Rezultati ankete: Vojni rok

Voters
35. You may not vote on this poll
  • ću odslužiti kao vojnik

8 22.86%
  • ću odslužiti kao civilac

0 0%
  • sam odslužio

5 14.29%
  • namjeravam izbjeći ako je moguće

22 62.86%
+ Reply to Thread
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 118

Thread: Vojska i vojni rok

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Default Vojska i vojni rok

Jel vam se da iÌi u vojsku? Ili mislite da je to gubljenje vremena... Vrebaju li aveti proťlosti idanas i èini li vojska muťkaraca od djeèaka?

Osobno, vojsku ne mislim sluĹžiti u kasarni veĂŚ civilno ili nadam se nikako. Defetizam je moja furka
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Kao ťto sam to negdje reko, da sam dobio tenk ili snajper, eventualno... Poťto sam dobio pjeťadiju, Şelim izbjeÌ pod svaku cijenu. Brijem da Ìe ukinut to dok ja zavrťim faks. Inaèe, opÌeniti stav je da ne Şelim iÌ u vojsku.
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Veteran foruma Lucius Veratius's Avatar

Nisam glasao na anketi iz sljedeĂŚih razloga:
    Iťao bih u vojsku, ali da onda zbilja neťto nauèim. Mnogima je npr. u ovom ratu spasilo Şivot ono ťto su nauèili u JNA. Netko Ìe sad reÌi da neÌe viťe biti rata, ali tako su ljudi i prije mislili, pa smo vidjeli...

Od veÌine roènika sam èuo da su se samo zajebavali i niťta nisu radili. Èak se nisu ni oznojili. Ako takvo stanje ostane, onda sigurno idem na civilno sluŞenje. Radije Ìu raditi neťto korisno npr. pomagati djeci u domu ili starijim osobama.
    Smrt političkoj korektnosti!

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Dobio vojnu policiju pa bi moĹžda i iĹĄao. Iako stara pizdi na tu ideju.

Još

Veteran foruma

napisao sam negdje da su me proglasili nesposobnim :smt003

Mega kuuul forumaš veteran's Avatar

Nikad nisam bio sretniji kad mi je netko rekao: TI SI NESPOSOBAN \/ \/ \/ Mislim da je sve ovo zanimljivo :smt066 :smt067 :smt068 :smt070 ali stvarnost je u vojsci ovakva :smt015 :smt025 :smt030 a to mogu i doma bez da se dizem u 5 ujutro
    http://www.pravokutnik.net/forum/signaturepics/sigpic623_1.gif

kima
    Guest

Kad slušam neke stare prièe muške strane svoje familije, ta mi se vojska i ne èini tako loša. U redu, i nije najproduktivniji naèin korištenja vremena, ali kad te bace meðu tu šaroliku gomilu likova za koje misliš da postoje samo u prièama a la Ništa nas ne smije iznenaditi (Karaula), valjda se nekom vragu i nauèiš - a da ne spominjem kako su mnogi tamo stekli prijatelje do groba. Ne znam ima li veæih smijalica od vojnièkih prièa. Doduše, danas se to sve u mnogoèemu promijenilo, vojnici u pauzi bježe doma mami na ruèak i vraæaju se iz vojske s manje fizièke kondicije nego su imali kad su nju ušli, ali svejedno, nekako sam neodluèan, pa neæu niti tvrditi da ju za recimo dvije godine neæu htjeti izbjeæi, niti odslužiti civilno - zasad sam neodluèan.

Inaèe, sprdaèina je zbog èega sve danas muškarci bivaju osloboðeni služenja vojnog roka. Kurje oèi primjerice, pa èak i povišen krvni tlak su mi neshvatljivi (dva frenda); ne bi ništa rekao da deèki fizièki nisu itekako fizièki aktivni, ali kad je korist ovakve prirode kao što je izbjegavanje služenje vojske nadomak ruke, nikog nije sram ispast tetka.

Inaèe, èovjek me na odreðivanju roda vojske pitao volim li rješavati križaljke i rebuse; reko "Volim!" (skoro sam u nastavku i "jebiga" dodao), a on æe žig Veza. Pa sam tako vezist. :smt001

Prvoborac foruma

Frend mi je bio poludio kad je vidio sto je dobio,ide u pocasnu gardu u Zagreb
    Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officers.

Mlada nada foruma
    Adresa-Vedra nebesa, Kuæni br.-Stani pa stoj!

Ne bi htio vojsku služit... al æu radije u kasarnu nego u umirovljenièki...
    mišljenje o ovim ******* što služe civilno neæu pisat jer nije baš najlipše...

Ugl, dosta mi je vojski uniformi i tih pizdarija...
    (Jebote baš jutros san ustao u 4 sata da idem na WC i naletim na starog u hodniku, a on obuèen u gardistièku uniformu, ide roðo na pecanje... usra san se... reka san mu da je tako spreman bio '91 sad bi bio general/u Haagu...)
    Stvarno neman ništa protiv "vraæanja duga državi", kad bi ga bilo, ne daj Bože, išao bi i u rat... ali vojska... u ovakvoj izvedenici... aaaa pevelika san ja ljenèina za to... a i kad èujem o tuširanju jednom tjedno, pranju u hladnoj vodi, izbacivanju mraka iz sobe lonèiæima etc etc... kome se onda ide u vojsku?!
    Mišljenja sam i da se apsolutno ništa ne bi prominilo da vojni rok sutra ukinu, samo bi uštedjeli para...
    Åveliki kuracto se tièe vojne obuke, to može bit gotovu za max mjesec dana... a Å¡to se tièe vraæanja duga državi nek uvedu mjesec dana druÅ¡tveno korisnog rada i gotovo... i nek to bude jedne godine jedno iduæe drugo.. dva mjeseca odvojen, smisleno... svi bi pristali... mislim da to sve skupa lièi na neÅ¡to mnogi bi tražili da idu dva put, amlo da se odmore od svakodnevnice....
    Nema rijeèi, nema dara, niti pjesama
    da sakriju moju muku,
    moja sjecanja...

GENERALE ÈEKAMO ZAPOVJED ! ! !

Kuul forumaš konzerva's Avatar

mislim da Ìe se ukinut dok zavrťim faks,a ako ne otiÌi na 6 mjeseci...usprkos svim prednostima civilnog trenutno sam u fazi da bi mi 6 mjeseci odmora od ovakvog Şivota èisto dobro doťlo :smt003
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Forumaš prvog reda Moderator sickboy's Avatar

Mene je oslobodilo...izgleda da sam korisniji na stadionima diljem lijepe nase...neg u armiji... :smt003 ili mi se jednostavno boje dati pusku u ruke...potpuno opravdano :smt003

UV fought the law, and UV won...

Prvoborac foruma Murphy's Avatar

Ak ne ukinu dok ne zavrsim faks, idem na redovni rok...sto je najbolje, jos se mogu premisljati di cu, nije jako tesko saltati rodove :smt003
    Éireann go Brách! An Chróit go Brách!

(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed

Forumaš prvog reda

nesposoban sam :smt016 zbog vida kao i ostalih 90 % nesposobnih :smt003
    big pimpin buraz

Mlada nada foruma
    Adresa-Vedra nebesa, Kuæni br.-Stani pa stoj!

jebote ode svi nesposobni...

ja nisam bio ni na regrutaciji ni ljeènièkom, može bit da sna i ja...
    Nema rijeèi, nema dara, niti pjesama
    da sakriju moju muku,
    moja sjecanja...

GENERALE ÈEKAMO ZAPOVJED ! ! !

Prvoborac foruma bOG's Avatar

1)
    Kurvini sinovi,zar zelite zivjeti vjecno!?
    Kome zvona zvone,junaci naseg doba?
    Kako ,braco po oruzju, planirate biti u ratu svog vremena?
    Ljudi ratuju,to nam je u dusi,te poginuti mlad ali doziviti ono iskonsko,ne zvuci tako neprirodno pa ni stravicno.
    Bas kao sto u Nordijsko mitologiji na kraju svijeta i bogovi umru u slavnoj bitci.
    No je li to geler u glavu? :smt003

