PDA

View Full Version : Tehnikalije

Pages : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Hira
09-03-2008, 14:16
ej crko mi hard disk pa neam vise one gluposti za skidanje igrica.ajd nek neka dobra dusa objasni kako je to ono isllo..nesto torrent pa nadjem cod pa daemon tools..jlb ajd brzo ocu igrat cod na netu ;)

Evo kak obi to trebalo iĂŚi sa torrentima

1:Prvo morate skinuti program koji Ìe prihvatiti torrente koji sadrŞe ono ťto Şelite skinuti. Ima par programa ali ja preporuèujem Utorrent.Njega moŞete skinuti na ovom linku.

http://www.utorrent.com/download.php

Kliknete na
Get ÂľTorrent 1.7.5 Stable (214 kB) i instalirate program.

2. Kada ste to obavili, preporuèujem da napravite podeťenja.
2.1 Otvorite Options--Preferences---Download----Put new downloads in---i tu odredite gdje tj. u kojem ĂŚe vam se folderu nalazite sva vaĹĄa mjuza, filmovi ,clipovi i tako dalje( da ne bi bilo skinuo sam,ali ne znam gdje je spremljeno)
2.2 Otvorite Options---Preferences---Connection---Max upload rate( UpiĹĄite 10),a Max download rate upiĹĄite 0

s postavkama ste gotovi. Ako hoĂŚete joĹĄ neke modifikacije raditi u programu ,onda to moĹžete i sami,ali najiskrenije mislim da vam to nije potrebno.

3.Ok sada kada imate program, morate naÌi stranicu koja Ìe vam biti vať izvor torrenta. Ima ih naravno puno,ali ja preporuèam tri sljedeÌe.

http://www.mininova.org/

http://www.torrentspy.com/

http://thepiratebay.org/

4. Sada Ìu pokazati na praktiènome primjeru kako se skidaju fileovi. Npr ja imam Şelju skinuti film koji se zove Next
4.1 Odem na jednu od ovih stranica npr. torrentspy
4.2. U search upiĹĄem Next
4.3 Stranica mi ponudi svoje rezultate (http://www.torrentspy.com/search?query= ... submit.y=0)
4.4 Izaberem torrent koji je najzdraviji ( pri tome mislim na zelenu boju ili na ĹĄto veĂŚi broj S-ova,dakle uvijek uzimate rjeĹĄenja koja su najzelenija ili imaju ĹĄto viĹĄe s-ova) i kliknem na njega
4.5 Otvori mi se prozor i u njemu ĂŚete vidjeti Download torrent from the web na koji vi kliknete
4.6 Ispod toga vam se pojave mirrori,to jest mjesta koja vam omoguĂŚuju da to skinete,izaberete jedno od njih i onda vam se otvorite novi prozor koji vam isto nudi opciju download torrent..vi na to opet kliknete
4.7 Otvori vam se prozor i pita vas da li Ĺželite saveati torrent. Podesite da bude open with--utorrent.exe
4.8 Ovaj download ĂŚe trajati vrlo kratko, zato jer ĂŚe torrent naravno biti preseljen u program i tu ĂŚete vidjeti kako vaĹĄ torrent od 0,0 % se penje prema 100 %( naravno vrijeme downloada traje onoliko koliko je MB file velik)
4.9 nakon ťto budete vidjeli da je file finished,samo otiðite u folder u kojemu pohranjujete te fileove, otvorite file i uŞivajte....

Nekima se ovo èini na prvi pogled teťkim,ali je uistinu lagano,evo joť jedanput potez skidanja u skraÌenoj veziji.

1. OtiĂŚi na jednu torrent stranicu
2. u search utipkati ono ĹĄto traĹžite
3. izaberite ono ĹĄto je najviĹĄe zastupljeno i kliknete na to
4. download this torrent
5.pojavi vam se prozorèiÌ i pita vas da li Şelite saveati fil ili open with. Vi izaberete open with----Utorrrent.exe
6. Torent vam se prebaci u Utorrent
7.Èekate da zavrťi i onda ga otvorite

Evo nadam se da sam koliko-toliko objasnio ĹĄto trebate raditi. Za sva pitanja ili probleme slobodno me pm-ajte ili postavite pitanje u topicu, svejedno je.

Isto tako joĹĄ Ĺželim napomenuti 2 stvari
1. Ako Ĺželite filmove visoke kvalitete u search upiĹĄite axxo zato jer on uvijek uploda najbolju kvalitetu
2. Prije samog odabiranja file,proèitajte komentare od ljudi koji su skidali da vide da li vam se isplati(nekad npr. piťe da je dvd rip,a zapravo je snimljeno kamerom u kinu)......ova opcija trenutaèno ne postoji na torrentspy-u

Sretno skidanje.

Što se tiče Deamon toolsa, siguran sam da se jednostavnim tipkanjem u google može pronaći.

Just a little bit
09-03-2008, 16:28
nakon kaj skines deamon stools, ikonica ti se nalati u desnom kutu ekrana, desni klik misem, mount image i nadjes file od igrice i instaliras igricu
nakon toga skines s neka program all seeing eye, instaliras i preko njega trazis servere
ili ti ih mi jednostavno napisemo ovdje

glupko
09-03-2008, 17:33
Jesu točne one minimalne specifikacije za Vistu na službenoj stranici? Svi mi govore da su zahtjevi puno veci :roll:

fat drummer
09-03-2008, 22:13
Jesu točne one minimalne specifikacije za Vistu na službenoj stranici? Svi mi govore da su zahtjevi puno veci :roll:
svi su u pravu... uostalom skini si onaj programčić koji ti testira komaptibilnost sustava s vistom i shvati da ti treba još rama... procesorske snage... harda... rama... rama... rama...rama... nova grafička... tri nove matične
idioti su napravili os za 2015. jer tada će se to fino vrtiti na svim kompovima

Trpinja
10-03-2008, 17:35
ej skinuo daemon tools ,al nije ko onaj koji imao..ovdje sve nmesta na hrbvtaskom..opce nema onaj mount image..daj neki link na normalni daemon tools

Luka....
10-03-2008, 17:48
evo probaj
http://www.softahead.com/download/Syste ... 42196.html (http://www.softahead.com/download/System_Utilities/File_and_Disk_Management/DAEMON_Tools-42196.html)

Trpinja
11-03-2008, 00:22
trerba mi cd key za cod1..ove vase prosle sve isprobo i nece mamu im jebem..al ovaj sto skinuo pise nesta call of dutty(eng pc)..valda dobro skinuo..ajmo cd keyeve :)

Trpinja
12-03-2008, 00:28
dajte ljudi pa zna valda netko cd keyeve

Đ!
12-03-2008, 01:08
A hebote, http://www.serials.ws pa traži.

Luka....
12-03-2008, 01:14
sam si prvo antivirus neki instaliraj :smt002

Trpinja
12-03-2008, 01:37
ma skinuo sam sve to i limewire onaj i all seing eyes il kak vec i brijem da pokpio pun kurac toga..mislim tko ce znati odaklen ja to skinuo..nego nece mi pokrenut igrice pise mi da provjerim dal je nesto prikopcano,neki driveri :?

Gospodin Pravokutnik
12-03-2008, 21:58
Nesto se suska da bi od ozujka trebao pojeftinit adsl kod t-coma. Jeste li i vi nesto naculi?

dobro sam cuo :D

http://www.t-com.hr/privatni/internet/maxadsl/

Trpinja
12-03-2008, 22:16
POMOC!!!.kad ocu uc na server za cod ovo mi pise.could not load open GL..MAKE SURE THAT YOU HAVE THE LATEST DRIVER FOR YOUR VIDEO CARD FROM YOUR MANUFACTURES WEB SITE :? :( :smt011

Luka....
12-03-2008, 22:29
pa nije bed malo pojeftinit kad su i dalje najskuplji..
ja od iduceg mjeseca prelazim na iskonDUO :smt006

fat drummer
13-03-2008, 17:37
POMOC!!!.kad ocu uc na server za cod ovo mi pise.could not load open GL..MAKE SURE THAT YOU HAVE THE LATEST DRIVER FOR YOUR VIDEO CARD FROM YOUR MANUFACTURES WEB SITE :? :( :smt011

no... odi na stranicu proizvođača svoje kartice i skini posljednje drajvere ili iz systema si uploadaj sve drivere

Đ!
13-03-2008, 22:01
T-com je snizio cijenu flat ratea na 178 kuna mjesečno(79 pretplata i 99 promet) na brizini 2Mbs. 5 GB je sad postalo 10 GB al je cijena ostala ista. Za nekog tko skida do 10 GB je sad flat postao upitno isplativ... Mada sam ja u prvih 7 dana flata skinuo 30tak GB al ne vjerujem da ću nastavit tim tempom...

Trpinja
14-03-2008, 03:03

no... odi na stranicu proizvođača svoje kartice i skini posljednje drajvere ili iz systema si uploadaj sve drivere
e hvala ti puno..sad si mi bas pomogao :lol: :-D ..to bi skuzio za jedno mjesec dana da sam radim,kakav sam strucnjak za racunala..

ZER0
16-03-2008, 15:32
http://www.public.sytes.net/hoefs/windo ... hp?lang=en (http://www.public.sytes.net/hoefs/windows/vistamizer.php?lang=en)
Evo ako netko želi imati vista look i aplikacije na xp-u...instalirao,meni radi i oslično mi izgleda za sad...uživajte

glupko
16-03-2008, 19:54
Ima neko Vipov Homebox?

jad.i.cemer
17-03-2008, 14:14
neznam dal je bila rijec o ovome ali me zanima nesto...htio bi kupiti digitalni fotoaparat pa me zanima dal je netko imao iskustva s Olympus mju serijom, oni mi se cine ok a vidim da ih ljudi znaju popljuvat dosta.

malimrav85
17-03-2008, 14:20
ja razmišljam da kupim mju 840
do sad sam imao olympus sa klsičnim filmom,bio je odličan
pa neki digitalac od prije 5-6 godina koji ma 2.0mpx i on je super bio u svoje vrijeme
ja ako ću kupovat fotić samo olymp mislim uzimat

jad.i.cemer
17-03-2008, 14:23
ja kanim uzet ovaj mju 1010, po specifikacijama je jako dobar, ali tu i tamo po forumima procitam da je dosta nezahvalan sto se tice kvalitete fotografija, sad ja neznam sta im to znaci posto se ne kuzim u slike, treba mi samo da uhvatim dobre trenutke u drustvu itd.

malimrav85
17-03-2008, 15:53
Pa ako ti treba samo za društvo i takve stvari ne znam za kaj će ti 1010
onda možeš i uzet neki sa manjim specifikacijama
jer zoom nećeš tak i tak koristit često a pogotovo ne 7 puta optički

jad.i.cemer
17-03-2008, 20:55
evo kupio....ja sam ga dobio 500 kn jeftinije pa sam ga uzeo. pa me ubiti kosta kao neki dosta slabiji model
uglavnom jako je jednostavan i odlican mi je, jako dobre slika radi i u mraku fakat odlicno slika.

malimrav85
17-03-2008, 22:37
kolko? 1700-1800?

jad.i.cemer
17-03-2008, 23:12
kolko? 1700-1800?
1800 fotic+ 170 memorija od 2G+80 kozna orginal olympus torbica= 2050

jad.i.cemer
17-03-2008, 23:16
inace memorija dodje 280 kn a torbica 150, a fotic 2300

veteran
18-03-2008, 00:07
kom si dao guze za to i di? :oops:

jad.i.cemer
18-03-2008, 00:13
kom si dao guze za to i di? :oops:
hehe to je poslovna tajna :-D
salim se, ako oce netko sredim...ali lik ima samo novije modele!

jad.i.cemer
18-03-2008, 00:14
tj. ima i stare ali nista ne zaradi on na njima pa ih niti ne prodaje!

veteran
18-03-2008, 00:57
bok modovi! Imam problem- nemrem se ulogirat na forum prek kompa jer me nece prijavit forum,ali na mom kompu je greska jer se drugdje prijavim normalno. Znaci kad upisem nick i pass i kliknem na 'prijavi' forum me sam vrati na pocetak,kao da nis nije ni bilo. Isto tak nikak nemogu vidit slikicu koja pokazuje key code kod same registracije novog nicka, to sam sam isprobavao. Pomagajte mi. Isto tak molio bih nekog da copy/paste ovaj post u topic Tehnikalije tak da mi i tam moze neko dat savjet. Pisem s moba (web'n'walk maaajka) tak da nemrem jos tam izlagat svoj problem. Pozdrav svima od JLB! :smt109

Đ!
18-03-2008, 00:58
ako oce netko sredim...ali lik ima samo novije modele!

Ti je neki kriminal, KD, nešto... :smt018 :-D

Đ!
18-03-2008, 01:59
Kupio sam nedavno nove zvučnike, Logitech Z4 i mnogo sam zadovoljan. Nisu sad vrhunac kvalitete ali su i više nego kvalitetni. Nemre se to opisat, to se mora čut. :lol:

http://www.jonassononline.se/wp-content/logitech_z4.jpg

Napominjem da su 2.1, stvarno nemam potrebe za surroundom pošto te silne zvučnike ne mogu postaviti iza sebe gdje bi trebali stajat. Uostalom, ja sam prosječni šaban, ne treba meni nešto tak superfensi tipa Bose il nešto.

Camao je bio stavio prije nekog vremena jedne bolje logitech zvučnike, Z-2300, htio sam kupit te jer sam i ja bacio oko na njih al nisu imali takve u dotičnom dućanu i reko kaj sad al ispali su bolji nego što sam očekivao tako da sam zadovoljan. Kao što rekoh, ja sam prosječni šaban. :lol: A i cijena je pola tih boljih.

malimrav85
18-03-2008, 02:41
Garancija i sve ili ako nešto krepa snađi se sine?

jad.i.cemer
18-03-2008, 09:53
Garancija i sve ili ako nešto krepa snađi se sine?
ne dobijes ovjerenu garanciju koja stvarno vrijedni- provjerio, samo ti za memorijsku ne vrijedi ali ako crkne onda ti lik zamjeni! nije nista nelegalno!

TILA
19-03-2008, 13:56
Ja sam si maknula bežični i kupila mrežni kabel i sada mi je puno brže i sigurnije 8)

TILA
19-03-2008, 14:01
Ej ljudi ja trebam brzu pomoć.Naime kupila sam novi komp,al mi fala programi word,excel i power point.Ubila sam se na netu tražeči ali uzalud a treba mi brzo radi faksa.Jel ima neke dobra duše koji bi mi mogla poslat te programe na email :?: :smt009 :smt024

KBF
21-03-2008, 21:40
Ej ljudi ja trebam brzu pomoć.Naime kupila sam novi komp,al mi fala programi word,excel i power point.Ubila sam se na netu tražeči ali uzalud a treba mi brzo radi faksa.Jel ima neke dobra duše koji bi mi mogla poslat te programe na email :?: :smt009 :smt024

skini si utorrent sa http://www.utorrent.com/ , i tamo nađeš najnoviji office bez problema

devil
21-03-2008, 21:43
pametno uzela paket od 1 gb jer " ne triba meni vise "...ne, nikako...samo sta svaki mjesec izadjem ohoho...

Maat
23-03-2008, 13:32
ma kakvi, ja ne znam kako sam zivjela prije bez flata. a zivjela sam, davno, i na dial-upu! :shock: uf sad su me prosli hladni trnci...

Đ!
23-03-2008, 13:36
zivjela sam, davno, i na dial-upu!

Da, i ja se ponekad toga sjetim... Sjetim se i da je na T-comu brzina bila 384/64 svojedobno. :smt009

Gospodin Pravokutnik
23-03-2008, 13:46
....i da se prije T-comu placao prikljucak za internet 600kn. O majke ti

Maat
23-03-2008, 13:51
uf dok se sjetim kako sam pokusavala real player instalirat 2 dana samo da bi pogledala jedan spot u mini prozorcicu koji je zapinjao... :shock:
ili kad bi mi starci lupali na vrata da se skinem s neta jer im treba telefon... HAHAHAHAHAAA :lol:

Đ!
23-03-2008, 14:02
Jedna pjesma od 3,5 MB preko napstera(sjetite se i toga!) se skidala 45 min. Those were the days... NOT! :lol: U principu nisam ni koristio internet tada jer mi je bila tlaka čekat da se otvori jedna stranica. Onda je frend dobio ISDN koji je bio 128/128 i to je bilo čudo. Otvarao je po par stranica paralelno. :lol: Tada mi je to bilo nezamislivo.

TILA
24-03-2008, 11:58
ma kakvi, ja ne znam kako sam zivjela prije bez flata. a zivjela sam, davno, i na dial-upu! :shock: uf sad su me prosli hladni trnci...

Točno to,prije flata sam si stalno morala brojat promet i na kraju bi uvijek bio veliki račun.Bog blagoslovio flat paket i onog kog ga je izmislio :-D Meni treba ja sam stalno na netu

Insomniac™
24-03-2008, 12:25
Jedna pjesma od 3,5 MB preko napstera(sjetite se i toga!) se skidala 45 min. Those were the days... NOT! :lol: U principu nisam ni koristio internet tada jer mi je bila tlaka čekat da se otvori jedna stranica. Onda je frend dobio ISDN koji je bio 128/128 i to je bilo čudo. Otvarao je po par stranica paralelno. :lol: Tada mi je to bilo nezamislivo.

napster was like,so new :)
prvi put kad sam se spojio na net,bilo je cca 1997 godine. Imao si 3-4 hrv stranice,najbolji search engine je bio Alta Vista. IE nije ni postojao,nego se koristio Netscape navigator.
Postojali su jos BBS-ovi,sat vremena surfanja se placao 18 kn,uz neku bijesnu pretplatu...
E da,spajao sam se na 24 400 BPS,znaci duplo sporije nego oni klasicni modemi od 55.6 K :-D

veteran
24-03-2008, 13:26
Alta Vista.

:shock:

ja sam tamo prvi mail otvorio :D

Tony Montana
24-03-2008, 18:40
a sjetite se samo prvih svedskih akcijskih i uopce kako doci to takvih stranica :smt005 :smt005 ..e to je bila umjetnost :smt005

suni
24-03-2008, 18:42
ljudi planiram si uzet tele 2 prepaid s prijenosom broja...kakva su vam iskustva s tele 2???

i dal je jeftinije od vipa na kojem sam sad ili je to sve isti k

veteran
24-03-2008, 20:08
tele 2 se jednostavno ne isplati...izracunaj si malo...

suni
24-03-2008, 20:24
tele 2 se jednostavno ne isplati...izracunaj si malo...

joj joj bas si rječit :-D

ugl ocu uzet prepaid...i mislim da su tu cijene manje od vipa ili se varam? pa de obrazložiii

Nivette
24-03-2008, 20:29
nikako ne uzimat one zero in/out tarife jer ti tu uspostavu poziva masno naplate - 0,69, odnosno 1,29 kn

a za ostalo... ne znam kolko se isplati ili ne... .?
ty je telac, pa ona zna o tome malo vise...

veteran
24-03-2008, 20:32
pa prepaid je sam po sebi skup i ne isplati se nasparam pretplate...jedino ako si telefon frik koji se ne moze kontrolirati...

a usporedi

http://www.tele2.hr/Blabla_tarife.html

http://www.t-mobile.hr/1/10-10-10-10-00.asp

sve ti ovisi o navikama...

i btw nemoj nasjesti na onaj ZERO OUT to je pljacketina...zvuci super ali preskupa je uspostava poziva...

s tim da ti je vecina frendova na VIP ili T-mobile...sumnjam da su na tele 2...

suni
24-03-2008, 20:42
.jedino ako si telefon frik koji se ne moze kontrolirati...

:-D

pa bila sam na pretplati davno ali mi je to bilo preskupo. prepaidom lakse kontroliram troškove

necu uzeti zeroo in oout vec knock out tarifu. valjda bu bilo ok :?

djevojcica sa sibicama
24-03-2008, 20:57
gledam ovaj amis i njihov flat rate 256. kako sam totalni laik :-D može li mi neko reći kolka je to brzina 256/256 kpbs u odnosu na brzinu maxadsla koji trenutno koristim?

Insomniac™
24-03-2008, 21:34
gledam ovaj amis i njihov flat rate 256. kako sam totalni laik :-D može li mi neko reći kolka je to brzina 256/256 kpbs u odnosu na brzinu maxadsla koji trenutno koristim?

brzina downloada je otprilike 10 puta manja od ovoga sto sada koristis

djevojcica sa sibicama
24-03-2008, 23:13
tnx inso :D

Đ!
24-03-2008, 23:16
pa bila sam na pretplati davno ali mi je to bilo preskupo. prepaidom lakse kontroliram troškove

Ja sam na vipnet pretplati već koje 2 godine i nikad mi račun ne prelazi 150-160 kuna. Ak sam baš rastrošan, 200tinjak. U pretplatu je uračunano trošenje. Znači, 100 kn pretplata znači 100 kn telefoniranja ili poruka. S tim da imaš opcije za besplatnih 500 poruka ili pozivi unutar mreže ili prema fiksnoj al su điberi, prije je bila opcija za neograničeno poruka za 30 kuna(sad je 50 za 500). Tko je jamio je jamio jer ti ne ukidaju stare opcije. :-D Ja nisam jamio. :( Al Cro je. :lol: No dobro, ne šaljem toliko poruka. Neznam(nadam se da sam naživciro antu heroja s ovim :-D ) koliko je skuplje od ostalih mreža al ono. Evo ti pa čitaj =>

http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8722768&idnews=324613

suni
24-03-2008, 23:18

Ja sam na vipnet pretplati već koje 2 godine i nikad mi račun ne prelazi 150-160 kuna. Ak sam baš rastrošan, 200tinjak. U pretplatu je uračunano trošenje. Znači, 100 kn pretplata znači 100 kn telefoniranja ili poruka. S tim da imaš opcije za besplatnih 500 poruka ili pozivi unutar mreže ili prema fiksnoj al su điberi, prije je bila opcija za neograničeno poruka za 30 kuna(sad je 50 za 500). Tko je jamio je jamio jer ti ne ukidaju stare opcije. :-D Ja nisam jamio. :( Al Cro je. :lol: No dobro, ne šaljem toliko poruka. Neznam(nadam se da sam naživciro antu heroja s ovim :-D ) koliko je skuplje od ostalih mreža al ono. Evo ti pa čitaj =>

http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8722768&idnews=324613

tnx ali bila sam upravo na vipovoj prije i meni je račun bio puno veci od 200kn :?

Đ!
24-03-2008, 23:27
A prije je prije. :lol: Prije sam imao tarifu da možeš trošiti tih 100 kuna samo unutar mreže i ne na poruke. A pošto nisam baš zvao puno ekipu sam nazvo nekog i pričo ćuku vremena(uglavnom jednu curu iz srednje, ta može pričat... ). :lol:

Po meni je svaka pretplata bolja od prepaida. Jeftiniji su pozivi i poruke a ziher se nećeš ograničavat kad potrošiš 200 kuna bonova pa ne kupit novi bon. Neznam.

camao
24-03-2008, 23:45
Camao je bio stavio prije nekog vremena jedne bolje logitech zvučnike, Z-2300, htio sam kupit te jer sam i ja bacio oko na njih al nisu imali takve u dotičnom dućanu i reko kaj sad al ispali su bolji nego što sam očekivao tako da sam zadovoljan. Kao što rekoh, ja sam prosječni šaban. :lol: A i cijena je pola tih boljih.

usporedba
http://reviews.cnet.com/4504-4_7-0.html ... ag=boxcoco (http://reviews.cnet.com/4504-4_7-0.html?id=30993080&id=31516456&tag=boxcoco)

z 2300 je, nominalno, preko 4x jači sistem.
iako sumnjam da je ogromna razlika, mozda se malo vise tresu susjedu prozori kad ja odvrnem vufić do kraja. :-D
u svakom slucaju, dobar izbor Đ! :)

Đ!
24-03-2008, 23:51
iako sumnjam da je ogromna razlika, mozda se malo vise tresu susjedu prozori kad ja odvrnem vufić do kraja. :-D
u svakom slucaju, dobar izbor Đ! :)

Da, ja bas ni ne pojačam do kraja. Možda je na 60%. A i glasnoću ne mičem dalje od nekih 45 stupnjeva onog koluta.Što bi bilo recimo na 9 sati. :lol: Tu i tamo se razbahatim pa pojačam na 11. :smt044

Đ!
25-03-2008, 01:20
SKinuo sam half life 2: episode 2 i u readme fajlu piše ovo:

Create shortcut on hl2.exe and add these parameters: -steam -game ep2
It will look like: X:\somedir\portal\hl2.exe -steam -game ep2

Što bi to trebalo značit? Nije žvaka za seljaka al eto. :-D

malimrav85
25-03-2008, 14:19
Jel zna neko kaj bi najmanje trebalo imat da se na kompu može gledat HD filmove?

Gospodin Pravokutnik
26-03-2008, 00:44
Minimum Configuration
(to play 720p video)= 1280 x 720
# Windows XP
# Windows Media Player 9 Series
# 2.4 GHz processor or equivalent
# 384 MB of RAM
# 64 MB video card
# 1024 x 768 screen resolution
# 16-bit sound card
# Speakers

Optimum Configuration
(to play 1080p video with 5.1 surround sound) = 1920 x 1080
# Windows XP
# Windows Media Player 10
# DirectX 9.0
# 1.8 GHz Intel Core Duo or higher processor (or equivalent);
3.0 GHz Intel Pentium 4 or higher processor (or equivalent)
# 512 MB of RAM
# 128 MB video card
# 1920 x 1440 screen resolution
# 24-bit 96 kHz multichannel sound card
# 5.1 surround sound speaker system

preuzeo to sa microsofta

malimrav85
26-03-2008, 01:14
ok, novi procesor i nova grafička
pokrenem ja video ali svako malo poskoči
može se gledat ali ne savršeno
:smt006

Just a little bit
26-03-2008, 01:17
kak povecati sliku ? skinem sliku s neta, i ocu je povećati...kak ?

malimrav85
26-03-2008, 01:25
Kolko bi mi trebalo za procesor i grafičku pa da sam miran 5 godina?
200€?
Uopće ne znam kaj se sad doagađa sa procesorima... Ja imam svoj 2.0 5 godina i nikad nikakvih problema niti nemogućnosti pokretanja do cod4 i hd filmova.
Vidim da su sad u skoro svim kompovima Intel Core 2 Duo procesori.
Koji je ok? Kak to uopće radi sad? Dva procesora spojena u jedan? ili kaj? Gledam u vemilu recimo:
Intel Core 2 Duo E4600 BOX, 2×2.4GHz, 800MHz, 775-pin, 2MB
Jel to znači da ima dva puta 2.4 procesor ili kaj?
Totalno sam izletio iz toga...

A grafička?
Kolko mb-a? jel 256 ok?
:? :? :? :? :? :?

KBF
26-03-2008, 01:45
Kolko bi mi trebalo za procesor i grafičku pa da sam miran 5 godina?
200€?
:smt009

Jel to znači da ima dva puta 2.4 procesor ili kaj?

Ne, jedan procesor ima dvije jezgre(core). Imaš i quad procesore sa 4 jezgre.

A grafička? Kolko mb-a? jel 256 ok?
hmm.. :roll:

nađi si na netu hardware requirements za najnovije zahtjevnije igre(npr. far cry 2), pa pogledaj koja konfiguracija treba da detalji mogu bit na maximumu, i to će bit dobro par godina.

Insomniac™
26-03-2008, 04:13
al IMO poceli su malo pretjerivati....
Najskuplji dio novog racunala je graficka kartica....
Vidio sam neki dan grafulju od 1024 MB,a kosta 5000 kn,.....
Hebate,pa to je novi laptop

malimrav85
26-03-2008, 15:29
ja sam 2003. kupio pentium 2.0
256mb rama
grafička 64
I do cod4 sam pokretao sve kaj sam htio,nikad nisam imao problema sa time

računam ako sve poduplam miran sam ziher 3-4 godine za igrice a za svakodnevnu upotrebu 10 godina.
tak i tak ne igram igrice pretjerano osim managere,cod-a i gta

gledao sam u vemilu grafička 500kn i procesor 900kn
Intel Core 2 Duo E4600 BOX, 2×2.4GHz, 800MHz, 775-pin, 2MB 910kn
Zakaj je ova
Gigabyte GF 7600GS AGP, 256MB, TV out, DVI 519,22kn
duplo skuplja od ove
Gigabyte GF 6200, AGP, 256MB, TV-out, DVI 250kn
?

Kaj bi trebalo jači procesor?

Kaj je ovo? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Intel Core 2 Extreme QX9650 BOX, 4×3.0GHz, 1333MHz, 775-pin, 12MB

KBF
26-03-2008, 17:57
Zakaj je ova
Gigabyte GF 7600GS AGP, 256MB, TV out, DVI 519,22kn
duplo skuplja od ove
Gigabyte GF 6200, AGP, 256MB, TV-out, DVI 250kn
?

zbog performansi, to što imaju isti broj MB ne znači da imaju i jednake performanse u radu.

http://www.hardwaresecrets.com/article/132

Kaj bi trebalo jači procesor?

noviji intel su ti socket lga775, tako da će ti vrlo vjerojatno trebat i nova matična, pošto na staroj nemaš utor za taj procesor.

Kaj je ovo? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Intel Core 2 Extreme QX9650 BOX, 4×3.0GHz, 1333MHz, 775-pin, 12MB

procesor sa 4 jezgre

http://www.mopo.ca/uploaded_images/quar_core-721904.jpg

najbolje da otiđeš u trgovinu kažeš im za što ti treba komp i smislit će oni nešto..

Just a little bit
03-04-2008, 00:27
dakle ovak...
u zadnjih tjedan dana svaki put kad upalim komp mi se pojavi neka poruka kao da imam krivotvorinu od windowsa na kompu.....

Ova kopija sustava Windows nije prošla provjeru originalnosti.
Ključ proizvoda pronađen na računalu je količinski ključ (VLK) koji je blokiran.
Ključ proizvoda je jedinstveni identifikator koji Microsoft dodjeljuje samo originalima sustava Windows. Ako ključ nedostaje, to može značiti da je softver krivotvoren, a računalo može biti napadnuto.

Ključ proizvoda sustava Windows pronađen na računalu je količinski ključ (VLK) koji je blokiran. VLK je vrsta ključa koji se licencira organizacijama koje će koristiti više kopija sustava Windows. Ako se VLK prijavi kao nestao ili izgubljen, ne može više proći provjeru i ne smatra se originalnim.

Vi ili organizacija za koju radite možda ste žrtve krivotvoritelja u sljedećim slučajevima:

Dobili ste računalo na kojem je VLK, ali s tvrtkom Microsoft niste potpisali ugovor o količinskom licenciranju ili
Vaša je organizacija kupila VLK od treće strane, ali nema ugovor o količinskom licenciranju s tvrtkom Microsoft.

Ako imate ugovor o količinskom licenciranju s tvrtkom Microsoft, vjerujete da koristite pravilan VLK dodijeljen vašoj organizaciji, a VLK koji koristite nije prijavljen kao ukraden ili izgubljen, obratite se administratoru sustava, distributeru za velike tvrtke ili savjetniku za softver kako biste prijavili problem.
ovo su mi pokazali kad sam kliknuo na neki prilozeni link.

kaj da radim ? :smt011 :smt009

Švabosanac
03-04-2008, 00:49
ša jel ti radi ista ?
mos upalit komp ?

Just a little bit
03-04-2008, 01:04
sve radi, sve sljaka, osim sto mi se svakih pol sata pojavluje mala porukica u desnom kutu ekrana da imam nekakav countefeeing genuine bla bla itd. ugl neki shit s windowsom

Švabosanac
03-04-2008, 01:12
ma daj BTK onda ....
no da sljedeca rijesenja su moguca :
1.Kupi windowse .... u trgovini
2.izbrisi hard i ponovo instaliraj windowse...
3.odvedi kod nekog fensi servisera koji ce ti naplatit 600 kuna da ti napravi ovo gore navedeno ....
i nakon toga vise nemoj klikat na jeftine porn site-ove imas puno kvalitetnijih bez pšotrebe za skidanjem nekih programcica ;)
...
....

Đ!
06-04-2008, 20:07
Logitech MX air cordless mouse.... Must have it... :love10:

http://farm3.static.flickr.com/2099/2106222654_b743b8f759.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2391/2105442417_06332996fe.jpg

http://www.flickr.com/photos/piair/2106222654/

Ak je to neš starije, onda mi je opasno promaknuo. :lol:

Cro
06-04-2008, 22:34
O jebote, ti uvijek gledaš te neke dodatke, trošiš na gadgete..

NADOGRADI KOMP!

Đ!
06-04-2008, 22:57
Ne vjerujem da ću ovo kupit, košta soma kuna. :lol: Eventualno ak prikriveno ubacim u konfiguraciju kompa. :-D Vidjet ćemo.

Gospodin Pravokutnik
07-04-2008, 02:01
Prije godinu i pol kupio sam si ovo da ne moram nabadat u mraku http://img120.imageshack.us/img120/8499/tipge4.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=tipge4.jpg)

iako ni ovo nije lose za obranu od ukucana

http://img213.imageshack.us/img213/2007/daskeyboardlrgac7.th.jpg (http://img213.imageshack.us/my.php?image=daskeyboardlrgac7.jpg)

Đ!
07-04-2008, 02:32
A dobro, ja znam napamet tipkat. :p Bar slova. :lol:

Insomniac™
07-04-2008, 12:00
Prije godinu i pol kupio sam si ovo da ne moram nabadat u mraku http://img120.imageshack.us/img120/8499/tipge4.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=tipge4.jpg)

jebeno....
iako znam tipkat u mraku,pa mi je beskorisno,al ludo izgleda

jel itko vidio ono čudo što projicira tipkovnicu ispred tebe? Ko u SF filmovima

Gospodin Pravokutnik
07-04-2008, 12:29
da i kod mene je presudio izgled hehe,moze se ugasit i regulirat jacina osvjetljenja . Ovo o cem pricas (projekcijska tipkovnica) sam vidio u jednoj epizodi CSI i stvarno je preludo. Moze se kupit ali dodje astronomskih 1985kn.

http://img213.imageshack.us/img213/3084/projekcijskatipkovnicath4.th.jpg (http://img213.imageshack.us/my.php?image=projekcijskatipkovnicath4.jpg)

Insomniac™
07-04-2008, 13:34
da i kod mene je presudio izgled hehe,moze se ugasit i regulirat jacina osvjetljenja . Ovo o cem pricas (projekcijska tipkovnica) sam vidio u jednoj epizodi CSI i stvarno je preludo. Moze se kupit ali dodje astronomskih 1985kn.

http://img213.imageshack.us/img213/3084/projekcijskatipkovnicath4.th.jpg (http://img213.imageshack.us/my.php?image=projekcijskatipkovnicath4.jpg)

Preludo izgleda...... Neka se jos malo usavrši,i moglo bi komodno zamjeniti tipkovnice na laptopima....

a koliko kosta tvoje svjetleće čudo :-D

Gospodin Pravokutnik
07-04-2008, 14:51
a koliko kosta tvoje svjetleće čudo :-D

bas sam pogledao racun i iznosi 342kn i 4 lipe,majke ti-sad nemrem vjerovat da sam tolko dao za tastaturu :D

Insomniac™
09-04-2008, 14:57
jel mi može netko tko ima instaliran onaj polu produkt i smrad znan kako IE otici na nasciturus.com i pogledati dal to smeće ispravno prikazuje stranicu
čuo sam da se ne prikazuje dio stranice gdje piše opširnije :?

Poison Ivy
09-04-2008, 14:59
sve se vidi! :-D

Insomniac™
09-04-2008, 15:08
sve se vidi! :-D

majku mu hebem
ja se zajebavam zadnjih sat vremena sa tim :?
e da,bilo kakvi komentari po pitanju preglednosti, dizajna, prenatrpanosti,praktičnosti i ostalog su dobro došli

Poison Ivy
09-04-2008, 15:15
ma sve ti je baš kul! jedino što se forum ne može čitat ako nisi registriran,to mi se ne sviđa! ostalo je sve super! ;) :smt006

Insomniac™
09-04-2008, 15:40
ma sve ti je baš kul! jedino što se forum ne može čitat ako nisi registriran,to mi se ne sviđa! ostalo je sve super! ;) :smt006

glas forumaša
ljudi vise vole kada je zatvoren

malimrav85
09-04-2008, 19:16
prokleti vjetar u pon
srušio mi obje antene, počupao nosače iz zida
sad kupio jedan novi tanjur i dva nova nosača, diana vijke od 15cm pa da tornado dođe ne ide nikud
internet nakon tri dana, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

konzerva
10-04-2008, 11:25
skidam si filmove prek torrenta i to, kak mogu skinut titlove i kak ih onda metnem da mi rade?

malimrav85
10-04-2008, 11:34
www.divx-titlovi.com (http://www.divx-titlovi.com)
http://hr.podnapisi.net

Kad skineš sub imaš dvije opcije:
1. U playeru odeš na load sub i loadaš file
2. spremiš sub u isti folder di je i film. film i sub moraju imat isto ima s tim da sub obično ima .srt. npr. Sunce je film, Sunce.srt je sub. U tom slučaju player sam čita sub

Đ!
10-04-2008, 16:03
Imaš i titlovi.net. Našo sam skoro sve što sam tražio, a ak nema hrvatski uvijek moš srpski nać. :-D Ili engleski u krajnjoj liniji.

EDIT: nisam uočio da je i mrav dao taj link. To je ovo prvo. Isto ko www.titlovi.net (http://www.titlovi.net), pošalje te na tu adresu. Valjda je editirao. :-D

Gospodin Pravokutnik
10-04-2008, 17:12
Imaš i titlovi.net. Našo sam skoro sve što sam tražio, a ak nema hrvatski uvijek moš srpski nać. :-D Ili engleski u krajnjoj liniji.

zaboravio si i na bosanski :D

konzerva
11-04-2008, 12:53
hvala ljudi, sve radi :smt109

MinesweePer
12-04-2008, 11:50
što preporučate, tošiba ili acer laptop? i koji?

kaj mislite o ova dva:

acer: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?it ... 2&catid=26 (http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=7132&catid=26)
toshiba: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?it ... 4&catid=28 (http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=6624&catid=28)

malimrav85
12-04-2008, 12:05
toshiba je navodno kvalitetnija a i daju 2 godine garanciju
raspitaj se da li imaju nadoplatu za još 2 godine garancije
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?it ... 4&catid=28 (http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=3114&catid=28)
jest da je 1000kn više ali si 4 godine miran

i imaš jeftinije od mikronisa
http://www.nabava.net/toshiba-satellite ... 2167_p.php (http://www.nabava.net/toshiba-satellite-a200-23q-154__22167_p.php)

Insomniac™
12-04-2008, 12:46
što preporučate, tošiba ili acer laptop? i koji?

kaj mislite o ova dva:

acer: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?it ... 2&catid=26 (http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=7132&catid=26)
toshiba: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?it ... 4&catid=28 (http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=6624&catid=28)

Ja imam toshibu sa sličnim specifikacijama kao sto je ova gore...
Imas samo 20 GB više HDD nego ja. Mogu reći samo najbolje o njoj. WIFI hvata ko lud,baterija dugo traje,oku ugodna,estetski privlačna, ma savršena :=)
Jedina stvar koju jako mrzim je Vista....To je smeće
Inače,po kvaliteti navodno je IBM/Lenovo prvi,Pa onda Toshiba,pa HP,ali serija B,tj buisnis

Insomniac™
12-04-2008, 12:48
e da ,još jedna stvar
Acer:
Zaslon: 17" WXGA+ TFT 1440 x 900 CrystalBrite
+ 1 Kg težine

NE znam za koju namjenu kupujes laptop,odnosno hoce li ti stajati kod kuće,ili ga mislis aktivno koristiti. 17 " je dosta veći po veličini od 15.4,a i taj kilogram težine nije zanemariv.
Tako da razmisli prilikom kupovine kako mislis koristit laptop

veteran
12-04-2008, 13:45
ja mako Vistu s Toshibe i stavio XP...

MinesweePer
12-04-2008, 14:43
a jel se može kupit laptop bez viste, tj os-a? dojde dosta manje onda, jel?

Insomniac™
12-04-2008, 15:00
ja mako Vistu s Toshibe i stavio XP...

