+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 30 of 56

Thread: Psihologijska testiranja i postupak izbora kandidata

Veteran foruma

Arrow Psihologijska testiranja i postupak izbora kandidata

No,dragi moji kolege,jeste li bili na famoznim psihologijskim testiranjima? :smt003 Iskustva?
    Napiťite svoja iskustva sa razgovora za posao,utiske o poslodavcima,najèeťÌa pitanja,preporuèite odgovore,savjetujte kako se ponaťati :smt002

Mene sutra èeka prvo psihologijsko testiranje... 8-[ samo da ne izvade iglu :smt108 i bit Ìu ok :smt003
    "...na sagu snova mrkla noć se igra mojim željama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif

Forumaš u usponu Picok's Avatar

Napij se, tek tolko, onak malo ( :smt030 ) za kuraĹž. To ti je za opuĹĄtanje, a onda ti je svejedno dobila posla ili ne :smt023 :smt003 .
    Jen Dudek bu meni Imbri Grabariću paragrafe tumačil ?!

Prvoborac foruma

nije valjda da MVP opet prima ?
    Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officers.

Veteran foruma

Ne,boŞe me saèuvaj drŞavne uprave :smt003

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja
    "...na sagu snova mrkla noć se igra mojim željama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif

Mlada nada foruma

Ne znam ista o tome, samo ti zelim reci - SRETNO ! :smt023 :smt006
    Spiral out!

Veteran foruma

Evo me sa zapaĹžanjima :smt003

zakljuèak-ja sam glupa :smt005

9 testova,M-serija,sastavili Bujas i Petz,neki matematièki,neki sa poslovicama (treba odrediti znaèenje).neki misaoni (WTF?!),a neki presmijeťni...

da vas testiram..
    izbaci uljeza:

magarac.lisica.roda.Ĺžaba.miĹĄ.maèka.kokoĹ Ą :smt003

spremij,miskroskop,bacil,atom,molekula (SAMO JE JEDAN ULJEZ) :smt003

Ĺveliki kuracto znaèi "Vuk po poruci mesa ne jede" :smt003 :smt003 :smt007 :smt007

Vreèica sa kuglicama,pola od svih je crvenih,1/3 svih je crnih,ostale su Şute....Ako nasumièno izvadim 18 kugllica koliko je ostalo od svake boje :smt007 :smt007 :smt003 :smt003

najveÌa sliènost i razlika izmeðu ovih pojmova :smisao i sadrŞaj :smt026 :smt026

joť uvijek ne izvodite zakljuèak slièan mome? :smt116

prolaz mora biti iznad 75 % hahaha,dream on :smt015 ,jedan se frajer nakon prvog testa digao i pozdravio

vrijeme za rjeťavanje je ogranièeno,no,naravno,ne znate koliko imate vremena :smt050 ,ajd,bar nema negativnih bodova

vrhunski biser-ocjenjuje se strategija rjeĹĄavanja :smt042 :smt043 :smt042 :smt043

Ĺženska je fino rekla da se mobitelji UGASE niti vibra nije bila dopuĹĄtena..u sred testiranja zvoni u svih 16 nekom mob :smt050 piĹĄi kuĂŚi propalo,druĹĄkane,odmah te zabiljeĹžila u tekicu :smt036

ťeÌer na kraju-test osobnosti-rangiraj koliko èesto vièeť i tuèeť osobe koje te ometaju u poslu,guraju u tramvaju ( 8-[ ),itd JA?! NIIIKAD :smt018 :smt040

a psihologinja ko da je pod elektroĹĄokovima morala potpisati da joj se usne neĂŚe nit za milimetar pomaknuti u smijeĹĄak :smt108 ne bi je ubilo da je bar mignula :smt003 :smt003

krasno i neprocjenjivo iskustvo..a sad me isprièajte,idem ](*,) jer nisam iťla za dimnjaèare :smt073

bannderash
    Guest

a za koji to posao moras proc tu torturu psihotestova?

Veteran foruma

Quote Originally Posted by bannderash
    a za koji to posao moras proc tu torturu psihotestova?
    pa pravnika :smt003 to su opĂŚeprihvaĂŚeni testovi za VĹveliki kuracS :smt002

kako su èlanovi uprave i NO sve samo profesori,znanstvenici i akademici,treba uÌ u takvo prestiŞno druťtvo :smt003

bannderash
    Guest

Lara Car,

znaci, svatko tko diplomira pravo i zeli raditi u struci mora polagati te psihotestove? zanimljivo. to nisam znao.
    hvala!

Veteran foruma

Lara Car,

znaci, svatko tko diplomira pravo i zeli raditi u struci mora polagati te psihotestove? zanimljivo. to nisam znao.
    hvala!
    ne svatko,sumnjam da ih provode odvjetnici,javni biljeĹžnici i sudovi :smt002
    al privatne firme,to svakako :smt001

Spygirl
    Guest

Quote Originally Posted by Lara Car
    Lara Car,

hvala!
    ne svatko,sumnjam da ih provode odvjetnici,javni bilježnici i sudovi :smt002
    al privatne firme,to svakako :smt001
    Bila sam na razgovoru kod 2 odvjetnika kod kojeg sam prolazila psih.testiranje, jednom je bilo usmeno a jednom oboje tako da nema pravila.

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

èovjeèe, ko da je selekcija za Microsoft, a ne ťtakorski ured drŞavne uprave gdje morať crnèiti za jadnu plaÌu od 3 000 kn mjeseèno i svakodnevno podnositi nadrkane klimakterièarke koje su ti ťefice.
    :smt010
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

Veteran foruma

:smt003 sjetih se joĹĄ nekih bisera :smt003

bez èega ovaj pojam ne moŞe (2 odgovora):

DRŽAVLJANIN - (glava,zanimanje,zubi,imetak,zavièaj) :smt007
    you must love the way they think :smt007

nastavi niz:

grafit,drvo,bacil,modro,èovjek,olovka,crveno,bo lest,...... :smt036 :smt037

jedanaest,dvanaest,pedeset,èetiri,sedam,ťest ,..... :smt050

mislim a kad se poslovica sjetim...15 poslovica i za NITI jednu nisam èula :smt011 strahota....recimo "Lonac koji se promatra,teťko Ìe zakuhati" :smt005 :smt005 :smt005

ima toga joť,samo mi dolaze,napisat Ìu ih naknadno,pa da steknete dojma o èemu se radi... :smt002

Početnik na forumu

ovo je prebolesno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jel to stvarno svugdje tako? i kaj se dogaða ak to ne proðeť a sve druge uvjete zadovoljavať?

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by merlinka

jel to stvarno svugdje tako? i kaj se dogaða ak to ne proðeť a sve druge uvjete zadovoljavať?
    KaŞu: "Krèag ide na vodu dok se ne razbije" :smt005

Veteran foruma

Quote Originally Posted by valkyra
    Quote Originally Posted by merlinka

KaŞu: "Krèag ide na vodu dok se ne razbije" :smt005
    :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

TA JE POSLOVICA BILA,ali ovako je glasila "Vrè moŞe biti pod vodom sve dok se ne razbije" -dopustiťe si malu umjetnièku slodobu :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

Veteran foruma Romana's Avatar

Mene to podsjeca na testove u Teni, Mili i slicno :smt003

Moj favorit -
    ťeÌer na kraju-test osobnosti-rangiraj koliko èesto vièeť i tuèeť osobe koje te ometaju u poslu,guraju u tramvaju
    :smt050
    Tih testova sad ima stvarno posvuda, ko posast. Svi hoce bit tak jako seriozni i distancirani :smt003

Mega kuuul forumaš ultraviolet's Avatar

ovo je strašno......
    ako su svugdje ovakvi testovi, bolje da se ja niti ne žurim s diplomom, ionako æu bit nazaposlena :smt003
    WHAT THE FUCK DID I DO?!

Spygirl
    Guest

:smt006
    Hej, pa nije to tako strašno! To su obièno pitanja koja su usmjerena na to da se malo dobije dojam o osobi, jer na 5min razgovoru teško ikakav pravilan dojam stekneš a s tom bi osobom narednih godina trebao dijeliti radni prostor.
    Åveliki kuracto se tièe pismenog djela on je svugdje isti i osim pitanja tipa "Jeste li ikad iÅ¡ta ukrali u životu (makar iglu :smt003 -daa toèno tako je postavljeno) ima i test inteligencije gdje se mora u 20 min rijeÅ¡iti Å¡to viÅ¡e a sastoji se od tiÅ¡iènih vizualnih zadatka koji podsjeæaju na one kad smo se testirali za vozaèki...znaèi, imaÅ¡ par slikica u obliku domina i sad moraÅ¡ nastaviti niz...fora je u tome Å¡to tu Å¡prancu koristi viÅ¡e poslodavaca tako da ako par puta i deÅ¡ na testiranje veæ znaÅ¡ napamet test i rjeÅ¡iÅ¡ ga bez problema. Ja sam ga prvi put rijeÅ¡ila skoro do kraja, a drugi sve. Nije uopæe problem.
    Osobno smatram takva testiranja bezveznim, ali eto...veæinom se prakticiraju radi eliminacije kada se javi previše kandidata.
    Have no fear! :smt003

Veteran foruma

Quote Originally Posted by Spygirl
    Hej, pa nije to tako straťno! To su obièno pitanja koja su usmjerena na to da se malo dobije dojam o osobi, jer na 5min razgovoru teťko ikakav pravilan dojam stekneť a s tom bi osobom narednih godina trebao dijeliti radni prostor.
    Ĺveliki kuracto se tièe pismenog djela on je svugdje isti i osim pitanja tipa "Jeste li ikad iĹĄta ukrali u Ĺživotu (makar iglu :smt003 -daa toèno tako je postavljeno) ima i test inteligencije gdje se mora u 20 min rijeĹĄiti ĹĄto viĹĄe a sastoji se od tiĹĄiènih vizualnih zadatka koji podsjeĂŚaju na one kad smo se testirali za vozaèki...znaèi, imaĹĄ par slikica u obliku domina i sad moraĹĄ nastaviti niz...fora je u tome ĹĄto tu ĹĄprancu koristi viĹĄe poslodavaca tako da ako par puta i deĹĄ na testiranje veĂŚ znaĹĄ napamet test i rjeĹĄiĹĄ ga bez problema. Ja sam ga prvi put rijeĹĄila skoro do kraja, a drugi sve. Nije uopĂŚe problem.
    Osobno smatram takva testiranja bezveznim, ali eto...veĂŚinom se prakticiraju radi eliminacije kada se javi previĹĄe kandidata.
    ovi testovima kojim sam ja bila su sve samo ne lagani ili uobièajeni :smt009 nema slikica (nije test inteligencije),puno matematièkih zadataka (izraèunavanje vjerojatnosti je èak bilo),pa logièkih (imať 2 premise i izvodiť zakljuèak),i masa ovih u kojima postoji viťe toènih rjeťenja,ali oni Şele da odabereť samo jedno,pa iz toga izvode tvoj psiholoťki profil :smt012
    mislim da testiranje koje traje DVA sata samo po sebi gubi smisao,jer tko moŞe toliko dugo drŞati zavidnu koncentraciju,a ono ťto me najviťe èudi je da oni koji ih sastavljaju ne uzimaju u obzir da koncentracija nakon odreðenog vremena pada,pa je potrebno i testove tome prilagoditi.

npr.prvi test je bio najlakťi,pa sve teŞi,da bi posljednji,deveti,bio stvarno najteŞi.meni je logiènije da se nekakva kulminacija teŞine odvija u sredini,znaèi na 4-om ili 5-om testu,pa su sljedeÌi ipak manje zahtjevniji :smt011 ,no,ja sam laik,a oni psiholozi sa diplomama (i pokeraťih facama :smt003 )

Spygirl
    Guest

Hej, pa nije to tako strašno! To su obièno pitanja koja su usmjerena na to da se malo dobije dojam o osobi, jer na 5min razgovoru teško ikakav pravilan dojam stekneš a s tom bi osobom narednih godina trebao dijeliti radni prostor.
    Åveliki kuracto se tièe pismenog djela on je svugdje isti i osim pitanja tipa "Jeste li ikad iÅ¡ta ukrali u životu (makar iglu :smt003 -daa toèno tako je postavljeno) ima i test inteligencije gdje se mora u 20 min rijeÅ¡iti Å¡to viÅ¡e a sastoji se od tiÅ¡iènih vizualnih zadatka koji podsjeæaju na one kad smo se testirali za vozaèki...znaèi, imaÅ¡ par slikica u obliku domina i sad moraÅ¡ nastaviti niz...fora je u tome Å¡to tu Å¡prancu koristi viÅ¡e poslodavaca tako da ako par puta i deÅ¡ na testiranje veæ znaÅ¡ napamet test i rjeÅ¡iÅ¡ ga bez problema. Ja sam ga prvi put rijeÅ¡ila skoro do kraja, a drugi sve. Nije uopæe problem.
    Osobno smatram takva testiranja bezveznim, ali eto...veæinom se prakticiraju radi eliminacije kada se javi previše kandidata.
    ovi testovima kojim sam ja bila su sve samo ne lagani ili uobièajeni :smt009 nema slikica (nije test inteligencije),puno matematièkih zadataka (izraèunavanje vjerojatnosti je èak bilo),pa logièkih (imaš 2 premise i izvodiš zakljuèak),i masa ovih u kojima postoji više toènih rješenja,ali oni žele da odabereš samo jedno,pa iz toga izvode tvoj psihološki profil :smt012
    mislim da testiranje koje traje DVA sata samo po sebi gubi smisao,jer tko može toliko dugo držati zavidnu koncentraciju,a ono što me najviše èudi je da oni koji ih sastavljaju ne uzimaju u obzir da koncentracija nakon odreðenog vremena pada,pa je potrebno i testove tome prilagoditi.

npr.prvi test je bio najlakši,pa sve teži,da bi posljednji,deveti,bio stvarno najteži.meni je logiènije da se nekakva kulminacija težine odvija u sredini,znaèi na 4-om ili 5-om testu,pa su sljedeæi ipak manje zahtjevniji :smt011 ,no,ja sam laik,a oni psiholozi sa diplomama (i pokeraših facama :smt003 )

Pa za šta si se ti išla testirati ženo, za NASA-u? Ili možda POA-u? :smt003 :smt003 Stvarno prvi glas da su takvi testovi...

Veteran foruma

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja :smt003 èlanovi sve sami akademici,profesori sa fakluteta i doktori razlièitih instituta,prva liga,Şeno :smt003 treba upast u tako cijenjeno druťtvo :smt004

Spygirl
    Guest

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja :smt003 èlanovi sve sami akademici,profesori sa fakluteta i doktori razlièitih instituta,prva liga,ženo :smt003 treba upast u tako cijenjeno društvo :smt004
    :smt003 Da...

I jesi upala? :smt002

Veteran foruma

I jesi upala? :smt002

:smt102 rekli su javiti ovaj tjedan,al ne ufam se ja tu puno :smt003 mislim,tamo su bili ljudi sa ihaaaa iskustva,pravosudnim,pa vjerujem da je to presudno,a ne znaju li da je 30 *29=870 :smt002

patsy
    Guest

nisam popunjavala takve testove ali bi radije bila odgovarala na takva pitanja...
    gnjavili su me na razgovorima koji su trajali izmedu 15-30 minuta
    sve sa nacerenom facom , u glumljenom ležernom raspoloženju

1. sta ste po horoskopu?. jeste li tipièni predstavnik svog znaka
    2. jel imate decka? ako cete se zaposliti kod nas onda neæete imati vremena da si tražite deèka..
    3. sta su mama i tata po zanimanju
    4. pa zasto bi vi bas u odvjetnike
    5. mi radimo od 9 do 5 ... u naèelu
    6. jedna kod koje sam bila na razgovoru radi od 9-1 pa od 17-19 pon, ut i sri a utorkom, cetv od 9-5 takoder u naèelu, a ona 4 sata izmedu moš šetat po gradu- zar ste mislili sa studijem prava imati slobodnog vremena
    (imat cu ga i previse ak cu se setat po 4 sata)
    7. jel imate vozaèku- ja nemam, a kako æete onda na sud- pita on mene u uredu kraj glavnog kolodvora odakle praktièki pljunes do palaèe pravde
    8. pa jel znate njemaèki
    9 pa jel znate engleski
    10 ovrhu kuzite, ne?
    11. kako brzo tipkate

izludili me ukratko

jedna baba mi je cak rekla da ulazim u uzi krug ali ona trazi nekog "pouzdanog" a meni su "tek ... godine"
    naravno, uzela je muskog, da ne bi sluèajno porodiljni se otvorio

ako nemate konjske zivce, nemojte tražiti odvjetnika

patsy
    Guest

i jesam li spomenula šosek u kojem bute dolazile na posel, curiæke?

pa neæe se valjda jedna balavica s pravnog faksa ponašati kak bi ona htjela

Veteran foruma Romana's Avatar

Quote Originally Posted by patsy
    1. sta ste po horoskopu?. jeste li tipièni predstavnik svog znaka

Ovo pitanje vristi od relevantnosti za nasu struku :smt003

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

pa normalno! zamisli da vodenjak uzme ĹĄkoripiona za pripravnika! tko zna kakav bi pakao izbio na zemlji!
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

jacktheripper
    Guest

:smt038 :smt042 :smt081 :smt082 :smt089 [bigsmile]

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks