+ Reply to Thread
Results 1 to 19 of 19

Thread: postdiplomski na pravu ali s drugog faxa

Početnik na forumu

Default postdiplomski na pravu ali s drugog faxa

trebala bih jednu značajnu info. diplomirala sam ovaj tjedan na fakultetu političkih znanosti, smjer novinarstvo. u 10 mj htjela bih upisati postdiplomski ali ne na svom faxu. koliko sam se uspjela raspitati saznala sam da postdiplomski mogu upisati na filozofskom no, mene je zanimalo da li mogu i na pravu? cijena postdiplomskog nije toliki problem... trenutno me jedino muci pitanje da li je to izvedivo?? ako nitko ne zna mozda bar info kome se obratiti?

referada na pravu, dekanat??

tnx

Prvoborac foruma Starfish's Avatar

Default Re: postdiplomski na pravu ali s drugog faxa

Najprije - čestitke na diplomi!!

Ovo je link na sekšn web stranice PFZG-a koji se bavi poslijediplomskim >
    http://www.pravo.hr/poslijediplomski_studij
    Imaš smjerove, a za svaki imaš i nekakve "opće informacije" ili sl. u kojima pišu uvjeti za upis.

Koliko sam bacila oko, sve ovisi o konkretnom smjeru. Neki pds-ovi isključuju sve osim pravnika, neki traže polaganje određenih ispita, za druge je dovoljna diploma politologije ili srodnog društvenog fakulteta. Ovisi što te zanima.

Ako želiš "live" osobu za kontakt, referent za poslijediplomske studije na našem fakultetu je Danijel Relković. Uživo ga možeš nać na Trgu maršala Tita 14, soba 52/II kat, svaki dan od 10-12. Mejl je danijel.relkovic(et)pravo.hr, a telefon 01/4564 328.
    To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson

Početnik na forumu

fala ti puno na svemu.. zvat cu odmah sutra da se raspitam kako bih se znala na sve pripremiti.. koliko znam navodno je svuda vazan prosjek.. moj nije ni 3.5 ali sam cula da je isto tako postavljen taj uvjet reda radi pa sam čak mislila pisati molbu..

inace sam završila srednju upravnu pa neko znanje imam, na svom faxu sam imala neke pravne predmete... iz jednog imam 5 a profesor je inace sudac.. pa sam čak mislila zamoliti ga da napise neku preporuku ili nesto...

na mom faxu zaista nema smisla ici na postdiplomski pa ni studirati ga

Početnik na forumu

bas sada gledam i nis mi nije jasno... nekako mi je sve zeznuto napisano.. jel mi mozes ti reci koji su to smjerovi koji traze diplomu politologije???

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

jesi ti sad mag politologije ili si po starom išla pa si dipl?
    ako si po starom, onda moraš dolje niže na link, poslijediplomski po starom
    ustvari ne znam, sve me to zbunilo
    sto linkova ima
    najbolje ti je nazvat i pitat, skoro će jutro

Još

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by malimrav85 View Post
    jesi ti sad mag politologije ili si po starom išla pa si dipl?
    ako si po starom, onda moraš dolje niže na link, poslijediplomski po starom
    ustvari ne znam, sve me to zbunilo
    sto linkova ima
    najbolje ti je nazvat i pitat, skoro će jutro

ja sam dipl.novinar isla sam po starom.... to me zbunjivalo.. 100 linkova a ne znam koji valja

nista zovem odmah sutra fala vam puno

Početnik na forumu

malo sam to sad pogledala..koliko mi se cini mogu samo socijalni rad upisati..mozda se varam

posto imam manji prosjek od 3.5 trebam naci 2 profesora koji ce mi napisati preporuku... mislim da to nece biti problem....

Prvoborac foruma tapir_u_magli's Avatar

Koliko sam ja razumio iz pregleda ove stranice - za vecinu smjerova PD studija se trazi diploma pravnog fakulteta.

Čuo sam da za neke smjerove je teško naći polaznike pa se niti ne odvija nastava iz istih.

Pa kad ste već naštancali 5 postova, samo sam po cedevitu otišla...

@question, ovaj zadnji podizbornik poslijediplomski po starom programu zanemari. Po tom se programu studenti više ne upisuju, to tamo stoji jer po tom programu pds završavaju ljudi koji su ga po tom programu upisali.
    Bez obzira na bolonjsku/nebolonjsku diplomu, SVI upisujemo ova prva dva - specijalistički koji traje dvije godine (i u biti je paralelan onom starom "magisteriju") ili doktorski koji traje tri godine....

Teoretski, možeš upisat npr. specijalistički iz kaznenog i kaznenog procesnog...

citiram -

Iznimno se na poslijediplomski studij za specijalizaciju može upisati i
    osoba koja je završila diplomski sveučilišni studij iz društvenih i humanističkih znanosti pod
    uvjetom da do konca prvog semestra položi ispite iz programa diplomskog pravnog studija
    koje odredi Vijeće nastavnika poslijediplomskog specijalističkog studija iz kaznenopravnih
    znanosti.
    ili javno pravo ili javna uprava

Na doktorski i specijalistički studij mogu se upisati diplomirani pravnici, ali se može odobriti upis i diplomiranim politolozima pod uvjetom da tijekom studija polože određene sadržaje iz temeljnih predmeta u vidu proširenog ispita iz tri obvezna kolegija u I. semestru studija
    (samo što dipl. novinar i dipl. politolog nije isto, jel? :P)
    Last edited by Starfish; 29-06-2009 at 00:36.
    To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson

Početnik na forumu

hmmm zanimljivo trebat cu se raspitat

jel itko uopce zna..malo glupo pitanje al moram pitat kolika je tezina tog postdiplomskog studija... jel se to svede na normalno studiranje ili je nesto extra hard..

pitam jer mi je mozak nakon 4 god vec u k...:roll:

i opcenito koliko mi ima smisla placati za postdiplomski?

Početnik na forumu

najvise me doduse zanima ovaj obiteljski dio makar ni kazneno nije lose

Težina? Nemam pojma. Mislim da rijetko tko razmišlja o "težini studija" u toj fazi obrazovanja. Većina ljudi upisuje pds kojih ih zanima, pa nitko ne kmeči da mu je tlaka učiti...
    Što se samog broja predmeta i rasporeda studija tiče (cijeli jedan semestar je već unaprijed određen za "polaganje zaostataka iz prošlih semestara") - čini mi se OK. Al ponavljam, to su samo moja nagađanja...

Što se isplativosti studija tiče - hmmmm, nemam pojma, opet ...
    Za 8000 po semestru ima da si direktor svemira kad završiš....
    Zašto ti uopće želiš upisat pds? Što očekuješ od pds-a? I to baš kod nas?

Početnik na forumu

a gle nakon 4 godine nije bas ista volja za učenjem

svjesna sam da sa svojim faxom i diplomom mogu obrisat zna se već što..:roll:
    postdipl sam mislila upisati radi višeg stupnja obrazovanja pa možda i nekih boljih mogućnosti za zaposlenje.. jer sam poprilično sigurna da se novinarstvom necu baviti

jel se zna koliko ima predmeta po godini i ono što piše "polaganje razlike"

koja je to razlika??

Veteran foruma legal_neverland's Avatar

najbolje da odes kod relkovica. tip je super i meni je isto objasnjavao. samo za politologiju, ne novinarstvo...
    "Upravo sam se sjetio koja je bila Lisina omiljena igra...." L. Cohen

Početnik na forumu

zvala sam ga i samo mi je rekao da treba pratiti stranicu faxa u rujnu kada izlazi natjecaj..pitao me sto me zanima.. ja sam rekla obiteljsko ili kazneno na što mi je dao brojeve nekih profesorica pretpostavljam da se kod njih raspitam dal mogu upisati..

zovem ta 2 broja cijelo jutro al se nitko ne javlja

legal ti si sad na postdiplomskom a završio si politologiju?? kako je?

Veteran foruma legal_neverland's Avatar

nooooop, ja sam na trecoj godini politologije izvanredno , ali sam 2008/2009. upisala pravo redovno (prvu godinu)...
    "Upravo sam se sjetio koja je bila Lisina omiljena igra...." L. Cohen

Forumaš u usponu

i, kaj ste na kraju zaključili po ovom pitanju?
    ja mislim da novinari nikako ne dolaze u obzir po pitanju PDS a na pravu
    (bilo bi malo čudno, jel'te), dok politolozi/ekonomisti/kriminalisti mogu na određene smjerove

Mlada nada foruma apocalypse's Avatar

Oke, nisam sigurna da pitam na dobrom mjestu, ali trebam informaciju za jednu frendicu.

Ona je završila ili će uskoro završiti pravo u Beogradu i želi upisati kod nas doktorat. Slala je mail nekome s našeg faksa, ali tko god joj je odgovarao nije odgovorio na više od pola njenih pitanja.

Ovo je ono što ju zanima (kopiram što mi je poslala): 1) isto nam izgledaju doktorati - prvo imas ispite obicne, pa onda pises radove neke silne, pa doktorat pises. e sad, kod nas ako prvo upises master, pa doktorat, preskaces taj deo doktorata sa ispitima i ides pravo na pisanje radova. aj pitaj da li je to tako kod vas i koliko u tom slucaju traje doktorat?
    2) da li su predavanja na masteru ili doktoratu nakon radnog vremena ili tako nesto

Evo, molim vas, ako netko zna da pomogne. Hvala unaprijed.
    Svi su pravnici propali pjesnici.

I saw sinners making music and I've dreamt of that sound.

Veteran foruma Moderator BaF's Avatar

Quote Originally Posted by apocalypse View Post
    Oke, nisam sigurna da pitam na dobrom mjestu, ali trebam informaciju za jednu frendicu.

Ona je završila ili će uskoro završiti pravo u Beogradu i želi upisati kod nas doktorat. Slala je mail nekome s našeg faksa, ali tko god joj je odgovarao nije odgovorio na više od pola njenih pitanja.

Ovo je ono što ju zanima (kopiram što mi je poslala): 1) isto nam izgledaju doktorati - prvo imas ispite obicne, pa onda pises radove neke silne, pa doktorat pises. e sad, kod nas ako prvo upises master, pa doktorat, preskaces taj deo doktorata sa ispitima i ides pravo na pisanje radova. aj pitaj da li je to tako kod vas i koliko u tom slucaju traje doktorat?
    2) da li su predavanja na masteru ili doktoratu nakon radnog vremena ili tako nesto

Evo, molim vas, ako netko zna da pomogne. Hvala unaprijed.
    glede ovog prvog, kolko ja znam o njima, oni nemaju integrirani studij kao mi, nego samo diplomski. meaning, nisu mag.iur. kad završe, nego dipl.iur. pa imaju stepenicu između diplome i doktorata (magisterij). mi idemo direktno na doktorski nakon faksa i ima i ispita i radova i doktorata i svega, žurka neviđena.

predavanja su uglavnom popodne, par tjedana po semestru.

nek krene odavde http://www.pravo.unizg.hr/poslijediplomski_studij

+ Reply to Thread

Bookmarks