Rezultati ankete: Za koga ćete glasati u drugom krugu?

Voters
31. You may not vote on this poll
  • Josipović

11 35.48%
  • Bandić

3 9.68%
  • ne znam, toliko opcija, tako malo vremena

1 3.23%
  • Darth Vader

16 51.61%
Closed Thread
Page 1 of 87 1231151 ... LastLast
Results 1 to 30 of 2603

Thread: Predsjednički izbori 2010

Mega kuuul forumaš

Default Predsjednički izbori 2010

Rasprava o predsjedničkim izborima se već vodi na različitim temama, pa mislim da je vrijeme da se otvori zaseban topic. HDZ, dakle, definitivno istupa s Hebrangom (ako Sanader ne izvrši na jesen kakvu akrobaciju), dok će SDP zasigurno kandidirati Josipovića. Govoreći o glavnim strankama spominje se još mogućnost kandidature Dragana Primorca (koji dosta dobro kotira u (mišljenja sam naručenim) aneketama), a tome u prilog ide izlazak iz Vlade. Osobno mislim da se ne bude kandidirao. Postoje špekulacije i o kandidaturi Bandića no to je više igra kojoj je cilj malo zdrmati Milanovića i ojačati si poziciju. Od nezavisnih kandidata prvi je kandidaturu istaknuo Miroslav Tuđman iza kojega stoji gotovo čitava dijaspora, dobar broj glasača iz Herceg-bosne, iz pouzdanih izvora znam da postoji mogućnost da dobije podršku od Glavaša, možda i Keruma, a i samo mu prezime donosi znatan broj glasova. Od ostalih kandidata s desnice kandidira se Josip Jurčević koji će imat također dosta jaku podršku (podržava ga Pavuna itd.) i mladi nadobuni Dean Golubić. Iz HNS će se vjerojatno kandidirat ili Čačić ili Pusićka, nema, naime, izbora bez njih. Đapičkin HSP će također vjerojatno izabaciti kakvog kandidata. Koliko sam načuo kandidira se i Rudolf Horvat, iako nisam siguran hoće li doživjeti početak izbora koliko godina ima. Kandidira se i Latin, a spominje se mogućnost kandidature Vidoševića. Drugi najveći sin svih naroda i narodnosti, drug predsjednik-građanin Stipe Mesić vjerojatno sprema i nekog svog kandidata - antifašista, ako to nije Josipović. Tu će svakako upasti još pokoji dobronamjerni kandidat tipa Ledić koji će pričat o sađenju krumpira i par ridikula da začine kampanju. Neka klanje započne.
    Last edited by legionar; 05-07-2009 at 22:19.

Prvoborac foruma remorker988's Avatar

Default Re: Predsjednički izbori 2010

Neće Bandić u utrku. Njemu je predobro u Zagrebu.

Cassini PJ's Avatar

Da, ne vidim kaj bi Bandiću predsjedništvo. On nikad nije prodavao priče i govorancije, nit bio neki veliki diplomat ili se furo na neku ideologiju.

Meni se Josipović čini kao dobar kandidat, a s druge strane spektra Vidošević.

Forumaš u usponu Josip Broz Tito's Avatar

Eh da bar najpopularniji političar u Hrvata može dobiti i treći mandat.
    Trebalo bi predložiti ustavne promjene kao u Venezueli.

Mega kuuul forumaš

Ne boj se druže Tito, imaš kandidata - Josipović je samo profinjenija, obrazovanija i kulturnija verzija Mesića. Po stavovima se bitno ne razlikuju.

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Da. Da ga zatvori neko negdje.

Još

Cassini PJ's Avatar

Quote Originally Posted by legionar View Post
    Ne boj se druže Tito, imaš kandidata - Josipović je samo profinjenija, obrazovanija i kulturnija verzija Mesića. Po stavovima se bitno ne razlikuju.
    Očito da Josipovića, kao i sve druge ne zanimaju previše te priče od davnih dana, i samo peca na potporu od Mesića. Pod uvjetom da sljedeći predsjednik nije jedan od fosila tipa Hebrang ili Tuđman koji bi sigurno o tome kontinuirano laprdali, očekujem da se van neke ceremonije par puta godišnje to više uopće ne spominje.

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

ja ću za josipovića glasat sam tak
    ako bude predsjednik moći ću okolo govorit da sam kod predsjednika ispit dao
    halo!!!

Još

Mega kuuul forumaš

Quote Originally Posted by Private Joker View Post
    Očito da Josipovića, kao i sve druge ne zanimaju previše te priče od davnih dana, i samo peca na potporu od Mesića. Pod uvjetom da sljedeći predsjednik nije jedan od fosila tipa Hebrang ili Tuđman koji bi sigurno o tome kontinuirano laprdali, očekujem da se van neke ceremonije par puta godišnje to više uopće ne spominje.
    Fosil Tuđman je utemeljitelj informacijskih znanosti u RH i gost-predavač na svjetski priznatim sveučilištima diljem Amerike i Europe. I u programu kampanje uopće ne govori o ideološkim pitanjima iz ww2, već se isključivo bazira na zaštiti vrijednosti stvaranih u D. Ratu. Ili kraće rečeno: pričaš gluposti.

Prvoborac foruma remorker988's Avatar

Kad su izbori uopće? Koji mjesec?

Mega kuuul forumaš veteran's Avatar

ja se samo nadam da ce nam sljedeći predsjednik biti čovjek koji živi u 21. stoljeću a ne neki poluludi starkelja koji je bio KPH ili Ustašama ili čemu već ili kojem je pol obitelji samo o tom pričalo i koji lupeta po fašizmu, antifašizmu, domovinskom ratu, Srbima i sličnim glupostima koje su jednostavno osvrtanje na prošlost i ništa nam dobro nisu donijele...

što bih dao da se kandidira čovjek od 30 godina koji nema veze s tim i koji je uspješan poduzetnik koji ulazi u politiku ne zato da zaradi nego jer želi pomoći...mislim da je to čista utopja al tko zna...
    http://www.pravokutnik.net/forum/signaturepics/sigpic623_1.gif

Cassini PJ's Avatar

Quote Originally Posted by legionar View Post
    Fosil Tuđman je utemeljitelj informacijskih znanosti u RH i gost-predavač na svjetski priznatim sveučilištima diljem Amerike i Europe. I u programu kampanje uopće ne govori o ideološkim pitanjima iz ww2, već se isključivo bazira na zaštiti vrijednosti stvaranih u D. Ratu. Ili kraće rečeno: pričaš gluposti.
    Svjestan sam tko je Tuđman nit to osporavam, al čist sumnjam da mu retorika nebi bila kao očeva, puna crveno-zeleno-žutih đavola i slično. Možda sam u krivu, ali čisto sumnjam

Quote Originally Posted by remorker988 View Post
    Kad su izbori uopće? Koji mjesec?
    Prosinac ili siječanj, ovisi.

Forumaš prvog reda Darkbuster's Avatar

Ja po obicaju krizam listic (sori leptiricu ) i prizeljkujem pobjedu Josipovica.

Mega kuuul forumaš

Nije još određeno, šuška se da bi mogli bit početkom prvog mjeseca, negdje oko Tri Kralja. I još jedna okolnost koju se ne smije previdjet: jel se spominjalo da će presude generalima bit negdje krajem godine? Ako je tako, a budući da su presude već poznate, doći će do snažne radikalizacije biračkog tijela.

Mozes racunati na to da ce presude biti nakon izbora. Ne zato jer se Haag boji radikalizacije nego u Europi ipak postoji odredena politicka kultura nemjesanja. Barem nacelna.
    I sumnjam da ce biti ikakvih posebnih reakcija,od one famozne rive nije bilo nikakvih vecih previranja po tom pitanju a u meduvremenu je uhapsen i Gotovina. U Zagrebu se na prosvjedu skupilo ukupno 100 ljudi.

