+ Reply to Thread
Page 101 of 104 FirstFirst ... 519199100101102103 ... LastLast
Results 3,001 to 3,030 of 3107

Thread: Politika

Veteran foruma don_corleone's Avatar

Default Re: Politika

Quote Originally Posted by fat drummer View Post
    pernar je libertarian jer mu je fora kako to zvuči
    Hej, pusti ti to. Veliki je to ekonomski mozak. Studira u Zaprešiću.

Početnik na forumu H-8's Avatar

Pogledao, bolje rečeno poslušao, sam sve njegove video uratke http://www.youtube.com/user/IvanPernarSP#p/u i dobro govori Pernar, u načelu se sa svime slažem

Kuul forumaš konzerva's Avatar

ah malo kasnim, ali bi se osvrnuo na hrast.
    prvo bi rekao da nije baš hrast takav jad i bijeda u programskom i kadrovskom pogledu. najpozitivniji u tom hrastu su mi ljudi iz grozda jer su pokazali da su sposobni organizirat se i stručno artikulirat i obrazložit svoje interese i namjere. s te strane mi je zapravo i žao šta su se uključili direktno u politiku jer odmah gube važno uporite nevladinih organizacija, a to je da nisu direktno uključene u politiku. s druge strane jasno mi je zašto su se na to odlučili budući da su se kroz svoj rad susreli sa velikom podrškom među ljudima, a činjenica je da nema sposobnih političara koji bi zaista i provodili politiku koja odgovara katoličkom svjetonazoru.
    rezultati predsjedničkih izbora su pokazali da postoji pristojna glasačka baza za takvu političku opciju (tuđman i jurčević skupa 7 posto) ali tu je problem šta na parlamentarnim izborima ima još i više desnih opcija nego što ih je bilo na predsjedničkim pa će se glasovi raspršit na hssb, hsp+hčsp, hsp ante st i hrast. naravno, uz uvijek velik dio hdz-u.
    također je i problem šta hrast nema stranačku infrastrukturu u smislu podružnica i sl. koji uvijek puno znače, a očito nemaju ni pristup medijima. tako da mi se čini da će teško preć izborni prag. čini mi se da bi hsp ante star. mogao uć u sabor, najnoviji vjetar u leđa dobili su najavom one nakaze đapića da se vraća u aktivnu politiku...
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Quote Originally Posted by konzerva View Post
    ah malo kasnim, ali bi se osvrnuo na hrast.
    prvo bi rekao da nije baš hrast takav jad i bijeda u programskom i kadrovskom pogledu. najpozitivniji u tom hrastu su mi ljudi iz grozda jer su pokazali da su sposobni organizirat se i stručno artikulirat i obrazložit svoje interese i namjere. s te strane mi je zapravo i žao šta su se uključili direktno u politiku jer odmah gube važno uporite nevladinih organizacija, a to je da nisu direktno uključene u politiku. s druge strane jasno mi je zašto su se na to odlučili budući da su se kroz svoj rad susreli sa velikom podrškom među ljudima, a činjenica je da nema sposobnih političara koji bi zaista i provodili politiku koja odgovara katoličkom svjetonazoru.
    rezultati predsjedničkih izbora su pokazali da postoji pristojna glasačka baza za takvu političku opciju (tuđman i jurčević skupa 7 posto) ali tu je problem šta na parlamentarnim izborima ima još i više desnih opcija nego što ih je bilo na predsjedničkim pa će se glasovi raspršit na hssb, hsp+hčsp, hsp ante st i hrast. naravno, uz uvijek velik dio hdz-u.
    također je i problem šta hrast nema stranačku infrastrukturu u smislu podružnica i sl. koji uvijek puno znače, a očito nemaju ni pristup medijima. tako da mi se čini da će teško preć izborni prag. čini mi se da bi hsp ante star. mogao uć u sabor, najnoviji vjetar u leđa dobili su najavom one nakaze đapića da se vraća u aktivnu politiku...
    HSP AS definitivno će dobiti više glasova nego HSP. Sad pogotovo kad je magistar najavio da će se aktivirati.

Kuul forumaš konzerva's Avatar

ah, ali lako moguće da nijedni ne uđu u sabor
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

danas sam pročitao đapićevu najavu kako će se reaktivirati u politici i beskompromisno krenuti na hdz. nakon jutarnjeg i butkovića, došao je red da se i magistar ohrabri i napadne. to je to pravaštvo u duhu ante starčevića, kada je netko općeprihvaćeno izvrgnut napadima, dođi iz sjene i budi beskompromisan u šutiranju dok taj leži na podu. nogom u zube i vjera u boga i hrvatska sloga.
    đapić mi tek nešto malo bolje stoji na ljestvici totalnih morona od pernara

Administrator georgee's Avatar

nadam se da će svi koji inače glasaju za hdz dobro razmislit prije nego što zaokruže hdz
    http://danas.net.hr/hrvatska/astanko...06.html?pos=n1
    Službeni mrzitelj djece sa sladoledom u ruci i bilo kojeg oblika aktivizma.

In love with BBC Irene Adler.

Maru cat fan club member.

Quote Originally Posted by georgee View Post
    nadam se da će svi koji inače glasaju za hdz dobro razmislit prije nego što zaokruže hdz
    http://danas.net.hr/hrvatska/astanko...06.html?pos=n1
    i 70% njih ponovno zaokružit HDZ....iskreno se nadam da će se odredit kroz par dana datum izbora i da će onda pustit jacu da završi mandat u miru....

Vergewaltiger Barroom Hero's Avatar

Argumenti su na mjestu, ali je stil pisanja pubertetlijski (iako namjeran). Od Stankovića sam očekivao više
    Hate, Dominate, Congregate, Eliminate

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

kaj se događa ako nekim čudom HDz opet dobije izbore? Znam da je to na razini teorije ali i pitanje je takvo...
    Jel onda prosvjedi opet idu dalje? Ili?
    Ja se ne sjećam jer me to onda nije zanimalo, zakaj je 2002. ili 2003.? bila nezaposlenost preko 400.000 i zakaj se sad u odnosu na to ovaj broj gleda s takvom zebnjom?

Još

Forumaš prvog reda Moderator sickboy's Avatar

http://www.vecernji.hr/vijesti/mesic...-clanak-268328

Evo sad ce SAD zaustavit bombardiranje Libije, cim je Mesic to zatrazio...samo sto nisu Stipe!!
    Kakav je to redikul...on kao umirovljeni predsjednik neke tu balkanske banana drzave ide prosvjedovat SAD-u, Kini i Rusiji! Hahaha, taj si stvarno umislja svasta...
    Trebali su ga veleposlanici izbacit iz ureda nogom u dupe

UV fought the law, and UV won...

?? Must's Avatar

zanima me samo na kojem im se jeziku obratio pošto je poznato da je mesić veliki poliglot
    There is something to be learned from a rainstorm. When meeting with a sudden shower, you try not to get wet and run quickly along the road. But doing such things as passing under the eaves of houses, you still get wet. When you are resolved from the beginning, you will not be perplexed, though you still get the same soaking. This understanding extends to everything.

Cassini PJ's Avatar

Jel samo meni potpuno nejasno zašto se HDZ okuplja iza Karamarka, do jučer potpuno apolitične osobe nejasnih stavova, bez ikakvog političkog karaktera ili profila, nekarizmatičnog namrgođenog policajca kojeg nikako ne mogu povezat s modernim političkim tekovinama. Nejasno mi je koju on točno društvenu skupinu ili interes zastupa, ili uopće di kako s čim stoji na bilo kojem pitanju, osim što se poziva na Tuđmana kao i svi ostali i s povremenim gafom kao što je bio onaj s Putinom.

Po mom mišljenju, Milošević je "shoe in". Ne znam jedino jel se za njega vežu neke afere.

Seks i nasilje. Kalin's Avatar

Karamarko je nosioc duha starog HDZ-a, krutog i "milicijskog", ideološki nedefiniranog. On je čovjek sistema, cijeli život je proveo u službi mehanizama poput policije i tajnih službi, nije osobno vezan uz druge kandidate te predstavlja čistog egzekutora koji može bez problema srezati "nepotrebne" elemente u toj stranci. Stoga se ne čudim da frakcije koje njeguju romantizam Tuđmanovog HDZa podržavaju njegovu retoriku.
    Sa druge strane, osobno ga držim i "najopasnijim" kandidatom po razvoj i progres te stranke.
    Tamo gdje diplomacija prestaje, tu počinje rat.

Karamarko je izdao Tuđmana i nema nikakvo pravo biti na čelu HDZa. Ja preferiram Kujundžića. Milošević je oke samo nek prvo objasni kako je kupio pastor. (i eto ti opet posla za USKOK)

pa izdaja prijašnjih vođa je upravo paradigma hdz-e smjene vlasti. hdz može samo nastaviti svoju istinsku politiku biranja novih vođa koje brišu dupe uspomena na starije vođe, a zatim dolazi do cikličke rehabilitacije popljuvanih i tako u nedogled
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Mlada nada foruma kresholino's Avatar

hm,karamarko me podsjeća na putina.znači obavještajac koji sve zna o svima,ukratko siva eminencija.što se tiče ostalih kandidata,da se pita sdp oni bi kosoricu i onu ljigu plenkovića;kujundžić i prgomet bi bio ok izbor ali čini mi se da nemaju šanse.a milošević je nedorećen iako ima svoju lovu tako da ni on nema šanse..najizgledniji je karamarko,koliko vidim po novinama tj.režimskimski obojenim novinama ljevičara i stranih službi...
    nazalost tako je Fat,nakon sanadera i ostalih opet se vrte u krug..teško da će iznjedrit i razvit se u pravu stranku,kad u njoj stanuju reformirani udbaši i komunjare..
    Mlad,nježan i neizbježan...

Cassini PJ's Avatar

Quote Originally Posted by Kalin View Post
    Karamarko je nosioc duha starog HDZ-a, krutog i "milicijskog", ideološki nedefiniranog. On je čovjek sistema, cijeli život je proveo u službi mehanizama poput policije i tajnih službi, nije osobno vezan uz druge kandidate te predstavlja čistog egzekutora koji može bez problema srezati "nepotrebne" elemente u toj stranci. Stoga se ne čudim da frakcije koje njeguju romantizam Tuđmanovog HDZa podržavaju njegovu retoriku.
    Sa druge strane, osobno ga držim i "najopasnijim" kandidatom po razvoj i progres te stranke.
    Jedno je njegovanje romantizma Tuđmana, drugo je čisti pragmatizam kojeg su HDZ-ovci na kraju dana ipak uvijek imali. A Karamarko nije pragmatičan izbor. Ako i postane predsjednik, mislim da su dobre šanse da dio stranke odcijepi na jednu moderniju demokršćansku frakciju.

Quote Originally Posted by PJ View Post
    Jedno je njegovanje romantizma Tuđmana, drugo je čisti pragmatizam kojeg su HDZ-ovci na kraju dana ipak uvijek imali. A Karamarko nije pragmatičan izbor. Ako i postane predsjednik, mislim da su dobre šanse da dio stranke odcijepi na jednu moderniju demokršćansku frakciju.
    to uopce ne bi bilo lose

nakon svih sranja HDZ-a totalno im zelim da si izaberu nekog ko ce ih odvesti u potpunu politicku marginalizaciju ili jos bolje propast...

Karamarko uistinu jest sličan Putinu, iako nije obdaren karakterom macho populista.
    Iako ne preferiram HDZ kao političku opciju, mogu reci da osobno nebih volio na poziciji predsjednika te stranke vidjeti pobornike tzv. retuđmanizacije, pa tako nebih volio vidjeti niti Karamarka niti spomenutog Kujundžića. Karamarko je doduše prirodan izbor za HDZ kao jednu centralno-desnu/konzervativnu stranku u ovim povijesnim okolnostima jer će, kao i cijeli niz srodnih stranaka u Europi, transformirati ideologiju stranke u grubi populizam prisan represivnim mehanizmima. U tom pogledu, primarno se njegov projekt "retuđmanizacije" tiće totalitarnog duha stranke sa početka i sredine 90ih, a ne sklopova Bog-ljubav-domovina koje "tuđmanisti" percipiraju kao temelj Tuđmanove ideologije.
    Kujundžić, sa druge strane, je pravi "maneken" konzervativnog HDZa, oličenje "ekstremnih" frakcija stranke iz Tuđmanova doba. Osobno držim da bi stranku orijentirao ka starom populizmu te bi stranka pod njegovim vodstvom bila "tvrđe" desno orijentirana negoli je danas. Nakon višegodišnje transformacije u jednu pro-europsku centralističku stranku, postavio bih pitanje ima li to uopće smisla i kako bi taj duh stranke bio prihvaćen kako na domaćoj tako na međunarodnoj političkoj sceni.
    No, bitno je ipak što žele članovi i simpatizeri HDZa, odnosno žele li nastaviti reforme unutar stranke ili stranku žele vratiti u početne stadije. To je i odgovor na tvoj komentar, PJ, nažalost ne mogu utvrditi generalan stav njihovog biračkog tijela danas zbog unutarstranačkih sukoba koji traju više godina. Možda bi takvim izborom doista došlo do cjepanja stranke (što, sa druge strane, nebi bilo prvi put u povijesti HDZ-a, zar ne?), no to su samo nagađanja.
    Last edited by Kalin; 05-05-2012 at 16:30.

Nema šanse da se raspadne HDZ. Previše je unutra ljudi koji imaju neki svoj interes na lokalnim razinama koji, nažalost, mogu ostvariti samo kroz članstvo u partiji.

