+ Reply to Thread
Results 1 to 27 of 27

Thread: SINDROM "ZADNJEG ISPITA"

Početnik na forumu

Default SINDROM "ZADNJEG ISPITA"

Eto poštovane kolegice i kolege, jedan ispit do kraja a nikako se natjerat učit...u glavi je već sve "gotovo", kraj se nazire a motivacija nekako slabi iako bi po svemu trebala tek sada biti na vrhuncu. Diploma je tako blizu a opet tako daleko. Budući da nisam na forumu naišao da se o ovome često piše, zanimaju me vaša iskustva, jeste li se našli u toj situaciji, događa li vam se isto i kako si pomoći?)

Prvoborac foruma Starfish's Avatar

Default Re: SINDROM "ZADNJEG ISPITA"

Motivi za dat zadnji ispit...
    Pa npr. cinjenica da je to ZADNJI ispit i da je drugaciji od ostalih jer nakon njega ne slijedi novi ispit i stara rutina, vec samo slobodno vrijeme za cjelodnevno spavanje, igranje Devil's triangla, kave s prijateljima i ostale divne stvari.
    Nema vise sanjanja stranica skripti (meni su se u snu stranice znale doslovno okreteti pred ocima, ko kad ti netko okrece partituru, sick...) i budenja u 3 ujutro sa knjigom na jastuku i onda polusvjesnog i tupog gledanja Nove love ometanog griznjom savjesti zbog neucenja. Kad das zadnji ispit, toga nema. Nikad vise. NIKADD.
    I partiji nakon zadnjeg ispita. Rakija. Prsut i masline. Cinjenica da si u siroj familiji bas ti najslavniji na cijelih tjedana dana. Pokloni.

Cula sam teorije da ljudi otezu sa zadnjim ispitom jer se podvjesno boje nepoznatog i u biti ne zele otici s faksa. To ce morat elaborirat netko drugi buduci nisam imala takvih iskustava.

Mislim da sam bila na drugoj godini kad sam svjedocila spektakularnom preformansu lika koji je upravo dao zadnji ispit. Lik od kojih 2 metra i 100 kila je izletio iz kabineta, trcao po hodniku s rukama u zraku i vikao "jesssssssssssssssss". Tad sam mislila da je lik za Vrapce i da se je nikad necu toliko uzbudivat zbog faksa. Onda je dosao i moj zadnji ispit. Psihicki i fizicki totalno rastrojena sjedim na podu u Gundulicevoj, buljim u nevidljivu tocku na zidu i razmisljam kak cu se bacit s Domovinskog mosta u Savu budem li jos jednom morala spremat radno i socijalna. Da skratim - zadnji ispit zna splasit i mentalno zdravije medu nama.
    Last edited by Starfish; 01-02-2010 at 23:09.
    To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson

Veteran foruma Breeder's Avatar

ajme, hocem ja

Quote Originally Posted by Starfish View Post
    Nema vise sanjanja stranica skripti (meni su se u snu stranice znale doslovno okreteti pred ocima, ko kad ti netko okrece partituru, sick...) i budenja u 3 ujutro sa knjigom na jastuku i onda polusvjesnog i tupog gledanje Nove love ometanog griznjom savjesti zbog neucenja. Kad das zadnji ispit, toga nema. Nikad vise. NIKADD.
    a pravosudni?

sta to nije nesto kao ultimate ispit, svi pozitivnopravni predmeti koje si ucio tokom faksa?
    tea partying through tornadoes in the middle of the night

Prvoborac foruma Starfish's Avatar

Kakav pravosudni? Nemam pojma o cem pricas.
    To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson

Cassini PJ's Avatar

SF računa na 2012. kao kraj svijeta

Mlada nada foruma

gle cuda stigne do kraja faxa a neme pojima sto je pravosudni!!ej kolega nije ti to trebalo,sto bi rekli profesori kod kojih si dao one najteze ispite!!!

Forumaš prvog reda TILA's Avatar

Nije da ne zna što je pravosudni nego samo podsjeća da s učenjem nije gotovo kad završiš faks:lol:

The faith rarely calls up on us in the moment of our choosing

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by Starfish View Post
    Kakav pravosudni? Nemam pojma o cem pricas.
    to je komentar da se cijeli zivot treba ucit a ne sano za vrijeme faxa???pa cudni neki komentar-ja nisam dobila takav dojam!!!

Veteran foruma Breeder's Avatar

afrikana dijete drago na cemu si ti? daj malo i nama
    tea partying through tornadoes in the middle of the night

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Quote Originally Posted by afrikana View Post
    to je komentar da se cijeli zivot treba ucit a ne sano za vrijeme faxa???pa cudni neki komentar-ja nisam dobila takav dojam!!!
    ma ne brini, to je samo zato što si retardirana. svi ostali smo shvatili
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Veteran foruma

da, što je Starfish napisala. ima puno takvih primjera kojima ostane jedan ispit pa ga znaju vuć godinama. strah od odgovrnosti i ulaska u ˝svijet odraslih˝ , valjda je to razlog

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by Iudex_25 View Post
    Eto poštovane kolegice i kolege, jedan ispit do kraja a nikako se natjerat učit...u glavi je već sve "gotovo", kraj se nazire a motivacija nekako slabi iako bi po svemu trebala tek sada biti na vrhuncu. Diploma je tako blizu a opet tako daleko. Budući da nisam na forumu naišao da se o ovome često piše, zanimaju me vaša iskustva, jeste li se našli u toj situaciji, događa li vam se isto i kako si pomoći?)
    Majstore jel ti to nas zayebavash?
    =Sig=

Početnik na forumu

Ma ne mislim da je nužno razlog strah od "odrastanja" već lagano zasićenje uzrokovano tom 4. godinom i hrpetinom ispita na njoj...nikad kraja...eh da sam bio pametan poput Starfish ostavio bi si i ja radno za zadnji a ne ovaj idiotni mpp, predmet objektivno toliko beznačajan ali kompleksom katedre ( tzv. "sociologija kompleks") uzdignut na pijedestal relevantnosti.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by Brain32 View Post
    Majstore jel ti to nas zayebavash?
    Da

Forumaš prvog reda

@starfiš kraljice, jeben post!

meni je ostalo 4 do kraja i baš sam nekak nabrijan, baš mi se da učit jer mi je dosta više i faxa i učenja i nsb-a pa da to što prije zgotovim!

kak je reko jedan moj prijatelj, a mislim da ću slijedit njegov primjer, prvo kaj cu napravit kad dam zadnji ispit, sjest ću se u dvorište faxa i tulit sat vremena, da se isplačem za sva sranja, strahote i neugodnosti, a nakon toga ću otić u hemignvej i naručit bocu đekija...sebi......
    big pimpin buraz

Veteran foruma Mo's Avatar

kaj je to pravosudni se to jede?

moj problem nije zadnji neg cijela 4. koju predugo vučem. al luckily zadnji ću proć ko plitak potok bar se nadam.
    Drugi joj raspliće kosu, a ja je voolim

Forumaš u usponu

u cca 9g faxa nisam ni jednom pustio suzu.... a onda kad sam dao zadnji rastulio sam se čim sam iz kabineta izašel... i onda se cerim i plačem odjednom... .. čudno nešto....

a kaj se manjka motivacije tiče... to ne znam... učio sam po 10h na svim mogućim stimulansima dostupnim
    balkan boy http://www.youtube.com/watch?v=E-Mzu...eature=related
    diplomirani pravnik.... made in balkan....

Forumaš u usponu

Quote Originally Posted by afrikana View Post
    gle cuda stigne do kraja faxa a neme pojima sto je pravosudni!!ej kolega nije ti to trebalo,sto bi rekli profesori kod kojih si dao one najteze ispite!!!

ajd, bar kolega/ica afrikana zna komplicirane smajlove upotrijebiti, za razliku od mene

kod mene je sindrom apsolventske godine, ne zadnjeg ispita.
    mislim da neće biti problema kad dođem jedan do kraja, kao što je SF rekla, to je motiv na kvadrat.
    ali je isto tako demotivirajuće na kub kad padneš neki od onnih pri kraju...

Svladao uspon

Ma joj..samo kad dam uvjet za 5., a to znači max dva ispita pred kraj...jest ću beton ako treba da ih dam..već sad sam motiviran na 4., jer osjecam da je to vec lagano blizu..a kamoli oni zadnji ispiti..uff...a 5. godina..ajme..jedva cekam koja ce to uzivancija biti..kavice..učestali izlasci..a vrlo vjerojatno i opipavanje pulsa na tržištu rada:lol:

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Jos dva komada,majke mi mile ispalit cu na zivce!!! Jedino o cem razmislaljam je sve sto cu ulit u sebe kad to rjesim
    A do tad mi trebaju neke jaaaaaake tabletice, ne ove biljne to mi vise ne pomaze

Forumaš u usponu

a koje to biljne uopće postoje? i ne-biljne?
    ima kakva tema o tome?
    ja sam totalni idiot po tom pitanju, čak ni kafu radi duljeg bdijenja ne pijem :/

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by tomy81 View Post
    u cca 9g faxa nisam ni jednom pustio suzu.... a onda kad sam dao zadnji rastulio sam se čim sam iz kabineta izašel... i onda se cerim i plačem odjednom... .. čudno nešto....

a kaj se manjka motivacije tiče... to ne znam... učio sam po 10h na svim mogućim stimulansima dostupnim
    da, skroz čudno..ja sam isto u srijedu tulila ko kreten, pa se smijala, pa tulila..odoše živčeki..

Mlada nada foruma

ladyv koji ti je zadnji ispit bio? ja pao mpp sad u sri. zadnji ispit na usmenom.koji peh imam

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by Amadeus View Post
    ladyv koji ti je zadnji ispit bio? ja pao mpp sad u sri. zadnji ispit na usmenom.koji peh imam
    isto mpp.kaj si bio kod boučeka il sikirića?očito vole haške i NYK na usmenom..

Mlada nada foruma

ČESTITAM kod Babića. eto nemam sreće a i isti dan mi je bio ispit pa nisam stigo po njegovim pitanjima. kad se sjetim opet prolazit taj pismeni. nikad kraja

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Ja ujutro polažem zadnji ispit, društva, majkemi moje u životu nisam ovakav stres iskusila
    kao da prvi put polažem i ne znam ni koliko znam ni šta da očekujem. Eto, morala sam se ispovidit
    Drž'te fige

Mlada nada foruma Victoria's Avatar

Shvila,
    držimo fige.
    Mi koji još samo sanjamo da idemo na zadnji ispit.
    dipl. iur.

+ Reply to Thread

Bookmarks