Pozdrav,
ove godine bih stvarno htjela upisati pravo ali sad se uvodi državna matura i apsolutno nigdje ne mogu pronaći informacije kako će upisi, konkretno na Pravni fakultet, biti regulirani za nas koji smo već položili maturu... Pa ako netko zna bilo kakvu informaciju sa fakulteta stvarno bih mu bila zahvalna... Na stranicama gdje je objašnjeno sve vezano za DM piše da mi nećemo morati polagati državnu maturu, ali da onda jednostavno nećemo ni dobiti tih 400 bodova - dakle ništa od upisa.....
Ako netko zna više o ovoj temi molim vas bilo kakav savjet ili informaciju, istina da je još rano za ovu temu, ali kako ispiti državne mature počinju za neke predmete već u ožujku, a uz to imam i ispite na svom fakultetu, stvarno bi mi dobro došla bilo kakva informacija radi organizacije......
Inače, ako nekog zanima za upis na Pravni fakultet je potrebno položiti slijedeće predmete:
do 150 bodova - Hrvatski jezik (viša razina)
do 100 bodova - Strani jezik (viša razina)
do 100 bodova - Matematika (niža razina) WTF - matematika za pravni fakultet - tko je tu lud?!
do 50 bodova - Izborni predmet (bilo koji)
+ do 400 bodova
polaže se "prijemni" ako ga tako možemo nazvati - razumijevanje teksta i logičko zaključivanje
+ do 200 bodova
na temelju ocijena iz srednje škole

.....
Reply With Quote

pa sta? ionako imamo logiku na prijemnom, a sta je to nego jednostavna matematika translatirana u "obicni govor"
pravnicima treba malo i toga, a opcenito takvih sranja fali po drustvenim faksovima...na politologiji ne razumiju osnove statistike sto je retardirano jer za takvu struku to je neophodno

ma znam ja cijelu proceduru... treba samo otić na 

Bookmarks