+ Reply to Thread
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 96

Thread: Kriminalistika

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

Default Kriminalistika

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam tincidunt bibendum adipiscing. Etiam mi urna, luctus nec fermentum in, volutpat a ante. Sed accumsan consequat vehicula. Fusce fringilla aliquam volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In venenatis vulputate ligula. Donec ut pretium velit. Maecenas rhoncus laoreet mi, ut fermentum augue ultrices ac. Quisque lacinia convallis sollicitudin. Vestibulum imperdiet laoreet accumsan. Etiam tincidunt ultrices commodo.

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Default Re: Kriminalistika

Quote Originally Posted by Just a little bit View Post
    Najjaci ispit od sad. Izaberes si pitanje na hodniku, profi doslovno velis 2 rečenice i to je to. Više smo pričali o drugim stvarima nego o krim.
    svi su dobili 5. Modly je car!
    00

Još

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Quote Originally Posted by tt View Post
    Da se ukratko osvrnem na moj današnji ispit iz kriminalistike. Kako to već nekoliko rokovoa unazad biva da svatko na hodniku odabere pitanjce koje će prezentirati profesoru tako sam i ja odabrala jedno, ali sam zaboravila na svoj doživotni peh što se tiče takvih olakotnih okolnosti ( nisam zaboravila nego sam se potajno nadala da ću i ja biti dio grupe kojoj je olakšano) i nakon što su svi izlazili van s 5 i sretni jer su rekli što su i zamislili došao je red i na mene. I valjda je i taj prokleti peh ušao zamnom i mene je ispitao tri pitanja iz knjige sa takvim detaljima koje nikad ni vidla ni čula. Ali taj dragi i predragi profesor mi je dao 4 za moj trud oko zamuckivanja i crvenjenja i dopustio mi da ipak nakraju ispričam i to svoje zamišljeno pitanjce.
    ETo, dragi moji i to se događa na našem faksu, ima i takvih profesora. O kako bi sve bili jednostavnije da ih je barem polovina takvih.
    00

Još

Mlada nada foruma

Gdje na stranici faxa mogu naći malo više informacija o ovom predmetu?!
    Ni na stranici katedre kaznenog ni na stranici kaznenog procesnog nema ničega..
    Koliko sam načuo, Modlya više nema te će ga zamijeniti Derenčinović. Pa ako netko ima kakvu konkretniju informaciju i voljan ju je podijeliti.
    Ima li uopće predavanja?!

Početnik na forumu

I mene zanima što je s tim predavanjima? Gdje uopće možemo očekivati obavijest o tome?

Mlada nada foruma

Osim obavijesti da Zlata Đurđević vodi ove godine kriminalistiku, nikakve druge informacije nema...

Mlad, sumnjiv i nedokazan

stigao je raspored predavanja za kp modul i izborne... stranice kp katedre pa follow link

Mlada nada foruma

Isto tako,jesu li obavezna,koliko se smije izostati te druge zanimljivosti,hvala!

Mlad, sumnjiv i nedokazan vjecni student's Avatar

Ako je tko bio na kriminalisticu u 11 mjesecu neka podjeli nova iskustva...s obzirom da prof. Zlata ispituje...svaka inf. je dobrodosla....

Mlada nada foruma

Jel netko bio na predavanju ljudi?koja je literatura za ovaj ispit,jesu li obavezna predavanja?

Ja bila na predavanju. Na pitanje da li su predavanja obavezna, predavač je odgovorio: bitna su (što god to značilo). Ugl, čovjek koji drži predavanja na visokoj policijskoj školi (ako sam dobro zapamtila) proziva na početku predavanja. Za literaturu nemam pojma.

Mlada nada foruma

može itko napisati koja je literatura za ovaj ispit? pa nisu valjda sve 3 knjige iz vodiča potrebne???

Početnik na forumu

Može li netko please please napisati u koliko sati je sutra predavanje!!!
    hvala

U 17,00. Predavanja su kao obavezna

Zna li netko je li ova skripta iz skriptarnice pisana po knjizi: Pavišić, Modly,Veić - Kriminalistika, ili je to nešto staro (pošto je skripta iz 2008. ne znam koliko je aktualna)? Također, nisam bila na predavanju u petak pa me zanima jesam li propustila što važno?
    Zahvaljujem!
    Zašto, zašto, Evelina,
    ne staviš na stol
    bokal od tri vina...

Mlada nada foruma

Nisi propustila nis vazno,al me zanima nesto,zadnji put su rekli da ce bit novi termin predavanja pame zanima jel netko vidio tu obavijest?

Početnik na forumu

nema obavijesti
    a nadam da isto tako neće biti ni predavanja

Mlada nada foruma

Da,samo mi bi bilo poželjno da nas obavijeste dal imamo ili ne predavanje,po mogućnosti

Mlada nada foruma

tko sad ispituje kriminalistiku? i iz čega je najbolje učiti? jel tko rješavao ovo po novim pravilima?

Mlada nada foruma

Jel netko skužio kaj je s onim pitanjima kaj smo dobili na predavanju.Kaj ce na ispitu sva pitanja biti s tog popisa ili?To vrijedi samo na prvom roku ili ce se to vrtiti cijelo vrijeme.Nisam bas skuzio Modly-a cara!

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by advocatus.diavoli14 View Post
    Jel netko skužio kaj je s onim pitanjima kaj smo dobili na predavanju.Kaj ce na ispitu sva pitanja biti s tog popisa ili?To vrijedi samo na prvom roku ili ce se to vrtiti cijelo vrijeme.Nisam bas skuzio Modly-a cara!
    samo malo, zar modly ispituje još???

Početnik na forumu

Glede ispita - da, modly još ispituje, uvjetno rečeno ispituje jer je ispit pismeni.
    Ona pitanja koja smo dobili na predavanju su modlyjeva ispitna pitanja i od njih će 2 (ili 3, nisam sigurna) sigurno biti na ispitu i to na svakom roku. pitanja će biti esejskog tipa.
    Osim tih modlyjevih bit će još i 2 (ili 3, opet ne znam točno) Pavličekova pitanja koja će biti na zaokruživanje. Također, Modly je rekao da će od njegovih najvjerojatnije biti jedno pitanje iz ispitivanja svjedoka i jedno iz traseologije, pretpostavljam da se to odnosi na prvi rok, al on je car pa možda vrijedi i za ostale. Eto, nadam se da je sad jasnije.
    Chuck Norris plus iuris ad alium transferre potest quam ipse habet.

Početnik na forumu

Može mi netko, molim vas, reći glede tog ispita... Je danas možda tko bio na predavanju? Mogu li izaci na ispit pa da mi se čuva ocjena? Dal nće i drugi rokovi izgledati kao ovaj? Unaprijed se zahvaljujem

Mlada nada foruma

iz čega je najbolje učiti kriminalistiku? jel postoji kakva dobra skripta?

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by gogo_yubari View Post
    Glede ispita - da, modly još ispituje, uvjetno rečeno ispituje jer je ispit pismeni.
    Ona pitanja koja smo dobili na predavanju su modlyjeva ispitna pitanja i od njih će 2 (ili 3, nisam sigurna) sigurno biti na ispitu i to na svakom roku. pitanja će biti esejskog tipa.
    Osim tih modlyjevih bit će još i 2 (ili 3, opet ne znam točno) Pavličekova pitanja koja će biti na zaokruživanje. Također, Modly je rekao da će od njegovih najvjerojatnije biti jedno pitanje iz ispitivanja svjedoka i jedno iz traseologije, pretpostavljam da se to odnosi na prvi rok, al on je car pa možda vrijedi i za ostale. Eto, nadam se da je sad jasnije.
    Gdje se mogu nabaviti ta pitanja?
    It is possible to store the mind with a million facts and still be entirely uneducated.

Početnik na forumu

Pitanja Modly:

1.pojam verzije, podjela i način korištenja u postupku (formalnom i neformalnom)
    2.pretraga stana i drugih prostorija taktičko-tehnički aspekti
    3.ispitivanje okrivljenika s naglaskom na stvarne elemente (mjesto, vrijeme, predmet)
    4.ispitivanje svjedoka, tipologija svjedoka, specifićnosti ispitivanja s obzirom na dob i spol
    5.očevid, uloga stadija i dr.
    6.načini fiksiranja činjeničnog nalaza kod očevida i dokazni značaj fiksiranog nalaza
    7.prepoznavanje osoba (taktički aspekt, što otežava prepoznavanje, uloga proteka vremena)
    8.vještačenje, vrste, uloga naloga za vještačenje i dr.
    9.pojam traseologije, traga, klasifikacija tragova itd.
    10.mehanizmi nastanka tragova i specifićnosti nastalih tragova
    11.načini otkrivanja tragova s obzirom na agregatno stanje i njihovo operativno-dokazno korištenje
    12.pojam i vrste kriminalističkih identifikacija
    13.identifikacijska, dijagnostička, situacijska vještačenja
    14.daktiloskopija
    15.načini identifikacije osoba

Pitanja Pavlićek:

1.opći pojmovi o kriminalistici (načela, definicija...)
    2.indicijalne metode otkrivanja k.djela
    3.verzije u kriminalističkom istraživanju
    4.vrste saznanja za k.djelo
    5.planiranje u kriminalističkom istraživanju
    6.prikupljanje obavijesti od građana
    7.poligrafsko ispitivanje
    8.osiguranje mjesta događaja
    9.privremeno ograničavanje slobode kretanja
    10.provjera uspostavljenih telefonskih poziva
    11.elektronički tj. digitalni dokaz
    12.posebne dokazne radnje
    13.kaznena prijava
    14.teme iz krim. metodika (seksualni delikti, organizirani kriminal...)

Ispit je pismeni i sastoji se od 2 dijela:
    1. dio Modlyjeva 2 pitanja esejskog tipa
    2. dio Pavlićekova 3 pitanja na zaokruživanje

Mlada nada foruma

Jučer sam bio kod na faxu kod gospona Zdravka,tražio literaturu za kriminalistiku i dao mi je knjigu Pavišić-Modly iz 1999. no samo od 137. do 310. str. pa sam mislio da je to dosta no sudeći po ovim pitanjima baš i nije tako da bi trebao nabaviti cijelu knjigu.E sad jel zna netko di se može kupiti ta knjiga(fotokopija) i koje izdanje(99. ili ima novije).U onoj prek puta puta kavkaza kopiraoni nemaju.

Početnik na forumu

Dojmovi s 1.roka

Ovaj rok je vodio gospon Pavlićek, navodno će se rotirati on i gospon Modly, tak da...
    Treba znati, fakat kod njega treba znati, mislim da su 4 cure pale.
    Malo nas je izašlo i odmah je ispravio testove.
    Ocjene su bile relativno loše, nije se baš trudio davati bodove, pogotovo na esejskom dijelu.
    Ali nekolicina je išla kod njega na usmeni (iako je rekao da će usmeni biti kod Modlyja, ipak je samo on bio na ovom roku). Na usmenom su, mislim, svi podigli ocjene, tak da, ak niste zadovoljni probajte!

Evo neka pitanja koliko se sjećam:
    na zaokruživanje 5 pitanja - predmet kriminalistike, najpoznatiji kriminalisti, IMSI, poligraf, načini saznanja za kd
    esejska 2 pitanja - faze očevida, djeca i maloljetnici kao svjedoci

Ispit se piše 20 min. Pitanja na zaokruživanje nose po 2 boda, a esejska po 5 bodova.
    Kod Pavlićeka što više tog napišite na esejskim pitanjima jer tu skida bodove.
    Il uhvatite rok kad će bit Modly car!

Što se tiće literature ima nova knjiga s jaaako puno stranica, mislim da je iz 2006, al opet, ne treba sve.
    Kopiraona lijevo od faxa (kad si okrenut prema faxu) ju ima.
    Iako je za Modlyja dovoljna i knjiga iz '99, rekel je da mu je ta bolja, al treba ju još malo dopunit s poglavljima iz nove knjige.

Početnik na forumu

Jel mi moze netko rec kaj je IMSI?I nacine saznanja k.d?
    ne mogu nac u knjizi ta 2 .pit,puno hvala unaprijed

+ Reply to Thread
Page 1 of 4 123 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks