Rasprava o predsjedničkim izborima se već vodi na različitim temama, pa mislim da je vrijeme da se otvori zaseban topic. HDZ, dakle, definitivno istupa s Hebrangom (ako Sanader ne izvrši na jesen kakvu akrobaciju), dok će SDP zasigurno kandidirati Josipovića. Govoreći o glavnim strankama spominje se još mogućnost kandidature Dragana Primorca (koji dosta dobro kotira u (mišljenja sam naručenim) aneketama), a tome u prilog ide izlazak iz Vlade. Osobno mislim da se ne bude kandidirao. Postoje špekulacije i o kandidaturi Bandića no to je više igra kojoj je cilj malo zdrmati Milanovića i ojačati si poziciju. Od nezavisnih kandidata prvi je kandidaturu istaknuo Miroslav Tuđman iza kojega stoji gotovo čitava dijaspora, dobar broj glasača iz Herceg-bosne, iz pouzdanih izvora znam da postoji mogućnost da dobije podršku od Glavaša, možda i Keruma, a i samo mu prezime donosi znatan broj glasova. Od ostalih kandidata s desnice kandidira se Josip Jurčević koji će imat također dosta jaku podršku (podržava ga Pavuna itd.) i mladi nadobuni Dean Golubić. Iz HNS će se vjerojatno kandidirat ili Čačić ili Pusićka, nema, naime, izbora bez njih. Đapičkin HSP će također vjerojatno izabaciti kakvog kandidata. Koliko sam načuo kandidira se i Rudolf Horvat, iako nisam siguran hoće li doživjeti početak izbora koliko godina ima. Kandidira se i Latin, a spominje se mogućnost kandidature Vidoševića. Drugi najveći sin svih naroda i narodnosti, drug predsjednik-građanin Stipe Mesić vjerojatno sprema i nekog svog kandidata - antifašista, ako to nije Josipović. Tu će svakako upasti još pokoji dobronamjerni kandidat tipa Ledić koji će pričat o sađenju krumpira i par ridikula da začine kampanju. Neka klanje započne.

) i prizeljkujem pobjedu Josipovica.
. podržavam i Tuđmana naravno. Josipović je jedan od rijetkih SDP-ovaca koje poštujem ali ne hvala

Uostalom, koji je rok?

Bookmarks