Page 1 of 37 12311 ... LastLast
Results 1 to 30 of 1106

Thread: Izvanredni studenti

 1. #1
  Super Moderator Pravokutnići's Avatar
  Join Date
  Nov 2002
  Location
  Pravni fakultet
  Age
  12
  Posts
  387
  Rep Power
  5

  Default Izvanredni studenti

  MOLIM DA PRIJE POSTAVLJANJA PITANJA PROCITATE BAREM PRVU I ZADNJU STRANICU TOPIKA. SVAKO PITANJE KOJE POSTAVITE, A VEC JE ODGOVORENO NA OVOJ STRANICI BIT ĆE IZBRISANO.
  AKO ZELITE NEKOME ZAHVALITI NA KORISNOM POSTU, UMJESTO POSTA SA SADRZAJEM "HVALA" KORISTITE THANKS GUMB.
  TOPIK MOZETE PREGLEDAVATI I POMOCU OPCIJE „SEARCH THIS THREAD“.


  REFERADA
  Radno vrijeme referade za izvanredne studente je utorkom od 15:30 do 16:30.
  Telefonski brojevi referada

  CIJENE UPISA

  Izvanredni studenti (bolonjci) placaju 100 kn po upisanom ECTS bodu + 300 kn upisnine.
  Studenti po starom programu placaju stare cijene 3300 + 300 kn.
  Skolarina se placa u rujnu i veljaci. Upisnina se placa samo u rujnu.

  UPISI
  Za upis vise godine potrebno je iz nize godine ostvariti 50 ECTS bodova.
  Za bolonjce kod upisa vrijedi pravilo KOLIKO DAS, TOLIKO UPISUJES.
  U svakom semestru se upisuje 30 bodova. Ukupno u godini 60 bodova.
  Izvanredni studenti mogu upisati manje predmeta, odnosno minimalno 35 ECTS bodova u godini (takoder postoji i minimum po semestru, a iznosi 18 ECTS bodova). Mislim da ovo u biti omogucava onim izvanrednim studentima koji rade ili imaju drugih obveza da si smanje obveze iako imaju mogucnost upisati svih 60 bodova. Napominjem da se, kako god upisali, placa 100 kn po bodu.

  Studenti bolonjci upisuju semestre jednako kao i redovni studenti (raspored predmeta po zimskom, odnosno ljetnom semestru je isti kao i za redovne studente - osim prve godine).

  ODREDBA O 35 ects BODOVA
  Prema Pravilniku izvanredni student koji u dvije godine ne ostvari barem 35 ECTS bodova, gubi pravo studiranja. No, ta odredba se u praksi ne primjenjuje te nema ni vremenskog ni bodovnog ogranicenja koliko dugo izvanredni mogu studirati.
  Jedini slucaj kada gubite pravo studiranja je kad padnete na 8. izlasku na ispit.

  PRODUZAVANJE GODINE
  Za izvanredne jedna akademska godina vrijedi dvije (produzavanje godine) ako ste prosle godine prvi put upisali tu godinu. Ako se samo produzuje godina, nije potreban nikakav izlet u referadu, zig, etc. nego se godina samo nastavlja.
  Ako ste prosle godine upisali ponavljanje godine, ne mozete samo produziti godinu.

  Odluka od rujna 2008. godine kaze sljedece:
  Poštovana!

  Prema odluci Fakultetskog vijeća i promjeni Statuta odluka je slijedeća:

  "...Izvanredni studenti upisani do zaključno akademske 2006/07. godine, višu godinu studija upisuju pod istim uvjetima pod kojima su studij započeli, sve dok višu godinu studija upisuju bez ponavljanja ili prekida studija, tj. školarina im vrijedi za dvije akademske godine. U slučaju ponovnog upisa iste godine studija ili nastavka prekinutog studija, uplaćena školarina im nadalje vrijedi samo za jednu akademsku godinu..."

  Po tome studenti koji su prvi puta upisali bilo koju godinu 2007/08. (osim "brucoša" 2007/08) školarina im vrijedi dvije akad. god.

  Svi studenti koji su upisivali bilo kakvo ponavljanje godine 2007/08. školarina vrijedi jednu akad. god.

  Sa štovanjem,
  Danijel Relković
  To znaci da svi koji su upisali faks 2007/2008. akademske godine ili kasnije, ne mogu produziti godinu, vec je moraju ponovno upisati i platiti.
  Za one koji su faks upisali prije toga produzavanje godine je moguce sve dok ne upisu pad neke godine. Nakon sto padnete neku godinu, ne mozete tu ili bilo koju visu godinu produzavati.

