+ Reply to Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 61 to 85 of 85

Thread: SUD - vježbenici i volontiranje

Mlad, sumnjiv i nedokazan

All righty! (kako bi rekao Trey iz Sex & the City :lol: )
    Dakle, bit ĂŚe nuĹžno kombiniranje! :?
    Uglavnom, thanx na svim odgovorima! :-D
    Do foruma!

mgrzetic
    Guest

Default volontiranje

Evo diplomirala sam prije 2 tjedna i pokuťala se snaÌi u Velikom okrutnom svijetu ali sam vidjela da to bať i nije tako jednostavno kako se èinilo kad mi je najveèa briga bila poloŞiti druťtva..Uglavnom na hrpi "pravnièkih", pravosudnih i "moj posao/zaposlite me" stranica nisam naťla odgovore na najvaŞnija pitanja koja sam (da sam bila pametnija :oops trebala odmah uputiti ovdje jer izgleda da je upravo ovaj forum najkorisniji.
    Kako napisati molbu za volontiranje na sudu?
    Koliko traje sam postupak donoĹĄenja rjeĹĄenja o volontiranju?
    Da li je dobro poslati molbu na viťe sudova ( opÌinski, Şupanijski, prekrťajni, trgovaèki...) pa èekat da te netko od njih primi ili je bolje jednog po jednog?
    MoĹže li se kasnije prebaciti kod odvjetnika na vjeĹžbeniĹĄtvo?
    HVALA!!!

Mega kuuul forumaš ultraviolet's Avatar

Default Re: volontiranje

Quote Originally Posted by mgrzetic
    Evo diplomirala sam prije 2 tjedna i pokušala se snaæi u Velikom okrutnom svijetu ali sam vidjela da to baš i nije tako jednostavno kako se èinilo kad mi je najveèa briga bila položiti društva..Uglavnom na hrpi "pravnièkih", pravosudnih i "moj posao/zaposlite me" stranica nisam našla odgovore na najvažnija pitanja koja sam (da sam bila pametnija :oops trebala odmah uputiti ovdje jer izgleda da je upravo ovaj forum najkorisniji.
    Kako napisati molbu za volontiranje na sudu?
    Koliko traje sam postupak donošenja rješenja o volontiranju?
    Da li je dobro poslati molbu na više sudova ( opæinski, županijski, prekršajni, trgovaèki...) pa èekat da te netko od njih primi ili je bolje jednog po jednog?
    Može li se kasnije prebaciti kod odvjetnika na vježbeništvo?
    HVALA!!!
    prije svega čestitke!
    i ja sam mislila da je poližiti društva najteža stvar na svijetu (isto mi je bio zadnji....).
    Å¡to se tiće volontiranja na sudu, znam kako je to u mome malom gradu. za zagrebački općinski ne znam baÅ¡. daklem, kod mene odeÅ¡ kod predsjednika suda (raspitaÅ¡ se kada prima stranke) i razgovaraÅ¡ sa njme i one te uputi u daljnji postupak.
    ili pričekaÅ¡ neki natječaj (drito bio jedan veliki za vježbenike na sudovima kada sma ja diplomirala, ali nisam uspjela upast) i zaposliÅ¡ se kao pripravnik/vježbenik. za to su ti najbitnije ocjene i duljina studiranja. a ako si već bila volonter na sudu, u trenutku otvaranja natječaja, to uzimaju kao nekakvu malu prednost.
    postoji joÅ¡ i 3. mogućnost a to je zaposliti se u upravi i tražiti da ti dopuste volontiranje na sudu (jedan, dva dana u tjednu), kako bi prije položila pravosudni ispit. to je trenutno moja boljka i čekam pravi trenutak da Å¡efa povučem za rukav, ali nikako da dođe.

i joÅ¡ jedan savijet - redovno prati Narodne novine, osobito utorkom i četvrtkom, svi poslovi u sudstvu, upravi i bilježniÅ¡tvu oglaÅ¡avaju se tamo.

sretno! i nečeÅ¡ dugo čekat posao, vjeruj mi.
    WHAT THE FUCK DID I DO?!

vanhelsing
    Guest

Default Re: SUD - vježbenici

iskustva sa pripravništva na općinskom sudu u zg, radno vrijeme, posao koji se obavlja, atmosfera, jednom riječju sve šta vam padne napamet. Hitno, puno vam hvala

Početnik na forumu

mene zanima da li tko ima kakvih iskustava sa slanjem molbi za pripravnički na ministarstvo pravosuđa. nedavno je bio objavljen natječaj i prijavih se za županijski sud i općinsko drž odvj. u Zg, što sve ide preko dotičnog ministarstva. sad čekam, a jedna osoba koja je dipl. ekonomiju mi je rekla da je slala molbe na min. financija i da se obično čeka ČETIRI DO ŠEST MJESECI! da li da uopće spominjem apsurdnost tako dugotrajnog postupka. to je ministarstvo PRAVOSUĐA, barem bi njima trebalo biti svojstveno poštivanje rokova
    The path that I'm walking
    I must go alone
    I must take the baby steps 'til I'm full grown,
    Fairytales don't always have a happy ending
    And I foresee the dark ahead if I stay

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

muahahahahahaha, poštivanje rokova :smt005
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mega kuuul forumaš ultraviolet's Avatar

Quote Originally Posted by toshina
    mene zanima da li tko ima kakvih iskustava sa slanjem molbi za pripravnički na ministarstvo pravosuđa. nedavno je bio objavljen natječaj i prijavih se za županijski sud i općinsko drž odvj. u Zg, što sve ide preko dotičnog ministarstva. sad čekam, a jedna osoba koja je dipl. ekonomiju mi je rekla da je slala molbe na min. financija i da se obično čeka ČETIRI DO ŠEST MJESECI! da li da uopće spominjem apsurdnost tako dugotrajnog postupka. to je ministarstvo PRAVOSUĐA, barem bi njima trebalo biti svojstveno poštivanje rokova
    ja sam se prijavila svojednobno, bilo je to u 5. mjesecu, odmah nakon diplome.
    javili su se za manje od mjesec dana sa pozivom na razgovor. na razgovoru mi je rečeno da posao dobiva onaj sa najboljim ocjenama i stažom studiranja tako da nisam previše nade polagala pošto nas je bilo 30, samo za manji općinski sud. prema zakonu, rješenje o prijamu dužni su poslati svim prijavljenim natjecateljima i rješenje s imenom osobe koja je dobila posao stiglo je negdje u 9., možda čak 10. mjesecu. znači, dosta dugo. al uzmi u obzir da je to bilo vrijeme godišnjih odmora, a sudovi imaju nešto kao kolektivni.
    ministarstvo financija je isto dosta sporo, bila na testiranju u 6. mjesecu, rješenja stigla tek u 11. ako se ne varam.
    WHAT THE FUCK DID I DO?!

Početnik na forumu

puno ti hvala na odgovoru. morala sam to čuti još od nekoga. znači višemjesečno iščekivanje...onda će biti kako sam planirala-raspitivanje za volontiranje, pošto mi se ne da besposličarit tako dugo.
    I must go alone

Mlad, sumnjiv i nedokazan call me Ishmaelle's Avatar

Ministarstvo pravosuđa je nedavno tražilo hrpu pravnika za međunarodno-pravnu pomoć, ali na ug.o djelu.
    Uvjet je znanje engleskog.
    S obzirom da će im vjerovatno nedostajati još ljudi, odi tamo i raspitaj se, jest da je na ug. o djelu, ali bar si unutra.
    “Seat thyself sultanically among the moons of Saturn, and take high abstracted man alone; and he seems a wonder, a grandeur, and a woe. But from the same point, take mankind in mass, and for the most part, they seem a mob of unnecessary duplicates, both contemporary and hereditary. . . “

H. Melville, Moby Dick

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by fat drummer
    muahahahahahaha, poštivanje rokova :smt005
    a znam da je urnebesno, ustvari više tragikomično...očito sam naivno vjerovala da je tako nešto moguće.
    I must go alone

Početnik na forumu

evo mene opet s novim informacijama i pitanjem...
    kontaktirali su me s općinskog drž. odvjetništva i pozvali me na razgovor i testiranje. rekla mi je da si pogledam njihov zakon i web stranicu, dakle pretpostavljam da neće bit običan razgovor kao što ultraviolet napisa.

ima li tko kakvih iskustava s njima?
    I must go alone

Početnik na forumu

Ako sam dobro shvatila za odradit pripravnički na sudu potrebno je imat ocjene i kao gleda se prosjek studiranja.......
    a frend mi nedavno pričao da se na sudu uopće više ne gledaju ocjene....... :? :? :?

Početnik na forumu

pa ne gleda se ako imaš jaku vezu koja će te sigurno ubacit na sud. inače, u natječaju za sudove i državna odvjetništva su propisani formalni uvjeti koji se uzimaju obzir, među kojima su duljina studiranja i prosjek ocjena.

osobno mislim da je to prilično bezveze, trebali bi uvesti i neka dodatna testiranja gdje bi se mogli prikupiti dodatni bodovi, a ne da samo ovo dvoje bude kriterij.

al kak sad stvari stoje, a ljudi pričaju da si na razgovoru na sudu prije vani nego unutra, to sad nema šanse. zašto bi trošili vrijeme na nekakve vježbenike..

Quote Originally Posted by merlinka
    u natječaju za sudove i državna odvjetništva su propisani formalni uvjeti koji se uzimaju obzir, među kojima su duljina studiranja i prosjek ocjena.
    Molila bih kolegicu da nam pojasni po kojim je to propisima i koji su to još uvjeti ako joj (ti) je poznato? :shock:

Naime, meni je poznato samo da se sprema neki takav "formalni filter" za selekciju po Zakonu o vježbenicima u pravosuđu koji je u pripremi, no nije mi poznato i da već neki takav pozitivan propis postoji? :?:

Početnik na forumu

Uz prijavu za natječaj kandidati su dužni priveliki kuracložiti:
    – životopis (dva primjerka)
    – preslik domovnice
    – preslik diplome pravnog fakulteta
    – preslik uvjerenja da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak i da nije osuđen za kaznena djela iz čl. 49. t. a) Zakona o državveliki kuracnim službenicima
    – preslik radne knjižice (stranice 6 i 7) na koveliki kuracjima su sadržani podaci o zaposlenju i staveliki kuracžu)
    – preslik svjedodžbe o ocjenama dobivenim na ispitima iz svih predmeta, potvrde o ocjeni iz diplomske radnje i duljini studiranja.

ovo su uvjeti za zadnji natječaj raspisan za sudske i državnoodvjetničke vježbenike u 4.mjesecu

A ok!
    Ja sam mislila da su uveli konkretne kriterije o prosjeku ocjena i studiranja kao eliminatorne faktore!
    Ovo je još po "starom" gdje zapravo i nema kriterija! :badgrin:

Veteran foruma Romana's Avatar

Pa vidis da ti se trazi preslik svjedozbe s ocjenama.

To ti je kriterij, cim traze da to vide.

Nema npr. ministarstva koji to trazi od svojih vjezbenika.
    Oni bi im najradije rekli da su primljeni cim se pojave, sam da ne pobjegnu glavom bez obzira :-D

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by Romana
    Pa vidis da ti se trazi preslik svjedozbe s ocjenama.

To ti je kriterij, cim traze da to vide.

Nema npr. ministarstva koji to trazi od svojih vjezbenika.
    Oni bi im najradije rekli da su primljeni cim se pojave, sam da ne pobjegnu glavom bez obzira :-D

Što ako nemamo preslik svjedodžbe s ocjenama jer promocija još nije bila?
    može li se na faxu tražiti neki ispis ocjena?

Mlada nada foruma

Samo odi do referade, kazes Relkovicu da ti treba prijepis ocjene, i bude ti gotovo za par min., nije problem dobiti - dobijes zapravo kopiju, tj. kao neki preslik, jer orginal dobijes u tuljku s diplomom.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by andy
    Samo odi do referade, kazes Relkovicu da ti treba prijepis ocjene, i bude ti gotovo za par min., nije problem dobiti - dobijes zapravo kopiju, tj. kao neki preslik, jer orginal dobijes u tuljku s diplomom.
    Thnx

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by merlinka
    Uz prijavu za natječaj kandidati su dužni priveliki kuracložiti:
    – životopis (dva primjerka)
    – preslik domovnice
    – preslik diplome pravnog fakulteta
    – preslik uvjerenja da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak i da nije osuđen za kaznena djela iz čl. 49. t. a) Zakona o državveliki kuracnim službenicima
    – preslik radne knjižice (stranice 6 i 7) na koveliki kuracjima su sadržani podaci o zaposlenju i staveliki kuracžu)
    – preslik svjedodžbe o ocjenama dobivenim na ispitima iz svih predmeta, potvrde o ocjeni iz diplomske radnje i duljini studiranja.

ovo su uvjeti za zadnji natječaj raspisan za sudske i državnoodvjetničke vježbenike u 4.mjesecu
    JEL TE PRESLIKE TREBAJU BITI OVJERENE OD STRANE JAVNOG BILJEŽNIKA ILI JE DOVOLJNO POSLATI FOTOKOPIJE?

Početnik na forumu

JEL PRESLIKE ZA NATJEČAJ ZA SUDOVE TREBAJU BITI OVJERENE KOD JAVNOG BILJEŽNIKA ILI JE DOVOLJNO POSLATI FOTOKOPIJE PA NA RAZGOVOR DONIJETI ORIGINALE?

Mlada nada foruma

Ne ovjeravas nista, samo kopije diplome, domovnice i sl. sto se kao preslik trazi - i ne donosi se na razgovor nikakav orginal.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by andy
    Ne ovjeravas nista, samo kopije diplome, domovnice i sl. sto se kao preslik trazi - i ne donosi se na razgovor nikakav orginal.
    HVALA

Početnik na forumu

Default Re: SUD - vježbenici i volontiranje

ovako, 15.10. objavljen je natječaj za prijem vježbenika u sud pa će bit neko testiranje... zna li itko kako to izgleda i šta bude na tim testovima? i kad to otprilike bude??

+ Reply to Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 123

Bookmarks