+ Reply to Thread
Page 2 of 31 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 31 to 60 of 922

Thread: III. Kazneno Procesno Pravo

Mlada nada foruma

presuda se može pobijati zbog odluke o kazni, uvjetnoj osudi i sudskoj opomeni kad tom odlukom nije prekoračena zakonska ovlast, ali sud nije pravilno odmjerio kaznu s obzirom na okolnosti koje utječu na to da kazna bude veća ili manja i zbog toga što je sud primjenio ili nije primjenio odredbe o ublažavanju kazne, o oslobađanju kazne, o uvjet,. osudi ili sud. opomeni iako su za to postojali zakonski uvjeti. - čl. 387 ZKP

dakle mislim da je točno da će sud preinačiti presudu u dijelu koji se odnosi na kaznenu sankciju, a dio presude koja se odnosi na činj. stanje odbaciti kao neosnovano ...
    Last edited by kitty; 29-08-2009 at 17:54.

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by angel7
    koji je odgovor na ono pitanje da napišemo najmanje 3 postulata načela pravičnog postupka ?
    zabrana diskriminacije,utvrdjivanje krivnje pocinitelja,kp se mora viditi pred tijelom samost.neovisne drz.sudbene vlasti,okrivlj.se mora omogucit obrana
    Last edited by kitty; 29-08-2009 at 22:37.

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by XXX
    Molim nekog ako zna da odgovori na ovo pitanje koje je bilo u ispitu

Tijekom glavne rasprave jednom od sudaca porotnika je pozlilo , pa je napustio sudnicu.Nakon sto se vrato , predsjednik vijeca mu je ispricao koji su dokazi izvedeni dok ga nije bilo a sam sudac porotnik je temeljito proucio zapisnik
    a) koje nacelo kaznenog postupka rjesava ovu situaciju?
    b)definirajte ga

i ovo

Okrivljenik se zalio na presudu zbog relativno bitne povrede postupka jer je tijekom istrage istrazni sudac nezakonito uskratio okrivljeniku i branitelju pravo uvida u spis. Sud drugog stupnja je utvrdio da je do takve povrede zaista i doslo
    a)kakvu ce odluku donijeti sud drugog stupnja?
    b)zasto?

Ja ovo nisam odgovorila u testu pa ako netko zna nek me prosvjetli :-D
    Ovo prvo ti je nacelo neposrednosti, definiciju znas? A ovo drugo:nema pravo zalbe, bas zbog toga jer je za vrijeme istrage..

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by Vule
    Hello ljudovi i ljudice

Ovako par pitanja..

a) Kada će sud u kaznenom postupku izreći deklaratornu presudu?
    a) Od čega se sastoji optužnica?
    c) Vrste optužnih akata?

a)deklaratorna presuda znaci da se njome samo deklarira(proglasava)postojanje povrede zakona ,ali se postojeca pravna situacija ne mijenja(pobijana odluka i dalje ostaje na snazi unatoc utvrdenoj povredi zakona).
    b)Optuznica sadrzi:čl.342 ZKP-a
    c)Optuznica, privatna tuzba (+ posebna vrsta optužnice - zahtjev za izdavanje kaznenog naloga)
    Last edited by georgee; 24-01-2011 at 11:39.

Početnik na forumu

Stručnjaci za kazneno procesno pravo, imam praktično pitanje!
    Zanima me kako odgovoriti žalbom na zastaru određenog kaznenog djela. Dal se tu postupa kao da je žalba na presudu ili neki drugi sistem?Na šta se tu žalim?Na moguće nepravilnosti tijekom postupka ili na samu činjenicu što je nastupila zastara,ili...???Di uopće piše išta o zastari,nisam to mogla pronaći.
    Dajte savjetujte, i imajte na umu da nisam upućena pretjerano u predmet s obzirom da ga još nisam ozbiljno počela učit pa ako je pitanje glupo il neš,sorry.
    Last edited by kitty; 29-08-2009 at 22:40.
    http://img109.imageshack.us/img109/2...kwhite38od.gif
    Svi nasi snovi
    sada su stvarnost
    Imamo logo
    Imamo logo

Vuk SaMOtNjaK
    Guest

to je već isprepleteno s domenom kaznenog prava... dakle, postoji apsolutna i relativna zastara kaznenog progona određenog kaznenog djela...

u KZ-u je propisano koliko je vremena potrebno za relativnu zastara, ovisno o težini kaznenog djela... naravno, njezino trajanje je najveće za kaznena djela za koja je propisana kazna dugotrajnog zatvora... sad, postoji mirovanje i prekid relativne zastare... kolko se sjećam, ona se može prekinuti određenim djelatnostima nadležnih tijela... sad ne znam jel i žalba ( kao redoviti pravni lijek ) spada u te djelatnosti jer se ne sjećam dobro...

poanta, kad nastupi apsolutna zastara, kazneni progon jednostavno nije moguć... tako da se tu žalba kao redoviti pravni lijek ne može primijeniti...
    ak sam negdje pogriješio, ispravite me jer govorim iz glave 8)

savjetujem ti da uzmeš Opći dio Kaznenog prava i proučiš zastaru...
    Last edited by kitty; 29-08-2009 at 22:52.

Vuk SaMOtNjaK
    Guest

ja :-D

da, to sam zaboravio, imaš kaznena djela koja NE zastarijevaju...

imaš Konvenciju o nezastarijevanju ratnih zločina i zločina protiv čovječanstva... to bi trebalo vrijedit i za Hrvatsku pa ratni zločin i zločin protiv čovječnosti, zatim genocid ziher ne zastarijevaju...

a uskoro će to ( dao Bog ) vrijediti i za ratno profiterstvo ( credits to prof. Josipović )...
    Last edited by kitty; 29-08-2009 at 22:41.

Mlada nada foruma

Okrivljenik se žalio na presudu zbog bitne povrede odredaba k.p., jer je tijekom istrage istražni sudac nezakonito uskratio okrivljeniku i njegovu branitelju pravo uvida u spis predmeta. Drugostupanjski sud je utvrdio da je do takve povrede došlo i da je time bilo povrijeđeno pravo na obranu.
    a) Kakvu će odluku donijeti drugostupanjski sud?
    b) Zašto?

MOŽE MI NETKO REĆI ODGOVOR KOJI JE TOČAN NA OVAJ PRIMJER ?
    HVALA
    Last edited by kitty; 13-05-2009 at 22:04.

Mlada nada foruma

Moje misljenje(neka me netko ispravi ako grijesim):

a) Trebao bi donijeti rjesenje kojim se presuda ukida i predmet vraca prvostupanjskom sudu na ponovno sudenje.

b) Zbog dokazane povrede(relativne) odredaba kaznenog postupka

Mlada nada foruma

znači zbog relativno bitne povrede odredaba kaznenog postupka ?
    pod a ) mislim da je točan odgovor a pod b) u skripti piše samo zbog bitnih povreda odredaba kp ali to mi je demosica rekla da to nije odgovor nego samo prepisano iz primjera pa zato pitam

Ja sam siguran da je to zbog bitne povrede kaznenog postupka relativne naravi(znaci, bilo koja povreda kaznenog postupka, osim onih 11 taksativno navedenih, za koju je dokazano da je utjecala na donosenje krive presude dovest ce do ukidanja presude). Drugih razloga koliko ja znam ne bi trebalo biti. Vidim da si bila na proslom roku-jel bio tezak ispit? Koliko je bilo primjera?
    Last edited by kitty; 13-05-2009 at 22:08.

Mrs.Smith
    Guest

-cut-
    Ovako, ja mislim :-D da ce preinaciti presudom prvostupanjsku presudu jer je drugostupanjski sud utvrdio da su odlucne cinjenice u prvostupanjskoj presudi pravilno utvrdjene ali da se s obzirom na utvrdjeno cinjenicno stanje ima donijeti drukcija presuda. Clanak 387.st.1. "ali sud nije pravilno odmjerio kaznu s obzirom na okolnosti koje utjecu na to da kazna bude veca ili manja" odnosno preinacuje presudu zbog pogresne primjene zakona.
    Jedno vrijeme sam mislila da ce drugostupanjski sud odbiti zalbu zbog reformacije in pejus, ali to vrijedi samo kad se zalio (i) okrivljenik (ili se varam?! :smt017 )
    Ovaj predmet :roll:
    I ja idem treci put.
    Last edited by kitty; 13-05-2009 at 22:23.

Mlada nada foruma

kao 1. žalbena osnova je znači pogrešno utvrđeno činjenično stanje - što je sud utvrdio da je pravilno utvrđeno znači glede žalbene osnove će odbaciti kao neosnovanu žalbu drž. odvj.

kao 2. drugo je pitanje na što sud pazi po službenoj dužnosti? a jedno od je znači povreda kaznenog zakona ali na štetu okrivljenika što u ovom slučaju nije jer je trebao dobiti min 5 godina a dobio je 2 god što mu je definitivno u korist - znači i po ovom će žalbu odbiti kao neosnovanu

reformatio in peius nije jer ona vrijedi samo ako je okrivljenik uložio žalbu...

:roll: :-D
    Last edited by kitty; 13-05-2009 at 22:25.

Mrs.Smith
    Guest

Zakon! OK, imam jos nekih pitanja gdje su mi odgovori nejasni pa... (mada mi se ponekad cini da mi NISTA nije jasno!)

1. Koji je učinak rješenja državnog odvjetnika o odbačaju kaznene prijave: a) u slučaju uvjetne odgode kaznenog progona
    b) u slučaju nepokretanja kaznenog progona zbog bagatelnog značaja kaznenog djela?

2. a) Koje odluke može donijeti sud ako utvrdi da je optuženik počinio kazneno djelo u stanju neubrojivosti?
    b) O čemu će to ovisiti?

3. Sud drugog stupnja je pogrešno primijenio kazneni zakon i okrivljeniku umjesto kazne zatvora izrekao novčanu kaznu. Presuda je postala pravomoćna.
    a) Koji pravni lijek može koristiti drzavni odvjetnik u takvom slučaju?
    b) Koji ce sud odlucivati o tom pravnom lijeku?
    c) kakvu ce odluku donijeti taj sud ako utvrdi da je sud drugog stupnja zaista povrijedio zakon? zasto?
    Last edited by kitty; 29-08-2009 at 18:07.

Mlada nada foruma

Koje odluke može donijeti sud ako utvrdi da je optuženik počinio k.d. u stanju neubrojivosti? [čl. 480.st.1. i 3.]*
    (1) ako sud utvrdi da je optuženik počinio k.d. u stanju neubrojivosti te da postoje uvjeti za određivanje prisilnog smještaja optuženika u psihijatrijsku ustanovu prema odredbama ZZODS donijet će:
    (1.1.) presudu kojom se utvrđuje da je optuženik počinio protupravno djelo u stanju neubrojivosti te
    (1.2.) rješenje kojim se određuje prisilni smještaj optuženika u psihijatrijsku ustanovu u trajanju od 6 mj.

(2) ako sud utvrdi da je optuženik počinio k.d. u stanju neubrojivosti te da ne postoje uvjeti za određivanje prisilnog smještaja optuženika u psihijatrijsku ustanovu prema odredbama ZZODS donijet će:
    (2.1.) presudu kojom se optuženik oslobađa od optužbe te
    (2.2.) rješenje kojim se odbija zahtjev za određivanje prisilnog smještaja.

b) O čemu će to ovisiti? [čl. 476.st.1.]
    Ovisit će o tome je li d.o. u optužnici postavio zahtjev da sud utvrdi da je optuženik počinio protupravno djelo u stanju neubrojivosti, te da mu se odredi prisilan smještaj prema odredbama ZZODS.
    Last edited by kitty; 29-08-2009 at 18:06.

Početnik na forumu

koliko sam ja skužila stvarno je bitno kako napišeš, da su ti rečenice otprilike kako u knjizi piše, pogotovo definicije....

ja sam ti učila za pismeni po pitanjima u kojima su odgovori takvi - tipa točno i samo ono što se traži u pitanju, i prošla sam iz prve, jest da je bilo na knap s bodovima ali isto tako sam napisala skoro sve, ali očito ne što se traži tako da.....tu igra jako puno faktor sreće sa pitanjima jer znaju staviti i prebolesna! samo ne znam da li je više dovoljno po tim pitanjima učiti jer sam čula da se slabo pojavljuju ove godine....uglavnom moj savjet ti je naštrebaj to kako god da znaš za pismeni, a usmeni je već druga priča
    Last edited by kitty; 13-05-2009 at 21:16.

Mlada nada foruma

najznačajniji nedostatak inkvizitornog načela ?

-nedostatak značajnije stranačke inicijative u iznošenju procesnog materijala na gl raspravi koji dovodi u pitanje sudačku nepristranost .
    Last edited by kadija; 17-07-2010 at 21:52.

Mlada nada foruma

. Tijekom glavne rasprave na kojoj su bili nazočni dopunski sudac i dopunski sudac porotnik, predsjedniku vijeća je naglo pozlilo te je hitno prevezen u bolnicu. Sutradan je ustanovljeno da će bolničko liječenje predsjednika vijeća trajati duže vremena, pa je dotadašnji dopunski sudac zamijenio predsjednika vijeća. [pr.78., zkp čl.327.st.3., čl. 348.]*
    a) Može li se glavna rasprava nastaviti u navedenoj situaciji?

- Ne može. Glavna rasprava mora iznova početi ako se drži pred drugim predsjednikom vijeća.
    - Međutim, zakon ne predviđa mogućnost da na mjesto predsjednika vijeća stupi dopunski sudac niti sudac koji je u prijašnjem tijeku glavne rasprave u istoj raspravi sudjelovao kao član vijeća.

b) Kako će sud postupiti u odnosu na dokaze koji su izvedeni u dotadašnjem tijeku rasprave?
    - Svi se dokazi moraju ponovno izvesti.
    - Iznimno, sud će pročitati ranije zapisnike o iskazima svjedoka ili vještaka samo ako su stranke suglasne da se umjesto neposrednog ispitivanja svjedoka / vještaka koji nije nazočan, bez obzira je li bio pozvan ili ne, pročita zapisnik o njegovu prijašnjem ispitivanju (uz uvjet da se ne radi o svjedoku koji je oslobođen dužnosti svjedočenja).
    - [Nastavljanje glavne rasprave pred novim predsjednikom vijeća, bez njezina započinjanja iznova i ponavljanja svih do tada izvedenih dokaza predstavlja apsolutno bitnu povredu odredaba k.p. koja bezuvjetno dovodi do ukidanja presude ako viši sud ustanovi njezino postojanje. k.str.77.]
    Last edited by kitty; 13-05-2009 at 21:33.

Mlada nada foruma crazyralf's Avatar

Quote Originally Posted by Insecure
    Ajde, moze li netko reci onako realno gledano, koliko vremenski treba da se spremi ovaj predivni ispitic, jednom neseminaristu bez ikakvih tendencija za ocjene tipa 4-5, vec onako, za neku finu prolaznu dvojku? :-D :-D
    realno gledajući oko 1-2mj. ovisno kako i koliko ti učiš, to ne mogu znati..meni osobno je trebao 1.5mj. i dobio sam 4...kombinirao sam i knjigu i pitanja nes manje, ali moj dojam je da po pitanjima možeš bez beda proći...ako ne misliš sva pitanja naučiti najbolje ti je da to lijepo sistematiraš-imaš 9. poglavlja, znaš da od svakog dolazi po 1,2,3 pitanja + primjer i moj ti je savjet da ne učiš sve po malo, nego da neko poglavlje u potpunosti naučiš jer na testu imaš jedno pitanje i to pod a,b,c i trebaš sve točno odgovoriti da bi dobila bod( npr. kak sam vidio u pitanjima imaš 3,4 pitanja koja se tiču vještaka i ta sva tri, četiri nauči i ti si naučila sve kaj može doći kod vještaka, a ne ekipa nauči 2 i dođe im pod c) od trećeg pitanja pa ne znaju) ...kak meni moji govore:pamet u glavu
    Last edited by kitty; 29-08-2009 at 18:16.
    Dvije su stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost!
    Glupan koji je postao svjestan da je glupan nije vise glupan.

Početnik na forumu Homer's Avatar

Okrivljenik se žalio na presudu zbog bitne povrede odredaba k.p., jer je tijekom istrage istražni sudac nezakonito uskratio okrivljeniku i njegovu branitelju pravo uvida u spis predmeta. Drugostupanjski sud je utvrdio da je do takve povrede došlo i da je time bilo povrijeđeno pravo na obranu.
    a) Kakvu će odluku donijeti drugostupanjski sud? [zkp čl.405.st.1.]
    - Drugostupanjski će sud rješenjem ukinuti prvostupanjsku presudu i vratiti predmet na ponovno suđenje.

b) Zašto?
    - Zbog relativno bitne povrede odredaba kaznenog postupka.

jel to ok ? to je bilo prije dva roka...
    ok je...

procitao sam slican primjer gdje je odgovor bio drugaciji pa sam ga sad pol sata trazio.. uzas

daklem.. pravo na uvid u spis stjece se zapocinjanjem istrage, a PRIJE TOGA SAMO AKO TO NIJE U SUPROTNOSTI S INTERESIMA SIGURNOSTI I OBRANE ZEMLJE
    stogod to znacilo
    Last edited by kitty; 13-05-2009 at 21:06.
    “I have opinions of my own, strong opinions, but I don't always agree with them.”

koji je odovor na ono zadnje pitanje na kome je teret dokazivanja u akuzatornom post. a na kome u suvremenom ?
    U akuzatornom postupku ne postoji duznost suda da mimo prijedloga stranaka izvodi dokaze jer pravna duznost dokazivanja cinjenica lezi iskljucivo na onoj stranci koja tvrdi njihovo postojanje; rizik nedokazanosti cinjenica kd i krivnje raspodjeljuje se u okrivljenikovu korist
    dakle.. lezi na tuzitelju

U suvremenom, mjesovitom kp teret dokazivanja je takodjer na tuzitelju, ali i na raspravnom sudu jer on mora s jednakom paznjom ispitati i utvrditi cinjenice koje terete okrivljenika i one koje mu idu u korist

valjda je to to
    “I have opinions of my own, strong opinions, but I don't always agree with them.”

Quote Originally Posted by noname
    Optuzeniku je izrecena kazna zatvora u trajanju od 5 godina. d o. je nezadovoljan i predlaze kaznu od 7 god, okrivljenik je također nezadovoljan i trazi 3 god. moze li mu se izreci kaznu zatvora u trajanju od 7 god?

ja bih ovako rekla da ne zbog reformacije in peius ali mi se cini da sam cula negdje, mislim cak na ispitu da se moze izreci i 7 god... u cemu je stvar, sto je tocno tu, zna li netko?
    reformacija nije sigurno jer nije samo okrivljenik podnio pravni lijek. Ja bih rekao da moze jer je cinj stanje u 1stupanjskoj presudi pravilno utvrdjeno ali se prema zakonu ima donijeti drukcija presuda (ako tako ocijeni drugostupanjski sud)

Quote Originally Posted by ivana-m
    a dobro ljudi moji jel istina da sve to treba odgovorit doslovno i do u najsitnije detalje jer ja ne znam ko bi to mogao tako naučit... jel ima tko da je izlazio par puta
    tamo gdje imas nekih nabrajanja moras sve nabrojit inace nije tocno. mozda kod primjera postoji odredjena sloboda izrazavanja ali u ogranicenoj mjeri. da, zeznuto je...

Mlada nada foruma crazyralf's Avatar

Quote Originally Posted by veteran
    Pitanje: Kako nase pravo uredjuje pravnu odgovornost suca za zlouporabu sudbene vlasti?

Odgovor: - U tom slucaju postoji kaznena odogovornost suca ukoliko DSV dopusti vodjenje k.p. protiv suca.

E sad...u knjizi pisu STEGOVNA DJELA od kojih je jedno:
    Zlouporaba polozaja ili prekoracenje sluzbene ovlasti
    Dakle o tome odlucuje DSV.
    Pa poslije pise da se na sva ta stegovna djela mogu primjeniti norme Kaznenog zakona...

Meni nis nije jasno...sto se na kraju dogodi s tim zlocestim :-D sucem? :?
    gle, moguće ti je da ista radnja bude i k.d. i stegovno djelo i da sudac po tome bude dvaput kažnjen, jednom u steg.postupku i u kaz.postupku, al ti je bitno tu da ti se u tom slučaju stegovna kazna ne može uračunati u kaznu koju je izrekao sud :-D :-D :-D
    Dvije su stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost!
    Glupan koji je postao svjestan da je glupan nije vise glupan.

Kuul forumaš Galijun's Avatar

KPP, contrary to popular belief, nije mrcina od ispita, ali je tezak, prilicno tezak.Po broju stranica je tu negdje sa Obiteljskim. Seminar je svakako moja preporuka kod prof. Đurđević, cisto iz razloga sto sumnjam da ce Josipovic i Krapac vise uopce imati vremena za nesto konkretno, sad kada su zauzeti drugim (da ne kazem 'sa jos 10') obavezama.

KPP je, kao procesni ispit, dosta apstraktan i poznavanje materijalnog prava je svakako nuzno (ne i preduvjet), ali se najbolje shvati ako se kontinuirano radi (barem povrsno), na seminaru. Katedra se svakako potrudila da je svaka grupa imala priliku imati za gosta barem nekog, bilo zamjenika DO, suce, sefa policije etc etc. neke grupe odlaze na glavne rasprave na Zupanijski/Opcinski sud. Svakako preporuka pored financija i GP-a.
    There is nothing to fear, but fear itself !
    I believe that whatever doesn't kill you simply makes you...stranger.
    How do you drive mad that which is already insane?

Forumaš u usponu Insecure's Avatar

A jucer je prof. Krapac drzao predavanje i bar 90% ljudi je drzalo glavu na dlanovima da ne zaspu :lol:
    Svaka cast njemu, simpatican mi je ovako, i ja sam uvjerena da on puca od znanja, ali ponekad stvarno toliko odlazi u sirinu da ga postaje nemoguce pratit.

Od 3 sata predavanja, mi smo zapisali pol stranice, jedva da ulovismo definiciju kazn. postupka i kazn. procesnog prava, raspricasmo se o Adamu i Evi, i o nekakvim slucajevima iz Njemacke, o zakonu i slicno, a trebalo je bit samo uvodno predavanje :?

Ne volim kad ne mogu predavanja pratit po knjizi
    When the lasagna content in my blood gets low, I get mean.

Mlada nada foruma DIO's Avatar
    tik prije upuštanja u raspravljanje o glavnoj stvari.

jos malo ispravaka knjige...

GL.RASPR. MORA POCETI IZNOVA AKO JE IZMJENJEN SASTAV VIJECA, to ni po cemu ne ovisi o tome jesu li stranke ispitane kao sto vam pise da ovisi u knjizi pod poglavljom nacela,str.92, vrh lista.
    taj je dio pisan po starom zakonu.

eto, c u---

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Quote Originally Posted by _witch_
    ej,ljudi! ja imam pitanjce.. :idea: ovak,tko je napisao ona oitanja iz kpp-a koja možemo vidjeti u skriptarnici? otkud vam to? kolko je to pouzdano? je li,ja sam danas baš učila onaj uvodni dio do načela i baš sam mislila da čist solidno to znam pa sam išla pogledati ona pitanja tamo.. i moram priznati.. ima normalnih.. ali ima i fakat kretenskih pitanja što mi ni u snu (iliti noćnoj mori) ne bi palo na pamet da bi uopće netko mogao staviti na ispitu.. pa.. me zanima kolke su šanse da se neka takva pitanja pojave na ispitu.. i..jel netko zna kak se boduju ovi primjeri,kaj fakat sve mora biti točno za prolaz? jel se netko sjeća koji su primjeri bili na predroku? mene taj pismeni fakat živcira.. kolko sam skužila- cijelo gradivo možes super naučiti,ali možeš pasti zbog par detalja koji su eto 'tak jako bitni'... :evil:
    teeenk ju!!
    ooo da...kretenski, idiotski, ali DA,treba naupit SVA(pitaj:sva) pitanja, i godine konvencija i što je napelo materijalne istine i sve druge pikanterije...i što su ciljevi i svrhe i kad se i gdje koje načelo razvilo i koje su iznimke i razlike i iznimke od razlika..i koliko ti se god čini pitanje glupo i misliš da to niko normalan neće stavit u pismeni...guess again...

što se tiče predroka..potpisujem sve gore rečeno..negdje na putu sam zaboravila jesam li upisala pravni faks ili tečaj brzog pisanja i bubetanja napamet činjenica poput koje je godine donesen čl.41.MPGPP.
    odnos cijele katedre stravičan,na ispit su kasnili 30minuta,do danas nismo znali kakav je zapravo koncept i koliko pitanja ima jer jedan prof.kaže jedno drugi drugo...

nadalje,seminar isto tako grozan,istina zatvor,sud=zanimljivo, al ostatak...
    i my favorite--stavlljanje obavijesti o terminu kolokvija na KRIVU oglasnu ploču...

jedan VELIKI :smt013 za cijelu katedru!!!

edit-nije bilo 15 pitanja nego kad se zbroje aovi i beovi i geovi-37 pitanja!!! :roll:
    Last edited by kitty; 13-05-2009 at 18:37.
    Život se ne mjeri sekundama, već trenucima koji su ti oduzeli dah...

Mlada nada foruma

Default Re: III. Kazneno Procesno Pravo

@mrzim...
    ha cuj..ako je tebi 2 mjeseca sustavnog rada malo (a uzmimo u obzir da ovaj predmet ima cca 550 str. kad se uzme tijek postupka iz dodatne literature i nije bas medu najopseznijim na faksu)..onda ne znam... :roll:
    a i svi zaboravljaju da je ovdje rjec o seminaristima..ergo..ljudima koji su vrlo vjerovatno isli i na predavanja, i sjedili na seminaru i nekog vraga slusali o tome 3 mjeseca..
    ne kazem da je ispit brutalno tezak i da se ne moze polozit..nije... :-D
    ali daleko od toga da se moze spremit u tri tjedna laganog rada..
    ...''Women! What can you say? Who made 'em? God must have been a fuckin' genius. The hair... They say the hair is everything, you know. Have you ever buried your nose in a mountain of curls... just wanted to go to sleep forever? Or lips... and when they touched, yours were like... that first swallow of wine... after you just crossed the desert...''

Mlad, sumnjiv i nedokazan Nirnaeth Arnoediad's Avatar

Što se prolaznosti tiče na predroku, od nas 12, deset ih je prošlo pismeni. Dvije cure koje su pale su jedne od boljih studentica na PFZG. Kad prođeš pismeni, usmeni je dječja igra. Ali, TREBA proći pismeni jer je, po mojem mišljenju, ovo definitivno najteži ispit do sada. I nije težak zbog težine predmeta, nego zbog raštrkanog gradiva, manjka literature o tijeku postupka, strukture pitanja i kroničnog manjka vremena. Prolaz nije nemoguće izvesti, ali da ovisi isključivo o znanju-ne ovisi. Ergo, uz maksimalno znanje, treba imati-sreće. Btw, sretno svima koji izlaze :smt058
    ''Melchett: Blackadder, started talking to yourself I see.
    Blackadder: Yes, it's the only way I can be sure of intelligent conversation.''

Početnik na forumu

Tko ima potpuni i apsolutan kaznenoprocesni imunitet?

Mlad, sumnjiv i nedokazan Nirnaeth Arnoediad's Avatar

Zastupnici u Saboru, suci USRH, suci, Predsjednik RH, diplomati, međunarodni službenici, osobe koje uživaju salvus conductus. :smt002
    edit: nove institucije: + pučki pravobranitelj i ostali punomoćnici sabora koji se bave zaštitom temeljnih ljudskih prava i sloboda
    Last edited by georgee; 24-01-2011 at 11:51.
    ''Melchett: Blackadder, started talking to yourself I see.
    Blackadder: Yes, it's the only way I can be sure of intelligent conversation.''

+ Reply to Thread
Page 2 of 31 FirstFirst 123412 ... LastLast