OPĆENITE INFORMACIJE
- Student se može preseliti na druge pravne fakultete u Rebublici Hrvatskoj. Potrebno je nazvati referadu željenog fakulteta i raspitati se o postupku.
- Na Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu se možete prebaciti samo ako nikad niste pali niti jednu godinu.
- U svakom slučaju, najbolje je kontaktirati referadu željenog fakulteta. Tako ćete saznati informacije iz prve ruke.
- Prijepis ocjena je free of charge, začudo, postoji nešto besplatno na našem fakultetu.
- Referent Danijel Relković je rekao da nije dobro ispisati se sa PFZGa dok ne znate je li vam molba za prebacivanje odobrena ili ne.
- Ovo što vam piše po topiku je sve što znamo o prebacivanju. Uvijek možete nazvati referade na fakultetima i njih pitati. Pa onda možda i ovdje proslijediti informacije koje ste saznali.
PRAVNI FAKULTET U RIJECI
Stranica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci
Podaci o prijelazu na Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci
Telefon: 051 359 500
E-mail: dekanat @ pravri.hr (bez razmaka oko @)
PRAVNI FAKULTET U SPLITU
Stranica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu
Portal studenata Pravnog fakulteta Split
Broj referade: 021 393 572
Broj tajnika: 021 393 501
E-mail: damir.ujevic @ pravst.hr (bez razmaka oko @)
PRAVNI FAKULTET U OSIJEKU
Stranica Pravnog fakulteta u Osijeku
PFOS forum za studente i djelatnike
Vodič za brucoše 2010./2011.
PFOS - učestala pitanja i odgovori
Postavljanje upita
Univerzalna molba za Pravni fakultet u Osijeku
Telefon: broj centrale 031 224 500, oni će vas prespojiti dalje
E-mailovi:
upisi @ pravos.hr
aloncar @ pravos.hr
sarbanas @ pravos.hr
mdumanci @ pravos.hr
(bez razmaka oko @)
STUDIJSKI CENTAR ZA JAVNU UPRAVU I JAVNE FINANCIJE
Stranica studijskog centra za javnu upravu i javne financije PFZGa
Forum studenata Studijskog centra za javnu upravu i javne financije
Administracija
OSTALA ČESTO POSTAVLJANA PITANJA
1. Može li se nakon što smo se jednom prebacili ponovno vratiti na faks?
Ne, nakon službenog ispisa više nije moguće upisati PFZG.
2. Je li moguće prebaciti se na ekonomiju bez da se gubi godina?
Ne. Kakvo prebacivanje, upisujete ekonomiju normalno - državna matura, prijemni i sve to. Krećete od prve godine.
3. Zanima me mogu li se prebaciti na neki drugi smjer (socijalni rad, upravno pravo, porezni studij) našeg fakulteta bez položene državne mature i je li to moguće bilo kada tijekom akademske godine ili prilikom upisa u rujnu, što je sa eventualnom razlikom ispita?
Prebacivanje na upravno pravo i socijalni rad nije moguće automatski (potrebno je pristupiti državnoj maturi a u slučaju socijalnog rada i provjeri posebnih sposobnosti, te tako konkurirati). No kad upadnete, neki se ispiti priznaju.
4. Ako sam izvanredni student na pravu, mogu li upisati drugi fakultet kao redovni bez da imam prosjek 4,2 (i bez da se ispišem prvo s prava)?
Da. Samo na jednom studiju smijete biti redovni. Ali postoji opcija paralelnog studiranja na dva ili ako ste super(wo)man čak više fakulteta, no samo na jednom kao redovni.
5. Prebacivanje na politologiju? Navodno treba dati cijelu prvu godinu?
Da. Za prebacivanje na politologiju trebate imati očišćenu godinu nakon koje tražite prebačaj. Ako tražite nakon upisane treće na PFZGu, trebate očišćenu treću. Ako tražite nakon upisane prve godine na PFZGu, trebate očišćenu prvu. Zato će vam u referadi savjetovati polaganje državne mature.
6. Želim se prebaciti na PFZG. Sad čitam da se molbe kupuju. Što to mi ne sastavljamo sami?
Za sve se kupuje univerzalna molba u skriptarnici na TMT3.
7. Pao/la sam 8. put na ispitu, fakultet me odmah ispisao sa studomata. Ne mogu se ulogirati u studomat za prijepis ocjena. Što da radim?
Ako se ne možete ulogirati u studomat, kod ispisa tražite i prijepis ocjena u referadi. Obično biste mogli isprintati u informatičkoj dvorani.
8. Ne znam što napisati pod razlog prebacivanja na molbi! Ideje?
Npr. osobni razlozi, zbog preseljenja, ekonomski razlozi, pad osmi put na ispitu te gubitak prava studiranja na PFZGu...
Gospođa u referadi je rekla da je taj razlog pro forma samo. Primiti će vas bez obzira na razlog!
9. Rekli su mi na katedri da im moram index ostaviti jer oni to moraju slati tajniku na neku potvrdu. Onda odem sutra samo do tajništva po index prije prijepisa ili?
Izvucite prijepis ocjena iz informatičke dvorane sa osobnom ili x-icom, recite da vam je indeks u tajništvu.
10. Trebaju li sve svjedodžbe ili samo o maturi za ispis? Gdje molbu urudžbiramo?
Svjedodžba o maturi, jer vam je tamo stavljen žig da ste upisani na PFZG pa trebate i žig da ste ispisani. Za sve vezano uz molbe imate topik ovdje!
11. Iako smo original svjedodžbu o maturi predali na fakultet prilikom upisa i ona se kod njih još uvijek nalazi, svejedno moramo ponovno vaditi i platiti original?
Ona se ne nalazi kod njih. Nakon upisa su vam vratili sve svjedodžbe, pa i o maturi! I da, iza trebaju lupiti žig da ste se ispisali.
12. Mogu li se nakon pada druge komisije bez problema prebaciti na neki drugi pravni fax?
Možete na Pravni fakultet u Osijeku i Splitu, ali ne u Rijeku.
13. Je li istina to da nakon završene četvrte godine studija, možemo prestati studirati i dobiti diplomu nečeg?
Ne jer studiramo na faksu koji ima sustav 5+0.
Nakon završene četvrte godine možete dobiti diplomu magistra prava (o svom trošku), ali ne možete zaobići petu godinu.
14. Kad se prebacuje sa PFZGa na neki drugi pravni faklutet kako se onda računaju izlasci? Počinje se od nule od svih predmeta ili se zbrajaju izlasci s našeg fakulteta?
Počinje se od nule naravno. Drugi fakultet, drugo sveučilište...
15. Može li se prebacivati u Osijek ili Split nakon što ispit padnemo 8.put, ali ne odmah sljedeće akademske godine nego kasnije, nakon što je prošlo neko vrijeme od ispisa s PFZGa?
Upisujete se u novoj akademskoj godini, odnosno na početku godine, kada su im upisi. Bilo bi dobro da nazovete njihove referade i informirate se što vam je sve potrebno za upis i primaju li uopće.
16. Zanima me je li uvjet za prebacivanje na PFZG prosjek veći od 3.5?
Jedini uvjet je položenih 50 ECTS boda na trenutnoj godini, tj. uvjet za upis više godine.
17. Odbijaju li molbu za prebacivanje u Osijek?
Još nismo čuli da se to desilo! Oni fino pogledaju vaš prijepis ocjena, izračunaju školarinu i nazovu vas. Ako vi prihvaćate upis pod uvjetima koje vam ponude (parcijala, cijela godina, ponavljanje vježbi...) ok.
18. Kakva je 4. godina u Zagrebu?
Teška.
Što vas konkretno zanima?
Ima 7 predmeta (trgovačko, upravno, gpp, ris, društva, pomorsko, mpp).
Upravno i pomorsko su prilično suvisli kao ispiti (ne uvijek i u gradivu) i relativno lako položljivi.
Trgovačko načelno lagano, ali je katedra zeznuta.
Preostala četiri zahtijevaju MNOGO posla.
19. Na socijalnom radu sam i petu godinu bih htjela upisati u Sarajevu. Zna li netko nešto o tome?
Ne znamo. Nazovite referadu željenog fakulteta! Svakako budete u kvoti za strane državljane.
20. Bi li se moglo prebaciti na pravni fakultet u drugu državu, npr. u Sloveniju? Pitam informativno ali mislim da bi bilo problema zbog predmeta tipa ustavno pravo (i još nekih).. pa me zanima vaše mišljenje? Mislite li da bi se neki predmeti ipak priznali tamo pa bi trebalo polagati kao neku razliku?
Nije baš da se samo ustavi razlikuju. Dolazi u obzir samo razmjena studenata i eventualno postdiplomski, ali to je već nešto drugo.
21. Ima li netko iskustva s upisivanjem ekonomije nakon završenog prava ili za vrijeme zadnje godine?
A na koju bi vi godinu ekonomije odmah išli? Na četvrtu? Uglavnom koliko znamo, jedino je moguće da se prebacite na diplomski jer naš faks nema klasičnu bolonju. Ali to zapravo i nije pametno, preporuka je da nakon prava upišete poslijediplomski studij neki tamo ako vas zanima baš ekonomija. Isto polažete neku razliku (koju bi polagali i kod upisa na diplomski, ali bi onda i dvije godine više studirali), ali ne gubite godine.
22. Frend bi na kriminalistiku što se navodno može tek nakon četvrte godine prava ili tako nešto. Informacije?
Je li vam frend svjestan činjenice da morate biti zaposleni u MUPu da bi upisali kriminalistiku? Link na uvjete upisa na stručni studij kriminalistike. Preciznije:23. Je li moguće slušati neki semestar vani ali bez da dobiš stipendiju, na vlastiti trošak? Jer imam loš prosjek, a i izvanredni sam student.Na natječaj za upis u program stručnog studija Kriminalistika mogu se javiti djelatnici/e Ministarstva unutarnjih poslova i drugih tijela državne uprave koji ispunjavaju sljedeće uvjete:
a) završena gimnazija ili druga srednja škola u četverogodišnjem trajanju,
b) radno iskustvo od najmanje dvije godine,
c) suglasnost nadležnog rukovoditelja - djelatnici/e Ministarstva unutarnjih poslova,
d) najmanje ocjena „uspješan“ u posljednje dvije godine (za policijske službenike koji kandidiraju za upis na redovni studij).
Nije provjerena informacija, ali: ne, osim ako baš ne upišete neki njihov (strani) studij. A poanta stipendije je kao "nagrada" za dobar uspjeh.
POSTOVI KORISNIKA:

Reply With Quote

Bookmarks