Prof Husinec je za izvanredne za eng IV na ovom roku!
Jel zna neko kako izgleda njezin pismeni, na sto se treba vise koncetrirat i sto najvise pita na usmenom za eng IV??
Usmeni je isti dan ili?
Hvala!
Last edited by her_alone; 10-02-2012 at 12:43.
Ima možda netko prezentaciju za Unit 33 kod Husinec? Nema je na netu niti u fajlu u prvom postu. Fala
zbunjena
Al zumbuli su zumbuli,a ruža je ruža
Pa da na kraj sveta iznikne
jel moguce traziti da iako vas je dopala prof. Husinec da idete na ispit kod prof. Socanec?
Da li netko zna kako izgleda pismeni za engleski IV. kod prof. Socanec ? Hvala
u rasporedu piše 14.1., jel to zabuna, valjda treba pisat 14.2?
mene zanima isto sto i her alone... ako netko zna
tko pod drugim jamu kopa nos!
Što ako sam izvanredni student, a zabunom sam prijavila rok za redovne?? Jel imao netko sličnu situaciju?
Kada je uopće engleski 4. za izvanredne?
Polagala sam eng 1 i 2 kod Husinec.
Bilo je 5 zadataka:
1. gramatika
2. prijevod legal termsa s eng na hrv
3. prijevod legal termsa s hrv na eng
4. spajanje glagola s imenicom da dobiješ frazu (pr to draft - a contract)
5. umetanje riječi u rečenicu, riječi nisu ponuđene. ugl su te rečnice definicije.
Uči s njezinih prezentacija.
Možda je malo teži pismeni nego kod Sočanec i ostalih, ali je prof stvarno divna.
Usmeni je kad se dogovorite i pita sve.
zbunjena
ja sam bila kod nje na eng 3! bilo je to prije godinu dana pa se ne sjecam bas svega,ali znam da je bilo nesto sitno gramatike,bilo je dosta onih legal termsa (tipa,prevedi sa hrvatskog na eng i obrnuto),bilo je nekih pitanja u vezi lekcija i to je otprilike to koliko se sjecam! mislim da moras imat preko 60% za prolaz,ali ako imas malo manje od toga-pusta na usmeni,ali onda mozes dobiti najvise 3! usmeni je bio slijedeci dan i pita lekcije! 2-3 pitanja i gotovo!![]()
One lekcije, za koje Husinec nije stavila prezentacije na web, učite po prezentacijama od Čajko. Indentične su.
zbunjena
Husinec za izvanredne?
Ja sam mislila da je uvijek Sočanac kada nam ona i predaje.
Jel zna neko koja otpr pitanja matijasevic postavlja na usmenom za eng3? Ili koja su pitanja dns bila ako je nrko bio?
Evo da vam malo pomognem,ovako izgleda PISMENI ispit kod M. Javornik Čubrić za ENGLESKI IV , ispit sadrži 32 boda:
1. pitanje: prijevod s hrvatskog na engleski, 4 riječi,
rješavanje spora,prijenos autorskih prava,prijenos dionica, raskid ugovora.
2. pitanje : prijevod s engleskog na hrvatski: 8 riječi,
real estate-nekretnina, direct challenge-izravni napad, bill of exchange- mjenica, nuisance- smetnja, tort- građanski delikt, unlawful search- nezakonita pretraga, injunction- sudski nalog (zabrana), corporation- korporacija.
3. dopuni tekst sa ponuđenim riječima. Bio je neki tekst o business organizations.
4. Dopuni sam:
-Person who committ a tort is called......TORTFEASOR.
-The system of taxation in Croatia is based on.... PRINCIPLES OF EQUITY AND EQUALITY.
-Ultra vires means... BEYOND POWERS or ILLEGALITY.
-When someone does the negligence he ...nešto, breach of .... DUTY.
-Void contract does not give rise to any .... LEGAL RIGHTS AND DUTIES.
-Corporation can be created only by.... GOVERNMENT GRANT.
Eto. Ja nisam mogla nigdje naći prije ispita,a sad se nadam da će biti vama od koristi .
I kad će ti rezultati?!![]()
Položila sam to na prošlom roku kod njega.Na usmenom isključivo postavlja pitanja iz svojih prezentacija;npr. traži da mu objasniš neke legal terms,vezano za brak,razvod braka, ili nasljeđivanje i oporuku,pa ti postavlja pitanja tipa:što znaš reć o npr. smrtnoj kazni u Engleskoj ,kakav je to voidable marriage,koje osobe imaju exemption from criminal liability....uglavnom ,dovoljne su ti prezentacije da se pripremiš za usmeni.Postavlja lagana pitanja ,a težina pitanja ovisi o ocjeni s pismenog,za peticu treba znat višee,dok za trojku ono osnovno.
Hvala![]()
Može netko napisati kada su sutra usmeni iz engleskog 4 kod Javornik-Čubrić
pliz![]()
Jel objavljuje Sočanac na internetu rezultate?
je li se može javiti netko tko je bio na zadnjim rokovima iz eng 4. kod čajko,da kaže je li još uvijek treba prezentirati onaj neki članak ili je to otišlo u zaborav,pošto smo odslušali već davno taj predmet?
kad će rezultati kod sočanac, danas bih trebao odgovarat a ne znam jesam prošao?
jel tko odgovarao kod sočanac ovih dana, šta pita?
Imam pitanje, za izvanredne studente iz eng 4 piše na dijelu "diplomski studij" da je eng 4 u petak 17:00-18:30, a u katedri "strani jezici" piše da je u pon 18:00-19:30.
Ali u pon u isto vrijeme imam ep. Jel zna tko koja je info točna?
Ne mojte me opstruirati
jesu li predavanja kod čajko obavezna? eng4 planiram tek na jesen rješavat pa oće li biti problema ako se ne pojavim ni na jednom predavanju? potpis i to...hvala
Bookmarks