+ Reply to Thread
Page 3 of 23 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 61 to 90 of 678

Thread: II. Pravna Informatika

Mlada nada foruma DIO's Avatar
    tik prije upuštanja u raspravljanje o glavnoj stvari.

nije istina da "profesor mrzi kad odgovaras za vise".

pa tko bi razuman mrzio kad netko njegov predmet shvati ozbiljno i nauci kvalitetno?

odgovarali smo samo ja i jedan decko, na cijelom 2.roku u 9.mj., i bilo je sjajno, oboje smo dobili 5. no, be zavaravanja, i znali smo jako dobro.

za usmeni ti je jako vazno znati zakonske odredbe. i KZ, i ZZOP. moras znat odrecitirat veci dio ovog zadnjeg. sto ne znaci da ne trebas razmisljati i povezivati, pitat ce is tvari na koje ne mozes odgovoriti samo citiranjem zakona, vec moras malo povezati.

ali u svakom slucaju, nimalo nenormalan ili bauk ispitivac.
    pristojan, normalan, pitanje-odgovor, nasumicno.

uglavnom, aktualno zakonodavstvo, opet naglasavam.

I NIKAKO, NIKAKO UCITI SAMO IZ SKRIPTE.

sretno svima

Forumaš prvog reda

hehe... vidite sto sam nasla. malo za ponavljanje. 8)
    http://www.ljudskaprava-vladarh.hr/D..._28_1_2007.pps
    (power point prezentacija)

Veteran foruma

Quote Originally Posted by pravnica00
    sta je trebalo odgovoriti na pitanje: ciji se podaci ne mogu obrađivati u zbirkama-bilo ponudenih odgov tipa, fizička osoba iz eu, pravna osoba domaca, pravna osoba strana, fizička osoba domaci drzavlj.??
    Treba zaokružiti sve pravne osobe koje su bile ponuđene.
    Fizičke osobe iz SAD-a i EU, nije trebalo, jer se ZZOP i na njih primjenjuje ako dođu u RH.

da li agencija može pokrenuti kazn.postupak?
    Ne, u tom slučaju koji je zadatku bio naveden.. sad se ne sjećam točno što je bilo.. ali- ne!
    kod kibernetičkog prostora-ponudeno:promće javna vlast,promiću nezavisn.org na internetu, javlja se zbog naodne brige za sigur korisnika i njihovu privatnost!!!????
    Ovo ne znam što je točno.
    Ja sam zaokružila b), odnosno ovo zadnje što si napisala, ali to nije točan odgovor. :smt102
    Da sada zaokružujem onda bi uzela ovo da to promiče javna vlast..

Eto, nadam se da sam ti pomogla bar malo..

Veteran foruma nobody0770's Avatar

Ja sam čuo da na usmenom tvoja ocjena dosta ovisi i o tome kako su drugi odgovarali...npr.Ako si ti znala za 5, a ovi puno lošije npr. za 3, svi ćete lijepo dobiti 4...nepošteno,al jebiga :badgrin:
    "Ono što sam naučio,više ne znam.Ono što još znam,dokučio sam sam"

Veteran foruma

Profesor nam je na seminaru rekao da se izvlače kartice s pitanjima.
    A sad koliko pitanja ima, kakva su, ne znam... škrt je na informacijama.. :lol:
    Ali je napomenuo da te može rušiti ako ne znaš odgovoriti na pitanja..
    A sad gdje je istina između onog što on kaže i onih raznih doživljaja kolega, ne znam.. :smt102
    Ja se još dvoumim odgovarati ili ne.. :-k

Početnik na forumu

Jel mi može netko reći šta oni zahtijevaju pod definicijom privatnosti??
    U riječniku sam našla da je pravo na privatnost pravo da se privatni i obiteljski život drži za sebe i da ga se vodi neovisno o drugima te da se spriječi svakoga od protupravnog zadiranja u njega. ----- pa ne znam jel to ok definicija
    thnx

Forumaš u usponu Josip Broz Tito's Avatar

Default Re: II. Pravna Informatika

Moje iskustvo-tjedan dana učenja ali po 7 sati dnevno,dakle ukupno oko 50 sati rada.
    Treba raditi po skripti s pitanjima novoj na Pravokutniku,jer bar 90 % pitanja dođe iz nje,pa nemaš brige oko toga.Eventualno si ako imaš vremena pročitaj u knjizi 192.-208.ali nije nužno. Engleske,Austrije i VB nema...
    Pod muss je Zakon i članak,na pismenom su po 2 pitanja iz svakog,a pitanja iz Zakona i članak su također u toj skripti.
    Skripta rulz 8)

Početnik na forumu

Sve teme:
    1. Informacijsko društvo
    2. Telekomunikacije, Internet i Internetski servisi
    3. Kriptografija i kriptoanaliza
    4. Elektronički mediji
    5. Informacijska privatnost i upravljanje identitetom
    6. Komunikacijska privatnost
    7. Sloboda izražavanja na Internetu
    8. Softversko i drugo piratstvo na Internetu
    9. Elektroničko poslovanje
    10. Zloporabe u kibernetičkom prostoru
    11. Informacijsko ratovanje
    12. Kibernetički terorizam
    13. PET tehnologije (Privacy Enhancing Tehnologies)
    14. DRM tehnologije (Digital Rights Menagement)
    15.Odgovornost pružatelja usluga na Internetu (ISP) za komunikaciju
    16. Internet i maloljetnici
    17. Slobodni softver i softver otvorenog koda
    18. Elektronički izvori podataka i elektroničke usluge u RH
    19. DNA i gentetička privatnost
    20. Antiterorizam i privatnost

Početnik na forumu

evo imam ja mali primjer kolokvija sto nam je dao asistent na zadnjem seminaru...ima 9 pitanje na zaokruzivanje (mogu bit svi tocni a moze biti da nijedan nije tocan)...pa ako nekog zanima

1. Entropija sustava :
    a) je slaba informiranost sustava
    b) je kvalitetna informiranost sustava
    c) je pogresna informiranost sustava
    d) je pozeljno stanje
    e) je nepozeljno stanje
    f) smanjuje se boljom organiziranoscu sustava

2. Tko je donio Smjernice za sigurnost informacijskih sustava?
    a) Vijece Europe
    b) Organizacija Ujedinjenih naroda
    c) Svjetska trgovinska organizacija
    d) NATO
    e) Europska Unija
    f) Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj

3. Idejni zacetnik interneta bio je :
    a) Alvin Toffler
    b) Tim Barners - Lee
    c) Lawrence Lessig
    d) Joseph Carl Robnett Licklider
    e) Grainne de Burca

4. Kako se naziva program koji prevodi izvorni kod napisan u nekom visem programskom jeziku najprije u asemblerski pa potom u strojni jezik?
    a) Asembler
    b) Kompajler
    c) Macro program
    d) Boot sector program

5. Kako se nazivaju programi koji koriste resurse racunala ili mreze bez znanja korisnika, s ciljem da nadgledaju njegove navike?
    a) Asembleri
    b) Kompajleri
    c) Adware programi
    d) Spyware programi
    e) Racunalni crvi
    f) Trojanski konji

6. Log datoteke :
    a) su datoteke u kojima se biljezi svaka aktivnost vezana uz neki kompjuterski sustav
    b) bitne za ocuvanje anonimnosti napadaca
    c) vodi ih ovlasteni korisnik kompjutorskog sustava

7. Steganografija :
    a) je znanost o sigurnoj komunikaciji
    b) je tehnologija skrivenog pisanja
    c) je postojala prije nastanka interneta
    d) nije nuzno povezana sa kriptografijom

8. Hoax :
    a) je maliciozni program
    b) nije virus
    c) nalazi se u elektronickoj posti
    d) ima za cilj da prevari, zastrasi, kompromitira ili odvrati primatelja od koristenja nekih usluga

9. U RH racunalni programi uzivaju :
    a) autorskopravnu zastitu
    b) patentnopravnu zastitu
    c) zastitu erga omnes
    d) zastitu inter partes

eto to je to...sutra ili prekosutra cu stavit odgovore a dotle razmislite koji bi mogli biti tocni :roll: :smt006

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by efesh2
    Quote Originally Posted by deea
    ja mislim što se tiče ovog Hoax da ako on nije maliciozni program, a virus je maliciozni program pa onda to znaći da hoax nemože biti virus onda je i odgovor pod b točan...
    ali deea hoax i nije virus

pa da ja to tvrdim da hoax nije virus pa onda je odgovor pod 8.b. točan jer tamo piše da nije virus, a kad bi pisalo je virus onda bi odgovor bio krivi...

Početnik na forumu

mogu ja postavit jedno uzasno jednostavno pitanje
    JESU TI LJUDI NA NAŠEM FAKSU NORMALNI????
    oni ko da se trude svim silama otežat nam uvjete da izađemo na ispite, ja nikog ne trazim da mi poklanja ocjene ili da me perom po dupetu draska, ali kaj je previse previse je

platis godinu i oni ti ne dozvole da izades na kolokvij?!?!
    :evil:
    uopce ne znam kak da komentiram ili kaj da kazem na to, samo me ne bi cudilo da uskoro neki student kojemu je vec pun kufer svega spickara ekipu na katedri

Forumaš prvog reda TILA's Avatar

To je bed,dosta je ljudi izašlo odmah na početku.Nije fer al šta im možeš.

Evo par riječi o kolokviju.Nije bio težak.Mene su najviše pomučile kratice.IMislim da je kolokvij bio ok al opet po mom mišljenju nije baš bilo nekih pitanja di možeš logički zaključit,trebaš naučit iz knjige ili bar par puta pročitati da sjedne u glavu i nema beda 8)

The faith rarely calls up on us in the moment of our choosing

Početnik na forumu

Sve što ja imam za reći je: SRAMOTA... Učila sam glupu pravnu za kolokvij, zadnja tri-četiri dana zanemarila obiteljsko i ovakvo nešto... SRAMOTA

Mlada nada foruma

ovo danas mi je stvarno došlo ko šamarčina :smt011
    uz komentar "to nije naša briga" :smt011
    a čija li je onda?
    ako ih već nije briga za nas, a u to sam se odavno osvjedočila, mogli bi barem proraditi na principu i taktičnosti prema studentima. Em što smo zaista prepušteni sami sebi, em što nas šikaniraju maksimalno, em što smo izgubili vrijeme na učenje za kolokvij i žrtvovali vrijeme za spremanje ostalih kolokvija...
    ma dokle tako?? :smt011

Mlada nada foruma

Quote Originally Posted by MYMY
    Sramim se umjesto njih.
    teski bezobrazluk. jesu li to ikada prije danasnjeg dana spomenuli? na predavanju, na svojoj stranici koju tako redovno azuriraju??? cijelo vrijeme tupe kako samo izvanredni mogu izaci na ovaj kolokvij a nigdje i nikada nisu spomenuli da pravo na izlazak imaju samo oni koji su ove god prvi put slusali predmet.
    Mislim da je to njima palo na pamet kasno sinoc ili jutros kad su skuzili koliko ljudi se prijavilo. to im nije pasalo, jer zakaj bi svi lako prosli taj tezak ispit od tako velike vaznosti za daljnji razvoj mladog pravnika. i kome se uopce da ispravljati toliko kolokvija...
    ja sam platila bolonju ove godine i gdje su mi sada ti kolokviji na koje imam pravo????
    moja jedina reakcija: FUJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    tim više kaj su nam imena lijepo osvanula na popisu polagača!
    ma di toga ima!?

Početnik na forumu

a di je taj seronja na nasem faksu ko bi trebao branit prava studenata?????

............ah da, ja sam zaboravila mi nismo studenti , mi smo stoka sitnog zuba za uzvišenu gospodu na katedri pravne informatike.......
    moje najdublje isprike

Početnik na forumu

Profesore Dragičeviću sramite se, ovo što se dogodilo na kolokviju je još jedna velika sramota vaše katedre! Iz dana u dan dokazujete nama studentima, i vi, a i većina ostalih zaposlenika na ovom trulom falkutetu, da vas je briga samo za novce kojima mi studenti punimo vaše džepove nemajući drugog izbora ako želimo završiti ovaj fakultet. Bitno je da mi u 9./10. mjesecu platimo nekoliko tisuća kuna, a onda trebamo mirno gledati kako vi kroz cijelu godinu serete po našim pravima! Ovu sramotu i nepravdu možete ispraviti samo tako da organizirate pisanje novog kolokvija za sve studente, uključujući i one koje ste bez imalo srama jučer otjerali iz dvorane kao uljeze! Ali svjesni smo svi da je tako nešto znanstvena fantastika, jer savjesti i osjećaja za pravičnost nemate niti vi, a niti velika većina na ovom fakultetu, čast iznimkama. Ironično, zar ne?!

