+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 31 to 36 of 36

Thread: Pravo osiguranja

Veteran foruma Moderator BaF's Avatar

Default Re: Pravo osiguranja

Quote Originally Posted by kadija View Post
    Vi koji ste isli prosle godine na po, sta je bilo sa esejima koje ste trebali predati? Sta, o njima je ovisio potpis ili ocjena? Ili apsolutno nista?
    nismo ih imali, predavali smo doduše neke zadaće, ali mi se čini da to nitko na samom ispitu nije kontrolirao.
    bilo je rigorozno pri davanju potpisa, tho, vjerojatno se tu računalo ali nije imalo utjecaja na ocjenu.

Quote Originally Posted by zlotvorka View Post
    ovako, pošto sam dala samo 1 ispit s 4. nisam došla n a nijedno faking predavanje, a sad sam vidjela da su obvezna i da imamo neke zadaće...koja je kazna za nas grešne(glupave) duše?
    nemreš na ispit, ideš na predavanja sljedeće godine.

Forumaš prvog reda Moderator kadija's Avatar

Ok, hvala ti
    You're going sane in a crazy world.
    ~Raširi ruke,ruke su ti kuke~

Početnik na forumu

dali zna netko jel imamo predavanja u cetvrtak? hvala

Početnik na forumu

ne ne mislio sam u srijedu,il su predavanja tek sljedeci tjedan??

Forumaš prvog reda Moderator kadija's Avatar

http://www.pravo.unizg.hr/POP/kolegi...nja/predavanja
    Po ovome, tek iduću srijedu imamo, znači 11.1.
    You're going sane in a crazy world.
    ~Raširi ruke,ruke su ti kuke~

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Evo malo dojmova i o ovom ispitu:

Predavanja: ove godine držao ih je prof. Marin, asistenti Iva Savić (osiguranja osoba) i Mišo Mudrić (pomorska osiguranja, reosiguranje). Bila su i dva gosta predavača. Imajte na umu - predavanja su obavezna. I to se stvarno gleda, i utječe na dobivanje potpisa i mogućnost izlaska na ispit. Ove se godine tolerirao jedan izostanak.
    E da, i ak ste ih mislili zeznut pa se na onu listu potpisati retroaktivno - think again! Svaki izostanak vam se posebno biljezi.
    Ali nemojte ovo shvatiti kao neku strasnu stegu - predavanja traju oko sat i pol i zbilja zbilja su korisna i zanimljiva, predavaci su super, puno naucite samo dok ih slusate, sve vazno vam se naglasi.
    Bila su ove godine i dva zadatka koja radite doma; kratak referat (do 2 A4 stranice) o reosiguranju, podosiguranju i nadosiguranju, te u istoj kolicini teksta odgovori na pitanja o obveznom osiguranju. To se ocjenjuje i utjece na ocjenu iz predmeta.

Literatura: na stranici katedre pise sto trebate uciti, a ja preporucam da naucite prezentacije, i onih 140 stranice knjige. Prezentacije se podrazumijevaju, a knjiga je lagana, jednostavno pisana, kad izbacite povijesne dijelove, lamentacije i poredbenopravne prikaze imate skoro pola toga eliminirano, a jako je informativna i olaksat ce vam razumijevanje materije. Dio o pomorskom osiguranju trebali ste by now proci i iz pomorskog.

Ispit: iako je ove godine prof. Marin bio voditelj predavanja, sam je rekao da su svi s katedre ispitivaci. Ali have no fear, cijela katedra je iznimno korektna. However, naucite to dobro. S gradivom se prvi put susrecete i treba to proci nekoliko puta da sve skuzite, ali ako ste isli na predavanja i svida vam se gradivo, ne bi trebali imati prevelikih problema s tim.

Zasto upisati ovaj predmet: da vidite kako izgleda savrseno organiziran kolegij, odnosno kako bi studiranje trebalo izgledati. Bilo nas je vise od 50 ove godine, a profesor, asistenti i gosti predavaci su uspjeli zainteresirati ljude za gradivo. Ono sto mi se svida je komunikacija sa studentima, dakle gradivo se predaje tako da se vas ukljucuje u to, postavljaju se pitanja, sudjelujete. Prezentacije su zanimljive, dodani su video zapisi, slike, statisticki podaci, dakle sve one sitnice koje vam daju siru sliku, a i olaksavaju pamcenje.

Dakle, svakako upisite ovaj kolegij ako vas zanima osiguranje, i ako ste spremni malo raditi. Nemojte ako ga ne mislite polagati u skoroj buducnosti i nemate vremena, jer predavanja su obavezna, a i zadaci ce vam oduzeti vremena.

U svakom slucaju, od mene najtoplija preporuka, stvarno super katedra i odlican kolegij.

+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks