+ Reply to Thread
Page 3 of 13 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 61 to 90 of 386

Thread: II. Obiteljsko Pravo

Početnik na forumu

Default Re: II. Obiteljsko Pravo

Quote Originally Posted by mačak
    jel zna netko odgovora na ova pitanja....

1. Opoziv priznanja majčinstva:
    a) nije nikad moguć.
    b) moguć je u posebno zakazanom ročištu pred izvanparničnim sudom.
    c) moguć je samo posredan opoziv.

Znam da je odgovor c, ali me ovo a zbunjuje zbog nikad....

2. U kojem se roku mora održati prvo sudsko ročište po primitku tužbe za osporavanje majčinstva?
    a) odmah, bez odgode
    b) 7 dana
    c) 15 dana
    d) 30 dana

3. Pod kojim je pretpostavkama omogućeno osporavanje očinstva, ako je dijete začeto uz medicinsku pomoć?
    a) izvršena je homologna inseminacija
    b) muž nije dao pisani pristanak
    c) izvršena je oplodnja sjemenom drugog muškarca
    d) izvanbračni drug nije dao ovjereni pristanak

Znam da je točno b, c, al ne znam jel i d...

Hvala punooo
    Što se tiče 3. pitanja, mislim da jedini odgovor C. Od muža se traži OVJEROVLJENI pristanak.
    Pod D nije zato što je medicinski potpomognuta oplodnja dostupna samo bračnim drugovima.

Što se tiče 1. pitanja, mislim da je točan odgovor A. Priznanje je neopozivo i kad se jednom upiše može samo osporavati majčinstvo u sudskom postupku. U slučaju opoziva oporuke opoziva se i "priznanje", ali zapravo i nema u pravnom smislu opoziva priznanja jer to "priznanje" uopće nije bilo upisano. Ono, ti kažeš u oporuci da si nečija majka pa sastaviš novu u kojoj kažeš da nisi pa si kao opozvala prizanje...To je meni sve "pričam ti priču" jer se u matici rođenih nije upisalo da si ti majka dotičnog djeteta jer ta ranija oporuka uopće nije dobila pravnu snagu. Druga je situacija kad ti priznaš majčinstvo, to se upiše i onda sastaviš oporuku u kojoj kažeš da ipak nisi majka. Tada ta tvoja oporuka ne znači ništa i uopće se taj opoziv neće uzimati u obzir (osim u slučaju parnice kao materijalni dokaz). Dakle, ostaješ upisana kao majka bez obzira na to što si u oporuci navela da nisi. Povežemo li ovo tumačenje s definicijom priznanja (pravni akt kojom....daje izjavu volje na način propisan zakonom) koje je prije svega pravni akt (pa se traže i nekakve formalnopravne pretpostavke s nekim upisima i koječime, ne možeš na hrastov list napisati da si nečija majka i očekivati da će to "priznanje" imati nekakve pravne učinke) jasno je da se kada se govori o opozivu priznanja misli na opoziv priznanja upisanoga u maticu rođenih tj. opoziv upisane činjenice da je određena žena majka. U tome smislu, opoziva nema niti oporukom. Sad, jesu li i oni to tako shvatili je druga stvar...A i ovaj izraz "samo" je čudan. Voljela bih čuti mišljenje drugih o ovom pitanju. Ja msilim da bih zaokružila i A i C u smislu da nikad nije moguće opozvati jednom upisano priznanje, ali da je moguće opozvati priznanje koje još nije bilo upisano.

Početnik na forumu

8. Deklaracija o pravima djeteta:
    a) dokument je Ujedinjenih naroda
    b) dokument je Vijeća Europe
    c) usvojena je 1989. godine
    d) usvojena je 1959. godine
    e) ne obvezuje Republiku Hrvatsku

u odgovorima kao pise a) i d) da je tocno, al sta nije i e) tocan odgovor??
    u knjizi pise da je deklaracija o pravima djeteta 'NEOBAVEZNOG KARAKTERA'... :smt011
    ja sam zlatna zelja, ispunit cu ti ribicu tri puta

Mlada nada foruma

Mislim da ona kao takva ne obvezuje, ali ako ju je Sabor ratificirao, ona postaje dio unutarnjeg pravnog poretka RH, a kao međunarodni dokument je iznad zakona, pa je u tom smislu obvezujuća... brijem da je tak :?

Početnik na forumu

jel mi može neko ko je stvarno siguran odgovorit na par pitanja?bija bi stvarno zahvalan..jer me samo ta pitanja bune :roll:

1. Obiteljski zakon izrijekom određuje dužnost posvojiteljima da kažu djetetu da je posvojeno, najkasnije do 7 godine, a ako je starije dobi odmah po posvojenju.
    a) točno
    b) netočno

6. Posvojitelji se uvijek upisuju kao roditelji djeteta u maticu rođenih djeteta.
    a) točno
    b) netočno

i ovaj esej što se nalazi u nekom od kolokvija iz skriptarnice:
    Na kojem se rimskom načelu temelje pravila o dobi posvojitelja – objasnite odgovor
    piše da je odgovor u paragrafu 611,ali ja ga tu ne mogu nać!!
    eto,hvala!pozdrav i srećno svima sutra

Mlada nada foruma

I ovo:-)))

2. Kad samo centar za socijalnu skrb daje suglasnost na priznanje očinstva?
    a) kad je dijete mlađe od četrnaest godina
    b) kad majka više nije živa
    c) kad je majka proglašena umrlom u izvanparničnom sudskom postupku
    d) kad je majci nepoznato boravište najmanje šest mjeseci
    e) kad je majka potpuno lišena poslovne sposobnosti

znam da je a,b, i e, al ne znam za c:-)

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by mačak
    e i koji su na kraju odgovori za pitanja u kojem roku se treba održati prvo ročište po primitku tužbe za osporavanje majčinstva a u kojem očinstva?
    pa mislin da je rok isti.. 15 dana od primitka tužbe

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by Al Bundy
    Da, u zakonu piše da će css savjetovati posvojiteljima da je kažu djetetu da je posvojeno, ali u knjizi piše (citiram): obiteljski zakon OBVEZUJE posvojitelje bla,bla i onda kao primjer navodi taj članak 124 di piše SAVJETUJE...e sad, ko je tu lud?
    :lol: hm knjiga ili zakon :? znam da mi je negdje bilo upalo to obvezuje, pa knjiga je puna nelogicnosti, ubit ce me ovo mozganje :smt011

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Quote Originally Posted by blondieee
    Quote Originally Posted by Al Bundy
    Da, u zakonu piše da će css savjetovati posvojiteljima da je kažu djetetu da je posvojeno, ali u knjizi piše (citiram): obiteljski zakon OBVEZUJE posvojitelje bla,bla i onda kao primjer navodi taj članak 124 di piše SAVJETUJE...e sad, ko je tu lud?
    :lol: hm knjiga ili zakon :? znam da mi je negdje bilo upalo to obvezuje, pa knjiga je puna nelogicnosti, ubit ce me ovo mozganje :smt011
    nama je prof. Korac rekla da u svakom slucaju neslaganja knjige i zakona prednost ima zakon dakle, zakon prije svih drugih izvora

joj ljudi strasite me..kako je tocno islo esejsko pitanje c grupe?
    'koje postupke o podrijetlu djeteta pokrece css i opisi jedan?'
    jel to znaci da moramo navesti ta dva za majcinstvo i izvanbracno ocinstvo, i onda koje uloge centar u njima ima, tj opsirnije ih opisat ili opisat cijeli sudski postupak utvrđivanja majcinstva/ocinstva?
    u bemu misa..ja sam samo detaljnije opisala tu ulogu centra u sudskom postupku utvrdivanja (izvanbracnog) ocinstva i bila sam uvjerena da je to okej..dok nisam tu procitala da ste vi pisali o cijelom postupku.. (a prosla sam prvi dio.. :smt005 )
    :shock: :?
    Last edited by axl; 25-09-2011 at 15:29.

Mlada nada foruma

pa ja sam isto pisala to o centru, ali mi se to cinilo malo pa sam isla pisat o presudi, vjestacenju, i tak jos nekim glupostima, onak sve po malo nabacala.. jer nisam bila sigurna dali trebamo bas opisat postupak ili ulogu centra, nije mi bas bilo jasno to pa sam za svaki slucaj napisala tak malo o svemu pomalo :?

Početnik na forumu

Glede eseja C grupa. Tražilo su navesti na koje su postupke ovlašteni CSS i objasniti jedan. Ja sam navela utvrđivanje majčinstva i očinstva sudskom presudom i onda objasnila utvrđivanje majčinstva. I pisala sam o cijelom postupku jer se ulga CSS može svesti na par redova (da pokreće postupak do djetetove 18. godine ukoliko ima saznanja o tome tko bi mogla biti majka djeteta). Nisam sve stigla napisati, ali sam napisala osnovne stvari o svemu: ovlašetinicima, postupku i medicinskom vještačenju, učincima presude. Sad više ni sama ne znam što je trebalo, valjda će imati milosti. Ja nisam imala vremena da pitam asistenta što o tome pisati kada mi je ostalo svega 7 minuta. Dvije minute bih izgubila da sam čekala da on dođe i objasni. I ovako su mi test uzeli iz ruku. Valjda će imati milosti. :smt010

Ej ljudi imam 2 pitanja
    1)U djelu knjige gdje se pise o poništavanju braka, tj dali ništetan brak(onaj za kojeg nije ispunjenja pretpostavka VALJANOSTI braka) ima ucinke do trenutko proglasenja ništetnosti?
    u knjizi pise da ima, sto mi bas i nije razumljivo, znači li to da brak ako brak uspiju sklopiti majka i sin(bracna smetnja srodstva) da ce taj brak imati ucinke to trenutka ponistenja?
    Nebi li neke pretpostavke za VALJANOST braka trebale ipak biti nabrojane u pretpostavkama za POSTOJANJE BRAKA?

2) kod roditeljske skrbi nakon punoljetnosti: jel punoljetni sticenik formalno poslovno nesposoban prije stavljanja pod skrbnistvo? Nigdje izričito ne piše da se prije stavljana pod skrbnistvo(punoljetnog sticenika) treba lisiti njegova poslovna sposobnost. ugl pitanje glasi dali punoljetna osoba moze biti pod skrbnistvom iako ju se prije formalno nije lisilo poslovne sposobnosti?

hvala na bilo kakvoj pomoci
    Proletarier aller Laender, vereinigt euch!!

Početnik na forumu NAivan's Avatar

1) Brak je sklopljen..ali nije valjan..ali postoji tako dugo dok ne bude poništen! A ovo kaj se tiče majke i sina..matičar će uvidom u matice rođenih vidjeti da su oni u srodničkom odnosu i neće doći do sklapanja braka!

2) paragraf 814..postupak se pokreće na prijedlog roditelja..no do odluke može doći tek nakon što (punoljetno) dijete bude lišeno poslovne sposobnosti! Ne bi imalo smisla staviti poslovno sposobnu osobu pod roditeljsku skrb. (pogledaj dio koji govori o prestanku roditeljske skrbi..npr. punoljetnošću djeteta prestaje roditeljska skrb...)
    http://img89.imageshack.us/img89/809...dvelika.th.jpg

Mnogo je lakše boriti se za načela nego živjeti po njima.

Početnik na forumu

evo imam jos neka pitanja,pa ako mi neko moze pomoc,hvala :
    1.razlika potpuno-nepotpuno posvojenje?
    2. kad posvajaju bracni drugovi,moraju li oboje imati pretpostavke za posvojenje?
    3. sto ako se dijete protivi posvojenju?
    4. posvojenje punoljetne osobe ne moze nikad?
    5. imovinsku korist kod posvojenja ne mogu trazit samo strani drzavljani?
    6. ako je srodnik imenovan za skrbnik sud isto mora dozvolit?
    7. ukoliko dode do posvojenja sa strane macehe/ocuha sto se dogada s pravom majkom/ocem
    8. naknada skrbnika proizlazi iz sticenikove imovine?
    9. ako se sklopi maloljetni brak bez odobrenja suda,poslovna sposobnost i dalje ostaje?kako?
    10.ako je roditelj lisen rod skrbi,nakon punoljetnosti djeteta mu se to brise iz matice?
    11. izvanbracni drugovi ne mogu posvojiti a osoba koja nije u brku moze?

Mlada nada foruma jekily's Avatar

jel mi moze netko odgovorit na ono pitanje dal peder moze posvojit djete( misli se na jednog pedera a ne na istospolnu zajendicu)?
    ja sam napisao da nemoze i pisao pretpostavke za posvojitelje i ko moze posvojit a ko nemoze, al mi je cudno pitanje posto se nisam nigdje u knjizi susreo s njim,a i peder bi mogao glumit da nije peder i ostalo pa opet posvojit dijete stoga mi je to vrlo DISKUTABILNO PITANJE!!! kao i jos neka danas!!!!
    Ne pitaj me tu pred svima sta to na dnu case ima
    Ne pitaj me nikad, zasto cugam...

formalnopravno moze posvojiti s tim da posvojenje mora biti od osobite koristi.. mislim da se jako rijetko dozvoljava samcu da posvoji(to se moze dogoditi ako je dijete posvaja njegov srodnik jer su roditelji npr umrli itd)
    jadno dijete kojeg posvoji istospolno orijentirana osoba haha..
    Teoretski moguce je zamisliti, ali ne znam zasto tako detaljna pitanja postavljaja s kojim se nitko od nas nece susretati..
    zasto ne pitaju nesto o razvodu braka i sl.
    Proletarier aller Laender, vereinigt euch!!

Početnik na forumu

da li se zna koji je tocan odgovor o pederu samcu???ja sam napisao neko kompromisno rijesenje...

zatim me zanima 5.pitanje i sklapanje pravnog posla sa izvanbracinim drugom skrbnika???

i zadnje,kako oni recimo ocjenjuju prva dva pitanja,po skali 1-5 bodova,ako su se doslovno trazile definicije iz obz-a ili zakona o nasljeđivanju??

Forumaš u usponu Luka....'s Avatar

Pater is est quem numptiae demonstrant , predmnjeva o bracnom ocinstvu, str.150, fusnota 51
    The Bird of the Hermes is my name,
    eating my wings to make me tame.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by believer View Post
    imam par pitanja koja mi nisu jasna,pliz help :
    1. moze li posvojenik u bilo kojem slusaju osporavat majcinstvo/ocinstvo posvojitelja?
    2. da li se moze posvojiti samo maloljetno dijete?
    3. paragraf 554, znaci kod lisenja roditeljske skrbi dolazi do upisa i u njihovu maticu rođenih, no sta nakon punoljetnosti djeteta?
    4. nakanda za skrbnika se uzima iz sticenikove imovine?
    5. trebaju li roditelji uvijek uzdrzavat maloljetno dijete,bez obzira na mogucnosti?
    6. imaju li izvanbracni drugovi mogucnost promjene prezimena u dogovoru s izvan. drugom, mogucnost stjecanja drzavljanstvA ili boravisne dozvole?
    1. ne, ni u kom slucaju. nakon posvojenja zabranjeno je osporavanje, ali posvojenik nakon punoljetnosti ima pravo uvida u papire o posvojenju
    2. da.
    3. upis ostaje dok se okolnosti ne promijene
    4. da, ako je ima - postoji i onaj redosljed (ne znam sad tocno pogledaj u knjizi)
    5. da, uvijek moraju osigurati sredstva za uzdržavanje djeteta.
    6. nemam pojima.. uopce mi nije jasno od kud to pitanje. to pita na usmenom?

Administrator Moderator Malecka's Avatar

Ovo pod 3. ti nije tocno.
    Sto se tice upisa kod roditelja - nakon punoljetnosti djeteta taj upis ostaje iz razloga koji sam gore napisala (da ne mogu posvojiti kasnije ili biti skrbnici kada se zna da svoje duznosti nisu izvrsavali ni prema vlastitom djetetu).
    Sto se tice upisa u maticu rodenih djeteta - nakon punoljetnosti brise se taj upis, jer punoljetnoscu ionako prestaje roditeljska skrb pa nije relevantno kakvo je stanje bio za maloljetnosti djeteta).

Za 6. mislim da ne mogu promijenit prezime u okviru obiteljskog prava, jer to mogu jedino bracni drugovi prilikom sklapanja braka.
    Ali mozda mogu promijeniti osobno ime u posebnom postupku ako navedu opravdan razlog, no to je druga prica da li bi im uvazili kao opravdan razlog da se zele prezivati jednako kao izvanbracni drug.

Quote Originally Posted by petra_1805 View Post
    jel mi moze netko točno napisat odgovor- paragraf na 5. pitanje s ispta... ono nešto s imovinom roditelja (to me malo zbunilo).... ja sam pisala o imovini roditelja i djece onaj dio kraju imovinskih odnosa
    Ako mislis na pitanje tko izrice mjeru na imovini roditelja odgovor je izvanparnicni sud, tako da nekretnine roditelja stavi pod hipoteku, a na pokretnine zalozno pravo. Djeca su privilegirana kod namirivanja trazbina, tj. ona se prva namiruju.
    Last edited by axl; 25-09-2011 at 15:29.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

Prvoborac foruma remorker988's Avatar

Tko odlučuje kad nastane sukob između roditelja i djece u vezi sa pravom na vjeroispovjest?

Mega kuuul forumaš

Nadležno tijelo piše da odlučuje. Ne piše koje, al pretpostavljam da je izvanparnični sud.

Quote Originally Posted by remorker988 View Post
    Ako je netko bio kod profesorice Milas, može li malo nešto napisati o njenom načinu ocjenjivanja, koliko traži za jedan bod? Da li mora biti sve napisano za četiri ili pet? Da li za šest redaka improvizacije daje bod?
    Ja sam bila kod milasice prosli rok, imala sam 19 bodova, ali iskreno ne znam kako bi opisala bodovanje... Ja bas nisam improvizirala na nijednom od pitanja. Imala sam tri pitanja po 5 bodova, i pet bodova se dobije za cjelovit odgovor koji obuhvaca sve paragrafe koji su oni naveli, znaci njih dva - tri; odgovor koji ima glavu i rep, i u kojem nista nije izostavljeno (ne moras sad pisat sve zivo, dosta je pet - sest recenica ali da obuhvate sve sto je bilo u pitanju, ili sve elemente necega). Ali zato sam na ostalim pitanjima dobila po 2 ili 1 bod. Tu mi je najveca zamjerka na ocjenjivanje - na pitanje o prituzbama na rad skrbnika i CZSS di sam odgovorila ko podnosi, zasto i kome i fulala samo kome se podnosi prituzba na rad CZSS dobila jedan bod... Veliko za ocjenjivanje di nitko ne dobije vise do 22 boda a maksimum je 30.
    Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)

Mlad, sumnjiv i nedokazan crazy_whisper's Avatar

Thumbs down Re: II. Obiteljsko Pravo

kriminal...užaš...užaš nad užasima...strava...
    frustrirana sam...jbt ne jednom od prošlih rokova bila su pitanja tipa-tko su transseksualci i da li mogu sklopiti brak pa sada do druge krajnosti-pitanja iz fusnota,hellooooo
    načelo krivnje-jbg-od svih pitanja vezanih uz razvod,koja su nedvojbeno važnija od ove pizdarije,oni baš ovo...
    a ovaj serološki pojam nećete naći ni u pojmovniku na kraju knjige!!!!!!!!!!!!!!!
    mislim koji tikvan sastavlja ta pitanja i koja je tu logika????????????????
    pa zar se za dvojku mora znat serološki pregled?
    a još kao bonus dodatak-obavijesti o rezultatu neće biti na netu a katedra se zbog toga ispričava-ma boli me neka stvar za njihovu ispriku,mislim nije jedna osoba na katedri da se to ne može sredit!
    a i šta postižu s tim,kako mi to nazivamo eliminacijskim rokom?!?!
    neka stave svaki rok podjednako težak,mislim jedino kaj hoću reć je jeb...jednak kriterij za sve..a ne da netko ispašta jer mu nikako nije odgovaralo ić na rok u 6 mj...
    neka svaki rok bude relativno težak, a ne jedan prelak a drugi besramno sjeban
    dovoljno da prođu oni koji su učili i trudili se - neovisno o roku na koji izlaze!!a ovako, baš ko što je netko spomenuo-sada znam puno više i bolje nego kao što sam znala na prošlom roku a imat ću manje bodova prilično sam sigurna....
    be optimistic
    Last edited by crazy_whisper; 08-07-2009 at 18:25.

imam pitanje vezano za imovinske odnose izvanbračnih drugova, znači oni mogu imati zjedničku imovinu, ali da li na nju utječe to što je jedan od njih rasipnik i kako? kaj onda oni traže razvrgnuće ili kaj?

Činjenica da je jedan bračni drug rasipnik, a drugi štedljiv neće utjecati na raspodjelu imovine nakon prestanka braka, jer se bez obzira na to bračna stečevina dijeli 50-50. Ali da, može ovaj jadni štedljivi tražiti razvrgnuće Mislim da ima konkretni paragraf u knjizi sa time.

Quote Originally Posted by nanica View Post
    Počinjem sa laganim ucenjem obiteljskog za 9 mjesec, pa me zanima dal treba uciti i obracati paznju na fusnote ili ih mogu bez griznje savijesti preskociti?
    Fusnote ne trebas, ali sitni slog unutar teksta probaj sto vise (osim poredbenog prava).
    Last edited by axl; 25-09-2011 at 15:30.

Quote Originally Posted by nanica View Post
    Što znači načelo "consensus nuptias facit" i zašto je ono bitno za brak osoba s mentalnim tegobama?

Mi može netko odgovoriti na ovo i objasniti o cemu se radi?
    da, to ti je ono da se oba bračna druga moraju usuglasiti ako žele sklopiti brak, kod braka sa osobom sa mentalnim tegobama znači da je ili potpuno ili djelomično lišena poslovne sposobnosti i ona ne bi mogla sklopiti brak (ako je potpuno lišena), osim ako sud ne odluči da može (ako je djelomično) i mislim da mu onda treba mišljenje CZSS-a i skrbnika te osobe i ta se osoba onda mora sudu osobno obratiti kako bi on odlučio da je sposobna shvatiti značenje braka.. str. 41.-46

Mlada nada foruma 2Pac's Avatar

Koliko ja znam, poslovna nesposobnost je otklonjiva bračna smetnja neovisno o tome je li potpuna ili djelomična. U oba slučaja stranka može uspjeti sa prijedlogom za izdavanje odobrenja za sklapanje braka. Ako je potpuno lišena, svakako treba odobrenje suda, a ako je djelomično, onda ga treba samo ako se ta nesposobnost odnosi na statusne izjave. Onda sud pribavlja mišljenje (ne suglasnost) CZSS i roditelja/posvojitelja/skrbnika, a razgovara i s podnositeljem prijedloga i osobom s kojom podnositelj želi sklopiti brak. Daje odobrenje za sklapanje braka samo na prijedlog osobe na čijoj je strani zapreka, i to samo ako ta osoba shvaća što znači brak (sposobnost rasuđivanja, jer ako nje nema onda je to neotklonjiva smetnja) i ako je brak u interesu osobe.

Mlada nada foruma mali_vrag's Avatar

Quote Originally Posted by lalalalalala View Post
    zanima me, ako mi netko moze reci, da li maloljetno dijete koje ima poslovnu sposobnost moze biti samostalan tuzitelj u sporu radi utvrdivanja ocinstva ili tuzbu podize osoba koja ga po zakonu zastupa. hvala
    kad je dijete u pitanju,uvijek ga zastupa bilo skrbnik bilo drugi roditelj, ne moze dijete samo.a ako je dijete u sukobu s jednim/oba roditelja,zastupa ga posebna vrsta skrbnika-kolizijski skrbnik.tako je nama koracica objasnila na seminaru.

Post Re: II. Obiteljsko Pravo

Quote Originally Posted by mali_vrag View Post
    kad je dijete u pitanju,uvijek ga zastupa bilo skrbnik bilo drugi roditelj, ne moze dijete samo.a ako je dijete u sukobu s jednim/oba roditelja,zastupa ga posebna vrsta skrbnika-kolizijski skrbnik.tako je nama koracica objasnila na seminaru.
    Čekaj malo, kako sad to, ali ovdje se radi o maloljatniku koji ima poslovnu sposobnost, nisam sigurna, ali zar ne piše da je zakon izričit po tom pitanju i da ne bi dopustio maloljetniku da bude samostalan tužitelj, ALI tada treba primijeniti čl. 120 po kojem bi to mogao. Ispravite me ako griješim. str 169 Ad a)

Da, da, tocno je tako kako si napisao/la. To je nelogicnost pa se treba primjeniti čl. 120.

Da, Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji pripada prekršajnoj razini.
    KD nasilnickog ponasanja i druga KD, kaznenopravnoj razini.
    Obz obiteljskopravnoj.
    Last edited by axl; 25-09-2011 at 15:30.

+ Reply to Thread
Page 3 of 13 FirstFirst 12345 ... LastLast