+ Reply to Thread
Page 2 of 20 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 31 to 60 of 575

Thread: Demonstratori na faxu

Zara
    Guest

Quote Originally Posted by Woodstock
    Ah da, demonstratori.... Ta "titula" i "kategorija" nekim studentima sa jadnim prosjekom i znanjem poput ťvicarskog sira je lako dostiŞna na odreðenim katedrama zbog bliskih èlanova obitelji znanih javnom Şivotu, recimo to tako..
    Dok je s druge strane, nekima koji imaju daleko bolji prosjek, vrijeme davanja ispita u gotovo rekordnom roku i daleko bolji odnos prema studentima taj "poloŞaj" nedostiŞan. Nema veze ťto se ti drugi studenti moŞda interesiraju za dotièni predmet ili ťto Şele iz altruistièkih pobuda pomoÌi mlaðim kolegama na tom ispitu jer znaju na ťto trebaju skrenuti paŞnju. Ne, ne, takvima je pristup zabranjen!
    Da, nije zgodno kad o tome govori netko tko nije demonstrator jer ga se lako proglasi zavidnim i zajedljivim. Ja sam demonstratorica, i to plaÌena, i iako sam do toga doťla potpuno zasluŞeno, samo i iskljuèivo svojim ocjenama i zalaganjem, moram priznati da si djelomièno u pravu. Ako se bira izmeðu studenata koji imaju isti prosjek ili se uzima dodatni broj studenata koji volontiraju, tj. nisu plaÌeni, èeťÌe Ìe uzeti "podobnije". Ali svi oni koji imaju rezultat, volju i Şelju, imaju ťansu. I nisam samo ja dokaz.

@fat --> teťko da Ìeť nabavit snimljeni razgovor kao dokaz ili da Ìe se netko bať razbacivat sa imenima, pogotovo ako se zna tko je (kako kaŞe lenny), ali baci pogled na strukturu demosa kao studenata.. ne mogu se oteti dojmu da su u nekim sluèajevima mogli naÌi neťto "kvalitetnije".

Der Kaiser
    Guest

Pa jel u ovoj državi/faxu mozes nesto biti a da te odmah ne optuze da si dao / dala p.... ili lovu nekome da si sad na toj poziciji. Mislim da jednostavno ovi koji u zivotu nisu sposobni nesto napraviti jednostavno opravdavaju svoju glupost i zavist nekim nepotizmom ili necim slicnim...

Ja nisam demos (niti bi to htio biti) te sam na faxu malo duze od nekih koji tu drugima govore da su tupani i naivci a opet nisam cuo da je nekom za demosa iskrcana grda lova ili obecano prvorodjeno dijete! Vjerujem da ima i takvih slucajeva ali nisu svi demosi sad tamo radi nekog fucking ugleda ili da mogu izigravatfrajere. Koliko ja znam moras neke stvari imati u indexu (vrlo visok prosjek i ocjenu) da bi to bio pa sad neke gluposti da je neko demos radi love... c'mon!

Uostalom, pokucaj profi na vrata ili razvali ispit pa mozda i tebi ponude "poziciju" bez da iskesiras 250.000 Eurica!! U kojoj ja drzavi zivim... :smt017

Prvoborac foruma

Quote Originally Posted by Lucius Veratius
    Još samo da dodam da je za mjesto demosa minimum prosjek 3.5, tako da je ovdje sve po pravilima.
    ma ko zna kaj oni gledaju... na prvoj sam uvjet imala 3,9 prosjek i 4 iz hm ispita pa me nisu šteli.... :smt019
    ... f u... i'm goin' home

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Moram priznati da su mi super fore kao "znam ja da je osoba X losa/zla/prevarant ali nebum sad rekel sta je napravila" ili ovdje vidjena verzija "necu reci ko je to".

Ono sto me posebno razveseli je sto se onda pozivaju ljudi na neku "pristojnost" i svoju predivnu dusu i fer i dobar odnos prema tim ljudima. Kao nebi bilo OK da vam kazem sad tu javno pred svima.

Prekrasno je kako netko tko kaze npr. "neki demosi dobiju poziciju prek veze, znam ja al necu sada reci tocno tko" zaboravlja nekoliko cinjenica:

- prvenstveno to je veoma lose prema svima demosima, koji time kolektivno dolaze na los glas
    - a uz to, takva tvrdnja je poprilicno bezobrazna jer nedaje sansu istima da ju opovrgnu; naime iako se optuzuje nema nikakve osnove toj optuzbi koja bi se mogla opovrgnuti
    - ako pretpostavimo da je to istina sto neko "zna" onda takva praksa skrivanja je jos gora po sve ostale, zato sto umjesto da se krivnja individualizira ona ostaje na generalnoj razini... slicno ko da kazete "Neki Srbin je ratni zlocinac" umjesto "Karadzic je ratni zlocinac" -> fala bogu, trebalo nam je dosta godina da predjemo takve generalizacije sto se ovog primjera tice, ali mislim da je jasno koliko prva vrsta izjava steti cjeloj grupi dok druga upravo suprotno ne implicira krivnju nikoga osim specificne persone za koju znate da je kriva
    - na kraju, ako netko stvarno je napravio nesto, onda se ne ocekuje niti trazi od vas da tu "ne prozivate" ako je nebo plavo, onda je plavo i recite da je plave. a ako nije, ili ste to negdje samo naculi onda nemojte bezveze optuzivati ikoga

PS
    sto se anonimnosti tice, na stranu da nije problem biti anoniman ako to zelis,
    postoji jedno pravilo pristojnog ponasanja na netu koje kaze "ne reci nista sto ne bi rekao osobi u lice"
    dosta je dobro - ili nemoj reci ili nek ti nije bed ak neko procita

Početnik na forumu

Ljudi moji, bas gledam u sto se ova rasprava pretvorila otkada sam zadnji put bila ovdje. Ima svega; citiranja latinskih sentenci, spominju se IP adrese i MUP, nepotizam, slavni roditelji, nekakve nebulozne svote eura/ kuna... Mislim da bi dobili jako zanimljivo stivo kada bi ukoricili ovu raspravu, zar ne?

Ozbiljno, ne razumijem kako je ova tema uspjela "dozivjeti" cak 5 stranica. Faks i same demonstrature odraz su onoga sto se i inace dogaða u zivotu- netko uspijeva svojim radom, nekoga mozda i suptilno "pogurnu" :smt003 . Ipak, kako god bilo, sumnjam da se za "demosku" (ne demonsku) placu od 400 kn mjesecno isplati iskesirati toliko eura koliko se spominjalo na prethodnim stranicama. Ako ne nista drugo, doista nije ekonomicno! :smt001

Kratak osvrt- doista ne znam sto se dogodilo kolegi/ kolegici engel da su je demosi s KPP-a toliko izvcirali, pa predlazem da se:
    a) izjasni na forumu o razlozima iznosenja tako neugodnih vrijednosnih stavovima o demosicama
    b) posalje o tome pismenu predstavku na katedru (gði Ruzici) adresiranu na demosice (ne mora poimence, rekosmo vec da su "nomina odiosa" :smt002 )
    c) obrati se osobno bilo kojoj od njih (ne grizu, bar ne bez razloga)
    d) ne poduzme nista, eventualno se jos ponegdje izjasni vise- manje utemeljeno o ovoj temi
    e) nista od navedenog .

Eto, kolege, uce nas da argumentiramo, pa argumentirajmo! (To vrijedi za sve, a ne samo za spomenutog forumasa/ forumasicu.)
    "If my life is for rent, and I don't learn to buy, well I deserve nothing more than I get cos' nothing I have is truly mine." (Dido, "Life for rent")

The beaver
    Guest

neko je tu puko... :smt009
    da bať, svi demosi su ultra bogata elitistièka gamad i 400 kn im je za marendu... u kojem vi svijetu Şivite?
    uz to treĂŚina demosa su volonteri.... u prijevodu nema para...

i mislim da vam fali poll da zbilja vidimo koji su najpopularniji :smt003

Mlada nada foruma Skylark Ishmaelle's Avatar

[quote=Vuk SaMOtNjaK]ne bi rekao da su 1 tre

Zara
    Guest

Quote Originally Posted by Vuk SaMOtNjaK
    ne bi rekao da su 1 treĂŚina demosa volonteri
    Jesu.

a sad baĹĄ da to netko rade za dĹžabe... a-a

Ne radi to nitko za dŞabe. Ali ne, to ne znaèi da je samo za novac. MoŞda ti to tako vidiť, ali pitaj malo one koji volontiraju zaťto to rade.. Mogao bi se iznenadit da ima i drugih razloga osim novca.

Mlada nada foruma

ne bi rekao da su 1 treĂŚina demosa volonteri
    dosta demosa su volonteri....uostalom, sigurno nitko nije postao demos (ili to Şeli postati) samo zbog onih 400 kn....biti demonstrator na katedri je ipak odreðeno priznanje za tvoje zalaganje i uspjeh koji si postigao na ispitu iz tog predmeta....ili barem to ja tako shvaÌam.....

znam npr dosta ljudi koji su na 2 katedre demosi pa na jednoj moraju volontirati
    zapitaj se zaťto ti ljudi volontiraju na drugoj katedri....ako je u cijeloj prièi bitan samo novac, zaťto netko "gubi" vrijeme na demonstraturu od koje "nema koristi".....mislim da ovdje nalazim potvrdu za ono ťto sam gore navela....

a sad baĹĄ da to netko rade za dĹžabe... a-a :smt003
    pa zar ti ne bi pristao biti demos volonter (jer ipak neĂŚe svi demosi iz ekonomske biti plaĂŚeni)....

Vuk SaMOtNjaK
    Guest

Quote Originally Posted by zeus
    ne znam koliko posla vise..na predavanja moraju ic seminaristi, a tu ionako demosi nemaju sto radit
    sto se ispita tice- nije valjda da nas pazi vise demosa nego vas?!
    :smt003
    rad demosa ti varira od katedre do katedre
    imaš one di ih fakat samo vidiš na ispitu, a kod nekih su stalno prisutni
    demosi æe opæenito druge godine bit zaposleniji zbog Bolonjaca, više kolokvija itd.

Quote Originally Posted by Zara
    Mogao bi se iznenadit da ima i drugih razloga osim novca.
    fala Bogu da ima
    npr. da se jednog dana možeš hvalit unucima kak si ti jednom bio demos
    :smt005

Quote Originally Posted by Alexis
    pa zar ti ne bi pristao biti demos volonter (jer ipak neæe svi demosi iz ekonomske biti plaæeni)....
    tricky question :smt003

Kuul forumaš

Quote Originally Posted by Ljepotica
    Da li se za demonstraturu treba prijaviti ili te mora pozvati doticni profesor da mu budes demos?
    prvo ti profesor predlozi da budes demos kod njega, a onda moras otic u kabinet doticnog, ispunit neke papire i ostavit podatke.

Vuk SaMOtNjaK
    Guest

Quote Originally Posted by Ljepotica
    Da li se za demonstraturu treba prijaviti ili te mora pozvati doticni profesor da mu budes demos?
    ne uvijek

al ak te zanima demonstratura iz nekog predmeta, odi kod tog profesora na konzultacije
    to bi ti bilo najpametnije, nego da èekaš

Početnik na forumu

Dugo me nije bilo na forumu, ali vidim da se neke stvari ne mijenjaju (npr. rasprave "fuj demosi"). Mislila sam da je ovaj topic trebao ponajvise sluziti kao putokaz demosima i svima koji to zele biti- dakle, konkretna iskustva i savjeti mlaðim ambicioznim kolegama, te konstruktivne kritike i prijedlozi sadasnjim demosima.

Ipak, sto bi bio forum bez izljeva frustracija, jel' tako? (Svi to radimo, netko usred ispitne psihoze, netko zbog sindroma kronicnog jala i zavisti.) Osim toga, vjerujem da je lakse anonimno "izliti zuc" nego si uzeti dvije minute zivota za naprezanje malih sivih stanica radi predlaganja neceg korisnog- tezak je zivot nas buducih pravnika, kud bi covjek stigao da uz svo to bubetanje jos razmislja o necem drugom...

Sto se tice kriterija:

Profesorovo pravo je da sam izabere demostratore za koje smatra da bi mogli biti od najveĂŚe koristi. Ne mislim da je prosjek najvaĹžniji kriterij
    jos mi je nejasnije da je netko jalan na to sto je netko demos, a on nije...SvaĹĄta!
    Amen.
    "If my life is for rent, and I don't learn to buy, well I deserve nothing more than I get cos' nothing I have is truly mine." (Dido, "Life for rent")

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Quote Originally Posted by Slaven
    Ako je profesorovo da ih izabere sam zanima me koliko ih je na tu katedru doĹĄlo na profesorov poziv, a koliko ih je moljakalo da ih se primi.
    a profesori su biĂŚa bez volje i ne mogu reĂŚi studentima ne.... damn, da sam to znao veĂŚ sam mogao diplomirat sa 5.0
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Veteran foruma Lucius Veratius's Avatar

Quote Originally Posted by Slaven
    Ako je profesorovo da ih izabere sam zanima me koliko ih je na tu katedru doĹĄlo na profesorov poziv, a koliko ih je moljakalo da ih se primi.
    Zakaj bi bio bed èak i kad bi netko "moljakao" da ga prime za demosa, a ima sve predispozicije za tu funkciju? Za mene je to znak ambicioznosti odreðene osobe.
    Smrt političkoj korektnosti!

*SUPERMAN*
    Guest

Quote Originally Posted by Murphy

Dakle, da se osvrnem na kvotano...po mom misljenju pri izboru demosa opci prosjek ne bi trebao igrati neku znacajnu ulogu, vec jedino ocjena iz toga ispita....
    ...najvaznije je njihovo poznavanje EP i naravno, sposobnost koordinacije demonstratorskih i studijskih obveza
    Slazem se da je najvaznija stvar ocjena iz dotricnog predmeta ali isto tako mislim da bi se u odabiru demosa i prosjek trebao gledati sto se,koliko ja znam, na vecini katedra i gleda... Razlog?! Pa sto ne bi demonstratori uz svoje znanje iz odredenog predmeta trebali biti i olicenje uspjesnih studenata?

Veteran foruma

Naravno da su ocjene IZ PREDMETA uvjet,naravno da netko tko je dobio 2 nije prikladan za demonstratora,osobu koja bi trebala pomoÌi mlaðim kolegama glede gradiva, no oèito se mnogi na ovom faksu bave drugima tako da sam prièu o moljakanju za demose veÌ èula iz usta demosa koji je primljen tj POZVAN na taj predmet. Ma koma.
    .....spavat ću kad umrem...

Forumaš u usponu Picok's Avatar

Ni demonstratori nisu kaj su nekad bili. Tata mi je prièal da je na graðevini kao demos imal neke vjeŞbe sa mlaðim kolegama di su oni njega ispitivali dok im nije bilo kaj jasno...

Ovi danas (velika veÌina, ne svi) zaboravi gradivo predmeta na kojem su demosi i nikakve koristi od njih. Svaka èast iznimkama.
    Jen Dudek bu meni Imbri Grabariću paragrafe tumačil ?!

*SUPERMAN*
    Guest

To ti ovisi od fakulteta do fakulteta... Npr. koliko ja znam na medicini (prijatelj mi je demos na jednom jaaaako teskom predmetu 8) ) demosi doslovno demonstriraju vjezbe i zapravo su neka vrsta suvodioca seminoara...

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Quote Originally Posted by creative
    Da, a ja kad god trebam neku informaciju dobim isti odgovor-Morate pricekati profesora...Ne kuzim cemu neki demosi sluze, samo to....
    Ja bi klonirao ove s ekonomske pa ih djelio okolo profesorima.

Još

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by "Lucius Veratius"
    Zakaj bi bio bed èak i kad bi netko "moljakao" da ga prime za demosa, a ima sve predispozicije za tu funkciju? [b
    Za mene je to znak ambicioznosti odreðene osobe[/b].
    Totalno se slažem s tobom!

Čuj, Slavene, ako ti je toliko žao Å¡to nisi demos onda se potrudi da to budeÅ¡, i to "moljakanjem" jer nitko neće doći po tebe doma i prostrti crveni tepih do faksa te ti uručiti rjeÅ¡enje o demonstraturi u pratnji limene glazbe.

Pod "moljakanjem" vjerojatno misliÅ¡ na one koji dođu na konzultacije profesoru i pitaju ga da li mu je potreban demonstrator! Sumnjam da se netko bacio pod noge profesoru i preklinjao ga da primi.

A Å¡to se znanja demonstratora tiče, trebali bi znati dotični ispit malo bolje, tj. ne bi ga baÅ¡ smjeli kompletno zaboraviti ali također i ne bi trebali davati odgovore na testu. Trebali bi služiti i kao nekakava moralna podrÅ¡ka studentima, dati im poticaja na učenje a ne ih Å¡ikanirati i smatrati nižom vrstom (Å¡to neki demonstratori rade - liječe svoje frustracije na ispitu ponaÅ¡ajući se arogantno i bahato, iživljavajući se na studentima). Takvog bi ja odmah spustila na zemlju da mu mogu u datom trenutku odbrusiti neÅ¡to! Nema sa mnom Å¡ale! :badgrin:
    "Good decisions come from experience. Experience comes from making bad decisions."
    Mark Twain

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by lenny***
    Ja smatram uspjeĹĄnim kad netko da zadnji ispit u 6.mj. a nije bolognac.
    Smatram uspjeťnim osobu koja nema niti jednu dvojku, i èiji je prosjek iznad 3.5
    Smatram uspjeĹĄnim studentom nekoga tko se javlja na predavanju, seminaru, tribinama i zna artikulirati svoje miĹĄljenje, a ne da ima sve 5 i da je mutav i ne zna zastupati svoje stavove.
    Samo bih eto rekla da onda znam jako puno ljudi na ovom faxu koji nisu uspjeĹĄni. Nemam prosjek i uvjet viĹĄe manje uvijek lovim na dekanskom.Ĺveliki kuracto bi znaèilo da nisam uspjeĹĄna.

A ťto se tièe ocjena, mogla bih isprièati prièe i prièe o tome kako su neki imali divan prosjek a nisu se mogli sjetiti o èemu se u tom i tom predmetu radi. Mislim, zapravo znam opet neke druge kolege koji su divni i stvarno bi ti puno pomogli, ali eto zbog loťeg dana ili drugih ispita imaju recimo neku trojkicu iz tog i tog predmeta i zato nisu podobni za demonstraturu. A koliko je na ovom faxu demosa osim Mohikanca koji Şele pomoÌi? VeÌinu demosa viðala sam samo na ispitima a i tamo se veÌina ponaťa kako da su bogom dani (oprostite na izrazu). U svom dosadaťnjem studiranju mogu pohvaliti joť samo demose kod MilièiÌa koji su kad sam ja to polagala bili takoðer fantastièni.

Vuk SaMOtNjaK
    Guest

uspjeh je vrlo individualna i diskutabilna stvar...

po meni, prosjek nije nikakav poseban razlog da se nekoga diže u nebesa, niti to znači da je taj netko genijalan...
    znam par ljudi koji imaju dost dobar prosjek, a teÅ¡ki su Å¡treberi kojima je povezivanje stvari problem, a znam i one koji dođu na ispit i dobe dobru ocjenu jer znaju dobro blefirati ili se pak koriste svojim Å¡armom ( LOL )

tako da prosjek nikako nije odraz nečije kvalitete studiranja, već mu može biti samo plus...

Mlada nada foruma

Istina, svega ima. Ali zar nisu demosi na faxu i pametni i imaju dobar prosjek itd. Meni to sve osobno ne koristi mnogo ako se oni brinu samo za osnovne stvari na katedri tek toliko, neovisno o kolegama koji moŞda trebaju pomoÌ. U tom sluèaju radije bih demosa koji moŞda nema prosjek ali je u stanju sjesti sa mnom i naÌi ono ťto mi treba.

Mlada nada foruma Nani's Avatar

jest da sam tek nedavno upisala ovaj faks ali zaista - demosi- sto je to? nit sam ijednog vidjela nit cula da je neki nesto pametno rekao (izuzetak jedna demosica kod kregara na seminaru na kojem ja nisam)
    'I remember us riding in my brother's car
    Her body tan and wet down at the reservoir
    At night on them banks I'd lie awake
    And pull her close just to feel each breath she'd take
    Now those memories come back to haunt me
    they haunt me like a curse
    Is a dream a lie if it don't come true
    Or is it something worse
    that sends me down to the river
    though I know the river is dry
    That sends me down to the river tonight'

Vuk SaMOtNjaK
    Guest

Quote Originally Posted by Ena
    Istina, svega ima. Ali zar nisu demosi na faxu i pametni i imaju dobar prosjek itd. Meni to sve osobno ne koristi mnogo ako se oni brinu samo za osnovne stvari na katedri tek toliko, neovisno o kolegama koji možda trebaju pomoæ. U tom sluèaju radije bih demosa koji možda nema prosjek ali je u stanju sjesti sa mnom i naæi ono što mi treba.
    zanimljivo, naÅ¡i demosi su najplaćeniji među demosima sa svih faxeva, a opet malo rade... npr. na FER-u uopće nisu plaćeni, a pomažu studentima na vježbama, dok su na Filozofskom plaćeni oko 250 kn i pomažu isto na vježbama...

za takvo stanje na našem faxu ne treba kriviti demose... takva je jednostavno koncepcija te funkcije, a i neki profesori nemaju previše povjerenja u demose pa se zaista neke demonstrature svode na dijeljenje papira...

osobno, probavam raditi i neÅ¡to osim da dijelim papire na predmetima i komuniciram sa studentima pa sam uredio malo stranicu od ekonomske i učinio ju preglednijom... nije puno, al čovjeka veseli...

isto tako, trebamo biti svjesni da, od nas valjda 100-tinjak demosa na faxu, ima dosta nas koji su na to mjesto doÅ¡li vođeni motivom da se mogu dičiti ( da ne kažem preseravati ) pred drugima kak su oni demosi, voditi svoju promidžbu, a ne raditi niÅ¡ pametno osim soliti pamet... samoreklama nije dio demonstrature i to je možda razlog Å¡to su ljudi dosta deÅ¡peratni na nas jer kao " niÅ¡ ne radimo, a opet cijeli svijet zna za nas ! "... mislim da je rad najbolja reklama i da to mora biti temelj...

honey bunny
    Guest

Kvalitetan rad sa studentima po bolonjskom programu iziskuje viÅ¡e demosa no prije,kao i dobru organizaciju,zato nisu na mjestu komentari poput ''Å¡to će nam toliko demosa'' ili ''demosi nemaju pojma o gradivu kada ih neÅ¡to pitaÅ¡ na ispitu'' i sl. To Å¡to nekad ne vidimo demose ne znači da oni ne postoje i da ne rade
    Bio to prestiž ili ne,demonstrori su ovdje da povezuju katedru i studente, a to što su na nekim katedrama aktivniji a na nekima ne,nije razlog da ih se svrstava u isti koš.

Mlada nada foruma

Default Re:5

Poznajem vecinom sve demonstratore s prve godine i mogu samo rec da su svi svojim radom zasluzili bit tamo gdje jesu...Nekuzim cemu ta ljubomora...ja osobno nemam nikakvih ambicija biti demonstrator ali postujem svakog tko ima...svi oni imaju prosjeke preko 3.5....uzivaj te...
    Specijaliziran za borbu s odraslim Pumama i Veprovima od 150 kg....

Moj pas

*SUPERMAN*
    Guest

Slazem se s Don Juanom. Naime s prve godine znam i to dobro,neke cak i vise nego dobro,demonstratore s doslovno SVIH PREDMETA osim engleskog,tako se poslozilo :-) , cak i na teoriji dvostruko( miliciceve i simonovic-savicve) i svi AMA BAS SVI su zasluzili biti demonstratori. Kada kazem zasluzili mislim i na prosijek i na ocjenu iz doticnog predmeta i na zalaganje na tom predmetom!!!

pipi
    Guest

Prvo - nemam nista protiv demosa, ali imam protiv ovakvog sustava demonstrature, nacina njihovog (ne)djelovanja i (ne)upotrebe na katedrama!
    S malom iznimkom na par katedri-molim da s ekonomske katedre ne komentiraju ovo jer se ne odnosi na tu katedru.

Trebali bi iz svakog predmeta demosi organizirati bar repetitorije- pogledajte molim vas ovu temu -demonstratori na faxu- ispada da su pola postova od demosa- koliko ih ima logiranih ovdje mogli bi bar poceti na svojim katedrama informirati ljude o tehnickim pitanjima, davati obavijesti i objasnjenja. A i studenti prosuðuju da li je netko dobar demos- ako ima dobre ocjene i da li im je simpa i ako se okrene dok prepisuju. Sto vrijedi ako netko ima 4.5 - 5.0 prosjek, a uopce ne pomaze na katedri, ne mora na seminare dolaziti pomagati, zaboravi gradivo, nema uopce kontakta s kolegama studentima i jednom mjesecno dijeli papir na ispitu...a neke katedre imaju samo usmene ispita pa ni onda ne dolazi demos, nit se cuje s asistentima i profesorima, a kamoli da s tajnicom koordinira i rijesi koji problem za kolege studente... Za Bolonje - poceli su se mnoziti demosi i studentski pravobranitelji Smile ...uskoro ce ih zajedno biti vise od redovnih studenata...A svakom demosu 400 kuna naknade mjesecno ( 80 nasih prijavnica )! Neka se uvede placanje demosa po satu za obavljene poslove ili u drugoj opciji neka demonstratura postane samo neka nagrada za 5 iz ispita (kao partizanski status prvoborca) - evo bit cete demos, ali ne morate nista raditi-izvolite 4000 kuna za godinu dana-a neka se zamoli par studenata da podijele papire na ispitu.

Kao i mnoge druge stvari na nasem faxu i demonstraturu treba reformirati i naci ljude koji ce voljeti taj predmet na kojem su demosi, znati donekle gradivo i htjeti pomoci mlaðim kolegama, a ne da im to bude samo nesto za hvaliti se na tulumima prava i dici 400 kuna. Vise je kriv sustav demonstrature i profesori koji ih ne znaju usmjeriti i koristiti za rad sa studentima, nego ljudi koji su neaktivni na tim funkcijama. Ima i par aktivnih demosa, ali to su individualni slucajevi, a ne opca tendencija.

+ Reply to Thread
Page 2 of 20 FirstFirst 123412 ... LastLast

Bookmarks