ak vidiĹĄ mutno kak ti je slika na avataru bolje odi
ak vidiĹĄ mutno kak ti je slika na avataru bolje odi
"Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza
evo jos jedne corave... :smt090
meni nakon kurtovica opet narasla dipotrija... i to na jednom oku, ko da sam sam s desnim ucila. hm... lijeva noga bila u gipsu pa sam valjda i lijevim okom zmirila... :smt003
trenutno iznosi -4,5 i -5... sad se nakon rima i nacije bojim otic okulistici... :smt089
nosim naocale od pocetka osnovne, a lece (mekane) od pocetka srednje. na faksu kombiniram. kupila sam si lijepe plave okvire pa ih volim pokazivat. pogotovo na ispitima. koji put pomogne. :geek:
al skuzila sam da mi je puuuuuuno bolje s lecama. a jako mi je tesko vozit s naocalama.
i ne kuzim kaj je kod mene razlog - genetika nije jer mi nitko u familiji nije kratkovidan (zapravo stara je, al tek od prije koju godinu zbog posla pred kompjuterom) , a bome ni ucenje - znam ucim ko luda pa dioptrija stoji godinama, a kad cijelu godinu nis ne radim onda mi skoci u visine... :smt017
al nekak se ne usudim na operaciju. strah mene toga. nemam puno povjerenja u doktore. dok se ja mogu ovak s lecama borit cu prezivjet. osim ak ne odleti dioptrija u visine. al tjesim se da s godinama dolazi dalekovidnost pa ce kod mene sve doc na nulu... :smt002
i meni se sve cini da bi se i ja mog'o pridruzid udruzi coravih wannabe pravnika uskoro
nakon n sati ucenja... rukice koje protegnem postaju nekakve palacinke u daljini (must feeeeed)
ali nakon iduceg se jutra gospon vid vrati pa sve ispocetka... steta sto vise nevidim sve registracije na automobilima, ko sto sam nekad vidio, do ljubljane...
prva godina je udarila temelje gubitku vida, a druga polako betonira, treca tek dolazi na gradiliste. sranje.
mislim da moram pod hitno okulistu!!!!! :smt013 :smt013 :smt013
Bio danas na pregledu i imam neku pljugu od -0.25 na oba oka.
In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
Samo 0,5 na oba oka. I sretna sam sto nije vise od toga! Naocale stavim samo kad ucim ili kad sam za kompom, imam veliki tv u sobi pa mi za to ne trebaju. :smt003
I'm a bitch, you're a jeark,
I don't think it's gonna work...
Dobit ĂŚu vjerojatno ovaj tjedan.Originally Posted by malimrav85
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
kolko je mene ljudi prestalo pozdravljat jer ih nisam vidio sa deset metara pa nebih pozdravio vec bih samo prosao pored njih :smt005
big pimpin buraz
i ja sam totalno ĂŚorava, -6.5 na desnom i -7 na lijevom. u 7. osnovne krenulo s -0.5 i od tad mi se dioptrija poveĂŚavala otprilike za 1 svake godine, u zadnje vrijeme neĹĄto sporije, a nadam se da viĹĄe neĂŚe uopĂŚe. od starog u familiji su svemirske dioptrije, ne bi uopĂŚe spominjala da nekog ne ĹĄokiram :smt003
nosila prije meke a sad polutvrde u kombinaciji s naoèalama. opako me Şivcira upadanje praťine u oko i sliène radosti s tim leÌama. nadam se laserskoj jednog dana :smt069
minus 1 i neĹĄto
na oba oka
Eto, i ja imam dioptriju. Visoku. Minus. I hebeni astigmatizam.
I nosim polutvrde lece od svoje 10.godine. I sve bi dala da mi je dioptrija barem ispod 5. Ili da barem mogu nositi meke lece. Ali ne mogu.
Uh, ne volim ni govoriti o ovoj temi.
I da, genetika tu igra bitnu ulogu. :smt012
:smt006
moŞe za mene laika jedno objaťnjenje- kakva je razlika izmeðu tvrdih, polutvrdih i mekih leÌa...kak znam koje meni trebaju? falja...
a kaje su najbolje, to jest, a koje najmanje smetaju- meke?
