+ Reply to Thread
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 103

Thread: Vozacka dozvola i (bes)potrebne gnjavaze uz istu

Forumaš u usponu

Default Vozacka dozvola i (bes)potrebne gnjavaze uz istu

dakle, polozila sam vozacki prije 3 godine i zbog vida (citaj: gotovo minimalna dioprija) + fight sa zivcanom babom okulisticom, dobila ogranicenje na 3 godine. Rok je istekao a ja sam se zaklela da necu vise ici kod iste doktorice. E sad cula sam da su u Domu zeljeznicara blazi, dakle 5 godina je ogranicenje i da je pregled cca. 200 kn. Maloprije sam zvala Siget i receno mi da je tamo pregled 350 kn, sto bi znacilo isto kao i kod ove "moje". Imate li kakva iskustva, gdje ici, koje su cifre, trebam li doci rano ujutro...etc etc etc...naravno, to pitam za podrucje Zagreba, jer u V.G.-u ima samo ta jedna, bar koliko ja znam...
    fala :smt003
    :smt006
    ...you are my best mistake...

Forumaš u usponu

ne kuŞim ťta tebi toèno treba..pregled kod okulista samo ili novo lijeènièko jer kolko sam shvatila sad ti je istekla vozaèka, trebať novu-dakle trebať novo lijeènièko.. ako je tako za ogranièenja ne znam, mislim da ti to èak nije do zdravstvene ustanove veÌ je vjerovatno zakonom propisano univerzalno ogranièenje..
    ťto se tièe doma Şeljeznièara ja sam tamo iťla na lijeènièki i svuda, ne samo tamo lijeènièki koťta 350kn+20kn za biljege-ja mislim
    e sad ti imať tu informaciju od 200kn pa sad da ti ju ja pojasnim malo- znaèi ja sam se upisala na vozaèki i izvadila sam lijeènièko koje sam dobila da mi vaŞi 6 mjeseci zbog novog zakona- a vozaèki sam poloŞila nakon 7 mjeseci-i onda kad sam iťla izvadit vozaèku baba na ťalteru me vratila rekavťi mi kako po novom zakonu lijeèniko ne smije bit starije od 6mj-e i onda sam ja otiťla natrag u taj dom Şeljeznièara po novu lijeènièku i platila sam lijeènièki kod njih taj drugi put 200kn zato ťto ajmo reÌ imať popust ťto vadiť kod njih i drugi put..i tako je u svakom domu- prvi put kad vadiť je 370kn, drugi put 200, kuŞiť ťta oÌu reÌ..

Forumaš u usponu

ok, shvatila vecinu stvari
    jagodda, hvala :smt001

...da, vozacka mi je istekla zbog tog ogranicenja, dakle okulistica stavila ogranicenje zbog vida. znaci, moram ici opet na lijecnicki, e sad mi nije jasno, jel moram ici samo na pregled ociju, ili i na onaj razgovor sa psihologom i kod doktorice opce medicine...ono sto pretpostavljam je da je 1. (prvi) put kada se ide na lijecnkicki 350 kn jer se ide na sva tri pregleda, no vjerojatno je svaki naredni put manje (200 kn) jer idemo samo na onaj pregled koji nam treba (oni koji nisu impresionirali psihologa zbog svog razloga :smt003 :smt002 ), u mom slucaju to je okulist...i onda je to kao jeftinije...valjda...
    sto se ogranicenja tice, ljudi sa puno vecom dioprijom dobivali su manja ogranicenja od mene, tako da ne mogu sa sigurnoscu reci na koje je odredivanje ogranicenja, je li do ustanove ili regulirano zakonom
    ako netko ima iskustvo, neka me ispravi, ovo su moja nagadanja...
    :smt006

Forumaš u usponu

kad sam iťla drugi put na lijeènièki, misla sam isto tako provjera vida i bok, ali ne.....morala sam rjeťavat i one glupe testiÌe i razgovarat s doktorima..tako da sam poprilièno sigurna da Ìeť morat i ti jer ako sam ja morala nakon 7 mjeseci, morat Ìeť i ti nakon 3 godine i poprilièno sam sigurna da cijena ne ovisi o kolièini pregleda...
    uostalom ne znam probaj otiĂŚ na stranicu mup-a, kakvog zdravstvenog doma ili googlat pa ĂŚeĹĄ valjda negdje neĹĄto naĂŚ da piĹĄe o toj temi..pozdr

Veteran foruma

sutra idem iz istog razloga na lijeènièki u Runjaninovu, pregled kod okuliste i reèeno mi je da je cijena 150 kn plus 20 kn biljega

nadam se da ĂŚu ovaj put dobiti na dulje od 3 hebene godine :smt011

javim detalje sutra naveèer :smt006
    "...na sagu snova mrkla noć se igra mojim željama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Ja Ìu im lagat na pregledu jerbo neÌu sranja s naoèalama i vozaèkom, a mogu proÌ svaki oèni pregled. Sitna slova su mi malo mutnija al nije bed, skuŞim ih po obliku. :smt003
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Veteran foruma

joť neťto,ukoliko ti je vozaèka izdana prije 2004 godine-morať izvaditi novu :smt013 znaèi joť 35 kn u biljezima, 35 kuna uplatnica i 2 fotke

majku im lihvarsku :smt011
    "...na sagu snova mrkla noć se igra mojim željama,ali će ih jutro sve rasute pokupiti..."http://img19.imageshack.us/img19/4274/hranitiice1ry.gif

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

Quote Originally Posted by Lara Car
    joť neťto,ukoliko ti je vozaèka izdana prije 2004 godine-morať izvaditi novu
    zaĹĄto? otkud sad to? :smt017
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

kima
    Guest

[quote=Robierre de Cochon]
    Quote Originally Posted by "Lara Car":1ia3zzf5
    još nešto,ukoliko ti je vozaèka izdana prije 2004 godine-moraš izvaditi novu
    zašto? otkud sad to? :smt017[/quote:1ia3zzf5]

Misli na to kad ti istekne. Nema produžavanja, nego se vadi skroz nova. Ja tu doduše ne vidim ništa revolucionarno, radilo se i prije tako. Ona rubrika o produženju služi za da ne kažem šta.

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

Quote Originally Posted by Maki

Misli na to kad ti istekne. Nema produĹžavanja, nego se vadi skroz nova. Ja tu doduĹĄe ne vidim niĹĄta revolucionarno, radilo se i prije tako. Ona rubrika o produĹženju sluĹži za da ne kaĹžem ĹĄta.
    aha tako.
    dobro ste me uplaĹĄili.
    :smt095
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

E, al jel zna itko ťto je s nama koji imamo ove sranjske privremene? Kaj kad nam istekne, onda nova potvrda od lijeènika i nova vozaèka?
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

kima
    Guest

Quote Originally Posted by Ã￾iber
    E, al jel zna itko što je s nama koji imamo ove sranjske privremene? Kaj kad nam istekne, onda nova potvrda od lijeènika i nova vozaèka?
    Mislim da samo moraš pregled vida obaviti - to je što se tièe lijeènièke dokumentacije. Drugo ne znam.

Veteran foruma

ovak-

bila sam u Domu zdravlja Centar u Runjaninovoj, tamo sam bila i na prvom ljeènièkom, te mi je zbog toga naplaÌeno 150 plus 20 kn :smt003

Bog ih blagoslovio-produljili su mi na 10 godina :smt008

joť u Heinzelovu, stotinjak kuna (ukljuèujuÌi fotke) i AMEN :smt006

Forumaš u usponu

ovak-

bila sam u Domu zdravlja Centar u Runjaninovoj, tamo sam bila i na prvom ljeènièkom, te mi je zbog toga naplaÌeno 150 plus 20 kn :smt003
    super, thanx
    e sad ak ja odem oce i meni naplatit toliko s obzirom da nisam tamo bila prvi put? iz ovog tvog "te mi je zbog toga naplaĂŚeno 150 plus 20 kn" zakljucujem da nece, nego vise :smt009

Bog ih blagoslovio-produljili su mi na 10 godina :smt008
    :shock: :whoa: odlicno, svaka im cast! =D>

Veteran foruma

idi tamo di si bila prvi put :smt002

Forumaš u usponu

idi tamo di si bila prvi put :smt002
    :smt001

...isla bi ja , ne bi bezveze putovala i sve...ali bojim se da mi ne gine opet tri godine ogranicenje... :smt009
    nista, nazvat cu ovu svoju u ponedjeljak pa vidjet

hvala, Lara :smt006

Forumaš u usponu

sustav im uopce ne valja.
    kad sam vadil vozacku, sve sam super vidio i dobio je bez ogranicenja.
    sad (zahvaljujuci faxu) imam -2 na oba oka. al vozim ko veliki
    balkan boy http://www.youtube.com/watch?v=E-Mzu...eature=related
    diplomirani pravnik.... made in balkan....

Guest

ovak, mater im nadrkanu..odem ja na lijecnicki dva tjedna prije navrsavanja 17.5 godina, kad sam mogao krenut na vozacki.u domu zeljeznicara me baba nit ne pogleda i napise ogranicenje na 4 god zbog vida( imam -0,5!!!) kaj sad..jebada, cekaj pregled jos 3 sata. idem sa napunjenih 18 god po vozacku da mi tamo zena kaze da mi je istekao lijecnicki taman za ona 2 tjedna( po novo zakonu vrijedi samo 6 mjeseci, ne vise 12)ajd opet na pregled, opet 350 kn, al mi bar doktor skine ogranicenje, a sve ostalo prepisu..prije si dobio vozacku i 50 god si miran sa pregledima.

kasnije saznam da mi "probni" trebamo proc neki tecaj sigurne voznje,u protivnom se probni rok produzuje na jos jednu godinu.problem je u tome kaj meni vec curi druga godina, a taj tecaj jos nije uspostavljen.postoje neki di platis 1500kn, al to nema veze sa vozackom i mupom, na to ides zbog sebe.jel zna itko nesto vise o tome??? :smt017

Quote Originally Posted by zeus
    kasnije saznam da mi "probni" trebamo proc neki tecaj sigurne voznje,u protivnom se probni rok produzuje na jos jednu godinu.problem je u tome kaj meni vec curi druga godina, a taj tecaj jos nije uspostavljen.postoje neki di platis 1500kn, al to nema veze sa vozackom i mupom, na to ides zbog sebe.jel zna itko nesto vise o tome??? :smt017

NAvodno neÌemo morat jerbo Ìemo mi dobit pravu vozaèku prije neg to zaŞivi, a znať kako je to, nema retroaktivnosti... :smt003
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Guest

[quote=

Quote Originally Posted by zeus
    evo, prakticna primjena naucenog.kolega, svaka ti dala..
    e, a koliko je to ziher?? :smt017 :smt006

Gle nemam pojma, primarna briga mi je dobit vozaèku s kojom Ìu moÌ vozit po noÌi. Boli me ðon za ovo, nisu otvorili ťkole, jebe se meni. :smt002 Moram sad èekat do 23. veljaèe... Dugo... Al opet, preŞivio sam godinu i pol, valjda Ìu i ovo.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

hannah
    Guest

kad sam isla na lijecnicki iz istog razloga samo me pitao i to doktor opce prakse :smt017 nosim li naocale, odgovorila sam ne (btw nosila sam lece sa dioptrijom -3) i sad sam mirna 50ak godina. naravno, faks je ucinio svoje pa je zbroj na oba oka veci od 10, al sta ceš :smt003 :smt003 :smt003

Lucynda
    Guest

Quote Originally Posted by hannah
    zbroj na oba oka veci od 10, al sta ceĹĄ :smt003 :smt003 :smt003

wow :smt003
    dobro nisam ni ja daleko al ono... :smt003
    no hvala bogu vozaèka mi traje do 2045 (ak se varam tako nekako je) pa se ne moram joť neko vrijeme brinut oko toga (bar neťto..)

Proèito sam danas u veèernjem da mi luzeri sa dvogodiťnjim vozaèkama moŞemo produŞit vozaèku samo na piťljivih 10 godina. GDJE??? GDJE JE KRAJ IDIOTARIJAMA U VEZI "MLADIH VOZAÈA"??? :smt013
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Quote Originally Posted by Ðiber
    Proèito sam danas u veèernjem da mi luzeri sa dvogodiťnjim vozaèkama moŞemo produŞit vozaèku samo na piťljivih 10 godina. GDJE??? GDJE JE KRAJ IDIOTARIJAMA U VEZI "MLADIH VOZAÈA"??? :smt013
    gaziť maèke okolo i joť prigovarať jer ti daju vozaèku na 10 godina...
    mislim stvarno [-(

Još

Quote Originally Posted by malimrav85
    gaziť maèke okolo i joť prigovarať jer ti daju vozaèku na 10 godina...
    mislim stvarno [-(

Siguran stvar. Joť nije kaŞnjivo gazit krepane maèke. :smt003
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

meni ste svi vi isti!

Još

Forumaš u usponu

produzila!!! :smt026 nagovorila tetu da mi stavi duze od 3 godine, bar 5...kad ono...mirna sam 10 godina
    weeeeeeee :smt026 \/ :woohoo:

poĹĄto nema viĹĄe topica o prekrĹĄajima tu ĂŚu pitat par pitanja

Još

http://www.zagreb.hr/SlGlasnik.nsf/1028 ... enDocument
    Èlanak 9.

Zaustavljanjem ili parkiranjem vozila na javnom parkiraliťtu, vozaè odnosno vlasnik vozila zakljuèuje s organizatorom parkiranja ugovor o koriťtenju javnog parkiraliťta s naplatom,

(dalje u tekstu: ugovor o parkiranju) prihvaĂŚajuĂŚi uvjete propisane ovom odlukom.

Korisnik parkiraliťta mora kupljenu parkirnu kartu za ruènu i automatsku naplatu te parkirnu kartu kupljenu na ovlaťtenom prodajnom mjestu vidljivo istaknuti s unutarnje strane vjetrobranskog stakla vozila.

Parkirnom kartom korisnik parkiraliťta dokazuje da je platio naknadu za parkiranje za odreðeno vrijeme trajanja parkiranja.

Ugovorom iz stavka 1. ovog èlanka iskljuèuje se èuvanje vozila, te odgovornost za oťteÌenje ili kraðu vozila.
    Prvo koso:
    Da li oni tom formulacijom izjednaèuju vozaèa sa vlasnikom? da li to znaèi da ako netko meni ukrade auto i ostavi ga tamo ja moram platiti kaznu?

Ako oni veĂŚ neĹĄto naplaĂŚuju, zar nemaju neku obavezu koja iz toga proizlazi?

Èlanak 11.

Za povredu ugovora o parkiranju plaĂŚa se ugovorna kazna.
    Kako, opet, stavljaju da slijedi ugovorna kazna za povredu tog obaveznog odnosa kad:

ZOO Èlanak 350.
    (3) Ugovorna kazna ne moŞe biti ugovorena za novèane obveze.

Još

+ Reply to Thread
Page 1 of 4 123 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks