+ Reply to Thread
Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 223

Thread: Ispiti

Guest

Default Ispiti

Dragi brucoĹĄi,
    Eto, zima je pred nama, bliŞi se kraj semestra i dolaze ispitni rokovi... vrlo uzbudljivo razdoblje za vas koji ste do sada samo lutali oko faksa i uŞivali u novonastalom slobodnom vremenu... uskoro dolaze i obaveze... i gubitak dotiènog vremena...
    Osnovni razlog vaĹĄe nadolazeĂŚe depresije su - ispiti...
    Ĺveliki kuracto je to? Ispit je proces testiranja kolièine vaĹĄeg znanja...
    Kakvi mogu biti? Ispiti mogu biti pismeni i/ili usmeni
    Tko to izvodi? Ispite provode profesori i asistenti s pravom ispitivanja
    Zaťto to rade? Da vam zagorèaju Şivot i da provjere koliko ste u proteklom semestru gradiva usvojili te ima li vas smisla uopÌe dalje ťkolovati. Osnovni smisao ispita je dovesti vas do diplome s kakvim-takvim znanjem.
    Koliko ih je? PreviĹĄe... u prosjeku - 7 po godini...
    Ispitni rokovi? To su razdoblja u kojima moŞete poloŞiti odreðene ispite. Postoje redovni i izvanredni ispitni rokovi. Redovni rokovi su zimski (obièno u veljaèi i poèetkom oŞujke), ljetni (obièno u lipnju i srpnju) i jesenski (rujan) izvanredni rokovi su oni koje zovemo ''dekanskima'' i ''predrokovima''.. Dekanski rok je onaj rok koji je mnogima zadnja prilika da neťto daju... na njega se u pravilu - ne raèuna jer postoji iskljuèivo po milosti dekanovoj... dekanski rok u listopadu moŞe vam spasiti godinu! dekanske rokove moŞemo pronaÌi u listopadu, studenom i prosincu, dok na predrok obièno izlazimo u svibnju (za dvosemestralne ispite) ili sijeènju (za jednosemestralne ispite), pravo na predrok uglavnom imaju samo seminaristi, a ispit je obièno na predroku neťto lakťe poloŞiti...
    Ĺveliki kuracto je to prolaz na ispitu? To je joĹĄ jedan Ĺžig u indeksu. Ĺveliki kuracto znaèi da nikada viĹĄe, ali pazite... baĹĄ nikada viĹĄe... neĂŚete morati gledati dotièno gradivo... joĹĄ jedna stepenica na strmoglavom putu ka diplomi...
    Ĺveliki kuracto je to pad na ispitu? To nije joĹĄ jedan Ĺžig u indeksu. Ĺveliki kuracto znaèi da ĂŚete joĹĄ par dana/mjeseci/godina morati prouèavati dotièno gradivo... ispit moĹžete pasti u principu nebrojeno puta, ali nakon 3. pada morate izaĂŚi na komisijski ispit odnosno odgovarate dotièno gradivo pred tri profesora i molite da ĂŚe svi ''glasati'' za vas... Pad NIJE neĹĄto ĹĄto Ĺželite! Probajte zaobiĂŚi u ĹĄirokom luku...

Eto, toliko za sada... ako imate joť kakvih ''opÌenitih'' pitanja, ne ustruèavajte se postaviti ih... Ovdje moŞete pitati i neke detalje vezane uz pojedine ispite npr. ''Koliko je pametno proturjeèiti profesoru na ispitu i kojem profesoru?''

Veteran foruma Moderator bob rock's Avatar

Default Re: Ispiti

Quote Originally Posted by The Kid
    dekanske rokove možemo pronaæi u listopadu, studenom i prosincu,
    ispravak:
    dekanski rokovi su iskljuèivo tijekom listopada.
    zašto?
    zato što su redovni studenti dužni do kraja 10.mjeseca regulirati svoj status u referadi (o reguliranju statusa drugom prilikom), dok su izvanredni dužni uèiniti isto do kraja 11.mjeseca.

Al Swearengen: "I will offer a personal $50 bounty for every decapitated head of as many as these godless, heathen cocksuckers as anyone can bring in...God rest the soul of that poor family and pussy's half price, next fifteen minutes!"

Guest

Quote Originally Posted by bOG
    Execellent gentlemen!
    This topic is officially gay as Luxemburg!

That's it...
    Za ovo se dobiva ban!
    Nitko ovdje neÌe poticati netrpeljivost s obzirom na seksualnu orijentaciju i/ili po nacionalnoj osnovi! A kamoli ne u ovako beskrupulozno offtopiènom postu... pederu!

bobe, to ťto je dekanski rok u listopadu posljednji rok na kojem se neťto moŞe dati (kao ťto sam i napisao), ne znaèi da onaj u studenom ne zovemo takoðer - dekanski... now, does it, my little sweetie buns?

Veteran foruma Romana's Avatar

Mozes ih ti zvat kako hoces, ali dekanski je samo listopadski rok :smt006

Guest

dok na stranici pravo.hr kliknes na "rokovi" onda dobijes hrpu datuma, od kojih svaka katedra ima jedan i u 4.mj! To je neki uskršnji rok,ili?
    da li redoviti studenti mogu izaæi na njega?

Forumaš u usponu M!!!'s Avatar

Ako se ne varam mi smo na tom roku mogli polagati samo ispite koje smo prijavili ko da nam traju jedan semestar u sluèaju da ih nismo dali u 2. mjesecu,pa pretpostavljam da budete vi isto mogli polagati samo predmete koji vam budu ostali iz prvog semestra.
    I'm a Huge Fan of Bad Religion

Mlada nada foruma Nani's Avatar

nema bas puno nadobudnih maturanata na forumu kolko primjetih, pa sam mislila da cete mozda ovdje moci pomoci mojim mukama. blizi se drzavno iz jezika, za mene konkretno bitnog spanjolskog jezika. postoje li kakvi standardi za bodovanje prva 3 mjesta na drzavnom ili se to nepredvidivo mijenja iz godine na godinu na pravu?
    'I remember us riding in my brother's car
    Her body tan and wet down at the reservoir
    At night on them banks I'd lie awake
    And pull her close just to feel each breath she'd take
    Now those memories come back to haunt me
    they haunt me like a curse
    Is a dream a lie if it don't come true
    Or is it something worse
    that sends me down to the river
    though I know the river is dry
    That sends me down to the river tonight'

jos nijedno, drzavno je za mjesec dana, ali zasad imam najvise bodova u drzavi pa se nadam i nekom dobrom plasmanu na drzavnom. recimo da budem prva. sto se onda dogadja? jel dobijem bar tih 20 bodova za prvu mjesto na drzavnom?
    Or is it something worse

hej hej najte bit tak strogi pa nisam kriva sto se jos nije odrzalo drzavno :P samo se zelim pripremiti da znam koje su mi opcije. hvala u svakom slucaju :smt006
    Or is it something worse

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

Èuj, ako je netko sposoban pobijediti na drŞavnom natjecanju, onda je sposoban upisati redovno pravo èak i pod uvjetom da piťe prijamni pod narkozom.

Početnik na forumu

na upisu ti se priznaje od jezika za dodatne bodove samo onaj jezik koji ti nije materinjski i kojeg nisi uèila u srednjoj ťkoli ako za njega doneseť potvrdu sa Filozofskog fakulteta da ga znať :smt001

Kuul forumaš Cro's Avatar

Da, prijemni je stvarno bio pljuga... Sad to shvaÌam kad sam dao socku i opÌu teoriju i dok uèim nacionalnu i kurtoviÌa.. Prijemni sucks....
    You have a job to do, and so do I. Yours is to sell socks and suspenders. Mine is to cross examine people like you and crush them.

Veteran foruma

Quote Originally Posted by Cro
    Da, prijemni je stvarno bio pljuga... Sad to shvaÌam kad sam dao socku i opÌu teoriju i dok uèim nacionalnu i kurtoviÌa.. Prijemni sucks....
    Ne bih bať rekao. Ipak je prijemni taj faktor koji bitno odreðuje status studenta. Mislim da nije svejedno hoÌeť li upisat kao redovni uz potporu ili uz vlastito pokriÌe troťkova. ProÌi ga moŞe svatko tko je barem malo uèio - prag je smijeťnih 300 od 750 bodova. Ali time ťto si preťao prag ne znaèi da Ìeť i upisati faks. konkurencija je nemilosrdna, tako da je dobar rezultat neophodan Şeliť li upisat barem kao redovni, a kao redovni uz potporu da i ne govorim. Zatim, prijemni ne moŞeť ponovno pisati kao obièan ispit. Zapravo, moŞeť, ali uz uvjet da prièekať jednu godinu.

Tako da smatram da prijemni ima vrlo veliko znaèenje iako nije zahtjevan kao ostali ispiti.
    ''Stani, sunce, iznad Gibeona, i mjeseče, iznad dola Ajalona!''

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Ako ĂŚemo realno,upisat se mogu svi koji se prijave. Sad da li kao redovni/osobne potrebe/izvanredni je skroz druga stvar. Ali kad sam se ja upisao mislim da su svi koji su preĹĄli prag i upisani ako su htjeli.

Još

MARĹ AL
    Guest

MoĹže li se na prvoj godini birati kod kojeg profesora ĂŚe se polagati ispit iz pojedinog predmeta npr. sociologije? Naravno, pitam za izvanredne studente :smt033

Mlada nada foruma

to pitanje i mene muèi-idem na sociologiju treæi put i neznam dal mogu birati profesora.morat æu kod kregara na konzultacije pitat :smt012

možda miss sarajevo zna nekaj više o tome :smt001

Lutkica
    Guest

[quote=suzanasuz]to pitanje i mene mu

MARĹ AL
    Guest

Ĺveliki kuracta se tek treĂŚi put moĹže birat profesora?

MARĹ AL
    Guest

Èuo sam da je najbolje prvo poloŞiti lakťe ispite pa me zanima koji su to lakťi ispiti/predmeti na prvoj godini a koji se smatraju teŞima?

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Quote Originally Posted by MARĹveliki kuracAL
    Èuo sam da je najbolje prvo poloŞiti lakťe ispite pa me zanima koji su to lakťi ispiti/predmeti na prvoj godini a koji se smatraju teŞima?
    e to je dobro pitanje s obzirom na parcijalnu primjenu bolonje... jezik je definitvno na prvom mjestu, a dalje je sve ovisno o tvojim afinitetima
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

OpĂŚa teorija prava i drĹžave apsolutni prvak(kod Ĺveliki kuracimonoviĂŚa ili Metelka, kod MilièiĂŚa nikako), onda sociologija ili politièka ekonomija(prvo ima prednost ĹĄto je kratka knjiga a drugo ĹĄto nije teĹĄko gradivo al ima 570 strana font 10, pa ti vidi...). Dalje nisam polagao al prema nekom mom sudu, ovak ide...

3. Hrvatska pravna povijest u europskom kontekstu
    4. Rimsko pravo/ OpĂŚa povijest prava i drĹžave

Dakle, lista:

1. OTPD(Ĺveliki kuracimonoviĂŚ/Metelko)
    2. Sociologija/Politièka
    3. Nacionalna
    4. Rim/OPPD
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

MARĹ AL
    Guest

Zaťto OTPD ne kod MilièiÌa, on mi se èinio ok?

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Zaťto OTPD ne kod MilièiÌa, on mi se èinio ok?
    nije teĹĄko, ali ne po njegovoj knjizi, po periĂŚu je puno lakĹĄe
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

petra73
    Guest

Molim vas, bilo koga hitan odgovor: prijavila sam sociologiju 3.put i iako sam neťto naèula o moguÌnosti biranja profesora nisam bila sigurna u tu informaciju, pa na prijavnicu nisam napisala niťta. Mislila sam da mogu na pismenom napisat, ukoliko je to uopÌe moguÌe. Po rasporedu sam kod Kregara, a htjela bih odgovarat kod RavliÌa. Danas sam bila kod RavliÌa na konzultacijama i on mi bať i nije dao neki odgovor, a tek maloprije sam vidjela informaciju da je 3.put moguÌe birat profesora. Pa da li je sad pametno da na ispitu napiťem prof.RavliÌ!? Unaprijed zahvalna!

Mlada nada foruma

ma zaboravi.niš od toga.ja sam isto u tvojoj situaciji i bila i kod ravliæa dvaput i kod kregara.....reèeno mi je da nikaj od toga tak da forget na moguænost biranja profesora iz predmeta sociologija :smt012 :smt011

petra73
    Guest

Quote Originally Posted by suzanasuz
    ma zaboravi.niť od toga.ja sam isto u tvojoj situaciji i bila i kod ravliÌa dvaput i kod kregara.....reèeno mi je da nikaj od toga tak da forget na moguÌnost biranja profesora iz predmeta sociologija :smt012 :smt011
    I jesi proťla? I kod koga? Ja sam upisala parcijalu i nateŞem se s tom sociologijom ko ni sa èime do sad...A moram je sad dat iako bať i nisam sigurna u svoje znanje. I kakav je Kregar? Iako svatko tko je proťao kod jednog od njih reÌi Ìe za svakog da je super! A ťto ako napiťem na pismenom RavliÌ, a doðem kod Kregara? Piťe li mi se crno ili?

Mlada nada foruma

ma ne,ja isto tak idem sad 12.6 treæi put mi je.
    a niš,pitala sam kregara i ravliæa.ravliæ mi nije niš znal reæ a kregar je rekel da niš,da to nije obièaj da se bira profesor.blah...
    kada sam drugi put izlazila,na testu sam napisala ravliæ pa su me opet stavili kod kregara,tak da i to možeš fino zaboravit.
    a to kak i kaj pita pojedini profesor,imaš u topiku sociologija pa vidi
    :smt006

+ Reply to Thread
Page 1 of 8 123 ... LastLast

Bookmarks