PDA

View Full Version : Tehnikalije

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17

fat drummer
12-06-2010, 19:25
I moram malo ženama držat stranu, nitko nikad nije tvrdio da je ljepota jedino po čem se bira, ali ako imas više jednakih, zašto si ne bi ugodila pa izabrala onog kojeg će ti bit lijepo gledat?

jeah, nisu jednaki, zar ne... nisu ni izbliza. na kraju dana ti možeš trošiti pare na što želiš, ali mislim da je izlišno mac prikazivati boljim od prosječnog pc-a. jedino je zaobljeniji i skuplji. i kromastiji i prozirniji.... mmmmm zaobljeno......

Đ!
12-06-2010, 19:35
@ Mrav: Iskopiraj instalacijski postupak na USB stick i onda od tamo pokreni setup.exe. Tj, ja sam sad bootable dvd-a to napravio i tako instalirao win7 na laptop(tj, netbook).

Alita
12-06-2010, 19:37
Dakle mozemo slobodno zakljuciti da nisam zena. Opet. Shiny.

tapir_u_magli
12-06-2010, 19:40
Ja sam zaista sretna sa svojim Macom, usrećuje me. On me ne tjera da mislim i upali se za pola sekunde što vrlo zgodno dođe ujutro kad trčim na bus pa ne znam kad mi ide.

da... ta brzina butanja je nesto kao sveti gral u modernim OS-evima.

What more can a girl want? To ne možeš od frajera dobit :)

što se tiće onih pola sekunde... :grin:

jeah, nisu jednaki, zar ne... nisu ni izbliza. na kraju dana ti možeš trošiti pare na što želiš, ali mislim da je izlišno mac prikazivati boljim od prosječnog pc-a. jedino je zaobljeniji i skuplji. i kromastiji i prozirniji.... mmmmm zaobljeno......

i zato bolje paše u svaki ambijent... od prosječne bež kante bez oplate sa strane :grin:

tapir_u_magli
12-06-2010, 19:42
Dakle mozemo slobodno zakljuciti da nisam zena. Opet. Shiny.

gle... (x)ubuntu je najženskastiji od svih distribucija linuxa :grin:

Alita
12-06-2010, 19:44
I ima malog misica u krugu! Misiiiic! Ciju ciju : D

Da, edit, meni je taj dA smajlic friki..

malimrav85
12-06-2010, 20:00
pa najbolji primjer su laptopi, zna se koje karakteristike žene prvo gledaju pri kupnji :D
nije istina!
od moje cure sestra je kupila svoj jer je ljubičasti!
:cold:

evo win7
radi net puno bolje sad
fakat je win7 sve od prije stavio u folder windows.old
samo to pobrisah i ajd bok
samo mi se sad slika rasteže van ekrana
kak da suzim to?

Must
12-06-2010, 20:03
aspect ratio uskladi s rezolucijom

malimrav85
12-06-2010, 20:10
rezoluciju mogu samo jednu
15 inča monitor, hi hi hi
di je aspect ratio?

Must
12-06-2010, 20:14
ako imaš običan monitor (ne wide) aspect ratio bi ti po defaultu trebao biti 4:3, pogledaj po monitoru kakve komande imaš pa probaj s time namjestiti sliku

malimrav85
12-06-2010, 20:36
mislim da je softwerski to
nemam na monitoru ništa

i di u w7 maknem da me pass traži kod logina?

jadzija
12-06-2010, 20:43
control panel-user account

malimrav85
12-06-2010, 21:08
sad mi neće preko 800x600 povećat rez

Đ!
12-06-2010, 21:10
Probaj apdejtat driver za grafičku.

Must
12-06-2010, 21:12
taman to htio reći i provjeri da su za pravi OS

malimrav85
12-06-2010, 21:15
dok nije bilo drivera bilo je ok
sad stavim driver i zajebe
imam na clone monitor i lcd spojen na hdmi
na xp je bilo ok
sad stavim clone i onda je 800*600

fat drummer
12-06-2010, 21:19
onda probaj naći stariju verziju drajvera :mrgreen:

malimrav85
13-06-2010, 11:45
sve je ok sad, sve radi osim kaj mi mikrofon ne prepoznaje

fat drummer
13-06-2010, 11:59
jup, zna se to događati sa šitnim proizvodima jer nema podrške od proizvođača softvera za njihove proizvode za sedmicu

malimrav85
13-06-2010, 12:05
logitech majk
:(

fat drummer
13-06-2010, 12:57
a onda jebi ga, potraži po forumima ima li rješenja

iako je meni sedmica našla sve drajvere sama

malimrav85
13-06-2010, 13:49
eto dela
ha ha
sam odjednom počne radit sve
kak slika tak i ovo
čak radi i smartcard reader u firefoxu što nikad nije
jeeeee

Starfish
13-06-2010, 18:09
wtf firefox? wtf?
Jesam samo jako glupa ili u firefoxu nema opcije za promjenu jezika browsera (zabilješka je bookmark i sl.), vec moram deinstalirat ovu superfensi hrvatsku verziju (koju su mi difoltno ponudili) i onda ponovno instalirat englesku? :unsure:

alisa
13-06-2010, 18:39
Dobro si to zaključio i mislim da je više nego istina :)
To je zbog tog manjka intelektualnog napora, sigurna sam. Ja sam zaista sretna sa svojim Macom, usrećuje me. On me ne tjera da mislim i upali se za pola sekunde što vrlo zgodno dođe ujutro kad trčim na bus pa ne znam kad mi ide. Praktična sam i žensko sam i ne volim da me se gnjavi pa makar to bilo od kompjutera.
What more can a girl want? To ne možeš od frajera dobit :)
Slažem se da nisam puno više dobila, nisam to nikad ni tvrdila, al ono što jesam, me like.

I moram malo ženama držat stranu, nitko nikad nije tvrdio da je ljepota jedino po čem se bira, ali ako imas više jednakih, zašto si ne bi ugodila pa izabrala onog kojeg će ti bit lijepo gledat?

e ma zeno, ja te skroz razumijem! :-D
ja isto biram po izgledu i marki, uopce me ne zanima sto mogu istu kvalitetu dobit za puno manje para.
to sto sam svoj laptop izabrala u 5 min jer mi je bilo jako hitno jos uvijek nisam prezalila :(
ali kad se pokvari, kupujem mac definitivno. tako su divni i jednostavni i savrseni :soppy:

sad npr kad sam se navikla na ajfon ne bi kupila nijedan drugi mobitel vise. bilo koji sa standardnom tipkovnicom mi je nezamisliv. to sto su ruzni ne moram ni spominjati.
mah, izgled cini 90% kriterija kod odlucivanja ::E:

fat drummer
13-06-2010, 18:43
wtf firefox? wtf?
Jesam samo jako glupa ili u firefoxu nema opcije za promjenu jezika browsera (zabilješka je bookmark i sl.), vec moram deinstalirat ovu superfensi hrvatsku verziju (koju su mi difoltno ponudili) i onda ponovno instalirat englesku? :unsure:
da, nažalost je to tako.... go for it

ja isto biram po izgledu i marki, uopce me ne zanima sto mogu istu kvalitetu dobit za puno manje para.
@alisa - onda si, i to sad mogu reći bez ikakve zadrške ili opasnosti da ću biti u krivu, budaletina

Must
13-06-2010, 18:44
lako biti budaletina kad imaš para :(

PJ
13-06-2010, 18:52
:vino:

........

alisa
13-06-2010, 18:52
hahahah
neka sam, ali bas mi je lijepo ovako :)
meni je bitno da sam ja sretna nakon sto nesto kupim, a ne da ustedim neke pare ali ne budem zadovoljna jer mi je stvar jednostavno ruzna. jbg, zensko :)

georgee
13-06-2010, 18:54
pa dobro, kako laptop može bit ružan?

fat drummer
13-06-2010, 18:57
radi se o percepciji... naime, nekim ženama je ružno da je laptop sive/srebne boje pa traže neke lila uzorke sa klimt slikarijama po kućištu
ili im smeta to što je tipkovnica crna a laptop nije. onda plaču da ne žele to. a ovaj upitaju onda... pa da isto kao i ovaj, samo je onak skuplji puno. nema veze, uzet ću ga uskliknu i ubiju ovako maleni dio moje duše

Must
13-06-2010, 18:58
georgee, nema gore stvari od laptopa u krivoj boji

alisa
13-06-2010, 19:06

a kako ne moze :rotfl:
sjeti se samo onih kakve iznajmljuju u nsbu :rotfl:
jaaao koji je to uzas, mislim da i vi muski to morate priznati
bilo bi vam se bed pojavit s tako necim izvan nsba, ja sam sigurna!!

Must
13-06-2010, 19:07
a što ako je laptop u torbi?

alisa
13-06-2010, 19:10
znas da nisam na to mislila :sleep:

georgee
13-06-2010, 19:11
ok, pridavati pažnju estetici je jedno, al pridat joj jedinu i isključivu važnost.. sry, al to čak ne bi pripiso pripadanju ženskom rodu.
a da ne govorim o ovom "marka". govoriš ko da je apple jedina "marka".

laptopi u nsbu su ružni, al služe funkciji. ako kupuješ samo radi estetike, onda ti laptop uopće ne treba. kupi neki ružni pc rađe.

alisa
13-06-2010, 19:19
nisam rekla da je to jedina i iskljuciva vaznost. rekoh da nosi 90% ::E:

a i nisam pod marka mislila samo na apple nego recimo da nije hp ili nesto tome slicno.
to ti je ko kad ides u soping - imas neke trgovine u koje obavezno ides, neke u koje ces uci ako imas malo previse slobodnog vremena ili si u sopingu s osobom koja zeli uc u tu trgovinu, ali ima i onih u koje neces nikada uc. tako ja nikad necu kupit hp ::E:

ako kupuješ samo radi estetike, onda ti laptop uopće ne treba. kupi neki ružni pc rađe.

kakvog smisla ovo uopce ima :rotfl:
sta ti mislis da kompjuter ne mora biti lijep samo zato sto ga necu nositi izvan stana? :rotfl:
hahahah dobra, dobra :lol:

Must
13-06-2010, 19:22
nisam rekla da je to jedina i iskljuciva vaznost. rekoh da nosi 90% ::E:

nije govno nego se ker posrao :rotfl:

Starfish
13-06-2010, 19:30
http://www.femina.hr/images/articles/images/2009/hp_sever_print.jpg

:adzk: Robert Sever laptop!!!!

http://img185.imageshack.us/img185/876/imgkittytop01yj9.jpg

HELLO KITTY LAPTOP!!! :adzk:

fat drummer
13-06-2010, 19:31
nije klimt, ali dobro...