Mega kuuul forumaš veteran's Avatar

Quote Originally Posted by Darkbuster View Post
    u Europi ipak postoji odredena politicka kultura nemjesanja. Barem nacelna.
    jos da postoji nezavisno sudstvo kojem nije vazno kad da donese presudu...ah kad ovo pravnik napise...
    http://www.pravokutnik.net/forum/signaturepics/sigpic623_1.gif

Veteran foruma

glasat ću za nekog sa desnice. sumnjam da će se Hebrang kandidrati, i sam je svjestan da je previše krut, nema takta i doživio bi katastrofu, ali ako se ipak kandidira glasat ću za njega . podržavam i Tuđmana naravno. Josipović je jedan od rijetkih SDP-ovaca koje poštujem ali ne hvala

Quote Originally Posted by veteran View Post
    jos da postoji nezavisno sudstvo kojem nije vazno kad da donese presudu...ah kad ovo pravnik napise...
    Samo malo, sto je vaznije, hoce li presuda biti donesena 11.12. odnosno 13.12 (lupam datume bezveze) ili moguci utjecaj presude suda na posebno vazne unutarnje poslove neke drzave.

Mega kuuul forumaš

Nije stvar u tome kad će bit donešena, nego u poštivanju rokova.

Ja samo iznosim svoje misljenje,ne govorim u ime casnog suda

A i tko kaze da ce to biti izvan roka Uostalom, koji je rok?

Mega kuuul forumaš

Ne znam točno, ali presuda ove godine mora bit donesen ako će se poštivat rokovi, to znam. Ali svatko tko je pričitao knjigu od Hartmann zna da je taj sud više politička, nego pravna institucija, tako da nema sumnje da će politika utjecat na vrijeme donošenja presude.

Ma presude generalima neće ni najmanje utjecati na izbore,nikakva radikalizacija.
    Ekstremnih desničara nema puno u Hrvatskoj,većina su na ovom forumu
    A ove "obične" desničare će ova bežanija Drive odvratiti od glasanja za HDZ-ovog kandidata.
    Mislim da je Josipović naš novi predsjednik.

Inače legionar nisam baš njegov fan,mlitav mi je,volim glasne ljevičare poput Mesića ili pokojnog Bebića.

ERASMUS friendly Moderator Alita's Avatar

Quote Originally Posted by Josip Broz Tito View Post
    Ekstremnih desničara nema puno u Hrvatskoj,većina su na ovom forumu
    Fascinantno kako desnicari misle da je forum ljevicarski, a ljevicari obrnuto.
    :lol:
    Ambitious but rubbish.
    Everything you say has water under it.
    *u muzeju intelektualnih radova iz djubrišta istorije*

Pa ajmo brojati-koliko znam nema ni jedan značajniji član foruma koji je izrazito lijevo,Dark je onako lijevi centar jedini naglašeno lijevo sam ja,a ja ovdje pišem samo u trenucima iznimne dosade i da napravim malu pauzu između učenja.

A izrazito desno su:Trpinja,legionar,Tkach,Cro.
    Većina ostalih su blago desno .

Cassini PJ's Avatar

JBT, tebi pojam lijevo uključuje jugoslavenstvo, s čim bi se teško npr. ja mogao pomiriti, iako sam ljevije od većine tu.

Imaš pravo!
    Kad postanem predsjednik Jugoslavije,postavit ću te za šefa Vlade SR Hrvatske
    Ne,ozbiljno,tebe sam zaboravio,tvoji stavovi su mi odlični

Kuul forumaš konzerva's Avatar

Quote Originally Posted by veteran View Post
    što bih dao da se kandidira čovjek od 30 godina koji nema veze s tim i koji je uspješan poduzetnik koji ulazi u politiku ne zato da zaradi nego jer želi pomoći...mislim da je to čista utopja al tko zna...
    kak će poduzetnik pomoć sa pozicije predsjednika republike?
    ovlasti koje ima predsjednik su zbilja minorne a posebno ako govorimo o gospodarstvu.
    budući da su ovlasti predjednika takve kakve jesu meni je bitno da se za predsjednika izabere neki pristojan čiča, da nije ekstremist i da po mogućnosti nije neki stari jugoslavenski kadar. naravno, bilo bi mi drago da mi je svjetonazorski blizak tako da ću u prvom krugu vjerojatno glasat za nekog poluanonimusa čisto iz fore a onda ćemo vidjet šta se nudi u drugom krugu. jedini kandidat koji mi se izrazito gadi je lopina vidošević.
    većina Hrvatske je blago desno
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Mega kuuul forumaš

Ako to «desno» shvaćamo kao etiketu, onda jesam desničar. No inače (iako na upit lijevo-desno, kažem desno, jer mi se neda podrobno objašnjavat) se ne smatram desničarem. U ekonomskom smislu pogotovo ne. Prije svega se smatram hrv. nacionalistom koji s političkom desnicom ima sličnosti u svega par pitanja (primjerice s europskom novom desnicom mi je zajednička kritika komunizma i liberalnog kapitalizma, a s američkom pogledi na pitanje abortusa, homo. brakovima itd. ). Pri tome podrazumijevam nacionalizam kojega su u njegovoj modernoj verziji uobličili Starčević, Kvaternik i kasnije Šufflay (a kasnije ga nakon osamostaljenja (deklarativno ponajviše) u kombinaciji sa Radićevim naukom preuzele sve stranke u RH koje imaju nacionalni predznak). Riječ je o nacionalizmu koji ima isključivo obrambeni karakter i koji podrazumijeva integralnu slobodu – slobodu pojedinca kao jedinke, i kao pripadnika slobodnog naroda, što je zapravo protimba ekstremnom individualizmu i s druge strane fašizmu koji državu uzdiže na razinu božanstva. Dakle, riječ je o nacionalizmu koji teži slobodnoj državi jednakopravnih građana (neovisno o njihovoj vjeri ili rasi – upravo je Starčević prvi isključio potrebu za sinonimijom katoličanstvo-hrvatstvo) izvan bilo kakvih nadnacinalnih, anacionalnih i protunacionalnih entiteta. To naravno ne podrazumijeva izolacionizam, ali je preduvjet bilo kakvih integracija da one podrazumijevaju jednakost i ravnopravnost svih njezinih članica (što EU definitivno nije) i da od tih integracija postoji jasno određena korist, a ne da se ulazak u njih pokušava ishoditi jeftinim verbalnim akrobacijama i uhu ugodnim frazama. Glavna politička misao koju zastupam je da je nacionalna država pretpostavka za politički, kulturni, gospodarski i duhovni razvitak naroda. Pritom je suradnja s drugim narodima itekako poželjna, ali samo u relaciji partner-partner, a ne gospodar-rob. A kako je hrvatska kroz prošlost uvijek bila tuđi sluga (Beča, Budimpešte i Beograda), itekako samo oprezan po pitanju EU integracija. A sama činjenica da se protivnike bezuvjetnog srljanja u EU naziva euroskepticima (čime se pokvareno želi sugerirati da smo zapravo protiv Europe, kao da je Europa nije moguća bez EU), krkanima, ognjištarima itd., pokazuje da velikim europejcima nije do argumentirane rasprave, nego do dijeljenja etiketa i diskvalifikacija. Naravno, isti oni koji lijepe etikete i opstruiraju javnu raspravu se s druge strane nazivaju velikim demokratima. A budući da demokracija podrazumijeva (barem načelno) slobodu govora, veći su demokrati krkani i ognjištari koji su za javnu raspravu, nego samozvani demokrati koji tu raspravu izbjegavaju. Razumnom čovjeku već sama činjenica da se javna, argumentirana rasprava o prednostima i nedostacima ulaska u medijima izbjegava ili da se svodi na isprazne floskule i krilatice, jasno pokazuje da nešto u svemu tome smrdi. Jer kome je do istine, dopustit će argumentiranu raspravu. Simptomatično je da se u Saboru baš nitko ne protivi bezuvjetnom ulasku hrvatske u EU, dok s druge strane ankete vrlo jasno svjedoče da je ogroman postotak stanovništva protiv ulaska. Kad se i rade kakve emisije gdje se tobože raspravlja o ulasku, svi pozvani su za ulazak, a nitko nije protiv, pa se postavlja pitanje tko zastupa interese onog ogromnog postotka stan. koji ne želi u EU (u EU koja nije zajednica ravnopravnih članica, već tržišno-ideološki klub bogatih odabranika i njihovih slugu). A još je simptomatičnije da su glavni kolovođe, uz koju iznimku, hrvatskog žurnog i bezuvjetnog ulaska u EU od 2000. pa nadalje isti oni koji su se do 91. zaklinjali u druga Tita i grozili se «trulog Zapada». Njima je očito svejedno Jugoslavije ili EU, glavno da nije hrvatska; ako su jučer vjerno izvršavali naloge Beograda, lako će danas direktive Brisela. A sve to zajedno jasno svjedoči da je EU novo sekularno božanstvo građeno na posve krivim temeljima – ekonomizam, kapital, profit – koje će se, kao i sva takva kroz povijest, raspast. Kad – tad. Mogu i marksisti i liberali tlapit koliko hoće o odumiranju države i brisanju granica među narodima, kad će im taj projekt i ovako propast. Izuzev zanemarivog postotka globalista i kozmopolita svatko kad je stani-pani situacija jako dobro zna gdje mu je mjesto i bježi u svoje jato. A konačno i Domovinski rat je to pokazao. Branitelji se nisu borili ni za kakva apstraktna i neodređena ljudska prava (koja se prečesto koriste kao maska za nove suptilnije oblike totalitarizma), nego za nacionalna prava i nacionalnu državu jer upravo nacionalna država prepostavka ostvarivanja svih drugih ljudskih prava. I Staljin kad su njemačke trupe bile blizu Staljingrada nije motivirao i mobilizirao Ruse nikakvim internacionalnim komunističkim parolama, nego pozivao na obranu «majčice Rusije». Uglavnom, da ne pišem dalje i ne duljim to bi bile osnovne zamisli koje zastupam pa da se u raspravama to ima na umu..

