+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 31 to 45 of 45

Thread: Javnobilježničko pravo

Početnik na forumu

Default Re: Javnobilježničko pravo

kad je predavanje za podjelu potpisa? kad su uopće bila predavanja? ne znam ništa...

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Potpise je pretprosli petak dijelila Maganicka, a prosli petak Dika.
    Ovaj petak dolazi javni biljeznik drzat predavanje, mozda ce i tad Dika dijelit potpise...

Početnik na forumu

a u koliko sati i gdje je predavanje? hvala na odgovoru :-)

Ima li tko kakvih informacija s prvog roka?
    Tko je ispitivao?
    Da li treba detaljno onu Dikinu skriptu?

Fala!

Početnik na forumu

Znam da je na roku bio samo jedan student

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by elle View Post
    Znam da je na roku bio samo jedan student
    kako znas?

ne treba detaljno ali treba znat. Mislim da se past ne moze, samo je pitanje ocjene

Hvala!

Pitam jer Dika u tim clancima na trenutke fakat ulazi u dubinu, pa me zanima dal treba kao za ostale ispite ili ipak na povrsnijoj razini?
    Tko na kraju ispituje? I kad u tjednu bude taj usmeni? (ako postoji uopce neko pravilo...)

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by Username View Post
    Hvala!

Pitam jer Dika u tim clancima na trenutke fakat ulazi u dubinu, pa me zanima dal treba kao za ostale ispite ili ipak na povrsnijoj razini?
    Tko na kraju ispituje? I kad u tjednu bude taj usmeni? (ako postoji uopce neko pravilo...)
    dosta je povrsno, osim ako pucas na neku visoku ocjenu.
    ispitivala je maganicka u utorak.

OK, thanks!

Mlada nada foruma 2Pac's Avatar

Preskakat povijesni dio i sve dijelove u kojima Dika piše one detalje tipa šta se upisuje gdje i kako se uvezuje jb. isprava. Onda preskočit sve one lamentacije o razlikama između ovog i onog uređenja i kako to treba bit de lege ferenda. Mislim, nije loše pročitat ali neće to bit na usmenom.
    ZJB ne treba, Dika sve obuhvaća u skriptama. Posebno preskočit one dijelove gdje objašnjava ovrhe na pojedinim stvarima pa ima o nekretninama upisanim i neupisanim, računima i sl. Možda eventualno pročitat za nekretnine, ali mislim da ne treba toliko u dubinu.
    Pitanja su općenita, treba razumjet gradivo ali nije problem dobit neku sliku svega toga iz skripte. Ni za 5 ne treba to doktorirat, kad pročitate lekciju izdvojite neke stvari koje vam se čine kao potencijalna pitanja, npr. ovrha na temelju vjerodostojne isprave i vjerojatno ćete to i dobit.
    Maganić korektna na usmenom, atmosfera opuštena, inače dosta dobar kolegij jer se može poprilično toga naučit iz Dikinog pisanja.

Početnik na forumu

evo samo da nadopunim kolegu, mene je pitala povijesni dio i morala sam joj objasnit cijeli ostavinski postupak !!! tako da, kako vas pitanja potrefe....Nisam baš znala odgovorit na pitanja i rušila me....
    Quote Originally Posted by 2Pac View Post
    Preskakat povijesni dio i sve dijelove u kojima Dika piše one detalje tipa šta se upisuje gdje i kako se uvezuje jb. isprava. Onda preskočit sve one lamentacije o razlikama između ovog i onog uređenja i kako to treba bit de lege ferenda. Mislim, nije loše pročitat ali neće to bit na usmenom.
    ZJB ne treba, Dika sve obuhvaća u skriptama. Posebno preskočit one dijelove gdje objašnjava ovrhe na pojedinim stvarima pa ima o nekretninama upisanim i neupisanim, računima i sl. Možda eventualno pročitat za nekretnine, ali mislim da ne treba toliko u dubinu.
    Pitanja su općenita, treba razumjet gradivo ali nije problem dobit neku sliku svega toga iz skripte. Ni za 5 ne treba to doktorirat, kad pročitate lekciju izdvojite neke stvari koje vam se čine kao potencijalna pitanja, npr. ovrha na temelju vjerodostojne isprave i vjerojatno ćete to i dobit.
    Maganić korektna na usmenom, atmosfera opuštena, inače dosta dobar kolegij jer se može poprilično toga naučit iz Dikinog pisanja.

Mlada nada foruma 2Pac's Avatar

Pa dobro ostavinski, ali za povijesni mi je čudno da te na tome rušila. Jesi znala ostavinski?

Baš, kako ti pitanja dođu.

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by elle View Post
    evo samo da nadopunim kolegu, mene je pitala povijesni dio i morala sam joj objasnit cijeli ostavinski postupak !!! tako da, kako vas pitanja potrefe....Nisam baš znala odgovorit na pitanja i rušila me....
    zar je moguce pasti?

dobro ja sam dobio 2 ali to jer nisam nista ucio nit mi se dalo uopce odgovarat

Početnik na forumu

znala sam ostavinski sve do objektivnih i subjektivnih granica pravomoćnosti....
    Quote Originally Posted by 2Pac View Post
    Pa dobro ostavinski, ali za povijesni mi je čudno da te na tome rušila. Jesi znala ostavinski?

Baš, kako ti pitanja dođu.

Početnik na forumu

Evo da podijelim iskustvo... Danas sam bila jedina na roku iz jb-a... Profesorica je super, mogu reći da mi je ispit bio kao ugodan razgovor, ali da se razumijemo, treba znati!!! Profesorica traži i znanje al i razumijevanje i povezivanje. Pitala me je funkcije jb-a, jb kao povjerenik sudova i s tim povezano ostavinski postupak (šta može jb, a šta ne može?!), pa na jb isprave, javnost isprava.... to je to, 4 u indexu Sretno!

+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks