PDA

View Full Version : Evrópska uníja - anketa

PJ
20-06-2009, 13:01
Kao što možda neki od vas i znaju, Hrvatska je trenutno u pristupnim pregovorima za EU. Ne preostaje previše posla i u idealnoj situaciji bi mogla postati punopravna članica za oko dvije godine.

No naša slovenska braća ne podupiru tu našu ambiciju te nas u tome blokiraju u mnogim poglavljima. Osim njih, blokiraju nas i neke druge članice u poglavlju pravosuđa, uglavnom zemlje beneluksa i Velika Britanija.

Sa tim novim razvojem događanja otvaram i novu anketu po ovom pitanju poradi preispitivanja pravokutničkog mijenja, koje kako svi znamo ima ogroman društveni utjecaj na ovim prostorima.

Dakle, što vi mislite o uniji, europskim integracijama, i svemu što hrvatskoj slijedi kada u nju uđe.

Ako ste protiv toga, što mislite da je bolja alternativa i kako mislite da bi se hrvatska mogla razvijati bez EU-a, na međunarodnom i unutarnjem planu.

Just a little bit
20-06-2009, 13:26
nakaradna tvorevina koja ce se raspast kroz 20-ak godina.
Nuzno zlo, nisam za, ali moramo uci. Jednostavno sami smo nesposobni za bilo što, nama očito treba neko ko ce nas vodit i bok.
Bljuje mi se od frazi tipa "europski duh" "europski dijalog" , "euorpskog zajedništvo" kada nikad jedna velika britanija ili Francuska nece na nas gledat kao na ravnopravnog člana. Isto kao sto ni mi kad udjemo u EU necemo gledat sloveniju kao ravnopravnog člana :D

legionar
20-06-2009, 18:55
1989. g. je CIA izašla u javnost s predviđanjem da će se Juga raspast u narednih 18 mjeseci. Nebitno zašto, ali očito je da je bila u pravu. Pred par mjeseci u jednoj svojoj projekciji svijeta do 2020 g. predviđa raspad EU na Zapadnu Europu tj. stare članice (Njemačka, VB, Francuska itd), Novu Europu (gdje trpa i nas) i Istočnu Europu tj. Balkansku federaciju gdje trpa sve pravoslavne zemlje, a misterij je zašto je u zadnju grupaciju utrpala i BiH s obzirom da će muslimani tada već, čisto zbog demografije, suvereno gospodarit. Ja osobno u potpunosti vjerujem ovome predviđanju jer je sasvim jasno da SAD neće dopusti stvaranje snažne sile unutar Zapadne civilizacije koja bi im predstavljala dostojnog konkurenta. A dovoljno se je sjetit Domovinskog rata i činjenice da nam EU nije pomogla sve dok nije dobila blagoslov iz SAD-a. EU je obična fufica Amerike, a Hrvatska dvostruka fufica - Europe i Amerike. A konačno gledano EU će se sigurno raspast kao i sve umjetne nakaradne tvorevine, povijest to jasno pokazuje. EU se gradi na pogrešnim temeljima - kapital, kapital i samo kapital. A još dok nam uđe 50 milijuna Afrikanaca kao radna snaga, bit će veselo. Jedva čekam. Veliki obožavatelji liberalnog kapitalizma su se još par mjeseci prije krize kunuli u taj sistem i grozili od bilo kakve državne intervencije, pa vidimo da su danas okrenuli ploču. Jedva čekam vidjet face eu jebivjetara skupa sa Ivom dok se EU bude rušila kao kula od karata.

Breeder
20-06-2009, 19:04
kada bi ova mutava zemlja imala bilo kakvo vodstvo koje nekoga kurca valja bez problema bih se slozio za neku vrstu izolacije i neutralnosti (ne potpune autarkije ofc)

ali...jebiga...da...radije bi da bruxelles malo jebe m nekome ovdje onda

Josip Broz Tito
20-06-2009, 19:47
Ja sam protiv,a kao rješenje vidim da državu predamo u ruke Lukašenku :)

malimrav85
20-06-2009, 19:49
ja bi da uđemo samo da mogu lakše putovat i da ne moram u redove za non-EU ljude sa činosima i afrikancima
kmeeeee

Breeder
20-06-2009, 19:52
ja bi da uđemo samo da mogu lakše putovat i da ne moram u redove za non-EU ljude sa činosima i afrikancima
kmeeeee

ma krasnoga li razloga :rotfl::rotfl:

PJ
24-06-2009, 12:39
Zanimljivo... očito nijedan protivnik ulaska u EU, i samo jedan koji zastupa ovo što naša vlada radi, gotovo svi zastupaju nešto treće.

Just a little bit
24-06-2009, 13:38
malo je ljudi glasovalo.
stvar je u tom kaj ovaj podforum pratite ti i jos trojca :D

PJ
24-06-2009, 13:52
Pa ako uzmeš da tu većinom obitavaju ovi die hard desničari, rezultat je tim više čudniji.

Romana
24-06-2009, 13:52
1989. g. je CIA izašla u javnost s predviđanjem da će se Juga raspast u narednih 18 mjeseci. Nebitno zašto, ali očito je da je bila u pravu.

:mrgreen:

Kak je pronicljiva ta CIA.
'89. nikom drugom nije bilo ni u primisli da ce se Juga raspast, cvale su lale, potocici zuborili, narodi i narodnosti se volili.

Nije bas najostriji noz u ladici ta CIA :mrgreen:

ont - sve manje ljudi je briga hocemo li uc il ne.
na kraju cemo uci po inerciji.

suni
24-06-2009, 14:05
:mrgreen:

Kak je pronicljiva ta CIA.
'89. nikom drugom nije bilo ni u primisli da ce se Juga raspast, cvale su lale, potocici zuborili, narodi i narodnosti se volili.

Nije bas najostriji noz u ladici ta CIA :mrgreen:

ont - sve manje ljudi je briga hocemo li uc il ne.
na kraju cemo uci po inerciji.

lol koka:D

baš po inerciji kaj veliš...bez uzrujavanja

anketa je aktualna kolko i lanjski snijeg( samo da ne zacopram pa da nam i sutra padne)

suni
24-06-2009, 14:13
Ja sam protiv,a kao rješenje vidim da državu predamo u ruke Lukašenku :)

široko ti polje. platit cemo ti kartu prvog razreda do bjelorusije! ma i do moldavije ako zelis, čujem da je tamo jako sexy

don_corleone
25-06-2009, 09:23
Ovi Slovenci su me počeli tolko živcirati da to više nije normalno....sa jednom Crnom Gorom možemo dogovoriti granicu pred međunarodnim sudom dok sa ovim budalama nemožemo....mislim kaj će nama EU ak nas može zajebavat ko god hoće?? imamo Kinu, Rusiju, SAD, treba se povezati sa njima, sa zeljama koje nisu u EU i na taj način graditi gospodarstvo, a ne klećati tamo pred EU da nam se Zlovenci smiju....

legal_neverland
25-06-2009, 15:14
ne! europskoj uniji.....

suni
25-06-2009, 15:24
imamo Kinu, Rusiju, SAD, treba se povezati sa njima, sa zeljama koje nisu u EU i na taj način graditi gospodarstvo, a ne klećati tamo pred EU da nam se Zlovenci smiju....

da kina, sad i rusija samo nas čekaju lol

PJ
25-06-2009, 15:28
ne! europskoj uniji.....
jer...

da se citiram "Ako ste protiv toga, što mislite da je bolja alternativa i kako mislite da bi se hrvatska mogla razvijati bez EU-a, na međunarodnom i unutarnjem planu."

veteran
25-06-2009, 16:23
da kina, sad i rusija samo nas čekaju lol

a kaj je najbolje mislim da cemo lakse s njima nego s EU...makar bih ja bazirao ekonomiju na nerazvijenim drzavama i bliskim istokom (npr voda)...ekonomski nam je isplativije poslovati s Armenijom, Gruzijom i Pakistanom nego ikim iz EU...samo kaj su lobiji prejaki...

