tko je najčešće u komisiji na usmenom?
tko je najčešće u komisiji na usmenom?
ovako, kod parlamentarne inkompatibilnosti navedene su dužnosti koje zastupnik ne može istodobno obavljati, i onda je navedeno da se osobe koje obavljaju te dužnosti mogu kandidirati i ako budu izabrane mogu staviti svoj zastupnički mandat u mirovanje. nije mi jasno zašto i do kada oni mogu držati mandat u mirovanju, jer zašto stavljaju mjesto zastupnika u mirovanje a ne npr ovu drugu dužnost koju obavljaju, jer ipak su se kandidirali s ciljem da obavljaju dužnost zastupnika.
i kod izbora predsjednika RH piše da u drugom krugu izbora ako odustane jedan od kandidata, a može ih sudjelovati samo 2, izbor će se obaviti s jednim kandidatom..kako je moguć izbor s jednim kandidatom?tj, taj izbor nema smisla, očito je da će ovaj koji je ostao pobijediti.
unaprijed hvala na odgovoru![]()
Dali postoje neki dijelovi gradiva koji su manje važni, u smislu da ih samo pročitam, a na što se najviše usredotočiti? Hvala
pardon, krivo piše u skripti za ovo,sad sam provjerila..pravo ponovno biti biran ima onaj kandidat koji je slijedeći na listii kod izbora predsjednika RH piše da u drugom krugu izbora ako odustane jedan od kandidata, a može ih sudjelovati samo 2, izbor će se obaviti s jednim kandidatom..kako je moguć izbor s jednim kandidatom?tj, taj izbor nema smisla, očito je da će ovaj koji je ostao pobijediti.
Ljudi zna li tko mail profesora Smerdela,ne mogu nikako naci a na stranici fakulteta nikako mi ne zeli otvorit?Hitno mi je!!!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
koji je mail slavice habijan, tajnice katedre?
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Pitanja (B grupa):
Stupnjevi krutosti ustava
nacionalni suverenitet u rh
prava osumljicenog ili okrivljenog
temeljne institucije eu
izborna sutnja
imperativni mandat
Prirodno pravo i uspostava ustavnog poretka
najvise vrednote ustava nabrojati i objasniti
zakonadavna delegacija
Last edited by sunnygirl; 15-02-2012 at 14:12.
pitanja A grupa
1. odnos ustavnog i međunarodnog prava
2. stupnjevi ozbiljenja ustava
3. temeljna rješenja ustava sfrj 1974
4. opća deklaracija o pravima čovjeka
5. pravo vlasništva
6. akti ustavnog suda
7. koncepcija narodnog suvereniteta po J.J. Rousseau
8. izborni količnik
9. uredbe iz nužde
10. ustavni položaj predsjednika
možeš doktorat napisat o svakome pitanju, preširoko su formulirana bila neka pitanja..
Trči = krade
Moli se kolegica kod koje je završio moj indeks nakon što su ga demosi pregledali, da mi ga vrati
Kak ću u petak na usmeni bez indeksa???
Dakle ispit je bio u dvorani 1, na tmt 14. Sjedila sam u donjem dijelu dvorane, poslije onih drugih ulaznih vrata možda neka 2, 3 reda.
I sjedila sam do zida, dakle ne tamo kod prozora nego nasuprot.
Kolegica kod koje bi trebao biti indeks je sjedila do prolaza, i imala ljubičastu torbu.
To je nažalost sve što znam i čega se sjećam jer nisam obraćala pažnju nego odgovorala na ispitna pitanja![]()
Last edited by pravnicaaa; 15-02-2012 at 16:44.
nisam skužio baš. jel ćemo mi tek na usmenom vidjet jel smo prošli ? ili će stavit rezultate na stranicu katedre?
Da, ako ne objave rezultate na stranici saznat ćete ih tek na usmenom, mislim da je to i prije znao biti slučaj. Uvijek postoji šansa da vas pitaju ako vam malo fali za prolaz.
Kada vam kreću usmeni? I jel netko zna kad prof. Jelušić ispituje?
Hvala na info![]()
Da li se zna kada će se staviti ostatak studenata na popis profesora tj.usmene ispite?
Jel zna tko kad će stavit popist ostalih studenata??? neznam kome da odem na usmeni i pitam za rezultat ni ništa...
Da li vama koji tek imate usmeni postoji prijava ispita na studomatu za ustavno za novi rok??
ovo kraj imena i prezimena piše ocjena, jel tako?
malo sam iznenađena![]()
A da li postoji prijava za novi rok kod onih čija imena NISU navedena na popisu profesora?
Bookmarks