Rezultati ankete: Podržavate li odluku Vlade o izdvajanju proračunskih sredstava radi obnove i gradnje Sveučilišta u M

Voters
29. You may not vote on this poll
  • Podržavam

9 31.03%
  • Ne podržavam

20 68.97%
+ Reply to Thread
Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 151

Thread: Financiranje inozemnog visokog obrazovanja :)

Mlada nada foruma Skylark Ishmaelle's Avatar

Default Financiranje inozemnog visokog obrazovanja :)

U Jutarnjem sam vidjela ovaj

Prvoborac foruma

ni sama ne znas koji ces flame pokrenuti
    vec smo raspravljali o ovome...
    Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officers.

Ma da? TNX na upozorenju.....Ako je ve

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

Ulaganje u obrazovanje - lijepo...ali èemu? Ionako veÌina dolazi studirati u Zagreb i Split. Kad bi to zadrŞalo ljude dolje, onda bi to imalo smisla....bolje da financiramo sveuèiliťte nego vojsku, kao ťto je to bilo u bliskoj proťlosti.

Ipak, teťko je to podrŞati dok su sveuèiliťta u Hrvatskoj u kompletnom rasulu i dok naťi studenti u kino dvoranama sluťaju predavanja. MoŞda da se i to uzme u obzir....inaèe nemam niťta protiv pomoÌi drugim drŞavama.
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

Mlada nada foruma

SVEUÈILIĹveliki kuracTE U MOSTARU Posjet ministra Primorca i predstavnika Hrvatskog rektorskog zbora
    Mostar nema pravo na èekanje, jer mora opstati Sveuèiliťte

MOSTAR

Želimo i na ovaj naèin pruŞiti ruku svim podruèjima gdje Şive Hrvati kazao je hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac prigodom juèeraťnjeg posjeta Sveuèiliťtu u Mostaru, u povodu donacije koju je Vlada RH odobrila jedinoj visokoťkolskoj ustanovi na hrvatskom jeziku u BiH. Podsjetimo, radi se od 360 milijuna kuna namijenjenih izgradnji i razvoju Sveuèiliťta.

Primorac je naglasio kako bi se u prvoj fazi trebao realizirati iznos od 183 milijuna kuna kredita, a po hrvatskom modelu, koji se dosad pokazao odliènim, gradit Ìe se i mostarski kampus po najsuvremenijim standardima. Dodao je kako je to preduvjet da i Sveuèiliťte u Mostaru postigne izvrsnost toliko nuŞnu na meðunarodnom trŞiťtu znanja.

Jedino sveuèiliťte izvan RH na hrvatskom jeziku ne moŞe opstati ako Ìe biti na marginama i dobivati na kapaljku. Mostar nema pravo na èekanje. A najbitnije je da Ìe u svemu tome hrvatska Vlada biti uz Mostar kazao je Primorac, naglasivťi kako Ìe raspodjela novca biti transparentna, kriteriji i uvjeti jednaki su onima u RH, a imovina Sveuèiliťta u Mostaru (radi se o hipoteci), bit Ìe jamac za vraÌanje sredstava. U Mostaru su juèer bili i predstavnici Hrvatskog rektorskog zbora, èiji je èlan i Sveuèiliťte u Mostaru. Predsjednik toga zbora prof. dr. Damir Magať rekao je da granice ne smiju biti prepreka ťirenju znanja, te da samo ono moŞe jamèiti put u Europu, dok je rektor Sveuèiliťta u Mostaru prof. dr. Frano LjubiÌ zahvalio Vladi RH i naglasio:

Premijer Sanader otvorio je europsku perspektivu ovom sveuèiliťtu i tako pridonio opstanku i ostanku Hrvata u BiH, jer ovo nije samo pomoÌ Sveuèiliťtu i Mostaru, nego i cijeloj drŞavi.

obrazloŞenje ministra Primorca u veèernjem listu

POSEIDON
    Guest

Podrzavam.

Zagreb dosta financira "svoje" sveuculiste a primarno tu je i drzava.
    Mostar se ne moze financirati jer je Federacija u rasulu a imamo obveze prema Hrvatima u zemlji koja je prirodno povezana na RH,bez obzira sto se to sluzbeno naziva drugom,tu

Forumaš u usponu

veĂŚ mi je puna glava tih hercegovaca
    i don´t know where you got your game, but I hope you kept the receipt...

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

koja ironija, pola zagrebaèkih fakulteta nema niťta niti ťto bi slièilo najmodernijem kampusu ili èak dvorani/menzi (da ne govorim o ostatku rh)..ovdje se uopÌe ne radi o preŞivljavanju mostarskog sveuèiliťta, veÌ ga hrvatska vlada gradi i modernizira. mislim super, ulaŞe se u obrazovanje, nitko sretniji od mene, ali zaťto se ovi novci nisu dali splitskom ili osjeèkom sveuèiliťtu koje vjerujem isto nema vremena èekati jer mladi iz tih djelova rh odlaze u zagreb i tamo se ťkoluju i ostaju. molim, zar je moguÌe da je ovo politièki motivirana odluka u nadi pridobivanja glasova hrvata iz hercegovine? neeeee, kao ťto ni braniteljske kvote nemaju veze s politikom....
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

kima
    Guest

Sad mi je došlo iz dupeta u glavu: a zato 5 kuna za prijavnicu!

Premijer Sanader otvorio je europsku perspektivu ovom sveuèilištu i tako pridonio opstanku i ostanku Hrvata u BiH, jer ovo nije samo pomoæ Sveuèilištu i Mostaru, nego i cijeloj državi.
    Toliko o onim nekim teorijama visokog nataliteta u BiH koji æe RH posredno biti od koristi kada ti Hrvati odluèe preseliti ovdje.

Mene u cijeloj prièi možda najviše smetaju trkeljanja o polarizaciji i centralizaciji kako svega ostalog, tako i znanja i obrazovanja unutar RH; na momente Zagreb kao da je "kriv" zbog tolikog priljeva studenata iz ostalih regija. Možda problem s tih 360 milijuna ne bi bio riješen, ali bi zasigurno ublažio situaciju i sprijeèio odlazak mnogih, ako ne sada, a onda u bliskoj buduænosti. Govorim naravno o onima koji ne žele iz Splita, Osijeka, RIjeke...

Sa web-a sindikata znanosti:
    1. Ukupno, i za visoko obrazovanje i za znanost, drĹžave EU-a iz Prora

Kuul forumaš

Quote Originally Posted by fat drummer
    molim, zar je moguæe da je ovo politièki motivirana odluka u nadi pridobivanja glasova hrvata iz hercegovine? neeeee, kao što ni braniteljske kvote nemaju veze s politikom....
    bas, toliko je ocito da je zalosno.
    :smt011

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

oprostite krvo sam se izrazio, nije fora u pridobivanju, veĂŚ u zadrĹžavanju glasova. kima ima prvo da tih 360 milja ne bi previĹĄe pomoglo u iseljavnaju iz rijeke, splita, osijeka itd, ali bi svakako bio korak naprijed.
    za divno èudo studentska populacija hrvatske nije nikakvo relevantno glasaèko tijelo!!!???!!! umirovljenici, branitelji, nezaposleni jesu, a studenti nisu.
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

kima
    Guest

Heh, izbori æe pokazati jesu li im izraèuni bili toèni, tj. da li je brojka pridobivenih (pardon - zadržanih), bilo u RH, bilo u BiH, te na kraju sve zbrojeno, dostatna. Sudeæi po rezonima nekih kolega forumaša koji drže da je tim milijunima u Mostaru mjesto, izgleda da æe biti...

Monn
    Guest

a kaj je sa Pulom, Rijekom, Zadrom, Dubrovnikom....u nekima nema èak ni menze ni studentskih domova....... :smt009

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

Sva navedena sveuèiliťta su dobila svoj dio para, ali se o tome ne piťe veÌ samo o Mostaru. S jedne strane ne volite kad vam Hercegovci navale na fakultete u RH, s druge strane ne volite ni kad im se daju pare za razvoj jedinog hrvatskog sveuèiliťta u BiH. Jednostavnim rjeènikom, vi bi ih najradije prislili da idu na talibanska sveuèiliťta u Sarajevo, Tuzlu, Zenicu i ostale bosanske kasabe u kojima bliskoistoèni kapital gradi obrazovnu infrastrukturu iz koje izlaze kadrovi koji Ìe se po zavrťetku faksa baciti na izgradnju Islamske republike Boťnjakistan....