suni
25-06-2009, 16:28
a kaj je najbolje mislim da cemo lakse s njima nego s EU...makar bih ja bazirao ekonomiju na nerazvijenim drzavama i bliskim istokom (npr voda)...ekonomski nam je isplativije poslovati s Armenijom, Gruzijom i Pakistanom nego ikim iz EU...samo kaj su lobiji prejaki...

ma ja mislim da se ko prvo svi mi moramo dogovoriti s nasim glavama kak da si napravimo najbolje za sebe. pesimist sam kao i obično ili mozda realist preciznije :D
jos kad nam sezona padne a stvarno nije zasad nesto obecavajuca situacija. a šteta plodna i krasna zemlja, puno potencijala samo bubini u glavu :(

Robierre de Cochon
26-06-2009, 19:56
jer...

da se citiram "Ako ste protiv toga, što mislite da je bolja alternativa i kako mislite da bi se hrvatska mogla razvijati bez EU-a, na međunarodnom i unutarnjem planu."
Hrvatska trenutno nije u EU...ali je po bruto društvenom proizvodu per capita u korelaciji s kupovnom moći, bogatija od čak 6 država članica Europske unije
-Litve
-Latvije
-Poljske
-Mađarske
-Bugarske
-Rumunjske
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/mapToolClosed.do;jsessionid=9ea7971b30e0239f79c901 19410f82ccaaefd30db820.e34RaNaLaxqRay0Lc3uLbNiMc3q Oe0?tab=map&init=1&plugin=1&language=en&pcode=tsieb010&toolbox=legend

po podacima eurostata od prošle godine, hrvatski standard je usporediv otprilike s onim u Estoniji, a Češka, Slovačka i Portugal su samo nešto bolje rangirani.

znači, može se zemlja razvijati i izvan EU...iako sam ja uvjeren da će približavanje članstvu i samo članstvo u slijedećih nekoliko godina pozitivno utjecati na ekonomiju i društvene standarde.

PJ
26-06-2009, 21:11
Sve navedene zemlje imaju znatno brži gospodarski napredak od RH. Odnosno imale su ga do prošle godine. Imaju velike Europske fondove za najrazličitije projekte, investicije su visoke. Jedinstveno tržište također tu igra veliku ulogu.

Hrvatski standard (kao i slovenski) je imao određenu prednost nad zemljama bivšeg istočnog bloka, a i ne samo standard nego i mentalitet, odnosno relativno slobodniji duh društva.

Tržište izvan granica EU-a, pogotovo poljoprivredno je dosta ugroženo njihovim proizvodima koji su često puno jeftiniji, te pokraj kojih naši poljoprivrednici nisu kompetitivni.

Robierre de Cochon
26-06-2009, 22:00
Sve navedene zemlje imaju znatno brži gospodarski napredak od RH. Odnosno imale su ga do prošle godine. Imaju velike Europske fondove za najrazličitije projekte, investicije su visoke. Jedinstveno tržište također tu igra veliku ulogu.

Hrvatski standard (kao i slovenski) je imao određenu prednost nad zemljama bivšeg istočnog bloka, a i ne samo standard nego i mentalitet, odnosno relativno slobodniji duh društva.

Tržište izvan granica EU-a, pogotovo poljoprivredno je dosta ugroženo njihovim proizvodima koji su često puno jeftiniji, te pokraj kojih naši poljoprivrednici nisu kompetitivni.
istina, HR je 1990 bila daleko ispred svih zemalja srednje Europe koje su danas članice EU...s izuzetkom Slovenije. nazadovanje devedesetih je evidentno...dok je većina tih zemalja doživljavala ubrzani rast u usporedbi s onim što su imali za vrijeme komunizma. češka posebno. slovenija je još 1997. imala skoro 80% bdp-a unije...mi ni danas nemamo toliko.

u slovačkoj i baltičkim zemljama je značajan rast uslijedio tek pred ulazak u uniju i u godinama nakon toga. naravno, ne treba zanemariti da su trenutno najpogođenije krizom u uniji baš litva, latvija i mađarska.

ali ne treba zanemariti ni da je HR u zadnjih deset godina od 50% prosjeka unije došla na 65%. pitanje je koliko ćemo profitirati od ulaska u uniju. recimo, slovačka je doživjela ogroman boom, dok je mađarska stagnirala ili zadnjih godina čak i nazadovala u pogledu životnog standarda.

PJ
26-06-2009, 22:30
Dobro, to su sad stvari pojedinih ekonomija. EU otvara veliki potencijal, naravno na domaćim gospodarstvima i politici je da to iskoristi. Slovačka se tome bolje prilagodila nego ostali, liberalnim reformama uz veći rizik kojeg sada prati krah.

veteran
31-08-2009, 20:02
http://www.index.hr/vijesti/clanak/europska-poruka-balkanu-ne-zelimo-vas/448291.aspx

Bogu hvala sad smo na cisto s ovom "zajednicom"...sad je trenutak za odjebat Slovence...proglasit ZERP i napravit sva ona sranja koja se nismo usudili napravit jer "necemo u EU:cry:"...

Ajmo Jaca pokazi da imas muda:mrgreen:

Murphy
08-12-2009, 01:03
http://www.jutarnji.hr/eu-odobrio-financijski-paket-od-3-5-milijardi-eura-za-clanstvo-hrvatske/392942/

3,5 mlrd Eura... jao, što bismo od ovog mogli napraviti da imamo imalo mozga u vodstvu! :smartass:

fat drummer
08-12-2009, 01:14
mogli bismo se još više zadužiti ili napraviti bar osamdeset pelejških mostova sa šarenim svjetlima

Murphy
08-12-2009, 01:24
Ili bismo jednostavno pokrili trošak dovršenja maksimirskog stadiona... ::E:

fat drummer
08-12-2009, 01:25
gle, dinamo je svetinja!

Antonio de Oliveira Salazar
08-12-2009, 23:44
Kaže se Europska a ne Evropska unija, osim ako nisam slučajno zalutao na PFBG, u tom slučaju moje isprike

Koje jeftine fore, mame ljude sa nekakvih 3.5 milijarde eura.
Je da, jedva čekaju da mi uđemo da nam još i daju lovu, samo se moramo pojavit.
Mogli bi i neku lutriju organizirat tipa ko god glasa za ulazak u EU taj glasački listić ulazi u bubanj za nagrade iz fonda od 3.5 mld eura,

LOOOOOL

A što se tiče tog strelovitog uzleta nekih zemalja sjetite se Irske kako su se svi kurčili s njom kao neki keltski tigar, čudo božje, a danas u najvećoj krizi od svih zemalja.
Valjda su i oni sami bili toliko naivni da povjeruju u svoj "čudesni ekonomski uspon" koji će valjda trajat stoljećima.

Tkach
09-12-2009, 00:01
S obzirom da je Irska prije 30 godina bila otočna Albanija s pjegavim ženama i pijanim muškarcima, rekao bih da su i uz ovu krizu u plusu.

Mo
09-12-2009, 01:11
kmetovi nam blokiraju otvaranje još 3 poglavlja. eto tek tak imaju neke primjedbe, ma glavno da nam je put u mitsku EU zabavan, glupo bi bilo odmah uć ko neke druge zemlje

veteran
09-12-2009, 01:13
Kaže se Europska a ne Evropska unija, osim ako nisam slučajno zalutao na PFBG, u tom slučaju moje isprike

aludira se na Slovence koji su u Evropi ;)

Antonio de Oliveira Salazar
10-12-2009, 02:15
Ja vam velim da će se jednog dana, kad će ljudi cvilit što su u EU,
kao recimo što su cvilili jer su ih odveli u državu SHS (bez njihova pristanka, kao što će bit i sa EU),
s nostalgijom i srećom se sjećati dana i razdoblja kad su nas zlonamjerni slovenci blokirali da i mi ne uniđemo.
Povijesno iskustvo nam kazuje da se svaka dosadašnja udruživanja sa raznim narodima završe isključivo loše za Hrvate, a ovo će tek biti jebada big time, ali ne samo za nas, i drugi klošari ističnoeuropski će najebat.

radzid
30-12-2009, 03:16
Nije zbog eVrope Irska šta je danas... Imali su Irci puno veze s time.

emperor
30-12-2009, 20:02
Imao je SAD puno više veze s time kad su u Irskoj izgradili tvornice računala i tako ušli na europsko tržište, a to je povuklo cijelo irsko gospodarstvo.

legionar
02-01-2010, 07:10
Lisabonski sporazum ogoljen do gaća. Ovo ne da nije demokracija, nego mislim da spoj Hitlera i Staljina ne bi stvorio ovako perfidan sustav

http://www.youtube.com/watch?v=8sEqQbZQzBo&feature=PlayList&p=CD89903D73DB0D70&playnext=1&playnext_from=PL&index=6

http://www.youtube.com/watch?v=Vc4T7Dd1_A8&feature=PlayList&p=CD89903D73DB0D70&index=7&playnext=2&playnext_from=PL

http://www.youtube.com/watch?v=qUicJIyWdQE&feature=PlayList&p=CD89903D73DB0D70&index=8&playnext=3&playnext_from=PL

http://www.youtube.com/watch?v=vX7iZft5j7A&feature=PlayList&p=CD89903D73DB0D70&index=9&playnext=4&playnext_from=PL

http://www.youtube.com/watch?v=trglUIg3_qw&feature=PlayList&p=CD89903D73DB0D70&index=10&playnext=5&playnext_from=PL

http://www.youtube.com/watch?v=Zj5lqJbpdqg&feature=PlayList&p=CD89903D73DB0D70&index=11&playnext=6&playnext_from=PL

Još jednom ukratko: http://www.youtube.com/watch?v=S40JcWvqw4E&feature=PlayList&p=CD89903D73DB0D70&index=12&playnext=7&playnext_from=PL

Jos jedan dobar rad

http://www.youtube.com/watch?v=KGTG4BjF3xQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=vLlqQXQCxyc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=VquL6shPr4E&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=nP2FkJ5byUE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=9hWsXP9elJ8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=VquL6shPr4E&feature=related

Đ!
02-01-2010, 16:37
Još jednom ukratko: http://www.youtube.com/watch?v=S40JcWvqw4E&feature=PlayList&p=CD89903D73DB0D70&index=12&playnext=7&playnext_from=PL

Eh, odma sam vidio par laži koje će narod popušit al kad sam vidio da je prema Lisabonskom sporazumu EU federalna država sa jedinim zakonima samo morao ugasit.:mrgreen: Koja antiEU propaganda, strašno. Od ovog prvog niza sam pogledao 3 al i to mi je bilo dosta.

Murphy
02-01-2010, 16:51
Ovo je definitivno u rangu bisera koji su proglasili Kosoričino postavljanje za Predsjednicu Vlade nedemokratskim "jer je narod nije izabrao"... krajnje nepoznavanje mehanizama i institucija. :roll:

legionar
02-01-2010, 19:52
Eh, odma sam vidio par laži koje će narod popušit al kad sam vidio da je prema Lisabonskom sporazumu EU federalna država sa jedinim zakonima samo morao ugasit.:mrgreen: Koja antiEU propaganda, strašno. Od ovog prvog niza sam pogledao 3 al i to mi je bilo dosta.Ma bravo, kako sam znao da će oni radišniji i ljubitelji istine odmah pogledat samo skraćenu verziju i na temelju jedne rečenice vadit zaključke.:rotfl: Pogledaj cijeli film pa onda donosi zaključke.

fat drummer
02-01-2010, 20:13
ma nemogu to gledat jebote. prvo ova gadna dramatična glazba, a zatim i irski naglasak, ne znam što je gore.

kao da slušam neukog engleza koji nakon osme pive psuje mater svom preradniku u luci

Đ!
02-01-2010, 20:37
Ma bravo, kako sam znao da će oni radišniji i ljubitelji istine odmah pogledat samo skraćenu verziju i na temelju jedne rečenice vadit zaključke.:rotfl: Pogledaj cijeli film pa onda donosi zaključke.

Zapravo, prvo sam pogledao 3 od 6 iz ovog prvog niza.:mrgreen: Izvještačeno.:wink: Al koliko sam shvatio, ekipa se protivi federativnoj EU. Ja sam baš za to. Nema budućnosti za male nacionalne države Europe.

btw, fali ti prvi dio iz ovog drugog =>

http://www.youtube.com/watch?v=4OivEcnZ_mE

legionar
02-01-2010, 20:38
Ja kažem da nema uopće budućnosti veštačke tvorevine zvane EU :D

don_corleone
02-01-2010, 21:11
Ja kažem da nema uopće budućnosti veštačke tvorevine zvane EU :D

Ja se ne slažem. EU u svakom slučaju nije savršena, ali uvijek će se naći način za normalno funkcioniranje. Nije problem EU sama po sebi. Problem je kakvi ćemo mi ko država ući i kako ćemo se ponašati. Poznavajući naše političare bit ćemo neka kvazi marionetska država....a možda se varam...

Ja iskreno vjerujem u prosperitet ( ne odmah ) unutar EUa. Definitivno sam ZA EU ali ne bilo kako.

Đ!
02-01-2010, 21:20
Onaj prvi niz mi se ne da gledat do kraja al pogledao sam ovaj drugi niz. Ono što mi je upalo u oko još u prvom nizu je to da se pojavljuju samo konzervativci. Slučajnost? Ne bih rekao.:mrgreen: Uostalom, nije li tako da se Lisabonskim ugovorom dosta ovlasti prebacuje na Europski parlament?

legionar
02-01-2010, 21:35
Nije to nikakva slučajnost. Normalno da će liberali - kao internacionalisti i zagovaratelji teologije slobodnog tržišta - bit za svaku ideju koja briše nacionalne suverenitete. No, i tzv. ekstremna ljevica se također protivi idejama koje LS donosi. I nije riječ o svim konzervativcima, nego samo nekim strujama. I Narkozy je formalno konzervativac, pa se slaže s idejama LS-a., kao i Merkelica ili Berly. Nema danas bitne razlike između konzervi i liberala u parlamentima, svi se oni kunu u EU pod svaku cijenu, u slobodno tržište, liberalni kapitalizam, multikulturalizam, ljudska prava itd. Ovdje je iznesen podatak da je 98% LS-a zapravo preslika onoga nacrta Ustava. LS još nisam nabavio, ali sam ustav letimično preletio u knjižnici i ono što sam pročitao mi se nimalo ne sviđa i poklapa se s ovdje iznesenim.

Ovdje jasno kaže da će zakone donositi Komisija čije članove odabire Predsjednik Komisije kojega odabiru premijeri EU. Parlament nema pravo veta. A ovo da treba 65% da se donese i 35 % da se blokira zakon je isto bolesno, praktički par najmnogoljudnijih država bez problema može radit što hoće.

Pisao je DT o tome pred par mjeseci.
http://www.seebiz.eu/hr/politika/daily-telegraph-europska-unija-zeli-postati-superdrzava,57959.html

kresholino
10-01-2010, 17:03
mišljenja sam da nam se ne treba žurit,al samo se bojim da ne ispadnemo ko grčka koja je jako dugo članica EU!

Grizzly
11-01-2010, 17:39
Pitam se samo, ako jednom uđemo u EU, možemo li iz nje uopće izaći?

Libro
11-01-2010, 22:00
Pitam se samo, ako jednom uđemo u EU, možemo li iz nje uopće izaći?

Pravno sigurno možemo. Faktički je vjerojatno nemoguće. Uostalom, nitko dosad nije htio izaći iz EU.