Quote Originally Posted by Kalin View Post
    Karamarko uistinu jest sličan Putinu, iako nije obdaren karakterom macho populista.
    Iako ne preferiram HDZ kao političku opciju, mogu reci da osobno nebih volio na poziciji predsjednika te stranke vidjeti pobornike tzv. retuđmanizacije, pa tako nebih volio vidjeti niti Karamarka niti spomenutog Kujundžića. Karamarko je doduše prirodan izbor za HDZ kao jednu centralno-desnu/konzervativnu stranku u ovim povijesnim okolnostima jer će, kao i cijeli niz srodnih stranaka u Europi, transformirati ideologiju stranke u grubi populizam prisan represivnim mehanizmima. U tom pogledu, primarno se njegov projekt "retuđmanizacije" tiće totalitarnog duha stranke sa početka i sredine 90ih, a ne sklopova Bog-ljubav-domovina koje "tuđmanisti" percipiraju kao temelj Tuđmanove ideologije.
    Kujundžić, sa druge strane, je pravi "maneken" konzervativnog HDZa, oličenje "ekstremnih" frakcija stranke iz Tuđmanova doba. Osobno držim da bi stranku orijentirao ka starom populizmu te bi stranka pod njegovim vodstvom bila "tvrđe" desno orijentirana negoli je danas. Nakon višegodišnje transformacije u jednu pro-europsku centralističku stranku, postavio bih pitanje ima li to uopće smisla i kako bi taj duh stranke bio prihvaćen kako na domaćoj tako na međunarodnoj političkoj sceni.
    No, bitno je ipak što žele članovi i simpatizeri HDZa, odnosno žele li nastaviti reforme unutar stranke ili stranku žele vratiti u početne stadije. To je i odgovor na tvoj komentar, PJ, nažalost ne mogu utvrditi generalan stav njihovog biračkog tijela danas zbog unutarstranačkih sukoba koji traju više godina. Možda bi takvim izborom doista došlo do cjepanja stranke (što, sa druge strane, nebi bilo prvi put u povijesti HDZ-a, zar ne?), no to su samo nagađanja.
    cijepanje hdz-a je sasvim moguća opcija, kao i neke koalicije između navedene petorke. hdz ne voli ništa više no stvaranje zasebnih struja. milinović bi komotno mogao stvoriti neku regionalnu stranku ala hdssb u svojim velebitskim zaseocima tek toliko da negdje i dalje može ispoljavati svoje partijske nagone
    zanima me tko će prvi koalirati sa nekadašnjim hdz-ovcima u regionalnim stranka predvođenim ratnim zločincima i običnim kriminalcima
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Nema od toga ništa.

Mislim da smo već danas mogli vidjeti koketiranje pojedinih kandidata sa "odcjepljenih" frakcija okupljenih oko Glavaša, kao i "koaliranje" dvaju konzervativnih kandidata u interesu preuzimanja stranke. Iskreno, nebih se čudio da razočarane frakcije nakon unutarstranačkih izbora izađu iz stranke.

mislim da kalin prevelike nade polaže u sujetu poraženih. čini mi se da će mogući odlasci iz hdz-a biti motivirani pobjednikovom netrpeljivošću spram onih koji su do jučer bili njegovi oponenti. monolitnost koja je permanentna odlika hdzovog mentalnog sklopa jednostavno ne podnosi ideju da recimo milinović kao eventualni predsjednik hdz-a da ikakvu funkciju karamarku i obrnuto. sasvim je jasno kako ovi izbori znače za jednog ili obojicu političku smrt. to je zapravo prirodni ciklus čišćenja nekadašnjeg člnastva u hdz-u.
    da zle sile nisu pohapsile rumene obraščiće i sakupljača nekretnina ovi izbori bi bili stoputa bolji

Netrpeljivost među članstvom je sastavni dio povijesti te stranke. Možda sam se krivo izrazio kada sam naveo termin "razočaranost", dakako da ne očekujem bunt članova zbog lošeg ishoda izbora. Prije bih rekao, kao što si naveo, da gubitak određenih kandidata (i frakcija oko njih) navedenima predstavlja političku smrt (barem u pogledu HDZa) te nam praksa govori da su takvi primorani na izlazak i kreiranje vlastitih stranaka ukoliko žele ostati na hrv. pol. sceni.
    Dakako, praksa nam govori i da u svim slučajevima takvog tipa "otpisani" nisu uspjeli ostvariti veliki uspjeh, izuzev slučaja HDSSB koji bi mogao pružiti odličan temelj za kreiranje novih "desno" orijentiranih regionalnih stranaka.

bojim se da si u pravu ida je sasvim realno očekivati, a u slučaju milinovićevog poraza, novu kul stranku

ne znam tko bi pratio karamarka ili jadranku, iako bih volio vidjeti i takve ishode

na stranu hdz, pogledajmo srbiju. pa to je klasterfak dame i gospodo. aperentli, tomo nikolić je toliki car da je svoju stranku nazvao naprednjaci. i teoretski nije nemoguće da sastavi vladu. brijem da možemo vratiti mandatorni vojni rok čim ovi pokolju cijelo kosovo.

+ Reply to Thread