View Full Version : Osnova sustava Europske unije - novi predmet na pravosudnom
eu - boze, sustigla me ta muka.
a ja bila sva sretna kaj se nisam srela s tim na faksu, da bi mi sad isli dodavat neke bolesne konvencije, kog briga za to, europljane nije briga za europu, evo nitko ni na izbore ne izlazi.
to cu ucit dva dana prije usmenog - ko je lud da na tom rusi, jel tak.
recite da je :D
law guru? :D
Law Guru
09-06-2009, 23:14
eu - boze, sustigla me ta muka.
a ja bila sva sretna kaj se nisam srela s tim na faksu, da bi mi sad isli dodavat neke bolesne konvencije, kog briga za to, europljane nije briga za europu, evo nitko ni na izbore ne izlazi.
to cu ucit dva dana prije usmenog - ko je lud da na tom rusi, jel tak.
recite da je :D
law guru? :D
ma, nece te rusit:D
nemaju jos ni literaturu, a mislim da ce biti problem i naci ispitivaca - nas je na dsi pitala neka psihologica, koja je pak luda za politikom, niti jedno normalno pitanje, a kamoli pravno, nije bilo, vec cista politika.
iskreno, za pola toga nisam nikad cula, niti sam imala pojma o cemu se uopce radi, svi smo je u cudu gledali o cemu to ona, i nije nikoga rusila!
na pravosudnoj akademiji je svojevremeno bila objavljena nekakva literatura za rujan, pod eu je bilo samo:
"Osnove sustava Europske unije
1. Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i Protokoli 1,4,6,7 i 11 - "Narodne novine" – Međunarodni ugovori, broj 18/97. "
ali su to maknuli sa stranice, ne znam zasto:D
Law Guru
04-07-2009, 21:39
evo friskih vijesti ispod pulta:D
sudac koji je trenutno posudjen ministarstvu i koji nas je rasporedjivao po prostorijama te bio zaduzen za poslove oko komisije i izdavanja uvjerenja, nam je rekao da ce izgleda on pitati eu te da ce u literaturi biti dosta eu direktiva.
Starfish
02-09-2009, 11:17
Imamo i literaturu! Jeeeeeeeej!
Osnove sustava Europske unije
OSNOVE PRAVA EUROPSKE UNIJE – autori: Tamara Ćapeta i Siniša Rodin
jel to ovo > http://www.pravo.hr/_download/repository/Osnove_prava_EU_2009_1.pdf?
Ako jest, rispekt katedri sto je to ucinila dostupnim na internetu i odrekla se izdavanja svega skupa u jednoj lijepoj tvrdo uvezenoj knjizici koja bi kostala oko 200 kn... :thumbup:
ffs, nadam se da će propast eu do mog polaganja pravosudnog :lol:
no vjerojatno neće, literatura će se eventualno još povećat na gavella-format
tolko o mojoj motivaciji da ću za pravosudni barem kvalitetno učit pravnu dogmatiku a ne šuć-muć-pa-prolij "znanosti" kojih je pravni faks prepun, a kakvo je i ejp :unsure:
Ok, ova knjigica je negdje sto puta bolja od onog kupusa koji smo imali ove godine na predavanjima. Zasto je nisu napisali malo prije :cry: