meni isto, neki srednje rizični, mislim global da se zvao. otišlo 30 % uloženog, a još sam izvukao lovu u 9 mj. dakle dok se još nije pričalo o krizi :smt011Originally Posted by fat drummer
meni isto, neki srednje rizični, mislim global da se zvao. otišlo 30 % uloženog, a još sam izvukao lovu u 9 mj. dakle dok se još nije pričalo o krizi :smt011Originally Posted by fat drummer
-prvi crnac na Pravokutniku
192/3086
danas zeleno skoro sve na ZSE :-D
majns
majns, vidim da si ufuran u te stvari, koje stranice sa stanjima pratiš?
hrportfolio.com
business.hr
majns
jel moguće da novčani fond pada? :?
192/3086
u pravilu raste konstantno, al zna se desit koji dan ili par dana za redom da pada malo, gotovo zanemarivo...
majns
Originally Posted by MinesweePer
...pa dok sam imala više toga gledala sam svaki dan, sad kad imam manje negledam, plus da se pravim da učim pa ni nestignem gledat :-D
daklem, zna netko kakvo je trenutno stanje?!
Viva La Revolucion !!!
HRVATSKE TELEKOMUNIKACIJE D.D. HT-R-A 220,20 221,89 223,00 220,00 221,89 0,65 3.524.986,23 15.935
tenk ju veri mač...koja cijena :smt011
Viva La Revolucion !!!
Nakon najave Vlade da će uzeti novac od mirovinskih fondova mogu samo napraviti usporedbu Hrvatske i Argentine:
Početkom devedesetih obje zemlje mučile su se sa hiperinflacijom, Argetnina je taj problem riješila fiksiranjem tečaja, odnosno pesosa i dolara u omjeru 1 : 1, slično kao i Hrvatska u onim stabilizacijskim planovima kuna sa markom.
S tim mjerama suzbila se brzo inflacija, no dugoročno gledano takve mjere negativno su se odrazile na veliki uvoz , pogoršanje platne bilance i ogromnu zaduženost. Kao i kod nas privatizirale su se i prodavale firme kako bi se podmirivale dospjele obveze države, oko 90% banaka bilo je u stranom vlasništvu. Uz to sve dražvni aparat je bio korumpiran i neefikasan, i sve to zajedno vodilo je neizbježno u krah. Argentina je čini mi se 1999. god upala u recesiju a kasnije i u totalnu krizu. Ljudi su počeli podizati svoje novce iz banaka i pesose pretvarati u dolare, no država uskoro zabranjuje dizanje novca sa banaka na 12 mjeseci, tek uz mogućnost podizanja manjih svota. Kao zadnja mjera koju je država napravila je to da je građanima oduzela deviznu štednju te im dala pesose, no ukinula je fiksni tečaj pa je pesos preko noći izgubio gotovo pola svoje vrijednosti...
Iako se Argetnina kasnije oporavila,sada je opet suočena sa krizom kao i cijeli svijet, ali ono što su oni napravili prije par mjeseci sada su to odlučili prekopirati i naši političari. Pod izlikom da su mirovinski fondovi samo špekulirali na finacijskim tržištima , a ne investirali u realnu ekonomiju država im je uzela taj novac, no pravi je razlog vjerojatno taj što joj treba novac kako bi platila obveze koje joj dospjevaju na naplatu. Vidi li itko sličnosti u svemu ovome?
Argentina's pension takeover plan scares global markets
http://www.reuters.com/article/reutersE ... ZX20081022
Argentina makes pension fund takeover official
http://www.iht.com/articles/ap/2008/12/ ... nsions.php
zašto učiti na tuđim greškama kad možemo na svojim?!
dividenda za ht? zna netko kolika je po dionici i kad je isplata?
Viva La Revolucion !!!
Dividenda ht-a je 29,99 kn po dionici, predujam dividende od 12,84 kn isplaćen 09.03. , a ostatak od 17,15 kn će biti isplaćen do 19.05. onima koji su registrirani u SDA kao dioničari na dan skupštine 21.04. :smt006
tenksjoš sam se pitala zašto tako malo love sam dobila
![]()
Viva La Revolucion !!!
Jel zna itko da li se još uvijek mogu slovenski tolari zamijeniti u mjenjačnicama kod nas il treba ić preko u deželu?
192/3086
ne mogu...Originally Posted by Lewis Hamilton
a i v deželi možda jedino v njihovoj centralnoj banci. pa koliko toga imaš?
majns
Ma našao je stari par tisoč tolarjev dok je pospremao neke papire... eh, kakvi su im ti novci bili, mogo si guzicu obrisat s 10 tolara, jeftinije neg toalet papir :-D
192/3086
kaj se s HT-om danas dogodilo![]()
ok, vidim da nema bas zivota, ali me zanima nesto sto direktno nema veze s ovom temom, a necu zbog jednog pitanja otvarati novu temu...
pa, koliko se isplati uzimati stambenu stednju "sada", buduci da su poticaji 750 kuna, a ne vise 1250 ( odnosi se na cifru vecu od 5 050 kuna) i da banke uzimaju ulaznu naknadu cca. 100 eura sto znaci da prva godina osim mizernih kamata ( cca. 3-4 %) i nema nekog prinosa?
sada zaba ima neku akciju do bozica, ali ja bjezim od zabe nakon iskustva ljudi s leglisa, a moja banka nema stambenu stednju![]()
"Upravo sam se sjetio koja je bila Lisina omiljena igra...." L. Cohen
http://limun.hr/main.aspx?id=1448
Kolko ti dolara treba? Znam ja ljude![]()
Bookmarks