Internet je jako širok pojam.
Sve ovisi o kvaliteti izvora. Online pdf (ili u kojem drugom formatu) publikacije znaju bit Bogom dane, al ako misliš napisat kao izvor Google.com, onda je to veliko ne.
Internet je jako širok pojam.
Sve ovisi o kvaliteti izvora. Online pdf (ili u kojem drugom formatu) publikacije znaju bit Bogom dane, al ako misliš napisat kao izvor Google.com, onda je to veliko ne.
Samo kao pomoćni izvor recimo.
I use sarcasm instead of punching you on the face.
...
Don't push it, though.
Ja sam jedan seminarski rad više godine doslovce kopipejstao iz online pdf-a i dobio istu ocjenu ko kolegica koja se mjesec dana zajebavala s tim tako što je potrošila novce na kartu do zagreba i nsba, novce za kopiranje u nsbu, muku oko preslagivanja svih tih izvora i sročivanja u jedno te još uredno pisanje fusnota i sveg ostalog. WTF?![]()
Ali ona je imala to zadovoljstvo da je svojim radom i trudom stigla do rezultata.
:lol:
Al je klela toga dana..uffff
Da se mene pita, ukinuo bi te seminarske radove jer je više od 90% njih teški horseshit. Mislim da u jednoj seminarskoj grupi od cca 40 studenata možda bude max 3 prava seminarska rada, a ostalo je kopipejst na ovaj ili onaj način. Bolje da se studenti podijele u grupice i svako napravi neko izlaganje ili debatiranje itd. itd.
imam pitanje.ovako,pišem seminar i imam nekoliko knjiga kao izvore.ali nikad doslovno ne citiram nekoliko rečenica iz knjige, nego uvijek prepričavam svojim riječima.e sad me zanima kako da onda označim da je to iz te i te knjige?neznam gdje da stavim fusnotu.npr. imam podnaslov posjed u kojem prepričam nešto o posjedu iz knjige rimsko pravo.dal da onda na kraju cijelog tog podnaslova, na kraju zadnjeg odlomka stavim fusnotu i napišem da je to iz knjige rimsko pravo ili? hvala
pa ako je ista stranica u igri, dovrši odlomak prepričano i lupi fusnotu
ak je više stranica u igri onda nakon kraja rečenice lupiš fusnotu, a nakon druge novu fusnotu di napišeš Ibid., str. ta i ta
isto ti je kao da doslovno citiraš
Službeni mrzitelj djece sa sladoledom u ruci i bilo kojeg oblika aktivizma.
In love with BBC Irene Adler.
Maru cat fan club member.
jedan od super trikova je kada znas sto trebas iz neke knjige, ali nemas ju doma...jednostavno nadjes pdf izdanje na stranom jeziku pa i literatura izgleda malo poliglotskije
nego...koga zivcira taj animozitet prema wikipediji? ok, za neke ozbiljnije stvari mozda nije prikladno, ali kakve poznatije statisticke podatke...ionako svi citiraju neposredno, putem izvora navedenog na wiki
I onda dobijes studente koji ne znaju napisati dvije pametne...isti ti studenti koji ce svaki dan morati neki k pisati na kvalitetno srocen nacin; da se mene pita veca bi se vaznost pridavala upravo tim radovima (sto bi naravno bilo moguce jedino da nas ima manje...i onda se vracamo na istu pricu)...a otkrivene plagijate bih automatski kaznjavao padom godine
Last edited by Breeder; 28-04-2011 at 13:30.
tea partying through tornadoes in the middle of the night
Ja sam u seminarskom radu iz PI masu puta citirao Wikipediju, to mi je Dragičević osobno savjetovao, al to je valjda zbog same prirode tog predmeta, i meni je teško zamislit da bi se na nekom "konkretnijem" predmetu koristila Wikipedija.
PDF online izdanja su zakon.
znam da je glupo pitanje,al svejedno - naslovna stranica se ne numerira,a sad dalje ne znam - kolko kužim, ne numerira se ni prva nakon naslovne,nego tek druga nakon naslovne brojem 2?
You gotta do what they told you to..
numerira se tek uvod
kako, zasigurno se pitaš...
http://www.pravokutnik.net/forum/sho...l=1#post553115
A što ako se ne napravi seminarski rad tokom godine? Znam da je obavezno napisati jedan, al sto bi se dogodilo da se ne napise? Tko kontrolira to?
tko pod drugim jamu kopa nos...
Trebao bi Relković. Do sad nije bilo ništa, ne znamo za dalje.
...
Don't push it, though.
pitanjce: pisala sam seminarski rad iz rima i danas smo dobili završne ocjene al profesor, osim ocjene, nije zapisivao nikakve dodatne zabilješke da je odrađena obveza sem. rada. jel postoji neki drugi način na koji se vodi evidencija o tome ili..? piše tu gore da provjerava odnosno trebao bi provjeravati relković..pa me zanima na koji način?
ne želim da mene tuku po guzi zato što to netko nije zabilježio![]()
Pour yourself a drink, put on some lipstick, and pull yourself together.
Mene zanima koliko nas ima koji nismo pisali seminarsku radnju ove godine,nisam valjda jedina?I ne znam kakve bi sankcije mogle biti za to,nemogucnost upisa godine bi bila pretjerana mjera s obzirom da neki ni ne traze pisanje radnji..mozda nesto kao kad nemas potpise,neka molba i uplatnica na odredeni iznos?
Što znači "napisati jedan semianrski rad u godini"? Odnosi li se to na akademski godinu ili godinu na kojoj jesmo? Npr. ako napišem seminar u prvom semestru, a u drugom ne mogu upisati ništa s četvrte pa time nemam ni seminar, znači li to da ću godinu poslije morati napisati još jedan seminar ili mi se računa ovaj iz prvog semestra jer je sve to četvrta godina?
Jel netko zna koje katedre traže pisanje seminarskog rada u 8.-om semsetru, da nije opcionalno? Najradije bih se toga riješila sad, ali ako ću ionako morati pisati još jedan, onda se neću gnjaviti...
ono kaj ti ja mou rec je da pri upisu godine niko ne gleda dal imas seminarski rad napisan...pa da znas.
If you want the girl next door, go next door.
UFSF
fakat se ne sjećam kad sam zadnji seminarski napisao... ima više godina![]()
"Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza
ej. ekipa, ne znam dal je pravilnije da pitam tu ili na temi OTPD-a, ali evo...
pise seminarski s temom ''cudoredno bice covjeka''. pa ako netko zna dobru literaturu (osim 'nikomahove etike') koju bi mogao koristiti.
Pozdrav svima!
Mene zanima dal je isti ovaj Uzelac iz 2001. godine što sam ja našao na internetu ili je bolji ovaj Uzelac iz 2009. godine izdanje? Da ne placam 30 kn jer ako je mala razlika ne isplati mi se kupovati nego cu skinuti sa interneta.
Hvala,Pozdrav svima![]()
I LOVE HOUSE MUSIC
Ma i da nije isti nije se tu moglo ne znam što promijeniti. Uostalom, nama je ove upute iz 2001. linkao prošle godine sam asistent kod kojega smo pisali rad, dakle, moraju biti dobre.
S tim da se piše ipak proredom 1.5, a ne 2 kako piše u tim uputama, ali to će vam vjerojatno reći i profesor/asistent kod kojeg pišete.
Svi su pravnici propali pjesnici.
I saw sinners making music and I've dreamt of that sound.
Nemoraš se toliko zamarat s tim, mislim da te nitko neće gnjavit za prored ako je sam rad kvalitetan. Jedan moj frend je isto imao seminarski rad iz rima, morat ćeš se nažalost snalazit po raznim knjižnicama i NSBu za literaturu
Ima nas još, koliko hoš
običaj je pisat s proredom 1.5, al niko te neće tući ako staviš 2
samo nemoj 1 jer je prezgusnuto, osim u fusnotama
ja imam problem s pronalaženjem literature za kpp ugl di da nađem Bayer, knjiga I?
U nsb-u?
...
Don't push it, though.
Bookmarks