Originally Posted by
Spygirl
:smt006
Hej, pa nije to tako strašno! To su obièno pitanja koja su usmjerena na to da se malo dobije dojam o osobi, jer na 5min razgovoru teško ikakav pravilan dojam stekneš a s tom bi osobom narednih godina trebao dijeliti radni prostor.
Åveliki kuracto se tièe pismenog djela on je svugdje isti i osim pitanja tipa "Jeste li ikad iÅ¡ta ukrali u životu (makar iglu :smt003 -daa toèno tako je postavljeno) ima i test inteligencije gdje se mora u 20 min rijeÅ¡iti Å¡to viÅ¡e a sastoji se od tiÅ¡iènih vizualnih zadatka koji podsjeæaju na one kad smo se testirali za vozaèki...znaèi, imaÅ¡ par slikica u obliku domina i sad moraÅ¡ nastaviti niz...fora je u tome Å¡to tu Å¡prancu koristi viÅ¡e poslodavaca tako da ako par puta i deÅ¡ na testiranje veæ znaÅ¡ napamet test i rjeÅ¡iÅ¡ ga bez problema. Ja sam ga prvi put rijeÅ¡ila skoro do kraja, a drugi sve. Nije uopæe problem.
Osobno smatram takva testiranja bezveznim, ali eto...veæinom se prakticiraju radi eliminacije kada se javi previše kandidata.
Have no fear! :smt003
ovi testovima kojim sam ja bila su sve samo ne lagani ili uobièajeni :smt009 nema slikica (nije test inteligencije),puno matematièkih zadataka (izraèunavanje vjerojatnosti je èak bilo),pa logièkih (imaš 2 premise i izvodiš zakljuèak),i masa ovih u kojima postoji više toènih rješenja,ali oni žele da odabereš samo jedno,pa iz toga izvode tvoj psihološki profil :smt012
mislim da testiranje koje traje DVA sata samo po sebi gubi smisao,jer tko može toliko dugo držati zavidnu koncentraciju,a ono što me najviše èudi je da oni koji ih sastavljaju ne uzimaju u obzir da koncentracija nakon odreðenog vremena pada,pa je potrebno i testove tome prilagoditi.
npr.prvi test je bio najlakši,pa sve teži,da bi posljednji,deveti,bio stvarno najteži.meni je logiènije da se nekakva kulminacija težine odvija u sredini,znaèi na 4-om ili 5-om testu,pa su sljedeæi ipak manje zahtjevniji :smt011 ,no,ja sam laik,a oni psiholozi sa diplomama (i pokeraših facama :smt003 )
Bookmarks