Malegria
13-06-2010, 19:33
evo, ne znam za kvalitetu al izgledom identičan ko macbook, a upola manja cijena http://ai.pricegrabber.com/pi/70/90/85/709085060_640.jpg

fat drummer
13-06-2010, 19:41
dobro, sony isto zna zabrijat i radit perverzije tip netbook od 9,6 inča za 13 hiljada kuna jer ima magnezijsko kućište

de mi se skini s kurca da ću kupit nešto od 13 hiljada kuna da bi tu i tamo u bircu provjerio net ili na vikendici čitao index.hr forum

Malegria
13-06-2010, 19:44
cijena ovog je čini mi se 4,000 kn. sasvim prihvatljivo nekom kome izgled macbook-a igra najveću ulogu pri odabiru laptopa.

axl
13-06-2010, 19:48
Aj da malo skrenem priču na nešto kaj je ipak malo više ontopik od fensi laptopa.
S obzirom da nisam iz zg pa ne znam baš kak sve funkcionira, di je danas najbolje kupovat novi komp/laptop (u zg-u, jel)?
Gledao sam po netu hrpu stranica raznoraznih dućana sa svakakvim ponudama, al me zanima ovako konkretnije iz prve ruke, iskustva i tako to. Znači, da je pouzdano, kvalitetno i dobra usluga (pritom mislim na kvalitetno pružanje servisa nakon kupnje i tih stvari).
I da, ne tražim Mac.

Must
13-06-2010, 19:50
hgspot, adm, links

fat drummer
13-06-2010, 19:50
cijena ovog je čini mi se 4,000 kn. sasvim prihvatljivo nekom kome izgled macbook-a igra najveću ulogu pri odabiru laptopa.

http://www.svijet-medija.hr/article.aspx?id=21223&sid=154

jel to ovaj računar? jer ako je ne vrijedi tih četiri hiljade kuna pa makar svijelio u mraku i pušio kurac kada to zaželim

fat drummer
13-06-2010, 19:52
hgspot, adm, links
podupiram links i adm, hgspot volim jer su uslužni ko gonoreja

Malegria
13-06-2010, 19:53
napomenula sam da ne znam za kvalitetu. al realno, 8 000 za macbook ili 4000 za ovo smeće isključivo zbog izgleda? hm..

alisa
13-06-2010, 19:53
hm pa 4 tisuce mi je nekako malo za laptop. pogotovo sony, oni sonyjevi koje sam ja gledala su imali neznatno nize cijene od appleovih.

no uglavnom, sony pripada u one marke koje dolaze u obzir ::E: ali opet, ja si radije necu kupit nesto nego da nosim stvar koja isto izgleda ali je fejk. to jest ne mora biti nuzno ni fejk, ali je recimo druga marka prekopirala neku skuplju i stavila nizu cijenu.
to mi je bzvz, ako si vec ne mogu kupit original onda cu radije nosit nesta drugo nego hodat okolo s kopijom. to prezirem.

Frenki
13-06-2010, 19:57
hgspot, adm, links

HG spot tesko, tj. samo ako bas znas sto trazis, jer oni njihovi prodavaci ne razlikuju desktop od laptopa, koliko su glupi.
Mislim da adm ima opcenito najbolje cijene, pod uvjetom da placas u gotovini (makar je danas to rijetkost).

Must
13-06-2010, 20:00
hg spot se drasticno poboljsao nakon sto su skoro propali, napravili su dosta promjena na bolje, prije su bili katastrofa slazem se

georgee
13-06-2010, 20:03
laptop u mikronisu, za to su specijalizirani.

Đ!
13-06-2010, 20:08
bilo koji sa standardnom tipkovnicom mi je nezamisliv.

U tom slučaju možeš kupit skoro pa svaki touch screen mobitel. Jest da velika većina nema performanse kao Iphone al ti spominješ tipkovnicu...

Kako ne? Dobro, nisi u nsk pa ne vidiš kakve laptope ekipa ima. Kao primjer bih naveo one ferarri laptope - ta kričavo crvena boja je nakaradna.

Glede izgleda kao kriterija za izbor tehnologije - ako imaš 2 stvari koje su istih performansi al jedna je ljepša pa normalno da ćeš ljepšu izabrat. E sad, ako su neki spremni dat više para zbog toga - kaj vas briga, nisu vaše pare.:mrgreen:

Alita
13-06-2010, 20:11
laptop u mikronisu, za to su specijalizirani.

Mhm mhm.
Tamo su super.
Nadam se da smo bar zasad gotovi s ovom "zasto zene vole lijepe laptope" raspravom.

Must
13-06-2010, 20:13
e da, zaboravih spomenuti diskont24

PJ
13-06-2010, 20:15
hm pa 4 tisuce mi je nekako malo za laptop.
:vino::vino::vino::vino::vino::vino::vino::vino:

Što se tiče dućana, adm zbog cijena, links zbog tech savvy supporta, a i mikronis je dobar kaj se tiče laptopa.

Alita
13-06-2010, 20:23
http://desmond.yfrog.com/Himg812/scaled.php?tn=0&server=812&filename=5mv.jpg&xsize=640&ysize=640

:awe:

Hvala na smajlicu PJ.

axl
13-06-2010, 20:24
OK, hvala na preporukama.
Za hgspot nisam znao kakva je situacija jer zadnje kaj sam čuo o njima je ono kad su bili na rubu propasti.
Trenutno ispitujem teren jer samo čekam dan kad će ovo sranje koje imam riknut pa ću pošto-poto morat kupovat novo. A dok to vrijeme dođe, valda ću se uspjet odlučit između desktop PC-ja i laptopa.

georgee
13-06-2010, 20:30
laptop ti preporučam samo ako imaš realne potrebe za njime. za iste pare dobiješ bolji pc.

ja sam si htio kupit neki netbook, al jebemu, nedam tolko para za to. laptop mi se činio kao kompromis između pc-a dobrih performansi i netbooka koji je prijenosan.

ma sve ti ovisi kaj ti treba. tj. za kaj ti treba.

Must
13-06-2010, 20:31
laptop je najbolje nabaviti vani ako imaš preko koga, prođeš puno jeftinije nego kod nas

axl
13-06-2010, 20:36
Ma u biti za ništa extra specijalno ili napredno.
Zapravo mi je jedini argument za laptop to kaj nema ovih prokletih milijun žica koje mi trenutno skupljaju tone prašine po sobi već par sati nakon kaj sve temeljito očistim, a opet, za iste pare mogu dobit bolji i jači pc.

Must
13-06-2010, 20:38
ne znam sa kolikim bi budžetom raspolagao, no moja preporuka je isto pc

Frenki
13-06-2010, 20:41
Da, samo kaj moras imati na umu, da ako uzmes neki slabi laptop, to moze biti prava gnjavaza, pogotovo ako gore imas i antivirusni program (a budimo realni, na windowsima ti treba). Zna biti jako frustrirajuce.
Racunaj da ti treba cak i 3gb rama (maksimalno koliko mozes i iskoristiti na 32bitnom OS-u) ako imas 7icu gore.
Isto tako, ako ga planiras korisiti kako je i namijenjen, moras znati da ovi jeftini cesto znaju biti prilicno teski, a i autonomija im nije bas nesto...

georgee
13-06-2010, 20:41
za 5000kn možeš dobit dobar laptop, prilično zadovoljavajućih performansi i bez žica (sasvim dobar argument!)
ipak, kao što sam rekao, za te pare dobiš bolji pc. pa ti odvagni.

preporučam da iskeširaš tolko čisto da ne kupiš nešto što je prilično zastarjelo već u trenu kupnje. ako ti je to previše, idi rađe na pc, da se za lijepu cifru složit ok komp. laptop kupovat za manje od 4500..
imam loše iskustvo s takvima.

Must
13-06-2010, 20:43
5000 kn za dobar laptop je i previše, za 4 glave se uzme laptop koji ima sve kaj mu treba jedino što može zaboraviti igranje na njemu

georgee
13-06-2010, 20:45
kao što rekoh, uvijek imam tendenciju kupit nešto što je novo. ajde, ok, sad možda pretjerujem, al nikako ispod 4000kn.

ovo mi se čini (naglasak na čini) kao dobar omjer kvalitete i cijene
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=12447&catid=19 (http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=12287&catid=19)

axl
13-06-2010, 20:49
Recimo da je najgornja granica tisuću eura, tj. 7 soma kuna. Al to je vrh vrhova.
Stvar je u tome da ne želim baš kupovat najslabije sranje za malo para koje ću morat mijenjat za godinu dana. Nije da radim nešto pretjerano zahtjevno na kompu, al da mogu bit miran bar nekoliko godina jer si ne mogu priuštit promjenu kompa svakih godinu ili dvije. Za ovog kojeg trenutno imam sam isto dao cca. tisuću eura prije 6 godina, al sad već stvarno kaska za svakom malo naprednijom tehnološkom novotarijom pa to neki put zna prerast u preveliku frustraciju. Uglavnom, gledam na to da kupnja bude dugoročnije isplativa, koliko je o tome, kad je tehnologija u pitanju, moguće pričat.

georgee
13-06-2010, 20:50
onda definitivno pc. laptopi su potrošna roba. nešto kao čarape :mrgreen:
uffff, za tolko para se jako lijepi komp da složit.

Must
13-06-2010, 20:50
za soma eura si kupiš takvu mrcinu pogotovo ako u tu cifru ne računaš monitor, a i s monitorom se složi super konfa

axl
13-06-2010, 20:59
onda definitivno pc. laptopi su potrošna roba
U kojem smislu potrošna roba? Pa koliko često onda vi to mijenjate?

Must
13-06-2010, 21:01
laptop puno ranije zastarjeva, dijelom i zato što ga nakon kupnje ne možeš nadograđivat poput pca

georgee
13-06-2010, 21:01
a ono, ja sam prvi laptop malo isforsiro u smislu trajanja, al nakon tri godine je posto neuporabljiv, šteko i to. možda jer je bio smeće, ne znam. ovaj imam godinu dana i ne osjećam nikakvu promjenu. slično i frendu.
ma ako imaš takav budžet, ne budi lud, kupi si pc i miran si bar 5god, osim ako nisi game freak.

galatea
13-06-2010, 21:02
ako misliš provoditi dosta vremena na laptopu, onda bolje uzmi pc jer laptopi i nisu baš za to da rade 0-24
zanemari to šta nećeš imati žice i šta ćeš moći surfati netom iz kreveta....bolje pc pa si miran nego da za 2 godine opet moraš kupovati novi laptop

axl
13-06-2010, 21:02
laptop puno ranije zastarjeva, dijelom i zato što ga nakon kupnje ne možeš nadograđivat poput pca
Ma dobro, to znam. Al kad je đorđi rekao da su ko potrošna roba, to mi je zvučilo ko da ga svako malo mijenja.

georgee
13-06-2010, 21:03
a dobro, karikiro sam malo :mrgreen: eto, galatea veli dvije godine.
i da, ako misliš visit na kompu, pc pc pc :mrgreen:

malimrav85
13-06-2010, 21:11
srećko, za 5000kn složiš ubojicu komp da si miran jedno 5 godina i još ti ostane 2k da nakon 5 godina napraviš upgrade za još 5 godina

Đ!
13-06-2010, 21:15
Ne vidim za koje programe bi ti zastario nakon 2 godine osim igara i ne vidim kako je zastarijevanje različito u odnosu na pc al dobro.:mrgreen: Osim ako krepavaju dijelovi al čisto sumnjam. Ja imam pc valjda 6 godina plus i kupit ću novi kad ovaj krepa jerbo mi zbilja ne treba za niš osim za net, gledanje filmova(ok, nemrem gledat HD) i tu i tamo word i photoshop(cs3 koji ne radi baš najglatkije al radi normalno).

georgee
13-06-2010, 21:19
pregrijavao mi se i brejkao. upravo pišem s kompa starog pet godina koji nakon reinstalacije windowsa radi kao nov. osim što su to stari windowsi xp :mrgreen:

tapir_u_magli
13-06-2010, 21:20
Kme, vi po laptopima a mene nitko ne dozivljava sa pxe bootom i LAMP i DNS i samba serverom.

Kme.

alisa
13-06-2010, 21:20
ako misliš provoditi dosta vremena na laptopu, onda bolje uzmi pc jer laptopi i nisu baš za to da rade 0-24
zanemari to šta nećeš imati žice i šta ćeš moći surfati netom iz kreveta....bolje pc pa si miran nego da za 2 godine opet moraš kupovati novi laptop

ja bas mislim suprotno, ako ce visit cijeli dan bolje da ima laptop pa da se moze smjestiti negdje di mu je ugodno. i jos ako voli gledati filmove ili serije, lijepo prije spavanja legne u krevet s laptopom i super..

al dobro, cinjenica je da se za iste novce moze kupiti bolji kompjuter i da ce vjerojatno dulje trajati..pa sad ako nekome nije bitno sta ima, radije nek si uzme kompjuter.

a ni ti laptopi nisu bas pouzdani, prvi koji sam ja imala bio je nekih 15k kuna pa je osla maticna za godinu ipo. i bio je ruzan povrh svega :rotfl:

tak da - ja sam za kompjuter u axlovom slucaju ::E:

tapir_u_magli
13-06-2010, 21:36
no da i ja u ovaj laptop bandwagon se ubacim...

na temelju osobnog iskustva cini mi se dobrom kombinacija snaznijeg desktop računara i prosjecnog netbook računara (npr acer aspire one).

dok kučni računar omogučuje zahtjevniji rad netbook omogućuje iznimnu mobilnost uz veliku autonomiju (pa i preko 5 sati!)

naravno ovo ne vrijedi za ljude koji si ne mogu priustiti desktop računar jer su npr. u domu i sl.

Đ!
13-06-2010, 23:57
I Večernji se bacio na bezobrazno reklamiranje Applea

http://www.vecernji.hr/vijesti/sto-smo-iskusili-24-sata-rada-ipadom-vip-karticom-clanak-154775

malimrav85
14-06-2010, 00:21
ma kaj počeli, stalno to rade
debilčine retardirane

Brzini veze i udobnosti rukovanja nije “ni do koljena” iskustvo s konkurencijom, klasičnim jeftinim netbookom pod Windowsima. A iPad ima veći ekran, a u vodoravnom mu se položaju, prema potrebi, na ekranu pojavi tipkovnica s većim tipkama.

Đ!
14-06-2010, 00:22
Ma prije je to radio jutarnji. I to prilično agresivno. Ipad ovo, Ipad ono. Ajde bok...

malimrav85
14-06-2010, 00:25
večernji u tiskanom izdanju roka besramno
neki dan je bilo na 2 strane kak će novi ajfon bacit na koljena sve mobitele

tapir_u_magli
14-06-2010, 08:15
Ma prije je to radio jutarnji. I to prilično agresivno. Ipad ovo, Ipad ono. Ajde bok...

a "putopisi" onog retarda iz južne afrike sa jebenom nokiom x6?

to je nesto u rangu reklama iz vile marije kad umjesto glumaca minutu u krupnom kadru snima kutiju franck čaja iz svih kuteva...

veteran
16-06-2010, 20:56
a "putopisi" onog retarda iz južne afrike sa jebenom nokiom x6?

to je nesto u rangu reklama iz vile marije kad umjesto glumaca minutu u krupnom kadru snima kutiju franck čaja iz svih kuteva...

pa pise da je clanak sponzoriran od Nokie ;)

malimrav85
17-06-2010, 00:17
win7 mi ne prepoznaju printer
nema hp-a ni za lijek
skinuo sam driver sa hp stranice ali mi kon instalacije javlja da nije ukopčan
a ukopčan je kak je bio i kod xp.a
sve je isto

fat drummer
17-06-2010, 00:26
pa pise da je clanak sponzoriran od Nokie ;)
jedno je biti sponzoriran, a drugo je barem se potruditi pa ubaciti tu reklamu s barem malo više stila. mislim, jebote, taj gonzo novinarski stil mu je ultra naporan, a nokiju x6 ljepoticu želim popišat

malimrav85
17-06-2010, 00:38
Jebem ti ja glupe windows7
sad mi ni zvuk preko hdmija ne ide na tv

fat drummer
17-06-2010, 00:44
probaj otići u control panel->system->hardware ili koji god je već win 7 pandan tome, uninstalaj sve žute drajvere i pokušaj da win 7 sve nađe solo

malimrav85
17-06-2010, 01:31
ne kužim di je to

malimrav85
17-06-2010, 01:36
audio za hdmi sam skužio
samo kaj sad moram birat da li želim zvučnike ili hdmi
ne mogu oboje ko prije

malimrav85
17-06-2010, 02:19
Neće printer radit.
Kad ga i instaliram neće printat.
Piše pending samo.
Popizdit ću.

malimrav85
17-06-2010, 09:51
Ha ha ha, koje rješenje.
Trebalo je napravit update usb porta da služio ka print port.
Da se usreš! Još samo skužit kak da mi ide zvuk na dva izvora i dobro će bit.

malimrav85
20-06-2010, 00:10
jel neko radio sa garminovim map source-om?
neće mi se pojavit uopće onaj žuti grid da mogu odabrat kaj želim

PJ
22-06-2010, 17:41
http://www.bug.hr/vijesti/jeftiniji-kindle/102663.aspx

Meh, još treba ić dole. 150$ barem!

malimrav85
23-06-2010, 20:50
http://www.bhphotovideo.com/c/search?ci=1097&N=4289945371+4294955781+4294952451

jesu ovo tri iste stvari i zakaj jedno košta duplo?
:neko:

PJ
24-06-2010, 13:23
Ne vidim da išta piše, ali pretpostavljam da je prva Class 4 ili 6, dakle puno je brža (access, write rate), dok su ove dvije Class 2. Ako ti treba za video onda uzmi bržu, ako za mp3 i slično možeš uzet najsporiju (ja sam ti 16gb sandisk class 2 našo na ebayu za nekih 35$).

malimrav85
24-06-2010, 13:33
kak da vidim koju sam dobio sam mobom? ta mi je ok samo bi je poduplao a ovu iz moba bi onda koristio u fotiću

Đ!
25-06-2010, 14:50
kak da vidim koju sam dobio sam mobom?

Trebao bi pisat broj na njoj. Onak u kružiću ili doslovce piše class 2.

PJ
26-06-2010, 17:01
http://www.youtube.com/watch?v=_S8sxpK4_iA&playnext_from=TL&videos=bDCoFhnLt7A&feature=sub

Poprilično je čvrst taj iPhone 4G moram priznat.

malimrav85
29-06-2010, 12:02
http://www.jutarnji.hr/iphone-kakav-nismo-ni-sanjali-/842671/
idemo dalje idemo dalje

alisa
29-06-2010, 12:13
kme kme kme i ja biiii :'(((

Must
29-06-2010, 12:33
idemo dalje idemo dalje

di je nestao natpis plaćeni oglas kod ovog članka?

malimrav85
29-06-2010, 13:03
daj samo pogledaj nokiu n95 koja je na tržištu kolko, nekih 5 godina? kaj ovo ima a da nokia tada nije imala?
a gle ovog retarda koji je išao u london po ajfon, ha ha ha
i lik se diže u 5 da ide čekat u red
ne znam u kojem bi ja redu stajao duže od 15min da nekome idem dat svoje pare
u menzi možda, hi hi

Must
29-06-2010, 13:04
ma klasičan primjer poreza na budale

malimrav85
29-06-2010, 13:07
http://www.jutarnji.hr/search.do?publicationId=1&searchString=*&includeAuthorId=1199&sortString=by_date_desc

sad je jasnije za koga lik radi

Must
29-06-2010, 13:15
hahaha, ovo mi je najjace

Naš je problem što na iPad gledamo u okvirima trenutno mogućeg. Ali, ako želimo lakšu, jednostavniju, bržu i udobniju konzumaciju sadržaja, već sutra ćemo shvatiti da smo dobili magičan proizvod

:rotfl:

malimrav85
29-06-2010, 13:21
Magičan! Magičan!
ha ha ha, nahraniti će gladne i napojiti žedne!

veteran
29-06-2010, 19:12
idemo dalje idemo dalje

"Čekam jutros red kod doktora u Utrinama, a neki mladi tip u bijeloj kuti - na praksi, pretpostavljam - tipka sms. Pogledam bolje, a ono tipka sms na iPhoneu 4 (http://www.jutarnji.hr/sve_teme/iPhone) . “Pa kako ste ga već dobili?”, “Ah, London, ovo, ono...” kaže sramežljivo."

O ne seri. On je skuzio kako ovaj ima iPhone 4 dok ga je drzao u ruci. Koji kretenizam:rotfl:

PJ
29-06-2010, 19:23
Sam se vi smijte, navedite mi jos jednu kompaniju sa takvim pr-om/marketingom da im svaki medij na svijetu pusi kurac kad god stigne. Apple je postavio posve nove standarde u cijelom podrucju, imaju model poslovanja pored kojeg kompanije tipa nokia ispadaju kao hrpa nesposobnih budaletina. Usporedite to s onim "gonzo-journalistom" u JAR-u i njegovom "nokijicom x6 ljepoticom" pa cete vidjet ko je prava budala.

fat drummer
29-06-2010, 19:38
ljudi koji ekšuli puše da je iphone 4 revolucionaran izum? čak je i ovaj kripl podsvjesno shvatio pred kraj da ga đobs jebe u šupak dok pjeva - jebem te u šupak. usporedio je četiri geneeracije ajfona i shvatio koliko je g2 slabiji od iphone4, a koliko je zapravo napredovao.

đobs je car, daleko od toga, ubacio je novi ekran, pokrao appove i koncepte od usera koji su maltene besplatno razvili neke stvari, ubacio multitasking koji moja nokija ima već dve godine i onda to prodao u tanjem, čeličnijem izdanju. i da ima kameru naprijed za video pozive koji su toliko rašireni u svijetu da je to strava. jel itko od vas ikada svojim mobitelom razgovarao preko video poziva?

http://theoatmeal.com/comics/apple

Đ!
29-06-2010, 20:03
Meni je bila najjača jedna youtube recenzija imaca od 27 inča u kojoj je frajer, među ostalim, predstavio čitač SD kartica(znači samo SD) kao nešto jako revolucionarno i čudotvorno. Kao, zamislite! Sada možete u svoje računalo direktno umetnuti svoju memorijsku karticu iz fotoaparata bez da morate uštekati fotoaparat ili imati eksterni čitač kartica! Jebeno čudo neviđeno. :picard:

fat drummer
29-06-2010, 20:39
meni je iphone dobar proizvod, ali recimo 30% vrijednosti leži u samo telefonu prije jailbreaka. tek kada je jailbreakan te kada ga se može jeftino ili besplatno nafilati raznim aplikacijama iphone je odličan proizvod.

do tog trena to je samo skupi touchscreen koji telefonira

PJ
29-06-2010, 21:26
Apple fanboyi su utoliko budale što su prosječni - prosječne inteligencije i informiranosti. Taj prosjek je poprilično nizak i ne obuhvaća gotovo ikakvo osim rudimentarnog znanja o tehnologiji ili o tome kako te slobodno tržište teži analno silovati.
Prave budale su ovdje sve kompanije koje gube market share od Apple-a (a to su gotovo sve) jer ne mogu pomoću vrlo jednostavnih metoda (koje koristi Apple) učinit svoje proizvode jednako ili barem približno privlačnima prosječnom konzumeru kao što su to eplovi.

Apple je genijalna kompanija. Imaju posve (objektivno) prosječne proizvode ali uz pomoć ponekih detalja zbog kojih se njihovi proizvodi i ističu u masi i genijalnog marketinga uspiju ostavit dojam da su im proizvodi najbolja stvar koja se dogodila još od izuma kisika. Uspjeli su stvorit kultno sljedbeništvo i kvazi-religiju od sebe. They won the game.

malimrav85
29-06-2010, 21:36
ljudi koji ekšuli puše da je iphone 4 revolucionaran izum? čak je i ovaj kripl podsvjesno shvatio pred kraj da ga đobs jebe u šupak dok pjeva - jebem te u šupak. usporedio je četiri geneeracije ajfona i shvatio koliko je g2 slabiji od iphone4, a koliko je zapravo napredovao.

đobs je car, daleko od toga, ubacio je novi ekran, pokrao appove i koncepte od usera koji su maltene besplatno razvili neke stvari, ubacio multitasking koji moja nokija ima već dve godine i onda to prodao u tanjem, čeličnijem izdanju. i da ima kameru naprijed za video pozive koji su toliko rašireni u svijetu da je to strava. jel itko od vas ikada svojim mobitelom razgovarao preko video poziva?

http://theoatmeal.com/comics/apple
ja sam mislio da je to nekaj revolucionarno dok mi frend nije rekao da to znači da možeš imat upaljeno više aplikacija odjednom
znači da je moja nokia za 1000kn svjetlosne godine ispred toga jer već godinu dana imam po 3-4 aplikacije upaljene tipa garmin,gleda film i na netu sam
:(

alisa
29-06-2010, 21:38
mah, da vi pocnete koristit ajfon sigurno bi se zaljubili u njega :)

Đ!
29-06-2010, 21:40
mah, da vi pocnete koristit ajfon sigurno bi se zaljubili u njega :)

Aj ti nama reci što iphone ima, a drugi mobiteli nemaju. Ja ne poričem da je odličan al da je revolucionarno bolji od drugih smartphoneova - nije.

alisa
29-06-2010, 21:48
pa ja ni ne tvrdim da nema kvalitetnijih mobitela ili da ajfon nema mana, ali meni je to najjednostavniji i najljepsi (bas zbog tog jednostavnog ali privlacnog izgleda) mobitel koji sam ikada imala i zato mi se toliko svidja.

dok ga nisam pocela koristiti srala sam po njemu i govorila da je precijenjen, da ga nikad ne bi kupila itd, ali eto otkad ga imam ne zelim vise nikad nijedan drugi mobitel.

Đ!
29-06-2010, 21:50
Mislim da nije jednostavniji od mobitela s androidom. U najmanju ruku su jednako komplicirani.

alisa
29-06-2010, 21:55
ne znam ja sta je android :P

PJ
29-06-2010, 22:05
ne znam ja sta je android :P
E-fuckin'-xactly.

niskica misli da je iPhone jednostavniji i ljepši od svih drugih mobitela, iako realno većinu njih nije vidjela ili koristila (a Android-based mobiteli imaju veći market share od iPhonea), i planira ga doživotno nastaviti kupovati. To se, ljudi moji, zove jeben marketing.

alisa
29-06-2010, 22:11
hahahah

i ja tebe volim <3

fat drummer
29-06-2010, 22:55
alisa je izdvojila dva elementa prema kojima je ajfon superioran drugim mobitelima - jednostavan je i lijep

analizirajmo ovu tvrdnju.

ad a) jednostavan je - eplova mantra otkada su izmislil miš s jednom tipkom, lišiti korisnika svake više moždane funkcije, sve upakirati u sjajni svuššššššš sa popluprozirnim elementima koji u paraboli izlijeću iz ivice ekrana. nokia 3310 je mobitel koji je toliko jednostavan da ga niži sisavci mogu koristiti. alisa, razmisli o ovoj alternativi ajfonu

ad b) lijep je - kao što sam spomenuo, prosječan korisnik eplove tehnologije ne kupuje tehnologiju, već dizajn. meni koji sam odrastao uz uvjetno funkcionalne pc-eve (win 3.1 pa nadalje) dizajn predstavlja osmu po važnosti od šest kategorija prilikom odabira nečega za što bih dao prosječnu hrvatsku plaću.

slažem se s pj-em da je jobs i epl mentalno napredna marketinška kompanija. primjer- retina screen. jobs kaže da oled nema smisla jer na tako malom ekranu nema svrhe, ne vide se prednosti. i onda ugura 4 puta veću pikselažu na ekran telefona. koji svira glazbu. i ubaci uređivanje filmova. za sve one momente kada na ulici želim napraviti kraći filmić i montirati ga. u 720p hd-u.

4 puta veća pikselaža je čisti marketing, nepotreban dodatak uređaju ako se na umu ima prethodna jobsova opaska o besmislenosti superiornog oled ekrana jer do izražaja ne dolaze njegove prednosti. dok s retinom/irisom naravno dolaze. ma pušite kitinu.

iphone napokon ima super kameru. od pamtivjerka me fasicnirala ta potreba da se na mobitel ubaci fotić sulude megapikselaže. kupite jebeni fotić ako vam je kvaliteta fotki toliko bitna. mislim da je logičnije na neki cannon ubaciji gsm modul i telefonirat fotićem nego slikat telefonom.

alisa
29-06-2010, 23:00
ukusi se razlikuju
o ukusima se ne raspravlja
sve ima svoga kupca
...

da nabacim jos koju sentencu ili cemo se sloziti oko toga da se ne slazemo? :P

fat drummer
29-06-2010, 23:03
te sentence su debilne, o ukusima se raspravlja

alisa
29-06-2010, 23:11
hahaha znaci ipak se necemo sloziti :-D

a dobro, tako je to kad se raspravljaju dvije osobe tvrdoglavije od magaraca
meni iskreno ne smeta :lol:

fat drummer
29-06-2010, 23:45
inače, kupio sam 10 metara hdmi 1.3 za 136 kuna sa dostavom. vemil prodaje peta metara za 330 kuna

da, prenosi 1080p, zlatni završetci, ferični magneti i sva sranja su u njemu

mrzim hrvatsku

malimrav85
29-06-2010, 23:48
mi uopće ne pričamo kome se kaj sviđa nego da je iphone prosječan mobitel u današnjem svijetu
i da je onaj članak plaćen

fat drummer
29-06-2010, 23:57
ono što je najgore, mislim da čak i nije. mislim da je pj u pravu, ovdje se radi o zaludjelom epl fenboju koji bi pušio kitu jobsu da može

Đ!
30-06-2010, 00:02
Al nokia 3310 sigurno nije jednostavnija(previše izbornika, nedaj da te mali broj tipki zavara :mrgreen:). Nokia ne može bit jednostavna nikak jer je očito politika kompanije da sva sučelja(počevši od onih jednostavnih do symbiana) MORAJU bit komplicirana. Hell, otvorit galeriju fotki na nokiji od moje stare(nemam pojma koji model, jedan od onih classic iz prošle generacije) je pothvat! Par izbornika treba proći. A označavanje nekoliko objekata(poruka, kontakata ili slika) na symbianu je posao od 2 klika i nešto skrolanja po objektu! Okej, možda ja serem jer na androidu ne mogu ni označit više kontakata da bi ih npr poslao već mogu jednog po jednog al to na symbianu me jako ljutilo.:mrgreen: Doduše, mogu ih označavat kad ih brišem. Neobično!

PJ
30-06-2010, 00:02
mi uopće ne pričamo kome se kaj sviđa nego da je iphone prosječan mobitel u današnjem svijetu
i da je onaj članak plaćen
Htio sam napisat al me fet preteko...također mislim da nije. Dok Nokia mora platit pare da bi neki trogloditni novinar na najidiotniji način besramno ubacivao reklamu u loše članke, Apple će dobivat besplatne headlinove u svim novinama jer su uspjeli učinit gadgete uzbudljivima za široke mase koji inače o tehnologiji kurca ne znaju.

fat drummer
30-06-2010, 00:17
Al nokia 3310 sigurno nije jednostavnija(previše izbornika, nedaj da te mali broj tipki zavara :mrgreen:). Nokia ne može bit jednostavna nikak jer je očito politika kompanije da sva sučelja(počevši od onih jednostavnih do symbiana) MORAJU bit komplicirana. Hell, otvorit galeriju fotki na nokiji od moje stare(nemam pojma koji model, jedan od onih classic iz prošle generacije) je pothvat! Par izbornika treba proći. A označavanje nekoliko objekata(poruka, kontakata ili slika) na symbianu je posao od 2 klika i nešto skrolanja po objektu! Okej, možda ja serem jer na androidu ne mogu ni označit više kontakata da bi ih npr poslao već mogu jednog po jednog al to na symbianu me jako ljutilo.:mrgreen: Doduše, mogu ih označavat kad ih brišem. Neobično!

molim? kakve si ti to nokie imao jebote? jesi kad čuo za grupe u imeniku?

Đ!
30-06-2010, 00:31
molim? kakve si ti to nokie imao jebote? jesi kad čuo za grupe u imeniku?

Sreća moja pa samo 3310 i 5530 al nisam mislio za slanje poruka(tu ide normalno označavanje) već ako želiš s njima nešto što sam opisao. A glede grupa u imeniku, meni je dozvoljavalo samo da šaljem svima, a ne da biram iz grupe(tu kul opciju favorita android ima:neko:). Grozno nešto, taj symbian nisam mogao podnijeti do te mjere da sam 5530 imao ni 6 mjeseci. Xperia x10 se pokazala kao dostojna zamjena.:mrgreen: I još jedna debilana - označim sve kontakte s ciljem da ih pošaljem bluetoothom i pošalje ih 5(PET) i zašteka. I tak svaki put. A kasnije mi nije ni 2 htio poslat. Pitaš se zašto ih naprosto nisam kopirao na sim karticu ili na SD karticu? Zato što ih genijalna nokia nije htjela kopirati na sim karticu(bar ne sve, nasumce mi je pobriso masu kontakata kad sam ih htio bekapirat zbog servisa), a preko SD kartice mi je kopirao ravno 1(JEDAN) kontakt. Ok, nema puno veze s jednostavnošću/kompliciranošću al morao sam izbaciti taj bijes iz sebe.:mrgreen:

malimrav85
30-06-2010, 00:45
ja na 5800 imam neki mali ekrančić iznad ekrana koji automatski otvara izbornik slike/muzika/filmići
ima foldere
na glavnom ekranu imam kontakata kolko hoću plus bateriju na jedan dodir ako je mrak,novu poruku, garmin i wifi traženje
vjerujem da ima nekih stvari koja bi mi još poboljšale korištenje ali meni je ovo sve jako jednostavno i lako za upotrebu

Đ!
30-06-2010, 00:48
Da, spomenuo sam da se tu ne radi o symbian nokiji već o nekoj od onih "classic".:thumbup: Al kad već spominješ traku kontakata, ona povijest dopisivanja je zadnje smeće! Nije mi prikazivala nasumce odabrane poruke. Ono, wtf? A to je bilo sa apdejtanim softverom, da ne bi bilo da nisam i to probao. No ajd, priznat ću da je browsanje kroz slike prilično glatka i jednostavna djelatnost.:mrgreen: No da, ja sam nokia hejter!

malimrav85
30-06-2010, 00:51
Nije mi prikazivala nasumce odabrane poruke. Ono, wtf?
kaj to znači?
:unsure:

Tony Montana
30-06-2010, 00:53
inače, kupio sam 10 metara hdmi 1.3 za 136 kuna sa dostavom. vemil prodaje peta metara za 330 kuna

da, prenosi 1080p, zlatni završetci, ferični magneti i sva sranja su u njemu

mrzim hrvatsku

Ja baš moram kupit dva hdmi-hdmi kabla i to duljine max 1.5m. Ustvari jedan od pola metra, a drugi do metar i pol.

S jednim cu spojiti kucno kino i plazmu, a s drugim komp i plazmu. E sad, malo sam gledao po netu i koliko vidim, nema neke razlike izmedu jeftilen kabla i skupljeg, odnosno, za moje laičko oko ga nema.

E sad..mene zanima, jel imas kakvu preporuku sto uzet, jel mogu kaj fulat s njima..jel istina da neki hdmi kablovi ne prenose zvuk?

Đ!
30-06-2010, 00:55
Da sam primio recimo 5 poruka koje bi trebala prikazat ali iz nekog razloga mi nije prikazala po par od njih.(govorimo o traci kontakata)

alisa
30-06-2010, 01:02
Da, spomenuo sam da se tu ne radi o symbian nokiji već o nekoj od onih "classic".:thumbup: Al kad već spominješ traku kontakata, ona povijest dopisivanja je zadnje smeće! Nije mi prikazivala nasumce odabrane poruke. Ono, wtf? A to je bilo sa apdejtanim softverom, da ne bi bilo da nisam i to probao. No ajd, priznat ću da je browsanje kroz slike prilično glatka i jednostavna djelatnost.:mrgreen: No da, ja sam nokia hejter!

haha i ja totalno hejtam nokie
imala sam jedino onu 3310 al realno, tko nije :lol:

svi ostali mobiteli sto sam imala bili su sony ericsson i oni su mi okej
ako jednog dana budem prisiljena kupit nesto a da nije ajfon, kupit cu SE :P

malimrav85
30-06-2010, 01:44
Da sam primio recimo 5 poruka koje bi trebala prikazat ali iz nekog razloga mi nije prikazala po par od njih.(govorimo o traci kontakata)
meni prikaže zadnjih 6 stvari, bilo pozivi bilo poruke

Đ!
30-06-2010, 01:46
Ma taj 5530 je očito u kurcu.:rotfl:

fat drummer
30-06-2010, 08:24
Ja baš moram kupit dva hdmi-hdmi kabla i to duljine max 1.5m. Ustvari jedan od pola metra, a drugi do metar i pol.

S jednim cu spojiti kucno kino i plazmu, a s drugim komp i plazmu. E sad, malo sam gledao po netu i koliko vidim, nema neke razlike izmedu jeftilen kabla i skupljeg, odnosno, za moje laičko oko ga nema.

E sad..mene zanima, jel imas kakvu preporuku sto uzet, jel mogu kaj fulat s njima..jel istina da neki hdmi kablovi ne prenose zvuk?

vjerojatno ću sada srati govna ali mislim da to ima veze s onim 1.1.,1.2 i 1.3 standardim hdmi-a. načelno kažu da svaki standard može prenositi sliku i zvuk, no problem možda može ležati i u tvojoj grafičkoj komponenti.

naime, ako se ne varam ti ćeš spojiti plazmu sa kompom preko grafičke. pitanje je podržava li tvoja grafička prijenos zvuka preko sebe. tapir je jučer nešto gledao preko neta i došao da zaključka da svaka grafička to ne može per se, već su možda potrebne dodatne modifikacije.

za spjanje kućnog kina i plazme ne bi trebalo biti problema ako pratiš upute od kućnog kina/plazme

Tony Montana
30-06-2010, 11:05
vjerojatno ću sada srati govna ali mislim da to ima veze s onim 1.1.,1.2 i 1.3 standardim hdmi-a. načelno kažu da svaki standard može prenositi sliku i zvuk, no problem možda može ležati i u tvojoj grafičkoj komponenti.

E to me upravo i zanima, dal ima razlike u tim 1.1, 1.2. 1.3 pa čak čini mi se da sam vidio i 1.4. standard hdmi-a.

Za grafičku si u pravu, jer one kao što im i samo ime kaže mogu prenositi samo digitalnu sliku. Međutim, u zadnje vrijeme se razvijaju garfulje s integriranim zvukom tako da je i taj problem rijesen, samo naravno treba provjeriti podrzava li tvoja grafa prijenos digitalnog zvuka. Uglavnom Atijeve podrzavaju i dovoljno je da se samo HDMI kabal usteka u nju dok je veći problem s Nvidia grafuljama, jer treba cini se prespajat pomocu odogovarajucih adaptera ili tak nes.

Uglavnom, kako kazes, valjda, tj. gore navedeni standardi trebaju podrazavat i zvuk tak da cu piknut neka dva do 200kn max i pozdrav domovini. Navodno se priča da je i bolje da je kabal kao što kraći jer daje bolju kvalitetu blabla, al koliko sam vidio to je čisti bullshit.

fat drummer
30-06-2010, 11:31
mislim da je 1.4 standad za ehternet :D

a što se tiče duljine i oko toga se jučer vodila rasprava i došlo se do zaključka - signale je digitalan, kakve veze ima duljina kabela? onda se šutjelo jer nismo imali odgovor

Just a little bit
30-06-2010, 12:37
meni je iphone fora, medjutim radije si kupim neki drugi mob :)

sad iam SE C905, medjutim nemre se mjerit s N95 koju sam prije imao. Čak sam mislio nakon nokie kupit potpuno isti mobitel, no to je ipak suludo :D

da mi sad neko nudi mobitel đabe, uzeo bih:
1) htc desire
2) nokia X6
3) X10 mini

malimrav85
30-06-2010, 12:44
a što se tiče duljine i oko toga se jučer vodila rasprava i došlo se do zaključka - signale je digitalan, kakve veze ima duljina kabela? onda se šutjelo jer nismo imali odgovor
točno.
::E:
ja sam kupio svoj kable od metar i pol za nekih 14kn u linksu prije godinu dana negdje
imam nvidia grafičku i dobio sam mali adapter koji je sa jedne strane ukopčan u izlaz od grafičke a s druge je hdmi
i onda mi dođe jedan lik i uvjeravama da bi trebao dat 2000kn ma multimedijalnu centralu da mogu gledat filmove
ja reko, pa imam komp za to. ali kao nije to isto, ono služi baš za gledanje, bla bla bla
nije mi jasno kaj lik priča. imam hard 500GB, bežićni miš koji služi kao daljinac i rokaj :neko:

Must
30-06-2010, 14:40
http://www.bug.hr/bugvideo/iphone-4-vs-htc-evo/1369.aspx

hahahahaha predobro

Breeder
30-06-2010, 18:35
mislim da je 1.4 standad za ehternet :D

pa sta nije da sto je duzi kabel to je veci otpor stoga nastaje degradacija u prijenosu?

mislim, digitalno-analogno...to je kabel...po njemu putuju elektroni koje boli kurac da li prenose digitalne ili analogne signale...

analogno je kada prenosis sam puls (znaci, tehnicki mozes u beskonacno dijeliti signal), a digitalno je kada se podaci broje (0 i 1)

ali da...tesko da ce itko ovdje osjetiti razliku, znam samo da se u glazbi moze cuti nedostatak visokih ako je spoj duzi

barem si ja to tako tumacim :mrgreen:

fat drummer
30-06-2010, 20:21
Pa razgovarali smo u tim laičkim okvirima - degradacija slike prosječnom korisniku znači jako malo. Ipak, neki nude hdmi kablove koji su kao bolji provođači digitalnog signala. Sad jel se tu radi o tome da taj hdmi ima dijamantnu sredinu i magične leprikone koji guraju signal, ne znam, samo sam vidio kablove iste duljine a razlika u cijeni je tri puta. Why?

Tony Montana
30-06-2010, 22:18
Što se HDMI kabela (http://hdtelevizija.com/2008/06/21/hdmi-kabeli-postoje-li-razlike/) tiče, evo jedne dobre recenzije od strane jednako dobrih recenzenata kojima definitivno vjerujem.

tapir_u_magli
30-06-2010, 22:33
ovo je gore nego da je katedra pravne informatike recenzirala 5,25 floppy diskete.

Tony Montana
30-06-2010, 22:41
? zašto misliš da nije dobra recenzija?:unsure:

Imaš neki prijedlog or smth uz navedenu temu?

tapir_u_magli
30-06-2010, 22:51
? zašto misliš da nije dobra recenzija?:unsure:

Imaš neki prijedlog or smth uz navedenu temu?

www.google.com

Alita
30-06-2010, 23:51
ovo je gore nego da je katedra pravne informatike recenzirala 5,25 floppy diskete.

You know nothing of PI :prrr:
Vjerojatno bi superkul recenzirali. Kao sto i mozes vidjeti u postojecim recenzijama okolo. ::E:

Al da, prije vjerovati guglu i skupu recenzija nego jednoj.

Tony Montana
01-07-2010, 01:02
www.google.com

Eh..najlakše je napisati da nešto ne valja, a pritom ne iznijeti niti jedan argument kojim potkrijepljuješ svoju tvrdnju.:wink:

Ekipa s hdtelevizije je cijenjena na prostorima balkana i šire zbog svojih diskusija i recenzija vezanih uz dotične teme tako da im nemam razloga ne vjerovat.

Ako tko zna nešto bolje i više, neka argumentira. Svaka diskusija je slobodna, simple as that.

Breeder
01-07-2010, 01:25
, samo sam vidio kablove iste duljine a razlika u cijeni je tri puta. Why?

jesi cuo za audiofile iliti audiofools? ljudi koji daju par stotina kuna na kabel za struju jer je to vrlo bitno za zvuk

eto...primjeni...

tapir_u_magli
01-07-2010, 17:07
Eh..najlakše je napisati da nešto ne valja, a pritom ne iznijeti niti jedan argument kojim potkrijepljuješ svoju tvrdnju.:wink:

Ekipa s hdtelevizije je cijenjena na prostorima balkana i šire zbog svojih diskusija i recenzija vezanih uz dotične teme tako da im nemam razloga ne vjerovat.

Ako tko zna nešto bolje i više, neka argumentira. Svaka diskusija je slobodna, simple as that.

toni montana, ne gubi mi se vrijeme na argumentiranje zasto to nije recenzija nego skup screenshotova.

i ovo je previše.

a propos hd-televizija dot kom, ili su ti frendići pa ih hvališ ili imas stvarno niske kriterije.

Tony Montana
01-07-2010, 20:24
Tapir, popi pivo na moj račun. :timbilding:

Ont : kupio sam danas u Protisu dva hdmi-a od pola metra za ravno 80 kuna oba. Slika i zvuk za mene kao laika je prehebena. :thumbup:

konzerva
04-07-2010, 22:39
nabavio kaonačno novi komp i prikopčam internet u njega i sve se poveže dobro (klasično nakon resetiranja modema) i piše da je veza uspostavljena i sve pet ali kad pokrenem mozillu ili IE neće mi se povezat. probao sam s forom da pogasim sve firewallove (od windowsa i od antivirusnog programa) ali i dalje nije pomoglo.
ima netko neki prijedlog?

georgee
04-07-2010, 22:44
probaj resetirat modem? si ziher da se spoji? jel imaš msn il neš slično kaj koristi internet da provjeriš vezu?

fat drummer
04-07-2010, 22:45
hmh, a jel ti rade druge net aplikacije tipa neki mail klijent ili chat poput trillian, nimbuzza, pidgna, mirande ili čega god, rade li ti torrenti

konzerva
04-07-2010, 22:48
kolko vidim nema nikakvih drugih programa koji bi imali veze s internetom. komp je ful prazan, praktički samo windowse ima i ja sam instaliao mozillu. sto posto je da se spoji, i radi modem i sve.

edit- e vidim sad da ima windows messenger pa ću se probat prek tog spojit

fat drummer
04-07-2010, 22:52
Ne znam što bih rekao, meni se recimo kolju torrent manager i browseri pa ne mogu torrentat i surfat, ali ovo mi je novo. I kažeš da nije do vatrozida... Valjda su svi portovi dobro konfigurirani, stvarno misterija :(

konzerva
04-07-2010, 22:54
jel postoji još neki firewall možda? imao sam onaj avg antivirus program i na tom smeću nisi uooće imao opciju za ugasit firewall pa sam unistalao cijeli program

georgee
04-07-2010, 22:56
jesi razmišljao o system restoreu?

konzerva
04-07-2010, 22:59
jok, ne znam šta je to ali zvuči gnjavaža :D
morat ću zvat nekog profića

Starfish
04-07-2010, 23:10
Ako imas u Network connectiones jos kakvu vezu osim ove koju koristis - obrisi je...

Breeder
05-07-2010, 14:24
pogledaj ruter, da li ti svijetle ledice za ADSL i internet?

nekada se zna dogoditi da browser ostane raditi u offline modu...pogledaj u mozzili: file-->work offline (ne smije biti kvacica)

konzerva
05-07-2010, 17:24
sve sam probao. nula bodova.
sad sam naručio bežični modem pa kad mi ga dođu instalirat valjda će znat rješit stvar

demonian
07-07-2010, 13:14
alo, imam pitanje, kako se mobitelom (nokia) spojiti na internet na faksu, tražim po forumu al ne nalazim

Breeder
07-07-2010, 14:32
alobogatiovdje

http://www.pravokutnik.net/btw/spajanje-vase-nokije-na-eduroam

Mo
08-07-2010, 10:08
ak mi netko može pomoć

instalirao sam windowse 7 na stari pata disk

ali kad je uključen drugi, sata disk windowsi se neće bootati. piše disk failure

plus to kaj mi je sedmica super al nikak da nađem pravu rezoluciju sve mi nekak čudno i razvučeno zgleda ::E:

sickboy
08-07-2010, 13:10
Daklem...trebao bi kupiti mis, buduci da je moj stradao u naletu bijesa!

Da kosta do nekakvih 300kn...i jos bitnije da to mogu kupiti oko centra grada jer mi se ne da ic na periferiju.
Help?

Must
08-07-2010, 13:11
za kaj ti miš primarno služi? moja preporuka ti je logitech mx 518, ali ne znam dal ti se isplati davat toliko para ako ne radiš ništa specijalno na kompu

sickboy
08-07-2010, 13:20
za kaj ti miš primarno služi? moja preporuka ti je logitech mx 518, ali ne znam dal ti se isplati davat toliko para ako ne radiš ništa specijalno na kompu

Ma za surfanje, tu i tam nabacim neku igru kad mi je ekstremno dosadno...jedino je Football Manager upaljen 24/7 ::E:
Al ne bi htio neki rustikalni mis...sa jednim gumbom.

Cuo sam za mx518...jel ima to negdje u gradu za kupiti? To mi je bitno...

Must
08-07-2010, 13:22
pa mislim da bi ga trebalo biti u algoritmu ili bilo kojem vecem informatickom ducanu, e sad ne znam koliko tamo dodje, ali znam da se na nabavi krecu cijene oko 300 kn, 20 kn gore ili dolje, a za te pare mis je daleko najbolje sto se moze dobiti

sickboy
08-07-2010, 13:38
Nasao ga tek u Aquisitium Magnum...sad moram do tam potegnut :(
Nema ga ni Svijet medija ni Algoritam ni Makromikro...

Oh...well...bar je ljeto pa sad imam kao vremena! ::E:
Thnx Must :thumbup:

PJ
08-07-2010, 14:57
ak mi netko može pomoć

instalirao sam windowse 7 na stari pata disk

ali kad je uključen drugi, sata disk windowsi se neće bootati. piše disk failure

plus to kaj mi je sedmica super al nikak da nađem pravu rezoluciju sve mi nekak čudno i razvučeno zgleda ::E:
Koji ti je setup jumpera/ide kabla i koji je boot order u biosu?

Što se tiče rezolucije, preporučam da sam nađeš drivere za svoju grafičku karticu.

sick, ako ti se neda ić negdje, zaš ne naručiš?

Must
08-07-2010, 14:59
Sick jesi pogledao ima li u linksu?

sickboy
08-07-2010, 15:00

Razmisljao sam o tome...al prosetat cu se.
Ne da mi se cekat tu dostavu...::E:

Mo
08-07-2010, 16:33
Koji ti je setup jumpera/ide kabla i koji je boot order u biosu?

Što se tiče rezolucije, preporučam da sam nađeš drivere za svoju grafičku karticu.

1st boor priority hard disk

2nd i 3rd cd

rezoluciju riješio

sick kaj posebno moraš kupovat miš
mislim do 300 kuna..
ja sam svog platio ne znam 50 ćuna prije 3, 4 godine i radi ko curica.
pa ne bi dao više od 100 kuna za miš da me režu

PJ
08-07-2010, 16:54
Dobro al koji hard disk? Prvo trebaš provjerit jel ti jumper na cable set (vjerojatno je), onda da si spojio sa master ide utičnicom (to je ona na kraju, dakle ne ona u sredini) i onda da ti je taj hard prvi u boot orderu.

veteran
08-07-2010, 16:57
Otkud nabavljate igrice i filmove i serije? Torrenti ili? Imam dojam da vise nis ne radi:(

Mo
08-07-2010, 16:58
dakle imam taj jedan stari pata disk s kojeg mi boota windowse

al kad je uključen sata disk onda ide bootat s cda i javlja disk boot failure

ovo sve ostalo je spojeno jedini problem je taj sata disk

demonian
09-07-2010, 13:16
Otkud nabavljate igrice i filmove i serije? Torrenti ili? Imam dojam da vise nis ne radi:(

igrice kupujemo u dućanima, filmove gledamo u kinma, a serije na televiziji i radujemo se 30-oj reprizi dadilje na rtl-u na jesen, nadam se da si na to mislio, hehe, malo se šalim,

i malo ću promijeniti tvoje pitanje jel mislim da si se ti krivo izrazio (jel ovako ispada da želiš kršiti autorska i ostala prava- a to ne odobravam/o) pa si ti u stvari htio pitati kako razmjenjujemo podatke (koji nisu zaštićeni copyrightom i inim rightovima)

samo ću ti reći da odustaneš od torrenta, premala brzina, nakupiš se svakavih čudesa pa na kraju moraš nositi komp na popravak ili reinstalirati windowse 3 puta u mjesec dana, nekad skineš i nekakve totalne gluposti koje nemaju veze sa onim što tražiš tako da je moje osobno mišljenje da torrente treba odbaciti u potpunosti

ja koristim rapidshare-premium, platiš 3 mjeseca malo manje od 150 kn, 5 Gb dnevni promet downloada, download brzina je max- tj. ovisi o tvom adsl operateru- ako trebaš neke informacije o rapidu javi na pm,
rapidshare je nešto mijenjao načine plaćanja prije par dana pa više nije 3 mjeseca već sad kupuješ neke bodove koji se onda troše ovisno o tome koliko skidaš tj. imaš mjesečni promet od 30 gigabajta i kada ga potrošiš bodove zamijeniš za dodatnih 5 ili više (meni se ovaj novi sistem čini boljim, al neki odustaju od rs zbog toga)

isto tako postoje i drugi siteovi kao npr. megaupload....

moja preporuka je rapidshare ili megaupload, i da zaboraviš i da odustaneš od torrenta

sickboy
09-07-2010, 13:21
moja preporuka je rapidshare ili megaupload, i da zaboraviš i da odustaneš od torrenta

:rotfl::rotfl:
Ziher...

veteran
09-07-2010, 13:22
igrice kupujemo u dućanima, filmove gledamo u kinma, a serije na televiziji i radujemo se 30-oj reprizi dadilje na rtl-u na jesen, nadam se da si na to mislio, hehe, malo se šalim,

mislilo sam na igrice i filmove kojima je istekao copyright:mhm::mrgreen:

fala, vidit cu kaj cu izvest:neko:

sickboy
09-07-2010, 13:24
fala, vidit cu kaj cu izvest:neko:

Ne znam kaj ti tocno ne radi vet?

Malo je zakon prosarao po pirate bayu i javnim torrentima, al se moze jos puno tog skinuti.

Mo
09-07-2010, 13:50
ja uredno s torrenta skinem sve kaj mi padne na pamet

veteran
09-07-2010, 13:55
Meni skida po par kb po sekundi sto je za 6,5 gb jako malo:mrgreen:

Ako tko ima pozivnicu za neki privatni neka javi:)

Đ!
09-07-2010, 19:50
Glede RS premium accounta, Rapidshare je uveo novi sustav naplate i nakon što su im ljudi slali mailove s negativnim feedbackom su ga opet revidirali i sada je ovakav:

http://www.rapidshare.com/news.html

Vrlo jeftino i fleksibilno!

veteran
09-07-2010, 20:29
RS je fakat super, ali nakon reinstalacije utorrenta sve leti. Iskreno, nije mi to palo na pamet napravit dok mi tapir nije rekao da podesim neke gluposti negdje (ugl samo sam kimao glavom i pravio se da kuzim), pa sam napravio ono sto najbolje znam, a to je reinstalacija programa:mrgreen: Hvala svima na pomoci:thumbup:

Đ!
09-07-2010, 20:32
Jasno da je bolje ako je besplatno al na torrentima(da mi i rade) nema seedera za stare serije i filmove, dok na rapidshareu sve skidaš na maksimalnoj brzini. Meni je i onih 17 eura za 3 mjeseca bilo dovoljno ali nemam ništa protiv ove nove cijene i 3 eura za 3 mjeseca.:mrgreen:

Breeder
14-07-2010, 00:28
nakupiš se svakavih čudesa pa na kraju moraš nositi komp na popravak ili reinstalirati windowse 3 puta u mjesec dana, nekad skineš i nekakve totalne gluposti koje nemaju veze sa onim što tražiš tako da je moje osobno mišljenje da torrente treba odbaciti u potpunosti

moje osobno misljenje je da si ti teza njubara

Breeder
29-07-2010, 09:10
http://www.apple.com/magictrackpad/

Zasto gubiti zivce samo na laptopu kada mozes i u udobnosti vlastitoga doma na desktopu?:rotfl:

PJ
29-07-2010, 17:56
Za mjesec dana izlazi treća generacija Kindlea (http://www.wired.com/gadgetlab/2010/07/amazon-new-kindle/), verzija bez 3G-a za 140$ (sa 3G 190$), mnogi su i predviđali takvo rušenje cijene nakon izlaska iPada. Napokon smo došli u sferu pristojnih cijena, tako da ću si ovaj uređaj vrlo vjerojatno priuštit.

superfly
11-08-2010, 00:54
kupila danas htc wildfire. 400kn.
ko je rekao da vip ne cijeni svoje pretplatnike !
mislila sam uzeti desire no nisam bila spremna izdvojiti tolke pare za mob jer planiram kupiti novi laptop (http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=13792&catid=29).
nakon 8 godina je bilo krajnje vrijeme.
ima vodootpornu tipkovnicu što je idealno za mene ako uzmemo u obzir bliske susrete sadašnjeg laptopa sa tekućinama :rotfl:
a ni procesor navodno nije loš :lol:

TILA
11-08-2010, 22:30
Ljudovi trebam pomoć.Izgleda da mi je upao virus u komp.No moj avast ga ne detektira.Imam avast i malwerbytes anti malver program(ni on ga ne detektira).Cijeli sistem kad upalim komp se presporo podiže.Neki dan je bilo koma stanje nije htio ni izvrtit nijedan zaštitini program da ga skenira i počisti,stao bi pa ond akrenuo i tako je to trajalo satima.Sve se zamrznulo ako bi nešto dirali a i net mi je bio zblokiran,ko da nemam internet(u b netu su rekli da mi je signala dapače savršen i da nije do njih).Probala sam snimit kasperski jer je on opak i sigurno bi nešto našo,no imam nekih ostataka avasta i noda pa se neće nasnimit na komp.Uglavnom ima netko neku ideju,neki dobar program možda?

Breeder
11-08-2010, 23:30
learn2porn ffs

probaj nod32 ili agnitum outpost

ne skidaj sa torrenta jer ocito ne znas (da znas ne bi ti se nakotilo virusa)...lijepo skini trial verziju sa neta i ocisti

georgee
12-08-2010, 08:19
ja bi preporučio sejvanje najbitnijih stvari i potpunu reinstalaciju windowsa. ako je komp spor, a pogotovo ako nisi već dugo reinstalirala windowse (posebno xp), onda bi to bilo dobro rješenje. ako jesi, imaš tu opciju, a imaš i opciju windows restore. samo vratiš na vrijeme kad je komp bio normalan i trebalo bi funkcionirat.

fat drummer
12-08-2010, 08:25
ja ne kužim kako ljudi uspjevaju dobiti viruse... nisam imao virus na kompu od drugog srednje (imajte na umu da tada nije bilo virusa ni računala... ok, jedan frend je imao ovo - na slici (http://www.computermuseum.li/Testpage/UNIVAC-1-FullView-B.jpg) vidite mene i frenda kako igramo pronađi šuplju karticu)

TILA
12-08-2010, 10:49
Ne znam ni ja kako sam pokupila virus s obzirom da dobro pazim što skidam i što stari skoro svaki dan vrti antivirusni program i ostale programčiće koje imamo uz to.Al dobro,probat ću stavit da izvrti neki antivirusni da vidim dal će uspjeti do kraja.

Must
12-08-2010, 11:31
Zajebi sad antivirusne, pogasi ih sve i skini si programcic zvan combofix, probaj njega pokrenut i ako ni to ne pomogne reinstaliraj windowse

Đ!
12-08-2010, 15:15
ko je rekao da vip ne cijeni svoje pretplatnike !

Ja! Kad sam ja kupovo mob novi pretplatnici su dobivali mobitele puno jeftinije od postojećih pretplatnika. Npr. Xperia x10 za nove korisnike 1500 kn, za postojeće 3000 kn.:mrgreen: Sad vidim da su se predomislili, valjda ih je puno otišlo na Tmobile kao ja.:mrgreen:

Malecka
17-08-2010, 13:30
Ne mogu primat poštu već nekoliko dana na Outlook expressu, šalje normalno. Nista nisam mijenjala od podataka, firewall iskljucen. Jeli outgoing server jos uvijek mail.t-com.hr?

The connection to the server has failed. Account: 'pop.vodatel.net', Server: 'mail.t-com.hr', Protocol: SMTP, Port: 25, Secure(SSL): No, Socket Error: 10060, Error Number: 0x800CCC0E

tapir_u_magli
17-08-2010, 14:28
Ne mogu primat poštu već nekoliko dana na Outlook expressu, šalje normalno. Nista nisam mijenjala od podataka, firewall iskljucen. Jeli outgoing server jos uvijek mail.t-com.hr?

malo jesu neobicne postavke da saljes i primas postu preko mail servera razlicitih providera (vodatel i t-com u ovom slucaju)

Konzultiraj korisnicku sluzbu tvog operatera, ili njihove web stranice. Oni bi ti trebali dati podatke koji ti trebaju za spajanje.

Malecka
17-08-2010, 15:54
malo jesu neobicne postavke da saljes i primas postu preko mail servera razlicitih providera (vodatel i t-com u ovom slucaju)

To je zato sto je moja mail adresa jos kad smo imali dial up internet preko vodatela, a sada t-com adsl. Jedina kombinacija koja mi je palila je bila da koristim vodatel za primanje, t-com za slanje.

malimrav85
19-08-2010, 01:27
kak upalit wireless adapter na dell inspiron 1525?
ima ispod cd-a prekidaš, on je upaljen
probano je i fn+f2 al ništa
ideje?

fat drummer
19-08-2010, 12:40
kak upalit wireless adapter na dell inspiron 1525?
ima ispod cd-a prekidaš, on je upaljen
probano je i fn+f2 al ništa
ideje?
a driveri su ti instalirani?

fat drummer
25-08-2010, 11:24
jel ima tko od vas neki key gen za office 2010 pro plus? dajem 25 repova i custom status

georgee
25-08-2010, 11:34
ne treba mi custom status ni repovi, al pogledaj ovaj link (http://www.warezhr.org/forum/showthread.php?t=10126&page=16) :mrgreen:
ili direktno za download (http://letitbit.net/download/7642.7c26700f1b3daaa6950220b752ea5be2/Mini.KMS.Activator_1.052_Final.exe.html)

fat drummer
25-08-2010, 11:39
mislim da to imam, ali mi ne funkcionira

georgee
25-08-2010, 11:42
najnoviju verziju as well? a onda nek neko ide u lov na custom status i repove, meni je ta ponuda neinteresantna :mrgreen:
zkj jednostavno ne skineš već crackanu verziju?

fat drummer
25-08-2010, 11:59
nema već krekanih verzija a da ih ovi šupci iz redmonda nisu raspojebali

tapir_u_magli
25-08-2010, 14:38

Meanwhile in Redmond, WA...

http://i.thisislondon.co.uk/i/pix/2009/01/0601gatesES_415x275.jpg

MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Breeder
25-08-2010, 16:43

jesi ovo probao, kao radi za 180 dana: http://thepiratebay.org/torrent/5591774/KMS_Activator_for_Microsoft_Office_2010_Applicatio ns_x86_x64_Mul

i daj nam usput objasni zasto zelis 2010? sto moze biti tako radikalno i novo u officeu...ponovo su uveli klamericu? :mrgreen:

fat drummer
25-08-2010, 16:55
meh, to me ne zanima, a sad ću ti reći i razlog

moram biti poprilično siguran da će aktivacija raditi jedno dulje vrijeme jer nije za kućnu već profesionalnu upotrebu. novim sharepointom omogućen ti je cloud za masovnu kolaboraciju, task scheduling je ultra lagan. što se tiče worda ili excela to je isto, ali sharepoint je prejeben...

Must
25-08-2010, 22:43
tek sam sad skužio kako forum nakaradno izgleda sa digital vibranceom na 100%, oči me bole od ove zelene :mrgreen:

tapir_u_magli
25-08-2010, 22:58
http://www.google.com/googlevoice/about.html

da vidimo hoce li jos jedno googleovo čedo putem google wavea....

tapir_u_magli
26-08-2010, 21:23
http://planb.tportal.hr/teme/77693/Kompjutori-u-skolama-Jugoslavije.html

a:\istorija

georgee
27-08-2010, 11:04
jučer mi je uginuo dugogodišnji drug - hp all in one printer. sedam godina je bio uz nas. al siguran sam da je sad na boljem mjestu (u smećarni u podrumu).
nego, sad dakako moram kupit novi printer. u čem je problem? škrt sam dat previše para. dobrih printera se može naći i do 500kn, trenutno gledam ovaj (http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=8313&catid=73), al cijene ovih all in one smeća fkt su školski primjer pederluka. ima ko kakav prijedlog? di kupiti, možda preporuka za konkretan printer?

malimrav85
27-08-2010, 11:44
ja imam HP f380 ali izgleda da ga nema više nigdje
kupio ga na nekoj akciji u vemilu prije 3 godine negdje za 300kn
super mi je

georgee
27-08-2010, 11:51
vidiš, uopće se nisam sjetio vemila.. ovaj mi se čini ok: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1012887
al poznavajući vemilovo ažuriranje stranica, ovaj artikl nije raspoloživ već 5 godina

Libro
27-08-2010, 11:54
ja imam HP f380

Imam HP LaserJet 1020 i HP LaserJet P1005 kojeg koristi moj stari za posao.
Preporučam bilo koji od njih, nikad nikakvih problema. Kad nestane "boje" odeš negdje napunit i to je to.

Must
27-08-2010, 11:55
Ne znam koliko ti je pametno ista kupovati u vemilu zbog problema sa garancijama and stuff

georgee
27-08-2010, 11:58
nisam upoznat, would you mind explaining?

Must
27-08-2010, 12:09
Pa sta ne znas pricu da su bili propali i da im je ovaj centar na vrbanima jedino kaj im je ostalo? Ekipa koja je kupovala u vemilu je imala problema sa dokazivanjem garancija jer im nisu priznavali stare racune(jer sad to vodi druga firma) i morali su osobno dolaziti sa time u vrbane(ajd to tebi barem nije problem :mrgreen:). Ne znam kako je sad, ali znam da vise nitko s njima ne zeli poslovati bas zbog toga sto su presli mnoge i zato kaj su ostali duzni i vlastitim radnicima, a sve to zbog jednog razvoda + sveopce krize

TILA
27-08-2010, 12:09
Meni je uvijek problem preskupa boja.Sad imam Samsungov crno/bijeli laserski i printa sto na sat dok trepneš.Oni u boji su im preskupi no za kvalitetu se i isplati izdvojiti više love(ako imaš)

georgee
27-08-2010, 12:12
Pa sta ne znas pricu da su bili propali i da im je ovaj centar na vrbanima jedino kaj im je ostalo? Ekipa koja je kupovala u vemilu je imala problema sa dokazivanjem garancija jer im nisu priznavali stare racune(jer sad to vodi druga firma) i morali su osobno dolaziti sa time u vrbane(ajd to tebi barem nije problem :mrgreen:). Ne znam kako je sad, ali znam da vise nitko s njima ne zeli poslovati bas zbog toga sto su presli mnoge i zato kaj su ostali duzni i vlastitim radnicima, a sve to zbog jednog razvoda + sveopce krize
znam da su propali i nisam ljubitelj tog dućana, al s obzirom da je garancija godinu dana, ne znači mi puno.. u godinu dana teško da se nešto može dogodit, ako se i desi - vrbani su blizu. printer ionako doživljavam ko potrošnu robu, jbt, na kraju ispada (ako ne punim boje, nego kupujem nove) da je jefitnije kupit novi printer, nego kupit boje za njega..

Must
27-08-2010, 12:19
Dobro za printer nije problem, no ne preporucam da kupujes tamo ista skuplje od 500 kn i sa garancijom od 24 mjeseca ili vise

Grizzly
27-08-2010, 13:21
Samo što dalje od Vemila, to vam je moj savjet. Izgubio sam totalno povjerenje u njih jer i ja sam bio jedna od žrtava od njihove legalne prijevare.

Savjetujem Links ( www.links.hr ).

malimrav85
27-08-2010, 13:29
pa di vi kupujete boje?
ja svoju punim kod istog lika već jedno 7-8 godina, 70kn crna i 80kn boje

axl
27-08-2010, 13:34
pa di vi kupujete boje?
ja svoju punim kod istog lika već jedno 7-8 godina, 70kn crna i 80kn boje
:ohmy: Kak to izvodi taj lik?
HP boje su najskuplje.
Meni za HP all-in-one original crna dođe 180, a tricolor 280kn. :S
Svaki savjet za izbjeć to je dobrodošao.

georgee
27-08-2010, 13:42
ma sve su boje skupe, čak mislim da od hp-a nisu najskuplje. mrav, dat ćeš mi broj od tog lika :mrgreen:

Malecka
27-08-2010, 14:14
Sad ste me podsjetili da moram kupit boju i pogledam u hgspotu, HP 15 crna je 260 kn. :surrender:

TILA
27-08-2010, 14:46
Ja sam čak kupila zamjensku boju koja je bila puno jeftinija al na kraju ni puno sreće s time.

malimrav85
27-08-2010, 15:04
:ohmy: Kak to izvodi taj lik?
HP boje su najskuplje.
Meni za HP all-in-one original crna dođe 180, a tricolor 280kn. :S
Svaki savjet za izbjeć to je dobrodošao.
niš, puni ih doma. ja punim kod njega od kad imam printer, buraz jedno 10 godina isto valjda. Imao sam samo jednom problem i zvao sam ga i donio mi je za 10min novu boju, besplatno naravno.

tapir_u_magli
27-08-2010, 19:09
Ja sam bio jako nezadovoljan tim ink-jet printerima. Pogotovo multiprakticima - veliki su i nise ne rade kak spada.

Vec nekoliko godina koristim, relativno intenzivno, HP 1018 laserjet i jako sam s njim zadovoljan. Platio cca 700kn, toner kosta zamjenski mislim 300kn a isprinta punpunpunq stranica, sigurno preko 1500 stranica. Crno bijeli ispis dakako. Brzina recimo 9-10 stranica u minuti.

Toplo preporucam takva rjesenja.

Đ!
27-08-2010, 20:43
Ja imam neki prastari HP laserjet 1100 koji je tada(prije valjda 10 godina i više) koštao 3000 kuna i vrhunski je. Ima stara na poslu neki ful novi samsung koji printa tipa 25 stranica u minuti i više ali kvaliteta ispisa na ovom mom HP-u je zamjetno viša. Jest da taj moj printa jadnih, ali za to vrijeme vrhunskih, 8 stranica po minuti ali...:mrgreen: Ok, toner je skup ali printa par tisuća stranica na jedan toner. I ne pada mi na pamet punit tonere, kakve sam sreće neš bi se začepilo or smth.

@georgee: ja ne bih škrtario da sam ti i savjetujem da kupiš laserski. ne sad za 3k kn ali ono, puno je bolja opcija od tintnih. nije da pratim cijene ali koliko sam gledao nedavno cijene se kreću ispod 1000kn.

georgee
27-08-2010, 20:49
all in one mi je cilj jer mi ponekad fkt treba kopirka. skener nešto rijeđe. kad bih kupovao samo printer, vjerojatno bi kupio laserski.

Đ!
27-08-2010, 20:55
Što ne kupiš laserski printer i neki jeftini skener? Koliko skeneri uopće koštaju these days?

tapir_u_magli
27-08-2010, 21:14
Neznam za multipraktik laserske, ali HP i Canon su dobro zastupljeni na nasem trzistu po pitanju inkjet multipraktika.

HP J4500 (izvlačim ovako iz šupka) je solidan proizvod ali sa odvratnim upravljačkim softwareom. Malo glomazan doduše...

Neznam za tvoje potrebe georgee, ali ja imam doma i skener i skeniram toliko jebeno često da me samo taj skener smeta jer je ogroman i zauzima mjesta gdjegod da ga stavim. Nažalost, kad bas nekaj trebam skenirati 2x godišnje nezamjenjiv je...

Soo
27-08-2010, 22:39
Imam win 7 i počeli su mi dolaziti alertovi da nije genuine i da sam victim of software counterfeiting i ne da mi da stavim sliku na desktop.
Ima li netko ideju kako da to maknem?

dajmidva
27-08-2010, 22:49
imao sam sličan problem na visti, ne sjećam se više kak se to točno rješava... možda ovo pomogne http://thetechjournal.com/electronics/computer/windows-genuine-advantage-wga-validation-crack-1-9-42-0-download.xhtml

Breeder
28-08-2010, 02:49
Imam win 7 i počeli su mi dolaziti alertovi da nije genuine i da sam victim of software counterfeiting i ne da mi da stavim sliku na desktop.
Ima li netko ideju kako da to maknem?

izvoli:

http://rapidshare.com/files/415548745/Windows_7_Loader.rar

desni klik na exe, run as administrator, restartaj komp

georgee
28-08-2010, 12:19
pronašo sam novog kućnog ljubimca!
450kn u emmezeti. memorija je doduše jako mala, al do 3000 printova u ciklusu i 28 u minuti.. idealno za moje potrebe. odnosno potrebe mojih staraca.
ugl, link (http://h10010.www1.hp.com/wwpc/uk/en/ho/WF06b/18972-18972-238444-410635-410635-3944755-3944760.html).

Đ!
28-08-2010, 16:33
Joj imam ti ja neš slično, HP deksjet 2480. Njesra, boje nestane jako brzo. :mrgreen:

dajmidva
28-08-2010, 16:36
ja sam nedavno baš kupio Canon PIXMA MP550 i printer je vrhunski. Isto ima sve, ali najbolje su slike koje printa. To je ludilo, svaka bora se vidi. Tak da toplo preporučam, ako nisi već kupio hp.

tapir_u_magli
28-08-2010, 16:43
ja sam nedavno baš kupio Canon PIXMA MP550 i printer je vrhunski. Isto ima sve, ali najbolje su slike koje printa. To je ludilo, svaka bora se vidi. Tak da toplo preporučam, ako nisi već kupio hp.

Ne znam baš... Meni su više fora printeri bez bora.