Kuul forumaš

Quote Originally Posted by Tkach
    Sva navedena sveuèilišta su dobila svoj dio para, ali se o tome ne piše veæ samo o Mostaru. S jedne strane ne volite kad vam Hercegovci navale na fakultete u RH, s druge strane ne volite ni kad im se daju pare za razvoj jedinog hrvatskog sveuèilišta u BiH. ....
    ionako su vec svi koji su mogli dosli u Zg.
    a za sveucilista u BiH nek se brine Vlada sa proracunom BiH.
    koliko ja znam Hercegovina se jos nije pripojila Hrvatskoj. :smt006
    po toj analogiji, ajmo onda izdvojit koji milijuncic i za sveculista po Gradiscu, Banatu i sl :smt018

[quote=Tkach]Sva navedena sveu

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

Quote Originally Posted by camao

ionako su vec svi koji su mogli dosli u Zg.
    Iz ovog se izvodi da Hercegovci u Hercegovini zapravo ne postoje, veĂŚ je naseljavaju EtrurĹĄĂŚani, Iliri ili moĹžda vanzemaljci.

a za sveucilista u BiH nek se brine Vlada sa proracunom BiH.
    Ajmo nazvat premijera Adnana ili predsjednika Sulejmana da iskeĹĄiraju neku lovu Hrvatima u Mostar! S obzirom da je nemaju, neka nazovu svoje prijatelje u Saudijsku Arabiju, nek im oni poklone...

koliko ja znam Hercegovina se jos nije pripojila Hrvatskoj. :smt006
    Iz te èinjenice izviru svi problemi!
    po toj analogiji, ajmo onda izdvojit koji milijuncic i za sveculista po Gradiscu, Banatu i sl :smt018
    Ova analogija je toliko glupa da ne zasluĹžuje odgovor.

Guest

talibanska sveuèilišta u Sarajevo, Tuzlu, Zenicu i ostale bosanske kasabe u kojima bliskoistoèni kapital gradi obrazovnu infrastrukturu iz koje izlaze kadrovi koji æe se po završetku faksa baciti na izgradnju Islamske republike Bošnjakistan....
    :? :smt005 ](*,)

Mega kuuul forumaš veteran's Avatar

Podrzavam!!!!

Iz razloga sto je bolje da tamo ostanu nego da u Zg dolaze...pa ne mozes vise cuti purgerski na faksu...jos malo pa ce cijela Hrvatska i okolica doc u Zagreb...no potpuno ih shvacam i nemam prigovora sto dolaze jer stvarno nemaju izbora...nek otvore sveucilista svuda po Hrvatskoj i nikom se nece dati dolaziti u Zg i cijela ce se Hrvatska normalno razvijati u svim djelovima a ne sve nakrcati u Zg i cuditi se i buniti sto svi dolaze...

A sto se tice Sveucilista u Puli...Istra ima vise novaca nego bilo koji dio Hrvatske osim Zagreba i mogu imati odlicno sveuciliste...tako da ih molim da vise ne seru gluposti
    http://www.pravokutnik.net/forum/signaturepics/sigpic623_1.gif

kima
    Guest

Sva navedena sveuèilišta su dobila svoj dio para, ali se o tome ne piše veæ samo o Mostaru.
    Pa da, ovdje se raspravlja o tome tko nije trebao dobiti (barem ne u toj mjeri), a dobio je nauštrb onih koji su trebali dobiti još više.

S jedne strane ne volite kad vam Hercegovci navale na fakultete u RH, s druge strane ne volite ni kad im se daju pare za razvoj jedinog hrvatskog sveuèilišta u BiH. Jednostavnim rjeènikom, vi bi ih najradije prislili da idu na talibanska sveuèilišta u Sarajevo, Tuzlu, Zenicu i ostale bosanske kasabe u kojima bliskoistoèni kapital gradi obrazovnu infrastrukturu iz koje izlaze kadrovi koji æe se po završetku faksa baciti na izgradnju Islamske republike Bošnjakistan....
    Tako je! Ma sve se to zapravo odvija pod komandom raèanovsko-pusiæko-mesiæevskog antikršæanskog i antihrvatskog, projugoslavenskog ultraljevièarsko-revolucionarnog pokreta koji pod krinkom krilatice "religija je opijum za narod" u biti skriva svoje pravo vjersko opredijeljenje.

Salem Alejkum brate!

Mlada nada foruma

Meni ta odluka nije jasna. Kolika ja znam, sveuciliste u Mostaru postoji, imaju svoje prostore za rad. Malo mi glupo izgleda cinjenica da nas novac, novac koji bi mogli iskoristiti u RH dajemo na druga mjesta. Pa s tim novcima se svakoj visokoskolskoj ustanovi mogu kupiti novi kompjuteri i sva potrebna tehnicka oprema. Ili urediti neki ucenicki dom! Ili nam to mozda ne treba?