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

Pa ajmo brojati-koliko znam nema ni jedan značajniji član foruma koji je izrazito lijevo,Dark je onako lijevi centar jedini naglašeno lijevo sam ja,a ja ovdje pišem samo u trenucima iznimne dosade i da napravim malu pauzu između učenja.

Care! Od tvojih "izrazitih desničara" jedan ne piše ovdje već godinu dana a drugi dođe možda jednom u dva mjeseca.

Forumaš u usponu Frenki's Avatar

Kaj je ovo? Rasprava o desničarima i ljevičarima ili o predsjedničkim kandidatima? A gdje su ustaše?

Kada dođe do izbora, moj glas definitivno ide Josipoviću. Iako smatram da ima malo preblag pristup (s obzirom da je ipak član jedne političke stranke), sviđa mi se to što je prvenstveno spreman na argumentiranu raspravu i nije opterećen nekim temama iz prošlosti, koje nam danas pogotovo trebaju biti zadnje na lijestvici prioriteta. Drago mi je da SDP nejde sa Jurčićem. Nemam ništa protiv njega osim toga da ipak ne bih hercegovca za predsjednika. Već mi je dovoljan bandit u Zagrebu.

Osim Sanadera, koji bi se eventualno mogao pojaviti, ne vjerujem da HDZ moze plasirati nekog relevantnog kandidata, Hebrang je vec i sam svojom suzdrzanoscu oko kandidature pokazao, da je, kad je sam sa sobom, na WC školjci, itekako svjestan da ne bi mogao ostvariti dovoljnu podršku da pobijedi na izborima, a sve ostalo za njega bi bio veliki poraz.

Ne slažem se s legionarom oko Miroslava Tuđmana, pogotovo oko toga da mu prezime donosi znatan broj glasova. On je također u svemu ovdje minorni igrač, a dijaspora može odlučivati jedino ako bude gusto na domaćem terenu, a što je moguće samo u teoriji.

Čačić mi je već samom svojom pojavom smiješan. Možda je uspješan biznismen, ali kao političar je totalni luzer i ta njegova frustriranost zbog nemogućnosti dolaska na vlast je vidljivo jadna. Ukoliko bi se kandidirao, izgubio bi i te izbore.

Dakle, da rezimiram:
    - glasam za Josipovića
    - Hebrang nema šanse
    - Tuđman je relikt prošlih vremena i HDZ-a 90ih
    - jedini kandidat iz HDZ-a koji bi imao velike šanse za pobjedu je Sanader (a što će još biti s njim, ne zna se, osim da mu je dosta polovnjaka....)
    - na kraju za mene postoji (kao i na prošla dva izbora) samo jedan relavantan kandidat i hrpa Ante Ledića, Rojsova, Merčepa, Košta, Ćire Blaževića

Closed Thread
Page 1 of 87 1231151 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks