Meni prva godina:
1. Rim- nisam ga imao za seminar i vukao sam ga do 4. mjeseca 2. godine. Sve je više-manje rečeno, ja sam ga učio mjesec i pol dana svaki dan cijeli dan, i iako sam dobio odličnu ocjenu, bio sam onemogućen za daljnje učenje/ funkcioniranje idućih mjesec dana. I prvi puta u životu sam doživljavao živčane slomove.
2. OPPD- zbog bolesti sam se natjerao da dam godinu u ljetu, pa sam ga sklepao od nule za dvadesetak dana. Odvratan miks pretencioznosti, nepismenosti i par tisuća činjenica. Najniža i najdraža ocjena u dosadašnjem studiranju. Inače mi je cijeli život prvi izbor bila povijest na ffzg, toliko o povijesti.
3. OTPD- nekako mi nije legao. Kolokviji su mi bili teški i glupi, puno mi bolje leže esejska pitanja.
4. Politička- na neku čudnu foru sam dobio 4 iz ovog predmeta, jer sam pričao pizdarije šta mi je palo na pamet kod Bajakićke i to joj se sviđalo. Prvi susret sa učenjem predmeta po skripti, jako neugodno i frustrirajuće.
5. Nacija- bio sam seminarist i uz praktički minimalan napor sam ju riješio.
6. Njemački- Uložio sam za svaki njemački (a pričam ga fluentno) po desetak dana jako ozbiljnog učenja, u prosjeku naučio oko 500-600 njemačkih pravnih fraza, izraza i pravnih pizdarija i dobio 4. Htio sam studirati dvopredmetno povijest i njemački, i prošao prijamne i u Osijeku i u Zagrebu. Toliko o Čajko.
7. Socka- bio sam mlad, motiviran i nadobudan.

Reply With Quote

Super je što ispit nije toliko težak, ispitivači mahom traže osnove.

Bookmarks