View Full Version : Bespuća povijesne zbiljnosti
Darkbuster
12-12-2009, 15:39
Pa da, hrvatski Srbi koji su presli u cetnike svakako to jesu. A mozemo gledati i iz perspektive tadasnje Jugoslavije, i u tom smislu su domaci.
Hrv. Srbi koji su prelazili u te formacije se nisu smatrali "hrvatskim Srbima".
Samim time, oni nisu "domaći izdajnici".
U smislu tadašnje Jugoslavije, četnici u teoriji nisu bili izdajnici.
Darkbuster
12-12-2009, 15:51
Mislis oni sami sebe nisu smatrali? Pa neznam koliko je to relevantno buduci da su oni to bili iako su se mozda drugacije deklarirali. Ali nije narocito bitno,htio sam samo istaknuti da je jedan od razloga odlaska u partizane bilo i divljanje lokalnih ustasa i cetnika,sto ilegalno sto legalizirano.
edit: tek sam sad skuzio edit :D U formalnom smislu nisu,oni su prakticki bili drzavna vojska kolikogod to smjesno zvucalo buduci da se u vecini slucajevima vise radilo o bandama nego o organiziranim vojnim jedinicama. S druge strane kolaborirali su s okupatorima vlastite drzave,a ujedno su i maltretirali i klali lokalno stanovnistvo,svoje susjede itd. U tom smislu su izdajnici.
darkec-ajd baci koliko Hrvata glasalo za KP na zadnjim izborima u kraljevini..pa onda baci broj Hrvata u partizanima i reci koliko bi on stvarno trebao biti,prema postotku Hrvata koji glasali za kp prije izbora..pa bas da vidimo,koliko to partizana simpatiziralo komunisticku partiju..
a druga stvar..moj djed je izdajnik cega tocno i zasto tocno?..da mu dosao talijan i zapalio mu kucu,bio bi partizan,al ga jebao srpski zandar pa bio "izdajnik"?..problem kod nas je taj,sto olako potezete generalizirajuce teze..jest,sve ustase se izrazito borile za talijanske pedercice i za rasprodaju hrvatske..ustase-kao tadasnja vrhuska-moze proci..ljudi na terenu-sasvim druga prica..
i jos fat za tudjmana-logika zakljucivanja nekih stvari,a onda lueptanja istih tu na forumu ti u rangu voje seselja..a posto i on kolega pravnik,vidim da to poprima zabrinjavajuce razmjere..samo sto voja zna donekle objasniti svoje teorijumovo tvoje mi pari na izlaganje velje ilica..
Darkbuster
12-12-2009, 16:44
Nemam narocite volje to traziti,mozda ako mi bude dosadno. Po sjecanju brojka je bila 20ak% ali moralo bi se to provjerit.
Kada govorim o cetnickoj i ustaskoj represiji govorim generalno prvenstveno misleci na nalogodavce i konkretne zlocince, vec smo imali tu raspravu.
Josip Broz Tito
12-12-2009, 16:45
Mislim da je većina Dalmatinaca bila u partizanima,a da je u kopnenim krajevima bilo više ustaša.
I da Trpinja tvoj djed je izdajnik ako je bio u ustašama.Zašto?Jer je stao uz one koji su okupirali njegovu zemlju.Nije teško samo treba razmisliti.
Josip Broz Tito
12-12-2009, 16:49
Kada govorim o cetnickoj i ustaskoj represiji govorim generalno prvenstveno misleci na nalogodavce i konkretne zlocince, vec smo imali tu raspravu.
Ne vidim zašto im se ispričavaš.
Danas je sramota reći istinu da su partizani branili zemlju od okupatora a ustaše i četnici vršili stravičnu represiju i zločine i lizali se sa ljudima koji su došli okupirati našu zemlju.Fuj!
Kakav li si ti nacionalist, Tito!
Darkbuster
12-12-2009, 16:54
Kaj bih se ispricavao? Nije nis kriv neki neuki seljak kojeg su regrutirali ili koji se pridruzio nemajuci pojma cemu se pridruzuje, naravno pod uvjetom da nije cinio zlocine.
Na istu foru su po selima regrutirali i pobunjene Srbe za proslog rata. Propaganda i neznanje ucine svoje.
Mislim da je većina Dalmatinaca bila u partizanima,a da je u kopnenim krajevima bilo više ustaša.
I da Trpinja tvoj djed je izdajnik ako je bio u ustašama.Zašto?Jer je stao uz one koji su okupirali njegovu zemlju.Nije teško samo treba razmisliti.
valjda znaš i sam da je to išlo više po principu ko mi prije dođe u selo nego po nekoj ideološkoj osnovi.
i daj reci neku svoju rečenicu i nemoj nam tu bubat parole o mrskom okupatoru, narodnom neprijatelju, radnicima i poštenoj inteligenciji
i ako je trpinjov djed izdajnik po tvojoj osnovi on zapravo i nije izdajnik
Kaj bih se ispricavao? Nije nis kriv neki neuki seljak kojeg su regrutirali ili koji se pridruzio nemajuci pojma cemu se pridruzuje, naravno pod uvjetom da nije cinio zlocine.
Na istu foru su po selima regrutirali i pobunjene Srbe za proslog rata. Propaganda i neznanje ucine svoje.
ovo je bitno..sigurno je neki seljak iz kupresa,bez dana osnovne skole,stajao uz rame sa njemcima i borio se za njihove ciljeve u koje je vjerovao..
JLB-jesi ti doista toliko umno ogranicen,da ne shvacas povijesni kontekst nekih stvari??..zamisli selo u srednjoj bosni di se nam Hrvatima izivljavali srpski zandari..i onda odjednom dodje "hrvatska vlast" i pozove ih u svoju vojsku jer srbi opet zele okupirati njihove krajeve..i oni su kako tocno sada izdfajnici..jel tebi jasno da neki mate sa solte bi isto bio u ustasama,da rodjen na kupresu?..kao sto bi jure iz travnika bio u partizanima da rodjen na bracu..
moras stvarno biti umno ogranicem da ne skuzis neke stvari..
Josip Broz Tito
12-12-2009, 17:04
hebrang nikad nije mjenjao stav o komunizmu oa ne i u zadnja dva tjedna,a mislim da bi i ti mrzio komunizam da ti je ubio oca,majku zatvorio i sustavno tebe muči cijelo djetinjstvo,toliko da si prezima morao mijenjat itd...
Brkati Fašist je valjda zaboravio da su njegovoj majci ustaše pobile oko 50 članova obitelja.I nakon toga svega on sam postao ustaša.
Ovo ti dođe kao oni izraelski nacisti-to je za mene Andrija Hebrang.
A njegov otac nije ništa bolji od domaćih izdajnika-oni su htjeli državu predati Švabama i Talijanima,a njegov otac bi je dao Rusima.Zato je opravdano zatvoren kao i drugi narodni neprijatelji,a ove priče da je ubijen u zatvoru imaju smisla kao i one da je Haag ubio Miloševića i slične teorije zavjere.
Zato je Tito bio veliki državnik,a Jugoslavija istinski nezavisna država.Nisu nam zapovijedali ni istok ni zapad,vodili smo nezavisnu politiku,a narodni neprijatelji su trpani u zatvor gdje im je i mjesto.Danas njihovi potomci protestiraju na (ironije li!) Trgu maršala Tita.
Brkati Fašist je valjda zaboravio da su njegovoj majci ustaše pobile oko 50 članova obitelja.I nakon toga svega on sam postao ustaša.
A njegov otac nije ništa bolji od domaćih izdajnika-oni su htjeli državu predati Švabama i Talijanima,a njegov otac bi je dao Rusima.Zato je opravdano zatvoren kao i drugi narodni neprijatelji,a ove priče da je ubijen u zatvoru imaju smisla kao i one da je Haag ubio Miloševića i slične teorije zavjere.
Zato je Tito bio veliki državnik,a Jugoslavija istinski nezavisna država.Nisu nam zapovijedali ni istok ni zapad,vodili smo nezavisnu politiku,a narodni neprijatelji su trpani u zatvor gdje im je i mjesto.Danas njihovi potomci protestiraju na (ironije li!) Trgu maršala Tita.
Znaci opravdavas i zatvaranje mesica??..i opravdavas drzavu di zbog izrecenog misljenja zavrsis u prdekani..to je tvoj civilizacijski doseg..
a sto reci o mesicu..i dvostrukoj pobjedi u drugom svjetskom ratu..i blatu na opancima koje srbi mogu ponesti iz hrvatske..o pjevanju i velicanju rafaela bobana i jure francetica..o konstantnom sovinistickom i ksenofobnom nastupu spram srba,a ponekad i spram slovenaca..
hebrang bi bio mila majka nakon nekih..
:lol::lol::lol::lol::lol:
tko to nama nudi demokratiju drugovi?!
dolje kulturna revolucija, živio pluralizam mišljenja!!!
jugoslavija je bila raj na zemlji, med i mlijeko su tekli po ulicama, svi su bili sretni i zadovoljni, a u zatvoru su bili samo pravi kriminalci, nikad nitko nedužan nije bio zatvoren, kamoli ubijen. a kad je vlast ubijala ubijala je s razlogom!
Josip Broz Tito
12-12-2009, 17:13
Odlična paralela.
Odlična!Hvala na ideji.
Znači ajmo ovako.Stanovništvo tadašnje tzv.RSK je većinom ruralno,polupismeno,pod utjecajem propagande iz Beograda a i nakon što su postavljeni balvani nisu imali puno izbora nego se priključiti Martiću i Babiću i njihovim vojnim formacijama.
Znači po vašoj logici oni nisu izdajnici Hrvatske jer su bili zavedeni,jer nisu imali nekog izbora,jer im je neki krajiški vojnik zakucao na vrata?Neki član Knindža ili martićevaca koji je pokupljen u Ličkom Petrovom Selu i koji nije znao da ni da je Tito umro nije odgovoran što se pridružio pobuni protiv svoje države?
Samo malo dosljednosti i sve će bit OK.
Kao prvo tvrdiš da Hebrang nije fašist,a vjerojatno si previdio da on smatra da je Luburić mislio da radi u hrvatskom interesu.Mislim to je onak super ideš klat okolo jer misliš da je to dobro za Hrvatsku.
.
u cemu je problem..klali su i tvoji idoli i to onako iz zabave,kad rat debelo bio gotov..i to takodjer zenu,starce i djecu..tebi je vjerovatno ok sto radio max i dinkec u jasenovcu..ti si fan te politike klanja
Darkbuster
12-12-2009, 17:15
Tocno. Zapravo sam i sam htio napraviti tu paralelu ali mi se nije dalo pisati.
naš drug vjerojatno ne zna da je Jasenovac bio otvoren još 2, 3 godine nakon rata. sad ne vjerujem da su tamo držali luna park.
jugoslavija je bila raj na zemlji, med i mlijeko su tekli po ulicama, svi su bili sretni i zadovoljni, a u zatvoru su bili samo pravi kriminalci, nikad nitko nedužan nije bio zatvoren, kamoli ubijen. a kad je vlast ubijala ubijala je s razlogom!
A nas josip broz-dobar skroz,bi ladno smaknuo i savku dabcevic kucar,kao i miku tripalu,te jos neke poznatije partizane jer su bili neprijatelji juge:lol::lol:
Josip Broz Tito
12-12-2009, 17:18
Znaci opravdavas i zatvaranje mesica??..i opravdavas drzavu di zbog izrecenog misljenja zavrsis u prdekani..to je tvoj civilizacijski doseg..
a sto reci o mesicu..i dvostrukoj pobjedi u drugom svjetskom ratu..i blatu na opancima koje srbi mogu ponesti iz hrvatske..o pjevanju i velicanju rafaela bobana i jure francetica..o konstantnom sovinistickom i ksenofobnom nastupu spram srba,a ponekad i spram slovenaca..
hebrang bi bio mila majka nakon nekih..
Stjepan Mesić je pogriješio i da je tada bio zatvoren zbog svojih stavova,bilo bi to opravdano.
Drago mi je da je ubrzo uvidio svoje greške,izašao iz HDZ-a,i godinama je zaista predsjednik za primjer i tko god da dođe teško će ga zamijeniti.
A nas josip broz-dobar skroz,bi ladno smaknuo i savku dabcevic kucar,kao i miku tripalu,te jos neke poznatije partizane jer su bili neprijatelji juge:lol::lol:
pa narodni neprijatelji su to bili!!!
Josip Broz Tito
12-12-2009, 17:19
S ovim se slažem ;)
Stjepan Mesić je pogriješio i da je tada bio zatvoren zbog svojih stavova,bilo bi to opravdano.
Drago mi je da je ubrzo uvidio svoje greške,izašao iz HDZ-a,i godinama je zaista predsjednik za primjer i tko god da dođe teško će ga zamijeniti.
tako je predsjednik za primjer laprdanja gluposti.
licemjer do boli a od njega je napravljen kult ličnosti što je isto jedna vrsta licemjerja. odjednom je veliki partizan a 90. je bio veliki ustaša koji se istaknuo rasističkim izjavama o Srbima itd.
jedva čekam dan kad će konačno otići i kad će se početi otrkivati da debelo ima putra na glavi. i kad će mu netko konačno stati na rep.
S ovim se slažem ;)
to me ne čudi jer su ti postovi na razini dečkića od 6 godina negdje 1965. koji je čitao knjigu o drugu Titu i njegovom djetinjstvu kako je istodobno čuvao krave i učio i čitao marxa i engelsa i kako brozovi nisu imali ništa za jest osim svinjske glave svaki dan.
Odlična paralela.
Odlična!Hvala na ideji.
Znači ajmo ovako.Stanovništvo tadašnje tzv.RSK je većinom ruralno,polupismeno,pod utjecajem propagande iz Beograda a i nakon što su postavljeni balvani nisu imali puno izbora nego se priključiti Martiću i Babiću i njihovim vojnim formacijama.
Znači po vašoj logici oni nisu izdajnici Hrvatske jer su bili zavedeni,jer nisu imali nekog izbora,jer im je neki krajiški vojnik zakucao na vrata?Neki član Knindža ili martićevaca koji je pokupljen u Ličkom Petrovom Selu i koji nije znao da ni da je Tito umro nije odgovoran što se pridružio pobuni protiv svoje države?
apsolutni si promasio vasionu,a ne fudbal..
USTASE SE BORILE ZA HRVATSKU NA TERITORIJU HRVATSKE..SRBI ZA SRBIJU NA TERITORIJU HRVATSKE!!!!!!!!!!!!!!!!!
DRUGA STVAR DA USTASE KRENULE KA POZAREVCU PA TAMO SVOJATALI SVETU HRVATSKU ZEMLJU I OTADZBINU il velikodusno se borili da predaju hrvatsku talijanima i njemcima..sto vecina ipak nije bilo na pameti
Josip Broz Tito
12-12-2009, 17:24
Ne bi ih smaknuo ali bi ih pritvorio.
Zašto ne bismo spriječili antidržavno djelovanje?
Ti ne bi zatvorio recimo Leskovca da javno zagovara novu balvan revoluciju?
Odlična paralela.
Odlična!Hvala na ideji.
u biti si lijepo sve napisao. naravno da su pobunjeni srbi odgovorni za svoja djela i pobunu protiv hrvatske. ali oni nisu izdajnici hrvatske jer istu nisu ni smatrali svojom zemljom. samo su bili teroristi i nažalost premalo ih je ikad odgovaralo za svoja djela, al to je druga priča
isto tako ustaše nisu bile izdajnici kraljevine jugoslavije jer ista nije bila njihova zemlja.
Tocno. Zapravo sam i sam htio napraviti tu paralelu ali mi se nije dalo pisati.
Ispadas neozbiljan,nez zajebancije..seljak iz busovace se borio u srednjoj bosni za veliku njemacku i italiju..ti vjerujes u to??..taj selja je vjerovo da se bori za hrvatsku,na svojoj domovini..
srbi se borili za veliku srbiju,a htjeli komadati Hrvatsku..jel vidis razliku??..
druga stvar da se pobuni par iljada ljudi na cresu i bore se za italiju..to jesu izdajnici onda,kao i srbi sa banije,korduna,like itd..
Darkbuster
12-12-2009, 17:26
Ti ljudi zive tamo gdje zive oduvijek i vjerojatno su xy-a generacija, to je njihova zemlja koliko i od nekoga tko je porjeklom Hrvat. I onda kad im dode neki brkati major i kaze da se obnavlja NDH a isto vide i na RTS-u, ostavis motiku i uzmes kalas. Apsolutno ista situacija. Nije ispravna pozicija, kao ni kod ustaskih padobranaca,ali je razumljiva.
Ne bi ih smaknuo ali bi ih pritvorio.
Zašto ne bismo spriječili antidržavno djelovanje?
Ti ne bi zatvorio recimo Leskovca da javno zagovara novu balvan revoluciju?
ako je to bila tako divna zemlja kako ti tvrdiš ( iako je jasno da samo dižeš atmosferu ) kako to da su ljudi tako lako završavali u zatvorima. jedno je naravno pobuna protiv zemlje i planiranje terorističkih akata, ali nije se dozvoljavalo ni drugačije mišljenje od onog kojeg je propagirala vlast da ne govorim nešto reć loše o jugi ili da se nekom nešto ne sviđa. ili ne dao bog pjevati vilu velebita ili ostale ustaške krvožedne pjesme.
Josip Broz Tito
12-12-2009, 17:27
E pa jebiga, jel mora svaki topic preć na ustaše i partizane? Meni se sve čini da bi neki članovi mogli dobit odstranjenje sa foruma na neko vrijeme ako ne prestanu sa provociranjem.
Ne misliš valjda na mene :) ;)
Znam da se Trpinja pali kao mlad vepar u proljeće pa volim iskoristiti tu situaciju :)
Imaš pravo,vratimo se na predsjedničke izbore.
Sve je kriv Andrija Hebrang.Kad se sjetim njega dobijem mučninu u želucu.
Josip Broz Tito
12-12-2009, 17:28
iako je jasno da samo dižeš atmosferu
Ma jok ;) ;) ;)
Ti ljudi zive tamo gdje zive oduvijek i vjerojatno su xy-a generacija, to je njihova zemlja koliko i od nekoga tko je porjeklom Hrvat. I onda kad ti dode neki brkati major i kaze da se obnavlja NDH a isto vidis i na RTS-u, ostavis motiku i uzmes kalas. Apsolutno ista situacija.
siste mi jajca rodjo..on se bori za srbiju,a zna da je to Hrvatska..
cak uzmimo u obzir da uvjeren da je to sveta srpska zemlja i ostala sranja i nebuloze..kako to mijenja na stvari da se bori za srbiju na teritoriju Hrvatske??..jer oni se doista borili za srbiju,ali vecina ustasa nije za njemacki i italiju..
da ajmo dost spammanja
ne da bog većeg zla pa da pusićka pobijedi, nemrem ju smislit.
legionar
12-12-2009, 17:34
Ustaše i partizani opet harače forumom, to je to :rotfl:
Darkbuster
12-12-2009, 17:34
siste mi jajca rodjo..on se bori za srbiju,a zna da je to Hrvatska..
cak uzmimo u obzir da uvjeren da je to sveta srpska zemlja i ostala sranja i nebuloze..kako to mijenja na stvari da se bori za srbiju na teritoriju Hrvatske??..jer oni se doista borili za srbiju,ali vecina ustasa nije za njemacki i italiju..
A mozda se nije borio na za Hrvatsku ni za Srbiju nego za goli zivot? Ili je bar tako mislio..Druga je stvar kako je Beograd te ljude instrumentalizirao.
Dosta o ovome. Koji sam ja kreten da se dam uvuci..
JBT-moj otac nedavno gleda neretvu i kaze jesu se nasi junacki borili(i misli na partizane)..ti mislis da ja toliko od njegovih stavova udaljen??..druga stvar sto se lik poput tebe rijetko kada nadje..ja ozbiljno mislim da se zajebavas u stilu ali g-a..jer ne vjerujem da takve osobe postoje,toliko indoktrinirane takvim zlovinackim ideologijama..
i jos nesto..srbi u hrvatskoj nisu mogli nikoga izdati i nista izdati,kada nikada ovu zemlju i drzavu nisu smatrali svojom
(http://www.vecernji.hr/vijesti/najjasniji-josipovic-najduhovitiji-hebrang-a-najbolji-dojam-v-pusic-clanak-65737)
Josip Broz Tito
12-12-2009, 17:36
apsolutni si promasio vasionu,a ne fudbal..
USTASE SE BORILE ZA HRVATSKU NA TERITORIJU HRVATSKE
Borili su se za Hrvatsku na teritoriju Hrvatske?Hm,jel to samo meni nema smisla.
A protiv koga su se borili?Ajde da isključimo tvoje iz Hercegovine jer tamo je bilo četnika.
Protiv koga su se borili ustaše iz kontinentalne Hrvatske-današnje?
(sorry,Hercegovina je dio države Bosne i Hercegovine)
Darkova paralela je odlična.On bar drži svoju priču,pa njegovo mišljenje poštujem.A vi ostali se držite principa selektivne principijelnosti kako kaže Dika.
A mozda se nije borio na za Hrvatsku ni za Srbiju nego za goli zivot? Ili je bar tako mislio..Druga je stvar kako je Beograd te ljude instrumentalizirao.
Dosta o ovome. Koji sam ja kreten da se dam uvuci..
naravno,siguran sam pa postoji odredjeni broj ljudi koji doista i popusio pricu,a i oni koji bili prisiljeni uzeti pusku,a nisu ustvari htjeli..ja ne sudim svima jer bila specificna situacija..
private joker-u cem je poanta raspravljati o nekoj temi bez ustasa i partizana..zamisli seks bez pusenja??..zamisli whiskey bez leda..zamisli tekmu bez nereda :(
JBT i Darkbuster, povlačenje takvih paralela bi bilo valjano kada bi bila riječ o istom vremenskom razdoblju (definiranom specifičnim protokom informacija) i kada bi motiv ustanka bio jednak.
Seljak 1941. nije imao jednak pristup informacijama kao seljak 1991.
Važno je i definirati propagandu. Seljake 1941. se vuklo kako u partizane tako i u ustaše nacional-romantizmom, floskulama o borbi protiv okupatora ili borbi za vlastitu državu. Također, veoma je važna i egzistencijalna komponenta, simbolika slobode i boljeg života nakon pruženog otpora okupatorima/kvislinzima/kraljevskim tlačiteljima/nešto treće jer će se u tom trenutku stvoriti povoljna atmosfera za stvaranje dostojnog životnog standarda.
Seljake 90ih se privlačilo kroz dvije utemeljene propagande. Jedna predstavlja simbolično izjednačavanje rađanja nove države sa fašizmom, a druga borbu za stvaranje druge nove države u koju će uči i teritorij prije navedene.
Seljak koji je dovoljno sposoban primati informacije na razini prosjeka mogućnosti jednog društva neće biti uvjeren u fašističke temelje stvaranje nove države. Ukoliko je uistinu riječ o osobi koja nije sposobna racionalno razmišljati, smatram da ona ne odgovara za bilo kakvu "izdaju" (iako taj pojam uopče ne volim koristiti) jer je smatrala da joj je ugrožena egzistencija.
Sa druge strane stoji forma seljaka koji se bore za pripajanje tuđeg teritorija državi sa kojom se asociraju. Bitno je napomenuti da ta masa sebe uopče ne asocira sa društvom ili teritorijem u/na kojem živi.
Takva osoba jest "izdajnik" društva u kojem je živi jer je motivirano i svjesno radila protiv dobrobiti i mira tog društva.
da ajmo dost spammanja
ne da bog većeg zla pa da pusićka pobijedi, nemrem ju smislit.
jel ovo krivo prebačeno? ::E:
Borili su se za Hrvatsku na teritoriju Hrvatske?Hm,jel to samo meni nema smisla.
A protiv koga su se borili?Ajde da isključimo tvoje iz Hercegovine jer tamo je bilo četnika.
Protiv koga su se borili ustaše iz kontinentalne Hrvatske-današnje?
Darkova paralela je odlična.On bar drži svoju priču,pa njegovo mišljenje poštujem.A vi ostali se držite principa selektivne principijelnosti kako kaže Dika.
e mali,ajde pali ako nis u stanju skuzit sto htio reci sa ovim "borili"..to na kraju nije opce ni bitno..govorim da srbi zeljeli komadati hrvatsku i pripojiti je srbiji,a ustasama to nije bilo u planu..jel sad kuzis..to je razlika
druga stvar da ustase se borile na strani fasista sa namjerom da predaju te teritoriju njemackoj ili italiji..a to seljaku koji otisao u ustase,nije bilo na pameti..srbinu jest i to mu bio glavni i jedini motiv..kako to moze biti selektivna principijelnost??
Bosna i Hercegovina-Bog i Hrvati?
Ma Bosna je izmišljena država
( ovo malo da potaknem novu rapsravu :mrgreen::mrgreen::mrgreen: )
Ma Bosna je izmišljena država
( ovo malo da potaknem novu rapsravu :mrgreen::mrgreen::mrgreen: )
Bosnjakistan je izmisljena drzava!
Josip Broz Tito
12-12-2009, 17:46
JBT-moj otac nedavno gleda neretvu i kaze jesu se nasi junacki borili(i misli na partizane)..ti mislis da ja toliko od njegovih stavova udaljen??..druga stvar sto se lik poput tebe rijetko kada nadje..ja ozbiljno mislim da se zajebavas u stilu ali g-a..jer ne vjerujem da takve osobe postoje,toliko indoktrinirane takvim zlovinackim ideologijama..
i jos nesto..srbi u hrvatskoj nisu mogli nikoga izdati i nista izdati,kada nikada ovu zemlju i drzavu nisu smatrali svojom
Pa recimo samo da poput Hebranga koji većinom ne govori istinu,ja uglavnom ne mislim većinu onog što kažem,iako sam izrazito lijeve orijentacije.
Ali volim s vremena na vrijeme postaviti neku kontroverznu tezu da bih izazvao pomutnju na forumu i provocirao dežurne Hrvatine i antikomuniste ;)
Također služi mi da vidim razliku između onih koji se idu raspravljat sa mnom oko mojih gluposti i onih malo višeg IQ-a koji su skužili da mi je cilj da isprovociram i koji se ne obaziru na ono šta pišem,pa ili ne odgovaraju ili odgovaraju s ironijom ili humorom.
Zato skidam kapu Legionaru koji pozna kad nešto pišem ozbiljno a kad provociram :) i Tkachu s kojim se najviše volim raspravljati jer je izuzetno inteligentan i duhovit i obožavam čitati njegove odgovore.Nažalost nije se uključio u raspravu.
Sportski pozdrav.
Darkbuster
12-12-2009, 17:49
Primarna propagandna poruka kojom je BG zasipao srpske seljake u Hrvatskoj je bila ona o obnavljanju NDH i rehabiltiaciji ustastva,a ne pripajanja tudeg teritorija. Mislim da 90ih nije bilo narocito tesko popusiti tu pricu buduci da je zbilja bilo odredenih ljudi koji su nesto slicno i pokusavali(cesta ustaska ikonografija u nekim vojnim jedinicama, subkulturno i stadionsko ustastvo, odredene izjave vodecih ljudi poput Tudmana i Suska, Suskovo pozdravljanje rimskim pozdravom na Alki itd). A pogotovo nije tesko popusiti pricu seljaku koji je po pitanju protoka informacija od 45. mozda napredovao 20ak godina pa ima crnobijeli televizor ili stari radio, a ideologije razlikuje na temelju vulgarne simbolike. Mislim da smo svi upoznati koliko je truda tadasnja srpska vlast utrosila na prikazivanje Hrvata kao ustasa a njih same kao legitimne sljednike Jugoslavije (podsjecam JNA je nosila petokraku na sljemovima). Ti seljaci se nisu identificirali sa Srbijom buduci da s njom nisu nikada imali znacajnijih doticaja vec sa SFRJ i njezinom mitologijom. Veliki dio ruralnih hrv. Srba su se i izjasnjavali kao Jugoslaveni. Njima su dobri momci oni s petokrakama a losi momci oni koji ih asociraju na ustase.
Naravno bilo je tu i beskrupuloznih velikosrba, ali bilo je i 1941 beskrupuloznih velikohrvata.
Nije ista situacija,ja to nikako ne tvrdim, ali se itekako moze povuci paralela.
ja ovdje naletim jednom u dva mjeseca,pa bi eto trebao skuziti kad si ozbiljan,a kad nisi..
ljudi ja sam ponosan na nase ljude u dalmaciji sto se digli i zaljepili samarelicu talijanskim pedercicima..i ne samo njima,nego i u ostatku hrvatske,,gro njih,kao vjerovatno niti ja,nije htjelo nositi petokraku na kapi,a niti uci u partiju..ima masu primjera takvih u partizanima..
na kraju,seljak koji otisao u ustase,imao je svojih razloga,a to nisu bili oni sto im ovdje neki stavljaju na dusu,nisu bili sigurno..
za to mozete slobodno optuziti i kvaternika starijeg i pravnika nam antu i ostatak ekipe..jer oni jesu izdali ovaj narod i svoju drzavu..
toliko od mene,umnjak me jebe..zato i serem toliko
Ma JBT pretežno sebe smatra smiješnim i provokativnim, a zapravo je degutantan.
To još nije shvatio.
Ova konstatacija nema veze sa ovom temom, nego sa 99% njegovih drugih postova.
darkec-apsolutno istina..srbi koji dolazili na maksimir iz hrvatske,su vecinom pjevali po sumamai gorama..nadglasali ih ovi srbi iz srbije..
znas ti onu...druze tito,druze tito,tebe srbi lazu..oni vole,oni vole,djenerala drazu..
nemojmo se lagati..znamo dobro da srbima 90-te drazi momcilo djujic od dzemala bijedica..
jedini koji dozivljavali jugu kao svoju i ovi sa petokrakama im bili ok,su bosnjaci
Josip Broz Tito
12-12-2009, 17:56
Znam da rijetko naletiš zato svoje posebne izjave čuvam samo za tebe ;) jer se pališ kao tvor u parfumeriji.
Primarna propagandna poruka kojom je BG zasipao srpske seljake u Hrvatskoj je bila ona o obnavljanju NDH i rehabiltiaciji ustastva,a ne pripajanja tudeg teritorija. Mislim da 90ih nije bilo narocito tesko popusiti tu pricu buduci da je zbilja bilo odredenih ljudi koji su nesto slicno i pokusavali(cesta ustaska ikonografija u nekim vojnim jedinicama, subkulturno i stadionsko ustastvo, odredene izjave vodecih ljudi poput Tudmana i Suska, Suskovo pozdravljanje rimskim pozdravom na Alki itd). A pogotovo nije tesko popusiti pricu seljaku koji je po pitanju protoka informacija od 45. mozda napredovao 20ak godina pa ima crnobijeli televizor ili stari radio, a ideologije razlikuje na temelju vulgarne simbolike. Mislim da smo svi upoznati koliko je truda tadasnja srpska vlast utrosila na prikazivanje Hrvata kao ustasa a njih same kao legitimne sljednike Jugoslavije (podsjecam JNA je nosila petokraku na sljemovima). Ti seljaci se nisu identificirali sa Srbijom buduci da s njom nisu nikada imali znacajnijih doticaja vec sa SFRJ i njezinom mitologijom. Veliki dio ruralnih hrv. Srba su se i izjasnjavali kao Jugoslaveni. Njima su dobri momci oni s petokrakama a losi momci oni koji ih asociraju na ustase.
Naravno bilo je tu i beskrupuloznih velikosrba, ali bilo je i 1941 beskrupuloznih velikohrvata.
Nije ista situacija,ja to nikako ne tvrdim, ali se itekako moze povuci paralela.
ne bi se baš složio jer su na skupovima pobunjenih Srba prije rata prevladavali četnički simboli, a ne jugoslavenski.
dosta ih je bilo apriori protiv hrvatske i sama ideja nezavisne hrvatske im se nije sviđala, a kamoli kad su im napumpali glavu da je to ndh. milošević ih je iskoristio za provedbu plana velike srbije i nije njima bilo do juge opet nego da mu pomognu u toj ideji.
Darkbuster
12-12-2009, 18:18
Koliko ja znam poprimanje nacionalistickih simbola,retorike i ideologije je usljedilo tek kasnije. Regrutirani su pricom o ugrozenosti i fasizmu RH.
Slicno kao i u slucaju ustasa te vrste. Regrutirani na jednu pricu a zatim asimilirani.
Koliko ja znam poprimanje nacionalistickih simbola,retorike i ideologije je usljedilo tek kasnije. Regrutirani su pricom o ugrozenosti i fasizmu RH.
Slicno kao i u slucaju ustasa te vrste. Regrutirani na jednu pricu a zatim asimilirani.
kad kasnije?
četnici su počeli s mitinzima već 87.,88. i kod nas i u srbiji
Darkbuster
12-12-2009, 18:22
Taj primarni korpus koji je cinio vecinu su bili ideoloski nepotkovani seljaci i oni su se pridruzili kada je pobuna pocela. Cetnika i agitatora je naravno bilo i otprije.
