+ Reply to Thread
Page 1 of 104 1231151101 ... LastLast
Results 1 to 30 of 3107

Thread: Politika

*SUPERMAN*
    Guest

Default Politika

Mozda sam lud ali cini mi se da je prije potojao neki topic na ovu temu,mozda i sada postoji ali sam ja lud pa ga ne vidim... :smt017 :oops:

Evo odmah ''In media res''.
    Bush potpisao zakon koji dopusta okrtuno ispitivanje te zakon kojim se teroristickim osudenicima sudi na vojnim sudovima. Ljudi povezuju ovo prvo (zakon o ispitivanju) s vracanjem torture.

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Default Re: Politika

Quote Originally Posted by Markus
    Ljudi povezuju ovo prvo (zakon o ispitivanju) s vracanjem torture.

Pa dobro, oni imaju smrtnu kaznu. To bi ja svrsto u cruel and unusual punishment pa tako nije bed ni tortura, ista stvar.
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Forumaš u usponu

a pod ĹĄta on podrazumijeva okrutno ispitivanje ?

Prvoborac foruma Murphy's Avatar

Koliko sam ja cuo, nisu im obvezni pruziti nikakvu pravnu pomoc :shock:
    Éireann go Brách! An Chróit go Brách!

(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed

Forumaš u usponu

WASHINGTON - Bush je tijekom sveèanosti potpisivanja u Bijeloj kuæi branio taj zakon ocjenjujuæi da je ‘vitalno oružje’ u borbi protiv terorizma, a nakon toga je potpisao tekst zakona ‘u poèast žrtvama 11. rujna’.

Zakon omoguÌava CIA-i da vodi tajna ispitivanja pribjegavajuÌi metodama koje, prema osporavateljima, granièe s muèenjem.

On dopuťta Bushu moguÌnost interpretacije meðunarodnih zakona o odnosu prema zatvorenicima.

Dopuťta suðenje navodnim teroristima na vojnim sudovima, no ne zahtijeva da svakog od njih brani odvjetnik.

‘Ovim zakonom Amerika naglašava odluènost da dobije rat protiv terorizma’, kazao je Bush.

*SUPERMAN*
    Guest

Quote Originally Posted by Ðiber
    Ljudi povezuju ovo prvo (zakon o ispitivanju) s vracanjem torture.

Pa dobro, oni imaju smrtnu kaznu. To bi ja svrsto u cruel and unusual punishment pa tako nije bed ni tortura, ista stvar.
    Kako je ista stvar?! Pa u potpunosti je drugacije nekoga osuditi na smrt i nekoga ispitivati kroz mucenje,ne vidim poveznice izmedu te dvije stvari,mozda okrutnost i neljudskost...

Kako je ista stvar?!

As in, oboje je cruel and unusual punishment.

Al proèito sam da je kao njihov vrhovni sud presudio da kazne mogu bit okrutne ak nisu neobiène, i mogu bit neobiène ako nisu okrutne. Koja ťema. :roll: I sad ja kaŞem da smrtna kazna nije neobièna stvar i onda je to ok. Al ak kaŞem da je neobièna, a bome je i okrutna, onda nije. KOje sranje.
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Prvoborac foruma Murphy's Avatar

Quote Originally Posted by Ðiber
    Kako je ista stvar?!
    As in, oboje je cruel and unusual punishment.
    Djiberu, ne radi se ovdje o mucenju kao kazni, nego kao dokaznom sredstvu...drugim rijecima, optuzenik ne dobije posteno sudjenje na kojem ga osude na mucenje, vec ga muce tijekom procesa da bi time izmuzli priznanje i utjecali na presudu...Siguran sam da bi i ti svasta ispriznavao da ti prikljuce akumulator na muda
    Éireann go Brách! An Chróit go Brách!

(NEW!) Murphy's song of the week > Bob Dylan - Things Have Changed

Istina, al ako veÌ provode okrutnu i neobiÌnu kaznu, zaťto nebi i nehumane naèine dokazivanja. Idemo boŞji sud nabacit, e to je ťema. :roll:
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Vuk SaMOtNjaK
    Guest

Quote Originally Posted by Murphy
    Siguran sam da bi i ti svasta ispriznavao da ti prikljuce akumulator na muda
    LOL

to je fora iz Golf Terena 2 koji je sad bio na RTL-u :-D

blago onim teroristima koji nemaju muda

ON --> to s torturom me uopće ne čudi... zapravo sam indiferentan

to je sitnica naspram Sjeverne Koreje

kad vidim kolko ima tih sranja vezanih za politiku, nekak mi je drago prisilit se da čitat gnjusnu knjigu iz KP-a jer je to dokaz da sam joÅ¡ uvijek živ i relativno bezbrižan :cloppy:

Kuul forumaš konzerva's Avatar

Mozda sam lud ali cini mi se da je prije potojao neki topic na ovu temu,mozda i sada postoji ali sam ja lud pa ga ne vidim... :smt017 :oops:
    postoji otvoreno,ali nema viĹĄe politike u hrvata tako da- Ĺživio novi topic!
    jel gledao tko obiljeĹžavanje borbe protiv imperijalizma u sj.koreji?
    jezivo...
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Forumaš u usponu Emer's Avatar

Quote Originally Posted by b@dek
    Zakon omoguÌava CIA-i da vodi tajna ispitivanja pribjegavajuÌi metodama koje, prema osporavateljima, granièe s muèenjem.

On dopuťta Bushu moguÌnost interpretacije meðunarodnih zakona o odnosu prema zatvorenicima.

Dopuťta suðenje navodnim teroristima na vojnim sudovima, no ne zahtijeva da svakog od njih brani odvjetnik.

‘Ovim zakonom Amerika naglašava odluènost da dobije rat protiv terorizma’, kazao je Bush.
    zato sto se njime i vojni sudovi izuzimaju od nadleznosti federalnih (znaci, nema zalbe federalnom sudu na presudu vojnog suda), a skupine terorista se smatraju (para)vojnim organizacijama...
    joj, da, i pritvorenici nemaju pravo zalbe na pritvor, i imaju MOGUCNOST, ali ne i pravo na branitelja. i sve neki biseri vise klase.

ja sam odusevljena. osobito nakon danasnjeg zagreb film festival repertoara. (pricam o putu za guantanamo.)
    ...so many bad ideas... so little time...

Forumaš u usponu

treba zbombardirat sj. koreu

3 words

BUM BUM & BUM
    http://www.chelseafc.com

A friend to the locals who dabbled in crime, he'd give you a job and he'd give you his time
    He wasn't a crook but he couldn't be conned, John knew the difference between right and wrong!
    Say Johnny me boy, you live hear no longer, others forgotten, your memories stronger,
    Lets drink to the causes in your life Your family, your friends, the union, your wife!

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

a muèenje im je pregenijalno... prvo tresu ljude kojih dvajst minuta. ne èini se gadno, ali navodno jest. ne dopuťtaju im san, tuťiranje samo hladnom vodom. nakon toga ovi priznaju da su ubili kenedija i silovali cijeli red èasnih sestara, a na njima ni modrice
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Forumaš u usponu

fantastièna mi je ideja muèenjem do priznanja.
    sve i da nisam to napravila, vrlo vjerojatno ĂŚu nakon nekog vremena (zapravo vrlo brzo-imam nizak prag boli) priznati samo da me ostave na miru-ne razmiĹĄljajuĂŚi o posljedicama priznanja.
    but that's just me.
    inaèe, amerièka politika me podsjeÌa na zvijezdane staze i onu svima znanu:
    we are the borg,you will be assimilated, resistance is futile.
    and you aks me if i know Pancho Villa?
    men, we had lunch together.

kima
    Guest

Sinteza tradicionalnih ideja španjolske inkvizicije i modernih policijskih metoda. :-D

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Quote Originally Posted by kima
    Sinteza tradicionalnih ideja ĹĄpanjolske inkvizicije i modernih policijskih metoda. :-D
    glavno da se napreduje uz ĹĄtovanje tradicijskih vrijednosti
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Jimmy
    Guest

Ĺveliki kuracto ako negdje u Zagrebu otkucava bomba, a terorist koji ju je postavio je zarobljen i ne Ĺželi odati njezinu lokaciju? Da li bi mu proèitali prava i dodijelili odvjetnika, ili bi izvukli to iz njega na bilo koji naèin, ukljuèujuĂŚi i muèenje?

Forumaš u usponu

Quote Originally Posted by Jimmy
    Ĺveliki kuracto ako negdje u Zagrebu otkucava bomba, a terorist koji ju je postavio je zarobljen i ne Ĺželi odati njezinu lokaciju? Da li bi mu proèitali prava i dodijelili odvjetnika, ili bi izvukli to iz njega na bilo koji naèin, ukljuèujuĂŚi i muèenje?
    good point, ali ja sam viĹĄe mislima bila orijentirana na after bomb went off party.
    priznaj gade da si ju ti postavio
    neĂŚu
    frajer nek sam krcne prstima ja bi veĂŚ priznala

*SUPERMAN*
    Guest

Quote Originally Posted by konzerva

jel gledao tko obiljeĹžavanje borbe protiv imperijalizma u sj.koreji?
    jezivo...
    Nope,sto bi?

Lijepo bih ga zamolio da mi kaze... :smt079

Jimmy
    Guest

Ne, nije to smiťljeno za takve situacije, nego za ovako ekstremne, ali i kad treba razbiti neku teroristièku Ìeliju. Npr. uhvatiť jednog èlana i onda ga muèenjem natjerať da prokaŞe ostale.

*SUPERMAN*
    Guest

Dao bi mu majcu na kojoj pise DINAMO ZIVI VJECNO i stavio s Goranom u sobu,pa da vidimo koliko ce izdrzati... :badgrin:

Forumaš u usponu

Ne, nije to smiťljeno za takve situacije, nego za ovako ekstremne, ali i kad treba razbiti neku teroristièku Ìeliju. Npr. uhvatiť jednog èlana i onda ga muèenjem natjerať da prokaŞe ostale.
    je samo ťto su èlanovi teroristièkih Ìelija uglavnom ekstremistièki nastrojeni, pa brane uvjerenja pod cijenu Şivota.

A to je tak vjerodostojno... Svatko bi reko bilo ĹĄto u takvoj situaciji. I dobili bi ĹĄto? :roll:
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

kima
    Guest

Åveliki kuracto ako negdje u Zagrebu otkucava bomba, a terorist koji ju je postavio je zarobljen i ne želi odati njezinu lokaciju? Da li bi mu proèitali prava i dodijelili odvjetnika, ili bi izvukli to iz njega na bilo koji naèin, ukljuèujuæi i muèenje?
    Bitno je da ti unaprijed znaÅ¡ da je on terorist. U biti neki bogati Indijac na proputovanju, moj prijatelj, ja ga čekam na Trgu, a njega u Petrinjskoj Å¡ibaju mokrim novinama po bubrezima.

"Reci đubre, mamu ti jeb.. muslimansku!"
    "Ahabdulala nis ja majke mi..."
    "Ma šta nisi, govno garavo, pogleaj se!"

Druga je stvar in flagranti uhvaćen. Tada zagovaram metodu čupanja jaja, iako sumnjam da bi ju usvojili.

Åveliki kuracalim se, neću se postavljati kao da sam, kako bi Tkach rekao, "multi kulti fanatik", ali tvoje pitanje je prehipotetski postavljeno, tj. nema veze s onim o čemu govorimo - američki stil iznude priznanja me podsjeća na onaj vic kad murjaci lemaju mačku dok ne prizna da je tigar. Naravno da ne bi sjeli i ćaskali o lijepom vremenu, ali američki primjer ima veze s politikom, a ne pravom i pravdom. Fućka se njima za prave teroriste, oni moraju u određenom periodu vremena pohvatati određen broj "terorista" kako bi Jack, Jill, mali Bob i Nancy noću prividno mirnije spavali.

Forumaš u usponu

Dao bi mu majcu na kojoj pise DINAMO ZIVI VJECNO i stavio s Goranom u sobu,pa da vidimo koliko ce izdrzati... :badgrin:
    :smt044 :-D :-D

Jimmy
    Guest

Druga je stvar in flagranti uhvaÌen. Tada zagovaram metodu èupanja jaja, iako sumnjam da bi ju usvojili.
    Npr. uhvaĂŚen je s detonatorom u ruksaku i snimljenom oproĹĄtajnom porukom prije nego je uspio postaviti bombu broj 2, a radi se o tipu bombe koji ĂŚe eksplodirati neovisno o detonatoru za 24 sata.

Jimmy
    Guest

Sad mi je palo na pamet, nama takav zakon ne treba, naĹĄoj policiji ne treba nikakav zakon da bi tukla. :-D

kima
    Guest

Druga je stvar in flagranti uhvaæen. Tada zagovaram metodu èupanja jaja, iako sumnjam da bi ju usvojili.
    Npr. uhvaæen je s detonatorom u ruksaku i snimljenom oproštajnom porukom prije nego je uspio postaviti bombu broj 2, a radi se o tipu bombe koji æe eksplodirati neovisno o detonatoru za 24 sata.
    Kažem, čupaj jaja. :-D

Sve je to divno i krasno, i teorija o izvanrednim slučajevima i borba protiv terorizma i mir u svijetu i bla bla bla... Samo Å¡to će se taj zakon u 9 od 10 slučajeva zlorabiti. Naći će nekog Pakistanca sa Å¡ibicama u džepu i izmisliti da je u ustima za zubima čuvao fitilj, a u želucu TNT koji bi kad kucne čas posrao i u trenutku iskoristio da ubije 2438 nevinih žrtava.

Forumaš u usponu

Quote Originally Posted by kima

KaŞem, èupaj jaja. :-D

Sve je to divno i krasno, i teorija o izvanrednim sluèajevima i borba protiv terorizma i mir u svijetu i bla bla bla... Samo ťto Ìe se taj zakon u 9 od 10 sluèajeva zlorabiti. NaÌi Ìe nekog Pakistanca sa ťibicama u dŞepu i izmisliti da je u ustima za zubima èuvao fitilj, a u Şelucu TNT koji bi kad kucne èas posrao i u trenutku iskoristio da ubije 2438 nevinih Şrtava.

wow :lol: maĹĄta radi svaĹĄta i otkud bas 2438 :lol: :lol:

PS .. tak je to... treba se naĂŚ Ĺžrtveno janje

+ Reply to Thread
Page 1 of 104 1231151101 ... LastLast