Prije godinu/dvije sam bio skeptik, danas se jako veselim Europi. Nadam se da ćemo ući što prije, barem do kraja 2012. :thumbup:

georgee
11-02-2010, 21:09
http://www.vecernji.hr/vijesti/nizozemska-odblokirala-poglavlje-pravosudu-pregovorima-rh-eu-clanak-95194
neodoljivo me podsjeća na situaciju s karlicom kad nam je dano zeleno svjetlo za suradnju s haagom. za par tjedana gotovina uhićen. možda se i topnički dnevnici pojave kroz koji tjedan :mrgreen:

Josip Broz Tito
12-02-2010, 02:17
Neeeeeeeeeeee...vražji Nizozemci...a taman sam se ponadao :(

legionar
12-02-2010, 02:23
Čuvaj se Britanaca i njihovih prčija kao što je Nizozemska i kad darove nose!

fat drummer
12-02-2010, 09:20
Čuvaj se Britanaca i njihovih prčija kao što je Nizozemska i kad darove nose!

Stara je to izreka. Još iz hrvatsko - britanskoprčijskih ratova. Kad uđemo u EU, totlno će bit awesome naručivat odjeću iz Engleske! FCUK i topman će dostavljat ovdje svoj šit za duplo manje para nego što dođe u maloprodaji! Hvala Nizozemska!

legionar
12-02-2010, 17:30
Nisu nužni izravni ratovi, dovoljno se je prisjetiti britanske uloge na Bleiburgu, bombardiranja hrvatskih gradova u ww2 i hrvatsko-muslimanskog sukoba u kojemu Britanija nije zadnja na popisu krivaca.

georgee
12-02-2010, 17:32
da. sjetimo se. prokleti bili.

legionar
12-02-2010, 17:34
da. sjetimo se. prokleti bili.Što je tu smiješno, to što su par desetaka tisuća ljudi poslali komunističkim vampirima da ih prikolju? Koristiš cinizam gdje mu nikako, baš nikako nije mjesto.

veteran
13-02-2010, 01:06
topman

ovo objasnjava tvoj gej izgled:(

georgee
13-02-2010, 02:34
Što je tu smiješno, to što su par desetaka tisuća ljudi poslali komunističkim vampirima da ih prikolju? Koristiš cinizam gdje mu nikako, baš nikako nije mjesto.
također koristiš povijesne primjere tamo gdje im nije mjesto. nije više 45'. vjerovo il ne.

legionar
13-02-2010, 03:08
također koristiš povijesne primjere tamo gdje im nije mjesto. nije više 45'. vjerovo il ne.
1993. nije daleko od nas, jel tako? Britanska geopolitika prema prostoru jugoistočne Europe - a što navode britanski stratezi - nije se promjenila, ne?

fat drummer
13-02-2010, 10:15
Kao što nas je i film Zlatno oko poučio Britanci su veselo izručivali sve i sva svima i svakome (they just didn't give a damn). @veteran - indeed it does my god sir! indeed it does!

matija pu
21-02-2010, 05:59
Protiv sam ulaska u habsburšku monarhiju,tj.europsku uniju.Hahah.Oni koje zanima zašto je došlo do ovog
"lapsusa" neka ukucaju ime Otta von Habsburga u wikipediu,čovjeka koji je na čelu paneuropske unije(skupine ljudi koja zapravo stoji iza EU-a).

Đ!
21-02-2010, 16:33
Koji brijač taj Otto! :rotfl:

http://en.wikipedia.org/wiki/Black-Yellow_Alliance

Ja naprosto vrištim! :lol:

A i ta Paneuropska unija mi je pomalo smješna. Okej, i ja sam za ujedinjenje Europe u jednu državu u jednom trenutku al ovi si briju na sljedeće:

"The stated goal of the organisation is the unity of a Christian Europe, free of "nihilism, atheism and immoral consumerism".

Malo zastarjela gledišta ako mene pitate...

legionar
21-02-2010, 17:08
Ottek je kršćanin jednako koliko sam ja doktor poljoprivrednih nauka.

Tkach
21-02-2010, 17:18
Koji brijač taj Otto! :rotfl:

http://en.wikipedia.org/wiki/Black-Yellow_Alliance

Ja naprosto vrištim! :lol:

A i ta Paneuropska unija mi je pomalo smješna. Okej, i ja sam za ujedinjenje Europe u jednu državu u jednom trenutku al ovi si briju na sljedeće:

"The stated goal of the organisation is the unity of a Christian Europe, free of "nihilism, atheism and immoral consumerism".

Malo zastarjela gledišta ako mene pitate...

Čitao sam neko vrijeme jedan pro-restauracijski austrijski forum, prema procjenama pobornika ovog pokreta, srednja Europa će se oko 2025. ujediniti u tradicionalnu katoličku monarhiju i ovaj će biti car:

http://en.wikipedia.org/wiki/Archduke_Ferdinand_Zvonimir_of_Austria

PJ
21-02-2010, 17:37
To!!!!

Kako zakon, možemo vratit i feudalizam! Imat ću svoga kmeta, wooo

odsada je moje službeno političko stajalište monarhist!

Đ!
21-02-2010, 17:43
His imperial and royal highness! :rotfl:

Robierre de Cochon
21-02-2010, 18:18
Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michael Otto Antal Bahnam Leonhard Habsburg-Lothringen :D

PJ
21-02-2010, 18:45
Također znan i kao Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michael Holy Shit I Have A Huge Name Otto Antal Bahnam Leonhard Habsburg-Lothringen

Al ga zovu zvonko :(

Đ!
21-02-2010, 19:19
Sad baš gledam neš na ebayu što sam mislio naručit iz UK al neću jer bi me na kraju izašlo skoro ko ovdje s obzirom da bi morao platit carinu i valjda pdv i mislim si - jedva čekam da uđemo u EU da možemo naručivat stvari iz inozemstva, a ne da nas domaći prodavatelji jebu sa previsokim cijenama. Određena bljeskalica za fotić kod nas košta cca 2200 kn, a na ebay profilu nekog UK dućana sam vidio istu stvar za 200€. Dabogda propali kad tak nabijaju cijene.:mad2:

konzerva
22-02-2010, 23:20
odsada je moje službeno političko stajalište monarhist!

kad ćemo stranku osnovat? :mrgreen:

sickboy
22-02-2010, 23:23
kad ćemo stranku osnovat? :mrgreen:

Pih...kasnite...
Konzerva upucujem te na moj profil na fejsu::E:

konzerva
22-02-2010, 23:25
evo i treći član, to nam je dovoljno! kad se zakotrlja lavina nitko nam neće moć stat na kraj

Kalin
22-02-2010, 23:30
Vrijeme je da članovi HSS-a shvate da im je mjesto među kmetovima.

konzerva
22-02-2010, 23:34
jok brate, pankretić je novi franjo tahi. najveći vlastelin u rh poslije todorića

Jim_Halpert
01-05-2010, 23:58
..moguće možda, vjerojatno. Što se tiče ankete. :unsure:

SKVD_QJ4nP4

FFFilip
23-03-2011, 19:30
PUJ EU, ocu Austro-ugarsku nazad :D

don_corleone
25-03-2011, 12:07
Koja nam je alternativa pokraj ovakvih političara?

fat drummer
25-03-2011, 13:59
PETA JUGOSLAVIJA!!!!!!

don_corleone
25-03-2011, 18:20
2. AUSTRO - UGARSKA!!!

bifutake
11-06-2011, 00:02
Mjere štednje, fiskalna disciplina, likvidacija javnog sustava i socijalizacija efekata krize unutar Europske unije dovoljan su putokaz za nužnost reartikulacije alternative – ne bira se između uređene Europe i zaostalog Balkana, već između interesa vladajućih elita i interesa širokih narodnih masa.

http://www.scribd.com/doc/48987952/S-onu-stranu-Schengena-Zarez

ili:

http://www.box.net/shared/jn22mymve9y3y8tqizp0

slobodno šaljite dalje

bifutake
29-11-2011, 18:00
Zarez 302 (02/2011) - S onu stranu Schengena:

http://www.scribd.com/doc/48987952/S-onu-stranu-Schengena-Zarez

Zarez 322 (11/2011) - S onu stranu Schengena 2:

http://www.scribd.com/doc/74034895/S-onu-stranu-Schengena-2