Taj primarni korpus koji je cinio vecinu su bili ideoloski nepotkovani seljaci i oni su se pridruzili kada je pobuna pocela. Cetnika i agitatora je naravno bilo i otprije.
ne bi se baš složio jer gledajući snimke iz tog doba čini se da im se sve to masovno svidjelo.
Darkbuster
12-12-2009, 18:31
Bilo je mitinga u Kninu i okolici tamo negdje 89.,a ako se ne varam pobuna je izbila u ljeto 90-e. Otprilike 2 godine je trajalo Milosevicevo agitiranje medu lokalnim srpskim stanovnistvom tako da vjerujem da je to ono sto se moglo vidjeti.
Da se razumijemo,ja te ljude ne opravdavam,kao ni one ustase, ali pokusavam sagledati stvari iz njihove perspektive. Lako je nama gradskoj djeci i fakultedzlijama sada 2009 govoriti sto je ispravno i sto je netko trebao uciniti prije 20 ili 60 godina :D
aegates v.2
12-12-2009, 18:41
Čovjek čisto ne može odoljeti Pusićkinim (a i brata joj Zorana!) dojencima kad se počnu prosipat. :rotfl:
@Darkec - jesi ti vidio te svoje seljake-četnike, upoznao bar jednog kao susjeda prije rata i imaš saznanja iz prve ruke?
Ako je odgovor ne, onda nemoj inzistirati na idejama koje si ti sam sebi razradio u osudi Tuđmana i HDZ-a na temelju jugonostalgičarskih konstrukcija Puhovskog i ostale ekipe koja im ne može oprostiti rušenje SFRJ.
Zapravo, ne znam otkud ti tolika indoktrinacija (da pogađam: JL, Globus i Feral - jel tako), al da je uhvatila korijena, pravo je.
@JBT - Počivaj u miru!
Ja mislim da bi te se i sam Tito postidio, ne bi više znao jesi za četnike ili partizane.
Darkbuster
12-12-2009, 18:43
@Darkec - jesi ti vidio te svoje seljake-četnike, upoznao bar jednog kao susjeda prije rata i imaš saznanja iz prve ruke?
Ako je odgovor ne, onda nemoj inzistirati na idejama koje si ti sam sebi razradio u osudi Tuđmana i HDZ-a na temelju jugonostalgičarskih konstrukcija Puhovskog i ostale ekipe koja im ne može oprostiti rušenje SFRJ.
Zapravo, ne znam otkud ti tolika indoktrinacija (da pogađam: JL, Globus i Feral - jel tako), al da je uhvatila korijena, pravo je.
.
Preporucam terapiju mirisnim stapicima i pjesmom grbavih kitova.
aegates v.2
12-12-2009, 18:57
Hvala!
Također i ja tebi, samo uz zvuke amazonske kiše i povremeno koji valijum.
Ali pazi da ne dođe u sukob s nečim što već uzimaš! :thumbup:
Bilo je mitinga u Kninu i okolici tamo negdje 89.,a ako se ne varam pobuna je izbila u ljeto 90-e. Otprilike 2 godine je trajalo Milosevicevo agitiranje medu lokalnim srpskim stanovnistvom tako da vjerujem da je to ono sto se moglo vidjeti.
Da se razumijemo,ja te ljude ne opravdavam,kao ni one ustase, ali pokusavam sagledati stvari iz njihove perspektive. Lako je nama gradskoj djeci i fakultedzlijama sada 2009 govoriti sto je ispravno i sto je netko trebao uciniti prije 20 ili 60 godina :D
ma gle i dalje se ne slažem. oni nisu išli u pobunu sam zato jer su se bojali da je to obnova NDH nego zbog same ideje hrvatske države i nepovjerenja prema istoj. isto tako se one iste priče o velikoj srbiji itd. nisu toliko promijenile generacijama nakon rata i propaganda je radila davno prije miloševića, od čišćenja vojske od nesprskih elemenata do naseljavanja na područjima kasnije zahvaćenim ratom sve u svrhu da jednom kad do rata dođe do kojeg je na kraju i došlo hrvatska nema nikakve šanse. u biti nije ni važno jesu li bili jugo ili četničko indoktrinirani važno je samo da su izvršili teroristički akt.
ali u srbiji je nacionalizam počeo pucati 2, 3 godine prije rata što se sasvim lijepo prenijelo i na dio hrvatskih srba. ono što je gadno je da i dan danas ima puno takvih koji hrvatsku ne osjećaju svojom zemljom i to u doba interneta i informatičke osviještenosti tako da tu pada u vodu priča kako ljudi nešto ne znaju. četnici u hrv. policiji, ratni zločinci koji dobijaju poticaje od države itd. iako je jasno da današnja hrvatska nije nastavak ndh neki se s njom i dalje ne mire.
nego fantastično mi je ovo, kaj nije bila neka rasprava o napadu hitlera na rusiju i kako smo pobogu završili na ovoj raspravi i na ustašama, četnicima i partizanima? ::E:
Darkbuster
12-12-2009, 18:58
Gromoglasna lolchina.
svaka rasprava na kraju završi na ustašama i partizanima. to je pravilo na ovom forumu
Darkbuster
12-12-2009, 19:08
ma gle i dalje se ne slažem. oni nisu išli u pobunu sam zato jer su se bojali da je to obnova NDH nego zbog same ideje hrvatske države i nepovjerenja prema istoj. isto tako se one iste priče o velikoj srbiji itd. nisu toliko promijenile generacijama nakon rata i propaganda je radila davno prije miloševića, od čišćenja vojske od nesprskih elemenata do naseljavanja na područjima kasnije zahvaćenim ratom sve u svrhu da jednom kad do rata dođe do kojeg je na kraju i došlo hrvatska nema nikakve šanse. u biti nije ni važno jesu li bili jugo ili četničko indoktrinirani važno je samo da su izvršili teroristički akt.
ali u srbiji je nacionalizam počeo pucati 2, 3 godine prije rata što se sasvim lijepo prenijelo i na dio hrvatskih srba. ono što je gadno je da i dan danas ima puno takvih koji hrvatsku ne osjećaju svojom zemljom i to u doba interneta i informatičke osviještenosti tako da tu pada u vodu priča kako ljudi nešto ne znaju. četnici u hrv. policiji, ratni zločinci koji dobijaju poticaje od države itd. iako je jasno da današnja hrvatska nije nastavak ndh neki se s njom i dalje ne mire.
nego fantastično mi je ovo, kaj nije bila neka rasprava o napadu hitlera na rusiju i kako smo pobogu završili na ovoj raspravi i na ustašama, četnicima i partizanima? ::E:
Ali gle, razmisli, koji je motiv nekome tko nema pojma o nicemu vise od poljoprivrede da se protivi hrvatskoj drzavi. To seljaka fundamentalno ne zanima. Ono cime opcenito svaki rezim ili ideologija regrutira je - strahom. To je stvarna i univerzalna motivacija.
Ti o kojima danas pricas su proizvod te propagande i rata. Oni imaju svoje "izvoriste". Stvar je u tome da hrvatski ruralni Srbi prije prijelaza desetljeca nisu bili u toj poziciji. Kako je ono pjevao Nervozni postar ... "Jugo jugo kuco moja jedina". Hrvatski Srbi kao i yu muslimani nikada nisu imali narocito jaki nacionalni identitet pa su se svi identificirali sa Jugoslavijom. I danas je to tako,samo sto je nastao neki bolesni mishung fundamentalnog muslimanstva i jugofilije kao i jugocetnistva (dobro,ovo potonje je bilo kratkotrajno,danas srpski desnicari,pogotovo oni iz Srbije, mrze Jugoslaviju)
Pa kaj se cudis. Pogledaj malo rasprave na portalima. Tema je izbor miss svijeta i nasi debili uspiju zavrsit na partizanima i ustasama.
konzerva
12-12-2009, 19:09
ljudi ja sam ponosan na nase ljude u dalmaciji sto se digli i zaljepili samarelicu talijanskim pedercicima...
to je to! :jlb:
kalin je to najbolje sumirao.
Antonio de Oliveira Salazar
12-12-2009, 19:10
Već sam to rekao, ali ću ponovit da ovdje neki brzo gutaju udice ljevičarskih provokatora, umjesto da ih zanemare, neki provokatori čak imaju i najmaštovitija imena.
Kod izjašnjavanja o problemu ustaša i partizana neobično je važna obiteljska povijesti geneologija, koje recimo često danas i nije vrlo očita jer su svi po novome Hrvati, iako im to i nije obiteljska povijest, niti se tako osjećaju.
Tako se dolazi o činjenice da su glavni branitelji ljevičarskih kozmopolitskih stavova koji odbacuju naciju i prihvaćaju neke imaginarne entitete, pri tome i žestoko napadaju hrvatstvo koje su kod njih naziva i ustaštvo,
osobe koje iz svoje obiteljske povijesti imaju različite nacionalnosti, tipa baba milosava ili deda stojko i slično i to im je breme,kao i odgoj iz takvog duha.Plus je i ateistička povijest i sudjelovanje u institucijama KP.
Iako to osobe na forumu ovdje neće nikada reći, a i ne može se odredit jer nitko ne nastupa sa vlastitim imenom i prezimenom, uvjeren sam da će se mnogi prepoznati u tome.
Pretpostavljam da je njihova motivacija na takve stavove ta da su rastrgani u vlastitoj obitelji koja se ne može odlučiti bi li bila čisto srpska ili hrvatska ili neka treća,
pa su zaigrali na kartu nekakve jugoslavenštine i branjenja dobrih starih dana kad su svi bili jedno, partizani čija je nacija bila ideologija.
Takvim ljudima hrvatstvo predstvlja podsvjesnu opasnost jer se boje da bi zbog svojeg podrijetla mogli nastradati, makar ni sami neznaju da kada bi prihvatili jednu vjeru u jednu naciju ne bi im se ništa dogodilo i bili bi prihvaćeni ko i svi drugi Hrvati i normalni hrv. građani.Uostalom takvih je uvijek bilo, nažalost u malom broju, ali i danas mogu biti ponosni, tipa srbi koji su bili u HV-u, za razliku od većine njihove braće koji su se odlučili za agresiju.
Uz to, kod takvih ljevičarskih osoba budući da se oni izbjegavaju svrstavati u polove tipa srpska ili hrvatska, vrijedi i relativizacija krivnje, pa će oni redovito kritizirati srpsku politiku iz 90ih, ali s istim žarom će nalaziti i mane i hrvatskoj politici, čak do takve mjere da će po njima ona bit ista kao i srpska samo sa drugačijim imenom.
To je iz razloga nesvrstavanja, pa su obje politike i usmjerenja popljuvane da im ne bi palo na pamet da se jednoj priklone.
Pri tome se naravno radi teška nepravda povijesnim činjenicama i izvrće se uloga agresora i žrtve.Jedan primjer potpuno izmanipuliranog tumačenja rata je ww2 na području Jugoslavije.
Darkbuster
12-12-2009, 19:16
vrijedi i relativizacija krivnje, pa će oni redovito kritizirati srpsku politiku iz 90ih, ali s istim žarom će nalaziti i mane i hrvatskoj politici.
Pa naravno, zato jer je objektivnost isto sto i relativizacija krivnje. Zar te to nisu ucili, ups, zaboravio sam da nisi isao u Kumrovecku skolu kao ja.
svaka rasprava na kraju završi na ustašama i partizanima. to je pravilo na ovom forumu
to je pravilo na svim balkanskim internet forumima nažalost :roll:
Ali gle, razmisli, koji je motiv nekome tko nema pojma o nicemu vise od poljoprivrede da se protivi hrvatskoj drzavi. To seljaka fundamentalno ne zanima. Ono cime opcenito svaki rezim ili ideologija regrutira je - strahom. To je stvarna i univerzalna motivacija.
Ti o kojima danas pricas su proizvod te propagande i rata. Oni imaju svoje "izvoriste". Stvar je u tome da hrvatski ruralni Srbi prije prijelaza desetljeca nisu bili u toj poziciji. Kako je ono pjevao Nervozni postar ... "Jugo jugo kuco moja jedina". Hrvatski Srbi kao i yu muslimani nikada nisu imali narocito jaki nacionalni identitet pa su se svi identificirali sa Jugoslavijom. I danas je to tako,samo sto je nastao neki bolesni mishung fundamentalnog muslimanstva i jugofilije kao i jugocetnistva (dobro,ovo potonje je bilo kratkotrajno,danas srpski desnicari,pogotovo oni iz Srbije, mrze Jugoslaviju)
Pa kaj se cudis. Pogledaj malo rasprave na portalima. Tema je izbor miss svijeta i nasi debili uspiju zavrsit na partizanima i ustasama.
hrvatski srbi nisu imali jaki nac. indetitet?
pa ne bi baš rekao. znali su oni da su srbi i bili ponosni na to i uživali u povlasticama istog tijekom juge. kako komentirati onda činjenicu recimo da je dosta srba pobjeglo u srbiju čim je rat počeo iako zemlju ni vidjeli ni čuli nit imali išta s njom osim kaj je to eto srbija, a oni su srbi. naravno da je bilo onih koji su morali ići itd., ali i onih koji su čim su vidjeli da se stvara hrvatska pobjegli glavom bez obzira ( a neki od njih koji se sad vraćaju se dočekuju s pompama i crvenim tepihom ). jednostavno nisu osjećali hrvatsku kao svoju domovinu. pa na tekme u bivšoj jugi je uvijek dolazilo puno lokalnih delija i grobara i ne bi rekao da nisu imali jak indetitet.
zanimljiva je isto tako činjenica da su lokalni srbi, dio njih barem oni koji su živjeli u hrvatskoj i prije jugoslavije i jedne i druge, porijeklom Vlasi
Darkbuster
12-12-2009, 19:26
hrvatski srbi nisu imali jaki nac. indetitet?
pa ne bi baš rekao. znali su oni da su srbi i bili ponosni na to i uživali u povlasticama istog tijekom juge. kako komentirati onda činjenicu recimo da je dosta srba pobjeglo u srbiju čim je rat počeo iako zemlju ni vidjeli ni čuli nit imali išta s njom osim kaj je to eto srbija, a oni su srbi. naravno da je bilo onih koji su morali ići itd., ali i onih koji su čim su vidjeli da se stvara hrvatska pobjegli glavom bez obzira ( a neki od njih koji se sad vraćaju se dočekuju s pompama i crvenim tepihom ). jednostavno nisu osjećali hrvatsku kao svoju domovinu. pa na tekme u bivšoj jugi je uvijek dolazilo puno lokalnih delija i grobara i ne bi rekao da nisu imali jak indetitet.
Znali su da su porijeklom Srbi, culi su da se osniva NDH 2.0 i pobjegli su tamo otkud su im porucili da ih cekaju otvorenih ruku. Naravno da nesto neces smatrati svojom drzavom ako ti je netko utuvio u glavu da te ta drzava hoce ubiti. Propagandom se stvara javno misljenje i medu visokoobrazovanim ljudima a kamoli seljacima bez osnovne skole. Zasto bi jedno vrijedilo ljude koji su iz relativno istih razloga postali cetnici,a drugo za ljude koji su postali ustase?
Mislim da ne mozes uzeti navijaca kao primjer prosjecnog gradanina. Plemenska obiljezja i isticanje identiteta (bilo lokalnog,nacionalnog ili ideoloskog) je ono sto navijaca cini navijacem.
Znali su da su porijeklom Srbi, culi su da se osniva NDH 2.0 i pobjegli su tamo otkud su im porucili da ih cekaju otvorenih ruku.
Mislim da ne mozes uzeti navijaca kao primjer prosjecnog gradanina. Plemenska obiljezja i isticanje identiteta (bilo lokalnog,nacionalnog ili ideoloskog) je ono sto navijaca cini navijacem.
mozemo ovak do sutra, ne slazemo se bar ne u dijelu :smile:
velim nije stvar da je NDH 2.0 neg bilo kakva hrvatska država, slično je bilo i 41. osim kaj je to fakat bila NDH, ali u kontinentalnom dijelu masu srba je išlo u partizane jer su osjećali nepovjerenje prema hrvatskoj državi. takva praksa stvaranja takve slike i nepovjerenja lokalnog srpskog stanovništva počela je još u vrijeme austrougarske u sklopu vojne krajine. austrougarskim vlastima je to odgovaralo jer su imali vojnu krajinu za obranu od turaka, ali i za kontrolu hrvatske u kojoj je pak bilo stanovništva koji bi bili vjerni toj vlasti i tako onemogućili svaku pomisao na hrvatsku državu.
navijači su bili primjer da su bili veliki jugoslaveni navijali bi ne znam za velež valjda.
Darkbuster
12-12-2009, 19:33
Pa mislim da se mi zapravo onda i slazemo? Radi se o izmanipuliranim i instrumentaliziranim ljudima koje to naravno ne opravdava ali je za objasniti njihovo ponasanje svakako znakovito.
Ma kuzim,ali srpski navijaci su uvijek bili prosrpski orijentirani,kao sto je npr. Dinamo uvijek imao vise tu neku hrvatsku notu nego jugoslavensku.
12-12-2009, 19:44
Pa naravno, zato jer je objektivnost isto sto i relativizacija krivnje. Zar te to nisu ucili, ups, zaboravio sam da nisi isao u Kumrovecku skolu kao ja.
Nemoj pričati sofizme, nije to nikakva objektivnost, nego nekakva suludi etički pluralizam, jer po toj tvojoj objektivnosti bi činjenica da su muslimani u nekakvom selu ubili 10 srba bila jednaka činjenici ubijenih 8000 muslimana u srebrenici.
A to se masovno navodi kod nekakvih isto sofizama "srbi su se bojali obnove NDH, pročitali su da se nekakve oznake nose" itd.
Vrlo jednostavno objašnjenje njihove "pobune" posebno sa njihovog stajališta, isto tako su se i nijemci bojali u ww2,
a s druge strane srpski mediji i propaganda je bolesno lažljiva,čak i danas, jedan od najdrastičnijih primjera je kada su ubijene ljude iz Vukovara prikazali u novinama kao "poklane srpske građane Vukovara", a spominjala se i priča o 40 srpske nejači u Vukovaru, ovo je doduše samo vrh ledenog brijega njihove medijske agresije koja je tada bila prisutna.Znam da će se neki pametnjaković sada naći i spomenut nešto iz naših medija, ali to nikako ne može bit istovjetno tim ludorijama, niti je prosječni hrv. građanin smatran za takvog idiota da bi to progutao.
Zato je tragično kad se danas od nekakvih etičkih pluralista takva notorna laž ide uzimat kao pravovaljani argument za srpsku agresiju i sa time se ide izjednačavati krivnja.
Darkbuster
12-12-2009, 19:50
Nije jednaka. No ubiti i jednog covjeka i 1000 ljudi je zlocin.
A sada bih te molio da ukljucis centar za zdrav razum u svom mozgu - zasto netko ne bi kritizirao i srpsku i hrvatsku politiku? Zato jer je potonja "nasa politika"? Ono sto je moralno pogresno je moralno pogresno i jedini 'eticki relativist' ovdje si ti.
12-12-2009, 20:00
Nije jednaka. No ubiti i jednog covjeka i 1000 ljudi je zlocin.
A sada bih te molio da ukljucis centar za zdrav razum u svom mozgu - zasto netko ne bi kritizirao i srpsku i hrvatsku politiku? Zato jer je potonja "nasa politika"? Ono sto je moralno pogresno je moralno pogresno i jedini 'eticki relativist' ovdje si ti.
Zato što ti i slični pametnjakovići kritizirate hrv. politiku 90ih u ratu na taj način da je svrstana na istu granu s srpskom, tj. da su zapravo iznimno slične i da u konačnici uzrok rata leži na objema,
što nikako ne može bit istina, osim u suludim etičko relativističkim snovima u kojima neki žive.
Darkbuster
12-12-2009, 20:02
Odgovornost lezi na obe elite, s time da puno vise lezi na srpskoj. Ako mi nades da sam negdje drugacije rekao dobit ces paket mirisnih stapica za nagradu.
Josip Broz Tito
13-12-2009, 19:21
To još nije shvatio.
Ova konstatacija nema veze sa ovom temom, nego sa 99% njegovih drugih postova.
Moja misija je provjera vašeg IQ-a,nažalost mnogi su pali :(
Josip Broz Tito
13-12-2009, 19:24
Zašto ovaj momčić Salazar smije nositi nick portugalskog diktatora i fašista?
Iz istog razloga zašto ti možeš nosit nick jugoslavenskog diktatora i komunista.
Zapravo, razlog ne postoji, jednostavno nas nije dovoljno briga.
Od kad se osobama poput tebe dodjeljuju takve misije?
Predpostavka za obavljanje takvog posla bi ipak trebala biti jedna dostojna razina razuma.
Josip Broz Tito
13-12-2009, 22:53
Sam sam si je dodijelio,a tebi preporučujem umjesto da konstantno napadaš na mene da poradiš na pismenosti.
Ja samo iznosim svoje stavove,a nisam ja kriv što je ovaj forum leglo turbodesnice.
A ja nikad ne vrijeđam kao što drugi vrijeđaju mene,dakle ja sam na nivou,a neki drugi nisu.
Naravno ne pada mi na pamet da nekog prijavim za vrijeđanje,jer to je u skladu s ciljem moje misije ;).
Lijep pozdrav.
ja kužim tvoju ulogu na forumu, podsjećaš me na gorana i vincitorea, neki će se sjetiti spomenutih
al kako si se ti našao pozvanim provjeravat ičiji IQ to mi nije jasno.
Josip Broz Tito
13-12-2009, 23:00
Da puno me ljudi uspoređuje s tim Goranom.
Eto očito je to bio čovjek sa stavom,i to ispravnim ;)
Da puno me ljudi uspoređuje s tim Goranom.
Eto očito je to bio čovjek sa stavom,i to ispravnim ;)
i nije baš neg je radio točno kaj i ti
super mi je kaj ti govoriš o stavu nekom a u dost slučajeva samo dižeš atmosferu i pokušavaš isprovocirati nečiju reakciju umj. da fakat kažeš što misliš.
uključi se ozbiljno u raspravu umj. da nižeš parole tek tak jer ti je dosadno.
Josip Broz Tito
13-12-2009, 23:15
Vidiš da imam 600 postova u 2 i pol godine,ja ovdje pišem kad mi je dosadno jer ne volim baš forume na kojima vlada jednoumlje.
Tako da kad vas odlučim počastiti svojim prisustvom na forumu,mora biti upečatljivo.uostalom nisam ja kriv što se svi primaju na moje postove kao mladi veprovi u proljeće.
Inače molim administraciju da promijeni moj nick iz Josip Broz Tito u Stjepan Mesić.Mesić polako odlazi u legendu pa mu se treba odužiti za sve što je napravio za ovu zemlju.
Vidiš da imam 600 postova u 2 i pol godine,ja ovdje pišem kad mi je dosadno jer ne volim baš forume na kojima vlada jednoumlje.
Tako da kad vas odlučim počastiti svojim prisustvom na forumu,mora biti upečatljivo.uostalom nisam ja kriv što se svi primaju na moje postove kao mladi veprovi u proljeće.
Inače molim administraciju da promijeni moj nick iz Josip Broz Tito u Stjepan Mesić.Mesić polako odlazi u legendu pa mu se treba odužiti za sve što je napravio za ovu zemlju.
hahahaha lool veliki za ovo zadnje dobar si šaljiv :smile: je je napravio bome puno za ovu zemlju.
nego šalu na stranu malo si se umislio previše, pazi on je nas počastio svojim dolaskom. :smile:
a ovo s veprom u proljeće ti je već pomalo onak. passe. sam sam ti rekao kad nas već častiš svojim dolaskom reci tu i tamo neki svoj stav pravi fakat ono kaj misliš. samo tolko
legionar
13-12-2009, 23:26
Inače molim administraciju da promijeni moj nick iz Josip Broz Tito u Stjepan Mesić.Mesić polako odlazi u legendu pa mu se treba odužiti za sve što je napravio za ovu zemlju.Čemu uduživat nick. Jednostavno Burduš i mirna Bosna. Ili Dikobraz :D
Čemu uduživat nick. Jednostavno Burduš i mirna Bosna. Ili Dikobraz :D
ili jednostavno i efektno: Izdajica :mrgreen:
legionar
14-12-2009, 00:27
Kad smo već kod partizana i ustaša, zanimljivo za pročitati: http://www.matica.hr/Vijenac/vijenac365.nsf/AllWebDocs/Fantomska_pjesma
Sam sam si je dodijelio,a tebi preporučujem umjesto da konstantno napadaš na mene da poradiš na pismenosti.
Moja misija se temelji na napadanju tebe.
Ja samo iznosim svoje stavove,a nisam ja kriv što je ovaj forum leglo turbodesnice.
Vjerojatno će 80% foruma glasati za lijevu opciju na ovim izborima, a ti ga asociraš sa leglom turbodesnice? I sebe definiraš kao profinjenog provokatora?
Pih.
A ja nikad ne vrijeđam kao što drugi vrijeđaju mene,dakle ja sam na nivou,a neki drugi nisu.
Ja sam elita.
Ti nisi.
Josip Broz Tito
14-12-2009, 00:45
nego šalu na stranu malo si se umislio previše, pazi on je nas počastio svojim dolaskom. :smile:
Ovdje sad stupa na snagu ono što rekoh da valja prepoznati kad nešto pišem ozbiljno,a kad ne ;)
Ovdje sad stupa na snagu ono što rekoh da valja prepoznati kad nešto pišem ozbiljno,a kad ne ;)
a ja mislio da si ti ozbiljan pih! :roll:
14-12-2009, 00:58
Dečko se prepoznao u jednom od mojih prethodnih postova, ko i ostali ekstremni ljevičari, tj. jugomješanci.
Kladiim se da se on sigurno zove Hrvoje Horvat i da je podrijetlom iz Zagorja i zapravo je čistokrvni Hrvat, ali je i dobar šaljivdžija pa se ovdje našao zajebavati i provocirati svoju braću da provjeri kako razmišljaju i jesu li još uvijek zagrijani za svoj narod.
Zašto ovaj momčić Salazar smije nositi nick portugalskog diktatora i fašista?
pa pogledaj čiji ti nick nosiš
Josip Broz Tito
14-12-2009, 01:18
pa pogledaj čiji ti nick nosiš
Pogledaj ti na kojoj adresi se nalazi tvoj fakultet ;).
Pogledaj ti na kojoj adresi se nalazi tvoj fakultet ;).
pa sramota živa.
Josip Broz Tito
14-12-2009, 01:27
Ukoliko državne institucije RH ne smatraju da je to sramota,onda ni moj nick nije sramota.
Uostalom ako ljudima smeta možete mi slobodno promijeniti nick u ime našeg predsjednika ili u ime nekog drugog vođe jedne od malo preostalih slobodnih zemalja u svijetu-Fidel Castro, Aleksandar Lukašenko,Hugo Chavez ili Kim Jong.
Ukoliko državne institucije RH ne smatraju da je to sramota,onda ni moj nick nije sramota.
Ne znam koliko je to valjan argument... osobno smatram da su naše državne institucije smijurija. Šteta što se radi o nužnom zlu bez kojega bi velika većina našeg naroda trčala okolo kao obezglavljena kokoš po dvorištu. :mrgreen:
Darkbuster
14-12-2009, 02:29
Dečko se prepoznao u jednom od mojih prethodnih postova, ko i ostali ekstremni ljevičari, tj. jugomješanci.
Kladiim se da se on sigurno zove Hrvoje Horvat i da je podrijetlom iz Zagorja i zapravo je čistokrvni Hrvat, ali je i dobar šaljivdžija pa se ovdje našao zajebavati i provocirati svoju braću da provjeri kako razmišljaju i jesu li još uvijek zagrijani za svoj narod.
Znas kako narod kaze, nema goreg Turcina od poturice ;)
Uostalom ako ljudima smeta možete mi slobodno promijeniti nick u ime našeg predsjednika ili u ime nekog drugog vođe jedne od malo preostalih slobodnih zemalja u svijetu-Fidel Castro, Aleksandar Lukašenko,Hugo Chavez ili Kim Jong.
a-a sad je onaj dio kad se šališ...
dobra, dobraa!!!!:lol::lol::lol:
konzerva
14-12-2009, 10:19
onda preporučam milu budaka
http://img13.echo.cx/img13/4496/19budakdogl15uu.gif
Josip Broz Tito
14-12-2009, 18:58
Mislio sam da su maknuli ulice tog zločinca?
Koliko znam čak i u leglu nacionalizma Gospiću su maknuli njegove ulice.
Inače u hrvatskoj je promijenjeno 1300 ulica sa nazivima heroja NOB-a,tako da očito o Titu imaju dobro mišljenje kad ga nisu maknuli.Ne znam.
Pitam se zašto veseli mirogojski mališani ne protestiraju i protiv naziva te ulice.
Mislio sam da su maknuli ulice tog zločinca?
Koliko znam čak i u leglu nacionalizma Gospiću su maknuli njegove ulice.
Inače u hrvatskoj je promijenjeno 1300 ulica sa nazivima heroja NOB-a,tako da očito o Titu imaju dobro mišljenje kad ga nisu maknuli.Ne znam.
Pitam se zašto veseli mirogojski mališani ne protestiraju i protiv naziva te ulice.
a slušaj. ak 1 zločinac ima ulicu i to najljepši gradski trg zašto ne bi imao i drugi. to kaj je ime tmt ostalo je sve u dnevnopolitičke svrhe.
gospić je pravi grad ::E:
Eto, upravo to mi nije jasno... umjesto da zadržimo imena malih ljudi koji su se suprotstavili stranim silama (osobito u Dalmaciji) i nisu okaljali NOB, mi zadržimo poslijeratnog diktatora... no krasno. :roll:
15-12-2009, 02:42
Jugorežim je i kasnije stvarao nekakve mitske junake, pa je svojevrsna zanimljivost da su ulice po Jugoslaviji nazivane čak imenima rezervistima JNA i vojnih milicajaca JNA poginulih u sukobu sa tzv. Bugojanskom Skupinom.Isti su i odlikovani najvećim državnim odlikovanjima, država se skrbila o njihovim obiteljima itd. uglavnom klasična jugovićka propagandna spika.
Još veća zanimljivost je da u velebnom hrvatskom gradu Rijeci dan danas još uvijek postoji ulica vojnog milicajca Branka Blečića.
Josip Broz Tito
15-12-2009, 03:26
Istina ne znam čemu tolika odlikovanja zbog razbijanja jedne male smiješne terorističke grupe.
ma ajte molim vas
dizali su spomenike i imenovali ulice di se i najmanji partizanski portčko makar i popišao.
ok za heroje ulice i spomenike al za raznorazne budale nema smisla i dobro da su dosta toga makli
Josip Broz Tito
15-12-2009, 03:40
Pa kažem odlikovanja za Bugojansku skupinu su smiješna.
To je komedijaško-teroristička grupa koja je upala u Jugoslaviju da radi neki ustanak :) i sad je svaki milicajac dobio nagradu što su pohapsili te komedijante.
Kao da nama upadne 10 članova Al Kaide iz Bosne i onda da svakom policajcu koji ih privede damo ulicu kao nagradu.
legionar
15-12-2009, 04:13
Ta mala komedijaška grupica je digla na noge čitavu jugo-miliciju, a Tito se je toliko uznemirio da je slao diplomatske note zemljama gdje su bile njezine ćelije.
Josip Broz Tito
15-12-2009, 05:02
Naravno da jest,teroristički napadi nisu bezazlena stvar,ali također nisu ni materijal za davanje nekom zaslužnom policajcu ulice.
PS.sretan rođendan ;) kad plaćaš pivu :)
Khm, ovdje nije ni isključeno da je Tito u pravu. Postoje ozbiljne indicije da je Udba propustila Bugojance da malo švrljaju po Jugoslaviji i pucaju na teritorijalce kako bi se stvorio dojam da "neprijatelj nikad ne spava" i opravdala daljnja represija i državni terorizam. Što i nije čudno kad se zna da su emigrantske grupe bile u pravilu izbušene provokatorima kao švicarski sir. Iako danas preživjeli članovi HRB-a i obitelji tvrde da je to jedina organizacija u kojoj to nije bio slučaj. Tko će to sa sigurnošću znati.
Inače, da je Udba tolerirala ili čak ponekad fingirala "ustaški terorizam" dokazuje eksplozija u beogradskom kinu "20. oktobar" koju su vrlo vjerojatno izazvali bezbednjaci i kasnije natrpali optužbe nekom hercegovačkom bauštelcu koji je na kraju strijeljan na temelju iznuđenog priznanja iako je dokazano da nikad nije ni bio u Beogradu.
Barroom Hero
15-12-2009, 11:10
Možda bi i napokon bilo vrijeme da se osim trga žrtava fašizma imenuje i trg žrtava komunističkog režima. Ako ništa drugo, neka se preimenuje u trg žrtava totalitarnih režima. A za tmt, bilo bi barem prikladnije da
se ne zove po vojnoj funkciji, mislim da je to stvarno nepotrebno s obzirom da se puno ljudi gnusa nad zločinima i partizana, kao i ustaša.
kaj smo ono predložili neki dan na kavi? trg malih tulipana ili trg miroslava tuđmana. :rotfl: bitno da ostane tmt :mrgreen:
kaj smo ono predložili neki dan na kavi? trg malih tulipana ili trg miroslava tuđmana. :rotfl: bitno da ostane tmt :mrgreen:
trg trulih pravnika? :mrgreen:
Još veća zanimljivost je da u velebnom hrvatskom gradu Rijeci dan danas još uvijek postoji ulica vojnog milicajca Branka Blečića.
Branko Blečić je bio 19-godišnji ročnik u VP JNA, na njegovom mjestu se mogao naći doslovno bilo tko, ne vidim kakvog smisla ga ima sad obilježavati kao nekakvog "vojnog milicajca" (u JNA se inače rabio izraz "vojna policija") koji dan danas ne bi trebao imati spomen u rodnom gradu... Nekad je dovoljno imati tragičnu sudbinu za takvu vrstu sjećanja, a Blečićeva sudbina je definitivno bila takva.
Kao i uostalom sudbina 11 teritorijalaca iz općina Prozor, Duvno, Široki Brijeg i Ljubuški koji su također poginuli prilikom lova na Bugojansku skupinu. Tu se najbolje vidi koliko je cijela akcija bila blesava, jer su "Bugojanci" umjesto da podignu nekakav općenarodni ustanak bili prisiljeni pucati u vlastite de facto susjede i zemljake (jer ih je većina bila upravo iz tog kraja). Dakle, sve skupa jedna velika tragedija vjerojatno isplanirana od Udbe.
trg majke tereze? :mrgreen:
15-12-2009, 16:01
Čuo sam dobro pitanje na jednom forumu, kakva je to teroristička grupa i koga je terorizirala ?
Miliciju i JNA ?
Da je to nekakva opasna kriminalna-teroristička grupa bila, ne bi pustili živog vozača kamiona koji ih je prevezao do Bosne i još mu dali marke.
Po tome se vidi da su to bili zaneseni rodoljubi, ali upravo takvi su i obranili nas 1991. znači baš takvi fanatici kojima nije bilo pitanje oće li poginut ili ne u obrani.
Čak je izmišljena pričica od strane vlasti da su trebali otrovati bg vodovod ?!?
Koja suluda izmišljotina, neznam na koju foru bi oni došli do bg-a, a drugo di bi ponijeli tone otrova koje bi bile potrebne ?
Osim ako im nije bio plan da se svi kolektivno popišaju u bg- vodovod
Ima danas dosta teorija o tome, a to da su namjerno pušteni i namamljeni u jugu (što bi prikazalo i opravdalo sdb/udbu kao nekakvu svemoćnu organizaciju koja stoji iza svega) može a i ne mora bit istina, budući da su ih zajebavali više mjeseci, a to jugi nije nikako bilo u interesu, isto ko što danas ne bi bio u interesu države da su recimo gen. Koradea hvatali 3 mjeseca po Zagorju.
Dokle god ne progovore ili se ne otvore arhive udbe i juge o tome neće se moći znati
legionar
15-12-2009, 16:50
Te se indicije da je UDBA znala sve o operaciji temelje uglavnom na pričama Ružice Andrić, žene jednoga od pripadnika Hrvatskog revolucionarnog bratstva (za koju je na sudu dokazano da je (nažalost) skrenula), sestra mu ja pak u Latinici tvrdila potpuno drugačije i samo što nije napala Kinga koji je također bio gost i tvrdio da je UDBA isto znala. Udbaša je doista bilo koliko hoćeš među emigrantskim organizacijama (Branimir Jelić je rekao da je 50% emigranata bilo suradnicima UDBE), ali je HRB organizacijski daleko odskalala od svih dotadašnjih emigrantskih skupina - samo je vrh organizacije znao sve informacije, ispostave po Europi su uglavnom bile dozirane nužnim informacijama baš kao u slučaju rada terorističkih ćelija. Ono što je jugoslavenske obavještajne službe smetalo kod te organizacije je bila činjenica da su nakon prestanka djelovanja škripara bili jedina paravojna organizacija, a cilj upada u Jugoslaviji je prema riječima samih suučesnika bio pokazati Hrvatima u Jugoslaviji da vani i dalje djeluju organizacije koje rade na rušenju Jugoslavije. U samom HRB-u je bilo dosta udbaša, izveli su među ostalim atentat na Jelića, ubili Kulenovića itd. No, koliko sam čitao o toj organizaciji i njenim operacijama, mislim da konkretno za upad 72. nisu imali sve informacije, ali su znali da se nešto sprema. No, usprkos tome što nije bio za vojno djelovanje najviše ih je smetao Bušić čisto zbog ideje nacionalne pomirbe (neki ne znaju da je nakon proljeća hrpa bivših komunista u emigraciji dobrano surađivala sa emigratnskim skupinama) i karizme što ju je imao u emigraciji. O HRB-u je jedinu knjigu napisao Bože Vukušić, temelji se uglavnom na udbaškim i jugoslavenskim izvješćima. Iz tih materijala (nisam čitao knjigu, ali sam pročitao feljton od preko 40 nastavaka o HRB-u) proizlazi da UDBA nije imala bitne informacije o pripremanju te operacije, no problem je što je taj Vukušić dosta upitne vjerodostojnosti, iako je poruka koju šalje uglavnom pozitivna. Jedna činjenica koja jasno dokazuje da su ostaci udbe dobrano djelovali i početkom rata je likvidiranje Ludviga Pavlovića, jednoga od sudionika akcije Fenix. Ubili su ga naši, vjerojatno po nalogu UDBE jer je znano da je udba kad je već bilo jasno da je raspad Jugoslavije blizu napravila popis osoba koje je potrebno likvidirati po mogućnosti prije početka rata.
Puno pitanja, malo odgovora. To je zajednički nazivnik svih tih priča, a sumnjam da će to biti išta bolje istraženo sve dok ima živih suvremenika.
15-12-2009, 23:27
Za tog Bože Vukušiča se isto govori da je igrač u mutnom sa tim svojim popisima navodnih ili stvarnih udbaša i ostalog čime se bavi.
Čitao sam knjigu od Đ. Ličinke koji, kao svojevrsni još jedan apsurd i curiosum, i dan danas živi i radi u Hrvatskoj i vjerojatno prima mirovinu, u kojoj posvećuje skoro cijelo poglavlje činjenici o pedesetak ubijenih hrv. emigranata, ali to sasvim ozbiljno opravdava "međusobnim sukobima ustaško-fašističke emigracije" i otklanja bilo kakvu mogućnost da ih je to tzv. udba ubila, zapravo se u knjizi udba i njezino djelovanje skoro i ne spominje, kao da ni ne postoji.
Početkom rata, tj. mislim do cca. zime 1991. ne da su djelovali samo "ostaci" tzv. udbe, nego je njihova kompletna mreža i organizacija bila na snazi, pod ovime mislim na neprijateljske pripadnike, ne hrv. tzv. udbaše koji su se priklonili novoj vlasti.
Pretpostavljam da je uloga ovih hrvatskim udbaša bila da su uspjeli prozreti napore, trenutne ili planirane, srpskih tajnih i vojnih obavještajnih službi u to vrijeme, budući da su im to bili bivši kompići pa se znalo na kojem principu funkcioniraju i što znaju.
Slično je i sa JNA i pripadnicima koji su iz JNA prebjegli u HV, isto se sve znalo kako stvari tamo funkcioniraju, to nije bila nikakva misterija.
Naravno to se danas sve nezna, ali će jednog dana izaći na vidjelo što se sve događalo sa hrv. odjelom SDB-a, nadamo se istina a ne neke nove manipulacije.
http://www.facebook.com/group.php?gid=201003287048
Ne znam kaj uopće reći na ovo osim - maloumnici koje treba mlatiti :picard:
Darkbuster
19-12-2009, 16:22
Ako se to ikada i postavi u Zagrebu trajat ce krace od pjesme Anal Cunta.
Josip Broz Tito
19-12-2009, 16:47
3000 članova...a Goli otok zatvoren :(
50 godina! Zna li netko gdje pater Lasić ove godine koncelebrira svetu misu za blagdan Nevine dječice? :rotfl:
ma to su neki besprizorni jadni opskurni maloljetnici i oni koji nisu maloljetni što je još gore.
malimrav85
20-12-2009, 02:34
ma to su neki besprizorni jadni opskurni maloljetnici i oni koji nisu maloljetni što je još gore.
rus je gore
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
rus je gore
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Od njega sam i vidio :picard:
jel tko gledao Tora Tora Tora večeras?
jesu li se Japanci gadno zajebali s Pearl Harborom ili bi rat s Amerima ionako bio neizbježan s obzirom na velike ambicije Japanaca?
fat drummer
23-12-2009, 01:24
da je bilo 120 milijuna militantnih japanaca tada danas bi svi govorili njemački i učili o tome kako je črčil bio ratni zločinac, a ante pavelić vizionar
da je bilo 120 milijuna militantnih japanaca tada danas bi svi govorili njemački i učili o tome kako je črčil bio ratni zločinac, a ante pavelić vizionar
pa nije ih bilo tolko al ih je bilo dosta :smile:
fat drummer
23-12-2009, 01:30
zato i kažem, da ih je tada bilo 120 milijuna, jebali bi nam majku
jel tko gledao Tora Tora Tora večeras?
jesu li se Japanci gadno zajebali s Pearl Harborom ili bi rat s Amerima ionako bio neizbježan s obzirom na velike ambicije Japanaca?
Pearl Harbor je bio "režiran".
Pearl Harbor je bio "režiran".
Od koga? Od Amera? Moguće, gledao sam nešto na youtubu o tome.
Ne, od Eskima.
Naravno da mislim na SAD.
Kalin je u pravu... mislim, ne radi se o nekim tajnim teorijama zavjere već o čistoj geostrateškoj navlakuši. Prvo Amerikanci nabiju sankcije koje sakate japansku vojsku u Kini i Indokini, a zatim naprave agresivnu gestu ali i otkriju mekani trbuh prebacivanjem flote u Pearl Harbor. Japanci su u tom trenutku mogli ili kapitulirati u dotadašnjim vojnim naporima ili napasti SAD.
bome su se Japanci gadno nasanjkali.
al opet da su bili još malo konkretniji u napadu tipa uništili im i remont, brodogradilište, spremišta podmornica tamo i da su slučajno i nosači bili tamo rat bi trajao godinu, 2 duže i amerima bi se bilo puno teže vratiti u igru.
isto tak brijem da su se japanci širili dolje po po tihom oceanu u smjeru australije i tamo po tajlandu, maleziji itd. ne dirajući amere da se ovi ne bi puno pačali, bar ne neko vrijeme, jer im je ionak rat u europi bio primaran ( čak i nakon početka rata s japanom je europa bila 1. bojišnica iako su na pacifiku direktno bili napadnuti )
opet na kraju krajeva odlučujuća bitka bila je ona na midwayu di su japanci, što zbog tog što su ameri imali sreće otkrivši njihove nosače prije, što zbog neodlučnosti napasti sam midway ili američke nosače, gadno nagrabusili.
Barroom Hero
24-12-2009, 03:59
Ne, od Eskima.
I fucking knew it!!!
nikad nisam volio te Eskime
Kako itko može voljeti taj bizaran narod koji živi u ledenoj lego kocki i starce prepušta medvjedima?
Kako itko može voljeti taj bizaran narod koji živi u ledenoj lego kocki i starce prepušta medvjedima?
i ljube se nosevima, mislim WTF?!
to ne može bit dobar narod.
http://business.hr/hr/Naslovnica/Svijet/Eskimi-od-svijeta-traze-financijsku-pomoc-za-zamrzivace
Sve vam je jasno.
koje budale kaj ne presele u Afriku
Darkbuster
24-12-2009, 14:48
Neka presele u Meksiko ionak su i to sve Meksikanci
Ma kakvi Meskikanci kaj ti ne znaš da su Eskimi u biti Srbi
malimrav85
24-12-2009, 15:54
http://3.bp.blogspot.com/_mJ4lc_Q9Q6k/SNmZNe6Gt4I/AAAAAAAARXw/Hdm4cNMiF_0/s400/Eskimo-Family.jpg
Mislite da ih je slučajno TROJE?
http://3.bp.blogspot.com/_mJ4lc_Q9Q6k/SNmZNe6Gt4I/AAAAAAAARXw/Hdm4cNMiF_0/s400/Eskimo-Family.jpg
Mislite da ih je slučajno TROJE?
kakvi kmetovi, ovo su pravi alpski Srbi
Barroom Hero
24-12-2009, 17:09
I onda se još iživljavaju nad jadnim životinjama tamo, gaze ih i mrcvare pa imaju neke pogane obrede s jetricama.
Darkbuster
24-12-2009, 18:47
Dragi moj Mo,ako cemo biti potpuno otvoreni Eskimi su notorni primjer meksickih Srba! Naime kada su Srbi otkrili Sjeverni pol (kao uostalom i svaki drugi kontinent) tamo su zatekli Meksikance koji kanuima pokusavaju emigrirati u Ameriku. Ljutiti zbog toga sto su ovaj put preduhitreni od tih gauchosa Srbi su se spremali pociniti sebi svojstveni mega-genocid koji uvijek vrse kada nabasaju na Meksikance izvan Meksika. Ipak lijepa meksicka markiza Juanita zavela je srpskog imperatora Aleksandra iz dinastije Kararadosavljevica i tako postala Huanita rodivsi mu malog Alejandra II Kararadosavljevica, prvog meksickog Srbina u povijesti, ujedno i praoca Eskima.
znao sam da su Eskimi Srbi, ali za ovu dirljivu priču nisam znao, jako je lijepa.
Još je gore bilo kad su Srbi otkrili Ameriku i tamo naišli na Azteke. To je bio zajeb naime jer su i Azteci bili u biti Srbi samo što su bili stariji i prije su došli u Ameriku. Kako su zaključili da su u biti braća živjeli su neko vrijeme u skladu i blagostanju, dok Hernan Cortes koji se u biti zvao Mile Đorđević nije skužio da Montezuma tj. Đorđe Indijanac u biti čuva zlato ispod svoje krčme tad ga je dao ubiti i zaratili se stari i novi Srbi i to je poznato kao prvi srpski bratoubilački rat.
Darkbuster
24-12-2009, 18:59
O tome ratu se ne prica!! Taj rat se nikad nije dogodio, CUJES?!!
Baljezgate gluposti.
Svi znaju da su Srbi oduvijek i zauvijek, odnosno, svi su podrijetlom ionako Srbi stoga Srbi nisu imali što otkrivati.
malimrav85
24-12-2009, 23:46
Kolumbo je zapravo bio Kolumb, srbin iz Niša. I zapravo je Amerika otkrila njega a ne on Ameriku.
http://www.youtube.com/watch?v=KfyElc9KpXI
Baljezgate gluposti.
Svi znaju da su Srbi oduvijek i zauvijek, odnosno, svi su podrijetlom ionako Srbi stoga Srbi nisu imali što otkrivati.
Ali su uvijek bili prisiljeni vraćati svoju zemlju od pokatoličenih ustaških hordi, čak i na dalekom istoku
http://www.youtube.com/watch?v=zL6KMhXTpk0
poznato je da ako i ima života u Svemiru, to je srpski živalj tamo.
Ali su uvijek bili prisiljeni vraćati svoju zemlju od pokatoličenih ustaških hordi, čak i na dalekom istoku
bemti ovi azijati nisu imali šanse pogledaj to oružje!
Kakvi su ono gmazovi?
Kakvi su ono gmazovi?
srpski ovčari
Dvoumio sam se između srpskog orla i srpkog ovčara.
fat drummer
29-12-2009, 12:08
e da smo imali srpske ovčare 95! pobile ih ustaše sve za vreme drugog svetskog rata
ustaše su nakon oluje bacale srspku nejač lavovima.
Mala vijest, ne znam kud bi s njom. Ali Mesiću je počela rasti još jedna obrva. Obratite pozornost na slici:
http://www.jutarnji.hr/mesic--sanader-svojim-povratkom-ima-namjeru-pomoci-bandicu/451331/
Ne znam na kaj misliš, al sam sad shvatio da me Stipe malo podsjeća na Admirala Ackbara
http://www.x-entertainment.com/articles/0262/ack1.jpg
Ne znam na kaj misliš, al sam sad shvatio da me Stipe malo podsjeća na Admirala Ackbara
It's a trap! :adzk:
U Niktitanikovom špiglu je brijem on isti kao i Luka Bebić...simbolično kaj ne ???::E:
legionar
04-02-2010, 13:11
Dosta je bilo ustaške propagandne istorije!
Učimo pravu istoriju od slovensko-srpskih istorijskih naučnika:
http://velisarajicevic.tripod.com/
aegates v.2
11-04-2010, 00:44
http://www.youtube.com/watch?v=Hcq_T0keLoY
Prigodna prilika za oživiti podforum ::E:
nadam se da ste proslavili propisno Dan državnosti gore u linku ::E:
nego kaj mislite o isprici dr. ivi
zanima me još 1 stvar , tko će se ispričati za zločine nad Hrvatima u BiH i za agresiju na RH.
glavno da se mi svima na sve strane ispričavamo. ispričavamo se za 41., za partizane, za Domovinski rat, za Bosnu. a ostali mudro šute.
valjda ćemo se i Turcima uskoro ispričat za zločine nad Osmanlijama
a tek kaj smo jadnim Ilirima radili
Josip Broz Tito
16-04-2010, 00:17
Tadić se ispričao,a od Bošnjaka mislim da nije nitko.
Makar su meni ove isprike glupost.
Šta se ima Josipović ispričavati u ime Hrvatske-niti je zločin počinila država,niti narod,niti sam Josipović,a oni koji jesu sigurno im nije žao.
Tadić se ispričao,a od Bošnjaka mislim da nije nitko.
Makar su meni ove isprike glupost.
Šta se ima Josipović ispričavati u ime Hrvatske-niti je zločin počinila država,niti narod,niti sam Josipović,a oni koji jesu sigurno im nije žao.
ona tadićeva isprika je bila nekakva neodređena kolko se sjećam
bošnjaci igraju i dalje na kartu apsolutnih žrtava iako ni oni nisu bili nevinašca za vrijeme rata.
al ovo drugo što si napisao
eto napokon da se s tobom složim ::E:
don_corleone
16-04-2010, 22:54
bošnjaci igraju i dalje na kartu apsolutnih žrtava iako ni oni nisu bili nevinašca za vrijeme rata.
nezahvalnici.....nezahvalnici....još imaju obraza glumatati!!!!!!:roll:
HVO je prema njihovim jedinicama bio mila majka
malimrav85
03-05-2010, 18:14
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/101165/Default.aspx
Evo opet M.P. Thompsona i "javnog velicanja simbola totalitarizma", kojeg se cijeli demokratski svijet treba plasiti.
A, ne, pogrijesio sam, to se radi o povampirenju jednog drugog totalitarizma, u demokratskom svijetu izjednacenog s fasizmom i nacizmom. Samo sto je ovaj totalitarizam "s ljudskim likom" pa prolazi od 1941 i dan danas. Doduse s malom pauzom, od 1991 do 1995 kada ovi pokriveni petokrakom nisu bas pokazivali ljudsko lice, od Vukovara do Skabrnje. To su valjda bili samo "mangupi u vlastitim redovima".
Nego, zasto to ne bi bilo tako kada drugove:
posebno veseli da će pokrovitelj manifestacije biti bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, koji je potvrdio svoj dolazak.
Od kada je promjenio repertoar i od Jure i Bobana presao na pjevanje od vardara do triglava dobar je i on. Jos ce ga i uskrslim titom proglasiti, ako ne ova starcad onda njihovi nasljednici:
Tako će na Dan mladosti 'fešta' biti u njegovom rodnom mjestu, u organizaciji Udruge mladih antifašistkinja i antifašista Zagorje....
"Blago narodu koji ima takvu omladinu".
E, sada, obzirom kako sam tijekom cijelog Domovinskog Rata branio Hrvatski narod od te, sada dozvoljene petokrake, a kako bih usput pruzio i stvaran a ne samo izmisljen razlog postojanju novih narastaja petokrakom okicenih antifasista, bih li ja trebao prici kakvoj udruzi anti-antifasista (mora stati dvostruka negacija iako je to gramaticki netocno, ali drugacije je, jer bi to bilo velicanje totalitarizma, zabranjeno).
Iako zivimo u drzavi gdje je osoba koja je velicala Juru i Bobana vodeci antifasista, gdje su nekidasnji najveci zagovornici jednoumlja danas najveci demokrati, gdje se proklamira jednakost sa svim rasama, vjerama, nacijama, sexualnim opredjeljenjima, osim sa Hrvatima iz drugih drzava, regija ili (u slucaju Kerum) iz Ogorja, gdje su sve vjere, sekte i opredjeljenja dozvoljene i ne blati se ni jednu osim jedine autohtone Katolicke, gdje topovski udari baceni sa tribina neobjasnjivo i protiv zakona gravitacije upadaju pod vizir policajcima, gdje sve sto ima ikakvog smisla u rekordnom roku gubi smisao, siguran sam kako se niti jedna takva udruga, ma koliko obzirnih anti u svom nazivu imala, nikada nece organizirati.
Eto, mladi "antifasisti", dajte nadjite i jednog zivog i aktivnog fasistu, tek toliko da znam zasto postojite i zasto vam se isplacuje novac iz proracuna RH.
A ovaj sto se plasi ici u Srbiju, zadrzava stil svega iznesenog u clanku, tj. govori gluposti. Ako u Domovinskom Ratu nisi napravio zlocin, nitko ti u Srbiji nece nista napraviti niti ces imati ikakvih neugodnosti, kao sto ih nisam imao ni ja ni na granici na int. aerodromu ni na cestovnim prijelazima.
Ma gadljivi ste svi skupa!
Josip Broz Tito
03-05-2010, 20:46
Branio hrvatski narod od petokrake :rotfl:
Josip Broz Tito
04-05-2010, 21:46
30 godina od smrti najvećeg sina svih naših naroda i narodnosti.
Vječna ti slava :(
Barroom Hero
05-05-2010, 01:08
Gledao sam baš otvoreno, niti jedan gost u emisiji ovaj put nije imao obraza reći da Tito nije bio zločinac. U najboljem slučaju, rekli su kako je imao i dobrih trenutaka, i kako je odigrao važnu ulogu. S čime se slažem, naravno.
Tko kaže da Tito, neću čak ni reći "između ostalog" jer bi to bilo suludo kao da govorimo o dobrim ocjenama iz prirode i društva serijskog ubojice, nije bio zločinac, tome prelažem da se malo obrazuje.
Josip Broz Tito
05-05-2010, 03:02
Naravno da nisu smjeli reći,jer je kod nas revizija povijesti već poodavno uzela maha.
Barroom Hero
05-05-2010, 03:40
Ili... :roll: ... im je neugodno više ponavljati dokazane neistine kada već neko vrijeme ne moraju. Znaš, napuštena je politika slanja protivnika komunizma na Goli otok i to. Želiš li možda reći da drug Joža nije bio diktator i zločinac?
Josip Broz Tito
05-05-2010, 04:16
Ili... :roll: ... im je neugodno više ponavljati dokazane neistine kada već neko vrijeme ne moraju. Znaš, napuštena je politika slanja protivnika komunizma na Goli otok i to. Želiš li možda reći da drug Joža nije bio diktator i zločinac?
Ti si očito novi ovdje pa si propustio neke zanimljive rasprave oko toga na forumu :mrgreen: a ja se ne volim ponavljati :)
don_corleone
05-05-2010, 07:41
Baroom pusti druga. S njim ne možeš normalno o tome pričati. Više puta je rekao da su svi zločini koljača Broza opravdani, a ovi s druge strane da su klali nevine. Nemoj ni započinjati, vidiš da je već počela spika sa revizijom povijesti.:wink:
Barroom Hero
05-05-2010, 17:10
Kak sam sad ispao jadan dok me prcaju stariji forumasi e
Josip Broz Tito
05-05-2010, 20:05
Baroom pusti druga. S njim ne možeš normalno o tome pričati. Više puta je rekao da su svi zločini koljača Broza opravdani, a ovi s druge strane da su klali nevine.
Ja nisam to rekao-citirao sam riječi našeg najvećeg predsjednika Mesića s kojima se slažem.
;)
don_corleone
05-05-2010, 20:15
Ja nisam to rekao-citirao sam riječi našeg najvećeg predsjednika Mesića s kojima se slažem.
;)
no no polako s epitetima...:wink:
Josip Broz Tito
07-05-2010, 00:35
Evo Stipe kao da je znao o čem mi pričamo ;)
'Žele nas uvjeriti da su ustaše bili dobri jer su bili Hrvati. Jedan je zastupnik u Saboru čak rekao su se u Jasenovcu izvodile operete'
ZABOK – Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, kao gost predavač u zabočkoj Gimaziji A. G. Matoša, održao je u četvrtak uz njihov Dan škole i 65. obljetnicu pobjede nad fašizmom sat povijesti u kojem je govorio o istinama i zabludama o 'ustašama i partizanima', nacizmu, NDH, Titu i ostalim općim mjestima koja nas uporno sprječavaju da se neopterećni prošlošću vinemo put budućnosti.
Očigledno vrlo popularnog Mesića gimnazijalci su natiskani u školski atrij burno pozdravili, gotovo kao rock zvijezdu. Njegov govor su 'garnirali' burnim pljeskom, ozbiljnošću teme usprkos, pogotovo kada je govorio o stalnim manipulacijama koje glede naravi fašizma i antifašizma nude televizija i knjige 'koje na kioscima možete kupiti za smiješno male novce'.
- Žele nas uvjeriti da su ustaše bili dobri jer su bili Hrvati. Jedan je zastupnik u Saboru čak rekao su se u Jasenovcu izvodile operete i nećete vjerovati, kasnije je postao i predsjednik Sabora (N. Mihanović, op. a.) – rekao je Mesić, na što su ga gimnazijalci nagradili pljeskom, a on ih je uputio na traženje relevantne literature, pa ako treba i strane, da bi se upoznali s činjenicama. – Nemojte ići na web stranice Crne legije – dodao je Mesić, koji je osim kratke rekapitulacije događanja od rađanja do sloma fašizma, načeo i uvijek za neke Hrvate bolnu temu o stradanju na Bleiburgu.
- Ustaše su se 45. povlačile da bi se predale Englezima, no Englezi su se držali one da se vojska mora predati onima protiv kojih su ratovali. Postali su žrtve osvete, no osveta je bila neminovna jer su zločini koje su počinili bili toliko strašni da ju je bilo nemoguće izbjeći – rekao je Mesić, priznavši da ga često optužuju da različito tretira zločine, iako to nije istina. Tezu o neminovnosti osvete potkrijepio je nekim primjerima pokolja nedužnih, govorio je i o alatima za mjerenja lubanja, noseva, razmaka između očiju itd., alatki koje su nacisti koristili pri pokušaju da one koje su porobljavali zbog pljačke i teritorijalnih pretenzija prikažu kao nižu, a sebe kao arijevce nadljudskih osobina. - To vam se možda čini kao loša znanstvena fantastika, ali tako je bilo – primijetio je.
Prozivaju ga, kaže, i zbog izjava o Titu. – On je za mene povijesna ličnost, neodvojiva od pokreta antifašizma, koji je izvorno nepolitički pokret i izraz stremljenja ka slobodi. Da nije bilo pokreta kojeg je vodio, jedinstvenog po organizaciji u tadašnjoj Europi, Hrvatske ne bi bilo jer bi se ona prema dogovoru saveznika u Jalti 'utopila' u Kraljevini Jugoslaviji – smatra. Što bi se tada dogodilo s Hrvatima? - Dovoljno je reći da je kralju Petru ministar obrane bio Draža Mihajlović. Da Hrvati nisu završili rat na strani pobjednika, postali bi tek povijesna činjenica, kao Iliri, Tračani ili Kelti – rekao je Mesić.
- Istini treba pogledati u oči. Bilo je zločina, ali to ne mijenja karakter antifašizma. Republika Hrvatska je stvorena u NOB-u, a obranjena u Domovinskom ratu – zaključio je Mesić svoj izvanredno primljen sat povijesti, kojim je jasno razgraničio fašistički zločinački režim i ustaštvo od antifašizma te NOB-a, istaknuvši ih kao temelje na kojima je nastala RH.
- Tek kad se raščisti s neistinama i povijesnim revizionizmom, ' kojeg od '90-ih naovamo najbolje ilustriraju neki naši udžbenici iz povijesti', moći ćemo se konačno okrenuti sadašnjosti i budućnosti - zaključio je Mesić.
don_corleone
07-05-2010, 00:41
A tko je to Stipe Mesić?
Josip Broz Tito
07-05-2010, 00:46
Najpopularniji hrvatski političar u povijesti,predsjednik u dva mandata,detuđmanizator.
don_corleone
07-05-2010, 07:55
super baka Slavica? (ona jedina ima te moći)::E:
http://www.youtube.com/watch?v=xeK2PWqyGLQ
malimrav85
08-02-2011, 00:21
kolega, kaj ste se uzjebal tak
http://www.vecernji.hr/vijesti/mesic-karamarkova-opsesija-ne-smije-postati-drzavna-politika-clanak-249693
unknown_heroine
08-02-2011, 12:24
ne trebaju se bojati ni Stipe, ni Josip, ni Budimir... umrijet će prije optužnice ... samo stari jarci se uskomešali, malo im mozak hlapi pa nisu to uzeli u obzir već se odmah na prvu narogušili
JBT, trebal si najavit da Mesić dolazi u Zabok, možda bi i još neki stali u atrij...
''zaključio je Mesić svoj izvanredno primljen sat povijesti, kojim je jasno razgraničio fašistički zločinački režim i ustaštvo od antifašizma te NOB-a, i''
još uvijek pati kaje Tuđman to napravil prvi. još uvijek pati kaje Tuđmanov tekst preambula Ustava. bogec bistrički.
a popularnost je bila takva jer vjerojatno imaju katastrofalnog nastavnika povijesti.
;)
ne moš se riješit tog mesića ni sad kad više nije predsjednik
ajme majko
nema govora njegovog a da ne spomene ustaše i zločine branitelja
vidim da se prepao čim su se spomenuli partizanski i komunistički zločini
i onda kao mantru ponavlja da su oni bili na strani pobjednika
so what
bili su i englezi i ameri pa su spalili dresden među ostalim
a i naš bivši profesor sadašnji predsjednik je nastavio u istom tonu
zadržao bivše udbaše kao savjetnike
ulaguje se tadiću itd.
fat drummer
08-02-2011, 17:50
mislim da će osuda tita i valorizacija tuđmana kao čovjeka a ne kao sveca i/ili monstruma biti najveći napredak koji naša generacija može postići u dimenziji suočavanja s prošlošću i konačnog razračunavanja sa sranjima koja nas se realno ne tiču
tito je bio odvratno govno, tuđman je nažalost umro prije nego je završio u haagu.
bilo bi lijepo i da se mesićeva uloga u zadnjih 25 godina prouči tek toliko iz zajebancije
konzerva
08-02-2011, 18:40
e da optuže manolića i njemu slične... bojim se da to ipak nećemo doživjeti.
makar bi meni bilo dovoljno da se konačne donese bilo kakva presuda za komunističke zločine pa možda i maknu nalogodavca tih zločina iz centra grada.
inače, zanimljiva tema za bespuća je i ovo suđenje bh hrvatima da su sudjelovali u zločinačkom poduhvatu stvaranja velike hrvatske na čelu s pok.francekom. kad se to stavi u persepktivu da je npr. bih tužba protiv srbije za genocid odbačena jer srbija tobože nije sudelovala u ratu (nego eto tek su neki dobrovoljci iz srbije pomagali bos.srbima), dolazimo da genijalnog ishoda- hrvatska je izvršila agresiju na bih s ciljem stvaranja velike hrvatske a srbija jadna nema veze s tim nego je to tek bio građanski rat bosanskih srba s muslimanima i velikohrvatima.
pa lijepo ti je rekao mladi goldstein u nedjelju
pobunu u hrvatskoj su počeli seoski đilkoši koji nisu znali što rade. martiću i babiću je valjda bilo dosadno pa rekli hej ajmo klat susjede, rušit balvane po cesti i proglasit sao krajinu.
rat su izazvali hrvati jer su izazvali srbe proglašenjem nezavisnosti.
onda su srbima u hrvatskoj uskočili jna i četnici iz srbije
doduše nije objasnio što se dogodilo u bosni i otkud odjednom republika srpska
osim ovog kaj si napisao je i zanimljivo da se hrvatskoj sudi za tobožnju veliku hrvatsku a srbija je svoj dio kolača tj. bosne uredno dobila i ne da neće nestat rs nego ona uredno postoji i govori se uredno o rs i bih posebno. eto dodik je dobio neku nagradu od srbije i izjavio je da bi srbija i rs trebale biti jedinstveni kulturni, duhovni i gospodarski prostor. tužba za genocid odbačena, plavšićka pomilovana. ko zna kaj će bit s karadžićem
zanimljivo je i potpuno nezanimanje hrvatske za spomenuto suđenje tj. nedostatak bilo kakve pomoći kao ak se budemo pravili da tog nema možda nestane.
isto je i s gotovinom, čermakom i markačem
uskoro će ispast da je hrvatska u biti napala srbiju tj. srbija je u hrvatskoj vodila preventivni rat i štitila ugrožene srbe koji su eto znali da će biti ugroženi kad tad pa su bili naoružani do zuba. a hrvati budale napali u tenisicama i s lovačkim puškama.
hrvatska je u biti izvršila agresiju na sao krajinu
sve te hrvate iz herceg bosne će osudit kao i gotovinu i pisat će se jedna potpuno druga povijest tj. već se piše.
nisu uopće važni dokazi niti to da su optužnice smiješne
jer hej znamo gl. dokaz je famozna salveta za dijeljenje bosne
kao svi znaju za to i vidjeli su tu salvetu.
mah
don_corleone
08-02-2011, 22:07
Locirati, identificirati, transferirati, osuditi.
Ja sam jako puno vremena potrošio kad sam objasnio frendovima iz USA da nije bilo nikakvog građanskog rata i da je to bila otvorena agresije Srbije/tada Jugoslavije na RH. Zapanjujuće je kako se vani sve drugačije govori. Žalosno je samo jedno. Nakon pobjede na vlast su došli oni koji su se itekako potrudili da se malo izjednači krivnja na ovim prostorima. Pa tako Srbija nije izvršila agresiju, netreba platiti ratnu štetu ali mi uredno plaćamo četnike u Saboru i Vladi.
unknown_heroine
08-02-2011, 22:19
Locirati, identificirati, transferirati, osuditi.
Zapanjujuće je kako se vani sve drugačije govori. ... Pa tako Srbija nije izvršila agresiju, netreba platiti ratnu štetu ali mi uredno plaćamo četnike u Saboru i Vladi.
Nije to ništa zapanjujuće. TO se zove propaganda srpske emigracije. koja je jača od naše duplo. POsebno u SADu i VB.
Slažem se, eto ovaj Stanimirović ničim izazvan ima 9 vijećnika u GV Vukovara. E, sad, priznajem da nisam dobro pratila kolko, kada, s kim, al čini mi se da je 9 vijećnika uvijek potrebno da se napravi koalicija, pa po tom tih 9 njihovih im vječno garantira vlast. Kakve su to pizdarije. Manjini 9 vijećnika. Užas.
A ti fat u jednom pasusu pametno zboriš, i već u drugom isto demantiraš.
mesićeva uloga je pričaj viceve kojima motiviraš mlade dečke da idu u rat i ginu. 10 godina poslije pričaj morbidne viceve o čovjeku bez kojeg ne bi ni mogao biti u vlasti dok se isti još nije ohladio. i izvlači lovu iz državnih firmi. i tobože pro bono dovlači ulagače iz libije. bio bi dobar za kampanju ''budi mi prijatelj'', jerbo mu prijatelji posude četvrt milijuna eura za stanove. ma mesića bi trebalo u udžbenike stavit, kolko je čovjek svestran i talentiran. a uz one tretmane za održavanje mladosti živjet će ko tito, a izgledat ko berluskoni. dje ćeš bolje.
konzerva
08-02-2011, 23:32
eto ovaj Stanimirović ničim izazvan ima 9 vijećnika u GV Vukovara. E, sad, priznajem da nisam dobro pratila kolko, kada, s kim, al čini mi se da je 9 vijećnika uvijek potrebno da se napravi koalicija, pa po tom tih 9 njihovih im vječno garantira vlast. Kakve su to pizdarije. Manjini 9 vijećnika. Užas.
kolko sam ja skužio caka je da je propisano da srpska nac. manjina mora imat 9 zastupnika u gradskom vijeću. e sad sdss je osvojio 4 pa će ovih dodatnih 5 pronać na listama stranaka koje su ušle u vijeće tj. osobe srpske nacionalnosti koje nisu ušle redovnim putem bit će dodane. ne znam da su nužno iz sdss-a. pretpostavljam da i sdp-hns npr imaju neke srbe a vjerojatno i hdz. ali to nije toliki problem jer srba ima puno u vukovaru pa nek im se daje šakom i kapom da nemaju zašto prigovarat.
problem je vanjska politika. hr diplomacija je nula naspram srpske koji guraju svoje interese (logična stvar) bez puno pardona. tako npr ako ikad i izruče mladića dobrano će to naplatit protuuslugama i popuštanjima na drugim stranama a i sada im se svuda popušta jer eto izgubili su kosovo pa da se ne dogodi da krhka srpska demokracija dovede na vlast radikale... a radikali su bome jaki tamo.
koja je lekcija za nas? masovno glasajte za neke ekstremiste tipa hčsp pa možda izvučemo neki popust na raznim poljima pod izlikom da moramo pazit da ne dođu na vlast...
hrvatska je u biti izvršila agresiju na sao krajinu
to je to. kak je krenulo to će nam djeca učit u školi.
zvuči kao pretjerivanje? a šta bi rekli da vam je netko 1992. govorio da će stanimirović bit u saboru i primat odlikovanja a branitelji tipa purda i marić po srpskim zatvorima zbog rušenja sfrj i priznanja iz logora? ili u haagu zbog udruženog zločinačkog pothvata agresije na bih, protjerivanja srba iz hrvatske i stvaranja velike hrvatske?
fat drummer
10-02-2011, 01:21
ne mogu se složiti s ovom tezom o srpskoj vanjskoj politici jerbo je vuk jeremić bio sprdnja u srbiji
kao ni s tezom o naplaćivanju činjenica i disproporciji
ako se sjećaš karla je došla u zagreb, jedno tri mjeseca prije nego je gotovina uhićen i na opće iznenađenje rekla da će dati pozitivnu ocijenu osuradnji, što nitko nije očekivao.
tada je već gotovoina lociran i praćen, tako da i mi uspješno koristimo osumnjičane ratne zločince za postizanje ciljeva
naša vanjska politika je kardinalno nesposobna, ali srpska je daleko od toga da bi bila puno bolja. možda je ista. možda.
a što se tiče revizije povijesti moram priznat da nema ništa odvratnije nego ljudska percepcija događaja i tumačenje istih.
neovisno o sad ovoj temi, ali kao dobra paralela nekidan sam razmišljao o nacizmu (i kako su imali progresivnu antipušačku politiku... ali, dobro, jesu, ali nije to tema)
nacizam je kolektivno percipiran kao najgora stvar onak, ikad, igdje. kao anomalija ljudskog ponašanja. neki vole istaknuti da je nacizam zapravo goli kurac spram crkvenih inkvizicija, s čim se ne slažem, ali dobro.
shvatio sam da je nacizam prirodan oblik europske politike 20 stoljeća- sve što su nacisti radili, radili su i saveznici ili prije ili poslije njih.
od konclogora, do etničkih čišćenja (po kolonijama), najsvirepije propagande, zataškavanja istine. samo se eto, o tome ne priča toliko jer je curchill pobjednik, a ne ratni zločinac.
jučer je mesić po 250 put iznio morbidno glupu tezu da kako to da možemo osuđivati pobjedničku vojsku (pod tim je mislio na partizane).
ratovi 20 stoljeća nikada kao posljedicu nisu imali osuđivanje djela pobjednika, iako nisu bila ništa manje grozna od djela poraženih.
mi eto, imamo tu sreću da su nam nametnuli teret osude naše uloge u obrambenom ratu. ne zvuči fer, ali rat nije jedinstveni događaj već dugogodišnja pojava s mnogo odvojenih i ne nužno povezanih događaja. nažalost imamo romantičnu kauzalističku sliku rata u kojem je sve sveto i sve nužno proizlazi iz svega.
konzerva se pita može li se nas, defacto osuditi i to isključivo moralno, jer pravno nije izgledno, za stvaranje velike hrvatske.
naravno da može. i pod tim mislim da je sigurno bilo u jednom trenutku palo napamet franji i gojku da bi tu granicu mogli pomaknuti i iz ljubuškog pa možda i do tomislavgrada.
uopće ne vidim problem da nas sutra netko proglasi agresorima na bosnu. nije da smo tamo gledali tv i jeli ukusne bosanske ćevape. neki kurac smo radili u lašvanskoj i po starom mostu, da ga jebeš.
je li to bila tako lijepo nazvan zločinački poduhvat agresije na bosnu, ne znam, ali da nisu znali to sumnjam da ikada mogu poreći. i praljak i svi ovi koje sada krije 2 metra svete hrvatske zemlje.
jesmo li suspektno smanjili količnu srpskog življa od 95 nadalje? naravno da jesmo. jest da je svatko od njih ljubazno pozvan da ne krene na veliku traktorijadu, ali mislim da je za njih dobro da su krenuli. barem su ostali živi.
kada gledaš golu činjenicu da su srbi otišli netom prije nego je došla hrvatske vojska to se naziva protjerivanje srba.
naravno da srbi mogu izokretati činjenice i reći sljedeće
- srbi su iz hrvatske protjerani. to su bili hrvatski građani, ergo rat je bio građanski
- srbi su protjerani iz većinski srpskih mjesta
- srbi kao najveća manjina imaju pravo na samoodređenje jednako kao što to pravo imaju i albanci s kosova (dodig vjerojatno drka na kosovo)
kao nacija imamo opciju promatrati rat domoljubno, ali imamo i obvezu promatrati ga znanstveno.
zašto stanimirović kaže da je su srbi bili proganjani 90 u vukovaru prije dolaska jna? (i na kraju krajeva ima li to ikakve jebene veze s ičim)
tko je dovraga izglasao taj zakon o općem oprostu?
zašto su postojali generali poput ademija i blaškića ako smo imali prave generale i zapovjednike 300 km dalje?
je li praljak mislio da je hrvatska granata napravljena od spužve i da će se odbiti od starog mosta uz komičan zvučni efekt?
koji kurac je pupavac radio u kninu prije 95 i govorio lepa njihova?
kakve veze ima pobjeda u ratu sa smrću 85 godišnjeg starca koji jednostavno nije htio otići s mjesta gdje je proboravio cijeli svoj život i gdje je pokopao svoje pretke?
što se radilo u tom daytonu?
kome je palo napamet da razmišlja o planu z4? srbima? ili hrvatima...
rat je zajebana stvar ako ne pobiješ drugu stranu do kraja pa postoji samo jedna verzija događaja.
malimrav85
10-02-2011, 13:52
he he, kad je frend govorio nekom davidu u ny-u da su amerikanci ganocidni barem kolko i švabe ovaj je popizdio
oni nemaju uopće pojam lošeg naspram pokolja indijanaca, bačenih bombi na hiroshimu i nagasaki, intervencije u koreji i vijetnama pa sad iraku i afganistanu
samo kaj su oni pobjednici i niko ih ništa ne pita
konzerva
10-02-2011, 17:10
jučer je mesić po 250 put iznio morbidno glupu tezu da kako to da možemo osuđivati pobjedničku vojsku (pod tim je mislio na partizane).
čudno da taj rezon ne primjenjuje na domovinski rat...
ah ne, onda to bi bilo previše konzistentno za njegovu ličnost.
ratovi 20 stoljeća nikada kao posljedicu nisu imali osuđivanje djela pobjednika, iako nisu bila ništa manje grozna od djela poraženih.
mi eto, imamo tu sreću da su nam nametnuli teret osude naše uloge u obrambenom ratu. ne zvuči fer, ali rat nije jedinstveni događaj već dugogodišnja pojava s mnogo odvojenih i ne nužno povezanih događaja. nažalost imamo romantičnu kauzalističku sliku rata u kojem je sve sveto i sve nužno proizlazi iz svega.
mislim da nije toliko prisutna neka mitizacija d.rata i stav da je "sve sveto" ali kad ti branitelja vukovara koji je nakon 3 mjeseca u paklu opkoljenog vukovara proveo 9 mjeseci u srpskim logorima i bio svakodnevno zlostavljan, optuže za zločin potkrepljujući to priznanjem danim u tim logorima i pod takvim uvjetim, e onda je stvar dovedena do apsurda i onda zbilja možeš reć da se radi na kriminalizaciji d.rata.
osobno nikad nisam to smatrao i vjerovao sam da odgovorni moraju odgovarat za svoje zločine i propuste ali ovo pokazuje da se tu uopće ne radi o odgovornosti i propustima nego o političkom pitanju izjednačavanja krivnje radi izbjegavanja posljedica (prije svega ekonomskih) koje bi imalo priznanje činjenice da je srbija izvršila agresiju na hrvatsku i bosnu. i priznanje činjenice da je srpska strana u ratu provodila sustavnu politiku etničkog čišćenja i ujedinjavanja u veliku srbiju (npr. postoje dokumenti, odluke rsk i rs o ujedinjenju s srbijom).
šta se tiče znanstvenog pristupa ratu tu kvalitetno radi memorijalno-dokumentacijski centar domovinskog rata
don_corleone
10-02-2011, 20:00
šta se tiče znanstvenog pristupa ratu tu kvalitetno radi memorijalno-dokumentacijski centar domovinskog rata
Ali rekao je Puhovski da za memorijalno-dokumentacijski centar rade i neki branitelji (doduše dr. sc.) pa da on ne može biti objektivan nego treba osnovati regionalni centar koji je već utvrdio da je RH i BiH napala Jugoslavija, a ne Srbija.
kolega, kaj ste se uzjebal tak
http://www.vecernji.hr/vijesti/mesic-karamarkova-opsesija-ne-smije-postati-drzavna-politika-clanak-249693
U novom Globusu zanimljiv "okršaj", kompleksaš Banac/iritantni demagog Mesić.
Predlažem svima da pročitaju!
fat drummer
11-02-2011, 18:18
mislim da nije toliko prisutna neka mitizacija d.rata i stav da je "sve sveto" ali kad ti branitelja vukovara koji je nakon 3 mjeseca u paklu opkoljenog vukovara proveo 9 mjeseci u srpskim logorima i bio svakodnevno zlostavljan, optuže za zločin potkrepljujući to priznanjem danim u tim logorima i pod takvim uvjetim, e onda je stvar dovedena do apsurda i onda zbilja možeš reć da se radi na kriminalizaciji d.rata
moraš mi objasniti logički slijed kako se iz posebnog odlika transferira na općenito
http://www.youtube.com/watch?v=i_wd_R3DdLY
kako im legionar jebe mater...:mhm:
uvijek gust pogledat...
konzerva
11-02-2011, 23:35
moraš mi objasniti logički slijed kako se iz posebnog odlika transferira na općenito
nije purda jedini, u igri su popisi sa stotinama običnih branitelja... nakon generala sad i obični branitelji a vidimo u slučaju bh hrvata u haagu i državni vrh. pa tko onda ostaje?
ako su svi nabrojani ratni zločinci onda je očito kriminalizacija rata. jer tu više nije slučaj rat je bio pravedan ali neki su činili zločine, nego je konstrukcija da je sve od državnog vrha, preko generala i časnika do običnih vojnika bilo u službi zločinačkog poduhvata stvaranja velike hrvatske
Nismo valjda i to docekali?
http://www.vecernji.hr/vijesti/kaznene-prijave-ratne-zlocine-protiv-manolica-boljkovca-bulata-clanak-251744
kaj se mesića tiče: načelno sam ga uvijek podržavao. al ovo kaj ona sad govori, otišlo je predaleko
ja kužim njegove motive, uz one očite, a to je ideja "ne može neko isticat zločin komunista da bi amnestirao počinitelje kaznenih djela u jasenovcu". i s tom idejom se slažem. al bezuvjetno amnestiranje svih komunističkih zločina, negiranje zločina na bleiburgu je smiješno. lik je ošo u pičku materinu
vjerujem da će stat samo na ovim kaznenim prijavama, nema se volje za nečim višim, davno je sve to bilo..
don_corleone
12-02-2011, 09:58
vjerujem da će stat samo na ovim kaznenim prijavama, nema se volje za nečim višim, davno je sve to bilo..
Pitaj židove dal oni staju. Kolko godina je imao Artuković kad su ga osudili? Jednostavno ako su živi, sposobni pratiti suđenje i ako ima dovoljno dokaza nek im se sudi. Ne samo njima.
fat drummer
12-02-2011, 14:03
nije purda jedini, u igri su popisi sa stotinama običnih branitelja... nakon generala sad i obični branitelji a vidimo u slučaju bh hrvata u haagu i državni vrh. pa tko onda ostaje?
ako su svi nabrojani ratni zločinci onda je očito kriminalizacija rata. jer tu više nije slučaj rat je bio pravedan ali neki su činili zločine, nego je konstrukcija da je sve od državnog vrha, preko generala i časnika do običnih vojnika bilo u službi zločinačkog poduhvata stvaranja velike hrvatske
jeah, tu se bojim se razilazimo u mišljenju, poltronu rimokatoličke kurije!!!!
oko popisa branitelja se vodila divna nearguemantirana rasprava u medijima između medija 1 i medija 2 tko će više dramatizirati oko događaja o kojem nemaju nikakve validne argumente
tajni popis, tristo tisuća branitelja koji strepe hoće li ih zle snage srbije pohapisiti dok doma ušuškaaju djecu u krevete s poplunom dr. ante starčević da bi se na kraju uspostavilo da srbija ima određeni popis ljudi koji, eto, baš ne ažurira redovito
purda je 4 godine bio na tjeralici i u te četiri godine rado je odlazio u republiku srpsku potkradati hrvatski proračun plaćajući neizravne poreze neprijatelju. srbi, ažurna verzija hrvata, su ga opetovano puštali dok se netko jebeno nije sjetio pogledati na limeni zid kućice na graničnom prijelazu u brodu i uzviknuti - pa to je isti purda
rat, po mom mišljenju nije singularan događaj, iako sam možda u krivu. rat 91 i rat 95 nisu ista stvari objektivno i subjektivno. da, možemo reći da je postojao domovinski rat, ali smatrati da je to bila ista stvar na početku i na kraju je pomalo naivno.
kalkuliralo se i lagalo u banskim dvorima i na pantovčaku 91 kao i 95.
od vukovara pa do z4, od mostara do daytona, hrvatska politika je vukla vrlo pederske poteze.
odvojimo pederske poteze u kojima se žmiri na jedno oko 91 kada se vukovar granatira ili kada pada most u mostaru, kada mi razmišljamo o planu z4,a srbima ni na kraj pameti nije takva pizdarija (iz kojeg god razloga) i pederske poteze nekog pere perića koji je možda malo lud, možda mu je svega dosta, možda se želi osvetiti ili možda samo izvršava pederske zapovijedi.
danas je meni lako govoriti o tome kako je veleizdaja što je vukovar pao, stvarno je. da sam ja bio na tuđmanovom mjestu i ja bih ga prodao, vjerojatno. ali je jako loše što mi percipiramo tuđmana kao mitsku figuru, a ne kao čovjeka koji je u jednom trenutku razmišlja o o srpskom entitetu na području hrvatske koji je nastao oružanom pobunom ili o čovjeku koji je imao takav odnos prema vukovaru.
meni je to kriminalizacija domovinskog rata, a ne birokratsko izjednačavanje krivnje u nizozemskoj koje ionako nitko ne jebe ni pol posto jer nitko nije zadovoljan presudama, kakve god one bile.
sumnjam da je nekom purdi naredba došla dirket iz zagreba da puca po srpskim civilima. ako je itko 91 pucao po srbima pucao je to na svoju ruku ili jer mu je neposredno naređeno.
purda je završio u zatvoru jer je politika igra u kojoj ako je dosadno netko mora napraviti sranje kako bi opravdao svoje postojanje. tip je bio logoraš, priznanje su dobili tako što su ga mlatili ko vola u kupusu i sada srbi tjeraju mak na konac i razvlače ovo do kraja jer bi bilo bed da samo ovako priznaju - a da uhitili smo tipa kojem bi realno trebali isplačivati rentu do kraja života
stanimirović naravno, srbin veći od svetog lazara i kralja ujedinitelja brine se za položaj srba u hrvatskoj tako što podiže tenzije i samo je pitanje vremena kada će ga neki srbin upucat u glavu jer ih sramoti sve svojim debilnim izjavama
na području balkana ljudi nažalost nisu dovoljno sposobni za neke složene stratageme već se stvari kompliciraju jer su nesposobni
http://www.vecernji.hr/vijesti/cicak...-clanak-251894 (http://www.vecernji.hr/vijesti/cicak-manolica-bulata-hersaka-boljkovca-odmah-staviti-pritvor-clanak-251894)
Ova su dva idiota upravo izgubili sve tračke poštovanja koje sam još imao prema njima. Starce od 90 godina, od kojih su dvojica itekako zaslužni za ovu državu, ćeš u pritvor za nešto prije 70 godina.... Za ovo bi valjda i legionar rekao da je neukusno i jadno.
Mislio sam apstionirati na ovim izborima, ali zbog ovoga ću glasovati protiv HDZ-a jer je to njihovo bijedno predizborno maslo. Nadam se da neće otići predaleko sve ovo dok HDZ ne izgubi izbore.
http://www.vecernji.hr/vijesti/cicak...-clanak-251894 (http://www.vecernji.hr/vijesti/cicak-manolica-bulata-hersaka-boljkovca-odmah-staviti-pritvor-clanak-251894)
Ova su dva idiota upravo izgubili sve tračke poštovanja koje sam još imao prema njima. Starce od 90 godina, od kojih su dvojica itekako zaslužni za ovu državu, ćeš u pritvor za nešto prije 70 godina.... Za ovo bi valjda i legionar rekao da je neukusno i jadno.
Mislio sam apstionirati na ovim izborima, ali zbog ovoga ću glasovati protiv HDZ-a jer je to njihovo bijedno predizborno maslo. Nadam se da neće otići predaleko sve ovo dok HDZ ne izgubi izbore.
Ratni zlocin je gadna stvar...:mhm:
Darkbuster
13-02-2011, 03:27
Jako mi je zabavna cinjenica da je Banac povjesnicar po struci, ili je jednostavno htio istaknuti da je oslobodenje od strane junacke Crvene Armije bio pozeljan scenarij i za Hrvatsku?
Ratni zlocin je gadna stvar...:mhm:
Aha, ratni zločin. Ne znam zašto onda spominju Manolića tamničara...
don_corleone
13-02-2011, 11:42
Aha, ratni zločin. Ne znam zašto onda spominju Manolića tamničara...
zato što navodno postoje dokazi i svjedoci da je i on sudjelovao u tim zločinima...
htio je reci da to nije ratni zlocin
konzerva
13-02-2011, 13:01
ne treba sažaljevat te egzekutore i masovne ubojice krivih, pravih i svih koji im se nisu svidjeli.
to šta ih pravda dostiže tek u starosti je tužna činjenica, isto kao što je tužno šta su gro nacista pohvatali tek kao starce.
a mesić s tvrdnjama da na bleiburgu nije bilo zločina... dno dna je dotaknuo
htio je reci da to nije ratni zlocin
ne, to su popularno zvane "Zavrsne ratne operacije" citaj: egzekucije bez sudjenja.
Ne pada mi na pamet opravdavati -U-stase ili naciste ali ovi mesicevi puleni su mi se popeli na vrh glave sa tim svojim "Nismo mi radili zlocine", ne...oni su Jazovku i fojbe popunili cvijecem.
Kad ste vec tolke baje, bar recite...da, pobili smo ih ko stoku i mirna Bosna!
unknown_heroine
13-02-2011, 13:29
j
danas je meni lako govoriti o tome kako je veleizdaja što je vukovar pao, stvarno je. da sam ja bio na tuđmanovom mjestu i ja bih ga prodao, vjerojatno. ali je jako loše što mi percipiramo tuđmana kao mitsku figuru, a ne kao čovjeka koji je u jednom trenutku razmišlja o o srpskom entitetu na području hrvatske koji je nastao oružanom pobunom ili o čovjeku koji je imao takav odnos prema vukovaru.
meni je to kriminalizacija domovinskog rata, a ne birokratsko izjednačavanje krivnje u nizozemskoj koje ionako nitko ne jebe ni pol posto jer nitko nije zadovoljan presudama, kakve god one bile.
uuu, sad smo si dali oduška.
probat ću biti kratka.
1. gospon kolega, presuda nizozemskog suda koju niko ne jebe ni pol posto daje erga omnes (da, pravim se pametna) uvid u domovinski rat, tako da... kad smo već bili toliki idioti da prihvatimo igru, moramo igrati prema pravilima. teška srca, ali ipak - jer one odredbe o zap.odg.su gluparija žešća.
dakle, važna je prvo za optužene, njihove obitelji, važna je za sve sudionike domovinskog rata, njihove obitelji, važna je za budućnost naše djece koja će tebe pitati kad će u udžbeniku za povijest pisati kako je gen.hr vojske Gotovina dobio 30 godina zatvora, a Šljivančanin i ekipa max.10, ''oče naš, kako je to moguće, kaj je gotovina pobio pola srbije?'' i sl.) , itd. dalke BITNO je. sad ti to možda nije jasno jer očito rat na tebe nije imao ni posredne ni neposrednog efekta - to je sindrom većine stanovnika kontinentalne HR
2. ovo s Vukovarom je ko da slušam veleumnog historičara Budi...Tvrtka Jakovinu. daj si malo pogledaj kartu Hrvatske do kud su sve ušli Srbi kroz Bosnu prema Zadru i di su bili u momentu pada VUkovara. Kaje trebalo po tebi, povuć sve vojnike da brane Vukovar?! Pa da 'odseku Hr na tri dela', dio kod Zadra, dio kod Karlovca?
a kaj se Manolića i Boljkovca tiče...nije ni Stipe daleko, njega bi za radi proterivanja srba uhapsila. FIno lijepo nek izvade govore njegove po Australiji i posebno po Kanadi pa da vidimo ko je više ''veličao'' NDH Mesić il Tuđman (pod navodnicima jer Tuđman je izjavio kako je NDH bila izraz višest.težnji HR naroda, što je uostalom točno, i odmah se u drugoj rečenici okomljavao na marionetsko vodstvo koje je činilo zločine, bla bla bla, samo novine nisu nikad to citirale, jer ovo prvo je naravno, puno interesantnije - a za preuveličavanje Jasenovca su ga maltene razapeli iako su mu procjene sasvim realne kad se danas gledaju brojke koje povjesničari podastiru o tome)
osobno mislim da će MUP pokrenuti cijelu stvar jerbo imaju stari jarci itekako dobre veze, iako bi trebao pokrenuti DORH, da malo odsjede prije odlaska na Mirogoj
djordji, svaka čast na podršci mesiću, dobar je on. kako je počeo da na Bleiburgu nije bilo zločina, na kraju će reć da ni rata u HR nije bilo (ovog 90te). ko nas bre to zavadi? zavadi li nas uopšte?
unknown_heroine
13-02-2011, 13:40
e, al ovo mi je najbolje od ovih budućih uhićenika - da je to predizborno maslo :D
istraživanja i čeprkanja po zemljištima se vrše od 2007. aktivno, i po tom užasno glupom načelu ''u predizborne svrhe se nešto radi'' se nikad ništa ne bi trebalo istraživat! jer svake godine su neki jebeni izbori.
jel i istraga protiv polančeca predizborno maslo?, protiv ovih iz HACa? :) je, al kad se krene na lijevo (točno je ono da ' lieve iti ne', al za nikog ni za lijeve ni za desne:D) , kad se komunisti oće pred sud, ili Linić, koji će nadam se konačno dolijati, onda je to predizborno maslo. joj, joj, joj .... predizborno maslo. pih
don_corleone
13-02-2011, 13:41
2. ovo s Vukovarom je ko da slušam veleumnog historičara Budi...Tvrtka Jakovinu. daj si malo pogledaj kartu Hrvatske do kud su sve ušli Srbi kroz Bosnu prema Zadru i di su bili u momentu pada VUkovara. Kaje trebalo po tebi, povuć sve vojnike da brane Vukovar?! Pa da 'odseku Hr na tri dela', dio kod Zadra, dio kod Karlovca?
Žalosno ali istinito. Vukovar u strateškom smislu nije imao nikakvu vrijednost. Ali s druge strane hrabrost tih ljudi nas je spasila.
Robierre de Cochon
13-02-2011, 14:07
Koliko sam shvatio to su opet unutar-HDZ-ovski obračuni, jer uključuju ljude koji su se devedesete udružili u tu stranku radi stvaranja države (i svega drugog blabla).
Pod parolom nacionalne pomirbe koja je izgleda doživjela poraz, bar u tom smislu kako ju je Tuđman zamislio.
A zapravo te podjele nisu nikad ni prestale, pa čak ni u okviru te stranke - iako ljudi koji su na kraju rata imali 20 god, danas imaju 85, znači ta generacija je što se tiče jedne i druge strane već u vječnim lovištima ili u dubokoj starosti, ali rasprave i dalje žive. E sad, "čačkanje mečke" u predizborne svrhe mi se čini licemjerno...al ako će se išta raščistiti, nikad nije prekasno.
fat drummer
13-02-2011, 18:33
uuu, sad smo si dali oduška.
probat ću biti kratka.
1. gospon kolega, presuda nizozemskog suda koju niko ne jebe ni pol posto daje erga omnes (da, pravim se pametna) uvid u domovinski rat, tako da... kad smo već bili toliki idioti da prihvatimo igru, moramo igrati prema pravilima. teška srca, ali ipak - jer one odredbe o zap.odg.su gluparija žešća.
dakle, važna je prvo za optužene, njihove obitelji, važna je za sve sudionike domovinskog rata, njihove obitelji, važna je za budućnost naše djece koja će tebe pitati kad će u udžbeniku za povijest pisati kako je gen.hr vojske Gotovina dobio 30 godina zatvora, a Šljivančanin i ekipa max.10, ''oče naš, kako je to moguće, kaj je gotovina pobio pola srbije?'' i sl.) , itd. dalke BITNO je. sad ti to možda nije jasno jer očito rat na tebe nije imao ni posredne ni neposrednog efekta - to je sindrom većine stanovnika kontinentalne HR
nizozemski sud je tu radi nas i realno omnes zaboli penis za domovinski rat. matematičko niveliranje krivnje sa eventulanim zatvorskim kaznama je naivno jer podrazumjeva da ništa ne znamo o pravu i načinu na koji se donose presude.
zašto je šljivančanin dobio deset godina? jer smo gledali tv kada smo trebali prikupljat dokaze
nizozemski sud za balkance i crnje je biroktatski vođena farsa za balkance i crnje koji bi se ubijali dan danas i čekali da im ne ponestane i zadnji kamen koji bi bacili jedni na druge, a ne izraz realne zabirnutosti međunarodne zajednice za počinjene ratne zločine.
kada će me djeca pitati zašto je gotovina pobio pola srbije slušajući fašistoidnog marka perkovića vjerojatno ću im dati šamar.
što ćeš ti napraviti?
jesi pročitala i shvatila bit moje filipike o vukovaru?
rekao bih ne.
unknown_heroine
13-02-2011, 19:23
nema sumnje da je nizozemski sud politički sud, ja to uvijek govorim. da ima pravde, gotovina ne bi nikad tamo ni dospio. ali kad smo se već dali napeljat, onda moramo svim sredstvima djelovati za oslobađanje. generalno sve što ima veze s EU ima veze sa ekonomijom, njih istina ne zanima, i tu se očito slažemo, jerbo nisu reagirali ni '90 pa zašto bi sad bilo drugačije.
pa, sigurno se neću izložiti mogućnosti da mi djeca nazovu Plavi telefon i da me prijave za nasilje u obitelji, već ću im pojasniti i razjasniti ovo u prvoj rečenici, iako bit će teško - i zato treba prije liječiti, no spriječiti.
ne, naravno da nisam shvatila, ti i djordji ćete mi za svaku svoju filozofiju tiskati posebni post s pojašnjenjima.
fat drummer
13-02-2011, 19:52
naravno da ćemo ti đorđi i ja tiskati objašnjenje uz svaki post, đorđi ti doma upravo crta nešto
ali dopusti da ti objasnim post koji si tako fino posrala nekom gaygeopolitikom bez da si se potrudila shvatiti što želim reći. baš si gjenaro.
nadao sam se da neću morati objašnjavati još jednom, ali ajmo. tuđman je koristio ideju vukovara kao patničkog grada koji se branio do kraja, iako je dobro znao da će ga morati prepustiti prije il kasnije. nije to ništa čudno, loše ili neobjašnjivo, ali je krasan primjer kako se može trgovati sa samoproglašenim svetinjama s jedne strane, a s druge strane kmečati ni pedlja hrvatske zemlje. ni pedlja zemlje osim onog što je u planu z4. ali van toga nema šanse.
trgovalo se s hrvatskom zemljom ili za vrijeme ili za ustupke, kako je rat odmicao tako se mijenjalo mišljenje. 94 je plan z4 bio prihvatljiva ideja, 95 je bio morbidna glupost.
tko bi danas od nas bio sretan konceptom države u državi?
ne pizdim ja jer je tuđman prepustio vukovar srbima 91, jebe se meni za to.
pizdim jer je razmišljao o tome 94.
možda je odugovlačio dok je pripremao bljesak i oluju, ne znam, možemo naći svakakve isprike (tito je rekao da nikoga ne ubiju na bleiburgu)
ali to je sve apologetizam