2)
    Sa odgovornije strane,koliko covjek moze pomoci zemlji u ratu,a da ne nosi pusku?
    Osobno,pomoc vlastitoj zemlji mogao bi najbolje pruziti potencirajuci vlastite talente.
    Ono sigurno nisu vojnicka disciplina,kondicija ili koncentracija.
    Prije se zamisljam u nekom lobiranju,pa cak i organizaciji obrane,nego u rovu.
    A na kraju krajeva,mogao bi i trgovati sa oruzjem.Sverc,preprodavnje,pa cak i neprijatelju,mogu takticki biti velika prednost.
    Pa cak i kroz nacin davanja krivih obavjestajnih podataka.
    Mjesavina,Hrvoja Horvata,James Bonda i Yuri Orlova. :smt003

3)Realno.
    Nakon sto sam na psihotestu napisao da ne volim majku,pozvali su me na razgovor,rekli da sam covjek kakvog traze i da ce mi se javiti.
    Tako da ne znam koji sam rod,jedino su mi rekli da sam u crnoj knjizici.
    Sto je ta crna knjizica?

E,da.
    Imam i prigovor savjesti.
    Naime kao sotonista,vjerujem kada ljudi pocnu ratovati,onda nekad posrame i samog Sotonu,mog Gospodara Vjecne Tame i Boli.
    Posto vjerujem da covjek ne smije biti toliko bahat da i samog Sotonu nekada nadvisi u klanju,ubijanju,nesreci,zlu i tuzi, protivim se ratu,pa cak i nekim dogadjima za vrijeme mira.
    Slicno analogija se moze naci i u krscanskom vokabularu:
    "Ne se igrati Boga".
    Tako i ja kazem:
    "Ne se igrati Vraga". :smt010
    When God gives you lemons....find another God.

Jimmy
    Guest

Mislim da bi vojni rok trebao biti obvezan, ali da traje npr. 2 tjedna. U ta dva tjedna stigao bi nauèiti osnove koje su potrebne za moj rod, pjeťadiju. Dakle, trebali bi me nauèiti pucati iz kalaťnjikova. BuduÌi da vojni rok traje 6 mjeseci, da se ne puca jer nema municije, da se diŞe u pet kako bi se na snijegu dala prisega, smatram to teťkom katastrofom i ne Şelim iÌi tamo. Iako Ìu, ako se ne ukine sluŞenje, vjerojatno napisati "prigovor savjesti" i odsluŞiti civilku u Zg kod starog, pravi razlog je taj ťto mi se ne da u vojsku, i ako je mogu izbjeÌi, izbjeÌi Ìu je.

Idealni sustav bi bio kad bi se npr. svakih pet godina moralo 2 tjedna provesti u vojsci, da imať neko osnovno znanje u sluèaju potrebe, a ne da se 6 mjeseci mlati prazna slama. Ili svake godine par vikenda ideť na manevre i vjeŞbe, kao amerièka Nacionalna garda. Naravno, kad nije rat.

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

Quote Originally Posted by Jimmy
    Mislim da bi vojni rok trebao biti obvezan, ali da traje npr. 2 tjedna. U ta dva tjedna stigao bi nauèiti osnove koje su potrebne za moj rod, pjeťadiju. Dakle, trebali bi me nauèiti pucati iz kalaťnjikova. BuduÌi da vojni rok traje 6 mjeseci, da se ne puca jer nema municije, da se diŞe u pet kako bi se na snijegu dala prisega, smatram to teťkom katastrofom.

Idealni sustav bi bio kad bi se npr. svakih pet godina moralo 2 tjedna provesti u vojsci, da imať neko osnovno znanje u sluèaju potrebe, a ne da se 6 mjeseci mlati prazna slama. Ili svake godine par vikenda ideť na manevre i vjeŞbe, kao amerièka Nacionalna garda. Naravno, kad nije rat.
    SlaĹžem se s ovim.

Da me nisu zbog teĹĄke ĂŚoravosti oslobodili, ipak bi definitivno iĹĄao sluĹžiti vojni rok, jer bi mi bilo smijeĹĄno pozivati se na "prigovor savjesti" koji ne postoji.

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

Quote Originally Posted by Mali Mrav 85
    Vojna policija ti je oduvijek jedan od najprestiŞnijih rodova, tamo se ipak radi neťto viťe od obiènog praťinarenja. Inaèe, kaŞu da za VP uzimaju samo "sumnjive" i rabijatne tipove :smt003 Tipa one koji napiťu "Mrzim ljude" na psihotestu.

A kako ono ide: Opasaèi bele boje najlepťe na momku stoje/Padobranci vi ste ťonje ribat Ìe te naťe klonje (stari mi je bio VP u Somboru, JNA 77/78 ) :smt003

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Quote Originally Posted by Tkach
    Tipa one koji napiĹĄu "Mrzim ljude" na psihotestu.

VidiĹĄ, nije mi palo na pamet... Ah, ja nemam maĹĄte... :smt003
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Forumaš u usponu

kakav crni dug državi moram vra
    balkan boy http://www.youtube.com/watch?v=E-Mzu...eature=related
    diplomirani pravnik.... made in balkan....

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by Maki

Inaèe, èovjek me na odreðivanju roda vojske pitao volim li rjeťavati kriŞaljke i rebuse; reko "Volim!" (skoro sam u nastavku i "jebiga" dodao), a on Ìe Şig Veza. Pa sam tako vezist. :smt001
    ak si kojim sluèajem gledo film "Neprijatelj pred vratima" sa Judom Lawom i Edom Harrisom, na tvom se mjestu nebi veselio...
    šarm koji ubija, liječi..

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by Mali Mrav 85
    i meni tip reko vojna policija, al mi u vojnoj piĹĄe samo pjeĹĄaĹĄtvo, pa sad nemam blage dal je to zbilja vojna policija...

jel tebi na Şigu izrièito piťe vojna policija il isto samo pjeťaťtvo? :smt017
    šarm koji ubija, liječi..

Prvoborac foruma

Quote Originally Posted by kyzer soze

Inaèe, èovjek me na odreðivanju roda vojske pitao volim li rjeťavati kriŞaljke i rebuse; reko "Volim!" (skoro sam u nastavku i "jebiga" dodao), a on Ìe Şig Veza. Pa sam tako vezist. :smt001
    ak si kojim sluèajem gledo film "Neprijatelj pred vratima" sa Judom Lawom i Edom Harrisom, na tvom se mjestu nebi veselio...
    predobro

Pa ti budi vezist
    Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officers.

e tkaè kolko si èorav? ja npr imam 3.00 i 3.75... jesam li blizu ili kaj?
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Prvoborac foruma

Quote Originally Posted by fat drummer
    3.0 na oba oka ti je dovoljno

znao sam da sam dovoljno èorav za naťe generale! volim vas generali, pusa za sve vas u hagu :smt008

Veteran foruma Moderator bob rock's Avatar

Quote Originally Posted by fat drummer
    mene su na toj dioptriji oslobodili služenja vojnog roka, iako je bilo ekipe koja je bila puštana i manje od 2.00.
    doduše mene je okulist pitao: "jel se tebi ide u vojsku?"
    naravno, rekao sam da ne.
    par tjedana kasnije, dijele oni vojne knjižice:
    prva grupa - svi nesposobni za vojsku
    druga grupa - svi nesposobni, jedan ponosno dolazi i govori "tata ima vezu!" (što ne znaèi da se izvukao, nego da je smješten u taj rod vojske)
    ja u treæoj, drame radi, hodajuæi na štakama, skrušeno i ponizno slušam: osloboðen!

Al Swearengen: "I will offer a personal $50 bounty for every decapitated head of as many as these godless, heathen cocksuckers as anyone can bring in...God rest the soul of that poor family and pussy's half price, next fifteen minutes!"

kako ĂŚu izdat domovinu i ne sluĹžit vojsku, samo me gledajte!

Jimmy
    Guest

Quote Originally Posted by kyzer soze

I moj stari je bio vezist u JNA, u Beogradu. KaŞe da nije bať bilo veselo kad su bile vjeŞbe, a on morao u izvidnicu da navodi topnièku paljbu. Zapovjednik mu je rekao da se nada kako je nauèio sve, jer ako krive koordinate da, ode glava. :smt003
    Ali kasnije, u pravom ratu, dobro mu je obuka doĹĄla. Tak da treba neku obuku imati, ali ne ovakvu kakvu mi imamo, gdje je ostala samo forma bez ikakvog sadrĹžaja.

*SUPERMAN*
    Guest

Ja isto osloboden zbog ''coravosti''.Kaze doktor astigmatizam na lijevom oku i dovidenja...

+ Reply to Thread
Page 1 of 4 123 ... LastLast