U Jutarnjem sam vidjela ovaj
U Jutarnjem sam vidjela ovaj
ni sama ne znas koji ces flame pokrenuti
vec smo raspravljali o ovome...
Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officers.
Ulaganje u obrazovanje - lijepo...ali èemu? Ionako veÌina dolazi studirati u Zagreb i Split. Kad bi to zadrŞalo ljude dolje, onda bi to imalo smisla....bolje da financiramo sveuèiliťte nego vojsku, kao ťto je to bilo u bliskoj proťlosti.
Ipak, teťko je to podrŞati dok su sveuèiliťta u Hrvatskoj u kompletnom rasulu i dok naťi studenti u kino dvoranama sluťaju predavanja. MoŞda da se i to uzme u obzir....inaèe nemam niťta protiv pomoÌi drugim drŞavama.
A.L.A.B. - All lawyers are bastards
SVEUĂILIĹveliki kuracTE U MOSTARU Posjet ministra Primorca i predstavnika Hrvatskog rektorskog zbora
Mostar nema pravo na èekanje, jer mora opstati Sveuèiliťte
MOSTAR
Želimo i na ovaj naèin pruŞiti ruku svim podruèjima gdje Şive Hrvati kazao je hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac prigodom juèeraťnjeg posjeta Sveuèiliťtu u Mostaru, u povodu donacije koju je Vlada RH odobrila jedinoj visokoťkolskoj ustanovi na hrvatskom jeziku u BiH. Podsjetimo, radi se od 360 milijuna kuna namijenjenih izgradnji i razvoju Sveuèiliťta.
Primorac je naglasio kako bi se u prvoj fazi trebao realizirati iznos od 183 milijuna kuna kredita, a po hrvatskom modelu, koji se dosad pokazao odliènim, gradit Ìe se i mostarski kampus po najsuvremenijim standardima. Dodao je kako je to preduvjet da i Sveuèiliťte u Mostaru postigne izvrsnost toliko nuŞnu na meðunarodnom trŞiťtu znanja.
Jedino sveuèiliťte izvan RH na hrvatskom jeziku ne moŞe opstati ako Ìe biti na marginama i dobivati na kapaljku. Mostar nema pravo na èekanje. A najbitnije je da Ìe u svemu tome hrvatska Vlada biti uz Mostar kazao je Primorac, naglasivťi kako Ìe raspodjela novca biti transparentna, kriteriji i uvjeti jednaki su onima u RH, a imovina Sveuèiliťta u Mostaru (radi se o hipoteci), bit Ìe jamac za vraÌanje sredstava. U Mostaru su juèer bili i predstavnici Hrvatskog rektorskog zbora, èiji je èlan i Sveuèiliťte u Mostaru. Predsjednik toga zbora prof. dr. Damir Magať rekao je da granice ne smiju biti prepreka ťirenju znanja, te da samo ono moŞe jamèiti put u Europu, dok je rektor Sveuèiliťta u Mostaru prof. dr. Frano LjubiÌ zahvalio Vladi RH i naglasio:
Premijer Sanader otvorio je europsku perspektivu ovom sveuèiliťtu i tako pridonio opstanku i ostanku Hrvata u BiH, jer ovo nije samo pomoÌ Sveuèiliťtu i Mostaru, nego i cijeloj drŞavi.
obrazloŞenje ministra Primorca u veèernjem listu
Podrzavam.
Zagreb dosta financira "svoje" sveuculiste a primarno tu je i drzava.
Mostar se ne moze financirati jer je Federacija u rasulu a imamo obveze prema Hrvatima u zemlji koja je prirodno povezana na RH,bez obzira sto se to sluzbeno naziva drugom,tu
veĂŚ mi je puna glava tih hercegovaca
i don´t know where you got your game, but I hope you kept the receipt...
koja ironija, pola zagrebaèkih fakulteta nema niťta niti ťto bi slièilo najmodernijem kampusu ili èak dvorani/menzi (da ne govorim o ostatku rh)..ovdje se uopÌe ne radi o preŞivljavanju mostarskog sveuèiliťta, veÌ ga hrvatska vlada gradi i modernizira. mislim super, ulaŞe se u obrazovanje, nitko sretniji od mene, ali zaťto se ovi novci nisu dali splitskom ili osjeèkom sveuèiliťtu koje vjerujem isto nema vremena èekati jer mladi iz tih djelova rh odlaze u zagreb i tamo se ťkoluju i ostaju. molim, zar je moguÌe da je ovo politièki motivirana odluka u nadi pridobivanja glasova hrvata iz hercegovine? neeeee, kao ťto ni braniteljske kvote nemaju veze s politikom....
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
Sad mi je došlo iz dupeta u glavu: a zato 5 kuna za prijavnicu!
Toliko o onim nekim teorijama visokog nataliteta u BiH koji æe RH posredno biti od koristi kada ti Hrvati odluèe preseliti ovdje.Premijer Sanader otvorio je europsku perspektivu ovom sveuèilištu i tako pridonio opstanku i ostanku Hrvata u BiH, jer ovo nije samo pomoæ Sveuèilištu i Mostaru, nego i cijeloj državi.
Mene u cijeloj prièi možda najviše smetaju trkeljanja o polarizaciji i centralizaciji kako svega ostalog, tako i znanja i obrazovanja unutar RH; na momente Zagreb kao da je "kriv" zbog tolikog priljeva studenata iz ostalih regija. Možda problem s tih 360 milijuna ne bi bio riješen, ali bi zasigurno ublažio situaciju i sprijeèio odlazak mnogih, ako ne sada, a onda u bliskoj buduænosti. Govorim naravno o onima koji ne žele iz Splita, Osijeka, RIjeke...
Sa web-a sindikata znanosti:
1. Ukupno, i za visoko obrazovanje i za znanost, drĹžave EU-a iz Prora
bas, toliko je ocito da je zalosno.Originally Posted by fat drummer
:smt011
oprostite krvo sam se izrazio, nije fora u pridobivanju, veĂŚ u zadrĹžavanju glasova. kima ima prvo da tih 360 milja ne bi previĹĄe pomoglo u iseljavnaju iz rijeke, splita, osijeka itd, ali bi svakako bio korak naprijed.
za divno èudo studentska populacija hrvatske nije nikakvo relevantno glasaèko tijelo!!!???!!! umirovljenici, branitelji, nezaposleni jesu, a studenti nisu.
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
Heh, izbori æe pokazati jesu li im izraèuni bili toèni, tj. da li je brojka pridobivenih (pardon - zadržanih), bilo u RH, bilo u BiH, te na kraju sve zbrojeno, dostatna. Sudeæi po rezonima nekih kolega forumaša koji drže da je tim milijunima u Mostaru mjesto, izgleda da æe biti...
a kaj je sa Pulom, Rijekom, Zadrom, Dubrovnikom....u nekima nema èak ni menze ni studentskih domova....... :smt009
Sva navedena sveuèiliťta su dobila svoj dio para, ali se o tome ne piťe veÌ samo o Mostaru. S jedne strane ne volite kad vam Hercegovci navale na fakultete u RH, s druge strane ne volite ni kad im se daju pare za razvoj jedinog hrvatskog sveuèiliťta u BiH. Jednostavnim rjeènikom, vi bi ih najradije prislili da idu na talibanska sveuèiliťta u Sarajevo, Tuzlu, Zenicu i ostale bosanske kasabe u kojima bliskoistoèni kapital gradi obrazovnu infrastrukturu iz koje izlaze kadrovi koji Ìe se po zavrťetku faksa baciti na izgradnju Islamske republike Boťnjakistan....
ionako su vec svi koji su mogli dosli u Zg.Originally Posted by Tkach
a za sveucilista u BiH nek se brine Vlada sa proracunom BiH.
koliko ja znam Hercegovina se jos nije pripojila Hrvatskoj. :smt006
po toj analogiji, ajmo onda izdvojit koji milijuncic i za sveculista po Gradiscu, Banatu i sl :smt018
Iz ovog se izvodi da Hercegovci u Hercegovini zapravo ne postoje, veĂŚ je naseljavaju EtrurĹĄĂŚani, Iliri ili moĹžda vanzemaljci.Originally Posted by camao
Ajmo nazvat premijera Adnana ili predsjednika Sulejmana da iskeĹĄiraju neku lovu Hrvatima u Mostar! S obzirom da je nemaju, neka nazovu svoje prijatelje u Saudijsku Arabiju, nek im oni poklone...Originally Posted by camao
Iz te èinjenice izviru svi problemi!Originally Posted by camao
Ova analogija je toliko glupa da ne zasluĹžuje odgovor.Originally Posted by camao
:? :smt005 ](*,)Originally Posted by Tkach
Podrzavam!!!!
Iz razloga sto je bolje da tamo ostanu nego da u Zg dolaze...pa ne mozes vise cuti purgerski na faksu...jos malo pa ce cijela Hrvatska i okolica doc u Zagreb...no potpuno ih shvacam i nemam prigovora sto dolaze jer stvarno nemaju izbora...nek otvore sveucilista svuda po Hrvatskoj i nikom se nece dati dolaziti u Zg i cijela ce se Hrvatska normalno razvijati u svim djelovima a ne sve nakrcati u Zg i cuditi se i buniti sto svi dolaze...
A sto se tice Sveucilista u Puli...Istra ima vise novaca nego bilo koji dio Hrvatske osim Zagreba i mogu imati odlicno sveuciliste...tako da ih molim da vise ne seru gluposti
Pa da, ovdje se raspravlja o tome tko nije trebao dobiti (barem ne u toj mjeri), a dobio je nauštrb onih koji su trebali dobiti još više.Originally Posted by Tkach
Tako je! Ma sve se to zapravo odvija pod komandom raèanovsko-pusiæko-mesiæevskog antikršæanskog i antihrvatskog, projugoslavenskog ultraljevièarsko-revolucionarnog pokreta koji pod krinkom krilatice "religija je opijum za narod" u biti skriva svoje pravo vjersko opredijeljenje.Originally Posted by Tkach
Salem Alejkum brate!
Meni ta odluka nije jasna. Kolika ja znam, sveuciliste u Mostaru postoji, imaju svoje prostore za rad. Malo mi glupo izgleda cinjenica da nas novac, novac koji bi mogli iskoristiti u RH dajemo na druga mjesta. Pa s tim novcima se svakoj visokoskolskoj ustanovi mogu kupiti novi kompjuteri i sva potrebna tehnicka oprema. Ili urediti neki ucenicki dom! Ili nam to mozda ne treba?
bilo bi idealno da se ne mora pomagat, ali èinjenica je da Hrvati u BiH nestaju, da ih nitko ne pomaŞe pa ako neÌemo mi neÌe nitko nikada
"Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza
Originally Posted by lenny***
Sudijska Arabija i Austrija su daleko bogatije zemlje no Hrvatska, te si mogu priuĹĄtiti ovakva ulaganja odnosno DAROVE.
"...na sagu snova mrkla noć se igra mojim eljama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif
[quote=lenny***][quote=Tkach]Sva navedena sveu
Originally Posted by Tkach
je li suviĹĄno napisati kakava je ovo predrasuda :smt011 a da ne kaĹžem rasizam :smt019
moj stric je vrhunski struènjak za kemijsku tehnologiju i inŞinjering te radi u DO Tuzle, suraðuje sa Interpolom, MUP-om RH i policijama svih ostalih europskih drŞava na suzbijanju trgovine drogom. Znaèi nije se bacio na izgradnju Islamske republike, kao niti veèina drugih visokoobrazovanih Boťnjaka. PredlaŞem ti da drugi put razmisliť prije no izneseť ovakvu glupost o temi za koju si samo umiťljať da je poznajeť.
"...na sagu snova mrkla noć se igra mojim eljama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif
[quote=lenny***]Dakle, ne radi se o daru, jer se iz
sa http://www.dnevni-list.ba/?mdls=1&mdls_tip=2&nid=4433
MOSTAR - Vlada Republike Hrvatske na prijedlog Ministarstvo znanosti, obrazovanja i ĹĄporta RH nedavno je donijela odluku za Sveu
Nek ih kreditiraju...dugorocno gledano, kad se BiH raspadne, a hoce, samo moze ici nama u korist. Gledajmo na to kao na ulaganje u buducnost :smt003
Éireann go Brách! An Chróit go Brách!
(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed
Dopusti mi da te citiram:Originally Posted by Murphy
'Hrvati su racionalni kol'ko Irci trijezni '
:smt003
Bookmarks