao pokrenut. Nemam pojma o čem se radi. Morat ću ju očito ponovno instalirat pa vidjet jel ima promjena, al trenutno mi se neda. :mrgreen:

Breeder
14-04-2010, 16:35
Joj, to je i meni bilo na visti (islo je toliko daleko da sam morao restartati)

Kada iskljucim tih par add-onova i ostavim samo SU i greasemonkey vise manje je ok

axl
14-04-2010, 16:46
Oke, mislim da moja Mozilla ima nadnaravne sposobnosti jer je očito skužila da pričam o njom i demonstrativno se sama od sebe upravo ugasila. :cold: Na pokušaj pokretanja, dobio sam opet onu poznatu obavijest koja u originalu glasi:

Firefox je već pokrenut, ali ne odgovara. Da biste otvorili novi prozor, najprije morate zatvoriti postojeći Firefox proces ili ponovno pokrenuti vaš sustav.
Izgleda da će to ponovno instaliranje doć na red danas.

tapir_u_magli
14-04-2010, 17:51
Izgleda da će to ponovno instaliranje doć na red danas.

Probaj sa google chromeom.

ponešto je brži od fajrfoxa.

istina da nema sve što ima FF ali je osjetno brži.

veteran
14-04-2010, 20:58
meni najnoviji firefox radi na kompu iz 2002...ima 256 mb RAMA oko 1 GHz i radi normalno da ne moze normalnije...imam par addonova i sve stima:unsure:

axl
14-04-2010, 21:14
Probaj sa google chromeom.

ponešto je brži od fajrfoxa.

istina da nema sve što ima FF ali je osjetno brži.
Probao sam Chrome, izdržao sam par sati s njim. Ne znam točno zašto, al nikako se ne mogu prebacit na njega nakon Firefoxa, a kaj se same brzine tiče, nisam uočio nikakvu veliku razliku u odnosu na Firefox, barem kaj se mojih Internet navika tiče.

meni najnoviji firefox radi na kompu iz 2002...ima 256 mb RAMA oko 1 GHz i radi normalno da ne moze normalnije...imam par addonova i sve stima:unsure:
Moj je iz 2004. i otprilike je, po ovome kaj si napisao, duplo jači od tvojeg, al prema današnjim mjerilima je to i dalje jako slabo. Ma nisam ni ja imao dosad problema, al odnedavno se baš nešto čudno događa. A novi komp ću si moć priuštit kad na vrbi rodi grožđe. :(

tapir_u_magli
14-04-2010, 22:51
Probao sam Chrome, izdržao sam par sati s njim. Ne znam točno zašto, al nikako se ne mogu prebacit na njega nakon Firefoxa, a kaj se same brzine tiče, nisam uočio nikakvu veliku razliku u odnosu na Firefox, barem kaj se mojih Internet navika tiče.

Moj je iz 2004. i otprilike je, po ovome kaj si napisao, duplo jači od tvojeg, al prema današnjim mjerilima je to i dalje jako slabo. Ma nisam ni ja imao dosad problema, al odnedavno se baš nešto čudno događa. A novi komp ću si moć priuštit kad na vrbi rodi grožđe. :(

ja sam u dugotrajnom radu primjetio da se chrome ponaša stabilnije od FFa.

iako ima neke quirkove... najkrace receno - nije jos toliko ugođen tipicnoj funkcionalnosti nekih webova.

nego, ja sam u iscekivanju dana kada ce geolokacija microbloging servisa (twitter npr.) omoguciti bolju kontekstualizaciju a cini se da ce i domaci useri brzo to prepoznati kad konacno postane dostupna i optimizirana.

vec sam pokusavao to ranije izvesti s statusnet microblogging softwareom (tipicni web opensource php+mysql).

vidim konkretnu primjenu u stvaranju jos jednog komunikacijskog layera medju studentima na predavanju npr. .

zamislimo predavanje iz kolegija... upravna znanost. i u jednom momentu studenti sa svojih osobnih komunikatora (mobitela sa ili bez gps modula, osobna racunala...) pocinju mock-fail-raspravu o upravnoj znanosti. glup primjer ali prilicno realan zapravo.

to je vec to i sada moguce s twitterovim sustavom (dogovorenih) hashtagova (dogovorenih jer nije preočito i dovoljno masovno da spontano nastanu među studentima)

tapir_u_magli
14-04-2010, 22:58
anyhow... koristi li tko twitter?

Libro
18-04-2010, 14:23
anyhow... koristi li tko twitter?

Odletim gore jedanput mjesečno. Bzveze je ko i facebook.

Nego, koristim VideoGet za skidanje glazbe sa youtube-a u mp3 obliku. Ali sad je nešt zastalo. Skine pjesmu do "convertinga" i onda zablokira i neće dalje. Kaj da radim? Kaaaaaj? Idem sad kopat po opcijama ::E:

axl
18-04-2010, 20:33
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/04/18/0166006.html?pos=n1

:lol: genijalci :roll:

veteran
19-04-2010, 16:50
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/04/18/0166006.html?pos=n1

:lol: genijalci :roll:

legendarno:rotfl::rotfl::rotfl:

Alita
19-04-2010, 17:15
Tko ima nokiju i probleme sa spajanjem na eduroam? Meni uvijek bude ili eap ttls authentification failed ili mi eduroam signal magicno nestane.
veci problem mi je ono prvo, buduci da sam sve postavke postavila prema uputama. :/

malimrav85
19-04-2010, 22:52
pridružujem se pitanju za nokiu

ne kužim zakaj bi ovi u carini bili krivi za nikaj osim ako u uputam piše da se ne smije u istoj prostoriji koristit više od 1 miša
to je ko da sa jednim ključem otključaš sve npr. golfove jer i ti imaš golfa

Malecka
25-04-2010, 17:04
Vec par dana konstantno mi je net uzasno spor. Vecinom uopce stranicu ne otvori do kraja, a i ako otvori onda to traje i traje i traje i trebam 5 puta refeshat. Pogledala sam u task manageru network utilization ne prelazi 0,1% a vecinom je na totalnoj nuli. Sestra je spojena na isti router i nema nikakvih problema.

Must
25-04-2010, 17:18
Jesi sigurna da nisi pokupila neki virus? Jesi probala nesto skidati s neta pa usporedila brzinu dloada sa normalnom?

tapir_u_magli
25-04-2010, 21:13
Vec par dana konstantno mi je net uzasno spor. Vecinom uopce stranicu ne otvori do kraja, a i ako otvori onda to traje i traje i traje i trebam 5 puta refeshat. Pogledala sam u task manageru network utilization ne prelazi 0,1% a vecinom je na totalnoj nuli. Sestra je spojena na isti router i nema nikakvih problema.

koje je marke router?

kako si ti spojena kako seka? žičani ili bežično?

Malecka
25-04-2010, 21:18
D-link DSL-584T.

Obje smo spojene na isti router zicano.

Za viruse moram jos poskenirati sve pa cu vidjet, a sto se tice skidanja probala sam neku skriptu skinut i pisalo 9minuta da ce trebat (sto inace skine za 5-6 sec) medutim nije ju ni nakon devet minuta skinulo.

Evo samo za otvorit ovu stranicu trebalo mi je 2414 pokusaja.

Must
25-04-2010, 21:32
Ako se problem javlja samo na tvom pcu onda nema veze s netom, ako ti nista ne pomogne probaj skinut combofix

tapir_u_magli
25-04-2010, 21:43
D-link DSL-584T.

Učini si uslugu i baci ga u smeće. Ne salim se.

Odnosno prodaj u oglasnik i kupi drugi, npr. speedtouch.

Pokušaj nazvati korisnicku u medjuvremenu i pitati ih za savjet.

Doživaljavam slične probleme tjednima s tim govnom od routera, i siguran sam da je u njemu problem. Sutra cu napokon naci vremena da mu pokusam upgradeati firmware (ako moguce), pa cu vidjeti ishod.

tapir_u_magli
25-04-2010, 22:40
jedna prikladna

http://i39.tinypic.com/35kjr6u.jpg

TILA
26-04-2010, 13:41
Postoji li opcija u wordu da mi printa od točno određene strane dokumenta a ne od prve strane?

fat drummer
26-04-2010, 14:09
Naravno da postoji. Kad stisneš print u predizborniku postoji opcija da odrediš koje stranice želiš printati (tj. ti ih sama upišeš u traku)

Malecka
26-04-2010, 19:10
Učini si uslugu i baci ga u smeće. Ne salim se.

Odnosno prodaj u oglasnik i kupi drugi, npr. speedtouch.

Pokušaj nazvati korisnicku u medjuvremenu i pitati ih za savjet.

Doživaljavam slične probleme tjednima s tim govnom od routera, i siguran sam da je u njemu problem. Sutra cu napokon naci vremena da mu pokusam upgradeati firmware (ako moguce), pa cu vidjeti ishod.
Danas sve radi normalno a nista nisam dirala. Virusa i inih napasti uopce nije bilo, i danas cijeli dan sve normalno radi. Izgleda da je fakat smece taj router :lol:.

tapir_u_magli
26-04-2010, 20:16
Danas sve radi normalno a nista nisam dirala. Virusa i inih napasti uopce nije bilo, i danas cijeli dan sve normalno radi. Izgleda da je fakat smece taj router :lol:.

Ja sam danas dosao doma vidio da moj govno-link dsl-684t opet kurca radi. isteko sve. otiso po speedtouch. usteko speedtouch. u 5 minuta je sve up and running again.

oče neko kupit' d-linkov router?

umjereno sam siguran da bi nakon flashiranja na novi firmware barem mogao raditi kao wireless access point. mogao bi na njega staviti openwrt... to bi imalo možda smisla.

ako razmisljas o flashiranju svog uređaja (uz naravno uvijekprisutnu ali minimalnu sansu da ga brickaš) novi firmware potraži za svoj (584) na
ftp://ftp.dlink.de/dsl/dsl-584t/driver_software/

tapir spašava dan i ide nastaviti inkontinentno lezanje u krevetu.

TILA
26-04-2010, 21:57
Jer to onaj d-link koji dobiješ od t-com-a?Taj meni nije nijedan radio dobro a imala sam ih par.Morali smo baš otići u dućan u kupit si drugi.No sad sam na b-netu s njihovim routerom kojeg ne možeš zamjeniti i svakako je bolji od t-comovog d-shita

tapir_u_magli
26-04-2010, 22:18
Jer to onaj d-link koji dobiješ od t-com-a?Taj meni nije nijedan radio dobro a imala sam ih par.Morali smo baš otići u dućan u kipit si drugi.No sad sam na b-netu s njihovim touterom kojeg ne možeš zamjeniti i svakako je bolji od t-comovog d-shita

yep. to je taj koji mi je hitler telekom dao.

duboko sam razocaran s d-linkom - nisam od njih ocekivao.

stvarno los proizvod. imam zamjerki i od prije ovog kurtzschlusa.

od t-coma sam takvo što, naravno, očekivao.

TILA
26-04-2010, 22:56
Samo još da dokažem kolko su ti d-shitovi dobri-jednom mi je lik iz servisa posudio taj d-link router i nikad se nije vratio po njega:lol:

veteran
26-04-2010, 23:46
Sad sam cackao po e-bayu i trazio slusalice i lik je ovo skomentirao i dao negativan rating prodavatelju:rotfl::rotfl::rotfl:

the length of wire on the left side is more than twice as long as the right sidee umirem:rotfl::rotfl::rotfl:

Đ!
27-04-2010, 00:26
Ja sam naletio na zamjerku što je pošiljka stigla iz Hong Konga umjeto iz Frankfurta. Naime, činjenica što je sve isto osim mjesta slanja ga se ne tiče nego to što je mjesto različito. Tak je i meni bilo. Doduše, moja priča je drugačija - ja naručio iz Frankfurta slušalice i stigle normalno, a nakon toga sam iste slušalice od istog prodavatelja naručio i stigle iz Hong Konga. Meni je egal.:rotfl:

TILA
27-04-2010, 10:28
Sad sam cackao po e-bayu i trazio slusalice i lik je ovo skomentirao i dao negativan rating prodavatelju:rotfl::rotfl::rotfl:

e umirem:rotfl::rotfl::rotfl:

Slušalice od mog nokia mobitela su takve i to me užasno nervira jer zbog toga ne mogu stavit mobitel u džep kad slušam glazbu preko njih.Nije sad velika mana jer lako si uzmem druge,ali ne znam koja je funkcija slušalica koje imaju kraću žicu s jedne strane.Pretpostavljam da bi to možda imalo veze s nošenjem moba oko vrata ili nešto takvo.Prosvjetlite me::E:

Breeder
27-04-2010, 11:08
kratku stavis u jedno uho, a drugu provuces iza vrata te stavis u drugo uho..predost je da kada maknes slusalice iz usiju one ne padnu, vec ostaju oko glave...:roll:

sto se tice same kratkoce kabela: takve su jer ih je proizvodjac vjerojatno zamislio u kompletu sa handsfreejem...

Đ!
27-04-2010, 22:04
Gdje bih mogao kupit torx šarafcigere?(ne znam kak se veli na hrv ako uopće postoji naziv) Konkretno mi trebaju torx 5 i 6. Ne da mi se naručivat preko ebaya i čekat da stigne.:mrgreen:

fat drummer
27-04-2010, 22:07
Gdje bih mogao kupit torx šarafcigere?(ne znam kak se veli na hrv ako uopće postoji naziv) Konkretno mi trebaju torx 5 i 6. Ne da mi se naručivat preko ebaya i čekat da stigne.:mrgreen:
žejezara? ja sam svoj kupio u željezari....

Đ!
27-04-2010, 22:11
Hvala, bacit ću oko.

Malecka
28-04-2010, 15:03
ako razmisljas o flashiranju svog uređaja (uz naravno uvijekprisutnu ali minimalnu sansu da ga brickaš) novi firmware potraži za svoj (584) na
ftp://ftp.dlink.de/dsl/dsl-584t/driver_software/

tapir spašava dan i ide nastaviti inkontinentno lezanje u krevetu.
Mislim jasno ti je da ja nemam pojma sta ovo znaci? Toliko nepoznatih rijeci. :rotfl:
*cekajuci objasnjenje idem to skinut sa ultrakul 2.5 kb po sekundi*

Jel ima kakve razlike da probam drugi model d-linka (wireless) ili je svaki d-link sranje?

Must
28-04-2010, 15:05
Nije svaki dlink sranje ali ovaj model koji je tcom dijelio je ::E:

Jim_Halpert
28-04-2010, 19:28
..pliiiz'te! :dead: Oćel' mi itko objasniti kako mijenjati stavke na tipkovnici?, konkretno; kako od "Ctrl-Alt-?" dobiti "accento grave" a ne "dijerezu"?, tj. od "ä" želim "a'"~ć..

Must
28-04-2010, 19:38
http://www.conversationexchange.com/resources/keyboard-language.php

Breeder
28-04-2010, 20:48
..pliiiz'te! :dead: Oćel' mi itko objasniti kako mijenjati stavke na tipkovnici?, konkretno; kako od "Ctrl-Alt-?" dobiti "accento grave" a ne "dijerezu"?, tj. od "ä" želim "a'"~ć..

ima jedna fora oko toga

stisni shift i grave accent (tipka lijevo od broja 1) i nakon toga slovo na kojem zelis to primjeniti (da li se to meni cini da ti u biti zelis od ä dobiti a? :S ima drugaciju tipkovnicu? no dobro, mozda ipak nekome pomogne)

Jim_Halpert
28-04-2010, 23:36
..hvala koke :kiss: , prčkao sam po kompiću. Sredio, uneredio i vratio na staro.. :dead: Case closed!

Alita
30-04-2010, 23:25
http://entertainment.slashdot.org/story/10/04/30/1917203/emAvatarem-Blu-Ray-DRM-Issues

"Thats not a bug, thats a feature"
hihihi.

Breeder
01-05-2010, 13:51
http://www.metacafe.com/watch/yt-mt4BpnfAN-o/how_anti_piracy_screws_over_people_who_buy_pc_game s/

Soo
01-05-2010, 23:38
ovako, ja bi kameru.
ne prelošu ali ne ni neku uberkul skupu.
Samo što ne znam što dobra kamera treba imati.
npr da li je 1920×1080p dobra rezolucija?
I da, treba biti lijepa i mala :D.
Savjeti ?

PJ
02-05-2010, 00:27
Štogod ti iz Panasonic Lumix serije odgovara buđetu

Soo
02-05-2010, 02:48
hvala, a što misliš/te o ovome
http://www.sony.hr/product/blo-p-series/mhs-pm5k/tab/accessories#pageType=Overview ?

PJ
02-05-2010, 02:54
A ne znam konkretno, trebao bi ga isprobat, probaj nać neki review na netu (inače dobro mjesto za to: http://www.dpreview.com/)

alisa
02-05-2010, 03:22
http://www.metacafe.com/watch/yt-mt4BpnfAN-o/how_anti_piracy_screws_over_people_who_buy_pc_game s/

oh boze neki ljudi stvarno nemaju pametnijeg posla.
kakav no lifer omg

tapir_u_magli
02-05-2010, 13:20
hvala, a što misliš/te o ovome
http://www.sony.hr/product/blo-p-series/mhs-pm5k/tab/accessories#pageType=Overview ?

NENENE, bjezi od ovakvih proizvoda!!!
Nema smisla kupovati hd kameru s optikom u rangu mobitela!

Radije razmisljaj o necem sto je ili punokrvna kamera ili fotoaparat koji snima 720p ili cak 1080p

Soo
02-05-2010, 14:12
aha, dakle ne ovo, e super da si mi rekao.
Što bi značilo 720p ? piksela ?
Budžet mi je do 2 tisuće kuna pa ne znam.
ja sam cura ...dakle ja bi da je mala i lijepa i da mi snimka nije kao sa mobitela :D

Alita
02-05-2010, 15:39
Mhm, pikseli.
i ne znam gdje da ovo kazem pa cu tu - izvrstan CG work na onom..10 godina nove tv promo spotu. Green screen magic!

Alita
04-05-2010, 15:29
http://www.bug.hr/vijesti/apple-an-udaru-protutrustovskih-zakona/101920.aspx

Goodie!

Đ!
04-05-2010, 18:32
Imam problemčić sa svojom nokiom 5530... Dakle, neš sam prčko i sjebo tipku za zaključavanje pa sam odnio na servis gdje su mi usput novi softver instalirali, što je apparently standardni postupak mada je softverski sve bilo u redu. Ugl, osim par minimalnih novina koje su mi se dopale dočekalo me i to da se opera mini ne želi spojit na net s porukom "Provjera potvrde poslužitelja nije uspjela. Provjerite postavke datuma na vašem uređaju." What the hell does that even mean?! Kakve postavke da gledam? Na kakvom uređaju? Na mobitelu? Wtf? Ima netko savjete što mi je činiti? Da preinstaliram softver? Koji kar su uopće instalirali novi softver ako je hardverski problem bio?!

tapir_u_magli
04-05-2010, 18:52
Imam problemčić sa svojom nokiom 5530... Dakle, neš sam prčko i sjebo tipku za zaključavanje pa sam odnio na servis gdje su mi usput novi softver instalirali, što je apparently standardni postupak mada je softverski sve bilo u redu. Ugl, osim par minimalnih novina koje su mi se dopale dočekalo me i to da se opera mini ne želi spojit na net s porukom "Provjera potvrde poslužitelja nije uspjela. Provjerite postavke datuma na vašem uređaju." What the hell does that even mean?! Kakve postavke da gledam? Na kakvom uređaju? Na mobitelu? Wtf? Ima netko savjete što mi je činiti? Da preinstaliram softver? Koji kar su uopće instalirali novi softver ako je hardverski problem bio?!

provjeri postavke za spajanje na net, ako su razjebane zovi korisničku da ti posalju poruku sa postavkama za tvoj mobitel.

a ni postavke datuma nie lose pogledati kada ti to software kaže. jesi li to zapravo probao?

Đ!
04-05-2010, 18:53
Da, zaboravio sam napomenut da se radi o wlanu. I gledam postavke datuma i ne znam na što obratit pozornost. I nije da mi to javlja neki mobitelov softver već opera.

tapir_u_magli
04-05-2010, 18:58
Da, zaboravio sam napomenut da se radi o wlanu. I gledam postavke datuma i ne znam na što obratit pozornost.

prebaci na engleski i napisi mi kako glasi taj error message na engleskom

Đ!
04-05-2010, 18:59
Aj čekaj, idem probat instalirat operu na eng. Kao što rekoh, radi se o tome da mi opera šalje tu poruku, dok mi default browser radi. Some weird shit!

tapir_u_magli
04-05-2010, 19:01
Aj čekaj, idem probat instalirat operu na eng. Kao što rekoh, radi se o tome da mi opera šalje tu poruku, dok mi default browser radi. Some weird shit!

dijagnostičke sposobnosti su ti na razini.

Đ!
04-05-2010, 19:17
dijagnostičke sposobnosti su ti na razini.

Ne kužim kaj bi trebao? Prije servisa je radilo, s novim softverom nakon servisa ne radi.

Al evo, nakon prvotnog štekanja sam instalirao na eng - Verification of server certificate failed. Please check the date settings in your device.

Znači ništa što nisi mogao dobit doslovnim prevođenjem verzije na hrv.:mrgreen:

tapir_u_magli
04-05-2010, 19:20
Ne kužim kaj bi trebao? Prije servisa je radilo, s novim softverom nakon servisa ne radi.

Al evo, nakon prvotnog štekanja sam instalirao na eng - Verification of server certificate failed. Please check the date settings in your device.

Znači ništa što nisi mogao dobit doslovnim prevođenjem verzije na hrv.:mrgreen:

ok sad guglaj grešku na hrvatskom i engleskom pa mi javi razliku u rezultatima.

Đ!
04-05-2010, 19:22
Update: ja sam kreten al branim se time što sam umoran.:mrgreen: Naime, odmah nakon servisa sam ubacio sim karticu i upisao datum i vrijeme ali nekakvo automatsko ažuriranje se očito nije slagalo s tim da je 2010. godina pa me prebacilo na 2009. Al koje komplikacije zbog krivog datuma.:roll: Dakle, Tapko, ispričavam se zbog utrošenog vremena i živaca.:thumbup:

tapir_u_magli
04-05-2010, 19:23
Update: ja sam kreten al branim se time što sam umoran.:mrgreen: Naime, odmah nakon servisa sam ubacio sim karticu i upisao datum i vrijeme ali nekakvo automatsko ažuriranje se očito nije slagalo s tim da je 2010. godina pa me prebacilo na 2009. Al koje komplikacije zbog krivog datuma.:roll: Dakle, Tapko, ispričavam se zbog utrošenog vremena i živaca.:thumbup:

Mislim, ne bi nista rekao da si poslusao šta ti software kaže.

Đ!
04-05-2010, 19:26
Al gledao sam!!! Nisam našao ništa sporno.:rotfl:

fat drummer
04-05-2010, 19:27
ah ti problemi.... ovo je najjači upit

Na kakvom uređaju?

umro sam đ, umro sam jebote

Đ!
04-05-2010, 19:43
umro sam đ, umro sam jebote

Pa vidiš da sam kreten, kaj da ti velim.:mrgreen: Kad sam provjerio datum i nisam uočio ništa sporno - zapitao sam se da možda ne misli na router ili koji bog.

malimrav85
05-05-2010, 13:17
z očim da otprim x-ray sliku?
baka je bila na slikanju i sad mama hoće pogledat sliku ali ne otvara se.
piše file type: file
?!?!

Frenki
05-05-2010, 18:59
Pa koja je ekstenzija?

tapir_u_magli
05-05-2010, 20:09
?!?!

još neki fajlovi koji dolaze uz taj koji bi trebao biti slika?

s kojim si preglednikom slika probao?

da li ti je google išta rekao?

@myself, treba mi pod hitno neki mobitel sa ili androidom ili iphone osom. ove java aplikacije postaju ozbiljno limitirajuće.

iako me zanima kakav će ispasti najnoviji symbian os ne očekujem previše od njega.

fat drummer
05-05-2010, 20:24
?!?!
preporučam da probaš sa ovim programima koji otvaraju svašta, netko je krivo sejvao
pravi se da je pdf ili neki image fajl
mislim da bi trebalo upaliti

PJ
05-05-2010, 22:07
@myself, treba mi pod hitno neki mobitel sa ili androidom ili iphone osom. ove java aplikacije postaju ozbiljno limitirajuće.

iako me zanima kakav će ispasti najnoviji symbian os ne očekujem previše od njega.
haaaaaaaaaaaaaaaaateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeceeeeeee eeeeeeeeee

Đ!
05-05-2010, 22:29
Xperia x10

malimrav85
05-05-2010, 23:18
ha ha
nema ekstenzije
nema
da, nema
u pro piše file
ha ha ha
možda ima neki program ali ja ga nemam
najluđi file ikad!

fat drummer
05-05-2010, 23:36
da, gle, kaj bih ja napravio. desni klik i u properties i tamo jednostavno upisao .pdf ili .jpg iza imena fajla

ako ti nije bed pošalji meni da ja probam otvoriti pa ti vratim nazad

tapir_u_magli
06-05-2010, 00:24
Trenutačno mi ništa ne pada na pamet osim pokušati nasilno otvoriti taj fajl u jednom od preglednika slika tipa Irfanview, faststone ili xnviewer.

5 minutno gluglanje na ovu temu me nije učinilo ništa pametnijim.

Osim toga, večeras sam na svojem atomu updejtao ubuntu na 10.04 LTS i čini se ok. Što se butanja tiće nisam primjetio značajne promjene ali opecenito se išlo u smjeru što ugodnijeg doživljaja za korisnika i u tom uspjevaju.

malimrav85
06-05-2010, 01:18
da, gle, kaj bih ja napravio. desni klik i u properties i tamo jednostavno upisao .pdf ili .jpg iza imena fajla

ako ti nije bed pošalji meni da ja probam otvoriti pa ti vratim nazad
probat ću
ima 10mb svaki, slat ću to 10 godina

fat drummer
06-05-2010, 11:12
kažem ako će ti se dati, samo pošalji... ja volim čekat mejlove, odgovaram iz raznih gradova s raznih kompjutera

Soo
06-05-2010, 19:01
Imam nokiu 8500 xp music i skinula sam si operu mini i pokušavam ju instalirati ali kaže da se ne može spojiti na net i da provjerim postavke na uređaju (na kakvom pobogu uređaju :D ?)
Stvar je u tome što se inače normalno spajam na net preko web and walk-a, ne želi se spojiti jedino kad to želim instalirati, dakle problem je u spajanju na net kod skinutih problema.
I ne znam što sad s tim :/

georgee
06-05-2010, 19:05
ti se zajebavaš jel? :mrgreen:

Soo
06-05-2010, 19:27
ok, ozbiljna sam , hoću instalirati operu mini na svoju nokiu..ali ne želi ju instalirati jer kaže da se ne može spojiti na internet.
Ali u principu može.
samo neće kad treba instalirati neki program, dakle zezaju neke postavke, samo ne znam koje, sve sam provjerila.

Alita
06-05-2010, 19:56
Ti imas 5800 ako se dobro sjecam? Vrlo zanimljivo ::E: jucer sam imala isti problem. Opera mini (i 4.2 i 5) se nije mogla spojiti iako nokijin browser je i sve postavke konekcije su bile okej. Kao i appllication settings. Zakljucila sam da sam stavila previse aplikacija na mobitel : D, prvo sam ih maknula par i reinstalirala opere...onda je stekala instalacija opet radi konekcije.. Uglavnom. Bekap podataka, *#7370# , reset mobitela na factory settings, sada sve radi :E (ikonice za operu su ruzne al necu se sad jos time baviti)..
Uglavnom ovo je vec drugi put da mi je nesto na mobitelu steka radi previse aplikacija >.>

Soo
07-05-2010, 10:46
Dakle hvala bogu da još netko ima ovaj problem.
sad ću te daviti na pm, twitter, fejs i ostale socijalne mreže dok mi ne objasniš kako da radim bekap ...i ostalo.
:D

Đ!
07-05-2010, 11:18
Imaš pod programima "upravljač datoteka" i tamo "Pričuvna kopija".

Breeder
07-05-2010, 12:20
Imaš pod programima "upravljač datoteka" i tamo "Pričuvna kopija".

http://skepticalteacher.files.wordpress.com/2009/08/facepalm.jpg

jebo tebe i hrvatski meni :rotfl::rotfl:

budi musko i stavi inglish boga ti!

Alita
07-05-2010, 12:30
Soo, vjerojatno imas instaliran ovi, preko toga napravis backup poruka/kontakata/noteova/kalendara. Nemoj bekapirati aplikacije jer ti onda dode na isto kad restoreas. Bekap ce ti biti .nbu fajl (preporucam da ga sejvas na neko vidljivo mjesto, a ne gdje ti automatski ponudi, jer ti je korisno imati razne bekapove na kompu..za svaki slucaj..uglavnom, savjetujem da browseas i sejvas bekap na neko odredeno mjesto..neki zasebni folder mozda. Bekap fajl ce u nazivu imati datum bekapa pa ces znati koji je koji- ja zasad imam dva). Aplikacije ces morati ponovno instalirati (vjerojatno imas sejvane .jar i .sis fajlove).
Ugl, usb kabel u ruke i bekapiraj taj mobitel : D
(ovo za zaseban folder prakticiram jer mi se ne kopa po 114 foldera u application data, a i ceka me skori format C:, pa da imam...)

axl
07-05-2010, 16:35
WOW... Prije 2 tjedna ili koliko već sam prigovarao na probleme oko browsera i otad pa do danas mi je apsolutno sve neviđeno štekalo, djelomično i zbog kompa koji je u katastrofalnom stanju. Mozilla me ubijala u pojam jer je najviše štekala pa sam koristio nešto malo Internet Explorer kao privremenu zamjenu, al je i on srao. Danas sam se opet odvažio prijeć na Chrome (već sam rekao da ni s njim nisam prije imao dobrih iskustava) i nemam pojma kaj mu se dogodilo, al sad LETI. Ako sad u ovakvom stanju kompa usporedim ta 3 browsera, Chrome je miljama ispred ova dva jer se stranice otvaraju brzinom svjetlosti i sve je tip-top. :mhm: :thumbup: Samo nek ostane na tome jer sam u zadnja 2 tjedna već izgubio pola živaca.

tapir_u_magli
07-05-2010, 18:19
@axl chrome je najbrzi browser, a safari i opera ga slijede dok firefox kaska za njima

Tkd. preporucam povremeno ciscenje sa ccleanerom i sezonsko defragmentiranje.

Đ!
07-05-2010, 19:47
jebo tebe i hrvatski meni :rotfl::rotfl:

budi musko i stavi inglish boga ti!

Ma bezveze, imam hrvatski meni odavno i baš sam se fino priviknuo i sad da mijenjam. I think not! :mrgreen: Jasno, to se odnosi samo na mobitel. Na kompu imam hrv samo na mozilli i to zato što sam slučajno instalirao na hrv i nije mi se dalo mijenjat.

Soo
07-05-2010, 21:11
yeah...well ...napravila sam sve...i ništa... i dalje isto.
Alita jednom prilikom ćeš mi ti to sve napraviti jer ću plakat više, ne mogu ni skajp ni snaptu instalirati.

Alita
07-05-2010, 21:46
:s
Oke, ti napravi palacinke, a ja cu se pojaviti kod tebe. Pokusati to srediti. :*

Alita
07-05-2010, 22:37
http://www.netokracija.com/webada-varazdin-3166

::E:
Macpiva mi se cini idealnim mjestom da neka psihicki nestabilna osoba dozivi nesto cime bi postala trajno neubrojiva..i pobije sve sto stoji. :whistle:

Breeder
09-05-2010, 17:05
http://incredibleworld.net/wp-content/uploads/2010/03/infinite-usb-port-1.jpg

http://incredibleworld.net/2010/03/infinite-usb-by-jiang-gonglue/

Must
09-05-2010, 19:43
http://www.motifake.com/image/demotivational-poster/1003/owned-mac-pc-owned-games-demotivational-poster-1268608694.jpg

Alita
09-05-2010, 21:13
Koff koff offtopik koff.

TILA
13-05-2010, 11:04
Trebala bih vašu pomoć u vezi worda 2007.Pišem seminarski rad i primjetila sam da mi word sam stavlja velika slova tamo gdje nije potrebno tipa slovo"I",na određenim riječima(npr. tvrtka),zatim odmah iza točke iako nije kraj rečenice.Kako da to popravim,molim vas?

malimrav85
13-05-2010, 11:15
http://www.answerbag.com/q_view/172034

http://www.howtogeek.com/wiki/Disable_Automatic_Capitalization_in_Word_2007

Đ!
13-05-2010, 19:23
Samo backspace na tom mjestu napravi i ponovi što si napisala. Ili isključi automatic formatting, čini mi se da sam ja tako rješio taj problem.

Alita
14-05-2010, 11:40
http://www.monitor.hr/clanci/kako-u-vrijeme-recesije-zaraditi-milijun-dolara-u-jednom-tjednu-prodavanjem-vlastitog-softvera/32646/
w00t!

PJ
21-05-2010, 19:34
Kakva su vam iskustva sa korištenjem HTML5 modea na jutubu? Meni zna štekat al ne znam jel to do loadanja videa jer se onaj download bar dovrši, a i ako je značilo bi da je streaming dosta sporiji. Jel itko ima sličnih problema?

Must
21-05-2010, 21:57
bnet je počeo dizat brzine 2D i 3D korisnicima sa 4 mbita na 8 mbita :thumbup:

http://www.speedtest.net/result/822007345.png

Đ!
21-05-2010, 23:12

Super, onda bude i lopovski Tcom valjda uskoro.:mrgreen:

Nego, imam problem s hard diskom - cyclic rendundancy check error ili takvo što. Ugl, nisam mogao uopće otvorit foldere, a kad sam već odustao od svega i htio formatirat čak mi ni to nije dao. Ugl, skinuo sam par programa al ovaj se pokazao jebenim i recoverao mi je dosad masu fotki, prosječno 95%. Pa ako nekom slučajno treba...

http://www.roadkil.net/program.php?ProgramID=29

Još se i genijalno zove - Unstoppable copier. :mrgreen:

fat drummer
21-05-2010, 23:29

http://www.speedtest.net/result/822007345.png
to te ja pitam!

georgee
22-05-2010, 00:16
tako volim bnet!
neko vrijeme imam fazu da niš ne skidam, al kad ovak povećaju, skidam sve živo :mrgreen: jednostavno volim vidjet tu brzinu

Alita
22-05-2010, 11:23
http://torrentfreak.com/isp-must-hand-over-identity-of-openbittorrent-operator-100519/

kako reci frack na svedskom? :unsure:

fat drummer
22-05-2010, 11:32
mislim da je snop kurac.... ako se sjećam ljetnih psovki svog prijatelja filipa

axl
22-05-2010, 13:34
Google Chrome i Shockwave Flash - nespojiva kombinacija obviously :roll:
Nikako na zelenu granu s tim browserima... :mad2:

Must
22-05-2010, 18:30
mislim da je snop kurac.... ako se sjećam ljetnih psovki svog prijatelja filipa

koliko je meni poznato jävlar je fuck :mrgreen:

fat drummer
23-05-2010, 15:33
http://en.wiktionary.org/wiki/j%C3%A4vlar

tapir_u_magli
23-05-2010, 23:17
grooveshark.com :soppy:

"imamo i miroslava škoru" (tm)

PJ
25-05-2010, 00:40
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2010/05/1-down-5-to-go-isohunt-neutered-by-us-judge.ars

Sigh...gadovi će sve uništit.

georgee
25-05-2010, 00:45
a jbt, kaj još ostaje. btjunkie?

PJ
25-05-2010, 00:48
Mislim da Demonoid neće tako skoro dole jer su mu serveri u tipa Mordoru. Al on je zatvoren za vas untermenschen.

Must
25-05-2010, 01:08
dokle god postoji TL ja sam miran :D

tapir_u_magli
25-05-2010, 09:17
Mislim da Demonoid neće tako skoro dole jer su mu serveri u tipa Mordoru. Al on je zatvoren za vas untermenschen.

http://wordpress.i-newz.org/wp-content/uploads/2010/04/mordor.png

Breeder
25-05-2010, 13:55
dokle god postoji TL ja sam miran :D

je, ali treba drzati ratio, a tamo su ionako samo scene releases i za sve imalo starije nikada neces uspjeti seedati

da, ima forica, ali prelijen sam za takva sranja i ne volim zvuk kompa dok spavam :mrgreen:

malimrav85
26-05-2010, 00:51
malo sad bezveze gledam kompove, koji je sad najbolji procesor za kupit?

Must
26-05-2010, 00:56
za koliko para? i koju maticnu imas?

malimrav85
26-05-2010, 01:01
ma gledam laptope pa moram u tražilici izabrat između
intel pentium m
intel core duo
intel core 2 duo
amd athlon
amd turion 64
intel celeron

i grafička
integrirana
ati dedicated
nvidia dedicated

Must
26-05-2010, 01:02
trazis laptop znaci? koliko para i za sto bi sluzio primarno?

malimrav85
26-05-2010, 01:06
ma nemam pojma
gledam bezveze ako ću ić u sad kaj ima tam, nekih 500-600$ da ga imam kad mi treba, ne za neke igrice bolesne, za managera eventualno ali čisto ako odem nekam van da ga mogu uzet sa sobom, nekaj manje, lagano
i da hdmi :)

PJ
26-05-2010, 01:09
Intel Core Duo u svakom slučaju, što se grafičke tiče u načelu ATI, no ovisi o pojedinom modelu koji je ugrađen u laptop.

malimrav85
26-05-2010, 01:15
http://www.pcworld.com/reviews/product/322430/review/pavilion_dm3.html#specs
ovi mi izgleda ok

i ovaj, hi hi hi
http://www.pcworld.com/reviews/product/357657/review/acer_ferrari_one_fo2001799.html#specs

Must
26-05-2010, 01:19
tamo za te pare mozes dobit cudo, pogledaj ovaj od 700 dolara mozes na njemu radit sto oces
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834115733

PJ
26-05-2010, 01:25
Dobro čisto sumnjam da će bit u prilici naručit od newegga tako da će se morat zadovoljit retail dućanima koji imaju veće cijene. No unatoč tome može se kupit dosta dobar laptop sa core duo procesorom i dedicated grafičkom.

malimrav85
26-05-2010, 01:26
velko mi je to
nekaj bi malo manje da je
jer imam doma komp za zahtjevnije stvari tipa hd filmova, cod6 itd.
ako bi kupovao uzeo bi nekaj da mogu managera igrat, pogledat divx i neku muziku imat, spojit se na skype itd.

Must
26-05-2010, 01:44
http://www.buyyank.com/msi-a6200-059us-laptop-computer/

ovako nesto?

malimrav85
26-05-2010, 01:57
to već da!

123456

Must
26-05-2010, 02:06
kad smo već kod laptopa, ovo čudo bi mi trebalo stići kroz par dana :mrgreen:

http://www.amazon.com/MSI-GX640-098US-15-6-Inch-Laptop/dp/B0036OR9DI

Grizzly
29-05-2010, 18:50
Slučajno na ovo naišao:

http://www.pravo.hr/?@=5uwx#news_8980

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu sklopio je ugovor o suradnji s PowerCom sistemi d.o.o., Strmec Samoborski, Franje Tuđmana 8, ovlaštenim distributerom računala Apple.

Prema tom ugovoru, svi studenti i zaposlenici Fakulteta imaju kod toga pravo na poseban popust od 10% pri kupnji računala Apple i svih pripadajućih dodataka i softvera.

georgee
29-05-2010, 20:10
da, objavili smo to u novostima, već dosta dugo stoji.

MinesweePer
30-05-2010, 01:19
koji mobitel do 2k kuna predlažete, a da ima mnogo dobru kameru? trenutni mi je favorit nokia x6 u mrak tarifi i izašla bi me 1700kn što mi se čini ok cijena za taj mob. jel ima tko kakvih iskustva sa tom nokiom?

mob mi uglavnom služi za pozive, poruke i fotkanje, a vjerovatno će sa sljedećim kojeg ću uzet služit i za internet, jel?

Starfish
02-06-2010, 11:52
Zakaj mi USB ne radi? :cold:
stavim stick i neceeeeeeeeeeee. :cold:

Breeder
02-06-2010, 11:57
:rotfl::rotfl::rotfl:

stavi u drugi port/stavi drugi usb

Starfish
02-06-2010, 12:31
i dalje ne radiiiiiiiiiiiiiiiiii... :cold:

jel to moze bit do zastarjelih drivera? Ovu kantu nitko nikad nije apdejtao... :(

Breeder
02-06-2010, 12:41
a moze biti hrpa stvari, premalo informacija si dala :S

koji operativni sustav? jesi spojila bas otraga ili samo naprijed?

moguce je fakat da riknu portovi, na mojoj staroj maticnoj se to dogodilo, a kod frenda je radio samo jedan port na koji je on imao prikljucen mis ...

Starfish
02-06-2010, 13:09
OS je Windows XP.
Ispred imaju dva porta, ni jedan ne radi. Ne pali se lampica na sticku kad ga stavim unutra. :mrgreen:
Kaj, ima i nest iza? *blond* Nemoj me tjerat da po tome prckam, prasnjavo je... :(

Ma kmecim bezveze, znam da ne mozete znat u cem je problem...morala bi malo cackat po device menageru, al mi se neda trenutno... :cold:

Znaci, moguce je da to crkne, cisto fizicki? Da nije do softwarea?

Breeder
02-06-2010, 13:12
sorry, ali...spoji otraga :rotfl: ovo naprijed ti je na kucistu i moguce da nije spojeno kako treba na maticnu

Grizzly
02-06-2010, 13:13
Imao sam ja isto tako stari kompjutor kod kojeg nisu radili prednja dva porta. Tako da sam uvijek morao svoj usb priključiti odostraga.

Probaj onda odostraga priključiti, ali pazi da ne struja ne strese. ::E:

tapir_u_magli
02-06-2010, 22:05
Kaj, ima i nest iza? *blond* Nemoj me tjerat da po tome prckam, prasnjavo je... :(

no, really, ispuši ga! otvori bočnu stranicu pa ga makar i fenom ispuši.
nakon neugodnih iskustava s prašinom svima preporučam povremeno provjetravanje kompa (mada to sam ne radim jer sam lijen).

Imao sam ja isto tako stari kompjutor kod kojeg nisu radili prednja dva porta. Tako da sam uvijek morao svoj usb priključiti odostraga.

Probaj onda odostraga priključiti, ali pazi da ne struja ne strese. ::E:

Ili to ili kupiti usb hub i usb kabl. usb hub poželjno s eksternim napajanjem - vidio sam ih u metrou za 40 kn sa 4 porta.

staviš ga negdje na stol i nema više neugodnog saginjanja.

Galijun
08-06-2010, 10:54
Men se sa gamepadom događalo da uopće neće se upaliti na prednjim portovima, no tu je pak bila stvar do samog gamepada koji je imao vrlo sjebani usb...

Poanta: možda je do sticka...

malimrav85
09-06-2010, 16:05
preporuka za web cam, 100-150kn?

tapir_u_magli
09-06-2010, 16:10
preporuka za web cam, 100-150kn?

Vjerujem da ti je u tom rangu prilicno svejedno.

Pogledaj ponudu na diskont24.com i nabava.net

malimrav85
09-06-2010, 17:46
izgleda ok
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=komentar&id_kategorija=1025&id_artikl=102.500.043

Đ!
09-06-2010, 21:17
Danas sam pokušao uzet pretplatu na T-mobileu od 300kn mjesečno(prvih 6 mjeseci je 150kn pa bih nakon toga prešao na pretplatu od 150kn) ali su me - pazite sad - ODBILI. Rekli su da ne mogu uzet tako veliku tarifu(ne znam otkad je 300 kn velika tarifa al ajd, još kad uzmemo u obzir da je 6 mjeseci u pola cijene) jer sam nezaposlen, a utječe i to što već imam webNwalk pretplatu koju planiram otkazat 16.6. Pazite, oni ODBIJAJU NOVAC! Ja sam naprosto šokiran... Ak me sutra odjebu možda odem na tele ili tomato.:roll:

TILA
09-06-2010, 22:27
izgleda ok
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=komentar&id_kategorija=1025&id_artikl=102.500.043

Samo ništ ne piše što sve može kamera.No logitech je uvijek dobar izbor samo ja bih ipak uzela neku skuplju jer sam se uvjerila što se tiće web kamero da je skuplje i bolje u logitechovom slučaju.

Danny C
11-06-2010, 17:13
Slučajno na ovo naišao:

http://www.pravo.hr/?@=5uwx#news_8980

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu sklopio je ugovor o suradnji s PowerCom sistemi d.o.o., Strmec Samoborski, Franje Tuđmana 8, ovlaštenim distributerom računala Apple.
Prema tom ugovoru, svi studenti i zaposlenici Fakulteta imaju kod toga pravo na poseban popust od 10% pri kupnji računala Apple i svih pripadajućih dodataka i softvera.

Evo mene, ne tako ponosne vlasnice iMaca. Dakle, kupljen za Božić, već je otišla matična, stigla nova iz Nizozemske ili otkud već. Sad radi ki vura.
Ajde, reko, može se svakom dogodit.
Al ekipa u Vlaškoj. E, pa to je užas. Takvi amateri, prvi put kad sam nosila komp su me gledali kao da sam luda, bude ti neugodno kaj uopće tražiš da ti kompjuter star 4 mjeseca hmmm.. radi. Nisam ga dobila 10 dana, a nisu napravili apsolutno ništa. Onda je stigao doma pa riknuo skroz u roku 3 dana. Kad sam ga vratila frajer mi kaže ''ajde, sad bar znamo da mu nešto zaista fali'' wtf??? Ne, nosila sam ga prije vama na čuvanje 10 dana jer eto.. tako.
Apple care - naravno, toga kod nas nema. Ugl. ne bi preporučila da se u Vlaškoj kupuje. Ovi u Samoboru su glavne lole za Mac navodno, pa eto.. Dobro je da je kod njih popust za eventualno zainteresirane.
Ali zanima me jedno, za nekog tko se eventualno kuži. zar nismo učili u gp-u (:))da bi se nakon velikog popravka ili zamjene nekog važnog dijela stvari garancija trebala računat od dana kad je popravljen vraćen vlasniku?? Naime, meni sada garancija vrijedi do Božića. Unatoč tome što mi je kompletno sve osim kutije i harda stiglo novo. Tak su mi tamo rekli.

P.S: isprike ak sam na krivom mjestu.

tapir_u_magli
12-06-2010, 14:22
nda, servisi. izvori neugodnih (spolnih) iskustava.

ja sam danas naučio kako instalirati OS via PXE boot metode - uglavnom pun kurac korisno ako imate prastari laptop na kojem ne radi cd-rom. ni ikakva druga metoda inputa osim mreže!

Alita
12-06-2010, 15:27
Ne kuzim zasto bi itko tko koristi racunalo za prosjecne potrebe (dakle ne bavi se profesionalno grafickim dizajnom) kupio iMac. Ne postoji razlog.

Must
12-06-2010, 15:28
estetike radi?

malimrav85
12-06-2010, 16:36
hoću stavit 7-icu na komp
ali nemrem stavit da mi boota sa cd-a
niti formatirat disk
odaberem primary boot cd a ovaj opet digne windowse sa harda
ajmo helpat!

georgee
12-06-2010, 16:38
pa zašto ga bootaš uopće? otvori windowse xp i stavi cd nutra.. instaliraš i onda će ti staru particiju s windowsima stavit u folder u novoj particiji (koji moš zbrisat), nema više komplikacija, ful je jednostavno

Breeder
12-06-2010, 16:41
hoću stavit 7-icu na komp
ali nemrem stavit da mi boota sa cd-a
niti formatirat disk
odaberem primary boot cd a ovaj opet digne windowse sa harda
ajmo helpat!

kako si sprzio sedmicu? mora biti bootable

edit: evo, jedan od mogucih nacina:
http://www.sevenforums.com/tutorials/31541-windows-7-usb-dvd-download-tool.html?filter
http://store.microsoft.com/Help/ISO-Tool

ali mislim da je georgee u pravu i da mozes direkt sa samih windowsa instalirati tako da je ovo gubitak vremena :S

fat drummer
12-06-2010, 16:59
bogohulnici! sedmica se stavlja na čistu particiju! hell, stavlja se na čisti disk!!!

malimrav85
12-06-2010, 17:01
ma spor mi je net full i brijem da imam nekaj gore pa bi htio sve pobrisat i bok

Danny C
12-06-2010, 17:07
Ne kuzim zasto bi itko tko koristi racunalo za prosjecne potrebe (dakle ne bavi se profesionalno grafickim dizajnom) kupio iMac. Ne postoji razlog.

Evo, zadnja tri posta bi ti mogla bit dobro objašnjenje. Mac upališ i on radi (doduše, kad ne dobiješ neispravnu matičnu :)) što vrlo dobro dođe nekome kome je bootanje, crackanje i slično čisti kineski. A da ne govorim za viruse kojih jednostavno nema. Ne postoje.
Ogroman je, rezolucija je savršena, zvuk odličan, prostran je, jednostavniji od PC-ja, miš je najbolji!, tipkovnica isto.. A filmove i serije gledam ko u kinu.
I da, jaaaako mi je lijepi :)
Sve u svemu, ima on svojih prednosti. Al to ti je ko s mobitelom. Ja nikad ne kupujem išta što nije Nokia. Jednostavno sam na nju navikla i cijeli ju život imam i to je tak.

Alita
12-06-2010, 17:44
Dake nijedan novi argument.. Macovi su shiny i rade bez nekog misaonog napora ili dodatnih instaliravanja. :thumbup: I shiny su!

Danny C
12-06-2010, 18:07
Upravo tako :)
Nije mi baš drago ovo priznat, al to je idealan komp za ljenčine i informatički ne baš snalažljive. I estete ;)

Malegria
12-06-2010, 18:10
Dake nijedan novi argument.. Macovi su shiny i rade bez nekog misaonog napora ili dodatnih instaliravanja. :thumbup: I shiny su!

pa ako netko ima para, i sviđa mu se mac, zašto si ga ne bi kupio? zar ti danas trebaju argumenti za kupovanje kompjutera?
realno, macovi su odlični kompjuteri, i ako si ga netko može priuštit, ne vidim razlog zašto nebi.

fat drummer
12-06-2010, 18:13
jer mu ne treba... to je kao da kupuješ kombi a da bi mogao donjeti lubenicu iz dućana

mac je super, ali ne za surfanje, pisanje diplomskog i gledanje novi epizoda hausa

načelno da, možeš u tom kombiju dofurat lubenicu/gledat jutub klipić, ali onda si mogao uštedjeti par hiljada kuna i kupit pc za isti namjenu

PJ
12-06-2010, 18:18
Od Apple-a bi bilo pristojno da uskladi komponente u svojim kompjuterima sa cijenom koju za njih traže. Sve što ima "porez na brand" mene alijenira kao potencijalnog kupca.

Breeder
12-06-2010, 18:27
A da ne govorim za viruse kojih jednostavno nema. Ne postoje.

ma od kuda ti to? mozda ces teze pobrati virus na macu, ali ako nemas blage veze o racunalima garant ces pobrati nesto kad tad...a posto se hvalis svojim nezanjem...

Ogroman je, rezolucija je savršena, zvuk odličan, prostran je, jednostavniji od PC-ja, miš je najbolji!, tipkovnica isto.. A filmove i serije gledam ko u kinu.

no comment...:rotfl::rotfl:

Malegria
12-06-2010, 18:37
pa ako netko želi bacit novce, nek baci. mislim, who cares? dobit će dobar komp a dal će iskoristit sve njegove mogućnosti ionako nije bitno.

Danny C
12-06-2010, 18:45
Pa baš, moji su novci i mogu s njima kaj hoću..
Meni nije bed priznat da mi se ne da zajebavat s bootanjem i sličnim pizdarijama, zakaj bi mi to bio bed? Što se mene tiče, radije tako nego da se pravim pametna u području o kojem iskreno nemam pojma. Ja sama sa sobom nemam tih problema.
I u nekoliko godina nisam niti jedan virus pokupila, da. Još da se i tim zamaram..
Gle, što se mene tiče, radim već preko 5 godina, mogu si priuštit i imam svako pravo birat komp po tome kaj mi je beskrajno lijeeepi i paše mi u stan. Ne isključujem mogućnost da ću si i auto odabrat po toj logici :D - od više njih više-manje jednakih karakteristika i kvalitete onog koji mi je ljepši i koji mi je jednostavniji za handlanje.
Breeder, imaš problem s tim?

fat drummer
12-06-2010, 19:01
računam da imaš logitechov miš, kao i većina pc-ijaša. ako uzmeš prosječnu legitechovu tipkovnicu i malo bolje zvučnike, neki mide range monitor dobila si isti kurac kao i mac, i još ti je ostalo para za si kupiš ljepila i šljokice pa da ti i taj pc bude lijep

naravno, troši svoje novce na što god želiš, ali da si dobila nešto bolje nego što je pc, nisi, barem ne za ono za što ga koristiš.

tapir_u_magli
12-06-2010, 19:01
ah žene :grin:

ma, to je oduvijek veliki problem s mac korisnicima u odnosu na grumpy pc korisnike. Izgleda da veća količina zaobljenih rubova, ljubičastih wallpapera i više transparencije utječe na sreču korisnika :grin:

Must
12-06-2010, 19:07
pa najbolji primjer su laptopi, zna se koje karakteristike žene prvo gledaju pri kupnji :D

fat drummer
12-06-2010, 19:09
pa najbolji primjer su laptopi, zna se koje karakteristike žene prvo gledaju pri kupnji :D
o da, ovo je nažalost emprijski provjereno na nekoliko primjeraka žena...

Danny C
12-06-2010, 19:19
ah žene :grin:

ma, to je oduvijek veliki problem s mac korisnicima u odnosu na grumpy pc korisnike. Izgleda da veća količina zaobljenih rubova, ljubičastih wallpapera i više transparencije utječe na sreču korisnika :grin:

Dobro si to zaključio i mislim da je više nego istina :)
To je zbog tog manjka intelektualnog napora, sigurna sam. Ja sam zaista sretna sa svojim Macom, usrećuje me. On me ne tjera da mislim i upali se za pola sekunde što vrlo zgodno dođe ujutro kad trčim na bus pa ne znam kad mi ide. Praktična sam i žensko sam i ne volim da me se gnjavi pa makar to bilo od kompjutera.
What more can a girl want? To ne možeš od frajera dobit :)
Slažem se da nisam puno više dobila, nisam to nikad ni tvrdila, al ono što jesam, me like.

I moram malo ženama držat stranu, nitko nikad nije tvrdio da je ljepota jedino po čem se bira, ali ako imas više jednakih, zašto si ne bi ugodila pa izabrala onog kojeg će ti bit lijepo gledat?