  Ista odluka objavljena je i prošle godine, 2009.
  http://www.pravo.hr/studenti?@=5spr#news_10757

  ZDRAVSTVENO, BURZA I POKAZ
  Ukoliko prelazite s redovnog na izvanredno, u roku od 30 dana morate srediti zdravsteno. Rok tece od 1.10. Potrebne su vam dvije potvrde. Jednu za odjavu potvrđujete u referadi, a drugu radi reguliranja zdravstvenog osiguranja printate u informatičkoj učionici.
  U jednom paru pisete odjava zdravstvenog osiguranja, u drugu radi reguliranja zdravstvenog osiguranja. U potvrdama napisete da ste redovan student, a na dnu potvrde napisete datum kada vam isticu studentska prava, npr. 30.09.2010. Prvom potvrdom se odjavljujete, a vjerojatno ste bili osigurani preko roditelja, pa to njihova firma mora srediti. Drugom potvrdom se ponovno prijavljujete u HZZO. Nakon sto dobijete potvrdenu odjavu iz firme roditelja, zajedno s tim papirom i drugom potvrdom idete u HZZO i dobit cete zdravstveno.
  Ako propustite rok, problem mozete rijesiti tako da se fiktivno zaposlite na mjesec dana (firma vas zaposli i prijavi za zdravstveno, a vi im platite iznos doprinosa za zdravstveno). Nakon mjesec dana se odjavite i ponovo vam tece rok od trideset dana da u tom roku sredite zdravstveno kao izvanredni student.
  HZZO i burza nisu povezani!!! To znaci da se radi dobivanja zdravstvenog osiguranja ne morate prijaviti na burzu!
  Pravo na besplatan pokaz preko burze imaju studenti s prebivalistem ili boravistem u Zagrebu. Trebaju na burzu s radnom knjizicom, obavit nekakve radionice i onda svaki mjesec idu na burzu po zig za besplatni pokaz.

  Dopunsko osiguranje više nije izvanrednima besplatno, besplatno je ostalo redovnim studentima, darivateljima krvi/organa, stopostotnim invalidima i osobama koje žive u obitelji gdje je prihod po osobi manji od 1500 kn.
  Cijene dopunskog imaš na http://www.hzzo-net.hr/08_01_03.php, negdje na sredini stranice.
  Recimo, cijena police za osiguranika obvezno zdravstveno osiguranog u statusu člana obitelji, te za sve druge osiguranike iznosi 80,00 kuna mjesečno, itd.
  Quote Originally Posted by patches View Post
  Ja sam ti isto u sličnoj situaciji. Najbolje ti je da se raspitaš imaš li pravo na dopunsko ili pogledaj na internet stranici koju je kolega dao prije par postova. Uglavnom, ako si samac i nisi vjenčan niti imaš kakvih prihoda i dalje ne moraš plaćat. Međutim, ako još uvijek živiš sa starcima i njihov mjesečni prihod prelazi gore navedenu cifru, moraš plaćat prema prema cjeniku.
  Quote Originally Posted by miss-luce View Post
  Ja sam ovo ljeto sebi sredila dopunsko, ispostavilo se da ono više nema veze s izvanrednim studijem. Dakle, ženska na šalteru je vidjela da sam osigurana kao nezaposlena osoba koja je prekinula školovanje (otkad nisam redovan, tako mi je sređeno obvezno z.o.) i tražila je da donesem rodni list kao dokaz da nisam udana tj. da me nitko ne uzdržava, što sam ja i napravila pa imam besplatno dopunsko.
  Quote Originally Posted by miss-luce View Post
  Ne, burza s ovim nema veze. Otkad sam prešla na izvanredan studij s redovnog, osigurana sam direktno preko HZZO-a kao nezaposlena osoba koja je prekinula školovanje. Ta osnovica plus rodni list koji dokazuje da te nitko (iliti muž) ne uzdržava rezultira besplatnim dopunskim. Sorry, voljela bih ti pomoći više ali za druge kombinacije ne znam.

  Mogu li se ja uopće prijavit na burzu ako nemam u Zagrebu prebivalište?
  Morate prijaviti boravište u Zagrebu na mupu (ako ste u domu, on vas automatski prijavljuje) i onda ćete se moći bez problema prijaviti na burzu.

  PREDAVANJA, SEMINARI I ISPITI
  Predavanja su u pravilu nisu obvezna.
  Dolazak na seminar je obvezan (moguće 2-3 puta izostati - ovisi o voditelju seminara).
  Izvanredni studenti moraju skupljati potpise.
  Odslusani ispiti se mogu polagati vec u 11. mjesecu.
  Ispiti koji nisu odslusani se ne mogu polagati.

  PREBACIVANJE NA REDOVNE
  Uvjeti su da imate prosjek viši od 3.5 te da ste stekli uvjet na godini nakon koje tražite prebacivanje. Status se može mijenjati čak i ako ste pali godinu uz zadovoljene uvjete (uvjet na godini i 3,5), samo što je dodan još uvjet da to mora biti upisana čista viša godina i dana (dakle, nikakav "parcijalan" upis, kao kad padnete godinu). Dakle, prije su ljudima govorili da kad jednom padnu godinu, ne mogu više mijenjati status (recimo s izvanrednog studenta, na redovnog). Danas sam pitala Relkovića za to i on je rekao da je jedino bitno da se postigne prosjek, uvjet i da ta godina, na kojoj se to postiglo, nije upisana kao parcijala (uzet ćemo primjer druge godine, pa onda kao imaš upisane i predmete s treće, moraju biti samo predmeti s druge, čista druga godina). I onda možeš mijenjati status.
  Status se može mijenjati više puta tokom studiranja.
  Postupak:
  SVE MATERIJALE PREDAJETE ODMAH i NE UPISUJETE NIŠTA NA STUDOMATU!

  Po koracima ovako:
  1. Popuniti uplatnicu i platiti upisninu ili upisninu i školarinu (preporučujem FINU - pristojba samo 1% - dakle nekih 33 kn vam naplate na uplatu od 3300 kn)
  2. Kupiti molbu za prelazak na redovne u skriptarnici (TMT 3, dvorište podrum), popuniti i urudžbirati u pisarnici (TMT 14, prizemlje) koja radi od 9-13h
  3. Popuniti prijavni list koji se pokupi u sobi do Stane (ili kupiti u skriptarnici)
  4. Sve to zajedno sa indeksom donijeti u referadu.

  Oni će ručno vršiti upis preko studomata za one koji prelaze na redovne op/redovne bez plaćanja, tako da nemamo nikakvog posla na studomatu --> razlog: kada se mijenja status, to je promjena u strukturi studiranja pa dolazi do većih problema na studomatu! Probleme i komplikacije žele izbjeći time što će taj dio posla oni odraditi za nas.
  U prosjek se ne uračunavaju seminari.
  Originally Posted by crobot
  u akademskoj godini toj i toj ostvario sam uvjete za upis te i te godine studija sa prosjekom ocjena tim i tim sto mi u suglasnosti sa tim i tim (Cl. 42. o Preddiplomskom i diplomskom) clankom omogucava promjenu statusa.... molim vas da mi odobrite iz tog i tog razloga.ne treba navodit predmete, to oni racunaju iz indeksa...


  PRELAZAK S REDOVNIH NA IZVANREDNE

  U izvanredne padate ako dvaput padnete istu godinu.
  Takoder izvanredni mozete postati tako da to sami zatrazite.
  U oba slucaja postupak je isti:
  SVE MATERIJALE PREDAJETE ODMAH i NE UPISUJETE NIŠTA NA STUDOMATU!

  Po koracima ovako:
  1. Popuniti uplatnicu i platiti školarinu plus upisninu od 300 kn (preporučujem FINU - pristojba samo 1% - dakle nekih 33 kn vam naplate na uplatu od 3300 kn)
  2. Kupiti molbu za prelazak na izvanredne u skriptarnici (TMT 3, dvorište podrum), popuniti i urudžbirati u pisarnici (TMT 14, prizemlje) koja radi od 9-13h
  3. Popuniti prijavni list koji se pokupi u sobi do Stane (ili kupiti u skriptarnici)
  4. Sve to zajedno sa indeksom donijeti u referadu.

  Oni će ručno vršiti upis preko studomata za one koji prelaze na izvanredne, tako da nemamo nikakvog posla na studomatu --> razlog: kada se prelazi na izvanredne, to je promjena u strukturi studiranja pa dolazi do većih problema na studomatu! Probleme i komplikacije žele izbjeći time što će taj dio posla oni odraditi za nas.

  U prosjek se ne uračunavaju seminari.
  Naravno da ako padate u izvanredne, više niste bez plaćanja - bez obzira jeste li kao redovni plaćali ili ne.
  Last edited by Malecka; 08-11-2010 at 19:09.

 2. #2
  !tup!
  Join Date
  Sep 2009
  Posts
  6
  Rep Power
  0

  Default Re: Izvanredni studenti

  Evo ovako, kolege, u vezi HZZO-a, i ja sam ove godine prešao na izvanredne, i kod mene je postupak bio sljedeći: kupio sam jedan par potvrda na kojem sam kao svrhu napisao: odjava/prijava sa zdravstvenog osiguranja, koju mi je relković bez indeksa potvrdio, nisam ga imao jer mi upis još nije bio proveden. S tom sam potvrdom u HZZO-u najprije odjavio osiguranje, teta si je tu potvrdu kopirala, vratila mi je i uzela mi zdravstvenu iskaznicu. Onda sam prijavio osiguranje za što mi je trebala ista potvrda, obrazac i kopija osobne iskaznice. Teta mi je vratila primjerak obrasca i privremenu zdravstvenu iskaznicu i rekla da će nova iskaznica biti gotova za 2 mjeseca. Rekla mi je i da jednu potvrdu moram poslati u firmu roditelja preko kojeg sam bio osiguran. Što se tiče dopunskog osiguranja, više ga ne plaća država, nego ga moramo sami plaćati (ako živimo s roditeljima i ako ukupni mjesečni prihodi prelaze 1500injak kn po osobi).
  Evo, to je moje iskustvo, nadam se da će nekome pomoći, ali u svakom slučaju, bilo bi dobro i da prije provjerite u svom HZZO-u što vam je sve potrebno jer po mom iskustvu s raznim administracijama i upravama, svaki šalter ima svoju praksu...

 3. #3
  Mlada nada foruma Minokeros's Avatar
  Join Date
  Mar 2010
  Age
  54
  Posts
  338
  Rep Power
  3

  Default Re: Izvanredni studenti

  Quote Originally Posted by izgubljeni sin View Post
  ako netko uplati 3300 a trebalo je 2900... gdje se uzme keš nazad?
  vrata pokraj kartoteke,tamo 3 ljubazne tete rade...ali ćeš im datii broj računa na banci,pa će ti na njega uplatiti ostatak..i to ćeš poprilično čekati..ja sam prošle godine oko mjesec dana čekao..nakon mjesec dana sam otišao tamo,pa su mi je jedna od tih teta doslovno iz svog novčanika dala novce jer im je bilo neugodno kad sam održao svoj živčani govor o tome kako nitko na našem faksu ne radi svoj posao !
  There's no shame in pleasure.Man just wants to be happy.
  But society wants him to be good.
  And when he's good, he's rarely happy. But when he's happy, he's always good.

 4. #4
  !tup!
  Join Date
  Jul 2009
  Location
  Aarauca
  Age
  25
  Posts
  148
  Rep Power
  0

  Default Re: Izvanredni studenti

  Ok da riješimo jednom zauvijek:
  za prijavu za zdrastvo treba potvrda o odjavi zdrastvenog osiguranja koju ovjerava referada, zatim onaj plavi papir odjava sa prijašnjeg zdrastva koju popunjava računovođa u maminoj ili tatinoj firmi, i to se sve sa osobnom otpelja u jukićevu 12.
  prvi kat soba 17,18,19 red 100 metar dugačak.
  oni vas odmah odjave i prijave, onda idite dole u sobu 2, riješiti dopunsko zdrastveno osiguranje.premija je za nezaposlene ( nas izvanredne) 80 kn mjesečno.
  onda taj ovjereni plavi papir i potvrdu date mami ili tati da odnesu u firmu.
  p.s apeliram moderatore da ovo uvrste u prvi post da ljudi ne traže.

  i to je to. ja bila jučer.

 5. #5
  *škatula za sne* bubašpara's Avatar
  Join Date
  Feb 2009
  Posts
  1,440
  Rep Power
  5

  Default Re: Izvanredni studenti

  Quote Originally Posted by Elio View Post
  A ako prijavimo boravište u zg jel onda možemo u zg i riješit papire
  dakle ovako.. ja nemam prebivalište u zg-u.. prije 2 god sam se prebacila na izvanredne i išla sam rješavati te stvari u jukićevu.. tražili su mi tu potvrdu s faxa i potvrdu o BORAVIŠTU..zdravstvena koju sam tad napravila mi je istekla sad prije par dana i opet sam išla u jukićevu.. ovaj put me nisu tražili APSOLUTNO NIŠTA, ni potvrdu s faxa, ni o boravištu.. samo je ukucao moje ime u komp i dalje nešto čačkako po tim podacima, isprintao mi onaj papir koji služi ko zamjena za zdravstvenu dok mi ona ne bude gotova.. i to je to.. dakle, kad prvi put to radiš dovoljno ti je da imaš potvrdu o boravištu u zg-u, kasnije kad produžuješ nit te što pita, nit te što traži!!! tako je bar bilo u mom slučaju..
  Sell the Vatican, feed the world!