Ma da,to bi i ja trebao napravit,ali problem je bio u tome sto se za moj laptop nije moglo naci sve drivere za XP,pa sam bio osuden na vistu...Mislim da je problem bio sa zvučnom i bežičnom..Mogao bi pogledat kako je stanja sada :-D
a jel se može kupit laptop bez viste, tj os-a? dojde dosta manje onda, jel?
Mislim da Toshibu nećes naci bez OS-a....

e da,samo jednu stvar da kazem,jedina stvar koja mi se ne svida na toshibi je njihov touchpad.
Probao HP od kolegice,preporodio se koliko je HP to bolje odradio.
Ali se problem riješi za 30 kn,koliko kosta miš

MinesweePer
13-04-2008, 03:42
još eno pitanje: amd ili intel? mislim u čem je razlika?

Insomniac™
13-04-2008, 11:06
još eno pitanje: amd ili intel? mislim u čem je razlika?

Mislim da se AMD nešto manje zagrijava,ali ti nisam siguran....ne bi smjelo biti velikih razlika

malimrav85
13-04-2008, 12:23
da, amd se manje zagrijavao ali je amd sad dosta zaostao u odnosu na intel

Insomniac™
13-04-2008, 12:47
da, amd se manje zagrijavao ali je amd sad dosta zaostao u odnosu na intel

Meni je uvijek ta priča izmedu Amd Intel bila kao namještena.....npr 6 mjeseci će AMD rasturati,imat uber super rpocesore,pa će idućih 6 rasturat Intel
i tako u nedogled

cho
14-04-2008, 00:18
sutra nosim mob na servis pa skuzio da cu popusit kontakte i slike i sve s njega.sad idem radit back up.sto god to bilo.
sve se bojim da ce neslavno zavrsit.

jel to radio tko????

MinesweePer
15-04-2008, 10:54
zna li netko neki link ili štogod gdje mogu skinit hrv gramatiku za office 2007?

Insomniac™
15-04-2008, 12:13
nez nam gdje ovo stavit,al obvezno pogledajte

http://www.promdest.hr/

:smt005

Gospodin Pravokutnik
15-04-2008, 14:43
Bas su super uredili sajt,ko bog,(taj promdest)

@cho

kasnim ali prvo sto bi mi palo na pamet da bi sve to sacuvao na karticu i problem rijesen

fat drummer
15-04-2008, 20:16
zna li netko neki link ili štogod gdje mogu skinit hrv gramatiku za office 2007?
nemoš u tom je i problem

MinesweePer
15-04-2008, 20:37
našao nešto na torrentima, pa sad trebam čekat da se to skine pa vidit dal je to to, uglavnom:
http://www.mininova.org/tor/1294621 - ms office 2007 language pack kroejšn

fat drummer
15-04-2008, 22:11
našao nešto na torrentima, pa sad trebam čekat da se to skine pa vidit dal je to to, uglavnom:
http://www.mininova.org/tor/1294621 - ms office 2007 language pack kroejšn

dobro je radi!!!

MinesweePer
15-04-2008, 22:45
my new bitch:
TOSHIBA Satellite A210-1AO

http://www.mikronis.hr/images/proizvodi/toshiba/A210-199.jpg

• Procesor: AMD Turion 64 X2 TL-60 2.00GHz
• Zaslon: 15.4" WXGA TFT 1280 x 800
• Grafički sustav: ATI Radeon HD2600 512MB
• Radna memorija: 2GB DDR2 667MHz (proširivo do 4GB)
• Tvrdi disk: 200GB SATA
• Optički uređaj: DVD RW DL
• Dimenzije: 362 x 267,8 x 33,5 mm
• Masa uređaja: 2.5kg
• Jamstvo: 24 mjeseca
• Baterija: 3:30 h
• Operativni sistem: Windows Vista Home Premium Edition
• Modem: da
• Mreža: da (LAN)
• Bežična mreža: da (802.11b/g)
• Audio ulazi/izlazi: da
• USB podrška: 4x USB 2.0
• FireWire: da
• TV out: da
• Bluetooth: da
• Čitač kartica: da (5-u-1)
• Kamera: 1.3MP

Insomniac™
16-04-2008, 17:45
samo pripazi da prvi put formirs dobro bateriju
i moras se registririrati na toshiba online stranici da bi ti garancija vrijedila 2 godine

malimrav85
16-04-2008, 19:47
e da
i kad koristiš laptop preko struje izvadi mu bateriju :smt006

MinesweePer
18-04-2008, 01:05
e da
i kad koristiš laptop preko struje izvadi mu bateriju :smt006

kaj se može to? mislim, vidim tamo da ima da moreš sam bateriju izvadit, ja malo zaosto :-D
to mi je baš kul jer mi komp praktički cio dan uključen jer uvijek nešto skida s neta pa si tako fino mogu bateriju konzervirat za onda kada će mi baterija zapravo i zatrebat :-D

malimrav85
18-04-2008, 01:24
frend nije znao za to i hp mu je nakon 2 mjeseca radio oko 2-3 minute bez baterije
možeš ju vadit, barem bi morao imat tu mogućnost :-D
znači doma si: baterija van
gledaš porniće na korzu: baterija unutra

malimrav85
20-04-2008, 23:35
Antena. Nije moja ali takva je jako slična i kod mene.
http://i2.photobucket.com/albums/y22/malimrav/sat.jpg

Brzina downloada na slici 7.xyMB/s
Ide i do 10 ali teško je nać tolko hd filmova od raznih usera da mogu skidat u isto vrijeme. Hard se malo jače čuje ali kaj je tu je. :-D
Ukupan share oko 50TB-a
http://i2.photobucket.com/albums/y22/malimrav/download.png

cho
21-04-2008, 14:39
rekoše u mobisu da je cigla gotova.

slike i pizdarije su na memorijskoj kartici, al sad cu izvodit kerefeke oko povratka brojeva u imenik.
omg
o, kak je zivot bio divan sa starom nokijom koja se nije kvarila...

veteran
21-04-2008, 23:33
ja bi si stel kupit suncane naocale prek neta...di i kako? ray ban...

amazon i ebay...koja je razlika i kaj je to?

Insomniac™
22-04-2008, 16:38
ja bi si stel kupit suncane naocale prek neta...di i kako? ray ban...

amazon i ebay...koja je razlika i kaj je to?

savjetujem ti da ovdje pogledas,dostavljaju u HRV,origi su naocale,money back,jeftina dostava...

otticanet.it

veteran
22-04-2008, 19:55
EDIT

glup sam...

hvala :D

cho
22-04-2008, 21:21
gle, fakat, nisu skupe..al đaba to kad nemoš vidjet kak ti stoje...

Insomniac™
22-04-2008, 21:28

amateri :smt011
Odete u optiku,isprobate naocale... One koje vam se jako svide,isprobate opet... Pogledate na desnoj strani brojeve i slova...zapamtite ih
dodete na onaj web site,ukucate te brojeve,i imate naocale kojih duplo jeftinije nego kod nas

veteran
23-04-2008, 00:35

ti si glup...

znam koje hocu sam hocu jeftine :-D

nadjoh ih u gethaldusu...isprobah...stoje mi polusmijesno...dakle dobre su :-D

malimrav85
23-04-2008, 00:50
Jel ima neko nekog provjerenog dilera mobtelima?

veteran
23-04-2008, 00:55
Jel ima neko nekog provjerenog dilera mobtelima?

ja do sada kupio 3 na crno i sva 3 radila perfektno...i sve kod 3 razlicita dilera.č..

btw jeo sam poriluk i upravo u trenutku dok sam pisao poruku sam ga necujno okinuo i skoro ubio samog sebe....omg kak smrdi :(

malimrav85
23-04-2008, 00:57
koje si uzeo? ja bi uzeo neki možda malo skuplji, tipa 3000kn+ MOŽDA pa mi nije baš isto ko kad sam uzimao 3310 i v3 iako su oba super radila. si dobio garanciju?

poriluk je najogre povrće
uz kelj

cho
23-04-2008, 01:00
moj stav je da je bzvz dat toliko para na mob.osim ak ces ga stvarno koristit za nesto vise od smsa i poziva.jer za 3k na crno dobijes spejs šatl i prirucnik ko biblija.

no da..naocale.ja se tog nikad ne bih sjetio.
trcim u ghetaldus/ducan sa naocalama.tko ce samnom???

veteran
23-04-2008, 01:02
si dobio garanciju?

poriluk je najogre povrće
uz kelj

da...godinu dana...

no da..naocale.ja se tog nikad ne bih sjetio.
trcim u ghetaldus/ducan sa naocalama.tko ce samnom???

mos ti samnom :D

Just a little bit
23-04-2008, 01:04
meni je frend kupio od dilera i ispostavilo se da mob ne valja, tj software
nazvao ga je, nasli su se i zamjenio ga je bez pol beda

boje se dileri da ih ne tuzis udruzi potrošač :-D

cho
23-04-2008, 01:05
ne, ozbiljno.ak ces ici, javi se...

ma vecina dilera je ok, zamjeni ak je neš sjebano i bok...

malimrav85
23-04-2008, 01:41
moj stav je da je bzvz dat toliko para na mob.osim ak ces ga stvarno koristit za nesto vise od smsa i poziva.jer za 3k na crno dobijes spejs šatl i prirucnik ko biblija.
Za v3 sam prije 3 i nešto godine dao 2300kn. ne bi sad odma kupovao ali nakon ljeta ili prije nove možda pa se samo raspituj okvirno.
više volim dat više para za nekaj pa to imat 5 godina nego svake godine po malo davat.

cho
23-04-2008, 01:52
za to briem da dobijs onu uberkul nokiju 88nesto..ona koja iskače iz oklopa :-D

meni bi to bio preveliki pritisak.jos pijan da pazim na mobitel..nema sanse :-D

malimrav85
23-04-2008, 02:28
jos pijan da pazim na mobitel..nema sanse :-D
Sad kad tak gledam...
Ostavio bi si onda i stari mob za takve prigode. Ja mislim da za to ziher ima n95

http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=86601
:smt007

Nivette
23-04-2008, 02:31
za to briem da dobijs onu uberkul nokiju 88nesto..ona koja iskače iz oklopa :-D

i koja ima sranje od baterije :-D

meni bi to bio preveliki pritisak.jos pijan da pazim na mobitel..nema sanse :-D

slazem se :smt011

malimrav85
23-04-2008, 02:42
Realno, mobitel ko što je n95 neću koristit ni do 50% mogućnosti niti ću ikad skužit kaj sve može ali kad me vesele takve pizdarije ko što je internet itd.
:smt010

cho
23-04-2008, 12:44
za 3 soma dobijes i vise od te nokie.pogotovo nakon ljeta..

pocni se privikavat..uzmi ciglu i stavi u dzep :-D :-D
salim se..imam i ja ciglu..

al sta N95 moze--to je da stanes i razmisljas nad aplikacijama...
a internet na mobitelu mi bas i nije neka stvar, pogotovo zato sto do neta mozes na svakom ćošku, a na mobitelu je sve sporo i sitno...

@niv.koga briga za bateriju ak imas tak kul mobitel???

Nivette
23-04-2008, 12:53
@niv.koga briga za bateriju ak imas tak kul mobitel???
nikog, osim sto ju svaki dan moras punit :roll:

n95 je krasna :smt007

Insomniac™
23-04-2008, 17:45
Ja si ozbiljno mislim nakon ljeta ubosti dual sim mobitel...
ide mi na zivce kada ljudi vade po 3-4-5 mobitela iz dzepa....
Tako da cu imat dva broja u jednom mobitelu,jedan poslovni,jedan privatni
jedini je problem u mom razmisljanju to sto niti jedna mreža ih nece prodavat,sto znaci da cu ih morati na crno kupiti
kmeeee
ne volim to
Volim rate,čekove,i ostale divote potrosačkog drustva
volim i garanciju

Just a little bit
23-04-2008, 19:36
ja iam n95 i nebi ju mjenjo nizašto.
jeben fotić ima, dobre filmove mogu snimat, navigacija, ima brutalnih aplikacija za skinut na netu - sve đabe
kaj se interneta tiče, imas operu, koja je brza i trosi neznatno neta, pogotovo ako si uzmes opciju web'n'walk.
10 mb mi traju npr 3 tjedna (npr kad negdje nesto cekam, onda fino citam novine na netu :-D )
recimo ja u nsb skoro nikad neidem na komp, samo preko wirelessa sam online.
sad trenutno nema moba koji si bi uzeo osim N96 :-D ali ipak cu ovog imat sljedecih 2 god, minimalno.

da, jedni je prblem baterija, jer ako puno korsits, ode za jedan dan.

Insomniac™
23-04-2008, 21:34
http://www.enabava.net/ponuda/rapidshare-accounts/
:smt005
"samo" 39 kn

Trpinja
24-04-2008, 12:48
ej ljudovi,pomoc molim..imam neke raritetne pjesme i htio bi ih staviti na jubito..al neam pojma kako se pravi video :evil:

Insomniac™
25-04-2008, 19:06
Metro carnet

kicks ass

http://www.speedtest.net/result/263870553.png (http://www.speedtest.net)

Flat za jednu kunu

fat drummer
25-04-2008, 19:16
ej ljudovi,pomoc molim..imam neke raritetne pjesme i htio bi ih staviti na jubito..al neam pojma kako se pravi video :evil:

a jebi ga... maloo je ipak kompliciranije od toga

Libro
25-04-2008, 21:46
jlb, se može bela kartat na tom stroju? :lol: na playtoyu 8)

Trpinja
26-04-2008, 12:49
pa dajte mi neki program u kojem to mogu raditi..skinuo neki kurac,al je sve za video pretvaranje nekih fajlova kurac-palac..ajm ljudi

Libro
26-04-2008, 13:36
imaš Windows Movie Maker (tak nekak), ja sam u njemu radil jedan filmić u srednjoj i jako je jednostavan program i mislim da ga imaš u sklopu windowsa. ili ne. probaj ga nać na netu. iako ljudi kažu da ne valjda ni pol posto, meni je bil dobar za napravit nekaj jednostavnog... :)

cho
26-04-2008, 15:33
jest, muvi mejker.imas ga ziher..start-programs-pa tamo negdje..

lagano je, mozes odrezat visak filmića, sklopit vise njih u jedan ili stavljat slike sa nekom muzikom u pozadini

Trpinja
26-04-2008, 16:15
ma skinuo neke extra photo to video convert i josd neki vdm free nesto..pitaj boga jel sam smijo opce i ocu sta placati to :lol:

fat drummer
26-04-2008, 16:35
daj odi pikat po tom movie makeru i pusti net namiru

Insomniac™
26-04-2008, 17:28
Dali postoji program koji ce napraviti kriptirani dio diska,u koji cu samo ja moci pristupiti ?

malimrav85
26-04-2008, 21:26
Misliš da recimo u folder "Inso" samo ti možeš pristupiti?
Može se ali ne znam u kojem file systemu, mislim da u fat32

Insomniac™
26-04-2008, 23:27
Misliš da recimo u folder "Inso" samo ti možeš pristupiti?
Može se ali ne znam u kojem file systemu, mislim da u fat32

Ne...Mislim ovako...Imat ce jedan dio diska,kojeg cemo nazvati Y.
Y je virtualni disk koji je kriptiran... I njemu mogu pristupiti samo ako unesem sifru

Insomniac™
26-04-2008, 23:28
http://www.truecrypt.org/

Ako nekome bude trebalo za buducnost :)

Đ!
27-04-2008, 00:53
Jel to za porniće? :lol:

Insomniac™
27-04-2008, 01:09
Jel to za porniće? :lol:

Naravno,zar si mislio da bi ista pametno stavio na kriptirani i sakriveni disk :-D

Just a little bit
27-04-2008, 16:50
kolko košta ipod ? u dućkasu / oglasnik ?

Trpinja
27-04-2008, 16:53
kako se stavlja video na jubito

malimrav85
27-04-2008, 16:55
kolko košta ipod ? u dućkasu / oglasnik ?
http://www.nabava.net/kategorija.php?ka ... j_artikala (http://www.nabava.net/kategorija.php?kat=2&se=1,2_2&order=broj_artikala)

Just a little bit
27-04-2008, 17:00
fala mrave :smt001ž

trpinja: moras imat account na youtubu ak oces dignut video. odes fino tam u opciju my videos, UPLOAD, nadjes ga na hardu i bok. kao da dizes sliku na imageshack. inače tagiraj film, mora proci provjeru od admina, tako da ce najvjerojatnije film biti dostupan sirokim masa tek navecer (moze se vidjet i odmah, ali je potrebno u search upisat točan naziv filma)

fat drummer
29-04-2008, 00:06
jebo ja mater svom kompu... jučer se krenuo gasit sam od sebe... brijem ja da je napajanje pa odem i kupim novo
uključim novo napajanje a ono ništa
vratim staro - komp radi ko nov
ali razjeban modem
čitavu večer pokuašva minstalirat modem, ali ne ide pa ne ide
na poslu skinem drajvere, pokušavam od dva sata, ne ide pa ne ide
odjednom nakon errora 29 (nemoguće instlairati dirvere) modem se instalira

Insomniac™
29-04-2008, 12:17
Ok,jesam li ja jedina osoba kojoj je ovaj novi firefox 2.0.14 hrpa nestabilnog polupoizvoda koja svako 10 min blokaje ????

fat drummer
29-04-2008, 12:18
nisi... fakat su ga zasrali

da ne govorim da ne vrti sve video clipove s youtuba ili drugih providera

Insomniac™
29-04-2008, 13:07
nisi... fakat su ga zasrali

da ne govorim da ne vrti sve video clipove s youtuba ili drugih providera

Otkad sam ga instalirao pm mi blokaje 100 % više..Prvo sam mislio da je neki virus,ali nije...

MinesweePer
01-05-2008, 11:19
jel se i vama dašava da na net.hr ne morete ugasit one šugave reklame koje se pojavljuju?
da, vatrenu lisicu koristim.

Gospodin Pravokutnik
01-05-2008, 12:15
jel se i vama dašava da na net.hr ne morete ugasit one šugave reklame koje se pojavljuju?
da, vatrenu lisicu koristim.

refreshaj opet stranicu i reklame ce nestat,bar je kod mene tako

Insomniac™
03-05-2008, 20:33
nakon dvije godine se vratio sa FF na IE
aaaaaaaaaaaaa
kako je bolji FF....Ali ova zadnja verzija je nestabilno smece koje mi unistava pc :x

fat drummer
04-05-2008, 00:08
ie ima definitvno prednosti... pogotovo otkada imaju tabove

Insomniac™
04-05-2008, 05:20
ie ima definitvno prednosti... pogotovo otkada imaju tabove

meni fali adblock ekstenzija
dosao na nasciturus,ne mogu prepoznat forum sa avatarima, i adsensom
dosao na forum.hr ne mogu se uopce snaci

IE to nema

cho
06-05-2008, 17:03
jebo ja mater svom kompu... jučer se krenuo gasit sam od sebe... brijem ja da je napajanje pa odem i kupim novo
uključim novo napajanje a ono ništa
vratim staro - komp radi ko nov

to je meni nedavno bilo, poceo se gasit svakih sat vremena i moš ga jebat iducih 15 min..nece pa nece..
otvori kuciste, uštekaj sauger i posaugaj prašinu s onog jebenog malog ventilatora.u mom slucaju su to bili talozi prašine i nekih bubica koji su se nakupili u zadnje 4 godine.
od tad radi fenomenalno

fat drummer
06-05-2008, 18:45
meni ne, meni je ošlo napajanje :-D

cho
06-05-2008, 22:49
aha. :-D
to kod mene na selu ne odlazi.
samo prašina.ništa drugo :-D

Just a little bit
06-05-2008, 22:53
ova nova tehnika je u totalnom kurcu, prije si mogo lupit dva tri puta šakom i odma proradi :-D

Gospodin Pravokutnik
07-05-2008, 00:14
Kakva je ova shema sa rapidshareom,sad su uveli 6 slova za prepisat tj 4 kod kojih je ona macka.Kurca vidim procitat

Insomniac™
07-05-2008, 11:01
Kakva je ova shema sa rapidshareom,sad su uveli 6 slova za prepisat tj 4 kod kojih je ona macka.Kurca vidim procitat

Mah,ja jednom iz pet puta uspijem pročitati i sjebati glupe mačketine :smt011

Gospodin Pravokutnik
07-05-2008, 12:23
Zele nas raspizdit i navuc na premium....e zajebi....usredotoci se samo na rep macke i onda je puno lakse za skuzit.Vise nemam problema kao u pocetku :D

Insomniac™
07-05-2008, 14:15
Zele nas raspizdit i navuc na premium....e zajebi....usredotoci se samo na rep macke i onda je puno lakse za skuzit.Vise nemam problema kao u pocetku :D

Tako am i ja radio,al poneakd bude neko ludo gdje ne vidis rep

Gospodin Pravokutnik
07-05-2008, 15:48
E da, zaboravio prije pa cu sad....prodajem saitek eclipse tipkovnicu sa plavim osvjetljenjem za 200kn. Ako nekog zanima nek se javi pm-om

Maat
07-05-2008, 20:21
sestra (1. srednje) mi se mota po nekim piratskim forumima, sudjeluje u nekim shemama i ima vec tri mjeseca premium osvojen u nekoj vrsti nagradne igre :shock: , tak da skidamo sad pomocu rapidshare managera, spori torrenti su davna proslost. :smt005

Đ!
07-05-2008, 20:32
Rapidshare manager skida sporije nego što bi se skidalo normalno. Ali hell, kad odeš spavat/van/igrat belu, onda je i to dobro. :lol:

Insomniac™
07-05-2008, 22:53
sestra (1. srednje) mi se mota po nekim piratskim forumima, sudjeluje u nekim shemama i ima vec tri mjeseca premium osvojen u nekoj vrsti nagradne igre :shock: , tak da skidamo sad pomocu rapidshare managera, spori torrenti su davna proslost. :smt005

Torent,ako je klijent dobro podesen,i ako ima dobar odnos seeder,leacher onda leti.....

Maat
07-05-2008, 23:58
pa da, al obicno te postavke ne stimaju... :?
(tj. premalo bude seedera za sve filmove/serije koje ja hocu)

a rapidshare manager mi dost brzo skida, ne znam. pa kad skida vise linkova istodobno! ja mogu nesto sa strane raditi a ne stalno klikat. to je najvaznije :D
odem na fax, skine mi se 10 serija dok se vratim (tj. koliko ih vec stavim na skidanje) :D

Insomniac™
14-05-2008, 20:51
http://www.thebox.bz/signup.php

vrhunski tracker sa isključivo engleskim serijama i filmovima...
sve imaju
i super brzo

MinesweePer
14-05-2008, 21:43
eto vratih se i ja nakon 2-3 godine ponovno na IE :(

Insomniac™
14-05-2008, 22:50
eto vratih se i ja nakon 2-3 godine ponovno na IE :(
Firefox te unistio ? :-D

Insomniac™
15-05-2008, 11:58
jebenoooooooooo

CARNet i Iskon potpisali su ugovor o međusobnoj suradnji na temelju kojeg djelatnici, suradnici, studenti i učenici CARNetovih ustanova članica u Hrvatskoj od danas mogu koristiti poseban paket usluga koji uključuje brzi pristup internetu te povoljnije telefoniranje.

Paket usluga pod nazivom DUO.CARNet omogućuje za 1,00 kn mjesečno neograničeno surfanje - flat ADSL, brzinom do 5Mbps/512 Kbps, uz mogućnost korištenja bežičnog pristupa putem WLAN modema kojeg korisnici dobivaju unutar paketa. Cijena priključka iznosi 1,00 kn, a mjesečna naknada za korištenje paketa je 99,00 kn. Osim brzog pristupa internetu korisnicima se omogućuje povoljnije telefoniranje uz zadržavanje postojeće telefonske linije i broja, a za troškove korištenja primat će samo jedan mjesečni račun od Iskona.

Đ!
15-05-2008, 19:32
Ma daj, too good to be true. :lol:

Insomniac™
15-05-2008, 21:21
Ma daj, too good to be true. :lol:

najozbiljnije!
pogledaj na jutarnji hr,carnet.hr i iskon.hr
5 MB flat

MinesweePer
15-05-2008, 22:11
kako ili gdje provjerit koju mi brzinu telefonska linija podržava, tako da ne bih slučajno prešao na veću brzinu, plaćao više, a telefonska linija mi ju ne podržava...

ovo sa carnetom bi bilo yebeno napravit, samo još popričat s cimerom o tome... :smt011

Insomniac™
19-05-2008, 17:52
Kako mrzim kada mi torent od 35 GB dođe na kojih 97-98 %, i onda ostanem bez seedera
i sada moram cekat dok se netko od njih udostoji pojavit da mi seeda preostlaih par stotina mb :cry:

malimrav85
19-05-2008, 18:05
Di se na spyware doctoru 5.5 unosi key?

malimrav85
20-05-2008, 00:58
http://i32.tinypic.com/29bysue.jpg
Daaa ili neeeeee?
euro u mpeg4 za 150€ ili u mpeg2 za 40€?
kmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

MinesweePer
20-05-2008, 20:32
jel koristi itko od vas Vistu? imam problem sa officeom 2007 kojeg sam naravno skino s neta. sve mi radi perfektno osim worda, neće otvarat dokumente, ponekad se ni sam word neće otvorit, ne znam koj mu je, da li je to zbog viste ili...

cheshirecat
24-05-2008, 21:40
SLIKA!!!!!!
Daaa ili neeeeee?
euro u mpeg4 za 150€ ili u mpeg2 za 40€?
kmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

koliko ja znam o tome kod nas se (za sad) dvb-t emitira vecinom kodiran u mpeg 2 (izuzev eksperimentalno mpeg 4 sa hrt-ove zgrade..) nek me netko ispravi ak sam u krivu.

tak da zasad mi to nema smisla a i uređaj je relativno skup.

no mimo toga, pogledaj kako ti ovaj odnosno drugi dvb-t reciever pase sa tvojom telkom.

malimrav85
25-05-2008, 02:15
ali euro ide u mpeg4
samo radi toga i razmišljam o kupovini
mislim, ići će i u mpeg2 ali kad je bal nek jebal
možda kupim novi procesor i grafičku jer to oboje tak i tak trebam pa uzmem tv karticu za komp a grafičku preko hdmi-a spojim na tv

Insomniac™
31-05-2008, 13:11
nakon sto mi je po 2000 put blokirao FF 2.0.14,odjebao sam to smece sa PC-a, i instalirao Firefox 3.0 RC 1....
Preporodio sam... Ako imate istih problema sa FF,instalirajte ovu 3.0 verziju

malimrav85
31-05-2008, 13:12
šit, ja nemam nikakvih problema a imam tu verziju
kakvih problema? :?

MinesweePer
31-05-2008, 15:24
Preporodio sam... Ako imate istih problema sa FF,instalirajte ovu 3.0 verziju

nije li ovo još uvijek nedovršena verzija?

Insomniac™
31-05-2008, 15:32
je,al je bolja od one srot 2.0 verzije

fat drummer
31-05-2008, 19:47
je,al je bolja od one srot 2.0 verzije

true dat!
iako je RC dobro je

malimrav85
01-06-2008, 17:36
220GB-a skinuto u 20 sati.
8)

MinesweePer
01-06-2008, 18:14
đizs krajst, pa što ti ne skidaš? :-D

meni za 220GB treba cca 2 mjeseca :lol:

Just a little bit
01-06-2008, 18:35
isss pa kaj si ti skinuo za 220 gigi ??? :shock: kaaaaJ??? :shock: :shock:

malimrav85
01-06-2008, 18:49
frendica mi dala externi hard da joj napunim,ide u japan
stavio joj 24,scrubs,seinfled,family guy,futuramu,lord of tr, star wars, prison break 3.sezona, lude 70te, malcolm...
mislim da bi išlo i brže ali se mališa ne vrti brzo ko interni hard. ovi sa ZNET-a imaju ograničenje od 20-02h na 10KB/s pa se malo odužilo. da stavim u 02 to skidat predviđam da bi skinuo za nekih 12-15 sati.
zato ZGW rula :smt109

Insomniac™
01-06-2008, 19:19
frendica mi dala externi hard da joj napunim,ide u japan
stavio joj 24,scrubs,seinfled,family guy,futuramu,lord of tr, star wars, prison break 3.sezona, lude 70te, malcolm...
mislim da bi išlo i brže ali se mališa ne vrti brzo ko interni hard. ovi sa ZNET-a imaju ograničenje od 20-02h na 10KB/s pa se malo odužilo. da stavim u 02 to skidat predviđam da bi skinuo za nekih 12-15 sati.
zato ZGW rula :smt109

Pih,ide u japan,a ti joj moras puniti HDD sa serijama... :-D
Čitao sam negdje da u japanu najmanja brzina koju nude domacinstvima je 50/50 Mb

malimrav85
01-06-2008, 19:39
ide na 10 dana dečka vidjet pa mu to nosi ko poklon za rođendan

MinesweePer
01-06-2008, 20:01
e mrav, ja se u to niš ne kužim pa ako možeš objasni malo kako imaš taj wireless, preko koga, koliko plačaš to i slične pyzdarije, vidio da tu u ri nešto ima al imaju masu ograničenja - npr. zabrana p2p-a...

uglavnom - što se sve treba napravit za to. vidio par stranica pozadi da imaš neki satelit s kojim fataš taj wireless ili koji već bOG???

malimrav85
01-06-2008, 21:03
nemam pojma kak je u ri
moraš njima poslat mail pa pitat kaj te zanima
imaš ne topicu o torrentima o tome kaj sam napisao
na ZGW-u se ne plaća ništa nikome, nema skidanja sa neta jer net služi samo sa surfanje/mail itd ali nemaš ni kaj skidat jer sve skidaš od nekoga sa mreže

MinesweePer
03-06-2008, 14:47
ako ja prebacim neki program sa C: na E: hoće ti laj program i dalje normalno radit?
trebo bi formatirat C: jer me zajebava vista

konzerva
03-06-2008, 23:59
e ljudi tintu za canon printer mogu nabavit u svakom dućanu s kompjuterskom opremom?
hića mi je,hvala

cho
04-06-2008, 13:53
trebao bi moci

ja kupujem u ve milu, zamjensku.ispadne me pravo bogatstvo-13 kuna crna
15,99 šarena :-D

konzerva
04-06-2008, 22:16
ja kupujem u ve milu, zamjensku.
zamjensku? šta to je?

cho
04-06-2008, 22:18
šališ se?
pa necu placat oriđiđi farbu za printer (koji btw.kosta 300 kn,ak i toliko-canon pixma ip 1000 ) kad ju mogu dobit od nekog drugog proizvođača za puno manje hrvatskih dinero

konzerva
04-06-2008, 22:25
oriđiđi farba za moj canon je 140, a mogu kupit i tu zamjensku i šljakat će?
pitam, ja ti pojma nemam o takvim stvarima :oops:

fat drummer
04-06-2008, 22:27
oriđiđi farba za moj canon je 140, a mogu kupit i tu zamjensku i šljakat će?
pitam, ja ti pojma nemam o takvim stvarima :oops:

e sad, kad kupuješ zamjenu moraš znai nekoliko stvari

1. to nije boja za neke službene dokumente, jer se zna izlizat za par godina
2. može doći do pogrešnog mješanja boja
3. možeš si sjebat sapnice jer ne stavljaju antibiotike u boju

cho
04-06-2008, 22:36
ali
ako printas skripte i razne pizdarije-odlicna je.

meni se jos nista nije pomijesalo ni zastopalo.
al nema mi smisla kupit bolu koja kosta ko printer..(vidi gore cca 300 kn) :-D

http://www.nabava.net/
pogledaj ovdje, imaju ti sve sortirano i cijene po pojedinim ducanima.

fat drummer
04-06-2008, 22:42
ma zna se događat na nekim epsonovim modelima jer nema onog čipa jebenog pa kada dereš po jednoj boji često se stilta jer ne zna koliko je zaprao potrošio pa izmješa idući put umjesto svijetlo plave neku zelenu

ali da, ketriđi su skupa govna

konzerva
04-06-2008, 22:44
nemre mi zmješat boje kad ću samo crnu metnut :smt109

malimrav85
05-06-2008, 00:10
ja imam lika koji mi puni boje
70kn
ja nazovem dečko mi odma donese punu boju,ja njemu praznu i super
hp printer
tvornički isprinta 200-250 stranica ja sam sad s njegovim došao do oko 500
s tim da mi je smeće od software-a javilo da je prazan prije 4-5 mjeseci ali printa mali ko veliki

Đ!
05-06-2008, 00:34
Ma ludi ste, laserski printer i isprintaš par tisuća s jednim punjenjem koje košta 300tinjak kuna. Ma i više, evidentiram koliko često mijenjam toner i vidim da je između prva 2 prošlo 2 god. Da ne pričam koliko je kvalitetniji ispis. Okej, nije u boji al tak mi puca za to. :lol:

Löwin Lily
05-06-2008, 00:43
Meni je punjenje preko 500 kuna bilo za laserski.
Ali, ne bi ga mijenjala, hebeš boje..
Prednost laserskog je i ta što se ne razmazuju slova kad podcrtavaš markerom. :-D
A i nekako ljepše i čišće slova ispadnu.

Đ!
05-06-2008, 01:25
Meni je punjenje preko 500 kuna bilo za laserski.

Ma stavila si ga valjda tako davno da je bilo 500 kuna. Pojeftinilo u međuvremenu. :lol: Ma ne znam ja točno koliko košta, tu negdje. I istina za čišći ispis. Čak ovisi i o kvaliteti printera. Moj prastari HP printa bolje nego neki novi samsung. Istina, 8 strana po minuti dok samsung 20 i više al opet...

fat drummer
05-06-2008, 08:51
Ma ludi ste, laserski printer i isprintaš par tisuća s jednim punjenjem koje košta 300tinjak kuna. Ma i više, evidentiram koliko često mijenjam toner i vidim da je između prva 2 prošlo 2 god. Da ne pričam koliko je kvalitetniji ispis. Okej, nije u boji al tak mi puca za to. :lol:
ko je govorio o laserskom jebote? originalno punjenje za laser koje dođe 140 kuna? to je inkjet
nismo svi truli dekadentni staropurgeri da doma imamo lasere

Đ!
05-06-2008, 18:43
ko je govorio o laserskom hebote? originalno punjenje za laser koje dođe 140 kuna? to je inkjet

Znam da ste pričali o tintnim printerima al sam vam ja reko da se ne isplati i da si kupite laserski. Ionako ne košta puno ovih dana... Istina, tintni je fakat džabe u usporedbi s tim al ono, investicije i štednja, ovo ono. :lol:

fat drummer
05-06-2008, 18:44
odi se igrat s laserom staropurgeru

cho
05-06-2008, 19:00
wanna bet?
ne isplati mi se nikako :-D :-D

Đ!
06-06-2008, 00:51
ne isplati mi se nikako :-D :-D

A ono, spominju se brojke od oko 500 stranica s jednim punjenjem max. Bokte, koliko bi tonera potrošio samo na ejp. :lol: Kad smo ga kupovali, koštao je 3000 kuna što je fakat puno ali se isplatio višestruko. Dosada je isprintano 25849 stranica(sad sam baš isprintao onu testnu stranicu di pišu takve stvari :-D ) a stavljeno je cca 4 tonera, možda 5. Al jasno mi je da se tebi ne isplati jer ti ne treba. :-D Sad imaš laserskih od 700tinjak kuna koji printaju 12 po minuti bolje kvalitete od tintnog. I ne začepi se ako ga ne koristiš duže vrijeme. A kod tintnog mi se fino osušila tinta nakon mjesec dana.

MinesweePer
06-06-2008, 16:43
jel skužio netko na Google Earthu da je "sporna" granica između Hrv i Slo na Dragonji dodijeljena janezima?
gledam malo prije to i ono wtf??? hrv granični prijelaz, onaj Casino i "sporna" sela, sve to premješteno s onu stranu granice!!!! to janezi imaju prste u tome 100% :evil: :evil: :evil:

MinesweePer
06-06-2008, 16:53
evo i printskrin navedenog, žuta je guglova granica, a bijelu s crvenim tačkama sam ja označio, tj. taj između dio nam gugl krade :evil:
http://uploadslika.com//images/297260Clipboard01.jpg

veteran
06-06-2008, 16:56
s crvenim tačkama sam ja označio,

ja imam zelene tacke :D

al kak ti se dalo ici s tackama to oznacavat :?

mogao si samo na kompu to prepravit ;)

MinesweePer
06-06-2008, 17:14
pa radio sam to sa rulerom na gugl earthu, 2 minute posla, niti toliko, a drugačije niti ne znam napravit :(

veteran
06-06-2008, 17:50
kaj seres a maloprije si rekao da si to tackama radio :roll:

MinesweePer
06-06-2008, 18:08
pa radio sam sa tačkama od gugl rulera, vidiš na prtsc-u 6.71km, e to ti je ukupna dužina tog niza tački :lol:

malimrav85
06-06-2008, 21:10
Kad mi laptop pokaže wireless konekcije koje postoje, kak se ja nekome ubacim? spojim se na vezu ali net ne radi

Insomniac™
06-06-2008, 22:21
http://www.nasciturus.com/skripte-i-isp ... nload.html (http://www.nasciturus.com/skripte-i-ispitna-pitanja/medunarodno-privatno-pravo/medunarodno-privatno-pravo-ispitna-literatura/download.html)

jel bi mi mogao netko ovo skinuti,i reci dal moze ovo otvoriti?
jer puno ljudi mi se zali da ne mogu otvoriti,pa mi nije jasno :(

denzacar
07-06-2008, 03:05
Sjecate se ovoga (http://www.youtube.com/watch?v=XWaOy315Yks)?

Evo ga sad u upotrebi (http://www.pcpro.co.uk/blogs/2008/06/06/deep-zoom-proof-that-microsoft-is-still-capable-of-amazing-technology/).

Na dnu imate link da probate uzivo. Zahtijeva plugin od neka 4 MB.

malimrav85
07-06-2008, 14:55
Kad mi laptop pokaže wireless konekcije koje postoje, kak se ja nekome ubacim? spojim se na vezu ali net ne radi
netko?

veteran
07-06-2008, 15:44
netko?

a ono...trebas znat username i password...inace nikak...

@inso - moze ;)

erufu
07-06-2008, 15:54

Well, trebao bi se moci spojiti ako je mreza nezasticena sifrom.
Mislim da je ovo vjerojatno pitanje jacine signala, vjerojatno je toliko slab da ti komp pokazuje da si se spojio ali to ne pomaze puno ako je signal los tako da uopce ne otvara web.
Pogledaj na ikonici veze kolika je brzina u mbps kad si spojen, ako je jako niska onda je to to.
Mobile connect kartice su jos uvijek puno pouzdanije rjesenje za mobilni internet.
>.>

Insomniac™
07-06-2008, 16:34
netko?

@inso - moze ;)

danke...
neki su se tuzili da se ne moze skinuti,pa mi nije nista bilo jasno :cry:

Just a little bit
17-06-2008, 15:16
malo gledam auto radije i
npr
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=026904

u opisu piše IPOD, kaj to znači ? da mogu ipod konektat direkt u njega il kaj ? Znaci USB utor je ujedno i utor za ipod ?

Just a little bit
17-06-2008, 20:55
saznao, iz radija direkt ide kabel u ipod :-D

Đ!
17-06-2008, 23:46
saznao, iz radija direkt ide kabel u ipod :-D

Dobro si me podsjetio, nisam htio novi autoradio jer mi se nije dalo snimat CD-e, a samo radio već sad imam(doduše kazić al nikad kazete ne slušam). A pošto sad imam ipod... 8) Must have it... :smt040

Just a little bit
17-06-2008, 23:49
ja si danas kupio, nema više prženja muzike :smt109

Insomniac™
18-06-2008, 17:59
kaže mi profesor da u wordu postoji neka mogucnost da ti sam word automatski napravi sadržaj teksta....
Call me stupid,al ne znam kako i gdje to napraviti :smt010 :smt011

Alita
18-06-2008, 18:02
kaže mi profesor da u wordu postoji neka mogucnost da ti sam word automatski napravi sadržaj teksta....
Stupid. :-D
Prije lijen, sto je toliki problem napisati sadrzaj?
I da, ne znam uopce za tu opciju. :/
Sto nisi odmah pitao profesora gdje i kako je to xD?

Insomniac™
18-06-2008, 18:13
Stupid. :-D
Prije lijen, sto je toliki problem napisati sadrzaj?
I da, ne znam uopce za tu opciju. :/
Sto nisi odmah pitao profesora gdje i kako je to xD?

ja sam napisao rucno sadrzaj,al on kaze da je bolje to napraviti automatski....
Moj ogromni ego mi nije dopustio da ga pitam za pomoć :smt011