Seminar prijavljujete u za to određeno vrijeme koje će biti objavljeno na stranici faksa, a ono može biti različito za različite godine.
Dobronamjeran savjet za početak: nemojte čekat zadnju minutu prijava, jer u slučaju da se desi problem tehničke naravi (npr. ne možete se nikako ulogirati) nećete više imati vremena za odlazak do referade pa će vam dodijeliti seminar na kojemu je ostalo mjesta.
Seminar prijavljujete na sljedeći način:
1. Idite na stranicu http://www.pravo.hr/studenti.
2. U gornjem desnom uglu upišete korisničko ime u obliku jmbag @ pravo.hr (bez razmaka oko @) i lozinku.
3. U lijevom stupcu potražite opciju PRIJAVA SEMINARA.
4. Prilikom biranja morate izabrati sve tri opcije predmeta, po željenom rasporedu.
5. Nakon toga birate profesora.
Napomene:
- JMBAG je broj koji upisujete pri prijavi na studomat. Također je zapisan na papiru vašeg AAI identiteta i pri dnu naljepnica semestra u indexu uz ime i prezime.
- Lozinka za studomat i AAI nije ista! Obje možete mijenjati.
- Voditelji seminara nisu ponuđeni na izbor.
- Od prijave možete odustati, a možete je i poništiti ako želite promijeniti vaš odabir.
- Ako vam se tijekom prijave pojavi sljedeća poruka:
slobodno ju ignorirajte. Bitno je samo da ste se ulogirali, tj. da u gornjem desnom kutu vidite svoje ime i prezime. Nakon toga potražite u lijevom stupcu opciju Prijava seminara.Poštovani,
Dodijeljena vam prava ne uključuju mogućnosti pregledavanja sadržaje ove stranice. Za dodatne informacije i moguće rješenje problema javite se web-masteru (webmaster @ pravo.hr (bez razmaka oko @)).
- Ako vas stranica tijekom prijave traži odobravanje certifikata, stisnite Approve/Add an exception ili slično.
- Ako propustite rok prijave, automatski će vas rasporediti na onaj seminar gdje je ostalo mjesta.
ČESTO POSTAVLJANA PITANJA
1. Po kojim kriterijima se dodjeljuju seminar/vježbe?
Na prvoj godini seminar se dodjeljuje prema rangu na prijemnom ispitu.
Seminar na višim godinama dodjeljuje se prema broju položenih ispita, a nakon toga prema prosjeku. Ipak, studenti koji su upisali samo jedan predmet s više godine u tekućem semestru imaju prednost nad ostalima (DA! i pred onima koji su dali sve ispite s 5.0.). Razlog tome je što oni ne mogu dobiti seminar iz nijednog drugog predmeta (jer nijedan drugi nisu ni upisali).
2. Gdje mogu vidjeti koji seminar/vježbe su mi dodijeljeni?
Na isti način kao što ste birali seminar/vježbe. Ulogirate se i na mjestu gdje ste odabirali seminar/vježbe sada će vam pisati što vam je dodijeljeno. Ili na vlastitoj e-mail adresi dodijeljenog webmaila.
3. Što ako nisam ispunio/la seminarsku obvezu?
Iduće akademske godine, morate ponovo upisati seminar iz semestra u kojem niste ispunili seminarsku obvezu, ali ne morate upisati seminar iz istog predmeta kao i godinu ranije.
UPOZORENJE! Rekoše nam neki kolege da ove godine nisu trebali podnositi molbu niti plaćati 150 kn, već su jednostavno ponovno upisali seminar. Savjetujem da napravite to isto pa ako prođe super. Ako ipak budete trebali pisati molbu evo uputa:
Postupak je jednak onome za testiranje semestra kad student nije sakupio sve potpise. U skriptarnici zatražite molbu za testiranje semestra. Uz nju ćete dobiti i uplatnicu. U molbi zaokružite opciju "potpis za seminar", uplatnicu ispunite, pod svrhu plaćanja napišite "Testiranje semestra – seminar". Uplatite 150 kn. Molbu urudžbirate u pisarnici (TMT 14, prizemlje). Urudžbiranu molbu zajedno sa uplatnicom odnesite u referadu pri samom upisu godine sa ostalim upisnim materijalima (upisnim listom, uplatnicom za školarinu) te indeksom. Uručite taj paket papira referentu i idete doma. Dođete po indeks kad vam već kažu da dođete.Studenti koji nisu izvršili seminarsku obvezu dužni su za ponovni upis seminara dostaviti molbu sa indeksom u studentsku referadu.
4. Kada obavljam testiranje semestra - pri upisu godine u rujnu ili pri upisu ljetnog semestra ako nisam odradio seminar ljetnog semestra?
U rujnu pri upisu godine, neovisno o tome je li seminar iz kojeg niste izvršili obvezu iz ljetnog ili zimskog semestra.
5. Ako nisam ispunio/la seminarsku obvezu mogu li izaći na ispit iz tog predmeta?
Možete. Neispunjenje seminarske obveze nije prepreka da izađete na ispit iz tog predmeta. Jedina sankcija je što morate ponovno upisati seminar iz tog semestra (vidi gore).
6. Mogu li upisati dva seminara u istom semestru?
Ne. U svakom semestru upisujete samo jedan seminar.
7. Mogu li upisati seminar ili vježbe ako nemam nijedan predmet iz tog semestra upisan?
Ne.
8. Na papiru sa AAI identitetom mi piše da su mi prava istekla xx datuma. Što napraviti?
Ništa. Prava se automatski produžuju, nije potrebno ponovo tražiti izdavanje AAI identiteta.
9. Izgubio/la sam AAI identitet, što trebam učiniti?
Studenti koji ne posjeduju AAI podatke/su iste izgubili/se sa istim ne mogu prijaviti na web stranicu dužni su zatražiti nove aktivacijske podatke u referadi, soba 51/II, od 10 do 12 sati uz predočenje uplatnice na iznos troškova 20,00 kn uplaćene na broj žiro-računa Fakulteta. Bez AAI identiteta odabir seminara odnosno vježbi nije moguć.
10. Ako mi dodijele seminar koji ne želim, postoji li ikakva šansa da me prebace na drugi?
Osim ako nije došlo do tehničke greške ili ste iznimno uspješan student, ne možete se prebaciti na drugi seminar.
11. Koji seminar mi je najbolje odabrati?
Takva pitanja postavljajte na odgovarajućem topiku na podforumu Seminari i vježbe!

Reply With Quote
Bookmarks