  Najlipše stvari u životu su džabe.

 6. #6
  !tup!
  Join Date
  Jul 2009
  Location
  Aarauca
  Age
  25
  Posts
  148
  Rep Power
  0

  Default Re: Izvanredni studenti

  Za sve one koji ne znaju, ne vide , ne mogu ne žele čitati,

  Ne treba vam potvrda na kojoj piše radi reguliranja zdrastvenog osiguranja, nego samo potvrda da se odjavljujete. plus onaj plavi papir, i na zavodu vas automatski prijavljuju pod nezaposlene. i ništa ne printati u informatičkoj.
  imate još 5 dana da to sredite, nakon toga vam ističe to pravo.
  također što se tiče onog pitanja; "da li ako ne živim u zagrebu svejedno moram u zagreb točnije u jukićevu to srediti"?

  NEEEE, pa ne ideš iz npr.Siska glasat u Zagreb, svaki dio grada ima svoju podružnicu...kak vas nije sram to uopće pitati.

  A kaj se burze tiče, vjerujte mi - nitko vas ne treba.

 7. #7
  Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar
  Join Date
  Apr 2005
  Location
  Pokraj avenije
  Age
  100
  Posts
  11,401
  Rep Power
  12

  Default Re: Izvanredni studenti

  Evo, bio i ja danas.
  Treba vam:
  1. Popunjem formular T-3 koji ovjerava firma/obrt preko koje ste putem roditelja sad prijavljeni.
  2. Potvrda sa faksa da su vam studenteska prava vrijedila do 31.09.
  3. Stara zdravstvena.
  S tim idete u sobe 17.18 i 19.

  Nakon toga po dopunsko idete u sobe 1 i 2 i plaća se 80kn mjesečno.

  malo vas i jebu kolko vi gutate, jebiga

 8. #8
  Veteran foruma
  Join Date
  Feb 2010
  Posts
  1,209
  Rep Power
  4

  Default Re: Izvanredni studenti

  Ljudi, širite dezinformacije i onda će netko ovo pročitati i misliti da se ne može prebaciti i propustiti priliku.

  Meni je Relković osobno izjavio da je za prelazak sa izvanrednih na redovne bitan prosjek tekuće godine nakon koje se prebacuješ, ne sveukupni prosjek.
  Naravno: bitno je da je taj 3.5+ prosjek minimalno 50ects bodova sa jedne godine (a ne mješavina predmeta različitih godina) i da su ti predmeti prvi put upisani, a ne predmeti za koje si imao opciju polaganja i ranije.

  @clayton:

  Je li taj tvoj 3.5+ prosjek bio zbroj minimalno 50ects bodova sa iste godine ostvaren u tekućoj godini? Ili nešto sa jedne godine, nešto sa druge? Jer treba biti minimalno 50ects bodova predmeta sa iste godine koji su tekuće godine prvi put upisani.


 9. #9
  Veteran foruma
  Join Date
  Feb 2010
  Posts
  1,209
  Rep Power
  4

  Default Re: Izvanredni studenti

  Quote Originally Posted by Tony Montana View Post
  MC, jesi li pao godinu možda? Vidim da to nitko ne spominje, ali za prelaz u drugi status je bitno da se niti jednom ne padne godina. Sjećam se da mi se frend prebacivao i to baš na drugoj godini. Uvjet je bio 3.5 na drugoj i da se nije pala godina.
  Ovo se promijenilo. Sada prethodni pad nije prepreka.


 10. #10
  Mlada nada foruma Moderator michael clayton's Avatar
  Join Date
  May 2008
  Posts
  427
  Rep Power
  5

  Default Re: Izvanredni studenti

  Da rasčistimo priču o prebacivanju do kraja - Relković mi jučer potvrdio:


  "Za promjenu statusa potrebno je u jednoj akademskoj godini (bez ponavljanja godine) steći uvjete za upis u višu godinu i prosjekom položenih ispita (studijske godine) većim od 3,5.
  Znači nije moguće steći uvjete ako su ispiti (npr. druge godine studija) polagani kroz dvije akad. god. Moraju biti položeni u jednoj akad. god."
  non quis, sed quid.


 11. #11
  !tup!
  Join Date
  May 2009
  Age
  32
  Posts
  30
  Rep Power
  0

  Default Re: Izvanredni studenti

  pozdrav svima, malo sam se informiro o temi zdrvastevneog osiguranja ali nisam 100 posto siguran sto mi je ciniti
  ovako vrlo brzo cu napunit 26 godina i vec par godina sam izvanredni student i bit cu jos namanje 2 pa sad me zanima sto mi je ciniti da bi i dalje imao zdravstveno osiguranje buduci da sad napunjavam 26 godina, a to je neka granica koliko sam skuzio za izvanredne p.s nisam prijavljen na burzu

 12. #12
  !tup!
  Join Date
  Nov 2010
  Posts
  5
  Rep Power
  0

  Default Re: Izvanredni studenti

  Ja imam malo drukčiju situaciju. Naime, izgubila sam pravo studiranja na PFZG zbog pada ispita 8. put i planiram nastaviti studij u Splitu kao izvanredni student. Ispisala sam se s fakulteta prošli mjesec i trebala bih se sad pobrinuti oko zdravstvenog osiguranja. Kolege su mi rekle da je dovoljno odnijeti tu potvrdu u HZZO ali mene sad muči je li rok za to 30 dana ili imam vremena do jeseni? Također, maloprije sam zvala info telefon HZZO-a i gospođa koja radi tamo mi je rekla da se trebam na biro prijaviti pa mi više ništa nije jasno

 13. #13
  ... Moderator Rita's Avatar
  Join Date
  Nov 2010
  Posts
  313
  Rep Power
  3

  Default Re: Izvanredni studenti

  Prijavite se na burzu (biro ili HZZ) i time imate potvrdu da ste nezaposleni, tj. onaj evidencijski list ili kak se to već zove i na HZZO se prijavljujete kao nezaposlena osoba i dobijete osiguranje kao nezaposlena osoba (nema veze jeste li izvanredni student, njih to ne zanima). Morate to učiniti u roku od 30 dana od gubitka statusa koji ste imali, inače nećete moći nakon tog roka ni kao nezaposleni ni nikako drugačije imati osiguranje (naravno, osim ako se u međuvremenu ne zaposlite i sl.).

 14. #14
  !tup!
  Join Date
  Oct 2010
  Location
  Zagreb
  Posts
  142
  Rep Power
  0

  Default Re: Izvanredni studenti

  šta sa izvanrednim studentima koji nisu pisali seminarsku radnju pri upisu u višu godinu?

 15. #15
  loša osoba nuklearna's Avatar
  Join Date
  Oct 2010
  Location
  Izra's place
  Age
  23
  Posts
  400
  Rep Power
  4

  Default Re: Izvanredni studenti

  izvanredni ne moraju pisati seminarsku radnju.
  I'm not going to censor myself to comfort your ignorance.

 16. #16
  Veteran foruma
  Join Date
  Feb 2010
  Posts
  1,209
  Rep Power
  4

  Default Re: Izvanredni studenti

  Quote Originally Posted by nuklearna View Post
  izvanredni ne moraju pisati seminarsku radnju.
  Huh? Odakle ti to?

  Koliko ja znam, i redovni i izvanredni bi trebali imati napisanu seminarsku radnju. No to dosada nisu nijednima provjeravali pa su se i redovni i izvanredni mogli izvući.


 17. #17
  Mučki provokator zgmetropola's Avatar
  Join Date
  Oct 2009
  Location
  Grad Zagreb
  Age
  24
  Posts
  1,441
  Rep Power
  5

  Default Re: Izvanredni studenti

  Quote Originally Posted by nuklearna View Post
  izvanredni ne moraju pisati seminarsku radnju.
  Quote Originally Posted by CroatianAngel View Post
  Huh? Odakle ti to?

  Koliko ja znam, i redovni i izvanredni bi trebali imati napisanu seminarsku radnju. No to dosada nisu nijednima provjeravali pa su se i redovni i izvanredni mogli izvući.
  Ovisi kod koga dopadneš. Izvanredni ili redovni, kod asistenata na teoriji će morati pisati.
  No recimo, ja sam imao seminare kod Karlovića i Zrinke, pa nisam morao pisati.


 18. #18
  Veteran foruma
  Join Date
  Feb 2010
  Posts
  1,209
  Rep Power
  4

  Default Re: Izvanredni studenti

  Krivo si me shvatilo, zgm.

  Recimo, na drugoj godini dosta redovnih nije trebalo pisati seminarsku radnju iz Pravne informatike. Štoviše, kod nekih nisu ni mogli.

  I ti isti koji su tada dobili seminar iz Europskog javnog prava su se morali natezati sa katedrom da im dopusti da pišu seminarsku radnju, za što katedra nije bila oduševljena i čak je na početku prijetila da se snalaze kako znaju, i pokušaju pisati radnju iz drugih predmeta, jer katedra ne voli seminarske radnje i prihvatiti će samo određeni broj seminarskih radnji. Bla bla.

  Tako da, i redovni i izvanredni mogu izbjeći pisanje radnje jer neke katedre ih ne traže kao uvjet za seminar. No kod upisa u višu godinu, i redovni i izvanredni bi ju trebali imati napisanu. To se dosada nije provjeravalo, pa su oboje mogli izbjeći sankcije za nepisanje seminarske radnje.

  Hoće li se provjeravati kod upisa ove godine, vidjeti ćemo. Ako hoće, trebaju ju i redovni i izvanredni. Ne samo redovni. Jer kolega pita što se može desiti kod upisa u višu godinu sa izvanrednima bez napisane seminarske radnje. To još ne znamo, jer ne znamo hoće li provjeravati, a ne znamo ni koje bi sankcije bile. Ali znamo da bi i redovni i izvanredni trebali imati napisanu seminarsku radnju.

  To je bila poanta.


 19. #19
  loša osoba nuklearna's Avatar
  Join Date
  Oct 2010
  Location
  Izra's place
  Age
  23
  Posts
  400
  Rep Power
  4

  Default Re: Izvanredni studenti

  meni to od frenda koji je izvanredni. kad sam počela cvilit kako mi se ne da pisat mi je rekao da on ne treba jer je izvanredni i nije imao problema pri upisu 2. godine.
  valjda je stvarno kako je rekao zgm, ovisi kod koga dopadneš, a mislim da ti pri upisu ne gledaju previše. znam da je jaramaz seminaristima koji nisu u pisali posebno upisivala ocjenu iz radnje i ukupno iz seminara, a nama savić u prvom semestru nije.
  I'm not going to censor myself to comfort your ignorance.

 20. #20
  Veteran foruma
  Join Date
  Feb 2010
  Posts
  1,209
  Rep Power
  4

  Default Re: Izvanredni studenti

  Reći ću još jednom. Opet isto.

  I redovni i izvanredni mogu ne pisati radnju, ovisno kome dopadnu. Prati itko?

  I jedni i drugi bi ju trebali imati kod upisa u višu godinu prema njihovoj novoj odluci koju još nisu provodili, tj. još nisu provjeravali imamo li napisane radnje, ni redovnima ni izvanrednima. Još ste tu?

  Hoće li provjeravati ove godine ne znamo. Koje bi bile sankcije za one koji nisu napisali radnju a imali su upisan najmanje jedan seminar ne znamo.

  Znam i ja dvojicu koji prošle godine nisu napisali radnju. Nisu ikome provjeravali pa su se provukli. Hoće li se to moći i ove godine, vidjeti ćemo. Iz nekog razloga, odluku još nisu provodili.

  Potrudite se pročitati ovaj post, pretty please, jer mi se ne da ponovno pisati jedno te isto. :|


 21. #21
  loša osoba nuklearna's Avatar
  Join Date
  Oct 2010
  Location
  Izra's place
  Age
  23
  Posts
  400
  Rep Power
  4

  Default Re: Izvanredni studenti

  ooouuuu.
  za smanjene intelektualne sposobnostim krivim učenje oppd-a od ranog jutra, imajte razumijevanja
  I'm not going to censor myself to comfort your ignorance.

 22. #22
  Forumaš u usponu Insecure's Avatar
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  U krevetu!
  Posts
  829
  Rep Power
  5

  Default Re: Izvanredni studenti

  Nemojte me ubit sad, ali stvarno nemam pojma o tome, dakle jel se pri prelasku sa redovnih na izvanredne studente bas mora prijavit na burzu?
  Mislim, pokaz mi ne treba, zdravstveno ne ovisi i tak i tak o burzi, pa ono, ako ne moram, ne bih :/

  Hvala vam puno
  When the lasagna content in my blood gets low, I get mean.

 23. #23
  !tup!
  Join Date
  Nov 2008
  Posts
  45
  Rep Power
  0

  Default Re: Izvanredni studenti

  Pa ne moraš, zdravstveno ionako imaš i dalje. Mislim da ih se dosta prijavi baš zbog pokaza. Ja sam se prije nekoliko godina prebacila na izv i nikad se nisam prijavila na burzu.
  Eto, valjda dobro zborim.

 24. #24
  !tup!
  Join Date
  Oct 2009
  Age
  25
  Posts
  5
  Rep Power
  0

  Default Re: Izvanredni studenti

  Pitanje za ovih 35 ects. Ovdje pise da se u praksi kod nas ne provodi zabrana studiranja , da li isto vrijedi za ostatak zagrebackog sveucilista? Htio bi se maknut sa ovog faxa, a mozda mi se zalomi da nemam tih 35, da li svejedno mogu na drzavnu i nesto drugo upisat?

 25. #25
  Kuul forumaš Malecka's Avatar
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  u dolini save
  Age
  27
  Posts
  4,938
  Rep Power
  9

  Default Re: Izvanredni studenti

  Pa nema nikakve veze kolko si bodova skupio kod nas, šta to briga njih na drugom faksu, tamo krećeš ispočetka.
  Ako si na to mislio.
  Mhm ovih dana ljudi postavljaju čudna pitanja.
  Ne volim pm-ove sa pitanjima oko upisa. #makeitstop
  ------
  Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

 26. #26
  Prvoborac foruma Breeder's Avatar
  Join Date
  Jul 2008
  Posts
  2,005
  Rep Power
  6

  Default Re: Izvanredni studenti

  Quote Originally Posted by Malecka View Post
  Pa nema nikakve veze kolko si bodova skupio kod nas, šta to briga njih na drugom faksu, tamo krećeš ispočetka.
  Ako si na to mislio.
  Mhm ovih dana ljudi postavljaju čudna pitanja.
  na nekim faksevima se priznaju bodovi

  na politologiji bi se priznali kod izbornih (oni imaju 6 obveznih i 6 izbornih po godini) s obzirom na srodnost predmeta, ali onda nema ocjene (ne ulazi u prosjek) iz tog predmeta koji je priznat pomocu tih bodova

 27. #27
  Kuul forumaš Malecka's Avatar
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  u dolini save
  Age
  27
  Posts
  4,938
  Rep Power
  9

  Default Re: Izvanredni studenti

  Da, al mislim da to nema veze s time što veki misli da bi mu mogli zabranit upisat neki drugi faks jer kod nas nije skupio 35.
  Ne volim pm-ove sa pitanjima oko upisa. #makeitstop
  ------
  Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

 28. #28
  Prvoborac foruma Breeder's Avatar
  Join Date
  Jul 2008
  Posts
  2,005
  Rep Power
  6

  Default Re: Izvanredni studenti

  krivo sam procitao njegovo pitanje

 29. #29
  !tup!
  Join Date
  Oct 2009
  Age
  25
  Posts
  5
  Rep Power
  0

  Default Re: Izvanredni studenti

  Hvala na odgovoru

 30. #30
  Mlad, sumnjiv i nedokazan
  Join Date
  Oct 2010
  Location
  Zagreb
  Posts
  56
  Rep Power
  3

  Default Re: Izvanredni studenti

  postavit cu ovdje pitanje posto sam izvanredni student iako bas i pitanje nema veze s temom.

  Dakle, zelim prijavit ispit, Rimsko sad za prvi rok, i pokusao sam i jucer i danas i svaki put kad upisem sifru i kor ime, pojavljuje mi se neispravna lozinka.

  Da ne bi bilo zabune, s tim imenom i lozinkom sam se vec sto put prijavljivao i sve normalno, a sad najedanput nista.

  Pa pitam jel se nekom nes slicno desilo, il je to zbog praznika, nemam pojma, i da, ak mi neko moze s prve godine rec do kad su prijave na ovaj sad rok, 7.9 za RImsko pravo da ne bi slucajno zakasnio

Page 1 of 37 12311 ... LastLast

Similar Threads

 1. Izvanredni studenti-poslovi
  By mjau in forum Papirologija
  Replies: 4
  Last Post: 14-06-2015, 11:09
 2. Izvanredni studenti
  By barney in forum Vodič za brucoše
  Replies: 440
  Last Post: 14-02-2015, 14:23

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •