prestiŞ, a kasnije u Şivotu ako si 20 godina bio beskompromisno ðubre i previťe para
prestiŞ, a kasnije u Şivotu ako si 20 godina bio beskompromisno ðubre i previťe para
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
Eto odgovorio si mi! Hvala,sad viĹĄe nisam u dilemi,znam ĹĄto ne Ĺželim!Originally Posted by fat drummer
:-D
no dobro, nije bať tako gadno, ali je bed kad morať nekoj baki od 94 godine sjest za vrat jer nije platila raèun za struju
je li to evil ili samo posao?
no imať i gadova koji bať rade sve, ponekad ti se èini iz èiste pakosti
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
ma lako za pare - one su svuda oko nas i samo ih treba podiĂŚi s poda :-D
bitno da ti je zanimljiv posao i da radiĹĄ s normalnim ljudima - onda ĂŚeĹĄ i lako napredovati.
a i dobro je neko napisao....ĹĄta ĂŚe mi ni 20.000 kn kad ni ovih 3.500 ne stignem potroĹĄiti :-D stanarina, reĹžije, bezin i to je to. :-D
A.L.A.B. - All lawyers are bastards
ma možeš dogurat do puno više love u lokalnoj ili regionalnoj samoupravi...i za puno manje vremena...Originally Posted by Alterprofile
ministarstva i drž. upravne organizacije su uvjerljivo najgore plaćeni....
a uostalom....veliki je muving pravnika...iz jednog područja u drugo....ako imaÅ¡ pravosudni, znaÅ¡ jezike, imaÅ¡ radnog iskustva i kolko tolko si bistar....ne znači ako jednom uđeÅ¡ u upravu, ili odvjetniÅ¡tvo, da ćeÅ¡ tamo i zauvijek ostati.
položit državni, pravosudni, možda uzet kakav postdiplomski ako imaÅ¡ viÅ¡ka para, učit jezike...i neće bit teÅ¡ko nać zadovoljavajući, ok plaćen posao. valjda.![]()
WHAT THE FUCK DID I DO?!
kad ti veÌ neÌeť, je l' moŞeť meni sredit taj posaoE sad... Imam situaciju da mogu odmah nakon diplome iÌi na vjeŞbeniťtvo kod odvjetnika,cca. 100 km od mjesta gdje Şivim (èovjek se èini ok,ali èisto sumnjam da bi platio viťe od onih 3600-3700 kn a ja bi s tim novcima kao morao sebi plaÌat i smjeťtaj i hranu...)., ja veÌ dva mjeseca trazim, pa niťta, veÌina koje znam dobili su posao preko neke jeb_ne veze, a ja se osjeÌam k'o budala ťto je nemam... fakat na kraju skuŞiť da nije bitno ťto znať, nego koga znať...
hm, ovo sam èuo veÌ od nekoliko ljudi, poèinje me zabrinjavati...ja sam vec godinu dana u odvjetnistvu i mogu reci da slijedece godine kad polozim pravosudni bjezim od svega toga.
otkud ti to, bať pratim i zagreb jer mi se sve viťe èini da Ìu se morati vratiti u njega, i u zadnja dva mjeseca je samo jedan natjeèaj bio raspisan u upravi, i to za samo jedno vjeŞbenièko mjesto, u nekakvom fondu za naknadu oduzete imovine. ťto se tièe pravnika sa iskustvom, tu se veÌ mogu sloŞiti da je potraŞnja velika, ali kako doÌi do tog fuckingAko bi bas u upravu trebas znat da u Zg mozes dobit posao relativno lako jer im kronicno fali pravnika
iskustva...
istina, u gradu u kojem Şivim, gradska uprava, cujem, daje kao pocetnu 5000, a s pravosudnim skoro 7000., ali nema nikakvih natjeèajama moŞeť dogurat do puno viťe love u lokalnoj ili regionalnoj samoupravi...i za puno manje vremena...tko je jamnuo je jamnuo...
Originally Posted by huainan
Iz vlastitog iskustva :-D
Ljetos se trazilo dosta vjezbenika pravnika u Mfin, Sabor, Ured predsjednika, Kosoricino ministarstvo, kolko se sjecam porezna uprava je isto trazila cak 100 VSS, cini mi se da je to bilo u 9.mj.
Otada ne pratim natjecajae, al ak je i bilo neko zatisje onda je to privremeno, trazit ce opet sigurno.
Ako od tih 3500 kn odbijeť najam garsonjere s reŞijama koji ne moŞe biti ispod 1500 kn,zatim jedan topli obrok dnevno za recimo 30 kn mjeseèno izaðe oko 700 kn i da potroťiť 200 kn za dvaput mjeseèno otiÌi kuÌi busom to je 2400 kn!Originally Posted by huainan
:shock:
Ostane ravno 1100 kn mjeseèno za rad od jutra do veèeri! I dalje si zainteresiran? :-D
Ne ću otvarat novu temu već pitanje postavit ovdje da ne gušim forum...
Dakle, mene zanima koliko ima veze nakon školovanje na našem faksu, a prilikom zapošljavanja, ako netko ima neki dosje? Da pojasnim - siguran sam da to ima nekog utjecaja, ali me zanima do koje granice se to gleda i gdje to konkretno ima veze (jel se na to pazi više prilikom zapošljavanja na sudu, a manje recimo u nekoj firmi ili je to sve isto...).
Npr. znam par naših kolega koji imaju one navijačke zabrane, jel to ima kasnije kakve veze? Ili npr. sljedeća situacija - iz ne znam kojih razloga vas optuže da ste imali nekog doticaja s drogom pa vam ne utvrde krivnju, oslobode vas itd... Jel negdje ostaje da ste ipak bili osumnjičeni pa eventualno poslodavac to iskopa i na to gleda neblagonaklono i sl.?
Zanima me konkretno stanje, ne onak kak mislite da je, pa nek odgovore već dipl. pravnici ili oni koji to još nisu a imaju nekog iskustva o tome.![]()
Jen Dudek bu meni Imbri Grabariću paragrafe tumačil ?!
daklem...prilikom zapošljavanja u pravosuđu, državnoj upravi, lokalnoj i regionalnoj samoupravi, javnim ustanovama i sl., potrebno je prilikom prijave na natječaj priložit tzv. uvjerenje o nekažnjavanju (točniji izraz bio bi uvjerenje da protiv natjecatelja nije pokrenut istražni/kanzeni postupak, iako potpuno točan izraz ne postoji :? ).Originally Posted by Picok
postoji i odredba članka 49. Zakona o državnim službenicima koja kaže:
.U državnu službu ne mogu biti primljene osobe:
a) protiv kojih se vodi kazneni postupak ili koje su osuđene za kaznena djela za koje je propisana kazna od najmanje dvije godine zatvora prema domaćem ili međunarodnom pravu za kaznena djela protiv života i tijela, čovječnosti, morala, javnog ili privatnog vlasništva, javne uprave i javnog interesa ili zbog pronevjere u javveliki kuracnom sektoru, osim ako je nastupila rehabilitacija prema posebnom zakonu,
b) kojima je prestala državna služba zbog teške povrede služveliki kuracbene dužnosti, u razdoblju od četiri godine od prestanka državne službe,
c) kojima je prestala državna služba zbog toga što nisu zadovoljile na probnom radu, u razdoblju od četiri godine od prestanka državne službe.
al uzmi u obzir rehabilitaciju koja kod lakših djela nastupa brzo.![]()
ostali poslodavci to uvjerenje ne traže.
WHAT THE FUCK DID I DO?!
U privatnim sferama te nitko ne trazi nista.
U drzavnim - ovo kaj je UV rekla.
Iako, to je samo potvrda da se trenutno protiv tebe ne vodi kazneni postupak.
Ak se trenutno ne vodi nista, pisat ce da se ne vodi nista.
Ako se vodilo nesto pa je pravomocno zavrseno, opet ce pisati samo da se ne vodi nista.
Drugim rijecima - nitko ne moze dobiti izvod u tvoju eventualnu kaznenu evidenciju osim kad to propisuje Kazneni zakon, a to je -
Podaci iz kaznene evidencije
Članak 86.
(1) Podaci iz kaznene evidencije mogu se dati samo sudovima i državnim odvjetništvima kad se radi o kaznenom postupku protiv osobe za koju se traže podaci ili kad je u tijeku postupak za njezino pomilovanje.
(2) Podaci iz kaznene evidencije mogu se iznimno dati državnim tijelima na njihov obrazloženi zahtjev kad se radi o povjeravanju određenih poslova i zadataka u državnoj službi osobi za koju se traže ti podaci.
(3) Kaznenom evidencijom mogu se u okviru svoje zakonske ovlasti koristiti i tijela unutarnjih poslova radi otkrivanja počinitelja kaznenog djela. Navedeni podaci smatraju se profesionalnom tajnom.
(4) Nitko nema pravo zahtijevati od građana da podnesu dokaze o svojoj osuđivanosti ili neosuđivanosti.
(5) Građanin ima pravo tražiti podatke iz kaznene evidencije za sebe samo ako dokaže da su mu ti podaci potrebni radi ostvarivanja prava u stranoj državi.
jel netko možda zna dal nam odvjetnička komora vraća novce za plaćeni zdrastveni pregled(svjedodžba o zdrastvenoj sposobnosti?
i don´t know where you got your game, but I hope you kept the receipt...
a mislim da ne...to bi ti trebao poslodavac vratiti
A.L.A.B. - All lawyers are bastards
Zahvaljem UV i Romani na odgovorima... Vrlo lijepo objašnjeno. Fala cure.
Jen Dudek bu meni Imbri Grabariću paragrafe tumačil ?!
Zna li tko kada je iduća sjednica za upis u imenik vježbenika ?
edit,nasao 03.11
Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officer
Bookmarks