View Full Version : Tehnikalije
Pages :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Woodstock 18-10-2005, 15:57 Iako smo pravnici ne znaèi da nam tehnika ne "leži" stoga otvaram ovaj topic kako bi jedni drugima mogli pomoæi glede problema s kompom, mobitelom, DVDima, mp3 playerima i podijelit iskustva...
Moje prvo pitanje na ovom topicu; koji mobitel (mislim na proizvoðaèa) je prema vašem iskustvu najbolji, tj. napravite neku top listu.
Ovo ljeto sam radila u T-Mobileu i imala sam prilike prèkati po raznim mobitelima te primati na servis razne mobitele i na osnovu toga sam napravila svoju top listu najboljih mobitela najèešæih proizvoðaèa mobaæa na našem tržištu....
Nokia
Siemens i Sony Ericsson (jednaki su mi)
Sagem
Motorola
LG (ova marka zaslužuje najgore mjesto)
pobornik sam siemensa. imam c55 veæ 2 god. i ne bum ga mijenjao dok god ne crkne. pao mi je dosad 10-ak puta na sve vrste podloga. niš' mu nije bilo. to je zato jer je ko igraèkica i èim padne samo se rastavi na sastavne dijelove
no kad budem kupovao novi mislim da æu uzet neki aktuelni sony ericsson
al moje iskustvo je što je bolji i moderniji mob to se brže pokvari, da ne govorim o tome kaj se dogaða kad padne
zato se nadam da æe moj siemens još radit neko vrijeme.
Nokia definitivno!
Frendica je imala Simens-crko za 2mj. , motorolu- 6mj. Nokiu-2 god. no i ona je pehista sto se tice mobitela. svoju nokiu 3310 sam morao promjeniti nakon 5 godina, al sta je prosla...
sad sam na 6610i i super je.
face to face 18-10-2005, 18:38 nokia 3310 mi je sluĹžila 5 god i 9 mj.
sad sam kupio sony ericsson k700i i opèinjen sam svim ťto ima, ali ok, i nadalje smatram kako je nokia najsigurnija, siemens prekompliciran, a ostali se kvare i od znoja u dŞepu- èitao nedavno u veèernjem, motorola posebno... :thm:
U manje od godinu dana promijenio sam 4 (slovima cetiri) mp3 playera i peti mi crkava (nisam kriv ni za jedan od kvarova) te 2 moba!! Ja sam najnesretniji covjek kad se radi o tehnici, hvala dragom Bogu na garanciji!!
Robierre de Cochon 18-10-2005, 19:29 motorola v3
za sada zadovoljan
http://www.chantaliaans.com/weblogplaatjes/Motorola-V3.jpg
Just a little bit 18-10-2005, 23:27 nokia je najbolji mobitel. neunistiva 3310, bacao sam ga u dalj preko 10 metara po ploèniku, sam ga sastavis opet i radi.... ericsson ti padne na pod dva tri put i ode ti ekran odma..... samsung dobar, al kurac od funkcija ima (sve do ovog crnog na saljd kaj ga reklamiraju).... siemens isto ok....
ostali nisu vrijedni spomeni
Just a little bit 18-10-2005, 23:28 nokia 3310 mi je sluĹžila 5 god i 9 mj.
sad sam kupio sony ericsson k700i i opèinjen sam svim ťto ima, ali ok, i nadalje smatram kako je nokia najsigurnija, siemens prekompliciran, a ostali se kvare i od znoja u dŞepu- èitao nedavno u veèernjem, motorola posebno... :thm:
K750i ......joť jaèi.....ima takve fotke, da kad ih prenes na komp imas filing da je slikano digitalnim fotiÌem...
ja si namjeravam piknut K700 ...fakat dobar mob....
sad imam samsung p510, lijep mob, al jebes ti to kad nema ni bluetooth, ni infra red ni filmove...ni niĹĄ....
malimrav85 19-10-2005, 00:05 motorola v3
za sada zadovoljan
I ja. Imam ga pola godine,dobio sam ga tada za 2000kn i ok mi je. PreĹžalio sam manjak memorije i videa i sad se samo furam na ljepotu!
Razmiťljam da si kupim neki mp3 discman,naťao sam neki sony gumeni za trèanje napravljen,vodootporan ali su ga prodali veÌ. Sad moram èekat 2 tjedna da ga moŞda opet dobiju. Stalno mi je fakin iPod na pameti ali mi je too much dat tolko para nekak... raðe skupljam za playstation 3!
Od ostale tehnike su mi najdraŞi zvuènici za komp 5.1 creative! Dao sam nekih 400kn na akciji za njih i traju veÌ 2 godine i super su,pogotovo za igrice!
Imam neko quadro kuÌno kino ali je sranje poprilièno!!! Zato su pioneer cd i kaziÌ (da,kaziÌ joť uvijek :mrgreen: ) ok.
Uglavnom,palim se na te tehnikalije ali su mi starci poprilièno ne zainteresirani za sve to tako da sve moram sam kupovati a to traje...
[quote="Just a little bit"]
K750i ......joť jaèi.....ima takve fotke, da kad ih prenes na komp imas filing da je slikano digitalnim fotiÌem...
quote]
Ne pale me fotke na mobu, ali to je definitivno trenutno najjaèi mob po meni. Nasljednik T610, T630, K700 i moj sljedeÌi mob... Probao sam sve "glavne" proizvoðaèe mobova i SE mi je ipak za nijansu iznad ostalih (po software-u i svemu ostalom).
Inaèe jel sluťate mp3-ice... Na èemu?
Moj izbor iAudio G3 ... 1gb ... cijena mu je super (0 kn... dobio sam ga :lol: )
Vuk SaMOtNjaK 19-10-2005, 00:26 [quote="face to face":28a28tv8]nokia 3310 mi je služila 5 god i 9 mj.
sad sam kupio sony ericsson k700i i opèinjen sam svim što ima, ali ok, i nadalje smatram kako je nokia najsigurnija, siemens prekompliciran, a ostali se kvare i od znoja u džepu- èitao nedavno u veèernjem, motorola posebno... :thm:
K750i ......još jaèi.....ima takve fotke, da kad ih prenes na komp imas filing da je slikano digitalnim fotiæem...
ja si namjeravam piknut K700 ...fakat dobar mob....
sad imam samsung p510, lijep mob, al jebes ti to kad nema ni bluetooth, ni infra red ni filmove...ni niš....[/quote:28a28tv8]
samsung p-510 sam si piknuo prije nekih 3 tjedna recimo... i ima inracrveni port, kaj nisi skužio ? onak sa strane... i može snimat videe, al nema zvuka i nema mp3... to su mu recimo nedostaci... èovjeèe
super mi je samsung d-500 i SE k700i, al SE ima dost loš dizajn tak da sam se ipak odluèio za samsung makar se u tehnièkim stvarima nemre baš mjerit... al glavno da se može rasklopit na gumb : )))
jebo vas dizajn :)
s tehnikom nemam problema, osim s LGom i djelomicno Pioneerom, ali ti problemi se odnose na dvd citace i dvd i cd przilice od doticnih firmi. I LG monitore, tj vise su serviseri krivi nego sam prizvodjac al duga je to prica :evil:
Ali s ostalim proizvodjacima nemam nikakvih problema, trenutacno furam Nokiu 6600 koja ima Symbian OS i nema sanse da vise kupujem obicne mobitele nego samo sa symbianom! Mozes instalirati bilokakve programe, pogledati nekakav film (s titlovima!!) kad ti je dosadno, otici na net i preko Opere surfat, pregledati newse na Usenetu, otvarati datoteke napravljene u Officeu (Word, Excel, PPT), slusati mp3ice ili .ogg fajlove; snimati beskonacne video zapise (ovisi koliki je kapacitet memorije na mobu ili mmc kartici)...ma mozete stvarno pun qrac stvari raditi!
Podrska za memorijska prosirenja u vidu MMC kartica postoji; imao sam 1GB karticu unutra ali sad sam na 256MB jer vise ne slusam mjuzu preko moba nego na mp3 playeru..
A kad smo kod njega, isto samo rijeci pohvale..iPod Shuffle je genijalan player! Malen, jednostavan, nerastavljiv :D I jos je bolji ak ga dobijes za 0kn od Iskona :twisted: :twisted:
Isto tako, iduci player mi je neka verzija iPoda jer sve ostalo je nepotrebno i glomazno sranje... Sta ce mi snimanje zvuka na mp3 playeru? Ili radio ak vec imam izabrane pjesme na njemu? Jednostavnost... Turn it on and rock nad roll! :thm:
I jos jedno pitanje za odredjene ljude koje ja nazivam "pacijentima"...zasto mijenjate mobitele svakih mjesec-dva? M35 sam imao 3 godine, C60 1g, a sad se priblizava 1g ovoj nokiji i ne planiram ju u blize vrijeme (iducih 0.5 do 1g) mijenjati...A i mijenjao bih ju samo zbog VGA kamere jer sve ostalo je za 5 na ovoj nokijici! :)
Da vas pitam.
Koji je mob najbolji ako trazim mp3 sa dosta memorije i digitalni fotic?
Velicina nije vazna (.....da,da....tjesi se)
Sony Ericsson W800. Tako kaĹže Bimbi, a Bimbi sve zna. 8) 8) 8)
Da vas pitam.
Koje pitanje... Ha! Da koji je najbolji... PA to ti nitko nezna, al ono ťto moŞemo je preporuèit ti neki. JA preporuèam Sony Ericsson K750.
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc= ... &pid=10242 (http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=hr&lc=hr&ver=4000&template=pp1_loader&php=php1_10242&zone=pp&lm=pp1&pid=10242)
Da vas pitam.
Sony Ericsson K750i definitivno. To je jedan jako lijepo dizajniran mobitel (candybar stil) koji ima 2mpx kameru i slot za memory stick pa na nju moŞe iÌi mp3 muzike koliko hoÌeť. W800 je praktièno isti, ali je (po meni) ruŞniji. Pa sad kako te volja...
ThunderBoy 19-10-2005, 14:43 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
Robierre de Cochon 19-10-2005, 21:15 I ja. Imam ga pola godine,dobio sam ga tada za 2000kn i ok mi je. PreĹžalio sam manjak memorije i videa i sad se samo furam na ljepotu!
5mb nije puno, ali za dvije mp3ce taman.
a sto se tice videa, ja sam cijelo vrijeme mislio da v3 ima snimanje videa...a kad ono, samo reprodukcija!
ali uz takvu velicinu, stvarno ima i previse funkcija - sve sta ti treba (i ne treba!).
Imam neko quadro kuÌno kino ali je sranje poprilièno!!! Zato su pioneer cd i kaziÌ (da,kaziÌ joť uvijek :mrgreen: ) ok.
Uglavnom,palim se na te tehnikalije ali su mi starci poprilièno ne zainteresirani za sve to tako da sve moram sam kupovati a to traje...
Danas sam u konzumu vidio DVD za 260 kn (!) Prodaje se ko lud. :D Doduse, neko smece, ali za tu lovu....
Ja obozavam te tehnikalije....mislim da ce mi pola place obavezno ici na ta sranja. :mrgreen:
Pala mi je opaka ideja!!! (*zlobnici ce reci opet se napusava*)
Treba fabricirati digitalne fotoaparate s mobitelom... kao konkurenciju mobitelima sa digitalnim fotoaparatima... jeeej!!! Ima netko za? Netko?
Woodstock 19-10-2005, 23:33 Meni je SE D750i naj haj što se SE tièe! Isti softver kao i K750i samo je onako plavkast i ljepši! :mrgreen: Slièan je K700i na prvi pogled!Trenutno sam zapaljena sa Samsung E530, ženski mobitel! Tako je buci buci!
Osobno, posjedujem Nokiu 3100 i zadovoljna sam s njom jako ali ipak E530 je miss! 8)
Pala mi je opaka ideja!!! (*zlobnici ce reci opet se napusava*)
Treba fabricirati digitalne fotoaparate s mobitelom... kao konkurenciju mobitelima sa digitalnim fotoaparatima... jeeej!!! Ima netko za? Netko?
Opet se napusio :mrgreen: ....a ne salje dalje.
ideja je za pet. odi onima u hg spot i ima da i mi upišemo hrvatsku na kartu svijeta.
a evo kaj se tehnike tièe: frend, inaèe ferovac, se danas èudi kak ne može stavit vipovu karticu u t630 koji je uzeo na pretplatu u t mob. kad ga pitam zakaj oæeš to, on veli zato da ne plaæam pretplatu :mrgreen:
inaèe najbolji mob koji sam imao bio je siemens m35. sad sam na motoroli v600 a u dogledno vrijeme kupukem nokiu 6230i.
kaj se tièe neèijeg komentara o mijenjanju mobova svako malo. eto je kupim sad mob za 2soma i èim mu cijena padne na 1300 ja ga prodajem da imam bar neke koristi od njega, a ne da ga držim doma sve dok nova batreija bude skuplja od moba.
od sve tehnika najdraže su mi sve one gluposti koje obièno ima u kliku, samo bi pare na to trošio
lobotomija 20-10-2005, 11:09 zasto je ovaj topiK otvoren?
naime sto vec nemamo topiK MOBITELI.
ZASTO JE DOTICNA OSOBA KOJA FORUM ZAGADILA JOS JEDNIM BESKORISNIM TOPIKOM KAD JE VEC POSTOJAO BESKORISNI TOPIK O MOBITELIMA.
ISTA STVAR S TOPIKOM PISANA RIJEC KADA VEC POSTOJI TOPIK KNJISKI MOLJCI I LOSA POEZIJA!!!!
)
za digitalni fotic ti je najbolji canon.imas onaj ixux 410 mislim da se tako zove,filmici sa zvukom,3 minute,super slike, ciste slike,odlican zvuk....ja jako zadovoljna s njime :D
a mobitel nokia 6230 ili onaj kaj je poslje nje izasao,mislim da se zove 6230i. mos stavit karticu od 512 mb,sto ti je cisto dosta muzike,a ima i radio,i kameru koja je ok
ZrntscheZ 20-10-2005, 14:59 Trenutno SonyEricsson w800i najsvestarniji multimedijalni ureðaj (odlièan mob, savršena 2mpix kamera, mp3 player sa više od 500 MB - cijena 3200kn samo ureðaj)
od mp3 playera - ona sonyjeva serija NetworkWalkmana NWE105... (pa ovisno o memoriji), dizajn super, uz specijalni sony software stane puno više muzike nego na druge ureðaje uz odliènu kvalitetu zvuka.
kamera - Sony DVD403E (7000kn) savršenstvo ili Panasonic GD400 (12000 kn)
linije - Kenwood, audio sustav Bose (cijene ovisno o razini sustava)
bicikl - trek 6500 disc (8000kn)
i mogel bih tako nabrajat unedogled tehniku...samo pitajte...
Robierre de Cochon 20-10-2005, 18:02 zasto je ovaj topiK otvoren?
Pa ovo je topic opĂŚenito o tehnici, samo ĹĄto je prvo podpitanje vezano uz mobitele.
face to face 20-10-2005, 18:14 naime moj k700i je nevjerojatan, stvarno pregrťt funkcija, nije lako sve pohvatati, ali oèaran sam... :thm:
lobotomija 20-10-2005, 18:30 zasto je ovaj topiK otvoren?
Pa ovo je topic opĂŚenito o tehnici, samo ĹĄto je prvo podpitanje vezano uz mobitele.
zaista?
ja ne vidim da ce se ovdje pricati o icemu
osim o mobitelima narednih tjedan dana, barem.
dotada ce ovaj topiK imati 10 str. o mobitelima,
10 str. koje bi trebale biti u topiKu mobiteli...
a koje je obrazloŞenje za pisanu rijeè?
Robierre de Cochon 20-10-2005, 18:37 A ĹĄta fali mobitelima?
lobotomija 20-10-2005, 18:45 nezgodno pitanje.
je da sam mizantrop(svijet je uvjeren u to)
ali draĹži su mi ljudi od mobitela.
i zaĹĄto je bitno kakv mobitel imaĹĄ?
tipka za zovi i slova za poruku-to je ono sto treba covjeku.
fotoaparte svi imamo kao i linije kao i televozore.
i ne treba mi racunalo pretvoreno u mobitel
jer imam besplatamn net u sc-u i na faksu.
prema tome t-com me pljacka i prijeti blokadom kartice
ja pizdim radi toga,
a vi se tu prepucavate tko ima bolji ,
tko troĹĄi viĹĄe na gluposti.
a ljudi umiru od nestaĹĄice hrane
ali hej!
koga briga dok ja imam najnoviji mobitel!!!
da, moja poanta je da ako vec ne mozete smisliti dobru temu vrijednu otvaranja, onda napravite sto i ja nemojte otvarati nikakvu.
s yuninim ionako postadosmo telenovela a sad jos i ovo.
>>smajliĂŚkojispusta glavu>>
ThunderBoy 20-10-2005, 20:56 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
Robierre de Cochon 20-10-2005, 22:03 Eh, svaka budala ima svoje zadovoljstvo - sta to sad tebi smeta. Svi mi volimo dobit novu igraèku pa se s time neko vrijeme zabavljati. Neko se pali na mobitele, neko na aute itd. Kakve veze imaju gladna djeca u Africi s time? Nikakve. :roll:
lobotomija 20-10-2005, 22:15 pa to sam spomenuo onako jer jesam.
znas sto mislim o tom smajliĂŚu, nisi trebao...
neka se svatko igra s èim hoÌe.
al zabavnije bi bilo citati o komponentama racunala bez kojih ne bismo mogli na ovaj forum, mene zanima kakav vam je mis, monitor, tipkovnica mnogo vise nego vas mobitel...
prema tome pisite o tehnikalijama a ne samo mobitelima.
Sephiroth 21-10-2005, 21:00 Meni je ful kul 8) onaj mali crni gedjet-kako ga ono zovo...PSP..tak nest :lol: kak bi si ga piknul!
A da, uzo bi si i SE K750-najbolji mob!
Kaj bi recimo najvise zeljeli da u dogledno vrijeme izmisle-ja se dvoumim izmedju replikatora... i holograma...daj zamisli ono samo pokrenes program tipa plaza na Fiji-ju i dodas jos neke elemente....khm khm... :mrgreen:
malimrav85 21-10-2005, 21:02 v3
Mislim da ga i prof.Kregar ima. Ne znam da li sam dobro vidio. Siguran sam da ga Goran MiliĂŚ ima. 8)
Robierre de Cochon 22-10-2005, 01:38 Mislim da ga i prof.Kregar ima. Ne znam da li sam dobro vidio. Siguran sam da ga Goran MiliĂŚ ima.
Ima ga i Ĺ*eks! :D
Mislim da ga i prof.Kregar ima. Ne znam da li sam dobro vidio. Siguran sam da ga Goran MiliĂŚ ima.
Ima ga i Ĺ*eks! :D
Pa gdje ĂŚeĹĄ to priznat... Odma pada vrijednost mobitelu :lol: Zna se da je Ĺ*eks veliki ljubitelj Badela 1862 i njihovih proizvoda pa svejedno Badel nikad ne ide u javnost (niti ga koristi u reklamama) s tom ljubavi i ne prièa o njoj... :wink:
Robierre de Cochon 22-10-2005, 01:54 Pa gdje ĂŚeĹĄ to priznat... Odma pada vrijednost mobitelu :lol: Zna se da je Ĺ*eks veliki ljubitelj Badela 1862 i njihovih proizvoda pa svejedno Badel nikad ne ide u javnost (niti ga koristi u reklamama) s tom ljubavi i ne prièa o njoj... :wink:
Odavno on viĹĄe ne pije badel... stari je on ĹĄmeker. :D
Sve tehnikalije treba svesti na najmanju moguÌu mjeru... funkcionalno, kvalitetno i jeftino... ne postati robom svojih Şelja i time ťtetiti drugome... netko se pali na plastiènu kirurgiju i troťi silne pare na idiotske prepravke na svom licu, odlaze ogromni novci u estetsku kirurgiju - instrumenti, ťkolovanje, silni zaposlenici... a za ťta? Za neku objesnu babu koja ima ili samo misli da ima koju boricu previťe... e, pa ne moŞe! Altruizam treba nametnuti, mamu vam vaťu kapitalistièku... da ne moramo svi imati najnovije mobitele, moŞda i ne bi bilo gladi u Africi... da Neven CiganoviÌ ne mora imati tako lijepe pune usne, moŞda i bi koji lijeènik viťe lijeèio ljude u Africi... moŞda bi lijek protiv AIDS-a veÌ odavno bio otkriven... svijet bespotrebno troťi resure na najbanalnije pizdarije... dok ljudi gladuju... al bitno da svaka budala ima svoje zadovoljstvo... :roll:
Kad smo kod budala i zadovoljstva... da budem malo i ontopic...
Danas sam ga traŞio i nigdje ga nema, prema proraèunima trebao bi biti dostojna zamjena svom prethodniku... u ponedjeljak Ìu ga napokon, ako bude sreÌe, dobiti... Jedan jedini i neponovljivi... Siemens S65...
http://www.benqmobile.com/repository/271/27133/S65_b_front.jpg
Ima nas joĹĄ koji koristimo Siemens! :thm:
Mogu reĂŚi da nije bilo nikakvih problema s njim, a imao je svakakvih nezgoda :shaking2:
Danas sam bila dobrica, nisam kupila niťta skupo od tehnikalija...al' jesam jednu futuristièku stolnu lampu da osvijetlim ostale tehnikalike oko mene kad mi zatrebaju :lol: :lol:
Ima nas joĹĄ koji koristimo Siemens! :thm:
Mogu reĂŚi da nije bilo nikakvih problema s njim, a imao je svakakvih nezgoda :shaking2:
Hehe... baĹĄ to... Siemens rula... kako ono kaĹžu - ĹĄto Nijemac napravi... ;)
Kad smo kod budala i zadovoljstva... da budem malo i ontopic...
Danas sam ga tražio i nigdje ga nema, prema proraèunima trebao bi biti dostojna zamjena svom prethodniku... u ponedjeljak æu ga napokon, ako bude sreæe, dobiti... Jedan jedini i neponovljivi... Siemens S65...
http://www.benqmobile.com/repository/271/27133/S65_b_front.jpg
ima ga moja sestra tj mjenjala se na neko vrijeme i moram reci da hm........nist posebno...zapravo mi se ne svida..ona ima inace onaj samsung kojeg imaju svi zivi i bolji mi je od ovog
ĹĄto Nijemac napravi... ;)
To vrijedi za aute i strojeve, za ovakve stvari su Japanci maheri. Obiljno, imo sam par siemensa dosad i nemogu reĂŚ da sam oduĹĄevljen. Uzmi SE K750 ak imaĹĄ para. Ili bolje ne, bit ĂŚu ljubomoran... :roll:
face to face 25-10-2005, 15:38 ma nema toga ĹĄto nijemac moĹže napraviti a balkanac ne pokvariti :mrgreen:
Woodstock 25-10-2005, 23:34 Par pitanjca glede max adsl-a... Trebam li imati kompjuter odreðene snage (imam celeron 366MHz :mrgreen:) ili se može primjeniti i na staru kantu? Da li ti to ekipa doðe instalirati ili što? Nemam pojma o tome pa mi vi upuæeni recite sve što znate... Dakle doðem u duæan i onda....
imam celeron 366MHz :mrgreen:
Zar to joĹĄ postoji??? :shock: MoraĹĄ imat odreðenu konfiguraciju al neznam kolko. Ĺ*to viĹĄe to bolje. NEgdje 1,54 GHz nije na odmet.
ZrntscheZ 26-10-2005, 09:05 MoraÅ¡ imat odreðenu konfiguraciju al neznam kolko. Å*to viÅ¡e to bolje. NEgdje 1,54 GHz nije na odmet.
ne treba tak puno - 800 MHz je sasvim ok. ali mislim da ak stvarno imaš još peæinskih 366 MHz da ti je krajnje vrijeme da osuvremeniš opremu. pa danas ti veæ i mobiteli skoro imaju jaèe procesore
dakle prvo ti uloži koju tisuæicu u novi PC a onda samo doðeš u Tcentar i potpišeš ugovor i to je to. oni doðu instalirat za 1 kn u akciji do 15.11.
Woodstock 26-10-2005, 12:29 Ha, lako je vama reæi kad moram palit svijeæu na kamenitim vratima da mi komp poživi još malo jer nije baš da imam sredstva za novi komp. Osim toga, želim kvalitetu i nikad više celeron.. Ja bi Notebook, centrino, bluetooth, bežiænu vezu, 512 MB Ram ili 1024MB, 60 ili 80 GB hard disc i 15" monitor.. Ah, a takva konfiguracija je otprilike od 10 do 13 tisuæa kuna i više...
Strpit æu se i nastavit palit svijeæu da mi starèek poživi! A dobro, ništ od max adsl-a, ali nitko mi nije rekao jel ti to netko doðe instalirati ili što.. Ovako, informativno me zanima...
ZrntscheZ 26-10-2005, 12:39 ali nitko mi nije rekao jel ti to netko doðe instalirati ili što.. Ovako, informativno me zanima...
èitaj pažljivije postove - da ne tražiš èak sam ti sad naknadno istknul traženu informaciju. valjda ju sad ne buš fulala
ThunderBoy 27-10-2005, 12:27 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
face to face 27-10-2005, 16:15 da woodstock, za koje 4 i pol moĹžeĹĄ nabaviti sve to sad nabrojano, pogotovo sad pred BoĹžiĂŚ
Sephiroth 29-10-2005, 20:09 Ma kod nas je taj ADSL banana-naplacuju ga ko zlato! Flat rate na najacoj brzini te kosta vise od 700kn mjescno-bolesno!a jedino se ta opcija i isplati uzet, al nema sanse da bi im tolko placao! u normalnoj zapadnoj Europi su cijene fllat rate-a oko 10-15 eura! ja si radije piknem USB stick od 2GB, odem na faks i skinem sve besplatno!
E, da jeste vidli novi Samsung D-600-pre dobro izgleda mob..sad je SE k750 dobio konkurenciju!
Komp me zeza - javlja mi da nema dovoljno mjesta na c disku za pospremit fajl iako je 53% diska neiskoristeno - zna li netko zasto?
To mi javlja samo kad koristim Sound Recorder i konvertiram fajl sa IBM quality na CD quality ( da bi ga mogla snimiti na cd). Fajlovi mi imaju oko 10,ooo - 20,ooo KB.
Neke fajlove pospremi a neke ne.Totalno sam zbunjena :?
Molim vas pomozite ako znate! [-o<
HVALA :smt006
Za 4-5 tisuca vise nego solidno,samo nemoj kupiti windowse nego stavi piratske,ako neces igrati igrice,monitor se kupuje 17 ili 19 cak 21",15 jos samo kod laptopa.
Uzmi samsung monitor za 1500kn,procesor od atlona nesto jeftino obavezno dobar ventilator, 256 rama ti je dosta,maticnu od 500-600kn przilica je 400,hard disk isto toliko,kutija je 200kn,sto jos treba...Ako se ne igras ne treba ti vise.E ako se igras onda je vec nesto drugo.
stavi Linux :smt003 a ne piratske windowse!
i uzmi si 512 rama, razlika ti je 200-300 kuna a radit ĂŚe ti bitno bolje
Vuk SaMOtNjaK 16-12-2005, 02:48 ja si radije piknem USB stick od 2GB, odem na faks i skinem sve besplatno!
jedino kaj nemreš instaliravat programe, a to je najbitnije
Juhu!! Zna li mi netko pomoci, molim vas? Pitanje je dva posta povise.
:-s 8-[
Vuk SaMOtNjaK 16-12-2005, 21:43 @ renos
da te pitam, jesi u zadnje vrijeme brisala ili premještala neke velike fajlove, po 50, 100 il više MB ?
jer, jedino rješenje kaj ti mogu predložit je to da defragmentiraš komp
odeš na opcije i stisneš defragment, da ti posloži sve lijepo
jel ti recycle bin prazan?
(ok, znam da je to udarac ispod struka, ali neki su znali imati po par giga smeca)
a moj jedan jedini ferovac ti veli: nemoguce, cd kvaliteta je 700MB...problem nije trivijalan, moze svasta biti...moze biti upropasten disk....
inace, sta je sound recorder, IMB quality...za sta to koristis?
Hvala vam oboje, sad cu provat s defragmentiranjem, moze biti da je to. Nekad kad ne koristim komp a upaljen je sam se proviva defragmentirat ali onda ima neki problem u vezi toga. Ma nista ja to ne razumijem :smt010
Recycle bin mi je prazan :smt003
Koristim to za ucenje. Naime, koncentracija mi je u k___ pa si bas kad dotaknem dno pomazem snimajuci gradivo na diktafon :smt034 (ne pjevam nego citam). Onda to slusam i tako ucim. Sad sam nedavno otkrila da mi je sto put bolje to radit preko kompa (bolji zvuk, mogu snimit na cd.)
Ma urnebes sto ja radim :smt005 ali posto je u proslosti pomagalo :smt020
:smt006
to je MRAAAK!
jednom sam to isfurala u srednjoj i nikako na faxu! a stalno govorim kak znam 1001 pjesmu i sve rijeci i kako bi bilo da krenem s gradivom...
nego, koji ispit :smt003 :smt003
Dark Lady 17-12-2005, 00:44 joj to je super!! ja sam totalni tutlek za kompove i tehniku opcenito pa mi to ne bi uspjelo. al mogla bi pocet przit cedeje sa gradivom i dilat po faksu... potencijalnih musterija ima...
to je MRAAAK!
jednom sam to isfurala u srednjoj i nikako na faxu! a stalno govorim kak znam 1001 pjesmu i sve rijeci i kako bi bilo da krenem s gradivom...
nego, koji ispit :smt003 :smt003
Bilo bi mrak da ovaj glupi komp to pocne spremat a ne me zaebavat :smt013
Izdala sam jedan cd i tu mi je karijera stala :smt005
Radno, drustva i uprava (sve se uci paralelno).
Ali, ne priustaj bebi traume sad tom metodom ucenja (navodno malci sve cuju)
joj to je super!! ja sam totalni tutlek za kompove i tehniku opcenito pa mi to ne bi uspjelo. al mogla bi pocet przit cedeje sa gradivom i dilat po faksu... potencijalnih musterija ima...
I ja sam tutlek za tehniku ali nije tesko uopce. Ukljucis mikrofon tamo iza u kompu, odes na sound recorder (programs, accessories, entertainment, sound recorder) i s misem stiskas rec stop play, kad si gotova s lekcijom odes na save as i pospremis to.
Ah da, prije nego odem na save as odem na properties i stisnem convert now i tamo prebacim s ibm quality na cd quality i onda spremim. Inace mi se nece sprzit na cd.
Dark Lady 18-12-2005, 23:17 hvala na pojasnjenju!! kad si nabavim posteni komp mozda pokrenem karijeru... :smt003
ThunderBoy 19-12-2005, 16:50 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
Starfish 19-12-2005, 17:00 Evo, ja æu kupit...
Samo svaka reèenica mora završavat sa "razumiš", razumiš?
:smt003
Ljudi je zna netko gdje ima za kupit usb kabel ali sa A prikljuèkom na oba kraja i to oba m???
jer svugdje ima samo ili A-B kabel ili A-A ali m/Ĺž (produĹžni) a ne A-A m/m
imam neki glupi eksterni hard koji ima takav prikljuèak, naravno dobio sam uz njega takav kabel ali nema ni pol metra pa je full nespretno. traŞim neki od recimo 1.8m
any ideas?
fat drummer 22-12-2005, 16:07 nemam pojma, ali moĹžda postoji neki ad-on koji Ĺženski pretvara u muĹĄki (da ne govorim o umjetnom pesniu za one perverzne)
tipa ko kak ja na miĹĄu koji je ps2 imam ad-on koji ga prevara u usb ili obrnuto
opet, vjerojatno piĹĄem gluposti... chipoteka ili hg spot
e u tom i je problem- ni hgspot ni ve-mil ni slièni big time kreteni to nemaju. i joť su mi rekli u hgspotu (veÌ poslovièno ljubazno i informirano osoblje): to vam ne treba jer se niťta ne spaja preko takvog kabla! :smt013
valjda mi tak i treba kad sam kupio tajvanski externi hard (odnosno case) :smt012
ali ak se netko sjeti da je vidio tak neĹĄto... post please
fat drummer 22-12-2005, 16:18 a jel ima ta firma neku stranicu ili neťto tome slièno? poťtanski pretinac? ono pa da pogledať pa im pokaŞeť: ne gledajte, ipak postoji neťto ťto se spaja na taj naèin i s takvim kablom
ma zaboravi, bacio sam kutiju a na samom case-u ne piťe proizvoðaè, jasno ti je koja je to kvaliteta. a ekipa iz hgspota je ionako debilna, tamo sam se vaÌ svaðao oko gluposti
ali izgleda da sam naĹĄao kabel na sajtu od chipoteke:
7500000400 CAB. USB 1,5M AA USB-AA-1,5 9.00 kn
http://www.chipoteka.hr/www/pics/7500000400.jpg
samo ĹĄto je ta chipoteka sad u vukovarskoj kod mercatora a to mi je na drugom kraju grada.
ne da mi se vozit po guĹžvi pol sata radi kabla od 9 kuna :smt012
fat drummer 23-12-2005, 22:51 ono, koji qrtz... lg f2400 koji kao ima bluetooth se zapravo ne moĹže spojiti preko bluetootha na komp veĂŚ samo prek kabla... zaĹĄto? zaĹĄto to rade?
@ Wilbur- u Vemilu imaĹĄ
ĹĄifra 20788 specifikacija Baindrige CL40102x usb a to a 1.8 m
cijena 27, 65 kn.
@Acid: vid' fakat. :smt017
thanx :smt004
malimrav85 26-12-2005, 13:54 Za Robya i joĹĄ nekog ko ima V3: MoĹže se otiĂŚ kod tipova koji petljaju s mobitelima i ugradit neki software pomoĂŚu kojeg se moĹže snimat video na mobu. Frend je napravio,super je,ja ĂŚu nakon nove. Nabavim broj ako nekome treba.
Robierre de Cochon 26-12-2005, 20:29 Za Robya i joĹĄ nekog ko ima V3: MoĹže se otiĂŚ kod tipova koji petljaju s mobitelima i ugradit neki software pomoĂŚu kojeg se moĹže snimat video na mobu. Frend je napravio,super je,ja ĂŚu nakon nove. Nabavim broj ako nekome treba.
Koliko koĹĄta?
Ja sam èuo da se taj software moŞe na netu skinuti!
šola-braveheart 27-12-2005, 11:02 zelja jednog dana
veliki lcd televizor
surround od 5 zvucnika marke marantz,te iste te marke muzicki stup u komponentama
spojen komp sa svime time
satelitska koja hvata brdo programa
Sephiroth 27-12-2005, 13:31 Uzo si PSP Giga pack-preopaka stvarcica-mjuza, filmici, net...ma predobro!
malimrav85 27-12-2005, 20:42 50kn koĹĄta. Di se moĹže s neta skinut?
Robierre de Cochon 27-12-2005, 21:23 50kn koĹĄta. Di se moĹže s neta skinut?
Raspitati ĂŚu se kod tipa koji mi je to rekao. Bio sam pijan pa se ne sjeĂŚam detalja. :smt001
Razmiťljam da s VIP-a preðem na Tele2, cijena je stvarno dobra, posebno zato ťto Ìe mi se starci prebacit, pa Ìu s njima razgovarat za samo 30 lipa po minuti. Stara Ìe uzeti "Bla Bla" paket i dobit Ìe jedan MUKTE koji Şele meni uvalit. Predviða li se masovni prelazak na Tele2? Je li stvarno najjeftiniji? Ako se veÌ postavilo slièno pitanje, isprièavam se.
Robierre de Cochon 30-12-2005, 16:23 Razmiťljam da s VIP-a preðem na Tele2, cijena je stvarno dobra, posebno zato ťto Ìe mi se starci prebacit
Ja sam paralelno na vipu i tele2. Puno je povoljniji.
Ma ja sam isto na vipu na pretplati, i cijelo vrijeme si mislim kak se to ne isplati. Jedino se iplatilo 1999-2000. kad su svi prvi vip pretplatnici imali 30 minuta besplatnog (ili Tele2 rjeènikom: mukte) razgovora prema svim mreŞama u Hrvatskoj. Ali od odonda zapravo ekipa koja je na prepaidu jeftinije razgovara jer stalno imaju neke sulude akcije tipa 15 min razgovora za kunu i pol (!), a nama pretplatnicima mijenjaju tarife ali nekak uvijek platiť dosta.
Jedino ĹĄto me drĹži uz vip je to da mi ostane isti broj (jer je fora) kojeg imam veĂŚ preko 6 godina.
A i to ĹĄto je Tele2 sa svojim reklamama razvio malo kloĹĄarski imidĹž
Vuk SaMOtNjaK 06-01-2006, 14:40 Za Robya i još nekog ko ima V3: Može se otiæ kod tipova koji petljaju s mobitelima i ugradit neki software pomoæu kojeg se može snimat video na mobu. Frend je napravio,super je,ja æu nakon nove. Nabavim broj ako nekome treba.
kad veæ znaš o hakiranju moba, se može npr. na samsungu p-510 ( preklop )
ugradit neki softver da slušam mp3 ? :smt017
Sephiroth 08-01-2006, 13:50 Za sve "wannabe hackere" koji zele svoj mob hakirat, flashat, flexat etc... nek odu na forum Cafe Mobil-tam vam sve pise-vecinom za sve brandove mobova!
@ mrav-ima ti stranica posvecena V3 i kak sve napravit s njom:ima hrpa tutoriala i softwarea-to da ti V3 snima video si sam sredis bez frke npr.
Hope this was helpful!
link[/url]http://bluedevil.info-mob.com
Vuk SaMOtNjaK 08-01-2006, 19:23 thanx !
pogledat æu malo tam
hej svima
joť jedno pitanje, inaèe nisam bať od chat/messager/voip programa, ali straci sad hoÌe da ih uspostavim GoogleTalk [znam da je Skype bolji, napredniji, bla-bla...ali Gtalk Şdere manje ram-a i jednostavniji je za starce].
Uglavnom, instalirah ga, zvuènik i mikrofon rade, uspostavio sam vezu izmeðu jednog kompa u dnevnoj sobi na adsl-u i laptopa u mojoj sobi na 56K, i zvuk ťteka u oba smjera. Ne samo da kasni, nego je izoblièen do nerazumljivosti. E sad ja ne znam da li je to zato jer je moj laptop na sporoj vezi, ili zato kaj komp od staraca ima premalo ram-a ili prespori proc. (???)
ako je netko imao prakse s VOIP-om, fell free to advise :smt001
@ Wilbur- veĂŚ ti danima 'planiram odgovriti na pitanje, ali javlja se internal server error.
Brzina prijenosa zvuka nema veze s brzinom proca. Ali to ĹĄto ti je laptop na 56 k ima. To ti je prespora veza.
Lara Car 04-02-2006, 00:05 zna li tko ima li u Zg mjesto di se moĹže donijeti fotka i skenirati? :smt017
Mislim da moŞeť odnijeti u neki digitalni foto studio. Ne znam toèno ťto ti treba, ali mislim da veÌina to radi. Mogu ti preporuèiti jedan u Novom Zagrebu, ali ne znam odgovara li ti taj. Meni su skenirali sliku kad sam ih traŞio i napravili su mi kopiju.
Lucius Veratius 04-02-2006, 01:52 Imam loťe iskustvo sa skeniranjem slika u foto-radnjama. Dao sam jednom u jednu radnju u Ilici izmeðu Frankopanske i Britanca da mi skeniraju negative i ispalo je puno loťije nego kad ja sam doma skeniram slike. No, to mi viťe nije vaŞno, jer imam digitalni fotiÌ.
hej svima
joĹĄ jedno pitanje, inače nisam baĹĄ od chat/messager/voip programa, ali straci sad hoće da ih uspostavim GoogleTalk [znam da je Skype bolji, napredniji, bla-bla...ali Gtalk Ĺždere manje ram-a i jednostavniji je za starce].
Uglavnom, instalirah ga, zvučnik i mikrofon rade, uspostavio sam vezu između jednog kompa u dnevnoj sobi na adsl-u i laptopa u mojoj sobi na 56K, i zvuk ĹĄteka u oba smjera. Ne samo da kasni, nego je izobličen do nerazumljivosti. E sad ja ne znam da li je to zato jer je moj laptop na sporoj vezi, ili zato kaj komp od staraca ima premalo ram-a ili prespori proc. (???)
ako je netko imao prakse s VOIP-om, fell free to advise :smt001
To ti je zato jer Gtalk pretpostavlja da oba komputera imaju istu brzinu veze i radi na principu primi komadic-odma ga salji,
a ako uzmes skajp on radi na drugom principu i zato njega ne smeta to kaj tvoj laptop ima 56k modem ili 16k modem, zato momak skajp je rjesenje...
testirao ga ja na 56k modemu i radi...
a jednostavan je kao i gtalk,mislim da cak ima jedan skin za njega koji izgleda kao gtalk
a evo kaj se tehnike tiče: frend, inače ferovac, se danas čudi kak ne moĹže stavit vipovu karticu u t630 koji je uzeo na pretplatu u t mob. kad ga pitam zakaj oćeĹĄ to, on veli zato da ne plaćam pretplatu :mrgreen:
od sve tehnika najdraĹže su mi sve one gluposti koje obično ima u kliku, samo bi pare na to troĹĄio
Glupi Ferovci, (inace ja na Feru isto)....
ja bi isto pare na babes iz klika trosio.....
:smt049 :smt007 http://phonestyle.com/Motorola/v3/V3PINK.jpg
http://www.siamphone.com/picture/motoro ... pink_2.jpg (http://www.siamphone.com/picture/motorola/razr_v3_pink/razrpink_2.jpg)
Robierre de Cochon 21-02-2006, 16:42 ...
Robierre de Cochon 24-02-2006, 22:44 jel se neko razumije u laptopove, pa da mi predlozi nesto mod ovoga:
http://www.hr.megatrend.com/think
Jel ima neka suťtinska razlika izmeðu ovih po 7 tisuÌa i onih po 15. Pretpostavljam da ima..ali ovako na prvi pogled mi se èini sve, manje viťe isto.
jel se neko razumije u laptopove, pa da mi predlozi nesto mod ovoga:
Jel ima neka suštinska razlika izmeðu ovih po 7 tisuæa i onih po 15. Pretpostavljam da ima..ali ovako na prvi pogled mi se èini sve, manje više isto.
ovisi za kaj ti treba laptop,kolko love imaš.ja se koristim pet godina starim laptopom,internet i word,neke druge programe i sasvim je ok.ovi skuplji su nešto nabrijaniji za neke struène programe kaj jaèu konfiguraciju zahtjevaju,za igrice ili za šminku.
jel se neko razumije u laptopove, pa da mi predlozi nesto mod ovoga:
Jel ima neka suťtinska razlika izmeðu ovih po 7 tisuÌa i onih po 15. Pretpostavljam da ima..ali ovako na prvi pogled mi se èini sve, manje viťe isto.
1. S obzirom da zavrťavať faks, pretpostavljam da trebať poslovno raèunalo...
2. ali ipak, s obzirom da voliĹĄ glazbu, valjda ti treba dosta harda za spremit ju.
3. HoÌe li ti to biti jedino raèunalo?
4. Novèano ogranièenje- imať ili ne?
MinesweePer 25-02-2006, 21:07 jel se neko razumije u laptopove, pa da mi predlozi nesto mod ovoga:
http://www.raj.hr/default.aspx?id=199
ovo cudo imam ja, nije preskup i zasad me dobro sluzi, inace ovo mi je vec drugi gericom laptop, meni su dobri
Robierre de Cochon 25-02-2006, 22:53 1. S obzirom da zavrťavať faks, pretpostavljam da trebať poslovno raèunalo...
2. ali ipak, s obzirom da voliĹĄ glazbu, valjda ti treba dosta harda za spremit ju.
3. HoÌe li ti to biti jedino raèunalo?
4. Novèano ogranièenje- imať ili ne?
ad 1: ma ne mora bit poslovno, cisto za osobne potrebe.
ad 2: sto se tice mjuze, uvijek dobro doðe prostor..ali nije neophodno da ga bude brdo.
ad 3: nece, imam komp.
ad 4: nije bitna lova...ali ako nema bitne razlike, onda se ne isplati dat par tisuca kuna vise.
Insomniac 25-02-2006, 23:01 Najvaznije je da ti ima WIFi,wireless i ostale bezicne protokole,jer ce u buducnosti rasti broj hotspotova.
Ako ikako mozes probaj tipkati malo na notebooku kojeg bi htio kupiti,jer neki modeli imaju tvrde/meke tipke koje nikako ne odgovaraju.
Ovak, ako veĂŚ moraĹĄ kupiti IBM, onda odaberi ovaj
ThinkPad R52
p/n UN3B5CD
Ali pogledaj si SONY Vaio FS660 sa M740 procesorom. KaĹžu da na trĹžiĹĄtu nema isplativijeg uboda. :smt004
malimrav85 26-02-2006, 01:49 :smt049 :smt007 http://phonestyle.com/Motorola/v3/V3PINK.jpg
http://www.siamphone.com/picture/motoro ... pink_2.jpg (http://www.siamphone.com/picture/motorola/razr_v3_pink/razrpink_2.jpg)
Pun mi ga je veĂŚ... neĹĄto. Pa svi ga imaju. Kupio sam ga prije godinu dana kad ga nije ni bilo kod nas i odjednom ga svi furaju! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
VraĂŚam se na nokiu 3310 :smt013
Pun mi ga je veĂŚ... neĹĄto. Pa svi ga imaju. Kupio sam ga prije godinu dana kad ga nije ni bilo kod nas i odjednom ga svi furaju!
Ali sigurno nemaĹĄ rozi :smt007
malimrav85 26-02-2006, 02:00 Ali sigurno nemaĹĄ rozi :smt007
Raðe bi ga imao. Ali mislim da Ìe ga curke pokupovat da to neÌe biti normalno. Imam srebrni ťto me tjeťi jer crnih ima najviťe.
Robierre de Cochon 26-02-2006, 04:20 Pun mi ga je veĂŚ... neĹĄto. Pa svi ga imaju. Kupio sam ga prije godinu dana kad ga nije ni bilo kod nas i odjednom ga svi furaju! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
VraĂŚam se na nokiu 3310 :smt013
hihi, potpisujem. kad sam ga kupovao, nije niko znao za njega...a sad samo ťto iz paťtete ne iskoèi. :smt003
Ovak, ako veĂŚ moraĹĄ kupiti IBM, onda odaberi ovaj
ThinkPad R52
p/n UN3B5CD
Thanx na savjetu. Nekako si mislim da cu drmnuti r50e, dok je na akciji. :smt001
Insomniac 26-02-2006, 11:26 Kad smo kod mobitela,jel ima tko Samsung SGH E 730?
Jel valja to cemu :) ?
Mrs.Smith 08-03-2006, 22:47 Da ne otvaram novi topic, pa cu tu postaviti pitanje; mene samo zanima da li se netko, kao i ja, ne moze spojiti na Net preko CarNeta? Kaze mi da je nevaljano korisnicko ime ili lozinka. Do prije par dana sam se normalno spajala.
Da ne otvaram novi topic, pa cu tu postaviti pitanje; mene samo zanima da li se netko, kao i ja, ne moze spojiti na Net preko CarNeta? Kaze mi da je nevaljano korisnicko ime ili lozinka. Do prije par dana sam se normalno spajala.
od 3 mjeseca svima su promjenili korisnicko ime.. sad imas umjesto tocke(mislim) @pravo.hr..to napravi pa probaj
Mrs.Smith 08-03-2006, 23:41 Hvala puno, doli!
zelja jednog dana
veliki lcd televizor
surround od 5 zvucnika marke marantz,te iste te marke muzicki stup u komponentama
spojen komp sa svime time
satelitska koja hvata brdo programa
correct me if I'm wrong - ali otkad Maranz radi zvuènike???
imaju komponente, dapaèe, predobre, kupujem SR4320
ali zvuènike brijem not
btw @laptopi - HP Compaq nx6125; sa AMD Turion64, 512 RAM, 80GB hdd, Ati mobility radeon x300, dvd/rw(dl), max. rez. 1400x1050, WiFi b/g, bluetooth, èitaè kartica 5u1, evo bať tipkam po njemu, jako dobra tastatura i sve
jedino su zvuènici malo tiťi nego na nx6110
i hit ljeta: fingerprint reader za autentifikaciju :smt003
preporuèam, cijena oko 9500kn
evo mene opet....
sloĹžio sam si kanticu od kompa za serveriĂŚ, i sad ĂŚu na njega piknut linux, vjerojatno fedoru 4 sa apacheom i svim ĹĄto vole mladi...
pa me zanima jel znate di bi ga mogao piknut (tj. fizièki smjestit) a da zato ne iskeťiram cijenu za poslovne korisnike. treba mi samo pristojna brzina up veze (~1 mbit/s) i ako ne flat rate, ono par giga prometa mjeseèno
stavio bi neke stranice sebi, neke frendovima, i drŞao neke fajlove gore (ne mp3 i pornjavu, nego neke stvari koje inaèe teglim unaokolo na usb-u jer mi èesto trebaju)
jer sve uskuge kolokacije servera u rh su skuuupe...
malimrav85 03-04-2006, 22:47 danas sam otkazo kabelsku. Malo su se razbahatili sa poveĂŚanjem cijene i doĹĄli do 95kn. Da ne bi! :smt018
Sad me zanima kaj bi trebao za gledanje satelita preko kompa. Imam tanjur. Jel trebam kupit reciver koji se spaja na komp il obièan reciver koji onda spojim na komp? Mislim,komp je u igri jer bi htio skinut one kodove itd pa da gledm kaj hocu.
TrebaĹĄ kupiti PCI satelitsku karticu sa Tv ili sVideo- outom. I kabel da to spojiĹĄ.
a na moja pitanja nitko neĂŚe odgovorit? :smt009
kaj je, proziran font pa se ne vidi, ili kaj, ja smrdim!? :smt002
Insomniac 03-04-2006, 22:58 danas sam otkazo kabelsku. Malo su se razbahatili sa poveĂŚanjem cijene i doĹĄli do 95kn. Da ne bi! :smt018
Sad me zanima kaj bi trebao za gledanje satelita preko kompa. Imam tanjur. Jel trebam kupit reciver koji se spaja na komp il obièan reciver koji onda spojim na komp? Mislim,komp je u igri jer bi htio skinut one kodove itd pa da gledm kaj hocu.
a)Nema ti to veze sa kompom,jer ti se flashanje FTA recivera provodi tako da skines fajl sa kodovima,uzmes usb kabel,i pokrenes program na pcu.
b)Nikad neces moci gledati sve kanale jer neki imaju aktivnu zastitu i gadnu enkripciju,koju je nemoguce probiti bez origi kartice.
c)Ja imam Humaxa od cca 3.5 k kuna,ali sad ti je to puno pojeftinilo.
Prepourcam ti da kupis Quadro 8055 koji ima super podrsku,i stvarno svaki dan stavljaju nove kodove za njega online.
Ako imas jos kakvih pitanja javi
Insomniac 03-04-2006, 23:01 evo mene opet....
sloĹžio sam si kanticu od kompa za serveriĂŚ, i sad ĂŚu na njega piknut linux, vjerojatno fedoru 4 sa apacheom i svim ĹĄto vole mladi...
pa me zanima jel znate di bi ga mogao piknut (tj. fizièki smjestit) a da zato ne iskeťiram cijenu za poslovne korisnike. treba mi samo pristojna brzina up veze (~1 mbit/s) i ako ne flat rate, ono par giga prometa mjeseèno
stavio bi neke stranice sebi, neke frendovima, i drŞao neke fajlove gore (ne mp3 i pornjavu, nego neke stvari koje inaèe teglim unaokolo na usb-u jer mi èesto trebaju)
jer sve uskuge kolokacije servera u rh su skuuupe...
kolokacija ce te doci ko kajgana svetog petra,radije bi na tvom mjestu iznajmio jeftino prostor i bandwitch na jednom od *nix servera vani.
Mislim da sam vidio nesto u ovom stilu,5 Gb prostora,sve moguce skripte,
500 mail adresa,beskonacno web domena,250 gb bandwitcha oko 10 $ mjesecno.
malimrav85 03-04-2006, 23:01 a)Nema ti to veze sa kompom,jer ti se flashanje FTA recivera provodi tako da skines fajl sa kodovima,uzmes usb kabel,i pokrenes program na pcu.
b)Nikad neces moci gledati sve kanale jer neki imaju aktivnu zastitu i gadnu enkripciju,koju je nemoguce probiti bez origi kartice.
c)Ja imam Humaxa od cca 3.5 k kuna,ali sad ti je to puno pojeftinilo.
Prepourcam ti da kupis Quadro 8055 koji ima super podrsku,i stvarno svaki dan stavljaju nove kodove za njega online.
Ako imas jos kakvih pitanja javi
Ma neÌu sve sve,samo neke koje blokaju tipa rai sporta kad je tekma ili cnbca kad je connan i tako to,nikave perverzije. Znaèi moram kupit taj reciver,na njega spojim onda dva kabla od tanjura spojim ga usb-om na kopm ipokrenem program? Ja sam mislio da ide preko kompa da mogu snimat an kopmu i tako to.
kolokacija ce te doci ko kajgana svetog petra,radije bi na tvom mjestu iznajmio jeftino prostor i bandwitch na jednom od *nix servera vani.
znam, ali problem je ťto ti ne daju radit sa .htpswd datotekama pa ne moŞeť staviti poťtenu zaťtitu za direktorije, a i nekad je problem s DNS-om, ovisno koju domenu imať. plus èesto ne dopuťtaju instalaciju vlastitih skripti ili admin aplikacija, jer ipak je njihov server i vrti bar 100 usera istovremeno
btw thanx :smt001
Insomniac 03-04-2006, 23:43 kolokacija ce te doci ko kajgana svetog petra,radije bi na tvom mjestu iznajmio jeftino prostor i bandwitch na jednom od *nix servera vani.
znam, ali problem je ťto ti ne daju radit sa .htpswd datotekama pa ne moŞeť staviti poťtenu zaťtitu za direktorije, a i nekad je problem s DNS-om, ovisno koju domenu imať. plus èesto ne dopuťtaju instalaciju vlastitih skripti ili admin aplikacija, jer ipak je njihov server i vrti bar 100 usera istovremeno
btw thanx :smt001
bez problema ti daju modifikaciju .htpswd datoteke i rootshell account,naravno da ne mozes instalirati skripte koje kompromitiraju sigurnost servera,ali ostalo sve ide.Od admin skripti mislim da vrte cpanel.
Uptime je veci od 99.996 %
Insomniac 03-04-2006, 23:47 Ma neÌu sve sve,samo neke koje blokaju tipa rai sporta kad je tekma ili cnbca kad je connan i tako to,nikave perverzije. Znaèi moram kupit taj reciver,na njega spojim onda dva kabla od tanjura spojim ga usb-om na kopm ipokrenem program? Ja sam mislio da ide preko kompa da mogu snimat an kopmu i tako to.
CNBC je kodiran afaik,a na raiu nemaju pravo na utakmice serije A,nego samo sky ima pravo na to.
Imas sada standalone recivere koji sami imaju HDD i snimaju kad ih isprogramiras.Mislim da kostaju oko 1700 kn.
Usb kabel se mislio na pucanje novih kodova u reaciver
malimrav85 03-04-2006, 23:54 CNBC je kodiran afaik,a na raiu nemaju pravo na utakmice serije A,nego samo sky ima pravo na to.
Imas sada standalone recivere koji sami imaju HDD i snimaju kad ih isprogramiras.Mislim da kostaju oko 1700 kn.
imaju na raiu neke tekme,uefa i repka. A kolko koĹĄta taj quadro reciver?
Ovi u T-comu nemaju opciju za adsl da ti kupiĹĄ svoj modem? Ziher bi mi se viĹĄe isplatilo kupit svoj nego unajmljivat od njih..
Insomniac 03-04-2006, 23:56 CNBC je kodiran afaik,a na raiu nemaju pravo na utakmice serije A,nego samo sky ima pravo na to.
imaju na raiu neke tekme,uefa i repka. A kolko koĹĄta taj quadro reciver?
Ovi u T-comu nemaju opciju za adsl da ti kupiĹĄ svoj modem? Ziher bi mi se viĹĄe isplatilo kupit svoj nego unajmljivat od njih..
quadro 8055 je 460 kn
malimrav85 03-04-2006, 23:59 quadro 8055 je 460 kn
Da? Mislio sam da ĂŚeĹĄ mi pljunut neku cijenu od 1500+kn :smt003
To je ok. Znaèi trebo bi to kupit,spojit na kopm,tanjur,skinut program za kodove,skinut kodove i pièi?
Insomniac 04-04-2006, 00:19 quadro 8055 je 460 kn
Da? Mislio sam da ĂŚeĹĄ mi pljunut neku cijenu od 1500+kn :smt003
To je ok. Znaèi trebo bi to kupit,spojit na kopm,tanjur,skinut program za kodove,skinut kodove i pièi?
pa da,kupis reciver,2 lnba,i to sve spojis,naciljas satelite koje zelis gledati j uzivaj.
Insomniac 04-04-2006, 00:51 http://img362.imageshack.us/img362/7842/baccardi6mo.jpg
jel bi mi mogla koja dobra dusa ovo smanjiti na neku velicinu prikladnu za forum?
fat drummer 04-04-2006, 00:52 http://img362.imageshack.us/img362/7842/baccardi6mo.jpg
jel bi mi mogla koja dobra dusa ovo smanjiti na neku velicinu prikladnu za forum?
ak misliĹĄ za naĹĄ nije potrebno, automatski se avatari resajzaju
Gospodin Pravokutnik 04-04-2006, 01:02 http://img362.imageshack.us/img362/7842/baccardi6mo.jpg
ja ti mogu smanjit na koju god hoces velicinu,samo reci koju hoces ako te ne zadovoljava ovo sto je fat napisao :smt002
malimrav85 04-04-2006, 01:08 pa da,kupis reciver,2 lnba,i to sve spojis,naciljas satelite koje zelis gledati j uzivaj.
A to bi bilo? :smt017 Amater.
A di ima reciver za kupit?
correct me if I'm wrong - ali otkad Maranz radi zvuènike???
imaju komponente, dapaèe, predobre, kupujem SR4320
ali zvuènike brijem not
spikrs
http://www.ixbt.com/dvd/hifi-show-2004/ ... in-box.jpg (http://www.ixbt.com/dvd/hifi-show-2004/marantz-ht-in-box.jpg)
http://www.marantz.jp/ce/products/audio ... upreme.jpg (http://www.marantz.jp/ce/products/audio/m_dialog/images/platinum_supreme.jpg)
http://www.dagogo.com/images/Marantz-speakers.jpg
http://www.vickers-hifi.co.uk/images/cyrus/icon.jpg
http://www.hdtvsolutions.com/images/fla ... img603.jpg (http://www.hdtvsolutions.com/images/flatscreens/img603.jpg)
tivis
http://media.popularmechanics.com/images/marantz-sm.jpg
http://bergenhi-fi.ru/cards/MARANTZ%20LC3050N1B.jpg
:smt018
Gospodin Pravokutnik 04-04-2006, 01:37 E da li se netko sluzi od vas s windows movie makerom?Imam jedan mov file koji sam pretvorio u avi pa nije islo pa sam probao u mpeg te isto nije islo.Naime kad otvorim taj program i kad odem pod import video nece mi ga primiti iako sam si promijenio video u avi tj. mpeg.Jel netko zna moguci razlog tome i sto bih trebao probat hmmm
spikrs
http://www.ixbt.com/dvd/hifi-show-2004/ ... in-box.jpg (http://www.ixbt.com/dvd/hifi-show-2004/marantz-ht-in-box.jpg) - to su plastiène kockice, ali ajde
http://www.marantz.jp/ce/products/audio ... upreme.jpg (http://www.marantz.jp/ce/products/audio/m_dialog/images/platinum_supreme.jpg) - na ovom setupu su samo komponentne Marantz, zvuènici su Bowers & Wilkins XT4, ako ne vjerujeť googlaj njihov naziv pa vidi
http://www.dagogo.com/images/Marantz-speakers.jpg - ne znam koji su ovo model zvuènici, ali Marantz ziher nisu, zumiraj na logo pa Ìeť vidjet da nije Marantzov
http://www.vickers-hifi.co.uk/images/cyrus/icon.jpg -zvuènik je Cyrus Icon
http://www.hdtvsolutions.com/images/fla ... mg603.jpg- (http://www.hdtvsolutions.com/images/flatscreens/img603.jpg-) ovo je televizor :smt005
Marantz je proizvodio zvuènike pred kojih 20-ak godina (pod tim mislim na bookshelf ili floorstanding zvuènike za stereo pojaèala, na plastiène kockice za 7.1 multi-kenjavi receiver), ali danas :smt011
Insomniac 04-04-2006, 10:34 http://img362.imageshack.us/img362/7842/baccardi6mo.jpg
ja ti mogu smanjit na koju god hoces velicinu,samo reci koju hoces ako te ne zadovoljava ovo sto je fat napisao :smt002
izgleda da je njegovo fatocanstvo progovorilo i rijesilo me dilema :)
Bacardi sign ide u profil :)
Insomniac 04-04-2006, 10:36 pa da,kupis reciver,2 lnba,i to sve spojis,naciljas satelite koje zelis gledati j uzivaj.
A to bi bilo? :smt017 Amater.
A di ima reciver za kupit?
ma vise manje svaki elektronicki ducan.Kazi mi cifru do koje si spreman ici i ja cu ti preporuciti reaciver.
LNB su one izbocine koje se stavljaju na satelit,i usmjeravaju signal u fokus.
http://www.inecco.net/~sten/slike/LNB-Univerzalni-Strong.gif
bob rock 10-04-2006, 23:56 sf me zbog ove tipkovnice i ovog miša optužila da sam buržuj...
hehe
ponosan na nju
bio
http://www.hardware-pacers.com/uploads/ ... yboard.jpg (http://www.hardware-pacers.com/uploads/LogitechKeyboard.jpg)
ovo je nova prinova u obitelji
http://www.digitaltigers.com/images/log ... b_400w.jpg (http://www.digitaltigers.com/images/logitech-media-kb_400w.jpg)
awwwwww jesam li buržuj
Na tipkovnici mi se èim upalim komp, automatski ukljuèi Num Lock. Kako da to iskljuèim?
Na tipkovnici mi se èim upalim komp, automatski ukljuèi Num Lock. Kako da to iskljuèim?
kad paliť komp, odi na BIOS setup (prije nego se poènu dizati windows ili linux), obièno u to uðeť tipkom Del ili F2 (piťe na ekranu), a tamo malo proði settings i negdje, mislim pod standard setup, ima opcija NumLock Default koju treba premjestiti sa On na Off
ako ne moŞeť naÌi poťalji mi na pm pa Ìu ti toèno pogledati kak je kod mene
Puno hvala, Wilbure. pokuĹĄat ĂŚu :smt006
Insomniac 26-04-2006, 16:58 planiram kupiti novi mobitel,jer mi je ovaj stari Sony Ericson otisao kvragu.
Jel ima itko pametnu ideju sto kupiti u rangu od 2000 kn.
E da,ne zelim imati onu ultra tanku motorolu sto je svi imaju :smt001
malimrav85 26-04-2006, 17:04 planiram kupiti novi mobitel,jer mi je ovaj stari Sony Ericson otisao kvragu.
ili samsung d-600 ili neki od onih sony-a novih, w800 ili kak su im veĂŚ oznake.mislim ne u duĂŚanu nego probaj preko oglasnika.
Insomniac 26-04-2006, 17:15 planiram kupiti novi mobitel,jer mi je ovaj stari Sony Ericson otisao kvragu.
ili samsung d-600 ili neki od onih sony-a novih, w800 ili kak su im veĂŚ oznake.mislim ne u duĂŚanu nego probaj preko oglasnika.
ma malo me strah preko tih oglasa,sto ako nesto ne radi kako treba?
malimrav85 26-04-2006, 17:23 planiram kupiti novi mobitel,jer mi je ovaj stari Sony Ericson otisao kvragu.
ma malo me strah preko tih oglasa,sto ako nesto ne radi kako treba?
Pa malo se potrudi pa Ìeť naÌi ljude koji ti daju garanciju.Ima ih dosta koji se time bave. Recimo,ili uzmu mob u paketu u vipu/t-mobileu pa prodaju odvojeno paket i mobitel ili se bave ťvercom pa imaju 100 istih mobitela i zamjenit Ìe ti taj koji recimo ne radi a on ga vratit di ga je i kupio jer se time bavi i moŞe ga zamjeniti u njemaèkoj/austriji/...
Ja sam do sada 3 mobitela kupio preko oglasnika i nije bilo problema nikada. Samo kad kupujeĹĄ nazveĹĄ,pitaĹĄ za garanciju i zamoliĹĄ da ti da fotokopiji osobne/putovnice radi sigurnosti.ako je ozbiljniji trgovac neĂŚe ti radit problemem oko toga.
Lara Car 02-05-2006, 20:16 koliko muke oko kupovanja laptopa :smt011
hebeni GB i pizde strinine :smt011
daj mi neki kaj lijepo izgelda i basta!
no,ajmo nanosexualci :smt003
TOSHIBA ili ACER :smt003 :smt003 ?
ACER Aspire 3025WLMi
Cijena:
8.514,93 kn
⢠Procesor: AMD Sempron Mobile 3300+
⢠Zaslon: 15.4" WXGA TFT 1280 x 800
⢠Grafièki sustav: ATI Mobility Radeon X700, 128 MB
⢠Radna memorija: 512MB (2 x 256MB) DDR (proťirivo do 2GB)
⢠Tvrdi disk: 80GB ATA
⢠Optièki ureðaj: DVD RW DL
⢠Dimenzije: 363 x 278 x 32 mm
⢠Masa ureðaja: 3.07 kg
⢠Jamstvo: 12 mjeseci
⢠Baterija: 3.5 h
⢠Operativni sistem: Windows XP Home
⢠Modem: da
⢠MreŞa: da (LAN)
⢠BeŞièna mreŞa: da (802.11g)
⢠Audio ulazi/izlazi: da
⢠USB podrťka: 4 x USB 2.0
⢠PCMCIA: da
⢠TV out: da
⢠FireWire: da
⢠VGA izlaz: da
⢠Infracrveni port: da
⢠Ăitaè kartica: da (6-u-1)
TOSHIBA Satellite Pro M40X-168/Pentium M 730, COMBO, 512MB, 40GB, 15.4'', WinXP Pro
Cijena za gotovinu: 8.070,56 kn
Cijena za karticu: 8.620,82 kn
RaspoloĹživost:
RaspoloĹživo, isporuka u roku od 24 sata
Ĺ*ifra: 011.500.070
Jamstvo: 24
Technology type : IntelR Centrinot mobile technology including IntelR PentiumR M processor 730, IntelR PRO/Wireless 2200BG network connection and IntelR 915GM Express chipset
clock speed : 1.6 GHz
Front Side Bus : 533 MHz
2nd level cache : 2 MB
Operating system MicrosoftR WindowsR XP Professional
System memory standard : 512 MB
maximum expandability : 1,536 MB
technology : DDR RAM
Hard disk capacity : 40 GB
certification : S.M.A.R.T.
CD-RW/DVD-ROM drive maximum speed : Read: 24x CD-ROM, 8x DVD-ROM/ Write: 24x CD-R, 4x CD-RW, 10x HS CD-RW, 24x US CD-R
Display size : 15.4 ''
type : WXGA TFT display
Graphics adapter manufacturer : Mobile IntelR
type : 915GM Express chipset
memory amount : up to 128 MB
memory type : DDR RAM (UMA)
Internal video modes resolution : 1,280 x 800
maximum number of colours : 16.7 million
Max. external video modes max. resolution : 2,048 x 1,536
max. colours : 16.7 million
max. refresh rate : 100 Hz
non-interlaced resolution with max. refresh rate : 1,600 x 1,200
Battery technology : lithium-ion
maximum life : 3:16 (Mobile Markt) hours
AC adapter input voltage : autosensing AC adapter (100/240 V) for worldwide usage
Interfaces 1 x DC-in
1 x RJ-11
1 x RJ-45
1 x TV-out (s-video)
1 x i.LINKR (IEEE 1394)
1 x built-in speaker
1 x external monitor
1 x headphone (stereo)
3 (Rear 2, Right 1) x USB 2.0
1 x 6-in-1 Bridge Media slot (supports SDt Card, SmartMediat, Memory StickR, Memory Stick Prot, MultiMedia Cardt, xD-Picture Cardt)
Expansion 1 x PC Card slot for 1 Type II card
2 x memory slots
Wireless communication Wireless Technology : Wireless LAN (802.11b/g)
Wired communication topology : international V.90 modem (V.92 ready)
speed : 56 Kbps data (V.90) and 14.4 Kbps fax
topology : Ethernet LAN
speed : 10/100 Base-TX
Sound system supported audio format : 16-bit stereo
supported sound standards : MIDI support
speakers : built-in stereo speakers
Keyboard Keys : 86
WindowsR keys : 2
Physical dimensions W x L x H : 365 x 275 x 29.5 (front) / 37.5 (back) mm
weight : 3.00 kg
Pointing device type : Touch Pad
interface : PS/2
:smt006
Insomniac 02-05-2006, 20:28 zajebano.
Ja bi radije Toshibu,jer je toshiba ferrari medu notebookovima.
Samo ne vidim koliko mu baterija traje.Jos jedna bitna stvar,ne znam dal ti imas namjeru biti mobilna sa njim (znaci nosati okolo i slicno ili ti je to zamjena za pc)
Lara Car 02-05-2006, 21:04 zajebano.
Samo ne vidim koliko mu baterija traje.Jos jedna bitna stvar,ne znam dal ti imas namjeru biti mobilna sa njim (znaci nosati okolo i slicno ili ti je to zamjena za pc)
pa piĹĄe-traje 3 sata i kusur :smt002
a ťto se mobilnosti tièe,nemam pojma,ako bude trebalo za pos'o da,bit Ìu mobilna s njime :smt003
da se mene pita i da imadem toliko para Apple bi bio moj izbor br 1 taaako su lepi :smt007 :smt007 :smt007
ne dao vrag DELL-u mira pas e i on umjeĹĄao u kompetiĹĄn :smt003
DELL Latitude D510Ĺ*ifra:
Cijena:
7.920,81 kn
⢠Procesor: Intel Pentium M740 1.73GHz (2MB cache)
⢠Zaslon: 15" XGA TFT 1024 x 768
⢠Grafièki sustav: Intel Graphics Media Accelerator 900 do 128MB
⢠Radna memorija: 512MB DDR2 (proťirivo do 2GB)
⢠Tvrdi disk: 60GB ATA
⢠Optièki ureðaj: COMBO
⢠Dimenzije: 338 x 273 x 35.5 mm
⢠Masa ureðaja: 2.9 kg
⢠Jamstvo: 12 mjeseci
⢠Baterija: 2.4h
⢠Audio ulazi/izlazi: da
⢠Paralelni port: da
⢠Serijski port: da
⢠Bluetooth: da
⢠PCMCIA: da
⢠Docking Connector: da
Insomniac 02-05-2006, 21:08 zajebano.
pa piĹĄe-traje 3 sata i kusur :smt002
a moblinost ťto se mobilnosti tièe,nemam pojma,ako bude trebalo za pos'o da,bit Ìu mobilna s njime :smt003
da se mene pita i da imadem toliko para Apple bi bio moj izbor br 1 taaako su lepi :smt007 :smt007 :smt007
ne dao vrag DELL-u mira pas e i on umjeĹĄao u kompetiĹĄn :smt003
DELL Latitude D510Ĺ*ifra:
Cijena:
7.920,81 kn
⢠Radna memorija: 512MB DDR2 (proťirivo do 2GB)
⢠Tvrdi disk: 60GB ATA
⢠Baterija: 2.4h
⢠Paralelni port: da
⢠Serijski port: da
⢠Bluetooth: da
Dobro si napisala.Samo su lijepi.
Ovaj Dellmi se cini skroz solidan,imas BL i IR,bezicnu,veci disk,jedino mu baterije manje traju.
Lara Car 02-05-2006, 21:09 znaèi DELL :smt003 ?
khm,sam da imaju na lageru :smt011
Insomniac 02-05-2006, 21:19 znaèi DELL :smt003 ?
hm,probaj pitat savjet jos nekih ljudi
imas
hr.comp.prijenosnici tamo ce ti ekipa rado pomoci.
Lara Car 02-05-2006, 21:22 znaèi DELL :smt003 ?
hm,probaj pitat savjet jos nekih ljudi
imas
hr.comp.prijenosnici tamo ce ti ekipa rado pomoci.
nevjerojatno,3 samozvana struènajka na tom podruèju pitah
3 ista odgovora..ma znaĹĄ,to ti je sve... :smt003 :smt003
cccc.mi Ĺžene bar imamo fiksni kriterij :smt003 alk je lep,nama dosta :smt007
Insomniac 02-05-2006, 21:26 [
nevjerojatno,3 samozvana struènajka na tom podruèju pitah
3 ista odgovora..ma znaĹĄ,to ti je sve... :smt003 :smt003
cccc.mi Ĺžene bar imamo fiksni kriterij :smt003 alk je lep,nama dosta :smt007
I sta su sve samozvani strucnjaci odgovorili :) ?
ovo je teska dilema,jer su svi slicni,svi su dobri,i u razmaku od par stotoina kuna.Tako da bi mozda jos i bilo najvazniej ime i garancija.
Insomniac 02-05-2006, 21:30 pogledaj vamo sto ljudi pisu
http://groups.google.hr/group/hr.comp.h ... 97c9f66c98 (http://groups.google.hr/group/hr.comp.hardver/browse_thread/thread/1090598480e2ce98/56688397c9f66c98?lnk=st&q=ACER+Aspire+3025WLMi&rnum=2&hl=hr#56688397c9f66c98)
http://groups.google.hr/group/hr.comp.p ... 566502685e (http://groups.google.hr/group/hr.comp.prijenosnici/browse_thread/thread/fd5341a27c61753b/962217566502685e?lnk=st&q=TOSHIBA+Satellite+Pro+M40X-168&rnum=1&hl=hr#962217566502685e)
http://groups.google.hr/group/hr.comp.p ... 83d50bd095 (http://groups.google.hr/group/hr.comp.prijenosnici/browse_thread/thread/717962318f2d257/3adb8f83d50bd095?q=DELL+Latitude+D510&rnum=1#3adb8f83d50bd095)
Lara Car 03-05-2006, 00:52 pogledaj vamo sto ljudi pisu
http://groups.google.hr/group/hr.comp.h ... 97c9f66c98 (http://groups.google.hr/group/hr.comp.hardver/browse_thread/thread/1090598480e2ce98/56688397c9f66c98?lnk=st&q=ACER+Aspire+3025WLMi&rnum=2&hl=hr#56688397c9f66c98)
http://groups.google.hr/group/hr.comp.p ... 566502685e (http://groups.google.hr/group/hr.comp.prijenosnici/browse_thread/thread/fd5341a27c61753b/962217566502685e?lnk=st&q=TOSHIBA+Satellite+Pro+M40X-168&rnum=1&hl=hr#962217566502685e)
http://groups.google.hr/group/hr.comp.p ... 83d50bd095 (http://groups.google.hr/group/hr.comp.prijenosnici/browse_thread/thread/717962318f2d257/3adb8f83d50bd095?q=DELL+Latitude+D510&rnum=1#3adb8f83d50bd095)
:smt005 :smt005 pa viĹĄe komentiraju kafiĂŚe nego laptopove :smt003
Rekao sam ti - Toshibu uzet! [ok] (bože, kakvi su ovo debilni švapski smajliæi?)
Insomniac 03-05-2006, 01:04 Rekao sam ti - Toshibu uzet! [ok] (boĹže, kakvi su ovo debilni ĹĄvapski smajliĂŚi?)
eh,ali Dell ima IRDA i BT i veci disk
Rekao sam ti - Toshibu uzet! [ok] (bože, kakvi su ovo debilni švapski smajliæi?)
i godinu dana kraæu garanciju. i slabiju bateriju. a neæe popunit ni tih 60 gigabajta diska, tako da...
Insomniac 03-05-2006, 01:07 Rekao sam ti - Toshibu uzet! [ok] (boĹže, kakvi su ovo debilni ĹĄvapski smajliĂŚi?)
i godinu dana kraĂŚu garanciju. i slabiju bateriju. a neĂŚe popunit ni tih 60 gigabajta diska, tako da...
a otprilike to sam i ja rekao.Garancija je vazna,a i Toshiba kao brand je vrhunska
Lara Car 03-05-2006, 01:16 Rekao sam ti - Toshibu uzet! [ok] (boĹže, kakvi su ovo debilni ĹĄvapski smajliĂŚi?)
:smt017 daj prevedi :smt003
i da Toshiba ima 40 GB :smt012 tek sad skuĹžih
ima jedna sa 60 Gb al garancija je 12 mjeseci
Insomniac 03-05-2006, 01:18 IRDA - infracrveni
BT - bluetooth
irda je infra red,ne? ali ne pada mi na pamet sta je bt...
ok, oboje smo u 18.minuti postali...zas je tvoj prije mog....zbog abecede?? :smt003
fakat, bt-bluetooth!!!
Lara Car 03-05-2006, 01:20 IRDA - infracrveni
BT - bluetooth
moĹĄ me zvat budalom al koji qrc ĂŚe mi to dvoje?
:smt017
Insomniac 03-05-2006, 01:22 IRDA - infracrveni
BT - bluetooth
moĹĄ me zvat budalom al koji qrc ĂŚe mi to dvoje?
:smt017
BT - za koju godinu kad budes uspjesna pravnica da mozes sinkrozniriati svoj mobach ili blackberry sa laptopom
IRda- za koju godinu kad budes uspjesna pravnica da mozes sinkronizirati svoj mobach ili blackberry sa laptopom
da prebacis fotke sa moba na komp bez da kupujes usb irda :smt002
Sve su te opcije fenomenalne, meðutim u stvarnosti bi 22 od 24 sata dnevno provodio uštimavajuæi i sinhronizirajuæi kompjuter i mobitel. Ne, hvala.
Ja još uvijek imam mob koji ne može slikat, podgrijavat mlijeko i primat dvije poruke u jednoj i moram priznat, baš mi je lijepo. I kao takvog, ne koristim 90% opcija koje pruža.
Insomniac 03-05-2006, 01:31 da prebacis fotke sa moba na komp bez da kupujes usb irda :smt002
u iducih godni dvije sve vise ce se koristiti blackberry,a kad imas BT ili IRDa lako sinkrozniras sve poruke sa laptopa,kontakte,i recimo sastanke sa onima
na mobu.Tako da je to vrlo korisno .
Lara Car 03-05-2006, 01:39 da prebacis fotke sa moba na komp bez da kupujes usb irda :smt002
u iducih godni dvije sve vise ce se koristiti blackberry,a kad imas BT ili IRDa lako sinkrozniras sve poruke sa laptopa,kontakte,i recimo sastanke sa onima
na mobu.Tako da je to vrlo korisno .
misliĹĄ u Japanu :smt003
ajde,veÌ godinama se prièa o mobitelima kao video phone a ja osobno ne znam niti jedno Şivo biÌe koje ga ima,pa da bi i ja sebi poŞelila kupiti isti :smt003 samo u reklami sam to vidila :smt003
i MMS su joĹĄ u sferi SF :smt003
Lara Car 03-05-2006, 01:41 Sve su te opcije fenomenalne, meðutim u stvarnosti bi 22 od 24 sata dnevno provodio uťtimavajuÌi i sinhronizirajuÌi kompjuter i mobitel. Ne, hvala.
Ja joĹĄ uvijek imam mob koji ne moĹže slikat, podgrijavat mlijeko i primat dvije poruke u jednoj i moram priznat, baĹĄ mi je lijepo. I kao takvog, ne koristim 90% opcija koje pruĹža.
:smt010 :smt010 :smt010 to treba lijeèiti :smt056
PATIM!!! :smt087
Lara Car 03-05-2006, 01:42 BT - za koju godinu kad budes uspjesna pravnica da mozes sinkrozniriati svoj mobach ili blackberry sa laptopom
IRda- za koju godinu kad budes uspjesna pravnica da mozes sinkronizirati svoj mobach ili blackberry sa laptopom
kad budem uspjeĹĄna pravnica budem si kupila laptop za kojih 20 000 kn koji ĂŚe sve te radnje obavljati umjesto mene :smt003
do tad ja i kablovi smo si buddies
Lara Car 03-05-2006, 01:44 da prebacis fotke sa moba na komp bez da kupujes usb irda :smt002
to bi znaèilo da moram kupiti i mob koji ima te funkcije :smt003
one step at the time
no tengo dinero
Dobro ajde, tu pretjerujem, ali iza svega ostalog stojim. Jebate, dok ja na kompu ili mobitelu upišem neki sastanak, mogao sam veæ pet puta to u rokovniku napraviti. Da, olovkom!!!
Najgore mi je kad gledam kako ljudi muku muèe s tim, ne znaju koji bi gumb prije stisnuli. Frend je kupio neki dan Motorolu za 3000kn, ali ne zna na njoj namjestiti sat i vrijeme (diplomirani je inženjer elektrotehnike, programer štoviše, i to vrlo uspješan).
Predaleko ta tehnologija ide brate, predaleko... Ja bi abakus...
Lara Car 03-05-2006, 01:49 Dobro ajde, tu pretjerujem, ali iza svega ostalog stojim. Jebate, dok ja na kompu ili mobitelu upiĹĄem neki sastanak, mogao sam veĂŚ pet puta to u rokovniku napraviti. Da, olovkom!!!
Najgore mi je kad gledam kako ljudi muku muèe s tim, ne znaju koji bi gumb prije stisnuli. Frend je kupio neki dan Motorolu za 3000kn, ali ne zna na njoj namjestiti sat i vrijeme (diplomirani je inŞenjer elektrotehnike, programer ťtoviťe, i to vrlo uspjeťan).
Predaleko ta tehnologija ide brate, predaleko... Ja bi abakus...
sjetih se bOG-a :smt003
to ja zovem predanoĹĄĂŚu tradicionalnim vrijednostima :smt005
to ja zovem vjernoĹĄĂŚu :smt005
to ja zovem prastarim mobitelom :smt005
al fercera,a to je najvaĹžnije :smt003
To ja zovem Sony CMD-J70.
A za bOGovu kantu ni proizvoðaè više nije siguran kada se proizvodila! :smt003
Lara Car 03-05-2006, 19:53 kupila :smt050
pogleè kak je krasan :smt049
http://img422.imageshack.us/img422/2304/toshibal101191uq.jpg (http://imageshack.us)
TOSHIBA Satellite L20-205
kupila :smt050
http://img422.imageshack.us/img422/2304/toshibal101191uq.jpg (http://imageshack.us)
Kak je lepi...taj oblik...performanse...ekran...sav se topim...
A kaj to je...??... :smt002
Lara Car 03-05-2006, 20:00 kupila :smt050
Kak je lepi...taj oblik...performanse...ekran...sav se topim...
A kaj to je...??... :smt002
moj ljubavnik :smt050 noĂŚas paja kraj mene u krevetu :smt050 zove se Toshi :smt050
moj ljubavnik :smt050 noæas paja kraj mene u krevetu :smt050 zove se Toshi :smt050
Pretpostavljam da se spajate prek usb-a...ili infracrveno...??...kak bu vam djeca zgledala...??... :smt003
Lara Car 03-05-2006, 20:04 moj ljubavnik :smt050 noĂŚas paja kraj mene u krevetu :smt050 zove se Toshi :smt050
Pretpostavljam da se spajate prek usb-a...ili infracrveno...??...kak bu vam djeca zgledala...??... :smt003
Wireless Lan :smt050
moj ljubavnik :smt050 noæas paja kraj mene u krevetu :smt050 zove se Toshi :smt050
Kak Jimmyev avatar! :smt003
Lara Car 17-05-2006, 10:16 Ako bude sreĂŚe,ovaj Memory stick je mooooj :smt007 :smt007 :smt007 :smt007
http://img167.imageshack.us/img167/2075/orintal0vt.jpg (http://imageshack.us)
samo se hvalim :smt003
Insomniac 17-05-2006, 15:42 Ako bude sreĂŚe,ovaj Memory stick je mooooj :smt007 :smt007 :smt007 :smt007
taman ce ti pristajati uz novu LV torbu :smt019
znam da je kraj blizu kada dizajneri pocnu dizajnirati memory stickove i mobitele...... :smt011
slaĹžem se,mrzim te fensi ĹĄmensi tehnikalije,tehnika je tehnika a za estetiku odi na modnu reviju :smt013
Insomniac 17-05-2006, 15:55 slaĹžem se,mrzim te fensi ĹĄmensi tehnikalije,tehnika je tehnika a za estetiku odi na modnu reviju :smt013
tako je!
smrt dizajnerima!
zivjela estetski neprivlacna tehnika!
slaĹžem se,mrzim te fensi ĹĄmensi tehnikalije,tehnika je tehnika a za estetiku odi na modnu reviju :smt013
tako je!
smrt dizajnerima!
zivjela estetski neprivlacna tehnika!
mislim ako oèeť bager onda ti ne treba da ima spojler i dobar bas....
s tim da treba spomenut apple koji se ne skriva dizajnom od KVALITETE jel prvenstveno je KVALITETAN pa onda ljep-to cijenim :smt001
nego ĹĄto s nazivima...tipa Sony KGH-7653-o ???
to bi trebali malo promijeniti..èist da nam je lakťe jelda :smt017
slažem se,mrzim te fensi šmensi tehnikalije,tehnika je tehnika a za estetiku odi na modnu reviju :smt013
a... gle...cure su ti u svim aspektima života modno osvještene........
mene živciraju ove nove generacije mobitela koje imaju ogledalce, i cveteke i sveg vraga.... bljuvvv
rozi laptop... e da mi je to :smt078
Insomniac 17-05-2006, 17:00 @ Glupko
Ne znam bas,Apple I-Mac je bio trash ali se prodavao jer je bio super ultra trendy cool.
Slicno kao i I pod.Tek od I-Poda je doslo do revolucije sa mp3 playerima.
Daleko od toga da apple ne radi kvalitetne stvari,posebno za graficare ali im
najprodavaniji proizvodi puno vise igraju na ime i dizajn nego na kvalitetu.
Lara Car 17-05-2006, 17:51 Ako bude sreĂŚe,ovaj Memory stick je mooooj :smt007 :smt007 :smt007 :smt007
taman ce ti pristajati uz novu LV torbu :smt019
znam da je kraj blizu kada dizajneri pocnu dizajnirati memory stickove i mobitele...... :smt011
a tko je tebe naljutio danas :smt058
jel ti ĹželiĹĄ reĂŚi da ako izgleda lijepo jest po kvaliteti smeĂŚe :smt018
daj se smirite malo :smt019
mislim,ovakvi komentrai od MUĹ*KARACA ?!??!?!
pa vi ste tipièni robovi ljepote,poèledajet samo muťki kutak :smt019
Insomniac 17-05-2006, 18:42 mislim,ovakvi komentrai od MUĹ*KARACA ?!??!?!
Ma nije me nitko naljutio,nego mi ide na zivce ovo sve sa dizajnom.Posebno kad vidim one nokie sa ogledalom :smt017
A nemoj mi reci da nisu poceli malo se preseravati sa estetskim dizajnom naustrb kvalitete.
Stolica by Philip Stark
Mis by Philip Stark
Kondom by Pinnafarina
Odvijac by Pinnafarina
gdje je tu kraj :(
Lara Car 17-05-2006, 18:53 mislim,ovakvi komentrai od MUĹ*KARACA ?!??!?!
Ma nije me nitko naljutio,nego mi ide na zivce ovo sve sa dizajnom.Posebno kad vidim one nokie sa ogledalom :smt017
A nemoj mi reci da nisu poceli malo se preseravati sa estetskim dizajnom naustrb kvalitete.
Stolica by Philip Stark
Mis by Philip Stark
Kondom by Pinnafarina
Odvijac by Pinnafarina
gdje je tu kraj :(
ako je nauĹĄtrb kvalitete,slaĹžem se s tobom
al ako moĹže biti i lijepo oku i kvalitetno,zaĹĄto ne :smt002
al ako može biti i lijepo oku i kvalitetno,zašto ne :smt002
Kad ne mogu takve biti sve zenske...nek bar bude tehnika... :smt003 zeka- peka
Ako bude sreĂŚe,ovaj Memory stick je mooooj :smt007 :smt007 :smt007 :smt007
samo se hvalim :smt003HoĂŚu i ja! Gdje se moĹže kupiti?
http://www.tanomi.com/shop/images_item/iduck_10.jpg
možd glupo pitanje, al meni baš i nije oèito kaj je to... usb stik ?
moŞd glupo pitanje, al meni bať i nije oèito kaj je to... usb stik ?
Prijenosna memorija. Uťtekať u komp o nasnimiť gore ťto veÌ hoÌeť(slike, moŞda neke porniÌe :smt002 ), iťtekať i odneseť frendu/frendici, dotièni/-a to pobriťe i nasnimi tebi neťto gore. Neťto tipa rewritable cd al nije cd. :smt003
fat drummer 17-05-2006, 20:40 ne, ðiber ne pita kaj je to usb stik veÌ kaj je to na slici, jel to usb stik ili glupa patkica koja svijetli :smt011
znam što je jebeni usb stik...al ova patkica ne zgleda ni priblližno na neš funkcionalno
hehe..kako moj dragi ide u obranu moje èasti.... wuhuu :smt007
znam ĹĄto je jebeni usb stik...
Ahaaaaaaaa... Sorry... :oops:
To kad dam neki ispit onda par dana mozak na paĹĄu pa ne kuĹžim baĹĄ stvari... :smt003
pa ...onda.... èestitam... i praštam
pa ...onda.... èestitam...
Fala...
:smt002
Prijenosna memorija. Uťtekať u komp o nasnimiť gore ťto veÌ hoÌeť(slike, moŞda neke porniÌe :smt002 ), iťtekať i odneseť frendu/frendici, dotièni/-a to pobriťe i nasnimi tebi neťto gore. Neťto tipa rewritable cd al nije cd. :smt003
PSSSSST.... Nemoj im odavati naĹĄe transfere filmova... :smt003
malimrav85 17-05-2006, 23:31 da,zaťto kupit usb kad moŞeð kupit 15 cd-a rw?
Ne kritiziram,samo me zanima.
Insomniac 17-05-2006, 23:33 da,zaťto kupit usb kad moŞeð kupit 15 cd-a rw?
jer 15 cd-rwa nije prakticno nositi u dzep,za razliku od USB :smt003
malimrav85 17-05-2006, 23:33 da,zaťto kupit usb kad moŞeð kupit 15 cd-a rw?
jer 15 cd-rwa nije prakticno nositi u dzep,za razliku od USB :smt003
ali 2 je isto skoro za 10 puta manje para
Ma i usb je brĹže, komotnije, osim toga.... I tak...
a jel.. toplo se preporucam da postanem karika tog lanca ...necu ja to nista gledat,sacuvajboze! :smt003
a jel.. toplo se preporucam da postanem karika tog lanca ...necu ja to nista gledat,sacuvajboze! :smt003
MoraĹĄ imati dobar materijal!!! (filmove koje mi nemamo) :smt002
malimrav85 17-05-2006, 23:37 Ma i usb je brĹže, komotnije, osim toga.... I tak...
To je. Ali sam skuĹžio da za 250kn mogu kupit barem 15 rw-cda ili jedan usb 1gb
@cro..naslo bi se nesto.. pochahontas, kralj lavova, madagaskar.. :smt005 :smt005
Lara Car 17-05-2006, 23:40 Ma i usb je brĹže, komotnije, osim toga.... I tak...
teĹĄko da ĂŚeĹĄ naĂŚi USB od gige za 25o kn :smt017
Insomniac 17-05-2006, 23:41 Ma i usb je brĹže, komotnije, osim toga.... I tak...
al pazi,ovo nosis kao privjesak na kljucu,nema svatko przilicu,pa se ne mroas misliti jel program za przenje radi,itd....
Lara Car 17-05-2006, 23:47 jednostavno je praktiènije :smt002
Ma i usb je brĹže, komotnije, osim toga.... I tak...
al pazi,ovo nosis kao privjesak na kljucu,nema svatko przilicu,pa se ne mroas misliti jel program za przenje radi,itd....
Ali u mojem sluèaju nemať ni USB koji radi...a takvih ima jako puno odakle ja dolazim :smt003
jednostavno je praktiènije :smt002
Definitivno. I daj zabrij, postupak snimanja na cd/rw... Brrrrrrr... :smt003
jednostavno je praktiènije :smt002
jok. nije bit u tome vec da se nosi oko vrata, kao onaj mobach boom prije godinu-dvije kad je sva ekipa nosila mobitele na trakici oko vrata.
jednostavno si morao bit shmency. :smt003
malimrav85 18-05-2006, 10:52 [quote=Cro]Ma i usb je brĹže, komotnije, osim toga.... I tak...
teĹĄko da ĂŚeĹĄ naĂŚi USB od gige za 25o kn :smt017[/quote:23723tj6]
bilo je proťli tjedan u veèernjem reklama za 249kn ali ne znam ducan
nisam ja uopce govorio o prakticnosti,samo kazem odnos memorije i cijene
ThunderBoy 18-05-2006, 15:36 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
Insomniac 18-05-2006, 15:38 Ja za 850kn kupio usb hard disk od 80GB,jos sam dao 100kn za aluminijsku usb ladicu.Sve skupa ima povrsinu kao kutija cigareta ali dosta tanje,pa stane u dzep.950kn-80GB,Beat this!
Ne moze vise memorije za manje novca osim ako kupujes dvd-rw,ali to nije toliko prakticno.
ja sam jos uvijek skeptican prema prijenosnim diskovima.Disk treba biti instaliran u pc :)
Upravo radi takvih stvari cijenim usb stickove
Ja za 850kn kupio usb hard disk od 80GB,jos sam dao 100kn za aluminijsku usb ladicu.Sve skupa ima povrsinu kao kutija cigareta ali dosta tanje,pa stane u dzep.950kn-80GB,Beat this!
barracuda 200 gb = 650 kn
icy box ladica = 300 kn
http://www.geizhals.at/img/pix/157150.jpg
osjecaj kad ti ni to nije dovoljno da pohranis svu glazbu na jedno mjesto= neprocjenjivo
ThunderBoy 18-05-2006, 16:16 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
u Ve-milu, al serem, nije 650 nego 676,62. :smt003
a ladicu sam bas htio neku dobru, da budem shmency. :smt004
ThunderBoy 18-05-2006, 16:27 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
Ja sam kupio 2.5 incni hard za lap top i stavio ga u usb ladicu.Ti diskovi su dosta otporni na prenosenje i maleni su.
e pa zato i jest razlika u cijeni.
moj bas i ne stane u kutiju od pljuga, ali nije da je glomazan.
ionako ga nemam potrebe vuc sa sobom u grad svaki dan.
vise mi sluzi za one ekstremne situacije tipa dodjes kod frenda i maznes mu sve sa kompa. :smt003
malimrav85 18-05-2006, 17:09 USB2.0 Memory Flash Drive 1GB, Super Talent, Read/Write: 26~20MB/sec. 257,36 kn
USB2.0 Memory Flash Drive 1GB, Super Talent, Read/Write: 26~20MB/sec. 257,36 kn
Nije loĹĄe. I jeftino! Ja imam 512 MB veĂŚ pokoju godinu i ful mi je ok, al je koĹĄtao brijem 300-350 kuna. Mislim, 1 GB bi mi bilo bolje al nije ni ovo loĹĄe, stane hrpa pjesama i spotova. Tak ja frendu nosim i onda si presnimim od njega, vrhunski.
Lara Car 18-05-2006, 17:27 USB2.0 Memory Flash Drive 1GB, Super Talent, Read/Write: 26~20MB/sec. 257,36 kn
vidila sam taj :smt002
al je gadan :smt003
jako 8-[
malimrav85 18-05-2006, 17:30 al je gadan :smt003
:smt005
USB2.0 Memory Flash Drive 1GB, Super Talent, Read/Write: 26~20MB/sec. 257,36 kn
kolko ja vidim nigdje ne pise mp3 pa predmnijevam da je u pitanju samo memory stick a ne mp3 player.
bilo bi jako cudno da izbace tako jeftini mp3 player od gigu s obzirom da vecina ovih jeftinjaka od 512 kosta minimalno 300 kn. :smt017
malimrav85 18-05-2006, 18:15 kolko ja vidim nigdje ne pise mp3 pa predmnijevam da je u pitanju samo memory stick a ne mp3 player :smt006
Robierre de Cochon 19-05-2006, 13:45 dva pitanja o kojima u ovom trenutku razmiťljam za tehno struènjake:
-èime povezat komp i laptop, tako da mogu prebacivati podatke s jednog na drugi? usb or what?
-kako spojit laptopa na dsl, s time da je komp na dsl-u. jel mogu oba dva iĂŚi u istu kutiju? koji kabeli tu idu? :smt017
malimrav85 19-05-2006, 13:55 dva pitanja o kojima u ovom trenutku razmiťljam za tehno struènjake:
-èime povezat komp i laptop, tako da mogu prebacivati podatke s jednog na drugi? usb or what?
-kako spojit laptopa na dsl, s time da je komp na dsl-u. jel mogu oba dva iĂŚi u istu kutiju? koji kabeli tu idu? :smt017
pa mislim da moĹžeĹĄ preko onog routera
Lara Car 19-05-2006, 13:56 dva pitanja o kojima u ovom trenutku razmiťljam za tehno struènjake:
ovo sa ADSLom - moraĹĄ otiĂŚ u T-com da ti daju router (mislim i da se neki ugovor mora potpisati),koĹĄta 100 kn :smt002
i ne daj da te zavedu sa bezŞiènim Internetom,sranje Şivo
:smt011
Robierre de Cochon 19-05-2006, 13:58 m,da..imam router..u njemu je Ĺžica koja ide u komp. da turim joĹĄ jednu u laptop? :smt001 treba joĹĄ neĹĄto instalirat..ja veĂŚ zaboravio ĹĄta sam radio kad sam uvodio dsl na komp....mislim da je bio neki instalacijski cd. :smt017
malimrav85 19-05-2006, 14:00 m,da..imam router..u njemu je Ĺžica koja ide u komp. da turim joĹĄ jednu u laptop? :smt001 treba joĹĄ neĹĄto instalirat..ja veĂŚ zaboravio ĹĄta sam radio kad sam uvodio dsl na komp....mislim da je bio neki instalacijski cd. :smt017
to ne znam ali mislim da samo joĹĄ 1 Ĺžica iz routera u laptop
imať na forum.hr super obajťnjeno,popoden poťaljem link kad neðem
Robierre de Cochon 19-05-2006, 14:01 to ne znam ali mislim da samo joĹĄ 1 Ĺžica iz routera u laptop
imať na forum.hr super obajťnjeno,popoden poťaljem link kad neðem
to bi bilo super thanx :smt001
m,da..imam router..u njemu je Ĺžica koja ide u komp. da turim joĹĄ jednu u laptop? :smt001 treba joĹĄ neĹĄto instalirat..ja veĂŚ zaboravio ĹĄta sam radio kad sam uvodio dsl na komp....mislim da je bio neki instalacijski cd. :smt017
Ak imať router, onda niť ne treba. To je plug and play. Samo ti treba joť jedan mreŞni kabel. I prek toga Ìeť moÌ prebacivat stvari sa jednog na drugi komp jer je to LAN al trebať neke ťitove instalirat, al to unutar control panela. I treba puno dok detektirať drugi komp pa dok to èekať poludiť, bolje je koristit USB stick.
malimrav85 19-05-2006, 14:31 Jedan od ovih je...
http://www.forum.hr/showthread.php?t=77354
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=114214
http://www.forum.hr/showthread.php?t=112467&page=22
Robierre de Cochon 19-05-2006, 17:20 Jedan od ovih je...
http://www.forum.hr/showthread.php?t=77354
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=114214
http://www.forum.hr/showthread.php?t=112467&page=22
thanx mrav
uf...mislio sam da je to neĹĄto jednostavno...uzmeĹĄ kabel i uĹĄtekaĹĄ, kadli za ovo treba elektrotehniku zavrĹĄit da bih se upustio u takve akcije.
mislim da ĂŚu morati neĹĄto drugo smisliti.
uf...mislio sam da je to neĹĄto jednostavno...uzmeĹĄ kabel i uĹĄtekaĹĄ, kadli za ovo treba elektrotehniku zavrĹĄit da bih se upustio u takve akcije.
mislim da ĂŚu morati neĹĄto drugo smisliti.
Pa ono, i jest jednostavno. Ak imať router koji drŞi stephany hohnjec u onoj glupoj reklami i mreŞnu karticu u oba kompa, samo ih uťtekať i sve ťtima. Znaèi, WLAN router(ti samo iskljuèiť beŞiènu mreŞi i spojiť se Şièno).
Popis potrebne opreme:
1) WLAN router
2) mreĹžne kartice(noviji kompovi to imaju integrirano, al ak nemaĹĄ to koĹĄta valjda 50 kuna)
3) mreĹžni kablovi x 2
To je sve.
Insomniac 22-05-2006, 17:01 ovako,problem je sljedeci.
Trebalo bi na net staviti hrpu skripti,ispitnih pitanja i slicno.
To se sve nalazi na papiru,veliki dio je pisan na pc-u,ALI nemam pristup origi datotekama.Ocito nemam toliko volje ni vremena da rucno natipkam 600-700
stranica teksta.
Razmisljao sam malo,i nikako doci do pametne ideje kako to napraviti.
Teoretski bi to bilo moguce staviti online putem skenera,ali nemaju svi ljudi DSL i nemogu skidati po 70-80 MB skripte.
Ima li tko kakvu ideju :smt017
fat drummer 22-05-2006, 17:21 a software za prepoznavanje teksta, razni ocr-ovi... ali èak i s time to ti je pipav posao... ne znam, morat Ìeť prepisivat ili zamolit deset forumaťa da svatko istipka dio
MinesweePer 22-05-2006, 18:17 juhuuuuu poveèali na hotmailu memoriju sa 2 na 25 MB! bilo i vrijeme.
Insomniac 22-05-2006, 18:33 a software za prepoznavanje teksta, razni ocr-ovi... ali èak i s time to ti je pipav posao... ne znam, morat Ìeť prepisivat ili zamolit deset forumaťa da svatko istipka dio
OCR je smece,Jer ima toliko puno pogresaka na savrseno skeniranom i citkom tekstu da se bojim i pomisliti koliko gresaka bi imao u manje idealnim uvjetima
fat drummer 22-05-2006, 18:35 naĹžalost to je istina... meni prepozna kojih 2 %... jebeno...jedino da zipaĹĄ ili djeliĹĄ besplatne cdove sa skriptama po faksu
malimrav85 22-05-2006, 19:01 naĹžalost to je istina... meni prepozna kojih 2 %... hebeno...jedino da zipaĹĄ ili djeliĹĄ besplatne cdove sa skriptama po faksu
pa da,skeniraj,sprĹži na 20 cd-a recimo i podijeli ljudima
ima 4 godine,znaèi 4*5 cd-a i nek ljudi dilaju meðusobno
napiĹĄeĹĄ na forum kome si cd-e dao da ljudi znaju kome se obratit i dilaj sinko
Insomniac 22-05-2006, 20:45 [quote="fat drummer":3cetr9sk]naĹžalost to je istina... meni prepozna kojih 2 %... hebeno...jedino da zipaĹĄ ili djeliĹĄ besplatne cdove sa skriptama po faksu
pa da,skeniraj,sprĹži na 20 cd-a recimo i podijeli ljudima
ima 4 godine,znaèi 4*5 cd-a i nek ljudi dilaju meðusobno
napiĹĄeĹĄ na forum kome si cd-e dao da ljudi znaju kome se obratit i dilaj sinko[/quote:3cetr9sk]
Vidis,ima i to prednosti :)
Ili recimo stavim u ELSU par kopija CD-a pa nek oni prze ljudima.
Super ideja :smt002
fat drummer 22-05-2006, 20:48 osobno ja bih stavio 20 kompaktnih diskova sa svim skriptama i razdjelio ih po godinama... mislim da bi mogao to izveesti i sam bez nekih veĂŚih troĹĄkova, a ako treba skupit ĂŚe forumaĹĄi neku paru pa ti otvori Ĺžirac pa da uplatimo kojih 100 kuna
Insomniac 22-05-2006, 20:50 osobno ja bih stavio 20 kompaktnih diskova sa svim skriptama i razdjelio ih po godinama... mislim da bi mogao to izveesti i sam bez nekih veĂŚih troĹĄkova, a ako treba skupit ĂŚe forumaĹĄi neku paru pa ti otvori Ĺžirac pa da uplatimo kojih 100 kuna
Pobogu Fate,nisam toliko duzan da moram zicati okolo za 20 CD-a.
Cijenim gestu i prijedlog kao da jeste :smt002
fat drummer 22-05-2006, 20:52 a lako sad vam u splitu kad su ameri doĹĄli i imate dolare... sretnici... :smt010
Robierre de Cochon 22-05-2006, 21:01 Pa ono, i jest jednostavno. Ak imať router koji drŞi stephany hohnjec u onoj glupoj reklami i mreŞnu karticu u oba kompa, samo ih uťtekať i sve ťtima. Znaèi, WLAN router(ti samo iskljuèiť beŞiènu mreŞi i spojiť se Şièno).
Popis potrebne opreme:
1) WLAN router
2) mreĹžne kartice(noviji kompovi to imaju integrirano, al ak nemaĹĄ to koĹĄta valjda 50 kuna)
3) mreĹžni kablovi x 2
To je sve.
zeznuo sam se...nema router..ali imam u dsl modemu rupu i kabel koji je slièan telefoskom samo je malo veÌi...i on ide u tu rupu i direkt u laptopa. mislio sam da je to dosta!
Insomniac 22-05-2006, 21:02 a lako sad vam u splitu kad su ameri doĹĄli i imate dolare... sretnici... :smt010
bwahahahahaha,upravo pisem salabahter za pismeni na svog novo frenda Franklina .Ako pogrijesim ima i jos dovoljno
http://www.divorcecoachfordads.com/images/page%20pix/stack_100_tint_cropped.jpg
|
|