Nosim naocale, ali samo kada gledam televiziju ili utakmicu jer sam kratkovidan, al dioptrija je neka smijesno mala tako da ne nosim dok citam il pisem ispit jer me nakon toga bole oci da je to za ne povjerovat.
Al bare izgledam pametnije sa njima :smt004
There is nothing to fear, but fear itself !
I believe that whatever doesn't kill you simply makes you...stranger.
How do you drive mad that which is already insane?
Da, najmanje smetaju meke, ali navodno da ih nemogu svi nositi zbog oblika oka i inih stvari (barem je tako bilo 1994. kad sam ih ja pocinjala nositi, a sad ... raspitaj se).Originally Posted by jagodda
Inace, meke lece su podloznije infekcijama i koliko znam, cesce ih treba mijenjati od ostalih.
Kakve su tvrde ne znam, ali ja imam silikonske - polutvrde.
Meke su najbolje iz toga razloga jer ti ne smeta ni vjetar ni zrnca prasine itd. (sve sto meni s polutvrdima smeta). Tako barem kazu oni koji ih nose; ja npr.i po kisi nosi suncane naocale AKO vjetar puse, dok mi se kolegica s mekim lecama smije (kao i ostatak populacije) :smt010
kolko se mora bit slijep ...ovaj, èorav da b se mogle nosit leæe...?
ja bi morala na pregled....nikak da odem...al nebi naoèale....al sigurno imam neš sitno..a neæuuu naoèale....neæu
... f u... i'm goin' home
Originally Posted by ZvRk
Daj ajde, pa nemogu ti loťe stajat. Evo, ja dobio juèer i bať su mi cool dodatak. :smt003 Po danu vidim bez problema i bez njih al sad naveèer sam bio s frendom na piÌu i skuŞio sam da mi je pol toga mutno. No nema veze, dobro mi stoje pa ih nosim. :smt003
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
raðe ih nemoj nosit..ťto ih viťe nosiť, to Ìeť bit viťe Ìorav kad ih skineť- sve je viťe mutnije hnego prije- zato ja svoje negiram- bojim se da ne oèaravim joť viťe- pametno zar ne? :smt003
u biti si u pravu!Originally Posted by jagodda
ako nosiš naoèale samo "rekreativno", tu i tamo, to je lošije za oèi nego da ih ne nosiš uopæe. istina živa, rekao mi oftamolog. razlog je u tome što se oko konstantno privikava sad na jednu dioptriju, sad na drugu. zato, osim ako nije u pitanju zanemariva dioptrija (do -1) ili nositi oèale, ili ih ne nositi opæe, eventualno za èitanje.
WHAT THE FUCK DID I DO?!
Moja dioptrija - jako mala, -0,25 na oba oka. Tako da izgleda da naocale nosim iz fore.... :smt005
Originally Posted by Lutkica
Ista stvar. :smt003
@ Jagodda: A èuj, ak ih ne nosim onda mi je uzalud uopÌe pokuťavat gledat na daljinu. A dioptrija mi je -0.25 tak da i nema neke razlike. Ma kuŞiť...
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
Hvala bogu, da je i Ăiber doèekao svoje naoèale, dobro doĹĄao u klub :smt006
Originally Posted by Snoopy
Fala fala... :smt006 sad se joĹĄ moram i oĹĄiĹĄat jer izgledam ko kloĹĄar, ko boem :smt003
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
...ove za jednokratnu upotrebu, to valjda misliť na mjeseène :smt017Originally Posted by malimrav85
jer dnevnih nema, to da je imaĹĄ jednom i baciĹĄ :smt003
ima noènih, tj. nosiť po noÌi i onda one korigiraju vid pa po danu ne morať niťta imat, al ni te se na bacaju nakon jednog noťenja
..znaèi postoje godiťnje, mjeseène i noÌne..
a ja bila kod okuliste i opet mi se vid pogorĹĄao.. :smt011
al sam si zato uzele leĂŚe u boji!!! :smt003
Bookmarks