+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 30 of 33

Thread: Suvremeni politički sustavi

Super Moderator Pravokutnići's Avatar

Default Suvremeni politički sustavi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam tincidunt bibendum adipiscing. Etiam mi urna, luctus nec fermentum in, volutpat a ante. Sed accumsan consequat vehicula. Fusce fringilla aliquam volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In venenatis vulputate ligula. Donec ut pretium velit. Maecenas rhoncus laoreet mi, ut fermentum augue ultrices ac. Quisque lacinia convallis sollicitudin. Vestibulum imperdiet laoreet accumsan. Etiam tincidunt ultrices commodo.

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Default Re: Suvremeni politički sustavi

Ja ne mogu u četvrtak doći na prvo predavanje, pa bih molila da netko ko ide pita da li 4.11. imamo predavanje, budući da je je onda dan faksa, i onaj sljedeći tjedan 11.11. kad su ispitni rokovi?

Početnik na forumu

Bilo je super danas,malo smo pričali o jučerašnjem pokušaju rušenja vlade, profesor Smerdel je super,simpatičan,smiješan... rekao je da kad je dan faksa-njima je obično neradni tak da neće bit, a onaj tam put da će bit, al da predavanja nisu obavezna,ko hoće,ko neće opet dobro,za sva pitanja može se doć na konzultacije,literatura je ona na stranici katedre,al to je nešto kao "jelovnik" kako je on rekao,znači izaberiš s 2-3 članka u dogovoru s njim (valjda mu treba reć prije šta si izabrao),to naučiš,položiš,gotovo...inače se ispit mogao doć i položit na konzultacijama i sad će tako bit kolko sam skužila,al radi studomat-sustava,bude on napravio neke rokove...to je to...ti ak ćeš ić za dva tjedna, izvjesti šta je bilo jer ja tad neću moć...

11.11. nema predavanja http://www.pravo.hr/USTP?@=5vzu#news_14405

samo ne znam zašto i uvod u pol znanosti ne odustane od predavanja taj tjedan :/

Cool Re: Suvremeni politički sustavi

ispit: usmeni, skroz opušteni lagani, treba znati naslove članaka koje si odabereš (i dobro je prije pitati profesora da li on odobrava izbor članaka, i on te zapamti pa je na ispitu dodatni plus , nešto u kratko o tome ispričati i to je to... trajanje 2-3 min

Mlada nada foruma

Kolko sam svatio kad sam prvi i zadnji put bio kod smerdela na predavanju da što se tiče literature na nju gledamo kao na jelovnik. Ono kaj nas zanima njemu velimo da bi to odgovarali. Ispravi me tuka ak sam u krivu. Ja sam mislio doć kod njega na konzultacije i reći mu kaj bi od ponuđenog želio odgovarati, te idući put doći kod njega na ispit. Kolko je dovoljno za pripremu ovog ispita?
    Gdje nabaviti literaturu?(pravne revije ili ima toga u skriptarnici)
    90% of teens today would die if Facebook had a system failure and was completely destroyed.
    If you are one of the 10% that would be laughing, copy and paste this to your signature.

tako je. možeš mu i mailom poslati da li su članci u redu i to je to. Jedino što moraš paziti je da ne bi bili neki zastarijeli, jer ima i toga na jelovniku . Meni je za pripremu ispita bio dovoljan 1 dan ( u smislu da dva put pročitaš, prvi put pažljivo da vidiš što je važno, a drugi put jednostavno ponoviš samo važno dio). Ja sam 1 članak uzela na odjelu za časopise, a drugi sam našla na internetu i isprintala (dosta je njegovih članaka na internetu objavljeno).

Mlada nada foruma

Imam pitanje. Dakle, htio bih ovaj ili idući tjedan riješit suvremene političke sustave i uvod u političke znanosti. Sad sam dao uvjet za 5. godinu(5/7 ispita) i odslušao sve predmete iz 9.semestra. Problem je u tom kaj nemrem na studomatu prijaviti niti jedan ispit sa 5. jer mi se ni ne nudi opcija. Pa me zanima mogu li ja unatoč tomu ić na ispit riješit ga i naknadno prijavit ispit kad mi to studomat ponudi. Nisu mi još evidentirali taj 5. ispit sa 4.god,pa pretpostavljam da zbog toga mi nije još ponuđena opcija prijave ispita sa 5. god. Jeli bio tko u sličnoj situaciji?
    90% of teens today would die if Facebook had a system failure and was completely destroyed.
    If you are one of the 10% that would be laughing, copy and paste this to your signature.

Mlada nada foruma

Na gornje pitanje mi nemorate odgovorit, riješio sam nedoumice oko toga. Al me zato zanima nekaj iz ovog predmeta. Jeli dovoljno naučiti samo jedan članak koji ima cca 15str.?

Početnik na forumu

naravno da nije, treba izabrati najmanje 3 članka!!

Mlada nada foruma

Savjet svima koji izlaze na ovaj ispit. Nemojte ići god Smerdela. Ja i jedan kolega smo došli danas odgovarati kod njega. Čovjek je bio vidno uznemiren.(valjda mu je Šeks došao sa idejom da bi nanovo mjenjao neke odredbe Ustava, a ovom počela ići para na uši)Neznam čemu je bio potreban taj prepotentan nastup danas. U pet godina studiranja do ovog dana sa svim profesorima na ispitu imao samo koretan odnos. Čovjek mi udjelio neku jadnu dvojkicu na temelju jednog pitanja koje mi je postavio, a koje sam znao. Kaj je najtužnije ovo mi je najzanimljiviji ispit iz modula koji sam uzeo. Namjerno sam si uzeo članke koji su aktualni kako bi prokomentirali između ostalog stanje politike u Hrvatskoj danas. Očekivao sam totalno drukčiji tip ispita.

Inače gospon profesor, uzet si kao relevantne političke komentatore novinare indexa i nacionala i to navoditi kao izvor + copy paste-ati dio svog prijašnjeg članka u novi članak i to predstaviti kao izvorni znanstveni rad je u najmanju ruku smješno.
    Unatoč tome, uvjeren sam da ste vrstan ustavni pravnik, a i vaše članke smatram vrlo zanimljivim. Šteta što to nismo mogli malo dublje proanalizirati. No sikiriki

Početnik na forumu

molim vas da li mi netko može odgovoriti, kada se održava ispit iz izbornog predmeta suvremeni politički sustavi zakazan za 4.7, u koliko sati?

Mlada nada foruma

prvo predavanje... 20.10. četvrtak, 12h, TMT3 dvorana 2

Mlada nada foruma Stormrage's Avatar

Quote Originally Posted by ert View Post
    prvo predavanje... 20.10. četvrtak, 12h, TMT3 dvorana 2
    jesu li bvezna predavanja?
    Richard - Chief Warlock of the Brothers of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of the Bones, Emperor of the Black, Lord of the Undead, Lord of the Dance, Mistress of Magma, and mayor of a little village up the coast.http://www.youtube.com/watch?v=fcbazH6aE2g

Mlada nada foruma

Ko je danas bio na predavanju, prof. Kostadinov je nabrojala onih nekih 5 tema (poglavlja) iz knjige 'Izgradnja demokratskih i ustavnopravnih institucija RH...'
    Pa imam pitanje:
    -Dal odabremo samo jedno od tih poglavlja pa to učimo ili sve? Šta je sa onim silnim člancima (Smerdel. Kostadinov) ponuđenim na web str. katedre, jel i to obavezno? Tj, kolko čega treba uzeti za spremanje ovog ispita?
    Rock&Roll Baby!!!

Početnik na forumu anee's Avatar

Molim vas jel može netko tko je danas bio na predavanju napisati ukratko sve bitno što je rečeno. ja nisam bila u mogućnosti doći... Hvala

Mlada nada foruma TG's Avatar

Quote Originally Posted by Ante Romac View Post
    Ko je danas bio na predavanju, prof. Kostadinov je nabrojala onih nekih 5 tema (poglavlja) iz knjige 'Izgradnja demokratskih i ustavnopravnih institucija RH...'
    Pa imam pitanje:
    -Dal odabremo samo jedno od tih poglavlja pa to učimo ili sve? Šta je sa onim silnim člancima (Smerdel. Kostadinov) ponuđenim na web str. katedre, jel i to obavezno? Tj, kolko čega treba uzeti za spremanje ovog ispita?
    meni ništa nije jasno što je ona ispričala, u biti nije apsolutno ništa rekla osim nabrajanja literature i naslova onih poglavlja. Par puta je spominjala i pripremanje rada (?!)-pismeno,usmeno? Nije bilo riječi niti o obvezatnosti predavanja...
    pretpostavljam da ćemo morati uzeti po jedan članak iz svakog poglavlja. Ali s obzirom da je prošle godine bilo obvezatno po 1 članak iz 3 poglavlja+odobrenje smerdela,onda ove godine se mijenja literatura i opseg ili NE? ...mislim,nemam pojma....
    treba otići na konzultacije i pitati...

ako netko od kolega ima kakve informacije nek napiše....bilo bi lijepo

btw,raspravljali smo o referendumu i neposrednoj demokraciji.Stvarnost i ustavno definiranje. Situacija u HRVATSKOJ, nešto je ispričala o Americi i situaciji Francuske 1958.g.Zanimljivo, konačno da se vodi dijalog na nekom predavanju,a da ne sjedimo kao gljive za stolom i šutimo
    Tko je protiv politike, u stvari je za politiku koja se provodi nad njim (bertolt brecht)

Početnik na forumu

Na izlazu iz dvorane je prof bila rekla 1 curi i meni nešto tipa- nadam se da vas nisam zbunila s tolikim člancima jer ne trebaju svi za ispit;ja sam samo dala izbor-
    ...ako ikome pomaže...

A može li netko tko je bio na 2. predavanju napisati o čemu se raspravljalo?

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by kukunka View Post
    Na izlazu iz dvorane je prof bila rekla 1 curi i meni nešto tipa- nadam se da vas nisam zbunila s tolikim člancima jer ne trebaju svi za ispit;ja sam samo dala izbor-
    ...ako ikome pomaže...

A može li netko tko je bio na 2. predavanju napisati o čemu se raspravljalo?

treba izabrat 3 članka...dogovorit se s prof. prije toga da zna koja tri si izabro i to je to..... na drugom predavanju se govorilo o skidanju imuniteta u Saboru, ako sam razumio ovaj i sljedeći tjedan nema predavanja

Početnik na forumu anee's Avatar

Znači sutra nema predavanja ili???

Mlada nada foruma 2Pac's Avatar

Smerdel je osim knjige Izgradnja demokratskih i ustavnopravnih institucija pokazao i neku knjigu koja je izasla u povodu dvadesete godisnjice Ustava. Mislim da je preporucio da se ispit pripremi po tim knjigama. Nije spominjao koliko se cega treba pripremit, ali nije problem to saznat.
    Btw rekao je i da ce se drzati rokova tako da mislim da nema vise polaganja na konzultacijama.
    Nakon tjedna ispitnih rokova ce bit predavanje na kojem cemo odlucit hoce se predavanja odrzavati ili ne.

Mlada nada foruma

Pa Kostadinov je rekla da možemo polagati na konzultacijama!
    A kako prijavit polaganje tih izbornih na studomatu? Ja trenutno nemam nikakve opcije. Dal se mora čekat i 'odslušat' predmet ili?
    Tnx.
    Rock&Roll Baby!!!

Mlada nada foruma 2Pac's Avatar

Smerdel je rekao da je studomat gospodar sada i da se treba drzat rokova. Nije izricito iskljucio polaganje na konzultacijama. Nisam bio na prvom predavanju pa nisam znao da je Kostadinov to rekla, valjda se moze onda polagat, ja sam zakljucak izveo iz ovoga sto sam cuo.
    Normalno prijavljujes kao i ostale ispite, a nisu ti otvoreni jer je jos rano, otvorit ce oni to.

edit: ako netko nije vidio, ima obavijest o literaturi na stranici katedre.
    Last edited by 2Pac; 22-11-2011 at 13:23.

Mlada nada foruma TG's Avatar

kad su predavanja iz ovog čuda? znam da su četvrtkom,ali koje je točno vrijeme?
    Tko je protiv politike, u stvari je za politiku koja se provodi nad njim (bertolt brecht)

Mlada nada foruma

meni je zapisano 12h tmt3 dv2.... nek neko ispravi ak ima drugu informaciju

Mlada nada foruma Stormrage's Avatar

Potpisi ? jel se mogu na konzultacijama skupit? baš se s predavanjima nisam proslavio
    Richard - Chief Warlock of the Brothers of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of the Bones, Emperor of the Black, Lord of the Undead, Lord of the Dance, Mistress of Magma, and mayor of a little village up the coast.http://www.youtube.com/watch?v=fcbazH6aE2g

Početnik na forumu

Talking Re: Suvremeni politički sustavi

Evo najsvježije informacije za ovaj izborni: kao što znate sad vam je aktualna nova knjiga (zbirka članaka) Izgradnja dem.i ustavnopr.institucija u RH iz koje onda birate članke (od tri do pet članaka), a možete to sve kombinirati sa dopunskom literaturom (pa da bude ukupno pet) čiji popis je na webu katedre za ovaj izborni.
    Napomena:prof.Smerdel mi rekao da nema zastarjelog članka već pita mišljenje može li se tematika konkretnog čanka za koji pitate uklopiti u dnevno političku situaciju.
    Obavezno morate znati naziv članka o kojem ćete pričati (sami birate koji članak ćete prepričati),čisto da se vidi da ste pročitali s razumijevanjem sadržaj. Ovisno o temama pročitanih članaka, voli povezivanje njihovih sadržaja sa aktualnom situacijom (npr. stanje Ustava-kakav je odnos građana u RH prema tom dokumentu?, a ako npr.izaberete članke o federalnom načelu-koje zemlje ga primjenjuju, kako?, posebno znati kakva je situacija sa fed.načelom u EU).
    sretno svima!

Mlada nada foruma

može info

kao ispitivači za Suvremene političke sustave navedeni su Smerdel i Kostadinov....jel ima još tko da ispituje....možda Gardašević, vidim da su on i Smerdel navedeni kao autori nove knjige...

Moze netko stavit link na te clanke,ne mogu nigdje naci!
    Mogu li se skinut clanci ili bas treba ici kopirat?Hitno!!!!
    Last edited by Stig; 08-02-2012 at 17:16.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks