+ Reply to Thread
Results 1 to 20 of 20

Thread: Građansko pravo - ugovorne obveze

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

Default Građansko pravo - ugovorne obveze

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam tincidunt bibendum adipiscing. Etiam mi urna, luctus nec fermentum in, volutpat a ante. Sed accumsan consequat vehicula. Fusce fringilla aliquam volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In venenatis vulputate ligula. Donec ut pretium velit. Maecenas rhoncus laoreet mi, ut fermentum augue ultrices ac. Quisque lacinia convallis sollicitudin. Vestibulum imperdiet laoreet accumsan. Etiam tincidunt ultrices commodo.

Mlada nada foruma

Default Re: Građansko pravo - ugovorne obveze

jel itko upisao ovo?
    da li netko zna jesu li pocela predavanja..kada su i da li su obavezna?

Mlada nada foruma

Početnik na forumu

upisala sam ugovorne obveze, zemljisnoknjizno i osnove eur.privatnog..zna tko dal su predavanja obvezna?? izostala sam 2 puta, pa ono..

Mlada nada foruma

oce potpisi biti zadnji tjedan ili?

Početnik na forumu

bio bih zahvalan kad bi netko podijelio iskustvo s ispita, planiram izlaziti u travnju, a neznam kolko detaljno da ucim...unaprijed hvala

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Dosao je raspored predavanja:
    http://www.pravo.unizg.hr/GP?@=5ywz#news_14411

U petak u 9 je predavanje iz ovog predmeta; nadoknaduje se onaj jedan ponedjeljak sto nismo imali.
    Predavanje je na TMT3, dvorana 3. A u ponedjeljak onda dolazi gost predavac, na to bi predavanje trebali doci.

Mlada nada foruma

zna li netko kako izgleda ispit iz ovog predmeta? sto treba uciti? samo onih par prezentacija sa njihove stranice ili jos nesto?

rjesio bih u 2.mjesecu te ispite sa 5.godine pa..

Početnik na forumu

Zna li netko da li sutra ima predavanje?

Dal mi itko moze poslati na mail zadnje 3 prezentacije?

(Organiziranje putovanja,
    Potrošački kredit,
    Posredovanje pri nekretinama)

Hvala!

Mlada nada foruma 2Pac's Avatar

Navodno ce na ispitu biti samo aktualne prezentacije s weba pa ove kojih vise nema u repozitoriju nece pitat. Zasto bi ih inace maknuli? Iako je cudno da predaju lekcije koje kasnije maknu sa stanice.
    Mogu ti ja poslat, samo ne znam jel uopce potrebno.

Ja sam ih pronasla, ali na drugom linku (na istoj stranici katedre): http://www.pravo.unizg.hr/predmet/gpuo

Vjerojatno je to link od lanjskog kolegija, a prezentacije se nisu mijenjale. Mislim da ce to biti literatura ipak.

EDIT:kad dodete na stranicu katedre, ne kliknete "V. GODINA" nego malo ispod toga "Petogodišnji studij", pa tamo odaberete predmet et voila! =)

Pronasao sam ih i ja na tom drugom linku i isto tako mislim da su to proslogodisnje... Tak da, hvala 2Pac na ponudi za slanje i hvala princess na linku...

2Pac, ako se smije znat, odakle ti ovo da bi mozda ispitna literatura mogla biti skracena?
    Ako se dobro sjecam, prvo su bile gore proslogodisnje, pa su ih skinuli, pa je Niksic uploadao svaku svoju unaprijed i prvu za Baretica, a kasnije Bare nije uploadao svoje, pa ih zato ni nema...

Mlada nada foruma

ovako..bio sam prosli tjedan na tom ispitu. treba samo prezentacije.
    bio je bas slucaj sa prezentacijom o ugovoru o posredovanju u prometu nekretnina. niksic je pitao kolegu je li vidio taj ugovor, posto ni oni bas ne znaju koje su sad prezentacije gore. kolega je rekao da nije pa je niksic jednostavno pitao drugo pitanje.

rekao je da je to zato sto imaju dosta gradiva na malo predavanja, pa teme predavanja od prosle i ove godine nisu skroz iste. tako da mislim da vam nece zamjeriti ako ne naucite neku prezentaciju od prosle godine

Hvala!
    Imas jos kakve informacije/savjete za ispit?

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by Username View Post
    Hvala!
    Imas jos kakve informacije/savjete za ispit?
    nista posebno. samo opusteno. to vise izgleda kao razgovor s profesorom o nekoj temi nego ispitivanje. ne trazi da nesto znas na pamet nego nekakvo tvoje misljenje koje se ni ne mora slagati s njegovim.
    uglavnom jako ugodno. prolaz nije upitan, samo je pitanje ocjene

OK. Jos jednom, hvala!

Mlada nada foruma 2Pac's Avatar

Ugovorne obveze 2011-2012

Sasvim ok kolegij, u biti je to ponavljanje GP1 i trgovačkog, samo mnogo opuštenije naravno. Gradivo vam je jako poznato jer ga susrećete već treći puta, literatura su prezentacije (građenje, javna nabava, putovanja i sl) iako to naravno drugačije izgleda ako ste pohađali predavanja. Predavanja su bila zanimljiva, držali su ih Nikšić u prvoj polovici semestra, Baretić u drugoj. Svačeg zanimljivog sam čuo, a bio sam otprilike na svakom drugom predavanju (neobvezna su).

Ispit kod Baretića kratak i ugodan, malo razgovora o ugovoru o građenju i sve što ima tamo u prezentaciji, malo o zdravstvenim uslugama i kako to funkcionira s HZZO i ugovornim subjektima, ugovor u korist trećega i sl.

Ako bi netko slušao o građanskopravnim ugovorima, this is it. Preporuka.

Evo krecem s dojmovima o ispitima s pete godine, hope this helps.

Tko predaje: ove godine prof. Baretić i prof. Nikšić. Nikšić je predavao prvi dio gradiva, Baretić je uskočio kod potrošačkog prava i predavao do kraja. Predavanja su zanimljiva, i po meni jako korisna, pogotovo kad predaje Nikšić jer je jako lijepo komunicirao sa studentima, i objašnjavao neke stvari koje bi teško izvukli čitajući same prezentacije. Poticao nas je na zaključivanje, i bas je bilo zanimljivo.
    Predavanja su trajala od sat i pol do dva, nisu bila obavezna.

Literatura: prezentacije sa stranica katedre (v. gore linkove). Ima nabrojano puno toga u popisu literature, ali ovo je, i po rijecima profesora, ono sto vam treba. Skinite si prezentacije, proucite, naucite pretpostavke. Nije pretesko, ali nemojte ni to shvatiti kao salu - iako kolega 2Pac dobro kaze da ste se vec prije susretali s gradivom, mnogo toga je skroz novo (npr. ugovori o zdravstvenoj usluzi, uzance u gradenju, elektronicko sklapanje ugovora...). Ono sto je super je da do sad vec imate solidne temelje iz prije polozenih predmeta pa mozete uocavati razlike i slicnosti, povezivati - tu su i predavanja odlicna jer se naglasavaju bitne stvari. Jos jedan savjet - kad ucite neki ugovor (npr. ugovor o gradenju, koji je po prezentacijama samo obraden po uzancama), ponovite si iz ZOO njegov "osnovni" oblik, jer vam se i to moze pojaviti kao pitanje na ispitu (yours faithfully je primjerice dobila pitanje o bitnim zahtjevima za gradevinu).

Ispit: na prvom roku u veljaci je bio Niksic, na drugom Baretic (ali to nemojte uzeti zdravo za gotovo jer vjerojatno ovisi i o broju prijavljenih studenata). Obojica profesora su korektni, ne traze nikakve nebuloze, a ispit (koji je samo usmeni) traje cca. 5 minuta.

Zasto upisati ovaj predmet: let's face it, skoro koju god da karijeru poslije odaberete, imat cete veze s gradanskim. Ovaj kolegij je super jer vam daje informacije koje bi otherwise prikupili samo iskopavajuci raznorazne clanke i strucnu literaturu, a kroz neke "posebne" ugovore, podsjecate se i na opcenitije.
    Za ispit treba nauciti, ali stvarno nije neki problem. Jos jedna preporuka od mene!

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Bookmarks