Početnik na forumu

Studentske predstavnike ćemo upoznati s današnjim nemilim događajem; koliko sam shvatila od sljedećeg tjedna počinju s aktivnim radom pa ćemo vidjeti što se može učiniti.

Mislim da je trebalo dopustiti polaganje kolokvija svima koji nisu prošle godine već pristupili kolokviju...kad će se krenut s tom Bolonjom?!

Inače, na sociologiji je (1.bolonjska generacija 2005/06) redovan student mogao polagati kolokvije u zimskom semestru, pa ako nije uspio položiti mogao je ići i s izvanrednima u ljetnom semestru, a ako ni tad nije uspio mogao je čak i sljedeće akademske godine u zimskom semestru ponovno...znači 3 puta je bilo moguće izaći na kolokvij!
    Znam da se to više ne može, ali dajem primjer kako je i toga bilo, a ovdje čovjek ne može ni 1 put izaći!!! Katastrofa!

Zapravo se radi isključivo o tome što se njima nije dalo ispravljati toliko kolokvija pa su našli način kako izigrati studenta!
    Svi smo mi jednaki pred zahodom
    http://i44.tinypic.com/20f6viq.gif

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by John Frusciante
    Profesore Dragičeviću sramite se, ovo što se dogodilo na kolokviju je još jedna velika sramota vaše katedre! Iz dana u dan dokazujete nama studentima, i vi, a i većina ostalih zaposlenika na ovom trulom falkutetu, da vas je briga samo za novce kojima mi studenti punimo vaše džepove nemajući drugog izbora ako želimo završiti ovaj fakultet. Bitno je da mi u 9./10. mjesecu platimo nekoliko tisuća kuna, a onda trebamo mirno gledati kako vi kroz cijelu godinu serete po našim pravima! Ovu sramotu i nepravdu možete ispraviti samo tako da organizirate pisanje novog kolokvija za sve studente, uključujući i one koje ste bez imalo srama jučer otjerali iz dvorane kao uljeze! Ali svjesni smo svi da je tako nešto znanstvena fantastika, jer savjesti i osjećaja za pravičnost nemate niti vi, a niti velika većina na ovom fakultetu, čast iznimkama. Ironično, zar ne?!
    svaka cast johne...u potpunosti se slazem...
    ...sramota....jad i bijeda....

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by Flacius
    Quote Originally Posted by miny
    Ljudi moji, ovo što sam danas doživjela je naprosto nevjerojatno......
    Gade mi se! fuj, fuj, fuj...
    Zar su to ljudi?! Napravit takve budale od studenata jer se "gospodi" ne da ispravljati brdo kolokvija...
    Važno da su na popis stavili sve koji su prijavili!
    Ja sam pisala kol. jer sam ove godine 1.put upisala, al kak sam i slutila nikakve koristi za mene od njega...A kako gospoda nisu imala dosta pitanja u onih 192. malo su prešaltali i dalje...pa sam tak ja imala pitanje ADMINISTRATIVNE I ORGANIZACIJSKE MJERE koje su na 215.str. Bravissimo!!! :smt038
    (ak sam u krivu nek me netko ispravi)
    A čini mi se da je bilo još 1-2 koje nije iz gradiva do 192.str. jer sam svo gradivo prolazila.
    Legendarna katedra, za po*izdit!

Da,to pitanje nije trebalo biti na ovom kolokviju!!!! :evil:
    neznam cime me vise ovaj faks moze iznenaditi kad procitam ovo sve.
    sve u svemu jako jadno i bezobrazno.pogotovo s onime:nije to naša briga i nemamo sad vremena za objašnjavanja....
    fuj,gadi mi se ova katedra... :smt009
    ma boli te lud pravi se k....

Početnik na forumu

koja usrana katedra i fax! šta si oni briju!! Prvo nam seru o nekoj bolonji, da su obvezna predavanja i da je omogućen izlazak svima na kolokvije, a kad ono noga u guzicu! kakve su ono usrane molbe za ustav, pa di to ima, jesam li bolonjac ili nisam, di je seminar iz obiteljskog??? očigledno kad se pare daju onda jesam a kad trebaju ići putem bolonje onda nisam!!
    Tupe nam o pravu i pravičnost, a di je PRAVO I PRAVIČNOST. BRAVO PRAVNI FAKULTET U ZAGREBU!!!! BRAVO BRAVO BRAVO

Netko je postavio pitanje gdje je pisalo da studenti koji su odslušali pravnu inf. nemaju pravo izlazak na kol? na to ass. odgovara; profesor je to rekao na prvom predavanju.. ](*,) hahahahahahahaha :toothy10: :toothy10: :toothy10: :hello1:
    Pa tu jebe glup zbunjenog
    čuvam žensku djecu od 18-26.god.

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by BAJA
    Da se nad pravnim fakultetom nadvije veliki šator, bio bi najbolji cirkus
    pravni fakultet je cirkus i bez šatora, klauni imaju glavnu točku

Mlad, sumnjiv i nedokazan

S OVIM BI TREBALO U NOVINE.
    NPR.JA SAM SE IZMEDU KOLOKVIJA IZ USTAVNOG I PRAVNE SAD U 4,MJ ODLUCILA ZA PRAVNU. I KAJ SAD? POPUSILA SAM OBOJE JER USTAVNO NISAM NI POGLEDALA JER SAM,NARAVNO, UCILA ZA PRAVNU... OVE GODINE SAM PRESLA NA BOLONJU I GDJE SU MI PRAVA KO I SVIMA OSTALIMA ???? TREBALI BISMO INZISTIRATI NA TOME DA NAM DA TERMIN ZA PISANJE TOG SUGAVOG KOLOKVIJA ZA KOJI SMO BILI DJUBRETARSKI ZAKINUTI :evil:
    ALI KAKO???

panterrr
    Guest

Sam nek se zna da u semestru kod redovnih ove akademske godine ovo famozno pravilo: "Tko je odslušao nema pravo na kolok " NIJE BILO, kakav je to dupli standard, nemogu u istoj akademskoj godini imati različita pravila, i takodjer kolko čujem na predavanjima nisu dali upozorenje da če se ovo dogodit. Ovo je krajnje bezobrazno i potpuno neodgovorno s njihove strane, jer nisu dali obavijest, doslovno su zajebali izvanredene studente i onda još vele da nije njihov problem! Katastrofa.. I ako su več mislili implementirat ovo pravilo pa zar nije logično da bi to učinili tek iduće akademske godine da ne zakinu izvanredne studente s obzirom da redovni nisu bili zakinuti... Nemam ništa drugo za reč nego da trebaju kolokvij ponovit za nas koje su praktički diskriminirali!!! :smt011 :smt011 I takodjer da daju studentima koji su riješili taj predmet prošle godine one ocijene koje su dobili, a ne još njima otežavat studij... mislim ono zašto se mora opet polagat ispit koji je več položen... kaj je ovim ljudima

Početnik na forumu

Quote Originally Posted by nobody0770
    A zakaj Vam nisu dali na kolokvije? :?
    mislim da to ni oni sami ne znaju, s obzirom da su nas ljepo razvrstali u grupe i sve super sve pet,niko jednom riječi nije spomenu da oni koji su vec jednom upisali taj predmet ne mogu ic na kolokvije
    da bi dosli na kolokvij i dobili nogu u dupe... :smt010

Početnik na forumu

Asistent je rekao da neće 2 puta ocjenjivati isto pitanje...čula sam to u čet. na kol...
    Isto kao što sam čula na 1.predavanju da kolokviju mogu pristupiti svi izvanredni studenti!
    Zanima me jesu li u toj silnoj nepravdi primjenjena dvostruka mjerila?! Naime, vjerujem da je i među seminaristima bilo onih koji su već prošle godine imali upisanu informatiku ali nisu ništa polagali do ovih kolokvija....E sad...da li je i njima zabranjeno polaganje kolokvija? (bez ljutnje seminaristi)
    Ja sam samo ogorčena nepravdom koju sam vidjela!(bez obzira što sam pisala kol.) :smt011
    Svi smo mi jednaki pred zahodom
    http://i44.tinypic.com/20f6viq.gif

Početnik na forumu

najviše od svega me živcira laganje. na bezobrazluk,dvostruka mjerila,njihove hirove, prava koja nemamo..na to sve sam navikla i to je postalo kao normalni dio studiranja :roll:
    al to izmišljanje,točnije laganje, me još uvijek izbaci iz takta :evil:
    zakaj nemaju bar malo dostojanstva i priznaju da su se prek noći sjetili otpilit ljude???
    bila sam na 2,3,4 i5 predavanju i srela sam prako desetak kolega koji su bili na 1 predavanju (neki i od njih su ti koji su izbačeni sa kolokvija) i nitko zbilja nitko nije to čuo :?:
    fascinantno...

ja sam isto pisala kolokvij i nisam među onima koji su izbačeni
    i isto sam čisto šokirana tom nepravdom :?
    njonja je njonjkava

Forumaš prvog reda

ljudi, poslozite cinjenice, sto se tocno dogodilo pa bi se mogao napisat i neki clanak za pravokutnik... nek se cuje i nek se angaziraju ovi nasi predstavnici, AJMO! znam, kuzim, ova katedra je i meni krv popila, jedva sam cekala da maknem tu knjigu od sebe i vise nikad ne mislim na to. no sto - nema vise pravne ali ima neko drugo njesra koje me sad muci i tako ce valjda biti uvijek. i to ne zbog samog ucenja vec zbog pizdarija. dobro je primijetio onaj tko je rekao da treba sator rastegnut iznad pfzg.a :smt005 :smt011

kolega John Frusciante, dopuni malo svoj post pa nek bude i clanak o ovoj temi! :smt109

Kuul forumaš Cro's Avatar

Ekipo, obaviješten sam o tome što se dogodilo vezano uz pravnu informatiku..
    Odmah ću na neslužbenoj sjednici predstavnika sada u ponedjeljak iznijeti ovaj slučaj i čuti mišljenje kolega, te slijedeće poteze.
    Čim dobijem info, ovdje postam!

Hvala kolegici miny što mi se javila!
    You have a job to do, and so do I. Yours is to sell socks and suspenders. Mine is to cross examine people like you and crush them.

Ptičicaa
    Guest

hmm.....već i ptice na grani,a među ostalim i ostali profesori znadu kakav je prof.Dragičević......!!!Pa,za njega je opće poznato da bi sve učinio na uštrb studentu.Pa,na svakome roku on traži ....sitnice....samo u interesu da student padne...i padne...i padne....a...da on u 9mj. ponovno dobije money (uostalom svaki mjesec plaća mu redovito sjeda)....a....da se studenti samo skupljaju i što više da nas pada...a,ne daj Bože da što prije prođu pravnu.

Njegova primitivnost i nekorektnost dostiže velike srazmjere .....
    Već odavno je prof.rekao da on ne posjećuje ovaj forum....jer ovdje su same laži....
    Hahahaha....Dajte,profesore...pa vi živite od nas studenata i itekako bi vas trebali zanimati VAŠI STUDENTI I NJIHOVA RAZMIŠLJANJA!!!....

Bologna je i uvedena samim time da studentu omogući lakše učenje....i uvedena za studente ...a,ne samo za vas da što više zarađujete,....pa dajte ionako imate puno novaca.........zato pustite barem nas studente na miru i da polažemo ispite onako kako najbolje umijemo....bilo preko kolokvija,bilo ispita....Na nama je da biramo,a ne vama!.....

Zar Vam nije žao ljude koji prošle god. položili i ponišitili im ocijenu i sada ponovno išli i opet ih sjeb???....Želim Vaš odgovor....

Naravno kao i uvijek....od Vas ni aaaaaaaaaaaa....ni beeeeeee.....,a svi znamo i zašto šutite ...! Nemate morala nit stida ništa javno reći, ni pismeno na forumu .a niti preko maila!.....Pravi ste uzor od čovjeka mladim ljudima

+ Reply to Thread
Page 3 of 23 FirstFirst 1234513 ... LastLast