Kuul forumaš konzerva's Avatar

bilo bi idealno da se ne mora pomagat, ali èinjenica je da Hrvati u BiH nestaju, da ih nitko ne pomaŞe pa ako neÌemo mi neÌe nitko nikada
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Veteran foruma

Quote Originally Posted by lenny***
    Sva navedena sveuèiliťta su dobila svoj dio para, ali se o tome ne piťe veÌ samo o Mostaru. S jedne strane ne volite kad vam Hercegovci navale na fakultete u RH, s druge strane ne volite ni kad im se daju pare za razvoj jedinog hrvatskog sveuèiliťta u BiH. Jednostavnim rjeènikom, vi bi ih najradije prislili da idu na talibanska sveuèiliťta u Sarajevo, Tuzlu, Zenicu i ostale bosanske kasabe u kojima bliskoistoèni kapital gradi obrazovnu infrastrukturu iz koje izlaze kadrovi koji Ìe se po zavrťetku faksa baciti na izgradnju Islamske republike Boťnjakistan....
    Hallelujah! Daljna rasprava nije potrebna! Bravo Tkach! :smt002

Ako Muslimane u BIH financira Saudijska Arabija (s kojom zapravo nisu nikako povezani, niti povijesno niti regionalno), onda ne znam zaĹĄto se ne bismo mi brinuli o Hrvatima preko granice!
    Ako se Austrija politièki brine o bivťim drŞavama Hbs. Monarhije, ťto nas sprijeèava da budemo povezani sa vlastitim narodom koji èak niti prostorno nije odijeljen od nas, veÌ teritorijalnom granicom?
    I nemojte mi govoriti da se ne ulaŞe u Sveuèiliťta u RH, studentski zbor telefonira za 20 000 kn mjeseèno i ima sluŞbeno auto! Whatever....

Sudijska Arabija i Austrija su daleko bogatije zemlje no Hrvatska, te si mogu priuĹĄtiti ovakva ulaganja odnosno DAROVE.
    "...na sagu snova mrkla noć se igra mojim željama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif

[quote=lenny***][quote=Tkach]Sva navedena sveu

Veteran foruma

Jednostavnim rjeènikom, vi bi ih najradije prislili da idu na talibanska sveuèiliťta u Sarajevo, Tuzlu, Zenicu i ostale bosanske kasabe u kojima bliskoistoèni kapital gradi obrazovnu infrastrukturu iz koje izlaze kadrovi koji Ìe se po zavrťetku faksa baciti na izgradnju Islamske republike Boťnjakistan....

je li suviĹĄno napisati kakava je ovo predrasuda :smt011 a da ne kaĹžem rasizam :smt019

moj stric je vrhunski struènjak za kemijsku tehnologiju i inŞinjering te radi u DO Tuzle, suraðuje sa Interpolom, MUP-om RH i policijama svih ostalih europskih drŞava na suzbijanju trgovine drogom. Znaèi nije se bacio na izgradnju Islamske republike, kao niti veèina drugih visokoobrazovanih Boťnjaka. PredlaŞem ti da drugi put razmisliť prije no izneseť ovakvu glupost o temi za koju si samo umiťljať da je poznajeť.
    "...na sagu snova mrkla noć se igra mojim željama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif

[quote=lenny***]Dakle, ne radi se o daru, jer se iz

sa http://www.dnevni-list.ba/?mdls=1&mdls_tip=2&nid=4433

MOSTAR - Vlada Republike Hrvatske na prijedlog Ministarstvo znanosti, obrazovanja i ĹĄporta RH nedavno je donijela odluku za Sveu

Prvoborac foruma Murphy's Avatar

Nek ih kreditiraju...dugorocno gledano, kad se BiH raspadne, a hoce, samo moze ici nama u korist. Gledajmo na to kao na ulaganje u buducnost :smt003
    Éireann go Brách! An Chróit go Brách!

(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed

Quote Originally Posted by Murphy
    Nek ih kreditiraju...dugorocno gledano, kad se BiH raspadne, a hoce, samo moze ici nama u korist. Gledajmo na to kao na ulaganje u buducnost :smt003
    Dopusti mi da te citiram:
    'Hrvati su racionalni kol'ko Irci trijezni '

:smt003

+ Reply to Thread
Page 1 of 6 123 ... LastLast

Bookmarks