+ Reply to Thread
Page 2 of 23 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 31 to 60 of 678

Thread: II. Pravna Informatika

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Quote Originally Posted by Tal

Molim nekog da mi pomogne s ovim pitanjima:
    1. Koji je prvi kompjutor? jel to ENIAC?
    2. Gdje da u knjizi nađem komunikacijsku sigurnost?
    3. da li je krađa vremena kažnjiva po našem zakonu?
    4. Zašto je zakon zaštićen autorskim pravom?
    1. i je i nije
    pise u knjizi da je, ali u jednoj fusnoti kaze da je americki sud priznao patent "ABC"u tj Anasoft-Berry Computer (ili tak nes slicno) pa je onda taj prvi

2.
    nisam siguran, ili u zadnjem poglavlju imas te neke sigurnosti ali mislim da je to u clanku

3.
    nije (moze biti kao stegovno, ali ne kazneno/prekrsajno)

4.
    zakon nije zasticen autorskim pravom. kao i clanci u novinama i ostali slicni javni dokumenti (presude, odluke etc.), po zakonu nisu zasticeni tj. mogu se slobodno kopirati i koristiti

Guest

Quote Originally Posted by noname
    Moze mi netko molim vas odgovoriti na pitanje Koja je uloga kompjuterske etike u zastiti informacijskih sustava?
    Kao zahtjev za pazljivim koristenjem informacijskih sustava odnosi se ne samo na korisnike nego i na pruzatelje mreznih usluga, dobavljace, ugovarace, prof informaticare i druge koji bi u obavljanju svoje profesije trebali postivati eticke standarde svoje profesije.
    Neki od zadataka komp etike su:
    obrazovanje i podizanje svijesti o stetnosti
    razvoj moralnih normi
    podizanje svijesti o nuznostipazljivog koristenja
    preventivno djelovanje
    stalno strucno osposobljavanje kadrova zaduzenih za zastitu inf.sustava..

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by Slavonka

1. Zaključci konvencije o kompjutorskom kriminalitetu?
    2. Zastita softvera u RH?
    3. Koje su tendencije u zastiti privatnosti?
    4. Sto je informacijska sigurnost?
    5. Kompjutorski sustav kao objekt kompjutorskog kriminaliteta?
    6. Koji podaci imaju posebne mjere zastite?
    7. Koje su vrste protokola?
    8. Zakoni kojima je danas reguliran komp. kriminalitet?
    9. Koji su aspekt zahvacale prve reforme vezane uz komp. sustav?
    10. Najtezi oblik softverskog piratstva?
    11. Koje su funkcije komunikacije u suvremenom svijetu?
    2. Zaštita softvera se ostvaruje autorskim pravom, a u zemljama običajnog prava copyrightom.
    9. Prvi val pravnih reformi odnosio se na zaštitu osobnih podataka građana, tj.baza podataka pohranjenih na resursima tada sve više kompjuteriziranih ISova državnih organa i institucija, a označuje početak zakonodavne aktivnosti potaknute sve većom primjenom informatičke tehnologije.
    5. za ovo ne znam jesu li to možda definicije one razne kod definiranja kompjuterskog kriminaliteta pa bi kao kompjuterski sustav bio ili sredstvo ili cilj kaznenog djela...to bi bila definicija od Von zu Muhlena.
    6. Za ovo isto ne znam dal su to oni podaci koje je zabranjeno prikupljat uz one dvije iznimke ili postoji jos nesto drugo..
    8. Izmjene i dopune kaznenog zakona
    Zakon o elektroničkom potpisu
    Zakon o zastiti osobnih podataka
    Zakon o telekomunikacijama
    Zakon o elektroničkim medijima
    Zakon o autorskom pravu i srodnim pravima
    Zakon o zaštiti topografija poluvodičkih proizvoda
    10. Možda bi to bilo ono da počiniteljima softverskog piratstva mogu biti svi građani, no najgori su oni koji to rade zbog toga da bi sebi ili drugome pribavili materijalnu korist, tj. one koji umnožavaju i distribuiraju takve programe bez odobrenja autora ponajviše radi stjecanja nezakonite imovinske koristi. npr. tvornice softvera

Evo to je sve sto ja znam...ako naiđem na jos nesto napisem :smt006

Forumaš u usponu --Anči--'s Avatar

Quote Originally Posted by annie sk
    a koliko bodova treba za oslobođenje od pismenog i/ili usmenog dijela ispita?
    ako se dobro sjećam, u 1. semestru je granica bila 39 bodova. od 30-39 se moralo odgovarati, 46 bod recimo je bilo za 2, do 53 za 3 a do 60 za 4. eh, kako će ovaj semestar, tko zna.
    ''Ne lovi medvjeda tko hoće, nego tko mozhe.'' ruska poslovica
    ()_() ()__/) (\__/) (\__/) (\(\
    (•.•). (ˇ^ˇ) .(O.o ) .(='.'=).( - -)
    ( ><)(>--<) (") (") (") (") ((') (')

UDOMI ZVEKANA.MOŽE I DVA.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by Servant
    Malo me iznenadilo da nema ama bas nista o povijesti kompjutera.. mislim da je to OK, jedino sto sam i to ucio pa meh...

Par pitanja je bilo glupo. 2 pitanja su bila ista!!! Kako ce to rijesit?

Eh da, u knjizi pise da su cesta meta online kriminalaca i News Grupe. I to je pitanje bilo na testu. Nisam se sjecao tog dijela knjige, tako da nisam niti zaokruzio News Grupe. Jel mi moze netko reci, kako i gdje su to tocno newsgrupe cesta meta napada? Recimo, ja osobno se sluzim sa usenetom nekoliko godina, i NIKAD nisam cuo da bi newsgrupa bila metom napada. Uzmimo mogucnost da nekad je, ili da je tako bilo u proslosti, ali da se radi o cestoj meti napada? Odakle to? Naravno, uzimam u obzir da nisam upoznat s nekim cinjenicnim stanjem, tako da bih bio zahvalan ukoliko mi netko moze dat kakav link i sl.
    mozda su to mislili u kontekstu spama koji je rasiren news grupama....ili botova koji kupe email adrese pa ih prodaju za spamanje.

ako to nije to onda si u pravu, news grupe nikako drugacije ne mogu biti metom napada....

a pao sam informatiku 2 puta
    It's no secret that a conscience can sometimes be a pest
    It's no secret ambition bites the nails of success
    Every artist is a cannibal, every poet is a thief
    All kill their inspiration and sing about their grief

http://www.pravokutnik.net/slike/pravoukrtz.JPG

Početnik na forumu

Receno je da ce rezultati biti navecer, sutra (that would be today), a ako im se nece dat, poslije Uskrsa. Mislim da je vjerojatno da bi mogli biti poslije Uskrsa..

Quote Originally Posted by One
    mozda su to mislili u kontekstu spama koji je rasiren news grupama....ili botova koji kupe email adrese pa ih prodaju za spamanje.

ako to nije to onda si u pravu, news grupe nikako drugacije ne mogu biti metom napada....
    U kontekstu spama bi se newsgrupe moglo ukljuciti ali pazi sad foru - po tom kljucu nema apsolutno niceg sto nije "cest cilj napada"! Ukoliko odes npr na hrv newsgrupe, neces vidjeti spam. Odnosno, vidjet ces ga jako rijetko, i nakon toga ISP zablokira tipu account (na neko vrijeme) pa se moze fuckat :) Na stranim grupama situacija je malo losija (iako tamo nisam bio vec neko vrijeme). Znaci, spama ima, ali ako se to racuna u ovom opsegu, i ako su newsgrupe "cesta meta napada", koji segment nije cesta meta napada? :) Napast ce te cesce na IRCu recimo, MSN ce ti vjerojatno prisluskivat na redovitoj bazi, ako igras online igru probat ce ti pokrat lozinku i uzet resurse.

Inace, knjiga kaze:
    "Web stranice i News grupe - cesto su cilj napada, a izvodi se tako da se neovlasteno promijeni sadrzaj".

:)

Dakle, by the book, spam se ne racuna. Jasno se kaze da se napad ne izvodi spamom nego mijenjanjem sadrzaja.

E sad ono sto meni nije jasno, gdje su svi ti silni primjeri mijenjanja sadrzaja na newsgrupama? :) Ne kazem da ne postoje, jer naprosto ne znam, ali cisto iz znatizelje me zanima, s obzirom da u zivotu nisam cuo niti za jedan primjer.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by One
    sad kad vidim kaj pise in the book onda je to apsolutno krivo po meni, nikad nisam cuo za mijenjanje sadrzaja postova na news grupama...a i koji bi smisao toga bio?
    Cuj, ne zelim sad nikog napadat da ne ispadnem arogantan ili nesto :) ali zanima me ovo jer se ipak radi o bodu.

Poruke na usenetu se ucitavaju na newsreader koji ljudi koriste (recimo Forte Agent), tako da ne kuzim kakvog smisla ima mijenjanje sadrzaja news grupa? Ionako vecina ima to downloadano, i postoji sad mogucnost da netko ide mijenjat googleovu arhivu (sto btw nije napad na newsgrupu de facto, nego na web stranicu i njegovu bazu), ili netko ide mijenjati post na samoj newsgrupi, sto opet ne utjece na nikog osim na korisnike koji taj post ucitavaju nakon sto je promijenjen (a nije bas da hakeri takve stvari mogu obavit u 5 minuta..).

Naprosto mi nije jasna logika iza napada na newsgrupu.

ps: da slazem se, najgore je kad nesto znas iz prakse, a bodovi na testu ovise o necemu sto pise u knjizi :)

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

Pravna informatika by lily

Lily je sastavila popis pirtanja za pravnu informatiku... navedene su vam i stranice i odgovorima. Molimn vas da nadopunjavate ovu listu, dam vam svima custm status ili pusu (ako ste dečki)
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Forumaš prvog reda glupko's Avatar

sad sam vidio na katedri obavijest za izvanredne!

Izvanredni studenti - konačna tablica bodova sa kolokvija i ocjene
    Za uspješno kolokviranje potrebno je ostvariti min 10 bodova u svakom kolokviju.

1. Studenti koji su ostvarili do 24 boda oslobođeni su pisanog dijela ispita. Ovo oslobođenje vrijedi zaključno do drugog roka u rujnu 2007.
    *Da bi pristupili usmenom ispitu studenti koji su oslobođeni pismenog trebaju prijaviti ispit u redovnom ispitnom roku i nakon toga e-mailom na pravna.informatika@pravo.hr ili kod asistenta u dvorani gdje se održava pismeni najaviti svoj dolazak na usmeni.

2. Studenti koji su ostvarili 25 - 28 bodova mogu upisati ocjenu dovoljan ili odgovarati za višu ocjenu

3. Studenti koji su ostvarili 29 i više bodova mogu upisati ocjenu dobar ili odgovarati za višu ocjenu

*Studenti koji su stekli pravo na upis ocjene (2 i 3) trebaju prijaviti ispit u sljedećem redovnom roku i nakon toga se e-mailom na pravna.informatika@pravo.hr ili kod asistenta u dvorani gdje se održava pismeni izjasniti da li žele upisati ponuđenu ili odgovarati za višu ocjenu. Vrijeme upisa / odgovaranja bit će objavljeno naknadno.
    To sam ja!

Mlada nada foruma

Funkcije ili aktivnosti -pet osnovnih koji se putem njega odvijaju:
    1. prikupljanje pohranjivanje i dohvat informacija s gotovo svih područja ljudskog interesa, kao i jednostavnija i brža razmjena podataka i programa(WWW, gopher, Ftp)
    2.Veliki prostor oglašavanja(konferencije) preko kojeg korisnici razmjenjuju iskustva u tisućama različitih tematskih skupina(Usenet)
    3.Elektronička pošta (e-mail) preko koje jeftino i brzo komuniciraju međusobno udaljeni stanovnici svijeta
    4.Koristi se za interaktivnu komunikaciju između korisnika putem tzv. IRC(internet relay chat), telekonferencija, a u novije vrijeme i Internet telefonije
    5.Obavljanje raznih poslovnih aktivnosti putem interneta bez obzira radi li se o elektroničkom poslovanju (ponudi i potražnji), telebankingu ili nečemu sličnom.

Str.35, knjiga

Veteran foruma

Quote Originally Posted by malimrav85
    Par pitanja, nisam našao odgovore.

1. Tko je prvi definirao cyberspace?
    2. Koje biste argumente naveli protiv izvoza kriptografskih alata?
    3. WIPO?
    4. Gibson?
    5. Zagađenost informacija?
    1. Gibson u knjizi Neuromancer
    3. WIPO - to bi i mene zanimalo, ne sjećam se da sam igdje vidjela
    5. Zagađenost inf. - mislim da je to ono da je na početku prošlog stoljeća bila kriza inf., a na kraju zagađenost - neselektivnost informacija, čemu je najviše pridonio Internet
    And no I ain't been to MIA,
    I heard that Cali never rains and New Yorks heart awaits.
    First let's see the west end,
    Take me on a trip, I'd like to go some day...

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by decko_s_knezije
    ali mene najviše zanima što je Safe harbour jer nikad nisam cuo za to???
    da...nasla ja u clanku...strasno...
    str. 634

e sta nije da vucemo karticu na usmenom? kak bi onda mogao pitati ono sto nismo znali
    usput mene su stavili na popis i kao da sam prosla i pala imam 4 i 6 bodova i uopce ne znam jel sam prosla ali eto...

Početnik na forumu

@ dečko_s_knežije-- thanx - zato sam i pitala da vidim kaj ćete vi napisati i sad mi nije jasno - naime, napisala sam i ja u odgovoru ovo za 3. informacijsku revoluciju i da se zahtjev upućuje Agenciji za zaštitu osobnih podataka.... a sigurna sam još za 4 pitanja da su mi dobra.. e pa sad mi nije jasno - piše da imam 5 bodova, a prema ovom bi trebala imat 6 - ili neki od ovih odgovora nije točan... :shock: možda se ovo ne odnosi na informacijsku revoluciju?!! :?

@ Archie-- možeš please napisat tu što je Safe harbour - - neki nemaju članak pri ruci ha ha :-D
    i da, pročitaj ove gore moje probleme s bodovima - tako je moguće vjerojatno (sigurno) da su i tebi krivo ispravili... a ovo kaj se odnosi da bi nas mogao pitati kaj nismo znali na usmenom - budući da su neki rekli da postavlja potpitanja, mislila sam da bi se neko moglo odnositi i na to

p.s. znate možda kako se izvlače te kartice - na 1 kartici su 3 pitanja ili se izvlače 3 kartice? I s kojeg su područja pitanja - npr. dal' je 1 iz knjige, 1 iz članka, 1 iz zakona ili uopće nema pravila?!!
    dankešn
    Lakse je skuhati zeljezo nego savladati zeninu tvrdoglavost.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by archie
    jel zna netko 6.računalno krivotvorenje-da li mora biti namjerno ili ne,kako se čini,koji je cilj?
    računalno krivotvorenje se odnosi na neovlaštenu izradu, unos, izmjenu, brisanje ili činjenje neuporabljivim računalne podatke ili programe koji imaju vrijednost za pravne odnose u namjeni da se oni upotrijebe kao pravi ili tko sam uporabi takve podatke.

Sad - pošto sam gore podcrtala riječ "u namjeni" - u samoj se definiciji nalazi, pa bi ja rekla da je potrebna namjera. Ali - više nisam sigurna kaj sam dobro napisala, a kaj ne.

Quote Originally Posted by Mystigue
    Quote Originally Posted by malimrav85
    ja nisam baš znao ali sam skupio nekak 4 boda i moram reć da ne možeš nešto slučajno krivotvorit tako da je potrebna namjera. i mislim da djeluje sa ciljem da sebi ili drugome pribavi materijalnu korist
    da - i ja bi rekla ovo za namjeru,, ali cilj je: da se takvi (krivotvoreni) podaci upotrijebe kao pravi.
    - pribavljanje sebi ili drugome imovinske koristi je cilj kod računalne prijevare - kod krivotvorenja ne mora biti. :?

Sretno svima! ( i meni )
    Lakse je skuhati zeljezo nego savladati zeninu tvrdoglavost.

Mlada nada foruma nestorov's Avatar

par savjeta ljudima koji će izaći na sljedeće rokove:obavezno uz svaki pojam,tipa,spamming,dos,krivotvorenje....znati je li regulirano u našem zakonodavstvu i kako;ZZOP jako dobro naučit (ne samo one članke u skripti,nego sve-često prof to tipa,a kad se zakači na to,eee);može se učit po skripti,ali obavezno proći knjigu.moj savjet,skinite si pitanja s pravokutnika i prođite po njima (ima ih dosta kojih nema po skripti).
    zadnji savjet,probajte dobro pismeni napisat (skupit 7 ili više bodova),jer usmeni znaju biti dosta opaki.
    sretno!
    I sanjaj...

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

računalna prijevara kz čl.224.a stavak 1 i 2
    zloupotreba naprava(izrada spywarea recimo) kz čl.223.a
    spamm tj. dos kz cl.223 st 2; čl. 224.a stavak 1 i 2
    haking kz čl 223. stavak 1
    software piratstvo kz čl. 229. i 230.
    komp špijunaža nije sankcionirana jer u stavku 1 članka 223 ne nabraja pribavljanje komp podataka ali je taj problem riješen nekim drugim načinima

Još

spoofing bi mogao pod komp prijevar (web spoofing recimo) ili čak KZ čl. 223. stavak 4 što mi se čak čini najprikladnije
    mislim da nitko neće pitat koji članak zakona što regulira nego sam da li je regulirano i možda kojim zakonom a ne mogu stvarno vjerovat da bi netko pitao stavke pojedeinog i to kaznenog zakona

sretno svima pa i meni sutra

Još

Da li mi netko može dati odgovore na ova pitanja

1.koji pravni izvor regulira informacijsku privatnost u EU i da li je regulirana komunikacijska
    2.kako je zaštićen softver u EU

Još jedno pitanje sa pismenog
    # Ideja slobode informacija koju su dali hakeri i koji je problem sa njom ili tako nešto.

Krivo sam ti rekao za prvo pitanje.
    Odg bi trebao biti:
    Direktiva 95/46/Ec o zaštiti pojedinaca u pogledu obrade osobnih podataka i slobodnog kretanja takvih podataka.
    Da, komunikacijaka je regulirana sa Telocommunications data protection directive iz 1996. a kasnije Direktivom o obradi osobnih podataka i zaštiti privatnosti u elektroničkom komunikacijskom sustavu.

Još

Mlada nada foruma DIO's Avatar
    tik prije upuštanja u raspravljanje o glavnoj stvari.

Quote Originally Posted by daca
    Da li mi netko može dati odgovore na ova pitanja

1.koji pravni izvor regulira informacijsku privatnost u EU i da li je regulirana komunikacijska
    2.kako je zaštićen softver u EU
    @malimrave, izgleda da se ne slazemo bas oko 2. ?
    ja bi , dakle, odgovorila ovako:

1) da, obje su: DIREKTIVA 95/46 O ZASTITI POJEDINCA U POGLEDU AUTOMATSKE OBRADE OS.PODATAKA I NJ SLOBODNOG KOLANJA te njena nadopuna u konacnoj verziji nazvana TELECOMMUNICATIONS DATA PROTECTION DIRECTIVE

2) autorskopravnom zastitiom, a izvor je Direktiva EZ o pravnoj zastiti kompjuterskih programa

--- ma, ja sam se zeznula na pismenom jer nisam primjetila da je fora s ovom konvnecijom o kibernetickom kriminalu ta da ju nije donijela EZ vec VIJECE EUROPE, koje nije institucija EU ! .. tek tolko da upozorim...

sretno svima..

To drugo sam i napisao da nisam siguran jer nisam našao di je u knjizi to.
    Eto, usmeni gotov, tri sam dobio, imao 5 bodova na pismenom.

Pitanja:
    1. Bolest mijena?
    2. digitalni potpis (dodatno pitanje da li je reguliran u Hrv. zakonodavstvu)
    3. :roll: fak, ne znam zadnje

Uglavnom hit pitanje je bilo da li je komp špijunaža t. presretanje komunikacije ili podataka regulirano u Hrv zakonodavstvu. I svi 3 kažu da nije jedino ja kažem da je. I pita me profesor kojim zakonom. Ja kažem kaznenim a on pita kak se zove to djelo. a ja pojma nemam,znam da je čl.223. stavak 4 ali ne znam mu ime. I profesor me gleda ko čudaka zakaj znam brojeve a ne znam ime. a imam kz u torbi ali mi je bilo čudno da idem po njega.
    Uglavnom, mislio sam na ovo,ako nekome ikad bude to pitanje:

Članak 223. KZ-a
    Povreda tajnosti, cjelovitosti i dostupnosti računalnih podataka, programa ili sustava

(4) Kaznom iz stavka 2. ovoga članka kaznit će se tko presretne ili snimi nejavni prijenos računalnih podatka koji mu nisu namijenjeni prema računalnom sustavu, iz njega ili unutar njega, uključujući i elektromagnetske emisije računalnog sustava koji prenosi te podatke, ili tko omogući nepozvanoj osobi da se upozna s takvim podacima.

Ne garantiram da je to to ali eto...

Još

Mlada nada foruma DIO's Avatar
    tik prije upuštanja u raspravljanje o glavnoj stvari.

Quote Originally Posted by Punalua djevojka
    Su digitalni potpis, certifikat i vremenski biljeg uređeni hrv zakonodavstvom i kako?
    Please....anyone?
    To ti je odgovoreno vec sto puta, DA, Zakon o elektronickom potpisu.

@mali mrav- za spijunazu je pitao i mene, to sam isto odgovorila

Na usmenom, ne sjecam se bas svega, al otprilike:

-kad su potrebne posebne zastitne mjere (iz zakona)
    (maloljetni, kad duzi rok nego potrebno svrsi, posebne kategorije osobnih podataka)
    -koje su posebne kategorije osobnih podataka
    -kompj.spijunaza
    -kad netko smije biti IZVODITELJ OBRADE
    (registriran + dostatna jamstva)

joj stvarno se ne sjecam vise

bili smo ja i jedan decko, i bilo je stvarno i vise nego ok, oboje smo 5 dobili...
    samo bez straha i savjet: DOBRO BARATATI POJMOVIMA IZ ZAKONA!
    UCITE ZAKONEEEE!! i kazneni i o zastiti osobnih podataka!

Početnik na forumu

Evo ovako,nisi ništa posebno propustila,bilo je uvodno predavanje,trajalo je cca. sat vremena...
    Na kolokvije mogu svi,rekao je da očekuje da dolazimo na predavanja i da se držimo svog turnusa,ali ništa nije rekao o tome da će provjeravat...

Literatura je:
    1. D.Dragičević: Kompjuterski kriminalitet i informacijski sustavi (IBS Zagreb,2004.)
    2. D.Dragičević: Privatnost u virtualnom svijetu (Zbornik Pravnog fakulteta u Zagrebu,Br.3-4,2001.)
    3. Zakon o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03.)
    Zakon o dopunama Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 118/06.)

Kolokvija su 3:
    22.11.2007. - 1.-109.str. kjige navedene pod broj 1 u literaturi
    20.12.2007. - 110.-240.str. iste knjige osim od 157.-174.str. i od 192.- 208.str.-to ne!
    10.1.2007. - Privatnost u virtualnom svijetu,Zakon o zaštiti osobnih
    podataka

Veteran foruma

pismeni nije na zaokruzivanje, nego 10 pitanja - odgovori uglavnom 1, 2 recenice...
    imas ih skoro sva u pravokutnikovoj skriptarnici (iako postoje iznimke, npr. zadnja dva roka :roll: )
    hodaj, nebo strpljive voli...
    hodaj, možda se ipak sve u dobro pretvori...

Veteran foruma

ova skripta iz skriptarnice:Pravna informatika 3.0.1. NOVO je po mojoj osobnoj procjeni dovoljna za učenje jer obuhvaća apsolutno sve najbitnije,kompariro sam je sa knjigom i nije ništa izostavljeno
    Failure Is Not An Option!

Mlada nada foruma

Ovo je stvarno bilo jedno od najboljih predavanja koje sam slušao na ovom faksu. Koliko god gradivo bilo dosadno, dobar predavač ga ipak može učiniti zanimljivim. Off topic - u ponedjeljak smo mi seminaristi iz obiteljskog imali predavanje zamjenice pravobraniteljice za djecu, to je bilo katastrofa, skoro smo zaspali. Žena je čitala točno kako piše na svakom slide-u, a sve je bilo prepisano od riječi do riječi iz OBZ-a! :?

Quote Originally Posted by O-Ren Ishii
    Evo, i ja sam zaljubljena u asistenta Jurića!! :smt038
    Uz Kregarovo svojevremeno predavanje o Marxu, ovo mi je bilo najbolje predavanje do sad na faxu! I dogodila se fascinantna stvar- lik je ponudio ekipi da se već nakon 1. sata potpišu i odu, i svejedno je gotovo puna dvorana ljudi ostala do kraja! Sad mi se infa čini puuuuno zanimljiviji predmet! Evo, ako bi nam dali garanciju da će Jurić predavat do kraja, dolazim na svako- s guštom!
    slazem se s kolegicom s kojom sam sjedila tijekom predavanja,stvarno sve pohvale mladom asistentu!!

nek drzi predavanja stalno,jedini zanimljivi predavac na cijeloj katedri!
    MA?EM SE BRANIMO
    KLASJEM SE HRANIMO!!!

Forumaš prvog reda

sto mislis uciti to 1 dan? :shock:
    skripte mi molim vas ne spominjite. imam osjecaj da je katedra tako ogorcena i forsira s detaljima i fusnotama upravo zbog tih skripti.
    neke katedre to ne tangira, ali ovu ocito da. i odatle taktika da izvlace detalje iz fusnota kao dokaz da smo ucili iz knjige... pa i ako ucis iz knjige selektiras bitno od nebitnog, zaboga!

no, dobro.
    ovo u vezi clanaka - da, to su oni clanci zakona, ne pomisljajte na casopise, autore i djela, haha... nema sanse, to nije bilo ni u proslom.
    to je ono, npr. str. 178., 179., 180. ... zakon, ukratko. tj. dijelovi KZ-a koji se odnose na kompjutorski kriminalitet.

a ovo koje su zemlje primijenile koja rjesenja... stvarno sam se i ja namucila s tim dijelom, a probat cu zapamtit sto vise, stvarno ne znam sto da mislim o tome... :?
    ogorcena sam tim sistemom "tko se bolje snadje i tko zapamti vise sitnica"...

sve u svemu, i ako kolokvij ne prodje dobro bar smo prosli cijelu knjigu!
    ova Privatnost mi se ne čini kao problem.
    a fusnota u 2. dijelu ima duplo manje.
    i puno se toga ponavlja, identicne stvari na 100 mjesta, kolko me god to zivcira, uvijek mi je drago kad mogu prekrizit ciglu teksta. :lol:

Početnik na forumu

ja mislim da bi

Mlada nada foruma

2 pitanja:

1.) oće bit neki predrok za ove koji polože sva 3 kolokvija? :?
    2.) koliko je mudro i smjelo odgovarati za više? Čula sam neke rekla-kazala priče da prof to mrzi, a sad, ako neko ima neko iole konkretniju informaciju- samo dajte!

+ Reply to Thread
Page 2 of 23 FirstFirst 123412 ... LastLast