PDA

View Full Version : Tehnikalije

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17

cho
18-06-2008, 19:04
kaže mi profesor da u wordu postoji neka mogucnost da ti sam word automatski napravi sadržaj teksta....
Call me stupid,al ne znam kako i gdje to napraviti :smt010 :smt011

ak mislim na isto onda ti je to 'vako...
(hr.word)
umetanje->referenca-> indexa i tablica->tablica sadrzaja

fora ti je u tome kaj moras u tekstu za glavni naslov koristit naslov 1
za one podnaslove:naslov 2 itd..
tako da ti ovaj zna kaj da stavlja

probaj, ja idiot sam skuzio od prve

denzacar
18-06-2008, 20:32
kaže mi profesor da u wordu postoji neka mogucnost da ti sam word automatski napravi sadržaj teksta....
Call me stupid,al ne znam kako i gdje to napraviti :smt010 :smt011

ak mislim na isto onda ti je to 'vako...
(hr.word)
umetanje->referenca-> indexa i tablica->tablica sadrzaja

fora ti je u tome kaj moras u tekstu za glavni naslov koristit naslov 1
za one podnaslove:naslov 2 itd..
tako da ti ovaj zna kaj da stavlja

probaj, ja idiot sam skuzio od prve
Upravo tako...

Moras koristiti STILOVE kad prelamas text i sve radi super.
Ako si pak vec sve ukucao... ummm... mislim da ce ti biti lakse rucno. Ne... cek... ZNAM da ce ti biti lakse rucno. XD

BTW... ako ikad budete radili text koji treba imati index na kraju - ni za zivu glavu nemojte misliti da se to "MOZE KASNIJE". :badgrin:
Gledao sam profesionalce (i smijao se od muke u sebi) kako gube pola dana pokusavajuci da "izvaraju" software da to nekako automatski - citajuci poglavlje o indeksima jedne, pa druge knjige, pa onda prelazeci na drugi software.
Na-AH!
Index se radi ili tokom unosa teksta (lijepo ko covjek stavljas markere) ili kad sve zavrsis gubis 3-5 dana iscitavajuci text i rucno kucajuci index.

Fun times. :-D

veteran
18-06-2008, 22:55
kaj je index? :oops:

Đ!
18-06-2008, 23:21

Kaj nije sadržaj? :?

fat drummer
18-06-2008, 23:22
da! kužiš, ne možeš doć tu iz bosne i govorit bosanski da te mi ne razumijemo

malimrav85
19-06-2008, 00:28
skinuo sam jučer vatrenu liju i moram reć da radi osjetno brže od 2.xyz
:smt006

Insomniac™
19-06-2008, 00:39
skinuo sam jučer vatrenu liju i moram reć da radi osjetno brže od 2.xyz

krepani tvor koji je stajao tri dana na suncu je bio brzi od 2.xx

Đ!
19-06-2008, 00:59
Ja tu 2.xx nisam ni imao. Sa 1.5 sam prešo na 3.0. Načuo sam loše stvari od 2.xx pa reko... :lol:

denzacar
19-06-2008, 23:21

Index pojmova. Registar.

Sadrzaj je ono na pocetku (obicno, moze i na kraju), gdje imas naslove poglavlja isl. i broj strane na kojoj poglavlje pocinje.

Index je ono na kraju knjige (po pravilu), gdje su abecedno slozeni pojmovi, imena, lokacije ili sta je sve vec bitno - i kraj toga broj strane (i nekad i paragrafa) gdje se receni pojam prvi put pojavljuje unutar knjige, praceno sa jos par lokacija u knjizi gdje se kasnije pojavljuje.

Sadrzaj

http://i19.photobucket.com/albums/b169/urda002/TURNERcntp.jpg

Index

http://i19.photobucket.com/albums/b169/urda002/ise-am-ind1.gif

MinesweePer
20-06-2008, 09:16
vratih se i ja na vatrenu liju, super mi, IE ide opet u penziju :-D

Gospodin Pravokutnik
24-06-2008, 19:16
koji vrag je sa rapidshareom.Idem sada skidat nekaj i napise mi "Please enter the following code when downloading.This is for security reasons. Premium users can jump this step.". Problem je taj sto nema nikakvog koda za prepisat damn. Jel se nekom isto dogodilo?

* jos nesto,jel se moze gdje kontrolirat kada ce biti happy hour,bio je danas do 18h i jos ujutro....

Just a little bit
24-06-2008, 20:37
bas sam i ja zazujao prije par dana, ali meni se code otvorio s tim da moras prepisat samo ona slova/brojke koje pored sebe imaju sliku mačke :shock: :lol:

Insomniac™
25-06-2008, 10:20
bas sam i ja zazujao prije par dana, ali meni se code otvorio s tim da moras prepisat samo ona slova/brojke koje pored sebe imaju sliku mačke :shock: :lol:

Opet su promjenili kod za upisivanje...nema više mački
Ovaj novi kod je nemoguce pročitati,ja ga pogodio iz desetog puta :evil:

fat drummer
25-06-2008, 10:30
meni je neki dan bila kao neka opcija da od 6 slova moram nać one koje imaju mačke
jebeno glupo

Insomniac™
25-06-2008, 12:18
meni je neki dan bila kao neka opcija da od 6 slova moram nać one koje imaju mačke
hebeno glupo

Mačke su super fancy i jednostavne u usporedbi sa novom captchom....
ja ne znam kako to opisati,kao da citas slova iz reljefa
nesto tako

Trpinja
29-06-2008, 00:15
daklen kad ocu pokrenu cod multiplayer mi pise could not open the gl..make sure that you have the latest drivers for your video card from your manufacturers web site

fat drummer
29-06-2008, 00:32
pa no skini drajvere za karticu sunce mu poljubim

Trpinja
29-06-2008, 00:39
a vec sam ti prije rekao da ja neam pojma di se to skida i kako

fat drummer
29-06-2008, 00:41
a u vražiju mater... ajmo polako
koju karticu imaš

Trpinja
29-06-2008, 00:43
neam pojma :lol: .kako to mogu skuzit :?:

fat drummer
29-06-2008, 00:47
jebote ja sam msilio da ste vi hercegovci kao prirodno nadareni za ova govna
odi u start->contorl panel->system->hardware->device manager->display adapters

Trpinja
29-06-2008, 00:51
pise mi radeon 9600 pro family i
radeon 9600 pro sec family(microsoft corporation) :-D

fat drummer
29-06-2008, 00:55
a krasno
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/radeonx-xp

Trpinja
29-06-2008, 00:56
da i sta sad sa tim :lol: ..ne zimku,jel trebam otvorit link pa skinut nesta ili :?

Đ!
29-06-2008, 00:57
Za početak, probaj kliknut. :lol:

fat drummer
29-06-2008, 00:58
ne jeboga ja ja trebaš to gledat dok se ne pojavi isus krist u paruzijskoj slavi
desni klik na neki od ta dva, skini, instlairaj, prati upute

Tkach
29-06-2008, 01:02
Trpo i kompjuteri, vječni izvor zabave :-D

Trpinja
29-06-2008, 01:03
ok vidim da imam ta neka dva kurcakad otvori stranicu,al ne kuzim di da kliknem desnom tipkom misa.. :?
il gore da odem na installions instructions

fat drummer
29-06-2008, 01:05
jebam ti sve da ti sve jebem

Catalyst Software Suite

fat drummer
29-06-2008, 01:07
na bilo koji od ta dva, ovaj donji ti je manji jer nema popratni upravljački softver
daj samo nešto skini ko boga te molim

Trpinja
29-06-2008, 01:12
evo nesta sam skinuo..ako me nema za pol sata,znaci da ubijam stoku saveznicku :-D

Just a little bit
29-06-2008, 18:00
cod 2 ??? :-D

malimrav85
29-06-2008, 19:18
trpo, nije valjda da si uspio
kad ćemo se klat?

Just a little bit
29-06-2008, 20:29
mogli bi se veceras poklat :smt109

legal_neverland
02-07-2008, 17:35

Index pojmova. Registar.

Sadrzaj je ono na pocetku (obicno, moze i na kraju), gdje imas naslove poglavlja isl. i broj strane na kojoj poglavlje pocinje.

Index je ono na kraju knjige (po pravilu), gdje su abecedno slozeni pojmovi, imena, lokacije ili sta je sve vec bitno - i kraj toga broj strane (i nekad i paragrafa) gdje se receni pojam prvi put pojavljuje unutar knjige, praceno sa jos par lokacija u knjizi gdje se kasnije pojavljuje.

Sadrzaj

http://i19.photobucket.com/albums/b169/urda002/TURNERcntp.jpg

Index

http://i19.photobucket.com/albums/b169/urda002/ise-am-ind1.gif

vjerovatno je mislio na matiju babica

Gospodin Pravokutnik
07-07-2008, 15:56
Aj mi navedite neke dobre sajtove koje sadrze rapidshare linkove. Zasad koristim forumw....htio bih jos izvora

Đ!
07-07-2008, 19:16
http://www.phazeddl.com

Živio kompjutorski kriminalitet! :smt109 Danas sam dao pravnu pa sam pod dojmom. :badgrin:

Insomniac™
07-07-2008, 22:47
Hm
Pitanje za one malo programerski nastrojene
Ako trebat naci specificnu liniju unutar nekog filea,npr linija 2476 kako je nadete?
Jel ima koji hex editor ili nesto tako

Švabosanac
08-07-2008, 19:59
prvo sto mi pada na pamet je da file rename-as u txt i onda da trazis tu liniju :P
ali iskreno nemam pojma to je cisto intuitivno .....

fat drummer
08-07-2008, 21:04
prvo sto mi pada na pamet je da file rename-as u txt i onda da trazis tu liniju :P

CARE!!!!!

ctrl+f

malimrav85
09-07-2008, 23:07
4000kn me ispao komp na kraju
ispostavilo se da ram i hardove ne mogu spojit ni na jednu novu matičnu tj. mogu ali onda ništa od malo boljeg procesora i grafičke pa sve ide novo
:smt010

legal_neverland
10-07-2008, 23:13
Hm
Pitanje za one malo programerski nastrojene
Ako trebat naci specificnu liniju unutar nekog filea,npr linija 2476 kako je nadete?
Jel ima koji hex editor ili nesto tako

ovako nesto ?

ovo je preko dev c ++, on ima komandu da kad odes na search odaberes go to line...

http://img380.imageshack.us/img380/1833/80611176rx5.jpg

Insomniac™
11-07-2008, 11:11

to bi bila super ideja :)
Al problem je u tome sto kada program izbaci gresku,on napise nesto ovako :
Error in line 2747

Ne napise koji tekst je u toj liniji ....

ovako nesto ?

ovo je preko dev c ++, on ima komandu da kad odes na search odaberes go to line...
]

bas tako :)
odoh skidat to cuda

malimrav85
11-07-2008, 11:38
Novi komp:
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziT ... ra=1060006 (http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1060006)

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziT ... ra=1010134 (http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010134)

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziT ... ra=1130227 (http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1130227)

500gb harda
i
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziT ... ra=1730079 (http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1730079)

legal_neverland
11-07-2008, 11:46
.

ovako nesto ?

]

bas tako :)
odoh skidat to cuda[/quote]

prvo sam bila zbunjena jer sam preletila preko posta i mislila da trazis line countere, a to mozes besplatno downloadati.. :smt002

legal_neverland
11-07-2008, 13:06
odgovor nekome s prijasnjih stranica, mali mrav, tako nesto...

za krekiranje wireless-a potrebni su ti programi cain and abel te aircrack... također na chipsetu bežične mrežne kartice moraš imati određenu "marku" jer ne ide sa svima... (popis ti postoji na netu)...

a evo kako to izgleda "live" preko youtube-a...stimulativni filmic :D

http://youtube.com/watch?v=6PjDyJqA6hY

legal_neverland
11-07-2008, 13:10
jel se i vama dašava da na net.hr ne morete ugasit one šugave reklame koje se pojavljuju?
da, vatrenu lisicu koristim.

pa zasto si ne instaliras operu?
ona to jako lijepo rijesava.

legal_neverland
11-07-2008, 13:16
Dali postoji program koji ce napraviti kriptirani dio diska,u koji cu samo ja moci pristupiti ?

a ono, moze se sloziti, al za to je potrebno vise programa, barem koliko sam ja upucena...

npr. partition magic koji ce stvoriti tu particiju odnosno pod navodnicima "novi disk", a s nekim drugim programom ga kriptirati...

legal_neverland
11-07-2008, 17:06
dakle ovak...
u zadnjih tjedan dana svaki put kad upalim komp mi se pojavi neka poruka kao da imam krivotvorinu od windowsa na kompu.....

Ova kopija sustava Windows nije prošla provjeru originalnosti.
Ključ proizvoda pronađen na računalu je količinski ključ (VLK) koji je blokiran.
Ključ proizvoda je jedinstveni identifikator koji Microsoft dodjeljuje samo originalima sustava Windows. Ako ključ nedostaje, to može značiti da je softver krivotvoren, a računalo može biti napadnuto.

Ključ proizvoda sustava Windows pronađen na računalu je količinski ključ (VLK) koji je blokiran. VLK je vrsta ključa koji se licencira organizacijama koje će koristiti više kopija sustava Windows. Ako se VLK prijavi kao nestao ili izgubljen, ne može više proći provjeru i ne smatra se originalnim.

Vi ili organizacija za koju radite možda ste žrtve krivotvoritelja u sljedećim slučajevima:

Dobili ste računalo na kojem je VLK, ali s tvrtkom Microsoft niste potpisali ugovor o količinskom licenciranju ili
Vaša je organizacija kupila VLK od treće strane, ali nema ugovor o količinskom licenciranju s tvrtkom Microsoft.

Ako imate ugovor o količinskom licenciranju s tvrtkom Microsoft, vjerujete da koristite pravilan VLK dodijeljen vašoj organizaciji, a VLK koji koristite nije prijavljen kao ukraden ili izgubljen, obratite se administratoru sustava, distributeru za velike tvrtke ili savjetniku za softver kako biste prijavili problem.
ovo su mi pokazali kad sam kliknuo na neki prilozeni link.

kaj da radim ? :smt011 :smt009

reinstaliraj si windowse.

ja ti imam original, ako ti jos uvijek trebaju..

Švabosanac
11-07-2008, 17:50
sa ovim originalnim widowsima XP imas nekih drugih problema, naime tebi tvoj serijski kod koji si ti dobila vrijedi iskljucivo za tvoje racunalo, ako ga pokusas instalirat na drugo treba ti ili novi kod ili ces ih moc koristit samo nekih mjesec dana .... naravno imas na netu programe koji ti nadju na osnovi tvojih ugradbenih elemenata u kompu tvoj individualni kod, a mozes i nazvat neku sluzbu za korisnike i rec da si promijenio komp i da ti oni daju kod .... ali puno lakse ti je reinstalirat :-D

legal_neverland
11-07-2008, 17:53
sa ovim originalnim widowsima XP imas nekih drugih problema, naime tebi tvoj serijski kod koji si ti dobila vrijedi iskljucivo za tvoje racunalo, ako ga pokusas instalirat na drugo treba ti ili novi kod ili ces ih moc koristit samo nekih mjesec dana .... naravno imas na netu programe koji ti nadju na osnovi tvojih ugradbenih elemenata u kompu tvoj individualni kod, a mozes i nazvat neku sluzbu za korisnike i rec da si promijenio komp i da ti oni daju kod .... ali puno lakse ti je reinstalirat :-D

nazovi mene :-D

legal_neverland
11-07-2008, 17:56
pitanja (2): (iskljucivo za ljude koji tu redovito postaju) :-D

koji p2p koristite?
iskustva s hide ip programima....

Hira
11-07-2008, 18:19
Jel postoji takav program preko kojega bi mogao snimiti nešto što se reproducira u nekom playeru? Tipa nešto svira na youtube-u i onda ja pomoću tog programa od tog zvuka napravim mp3 fajl...

Zna netko kako to ide?

legal_neverland
11-07-2008, 18:24
Jel postoji takav program preko kojega bi mogao snimiti nešto što se reproducira u nekom playeru? Tipa nešto svira na youtube-u i onda ja pomoću tog programa od tog zvuka napravim mp3 fajl...

Zna netko kako to ide?

pa skines file s youtube, a to ti je fll. format, iz njega prebacis u mpeg (to je video format), iz toga izvuces mp3...

Švabosanac
11-07-2008, 18:26
lime wire .... zasad mi je bio najbolji ( u usporedbi sa kazaa i shareazaa )
no da... imam ja originalne windowse i par kompova doma pa sam isprobavo svasta uostalom i taj programcici kaj sam naveo :P
ali po meni je najbolje skinut negdje zadnju verziju (cracked) i ne update-at vise .....

legal_neverland
11-07-2008, 18:29
lime wire .... zasad mi je bio najbolji ( u usporedbi sa kazaa i shareazaa )
no da... imam ja originalne windowse i par kompova doma pa sam isprobavo svasta uostalom i taj programcici kaj sam naveo :P
ali po meni je najbolje skinut negdje zadnju verziju (cracked) i ne update-at vise .....

edit za prethodni post: radi se o video converterima..

znas li gdje se mogu skinuti krekirani programi za mac?

reansw: kaazu nikad nisam koristila zbog spywarea, lime ware je super za glazbu, a torrenti za filmove...ipak imam dc++

Hira
11-07-2008, 18:46

Zna netko kako to ide?

pa skines file s youtube, a to ti je fll. format, iz njega prebacis u mpeg (to je video format), iz toga izvuces mp3...

Oprosti a kako se skida file s youtube-a?

Insomniac™
11-07-2008, 21:13

koji p2p koristite?

Peerguaridan je smece...
A gamad iz BSA i ostalih su ionako presli na dinamicke ip adrese tako da neam koristi...
Ja koristim torente i RS....

sto se tice onog drugog pitanja oko you tube-a,
keepvid.com
flv player
i to je to

Alita
12-07-2008, 01:46

Zna netko kako to ide?

Ili iz flv-a firektno izvuces mp3.
:lol:
mpeg je video format??? Nee! : O!!!
...
p2p davno vec ne koristim, bzvz su mi postali. Uslz krep.
A ni nista ne gledam preko streaminga, streaming je lejm ako nesto hocu gledati vise puta.
Za razliku od recimo, dodjele Oscara.

Cheesyp00f
12-07-2008, 02:14

koji p2p koristite?
Soulseek je najbolji za nešto opskurnije stvari koje je jako teško inače nać, za sve ostalo postoje torrenti. Ne vidim zašto bi u RH pokušavala si sakrit IP, pa neće te nitko tu ulovit zbog skidanja ;)
Inače G8 pokušavaju neki dogovor sklopit po kojemu bi mogli bez naloga svima na granicama pregledavat iPode ili laptope u potrazi za piratskim sadržajima i još neki nadzor nad internetom postavit :evil:
http://torrentfreak.com/g8-pushes-anti- ... nt-080710/ (http://torrentfreak.com/g8-pushes-anti-piracy-trade-agreement-080710/)

Insomniac™
12-07-2008, 11:23
Ne vidim zašto bi u RH pokušavala si sakrit IP, pa neće te nitko tu ulovit zbog skidanja ;)

Carnet redovito terminira korisničke račune zbog skidanja nelegalnog sadržaja....

Cheesyp00f
12-07-2008, 12:56
Ne vidim zašto bi u RH pokušavala si sakrit IP, pa neće te nitko tu ulovit zbog skidanja ;)

Carnet redovito terminira korisničke račune zbog skidanja nelegalnog sadržaja....
Nisam na Carnetu niti ću ikada biti :-D

Insomniac™
12-07-2008, 13:46
Šteta,jer mozes imati 5 MB/ 512 flat za jednu kn

Đ!
12-07-2008, 14:44
Šteta,jer mozes imati 5 MB/ 512 flat za jednu kn

Cmon, kad tad će i omraženi T-com sniziti cijene i povećati brzine pod pritiskom konkurencije. I ne vjerujem da će to biti tako daleka budućnost.

Insomniac™
12-07-2008, 15:22
[quote="Insomniac™":f0vqkyjw]Šteta,jer mozes imati 5 MB/ 512 flat za jednu kn

Cmon, kad tad će i omraženi T-com sniziti cijene i povećati brzine pod pritiskom konkurencije. I ne vjerujem da će to biti tako daleka budućnost.[/quote:f0vqkyjw]
DIES INCERTUS AN, INCERTUS QUANDO

meni prijateljica vec sad surfa preko iskona i carneta za 1 kunu

Đ!
12-07-2008, 16:56
DIES INCERTUS AN, INCERTUS QUANDO

Joj nemoj, molim te. :smt009 Da je neka druga firma posrijedi, nebi te bilo za čut. Zar ne vjeruješ u nevidljivu ruku? :lol: Dies certus an, incertus quando. I to ti je presumptio iuris et de iure. :smt005

Alita
12-07-2008, 17:00
[quote="Insomniac™":2zw8qhym]DIES INCERTUS AN, INCERTUS QUANDO

Joj nemoj, molim te. :smt009 Da je neka druga firma posrijedi, nebi te bilo za čut. Zar ne vjeruješ u nevidljivu ruku? :lol: Dies certus an, incertus quando. I to ti je presumptio iuris et de iure. :smt005[/quote:2zw8qhym]
A dotad ces mirno sjediti i cekati...i preplacivati.
mmm.
Sieg T-com.

malimrav85
12-07-2008, 17:03
stara matična je imala 3 audio uključka i kad sam ukopčao kućno kino od kompa prepoznala je da je to 4.1 sustav
nova ima 7.1 zvuk i 6 uključaka i ako u programu odaberem da je 4.1 sustav i ukopčam ga u komp mogu izabrati samo da su to prednji ili stražnji zvučnici.
ne želi prepoznati da svih 4 zvučnika ima jedan uključak
kak da ga sjebem?

Đ!
12-07-2008, 17:13
A dotad ces mirno sjediti i cekati...i preplacivati.

A ono, ne čini mi se nešto abnormalno skupo 178 kuna za flat na 2 kompa bez nekakvih većih formalnosti plus što silom prilika imam maxtv pa moram imat t-com. Dakle, sjedim dalje i čekam... I btw, ovaj carnet-iskon nije za kunu nego za 100(ili sam ja krivo shvati ovaj cjenik (http://www.iskon.hr/za_kucu/ostale_usluge/duo_carnet/cjenik)). Jest jeftinije al neda mi se tlačit s time.

Insomniac™
12-07-2008, 18:28
100 kuna ti je cijena pretplate za telefonski prikljucak,i flat rate-a.
Znaci 100 kn platis za 5/512 flat
Koliko bi te dosao flat 4 ili 6 MB (mislim da tcom nema 5 MB) i telefonski priključak

Alita
12-07-2008, 19:25
ne znam, nije ovaj SUSE los...
Ali mi je xubuntu prirastao srcu...
I ovaj interface je malo gej...

Yes, pisem s live cda.
Nemam ni OS jos. Bwahahaha!

...mislim da cu ipak uzeti Xubuntu...
Ima tko prijedlog...upitnik.
..americanska tipkovnica pfuj..

legal_neverland
12-07-2008, 20:27
[/quote]
...
A ni nista ne gledam preko streaminga, streaming je lejm ako nesto hocu gledati vise puta.
Za razliku od recimo, dodjele Oscara.[/quote]

Initial video and audio compression standard

c/p :roll:

Alita
12-07-2008, 20:40
...
Za razliku od recimo, dodjele Oscara.

Initial video and audio compression standard

c/p :roll:
A ja misla da je mpeg-2 ili mpeg-4 bio prije mpega. Znas, ono, prvo 2 pa 4 pa nista.
Logika mi je uvijek isla, ne?
As for teh eyroll, ne mozes ni poceti shvacati kolik je zapravo :lol:
wuwi~~~~
where oh, where is teh pwnerer to help me with my zuze-xubuntu probljem?

@LN, daj si sredi tagove >_>

denzacar
13-07-2008, 04:55
A ja misla da je mpeg-2 ili mpeg-4 bio prije mpega. Znas, ono, prvo 2 pa 4 pa nista.
Ne ne ne... jednacina ide 2 pa 4 pa slovo. X, Z ili Y po mogucnosti.

Ili jos bolje... 2,4,6,8 pa X. Aaaaah... yessss... daaa... to je ono pravo...

Ima tko prijedlog...upitnik
Well... meni je to sve ista bagra. Svako svoga konja hvali a sve je u osnovi Linux. Jer je.... ha-HA! - Linux. XD

Prakticki sve sto ima jedna distribucija mozes uglaviti i u drugu.
Ili ako vec ne postoji a ti si hacker bez socijalnog zivota - prekompajlirati to sto ti treba kako bi radilo na TVOJOJ distribuciji.
Meni licno sto se desktop environmenta tice i KDE i Gnome djeluju kao poor man's OSX. BTW... oba imas u SUSEu. Xubuntu je Gnome.
Ako ti treba tema za X-e... http://themes.freshmeat.net/browse/930/

Then again... Ja sam naklonjen windowsima i ako se vec mora a vec neko drugi placa hardware - OSXu. :p
No... jelda... cisto zbog Photoshopa. :lol:

Ako jednog dana Adobe izda Adobe pakete za Linux tad mozda predjem s windowsa na Linux.
Tad ce takodje biti i kraj Macova kao platforme. XD
Dotad... Linux je sto se mene tice za servere i servisiranje. :P

Oh and yeah... ? - je dole desno.. na crtici. :P
Ja uvijek koristim EN tastaturu. Navika s Macova. Korisna na nepoznatim OSovima i tastaturama.
They ARE made to type English FIRST. :lol:

erufu
13-07-2008, 13:58
ne znam, nije ovaj SUSE los...
Ali mi je xubuntu prirastao srcu...
I ovaj interface je malo gej...

Yes, pisem s live cda.
Nemam ni OS jos. Bwahahaha!

...mislim da cu ipak uzeti Xubuntu...
Ima tko prijedlog...upitnik.
..americanska tipkovnica pfuj..

Fedora jest najbolsha.
No mene mučeju neke druge muke.
Nejmli, zasto bi itko isprešao 743 megabajta avi filma ako je cd standard 700!
Pasmater kodersko retardirani! Imajte na umu nas optičkomedijskočitački zakinute!

Alita
14-07-2008, 18:51
Fedora nije najboljsha. :p
No sad da pitam, zna li netko nacin na koji bi Amarok radio na windowsima?
Nisam previse njuskala o tome, ali ako netko slucajno zna bilo bi divno. :-D
edit: xD.
Izgleda da su to sredili u drugoj verziji.
...koja je jos alpha. :S?
Jej.. WIP.

malimrav85
17-07-2008, 19:23
na novom hardu, zbog nove matične i tog novog harda upravo skida 22MB/s
:shock:
:-D

glupko
21-07-2008, 16:29
što misite o bnetovoj usluzi 3u jednom..kabelska,telefon,flat..ima boljih?

fat drummer
21-07-2008, 19:30
okej je i tv i net.. za telefon ne znam

nego, teoretski, kada bih teoretski htio instalirat vistu, jel ima netko odvas neki dobar torrent s kojeg bi ju mogao skinuti, a da nije potrebna kasnije jebena aktivacija

Lucius Veratius
21-07-2008, 19:45
Upravo skidam jednu verziju koju svi hvale. SP1 + aktivacija, a navodno se može i apdejtat od Microsofta bez da ti itko prikenja. Radi i boot.Javim ti sutra koji su domovi.
Sada koristim običnu (bez SP) ultimate verziju Viste na kojoj mi nije uspjela aktivacija (prema uputama koje sam dobio s njom), niti boot.

tapir_u_magli
21-07-2008, 20:29
Fedora nije najboljsha. :p
No sad da pitam, zna li netko nacin na koji bi Amarok radio na windowsima?
Nisam previse njuskala o tome, ali ako netko slucajno zna bilo bi divno. :-D
edit: xD.
Izgleda da su to sredili u drugoj verziji.
...koja je jos alpha. :S?
Jej.. WIP.

http://windows.kde.org/

probaj s tim. mozda...

taj amarok je jako fin i fancy. no, ja vise voli foobar2000. steta sta to nije portano na gnjilux,a on i wine se bas i ne vole.

Upravo skidam jednu verziju koju svi hvale. SP1 + aktivacija, a navodno se može i apdejtat od Microsofta bez da ti itko prikenja. Radi i boot.Javim ti sutra koji su domovi.
Sada koristim običnu (bez SP) ultimate verziju Viste na kojoj mi nije uspjela aktivacija (prema uputama koje sam dobio s njom), niti boot.

imho

windoze obavezno prije instalacije treba uškopiti s nliteom (http://www.nliteos.com/).

Alita
21-07-2008, 23:40
http://windows.kde.org/

probaj s tim. mozda...

taj amarok je jako fin i fancy. no, ja vise voli foobar2000. steta sta to nije portano na gnjilux,a on i wine se bas i ne vole.

Puno hvala! Cini mi se da bi nesto moglo biti od toga weee~
Amarok je meni *_*.

malimrav85
22-07-2008, 17:03
Može mi neko objasnit razliku između ova 3?
tj. zašto ovaj od 4gb,8gb i 80gb koštaju skoro isto?
http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=10918

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=023251

http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=7000142
:?

Cheesyp00f
22-07-2008, 18:09

Prvi je iPod Classic, drugi iPod Nano druge generacije a treći iPod Nano treće generacije. :)

Lucius Veratius
22-07-2008, 18:52
Ništa od ove moje Viste danas. Daunloudao sam tek 44%. Mislim da će sutra popodne biti gotovo, jer se povećala brzina.

Insomniac™
22-07-2008, 20:21

ako hoces,preporucim ti dobrog dilera elektroničkom robom na ebayu,dobijes ipod nano III generacije za 500 kuna, a ipod stiže do tebe u roku od 7-10 dana

malimrav85
22-07-2008, 23:52
Ok...
Žalio sam pitat kak to da je 4,8 i 80 gb po istoj cijeni?
Ako bi išta uzeo uzeo bi ovaj od 80gb

Đ!
23-07-2008, 00:40
Razlika je u cijeni zato što je taj od 80 GB prastar i zato jer je ogroman. :lol: Trebaš oružani list. :lol: Doduše, trebaš i za ipod touch al hej, bar ima touch screen i wlan. :D Meni je moj nano 3. generacije super i baš me briga. :D

malimrav85
23-07-2008, 00:48
znači samo je velik?
ma boli me kita za to, rađe uzmem nešto veće i 80gb nego nešto kaj je malo i ima 4 ili u najboljem slučaju 8gb
da ziher
:smt005

Đ!
23-07-2008, 01:03
E da, još je u boji i možeš gledat filmiće i slike i imaš neke igre(mada neznam dal ih ima i taj stari). A ono, što očekuješ od mp3 plejera, da leti or what? :lol: Al fakat je velik, da ih vidiš jedan uz drugog šokirao bi se. :lol: Al boli mene đon, nemam 80 GB mjuze i nemam takav džep da ga spremim. :lol: Plus kaj patim na high tech gadgete plus ak su ovak kul i fensi... Mada mi se ipod touch ili iphone ne sviđaju.

Insomniac™
23-07-2008, 01:04
znači samo je velik?
ma boli me kita za to, rađe uzmem nešto veće i 80gb nego nešto kaj je malo i ima 4 ili u najboljem slučaju 8gb
da ziher

samo koliko je meni poznato,ipod-i sa diskom posebno ovi prvih generacija bas i nisu nesto dobro tolerirali padanje,trešnju i takve stvari :-D
znači ako ga mislis koristiti dok trčiš,vježbaš ili nešto tako bolji ti je izbor nano....

Švabosanac
23-07-2008, 01:28
stari, ja nebi uzeo ovaj od 80 GB... mislim realno, tesko da ces to napunit pod normalnim okolnostima ( dakle ako ga ne koristis kao prijenosni hard ... a i tu imas puno boljih opcija) a cak i da to napunis mjuzom, tesko da ces sve preslusat u jednom komadu ... a cak i kad bi to uspio, tesko da bi ti baterija drzala tolko .....
ne treba ti a ovo ima ekran u boji, pustas si spotove, stavis neki filmic etc... po meni bolji izbor ... kak oces ...

malimrav85
23-07-2008, 03:22
Apple Ipod Classic 80GB Black
Gotovina: 1.634,37 kn

Opis:
2.5-inch (diagonal) color LCD with LED backlight 320-by-240-pixel resolution at 163 pixels per inch Audio Frequency response: 20Hz to 20,000Hz Audio formats supported: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, and 4), Apple Lossless, WAV, and AIFF User-configurable maximum volume limit Video H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Baseline Profile up to Level 3.0 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats Headphones Earphones Frequency response: 20Hz to 20,000Hz Impedance: 32 ohms Mac system requirements Mac computer with USB 2.0 port Mac OS X v10.4.9 or later iTunes 7.6 or later5 Windows system requirements PC with USB 2.0 port Windows Vista or Windows XP Home or Professional with Service Pack 2 or later iTunes 7.6 or later5 Languages Czech, Danish, Dutch, English, Finnish, French, German, Greek, Hungarian, Italian, Japanese, Korean, Norwegian, Polish, Portuguese, Russian, Simplified Chinese, Spanish, Swedish, Traditional Chinese, and Turkish Additional language support for display of song, album, and artist information: Bulgarian, Croatian, Romanian, Serbian, Slovak, Slovenian, and Ukrainian Environmental requirements Operating temperature: 32° to 95° F (0° to 35° C) Nonoperating temperature: -4° to 113° F (-20° to 45° C) Relative humidity: 5% to 95% noncondensing Maximum operating altitude: 10,000 feet (3000 m) Input and output Dock connector 3.5-mm stereo headphone jack Power and battery6 Built-in rechargeable lithium ion battery Playback time (80GB model) Music playback time: Up to 30 hours when fully charged Video playback time: Up to 5 hours when fully charged
Kaj nije to da može video puštat?

Jedini minus mu je kao što kaže inso kaj ima hard disk a ova 2 rade na flash pa ih ne jebe ništa.
Ali recimo i da izbacimo ovaj 80gb iz igre,zbog tog hard diska kao.
Kak su ovaj od 8 gb i 4gb ista cijena?

Koji kurac?
Jel ja nešto ne vidim?

Iako realno ako za iste pare dobijem 8 ili 80gb uzeo bi 80 ma kak god velik bio jer tak i tak imam 1mb mp3 player koji mogu nosit na trčanje jer u teretani bi i ovaj velki radio pošto je običan discman ok radio.

Mislim, nemam namjeru ništa sutra kupovat ali malo sam gledao cijene pa me zanimalo di je fora.
Čekam da omv krene po inu

Insomniac™
23-07-2008, 10:21
Kak su ovaj od 8 gb i 4gb ista cijena?

Ovo bi trebao biti ipod nano druge generacije,
ovo bi trebala biti treća
AFAIK

U prijevodu, HG šrot je đubre koje skupo pokušava prodati ono sto vani košta 50 $ :-D

Đ!
23-07-2008, 11:15
Isss, ne vjerujem da hgspot prodaje taj stariji za istu cijenu. :smt005 I to još od 4 gb. Hebote lopova. :lol:

glupko
23-07-2008, 20:05
Odlučio sam se za Bnetovu 3D uslugu..225KN..nadam se da neću požaliti :roll:

Lucius Veratius
23-07-2008, 21:21
Skinuo sam Vistu. Nisam našao viruse (koristim F-Secure). Zajeb je kaj već imam instaliranu verziju Viste bez SP pa mi nudi samo clean installation. Sad moram prvo spržit par stvari koje ne bih volio izgubit.

Evo linka:
http://www.torrentz.com/f07b9f225ffe69b ... ea4c97559f (http://www.torrentz.com/f07b9f225ffe69bb11a13bc2644af1ea4c97559f)

MinesweePer
27-07-2008, 22:08
jel isplativo uzet vanjski hard od 500GB za 90€?

Đ!
27-07-2008, 23:35

Definitivno. Mada bi ja sebi uzeo eksterni od tipa 160 GB jer je malog formata i zato jer imam 250 eksterni + 80 interni. Ono, tek toliko da mogu prenosit malo veće količine podataka jer imam usb od 2 GB samo.

Lucius Veratius
28-07-2008, 01:50
Program za aktivaciju Viste:
http://www.torrentz.com/3ec4c7163adb522 ... 2ab7ed60d5 (http://www.torrentz.com/3ec4c7163adb522779533a987fb8332ab7ed60d5)

Meni sve radi normalno. Nisam našao virus (F-Secure).
Čitam komentare i vidim da svima radi, samo su oni koji imaju Avast antivirus dobivali poruke da file ima virus. Taj Avast je btw najveće govno od programa s kojim sam se imao prilike susresti. Jednom sam ga imao instaliranog i posve mi je sjebao komp. Nisam ga čak ni mogao obrisati do kraja, uvijek bi se pojavio odnekud. Baš kao kad na cesti staneš u govno pa ti uđe u svaku poru na tenisici.

Insomniac™
30-07-2008, 16:07
Blackberry nema nekog smisla osim ako se ne prima dnevno par desetaka mailova
jelda ?

Švabosanac
31-07-2008, 18:48
kak ne ? s tim si fensi ....

Insomniac™
31-07-2008, 20:38

Radije si budem fency sa samsung Duos mobitelom
Korisno nego black berry

fat drummer
02-08-2008, 16:37
Program za aktivaciju Viste:
http://www.torrentz.com/3ec4c7163adb522 ... 2ab7ed60d5 (http://www.torrentz.com/3ec4c7163adb522779533a987fb8332ab7ed60d5)

Meni sve radi normalno. Nisam našao virus (F-Secure).
Čitam komentare i vidim da svima radi, samo su oni koji imaju Avast antivirus dobivali poruke da file ima virus. Taj Avast je btw najveće govno od programa s kojim sam se imao prilike susresti. Jednom sam ga imao instaliranog i posve mi je sjebao komp. Nisam ga čak ni mogao obrisati do kraja, uvijek bi se pojavio odnekud. Baš kao kad na cesti staneš u govno pa ti uđe u svaku poru na tenisici.

a ništa, kupio sam original
da jesam
jesam
ultimate
hahahahahaha
eto mi ga na

Gospodin Pravokutnik
02-08-2008, 18:40

Definitivno. Mada bi ja sebi uzeo eksterni od tipa 160 GB jer je malog formata i zato jer imam 250 eksterni + 80 interni. Ono, tek toliko da mogu prenosit malo veće količine podataka jer imam usb od 2 GB samo.

zemi si ovaj,bas je kul http://www.net.hr/tehnoklik/page/2008/0 ... 01006.html (http://www.net.hr/tehnoklik/page/2008/07/30/0001006.html)

Lucius Veratius
15-08-2008, 23:34
a ništa, kupio sam original
da jesam
jesam
ultimate
hahahahahaha
eto mi ga na
Sad nećeš imati za školarinu. :-D

Maat
15-08-2008, 23:59

vraga! moj stari ima taj blekberi, koje je to cudo e.. ok, ja sam minimalist kad se radi o mobitelu, samo nek sto prije mogu napisat poruku i nazvat, al covjece, taj blekberi...! :shock: par puta sam bila prisiljena koristit se njime, pa to ne znas sta da stisnes, imas dvije sekcije tipkovnice, tipkice tak male da moras spenadlom pikat, inace kad pises poruku stisnes dva gumba istovremeno, umjesto da posaljes poruku upalis radio i lansiras letjelicu :smt087

Švabosanac
16-08-2008, 03:44
yeah,probo sam,no nije nis posebno, korisno za neke, meni osobno nepotrebno....
pa i nisu tolko male tipke, ko u norm mobitela , samo sto ih ima gro i stisnuti su ful .....
radje bih i phone.... makar bio apple-ov ......

Insomniac™
16-08-2008, 14:52
radje bih i phone.... makar bio apple-ov ......

i-phone je precjenjeno smeće...
Izgleda lijepo,al to je više manje to.

Švabosanac
17-08-2008, 14:07
frend mi ga posudio na dan, mou ti rec da i nije tolko smece .....
ima malo previse funkcija za obicnog korisnika, ali ako ti se neda furat laptp svuda sa sobom ako zelis nekaj obavit, toplo preporucam .....
a blekberia tuce na svakom koraku ...

Insomniac™
17-08-2008, 14:55
frend mi ga posudio na dan, mou ti rec da i nije tolko smece .....
ima malo previse funkcija za obicnog korisnika, ali ako ti se neda furat laptp svuda sa sobom ako zelis nekaj obavit, toplo preporucam .....
a blekberia tuce na svakom koraku ...

Nisam još probao uživo,ali svi koji su nabavili jako hvale one male laptope. One što ih vip reklamira i prodaje za 1599 kuna.
Asus EEC ili nesto tako.
Iphone vidio, igrao se malo sa opcijama, fancy,al ništa što konkurencija već nema (podsjeća me na na I-pod po tom pitanju). Jako fino dizajniran,al to je vise manje to. Onaj touch screen je vječan izvor frustracija.
Ostat će mračni predmet želja za fancy šmency ekipu koja želi biti in.....
Osim toga, Iphone i blackberry su namjenjeni za totalno druge korisnike (barem za sada).

Insomniac™
19-08-2008, 21:46
Daklem, gledao sam sve ove usporedbe, tablice i ostale gluposti. Nije mi bas pomoglo u shvaćanju i razlučivanju.
Po vama,koja je mreža jeftinija. Teletina ili Tomato ?
Čuo sam da u zadnje vrijeme Tele ima problema sa mrežom,jel to istina ili?

hvala

denzacar
20-08-2008, 02:23
Valley just got a lot shorter (http://www.youtube.com/watch?v=bLiX5d3rC6o).

HD verzija ovdje:
http://www.awntv.com/videos/image-metrics-emily-project

malimrav85
26-08-2008, 22:15
Moj diler boje kod kojeg sam već 5 godina ima i svoj web sad. Ponosan sam. :smt010
Ujutro sam ga nazvao oko 11 u 14h je boja bila pred ulazom. Ooooooh yeah 8)
http://www.macula.hr/

hermogen
30-08-2008, 15:54
moja rang lista mobitela
1. Nokia Nokia i definitivno Nokia (imao sam ih 3 dosad; trenutno imam 5200 i jako sam zadovoljan)
2. Sony Ericson (malo je prekompliciran)
3. Siemens
4. Motorolla
LG nisam probao

Insomniac™
31-08-2008, 14:42
Siemens imao, žali boze para
Motorole komplicirane do zla boga...
Nokie su jako kul sa super funkcijama,al za neki malo bolji model trebas istresti para i para
Jedina stvar koja mi se svida kod SE je baterija, onaj njihov batrljak za upravljanje menijima je izasao iz tamnica španjolske inkvizicije
Samsung mi je nekako optimalni odnos cijene i kvalitete i dizajna

Đ!
31-08-2008, 15:12
Jedina stvar koja mi se svida kod SE je baterija, onaj njihov batrljak za upravljanje menijima je izasao iz tamnica španjolske inkvizicije

Nema ti toga više. Bar ne na mom, enivejz. :lol: Al mislim da su općenito odustali od toga.

http://www.wirelessguide.org/sony/images/sony-k850i.jpg

Insomniac™
31-08-2008, 15:18
Ono je bilo užasno....
Nakon dva dana K-600I vratio sam se svom samsungu

Đ!
31-08-2008, 15:20
Cmon, tak gadno nije. :lol:

Insomniac™
31-08-2008, 15:51
Cmon, tak gadno nije. :lol:

Imas pravo,gore je od gadnoh....Jedina dobra stvar zasto je to cudo sluzilo je da si mogao igrati onaj Sega Tenis ... :-D

Đ!
31-08-2008, 15:58
A neznam, imao sam 2 mobitela sa tim joystickom i nikad problema.

Švabosanac
01-09-2008, 12:45
moja rang lista mobitela

3. Siemens

ti nisi normalan ako ove uredaje uopce uvrstavas medju mobitele ....
trebalo bi im dat naziv "bacipareumenemašina"
simensova proizvodnja mobitela je s pravom propala

hermogen
02-09-2008, 01:46
motorrola je ubi bože, probao jednom i nikad više. zvučnici su otišli već nakon godinu dana, možda i manje, 2 put bio na popravku...
prije kojih 6 godina siemens C45 mi je bio i više nego dobar, ali kasniji modeli su bili sve lošiji.

MinesweePer
02-09-2008, 21:03
zasto su tu u nas externi diskovi tolko skuplji nego vani? 'bemti prek 100€ za 320GB u vemilu u rijeki, u kopru 80€ za 500GB, zad mi žao što ga nisam uzo :(

tj ima i kod nas dosta povoljnih, viđo sad na nabavi točka net

Švabosanac
03-09-2008, 01:46
zivis u rieci jebo te eto zasto je skupo, treba nabavljat iz italie ta sranja ....

MinesweePer
06-09-2008, 14:22
jel skino neko gugl chrome? kaki je? ja ga upravo skidam...

Insomniac™
06-09-2008, 15:37
brz je
jako brz

fat drummer
06-09-2008, 19:58
upravo smurfam preko njega... ima dobrih opcija, samo treba se malo upoznat s istima

google je napravio dobar posao, ne bih se začudio da ovo bude kraj fajerfoksa

sickboy
06-09-2008, 20:00
E sad, to je beta...
jel se isplati skinut i prec na to?

fat drummer
06-09-2008, 20:03
ne, okej je... fakat je...
skini pa probaj

Insomniac™
06-09-2008, 20:04
upravo smurfam preko njega... ima dobrih opcija, samo treba se malo upoznat s istima

google je napravio dobar posao, ne bih se začudio da ovo bude kraj fajerfoksa

vjerojatno i hoće. IE nece puno ugroziti.
zamisli si samo kakva je to reklama,

"Here is our new product called Chrome, its free and great,please download it "
I to stavi na početnu stranicu googla....

Fale mi doduse neke opcije tipa adblock,flashblock sto ima firefox,al to ce valjda dodati
E sad, to je beta...
jel se isplati skinut i prec na to?

pa ne još u potrpunost prijeći...
al je kul i ludo brz :)

fat drummer
06-09-2008, 20:09
tim više što će vjerojatno uskoro nabacat hrpu addonova, a ff je postao malo zamoran sa svim slinim apdejtovima i sigurnosnim rupama

Insomniac™
06-09-2008, 20:15
tim više što će vjerojatno uskoro nabacat hrpu addonova, a ff je postao malo zamoran sa svim slinim apdejtovima i sigurnosnim rupama

FF je takav gutač memorije nakon sto se otvori 10 tak tabova da se IE ne bi posramio
Mene je odusevila brzina kojom Chrome ulazi u inbox foruma,nema nikakvog renderiranja,ničega
Što bi značilo da IE i FF nisu dobro optimizirani...
Npr kada na firefox zelim pogledati pm,treba mi par sekundi dok otvori poruku
Chrome to radi trenutno

malimrav85
08-09-2008, 00:55
kako roka kroma
ludilo

Alita
08-09-2008, 01:04
Google je novi Microsoft.
Samo sto ima pristup privatnim podacima.
Vise od Billa. :lol:

denzacar
08-09-2008, 02:45
Google je novi Microsoft.
Samo sto ima pristup privatnim podacima.
Vise od Billa. :lol:

O da...

Chrome npr. instalira google updater koji ostaje i kad skines Chrome. I javlja se Googletu.
Spojimo to sa predivnom opcijom da svaka instalacija Chromea ima svoj ID, koji se kad se prvi put logujete u Gmail veze za vas account...
Elem... Google zna gdje ste (preko IPa), ko ste i ko vam je drustvo (preko gmaila) i kakvu pornografiju volite (preko Chromea). I ZNA da za tastaturom jedna te ista osoba. Ili bar neko sa svim potrebnim passwordima. :P
Google zna o vama vise nego rodjena mati. :smt005

Sandboxani procesi za tabove i poboljsana Java jesu lijepe stvari, ali ne toliko lijepe da skacem na Googleovu betu.
Chrome je open source. Doci ce sve to i na Firefox.
Dotad... Firefox ne javlja Googleu za kakvom pornografijom surfam. I ima ad blockere.

erufu
08-09-2008, 13:35
Chrome npr. instalira google updater koji ostaje i kad skines Chrome. I javlja se Googletu.

A google desktop?
Izrada baze podataka svih fileova na svim particijama radi lakseg trazenja kasnije?

Mene je Firefox 3 jako razocarao. Mislim, jesam FFX entuzijast ali je trica neupotrebljiva.
Presao sam na Operu >.>

fat drummer
08-09-2008, 22:38
ma google nije zao

suni
08-09-2008, 22:41
Presao sam na Operu >.>

ti nisi čovjek. :smt010

ta opera je zlo, ne sjeda nikako.

Hira
09-09-2008, 17:24
šta fali firefox-u? :?

Insomniac™
13-09-2008, 11:06
Dobio sam ovaj novi Samsung što može primtii dvije kartice istodobno

Mobitel je strava,jako dobro su to rijesili kad se uzme u obzir da je to prvi mobitel sa dvije kartice od neke poznate tvrtke.Prebacivanje između dva broja je trenutno, samo se pritisne tipka.
Sve u svemu,ako imate više mobitela i telefonskih brojeva,obvezno pogledajte samsung D880

cho
13-09-2008, 13:37
sad samo cekam da ekipa kupi 2 takva, ap da ima sve moguce mreze..pa ti sad nazovi nekog ili zapamti koju tarifu imas :-D

idem guglat
btw.koliko $, jesi zadovoljan?
ono, nekak ne vjerujem bas samsunzima :-D al ni ova nokija mi bas nije bajna ko prosla, tak da su opcije za iduci telefon jos otvorene

Insomniac™
13-09-2008, 19:52
btw.koliko $, jesi zadovoljan?
ono, nekak ne vjerujem bas samsunzima :-D al ni ova nokija mi bas nije bajna ko prosla, tak da su opcije za iduci telefon jos otvorene

Dobio sam ga na poklon, oko 200 eura je na crno.
Ovi novi samsunzi su super, stvarno vrhunski....
Mogu ti ga samo preporuciti. Prije njega sam imao D-600,spojio sam oba mobitela na laptop,sinkronizirao podatke,kontakte i ostalo. Milina.
Isto tako D-880 ti ima neku ultra jaku bateriju,ja sam ostao sokiran koliko dugo traje.
Kamera je dobra, 3 MP
Jedina razlika izmedu njega i "normalnog mobitel" je to sto na pocetku kada ga pališ moras pricekati kojih 5-8 sekundi dok sistem digne obe kartice. Nakon toga milina. Primas poruke na obe kartice,primas pozive,,pozive na čekanju.

http://www.latest-mobile.com/wp-content/uploads/images/articles/3/samsung-d880-1.jpg

cho
13-09-2008, 20:53
kul kul..bas sam proguglao, ima jacu bateriju od moje cigle..
a kak to fcionira, recimo sad imas vipovu karticu unutra i ak te netko zove na dr. broj?kaj javi?ko da je ugasen mob ili??

Insomniac™
13-09-2008, 20:57
kul kul..bas sam proguglao, ima jacu bateriju od moje cigle..
a kak to fcionira, recimo sad imas vipovu karticu unutra i ak te netko zove na dr. broj?kaj javi?ko da je ugasen mob ili??

nista,normalno ti zvoni i ti javiš
obadvije kartice funkcioniraju istodobno :-D

suni
13-09-2008, 22:01
Dobio sam ovaj novi Samsung što može primtii dvije kartice istodobno

Mobitel je strava,jako dobro su to rijesili kad se uzme u obzir da je to prvi mobitel sa dvije kartice od neke poznate tvrtke.Prebacivanje između dva broja je trenutno, samo se pritisne tipka.
Sve u svemu,ako imate više mobitela i telefonskih brojeva,obvezno pogledajte samsung D880

uf :smt007

denzacar
14-09-2008, 04:07
USB ventilator + USB lampa + komad sarene krpe + izolir traka i nesto shrinktubea = instant patriotizam

[youtube:3994z9hb]http://www.youtube.com/watch?v=fb6Um9p3z3M[/youtube:3994z9hb]

Najbolja stvar je sto radi sa APSOLUTNO SVAKOM zastavom!
Idealno za utakmice te za prelaske granice!

Kompletno, korak-po-korak uputstvo ovdje:
http://ni9e.com/

Insomniac™
14-09-2008, 23:21
linux useri svih zemalja
spasite me :(

Tražim linux drivere:
Web and walk stick
model GI 0225
Qualcom

za
Asus eee Pc

Alita
14-09-2008, 23:22
A demit coece nisi ni napisao koji je distro.
Koji linux?

Insomniac™
14-09-2008, 23:29
A demit coece nisi ni napisao koji je distro.
Koji linux?

onaj sto je na eee PC

tapir_u_magli
14-09-2008, 23:45
zajebi linux.

stavi (nlitene) windoze.

zajebi xandros

uzmi eeexubntu.

ak vec mora biti gnjilux.

mandriva zacudo radi out-of-teh-box ali nije bas ljubičice i cvijece jer je spora u pm. ubuntu bi kakti isto trebao aut0fdbox raditi.

(znam da ti ovo nije pomoglo)

ako nesto vidim- javim ti.

a bokte- pitat takvu pizdariju na forumu studenata prava!? koji su mahom informaticki nepismeni. ono- crtaju paintom po zidovima špilje.

MinesweePer
14-09-2008, 23:55
jel zna neko zašto sa gugl chromeom ne mogu pisat na nekim forumima - preciznije forumu?
napišem post, kliknem da pošalje pa mi kaže da prvo moram napisati post da bih ga mogo poslat...

tapir_u_magli
14-09-2008, 23:58
jel zna neko zašto sa gugl chromeom ne mogu pisat na nekim forumima - preciznije forumu?
napišem post, kliknem da pošalje pa mi kaže da prvo moram napisati post da bih ga mogo poslat...

Ne bih znao. Moj krom si je ok s forumom.

probaj ne u p0rn modeu :)

(edit: v 0.2.149.29 radi)

Insomniac™
15-09-2008, 00:02
zajebi linux.

stavi (nlitene) windoze.

kaj je to?

a bokte- pitat takvu pizdariju na forumu studenata prava!? koji su mahom informaticki nepismeni. ono- crtaju paintom po zidovima špilje.

pa tu si ti,atila,denza,erufu

malimrav85
15-09-2008, 00:07
ima još neki mobitel sa 2 kartice iz kine
1000kn
danas vidio
sa ekranom na dodir

Insomniac™
15-09-2008, 00:09
ima još neki mobitel sa 2 kartice iz kine
1000kn
danas vidio
sa ekranom na dodir

odu brzo u kurac

malimrav85
15-09-2008, 00:10
da?
u kini su 8€

http://img.alibaba.com/photo/205632126/5610_Chinese_dual_sim_dual_standby_mobile_phone_bl uetooth_128MB_MP4_etc.jpg

tapir_u_magli
15-09-2008, 00:11
[quote="tapir_u_magli":1aqsrdxl]zajebi linux.

stavi (nlitene) windoze.

kaj je to?[/quote:1aqsrdxl]

http://www.i64x.com/eeexp.php

baci oko na ovaj gore guide.

http://www.nliteos.com/

uglavnom, software koji odgovara na pitanje "zašto kad instaliram windoze moram instalirati i brdo nepotrebnog smeca" sa "nemoraš".

[quote="tapir_u_magli":1aqsrdxl]

pa tu si ti,atila,denza,erufu[/quote:1aqsrdxl]

ma šta mi znamo!

@mrav hehehehehe

Insomniac™
15-09-2008, 00:34
a jel se to cudo brzo loada?
recimo rodaku mi treba samo ovo:

brzo loadanje
MS office,ili open office za tekst
i da mu radi usb Web and walk stick

tapir_u_magli
15-09-2008, 00:43
brzo loadanje
MS office,ili open office za tekst
i da mu radi usb Web and walk stick

a ono, kazu da se moze poterati boot za 17 sec, ali realna brojka je sa svim jedno 30-40.

ofis 2007 kazu da radi ok, a sve prije njega jos bolje. open ofis nebi ni dušmanu preporucio.

a taj webenwok sigurno ce da radi na windozama.

ja sam si svoj radio prema tom vodicu, uz manje korekcije, i dobro je ispalo.

Alita
15-09-2008, 00:46
nlite je jedna krasotica *_*
A ako mu treba samo par stvari naj je staviti windoze jer s njima svaki layman zna.
Ofis 2007 ftw, makar mi je stari bio krasan. Onda su svi poceli pisati u docx formatima. mrmlj. :smt011

Insomniac™
15-09-2008, 00:50
a ono, kazu da se moze poterati boot za 17 sec, ali realna brojka je sa svim jedno 30-40.

ofis 2007 kazu da radi ok, a sve prije njega jos bolje. open ofis nebi ni dušmanu preporucio.
A on odusevljen sa open officom i brzinom linuxa
Ustvari, on ne bi ni mijenjao linux za win,ako se mogu naci driveri za linux za web'n'walk
Jel znas mozda koja varijanta linuxa pogoni Asus eepc

denzacar
15-09-2008, 01:00
[quote="tapir_u_magli":30ti6yb0]

Ustvari, on ne bi ni mijenjao linux za win,ako se mogu naci driveri za linux za web'n'walk
Jel znas mozda koja varijanta linuxa pogoni Asus eepc[/quote:30ti6yb0]
To bi bio Xandros. http://en.wikipedia.org/wiki/Xandros_Linux

No bojim se da ce slabo pokrenuti taj web&walk.
To ultra-konzumeristicko cudo (surfaj na laptopu placajuci racun za mobitel) je pravljeno bez planova za Linux (http://lastmile.t-mobile.co.uk/datacardhelp/user/page.phtml?page_id=98).
Windowsi ili MacOS. Take your pick.

Xandros pak mozes PO-GLE-DA-TI po forumu da li je neko imao neki slican problem+rjesenje no cisto sumnjam.
http://forums.xandros.com/viewforum.php ... 3c48447702 (http://forums.xandros.com/viewforum.php?f=10&sid=7baf305e6e3e86b305e9543c48447702)

Preporucio bih windowse, ako vec rodjak ima potrebu za tim magentasto-crnim uzasom.

Brzine sto se tice... mislim (onako... nagadjam) da ce mu svaki OS koji je kompatibilan sa Eee PCjem raditi brzo.
Iz prostog razloga jer da bi uopste radio na tome mora se rijesiti brda bloata koje inace ima u sebi.
A OpenOffice ima i za windowse.
http://download.openoffice.org/index.html

tapir_u_magli
15-09-2008, 01:01
[quote="tapir_u_magli":2g6fxh7v]

Jel znas mozda koja varijanta linuxa pogoni Asus eepc[/quote:2g6fxh7v]

distribucija koja s njim dolazi je xandros linux (baziran na debian etchu ako se ne varam).

kuzim, sve to super.... ako nadjes te drajvere. (javi!)

pogledaj forum/wiki na eeeuser.com

malimrav85
15-09-2008, 01:43
napimpao sam si ff žešće
vrijeme u moskvi,boliviji i ekvadoru
McAfee site advisor
prijevod sa jezika koji odaberem na jezik koji odaberem
g mail
vrijeme
foxy tunes
8)

erufu
15-09-2008, 11:27
Mblah, jednom stavio lite windowse da bi nakon nekog vremena cijeli sustav osao u Valhalu jer su iz OS-a makli neke vrlo bitne dijelove. Mozda je problem u tome sto OS nije imao veze s nliteom nego ga je napravila skupinica gamera/powerusera/hackera/idiota prckanjem po jezgri sustava >.> .

Ubrzavanje boota se rjesava iskljucivanjem podizanja procesa i programa koji vam ne trebaju pri startupu.
Koristeci nesto iz tutoriala slicnog ovome. Iako ovaj ne bih preporucio jer sam negdje ranije nasao jedan u kojem je tocno pisalo koje se sve procese moze iskljuciti bez utjecaja na normalan rad (http://www.pchell.com/support/how_to_speed_up_windows_boot_time.shtml)
>.>

Insomniac™
15-09-2008, 22:39
linux i web'n'walk
tralalalalaalala

http://overuseee.pistooli.com/?p=8

http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a (http://www.linuxzasve.com/forum/viewtopic.php?f=37&t=712&start=0&st=0&sk=t&sd=a)

http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... f=35&t=503 (http://www.linuxzasve.com/forum/viewtopic.php?f=35&t=503)

tapir_u_magli
15-09-2008, 22:52
:smt023

bum si ovo sejval.

nikad neznas kad cu opet uci u gnjilux fazu.

i kad ce mi webenwok pasti s neba.

Nivette
23-09-2008, 21:11
frend si kupio kineski mobitel :-D

anycool :smt005
http://img.alibaba.com/photo/200428233/Anycool_mobile_phone_T868_with_TV.jpg

i ima izvlacivu antenu pa kad ju izvuces mozes tv gledat. brutalno :lol:

a imaju i marku nokla :smt005 :smt005 :smt005

http://www.textually.org/textually/archives/archives/images/set2/nokla_n95_2.jpg

ti kinezi su ludi skroz :lol:

denzacar
23-09-2008, 21:40
Jesaml' ja rek'o, ha? (http://www.pravokutnik.net/forum/viewtopic.php?p=294469#p294469) :-D
*does "My_big&smart_brain_gives_me_an_erection-dance"*

Link (http://news.cnet.com/8301-13580_3-10048014-39.html)
http://i.i.com.com/cnwk.1d/i/bto/20080922/content-aware_scaling.JPG

http://reviews.cnet.com/software/adobe- ... 55199.html (http://reviews.cnet.com/software/adobe-creative-suite-4/4505-3513_7-33255199.html)

You'll need powerful hardware to run the heavy-duty CS4 applications:
Users of Windows XP SP2 or Vista must have a processor of at least 2GHz, or 3.4GHz for working with high-definition video.
Photoshop now natively supports 64-bit Vista, while Premiere, After Effects, Soundbooth, Encore, and OnLocation are certified for 64-bit Vista.

A 1,280x900-pixel display with OpenGL 2.0-compatible graphics card is required, and support for Shader Model 3.0 may be needed, particularly for working with video.
Mac users need an Intel multicore processor running Mac OS X version 10.4.11 or newer, at least 2GB of RAM, and free hard disk space of 26.3GB or higher.
Installation comes via DVD. More specifics are available at Adobe's Web site.

Dopada mi se poredjenje cijene:

The Master Collection will set you back about as much as, say, a Volvo from the 1990s: $2,499 for new or $899 to upgrade.
It costs $1,599 for users of other CS3 suites to upgrade, or $1,199 for users with two eligible older versions of the suite.
Buying all Master Collection applications individually would set you back close to $6,290, or more than $2,000 if upgrading from CS3 versions.
Licno... osim podrske za 64-bitne procesore (koji imam ali vrtim svejedno 32-bitne Windowse :p), podrsku za GPU (konacno graficka kartica vise nije tu samo da trosi struju) i eventualno nekih alata za color korekciju (interesuje me pomalo kako rade ti novi burn, dodge i sponge alati) - nista zbog cega bih opteretio masinu necim tako masivnim (http://www.adobe.com/products/photoshop/photoshopextended/features/?view=topnew&promoid=DRHXH).
7.0CE radi jos uvijek za vecinu zadataka sasvim dobro i oko 200% brze nego CS2. CS3 ne vidim potrebu da instaliram bez da upgradeam masinu prethodno.
CS4 ce cekati potpuno novu masinu, a mozda i nove Windowse. Ili da konacno izadje "normalna" Vista. :p

MinesweePer
23-09-2008, 23:54
jel ima neko samsung d900i ? ili neki samsung
ja ga juče dobio a nikad samsung u životu imo. jel ima to negdje teme za namjestit? :?

tapir_u_magli
23-09-2008, 23:56
damn prestigo si me s fotošopom.

uglavnom, i ovo mi je jedno od interesantnijih razmisljanja ovih dana; vjerojatno jedino meni;

http://arstechnica.com/articles/paedia/ ... view.ars/1 (http://arstechnica.com/articles/paedia/gpu-sweeney-interview.ars/1)

sickboy
25-09-2008, 21:14
sony ericsson w760i
http://mobilementalism.com/imageSnag/1328-4782bfaab4aae.jpg
Potencijalna akvizicija...

Insomniac™
27-09-2008, 18:36
dali je itko od vas cuo za nesto ovako...
odnosno dali postoji skener kod kojega se moze više listova staviti da skenira automatski.
Nesto slicno onome kao kod aparat za kopiranje,ti stavis listove u ladicu, on ih automatski uvlači i kopira.
Dali postoji nesto slicno tome za skeniranje ?

Švabosanac
27-09-2008, 18:41
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hr/hr/ho ... 64195.html (http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hr/hr/ho/WF02a/15179-15179-64195.html)

evo od HP-a ...

Insomniac™
27-09-2008, 18:45
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hr/hr/ho/WF02a/15179-15179-64195.html

evo od HP-a ...

hvala,spasio si me :smt006
i bojao sam se da je u rangu preko 6 K kuna :?

davajte komodno jos linkova,trebat ce toga :?

Libro
27-09-2008, 18:45
kupio sam notebook, lenovo, za ulazak u windowse ne koristim password nego otisak prsta :lol:

koje nepotrebno preseravanje :roll:

Insomniac™
27-09-2008, 18:47
kupio sam notebook, lenovo, za ulazak u windowse ne koristim password nego otisak prsta :lol:

koje nepotrebno preseravanje :roll:

to su poceli koristiti svi proizdvodaci u zadnje vrijeme....
A što recimo ako korisnik ostane bez prsta?
what then :-D

ok,nasao sam sto mi treba:

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hr/hr/ho ... 30527.html (http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hr/hr/ho/WF06b/15179-15179-64195-3445111-3445111-377689-430527.html)

idemo se sada malo điberiti,jel ima išta jeftinije od ovoga, ne mora biti HP, moze biti komodno MS ili nesto tako

Insomniac™
27-09-2008, 20:07
http://www.mediaking.hr/vijesti/racunal ... -ip-adresa (http://www.mediaking.hr/vijesti/racunala/internet/1680-internet-ostaje-bez-slobodnih-ip-adresa)

uvijek me zanimalo kada će se ovo desiti :smt005

tapir_u_magli
28-09-2008, 00:35
http://www.mediaking.hr/vijesti/racunala/internet/1680-internet-ostaje-bez-slobodnih-ip-adresa

uvijek me zanimalo kada će se ovo desiti :smt005

clanak je jos super s obzirom na izvor.

Insomniac™
28-09-2008, 22:47
ako nekome bude trebala ova informacija (highly doubt it,al ajde), tehnlogija koja omogucava automatsko skeniranje se zove ADF - automatic document feed

I nije ni preskupa, ima modela od kojih 650-800 kuna

malimrav85
02-10-2008, 21:29
Jel zna neko kak da maknem program sa kompa a da to nije kroz windowse? Instalirao sam na laptop nod32 ali je komp očito preslab i sad kad ga upalim ne mogu ništa radit u windowsima jer se bave nod-om?

Đ!
02-10-2008, 21:48
Safe mode? :? Mislim, nisam ja stručnjak ali u principu sam tak micao programe koji su mi radili probleme.

tapir_u_magli
02-10-2008, 23:05
Can you disable the NOD32 service in safe mode instead? Start -> Run. Type services.msc & hit OK. Look for the ESET Service, right-click on it. Select Properties. Change the Startup Type to Disabled and press OK.

Reboot into normal mode, then uninstall.

(ako vec nece "normalno" ga deinstalirati)

ako vec nisi.

GIMP 2.6 je out! gotta try that shit. samo da nije memory hog.

malimrav85
02-10-2008, 23:18
sukob avg-a i nod-a
cura veli: pa od kud meni antivirus?

tapir_u_magli
03-10-2008, 00:49
sukob avg-a i nod-a
cura veli: pa od kud meni antivirus?

avast ili kaspersky ili nod.

avg je bloatware. odmah stepenicu ispod nortona.

malimrav85
03-10-2008, 02:42
mnogo sam sretan da oko zgrade ima neki hot spot pa sam se prikaćio na net
prvo sam se nekome spojio na domaći wlan ali sam onda vidio da ima neki hot spot pa reko može može
moguće da je u antunoviću :?

Soo
04-10-2008, 19:56
Nestala mi je ona traka gdje su mi shortcuti kad sam na netu, ona traka ispod adrese web stranice na kojoj sam.
Kako da to vratim? :?

Švabosanac
04-10-2008, 20:14
desni klik iznad adress bara i ukluci "bookmarks toolbar"

Soo
04-10-2008, 20:36
ah soo, jesam :-D tnx

Emer
04-10-2008, 22:24
zajebi linux.

stavi (nlitene) windoze.

zajebi xandros

uzmi eeexubntu.

ak vec mora biti gnjilux.

mandriva zacudo radi out-of-teh-box ali nije bas ljubičice i cvijece jer je spora u pm. ubuntu bi kakti isto trebao aut0fdbox raditi.

totalno mrzim što je ovo prvi post stranice.
ti si, Papiru, baš zatucan - ko u tucaoniku. :smt005 (ili tučku.) ugl, ždere me taj oupn ofis. mora postojati neka alternativa, f.c.u.k!

tapir_u_magli
05-10-2008, 00:34
ti si, Papiru, baš zatucan - ko u tucaoniku. :smt005 (ili tučku.) ugl, ždere me taj oupn ofis. mora postojati neka alternativa, f.c.u.k![/color]

zajebi open ofis.

uzmi abiword. http://www.pnnk.org/grin.gif

ili ms o2007 :P

fat drummer
05-10-2008, 10:30
meni je ms office baš najs
još kada ga spojim s adobeom 8 mogu masovno prebacivat stvari iz i u pdf

živio microsoft! buuuu opensource!

Robierre de Cochon
07-10-2008, 01:05
može li mi neko reći kako da spojim lcd-tv i kućno kino.

trenutno mi je spojen dvd sa zvučnicima...i dok gledam dvd, imam zvuk.
ali kad gledam tv i satelit, onda ide sve preko zvučnika na tv-u.
kupio sam audio kabel s dva izlaza...ali ne znam to spojit...ne šljaka mi. :(

malimrav85
07-10-2008, 01:07
slikaj konektore sa tv-a i sa kina pa ćemo onda dalje
ja sam spojio tv sa kućnim kinom ali nemoj očekivat sraund zvuk

Robierre de Cochon
07-10-2008, 22:10
slikaj konektore sa tv-a i sa kina pa ćemo onda dalje
ja sam spojio tv sa kućnim kinom ali nemoj očekivat sraund zvuk
nemogu nigdje sad nać punjač od fotića.
fotkam ti kad nađem :-D

Alita
07-10-2008, 23:10
24bit boja vs 48 bit boja :?
Zna li netko cemu tocno 48-bitna boja? :lol:
Za neke high end slike/fotke/fotoobradu?
Ne da mi se guglati.

erufu
08-10-2008, 01:29
24bit boja vs 48 bit boja :?
Zna li netko cemu tocno 48-bitna boja? :lol:
Za neke high end slike/fotke/fotoobradu?
Ne da mi se guglati.

30/36/48-bit Deep Color (http://en.wikipedia.org/wiki/Deep_Color)
Deep Color is often employed in video displays where very wide color gamuts are offered, such as with high-end displays compatible with the xvYCC gamut range. Due to the increased range of hue and luminosity of these devices, lower color depths might result in wider gaps between color values. This could result in a condition called posterization due to color banding.

The HDMI Licensing group has adopted Deep Color modes for their HDMI 1.3 cable specification. Compatible displays and video sources would allow for more photo-realistic media.

Dakle ako ne pripremaš nešto za displej na high-end HDMI televizorima, 48 bita ti ne treba.
Bar mislim ^^,

Ako se radi o ispisu fotografija u nekom fotostudiju, to njima nije toliko bitno.
Za ispis fotki je puno važniji format papira i početna rezolucija u pikselima.

denzacar
08-10-2008, 02:53
Dakle ako ne pripremaš nešto za displej na high-end HDMI televizorima, 48 bita ti ne treba.
Bar mislim ^^,
I to za publiku koja se sastoji od zlatnih ribica i slicnih stvorenja koja vide siri spektar boja nego homo sapiensi.

Mi primjetimo razliku izmedju 48 bita i 24 bita tek kad se radi o ekstremnom uvecanju ili smanjenju fotke pa se pojavi banding.
Ako su prije toga naravno zadovoljeni uslovi da a) imamo iole kvalitetan i kalibriran display (sto 99% ljudi nema, a od pojave glossy laptop ekrana koji reflektuju odraz svega iz okoline, iste mozes macku okaciti o rep sto se preciznog rada s bojama tice) i b) imamo iole "dresirano" oko (sto 90% ljudi nema). XD

Ako se radi o ispisu fotografija u nekom fotostudiju, to njima nije toliko bitno.
Za ispis fotki je puno važniji format papira i početna rezolucija u pikselima.
Ne samo da nije bitno vec prakticki gubi smisao.

99.999% foto studija ima uredjaje podesene za sto brzi rad - jer je kolicina $$$ koje zaradis na reprodukcijama direktno proporcionalna broju istih koje odradis u danu.
No, cak i da to ne racunamo - svi ti uredjaji po pravilu koriste algoritme koji dodatno zaokruzuju vrijednosti.
Tvoj 2400 dpi CMYK TIFF negdje usput bude konvertovan u 300-600 CMYK High Quality JPEG da bi brze prosao procesiranje.

U prosjeku, svaki proces u nizu "pojede" oko 5% raspona boja. I to kad su u pitanju kvalitetni i kalibrirani uredjaji, za kojim rade ljudi koji znaju sta rade.
U praksi to zna biti i vise, plus gubitak detalja.

Alita
08-10-2008, 04:06
Dakle.. u biti nesto totalno nepotrebno. (za nas obicne ljude. )
Pitah zato jer sam slucajno dok sam skenirala kliknula da bude u 48bit boji i skuzila da nesto dulje skenira nego inace xD.
I da, makar sam prije bila protiv shiny monitora, sad sam se vec navikla... I oko mi se priviklo na toliko nijansi iste boje pa razlucim koja je zapravo boja u pitanju. ( :smt005 )
I wuhu, mislim da sam danas napravila rekord u broju layera i tezini psd fajla (inace ne radim previse sa psdima, osim kad nisu fotke u pitanju :? jerbo inace radim sa slikama :oops: )- 107Mba.
Sokirana sam. xD.
Jer fajl nije nista posebno, samo hrpica txt layera vecinom. :smt009
Hocu svoj disc space natraaaag! Gdje je to otislo? :smt011

Robierre de Cochon
09-10-2008, 01:11
mrav, ništa od fotkanja...osto mi je kabel od fotića u zg.

reci mi samo: jel ti kabel ima dva izlaza na svakoj strani?
i da li ti onda dvd mora cijelo vrijeme bit upaljen ako će radit kućno kino or what? :?

Đ!
09-10-2008, 01:34
Pretpostavljam da ove svoje kablove moraš uštekat u televizor i u dvd(strana koja ima 2 para utičnica) i onda u liniju onaj jedan koji je s druge strane u liniju(to bi pretpostavljam bilo tvoje kućno kino, linija sa 5 zvučnika) ili ako su samo zvučnici tamo gdje se to već uštekava(subwoofer ili koji kar). Isprobavaj, pobogu. Nije nuklearna fizika. :-D I rekao bih da su to dva ulaza, a ne 2 izlaza. Izlaz ide u zvučnike ili liniju. Ili?

malimrav85
09-10-2008, 01:36
ja sam maknuo dvd
spojio lcd na kućno direkt
i radi
gledam sve preko kompa na tv-u/lcd-u
bijelo-crveni konektor iz tv-a u kućno kino

Robierre de Cochon
09-10-2008, 01:38
Pretpostavljam da ove svoje kablove moraš uštekat u televizor i u dvd(strana koja ima 2 para utičnica) i onda u liniju onaj jedan koji je s druge strane u liniju(to bi pretpostavljam bilo tvoje kućno kino, linija sa 5 zvučnika) ili ako su samo zvučnici tamo gdje se to već uštekava(subwoofer ili koji kar). Isprobavaj, pobogu. Nije nuklearna fizika. :-D I rekao bih da su to dva ulaza, a ne 2 izlaza. Izlaz ide u zvučnike ili liniju. Ili?
ne, ne, ne :-D
nemaju zvučnici nikakvih izlaza. trebam uštekt u dvd. jedan kraj. drugi u tv.
samo što nisam siguran dal mi je kabel ok. ti spominješ ovaj koji je dupli s jedne strane a solo s druge. znam za taj...s takvim imam povezan komp i muzičku liniju.
ovaj je dupli s obije strane. :roll: :lol:

Đ!
09-10-2008, 01:45
I što je točno "kućno kino"? Jel to dvd player sa zvučnicima or what? Ja sam to tako shvatio. I sad vidim da sam bio u pravu, kako kaže Robierre. Teoretski mi pada na pamet da iz televizora uštekaš u dvd crveno-bijeli(što su u stvari 2 kabela, u principu su spojeni) kabel ako postoji više audio ulaza na dvd-u. Jer kužiš, tebi je dvd izvor zvuka koji se čuje na zvučnicima, teoretski možeš crveno-bijeli kabel uštekat direktno u televizor ali nećeš imat surrond nego će se čuti preko televizora(to je tak bilo u primitivno doba kad je dvd tek počinjao :lol: )

Robierre de Cochon
09-10-2008, 01:50
ma da tako i jesam..ko što kažeš...al nisam siguran da sam pogodio prave rupe. to ti je ta nova tehnologija....miljon izlaza na tv...i još tolko na dvdu. čačkat ću malo još...metoda pokušaja i pogrešaka...to bi trebalo upalit ako niš

malimrav85
09-10-2008, 01:55
a jel ima nakon dvd-a neki uređaj ili su zvučnici spojeni u dvd?

Đ!
09-10-2008, 01:57
Pogledao sam sad na svom prastarom dvd-u i ima samo izlaz za zvučnike. Drugim riječima, ne možeš ništa uštekat u dvd da bi imao zvuk na zvučnike. Moj stari je to nekak spojio ali moraš imati neki aparat koji bi služio kao centar koji preusmjerava zvuk na zvučnike i da su u njega uštekani kablovi iz televizora i iz dvd-a. Ma morao bih ja to vidjet- :lol:

@ Mrav: o tom pričam, u principu pod "kućno kino" u dućanu dobiješ zvučnike koji su uštekani direktno u dvd. Ako postoji neko pojačalo, druga stvar.

malimrav85
09-10-2008, 01:58
daj nabaci model ako imaš pa ćemo na netu nać konektore

malimrav85
09-10-2008, 01:59
@ Mrav: o tom pričam, u principu pod "kućno kino" u dućanu dobiješ zvučnike koji su uštekani direktno u dvd. Ako postoji neko pojačalo, druga stvar.
ne zapravo
dvd je jedan uređaj
kućno kino drugi
svaki od njih ukopčaš u struju

Đ!
09-10-2008, 02:00
Koji je onda kar "kućno kino". Nek mi netko to objasni. :lol:

malimrav85
09-10-2008, 02:02
pa kućno kino je jedno kao pojačalo ili ti kao centralni uređaj na koji se spajaju zvučnici
4,5,6,7,8
ovisi kolko zvučnika
ali uglavnom, uređaj neovisan od dvd-a

mislim, oni daju u 99% slučajeva i dvd da bi imao kao kućno kino (video i audio) ali ono kaj mi sad pričamo je malo različito od toga

znači, mi pričamo o
http://www.ronis.hr/upload/agkucni_INFINITY/large/l_tss500groupplat1.jpg

kućno kino na koje ti misliš
http://www.kimtec-cg.com/vivax/images/catalog/36/114_0232176_big.jpg
pitanje je koje roby ima...

malimrav85
09-10-2008, 02:07
a postoji i scart koji je sa jedne strane scart a na drugu ide crveno-bijeli
pa ti samo šalje audio iz tv-a ako nemaš posebne konektore na tv-u
http://www.kronos.hr/veleprodaja/images/kabeli/C8028.jpg

Đ!
09-10-2008, 02:09
Jes, pitao sam se dal postoji neki centralni uređaj. Dakle, robač, izjasni se. :lol:

malimrav85
09-10-2008, 02:12
boli njega, ode spavat
pih,idem i ja onda
a ti điberu, prošlo je jedan
opet si puko...

Đ!
09-10-2008, 02:14
opet si puko...

Ma bio sam bolestan prošli tjedan, ispao sam iz bioritma. :lol:

Just a little bit
09-10-2008, 12:43
ja cu popizdit
izgleda da mi je komp otišo

upalim ga, tj. stisnem gumb power, on se upali na dvije sekunde i onda se zgasi..... to mozda napajanje otislo ?
najgore je to kaj lik koji mi inace komp popravlja, ako mu ga dam, necu ga vidjet sljedecih mjesec dana :smt009

sunshine
09-10-2008, 13:29
evo ovako...ajmo strucnjaci!
dobih laptop toshiba a300...ne znam koliko je to bitno :( i sad, trebala bi podijeliti particije. jel dovoljno skinuti partition magic ili neki slicni programcic i to obaviti ili je ipak malo kompliciranije??
zna netko?

malimrav85
09-10-2008, 13:56
dosta ti je to samo pazi kad ti ga splita da to bude 2 koamda tj. 2 ili kolko particija i da idu po redu a ne da idu malo jedna malo druga

Robierre de Cochon
09-10-2008, 14:11
boli njega, ode spavat
pih,idem i ja onda
opet si puko...
zaspo sam sorry :-D
imam dvd sa zvučnicima..daklem ovaj drugi model "kućnog kina".
5 zvučnika i subwoofer su uštekani u dvd....oni ne idu u struju.
kabel koji sam ja kupio u dućanu je takav kakav si stavio...samo naravno umjesto scarta ima bijeli i crveni.

malimrav85
09-10-2008, 14:23
ako ti se ne da slikat (možeš i mobom, nije da mora biti hd slika) napiši model tv-a i dvd-a

Robierre de Cochon
09-10-2008, 14:32
Evo ga dr. mrav:
dvd
http://www.lovecnacene.si/kompleti-za-hisni-kino-sharp-htcn410dvh-komplet-za-hisni-kino-divx-rds-tuner :-D

TV
http://www.amazon.co.uk/Sharp-LC20AD5E-Widescreen-Ready-Freeview/dp/B000QIHV6C

malimrav85
09-10-2008, 15:07
iza na tv-u trebaš imati crveni i bijeli
http://www.hdtvexpert.com/images_b/LC-52D62U%202a.jpg
ne znam dal imaš baš takav ali trebaš imati tak slično da piše output ili audio out na tv-u
uzmeš onda audio kabel
http://www.hgspot.hr/Katalog/29181.JPG
i spojiš taj out sa front zvučnicima tj. tamo di piše fr ili tak nekaj na dvd-u
meni u tom slučaju zvuk ide na sve zvučnike

Robierre de Cochon
09-10-2008, 15:42
ja ću riknut...ovo nabadanje sad malo prije je stvarno uključilo sve moguće kombinacije...i uspio sam dobit sound, pazi sad:
spojio sam digitalni sat receever i dvd.
tv..ionako gledam preko satelita..jedino rtl gledam preko obične antene.

jest da mi je zvuk malo ko iz spilje :-D ...ali narihtat će se to.
thanx mrav and điber!

mia666
09-10-2008, 19:32
oj ekipo, jel zna netko koliko bi kostao iPod u Kini??? ide mi stara pa bi da mi ubode jednog... :))

Robierre de Cochon
09-10-2008, 19:37
oj ekipo, jel zna netko koliko bi kostao iPod u Kini??? ide mi stara pa bi da mi ubode jednog... :))
samo nek bude origigi :-D

tapir_u_magli
09-10-2008, 19:42
samo nek bude origigi :-D

za iPod neznam, ali kazu da je iCod dosta jeftin :))))))

Insomniac™
10-10-2008, 20:48

ja ti dam link na prodavača koji prodaje origi iPodove. Sa dostavom, Ipod nano od 4 Gb ispod 600 kuna.

Đ!
12-10-2008, 17:02
Preporučite neki audio player za windowse, a da nije winamp ili nedajbože windows media player. Winamp mi dopizdio. :lol:

Alita
12-10-2008, 18:20
Foobar?
AIMP?

sickboy
12-10-2008, 21:35
http://www.ripten.com/wp-content/uploads/2008/10/wow-36box2-1.jpg

:roll:

Đ!
12-10-2008, 22:05
Hvala, skinuo sam foobar. Bit će okej.

malimrav85
12-10-2008, 22:32
sick,daj zabrij kolko managera u isto vrijeme

sickboy
12-10-2008, 22:34
sick,daj zabrij kolko managera u isto vrijeme

:lol: :lol:
Manijace...

Tip ima 36 likova u WOW-u s kojima istodobno igra na 11 kompova...
http://www.ripten.com/2008/10/10/wow-wh ... y-himself/ (http://www.ripten.com/2008/10/10/wow-whore-has-36-accounts-raids-by-himself/)

malimrav85
12-10-2008, 22:54
daj zabrij sve lige u isto vrijeme

Jel ima neko račun za dial-up carnet a da mu ne treba?

Đ!
12-10-2008, 23:11
Predomislio sam se što se tiče foobara. Neda se meni zajebavat sa presetsima, winamp ima baš fino podešene i debelo je jednostavniji. Istina, nema one šeme sa milijun plejlista al što sad. I ne zauzima cijeli ekran ako ja to ne želim. :lol:

tapir_u_magli
13-10-2008, 13:55
Predomislio sam se što se tiče foobara. Neda se meni zajebavat sa presetsima, winamp ima baš fino podešene i debelo je jednostavniji. Istina, nema one šeme sa milijun plejlista al što sad. I ne zauzima cijeli ekran ako ja to ne želim. :lol:

ma kakavi preseti! koristi foobar + winamp plugin bridge + ozone izotope winamp plugin.

mozda nije najljepsi (iako se moze donekle themirati), ali najfunkcionalniji player imho.

Đ!
13-10-2008, 20:21
mozda nije najljepsi

Bojim se da je to prevagnulo. :lol: I jako me iritirao onaj library selection tab, stalno mi se prebacivao na to. Vratit ću se na to kad mi opet pukne film na winampu.

Švabosanac
13-10-2008, 23:06
a kak ti ocjenjujes funkcionalnost playera ?

Đ!
13-10-2008, 23:19
Po tom dal svira. :p

tapir_u_magli
13-10-2008, 23:52
[quote="tapir_u_magli":9egl5eay]mozda nije najljepsi

Bojim se da je to prevagnulo. :lol: I jako me iritirao onaj library selection tab, stalno mi se prebacivao na to. Vratit ću se na to kad mi opet pukne film na winampu.[/quote:9egl5eay]

vecina stvari ima i off switch. tako i to.

vi priprosti ljudi samo gledate na skinove!

osim sto je brz, ima malen memory footprint u odnosu na neke druge (khm... winamp) playere, replaygain, dobru podršku za manipulaciju id tagovima....

uglavnom to i izotope ozone.

Đ!
14-10-2008, 00:24
vi priprosti ljudi samo gledate na skinove!

U principu da. Nisam baš neki profić da mi te neke sitnice igraju neku ulogu pa gledam izgled. Zvuk mi odgovara, funkcionalan je, a što se tiče memorije - ona mi i ne igra neku ulogu jer ne koristim neke druge programe koji zahtijevaju puno memorije pa da mi sad winamp zauzima. Isto tako koristim i windows media player za gledat filmove, a ne tipa media player classic(mada nekad da jer ima određene pluginove koje nemam na wmp) koji koristi manje memorije. Gledam što mi je jednostavnije.

Insomniac™
14-10-2008, 17:59
dobivam plavi ekran smrti, os se ne zeli loadati i dobivam stalno ovu gresku :

STOP: 0x00000024

pomoc :(

tapir_u_magli
14-10-2008, 18:11
dobivam plavi ekran smrti, os se ne zeli loadati i dobivam stalno ovu gresku :

da moram pogoditi bezveze rekao bi da su rami.

jesi probao butati neki drugi os?

malimrav85
14-10-2008, 18:15
goog veli

Error 24 (which is what you have) indicates either a problem with NTFS.sys which indicates damage to the disk or file system (which others have said). Boot into safe mode (if possible) and try running defrag and then scandisk

before you format/reinstall, get the manufacturer's diagnostics software and check the drive out.

I fixed it by putting the winxp pro CD in and booting the disk to windows setup and i opened the recovery by hitting "R" and typing in the following commands "cshdsk" i think and "Fixboot" i said my boot was corrupt and it fix it now it booted no blue screen

Emer
14-10-2008, 21:24
[quote="tapir_u_magli":1zt83ifg]vi priprosti ljudi samo gledate na skinove!
U principu da.
-cut-
Gledam što mi je jednostavnije.[/quote:1zt83ifg]
mda. ovaj... meni je winamp frikin' žasu, tako da radije koristim itunes. za sfe. a na gnjiluksu budem si sad skompletirala nekaj, kad uhvatim cajta da si sve sposložim. i da, kolega tapiru, nisam se zahvalila na alternativi ofisu. (očekivala sam drvlje i kamenje, i minimalno jednu kantu vrućeg ulja, al vidim da i Vi s vremena na vrijeme otkrijete neki humaniji aspekt vlastitog bivstva. za(h)valjujem. :D)

@Inso - moja sućut. :?

Đ!
14-10-2008, 22:57
[color=#000080]mda. ovaj... meni je winamp frikin' žasu, tako da radije koristim itunes.

:shock: Pobogu. Taj ajtjuns mi je grozan. Onak, stop tipka ne postoji! Player koji nema play, pauzu, stop, naprijed i natrag ni ne ulazi u konkurenciju.

Insomniac™
15-10-2008, 00:27
[quote="Insomniac™":lwev7dar]dobivam plavi ekran smrti, os se ne zeli loadati i dobivam stalno ovu gresku :

da moram pogoditi bezveze rekao bi da su rami.

jesi probao butati neki drugi os?[/quote:lwev7dar]

Nije ram,izgleda je do diska

@mrav, budem to pogledao malo detaljnije, hvala
@emer hvala :(

Insomniac™
15-10-2008, 21:35
jipijaoa jeeeeeeeeeeeeeeeeej

chkdsk /f na disk,i proradio je

Soo
18-10-2008, 12:25
ja sam debil koji ne znam skidati serije s neta jer sam do sada živjela u svom ružičastom svijetu gdje se serija gorljivo iščekuje svaki tjedan a ne skida se s neta.
Ali sad bi skinula s neta.
A ne znam kako.

Treba mi neki torrent jel?
A meni se čini da mi nema serije, jer sam našla samo 2 epizodu,a nju sam već gledala :-D .

:smt100