+ Reply to Thread
Page 3 of 25 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 61 to 90 of 744

Thread: Dionice, investicijski fondovi

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

jebote, vidi boŞiÌnog poklona... kupit Ìu curi jedno pet dionica, i nakon toga fino èekam da narastu dividende i kupim si muffin!
    I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.

Forumaš prvog reda glupko's Avatar

najvjerovatnije kupujem 8)
    To sam ja!

ERASMUS friendly Moderator Alita's Avatar

Pda. idealna stvar za pred-bozicno razdoblje. Usrecit ce svaku bebu, osnovno i srednjoskolca ako se roditelji sloze i kupe im par dionica. Ja cu kupiti 1-2 za
    moju imaginarnu macku, da stoje pod litter boxom.
    Ambitious but rubbish.
    Everything you say has water under it.
    *u muzeju intelektualnih radova iz djubrišta istorije*

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Pa investicijski fond je isto sranje ko i kupovina dionica samo kaj ti to radi neka firma. MoĹžeĹĄ i ti kupit neke sigurne dionice i imat mali prinos kao i neki malo postotni fond. KupiĹĄ neke divljake pa ĹĄto bude.
    Isto ko na kladionici. Mala je vjerovatnost da ĂŚe chelse doma spuĹĄit ali ako i dobije nije da ĂŚeĹĄ se obogatit.
    Vidjet ĂŚemo.
    Ja da imam viĹĄe para kupovao bi stanove u Zg i iznajmjivao ih. Za svaki koji iznajmljujem bi dizao joĹĄ 1 kredit kojim bi kupio novi stan. Renta od stana bi plaĂŚala kredit i tako u krug. Ali treba naĂŚ milju kuna.
    da imam dvije milje kupio bi poslovni prostor na borongaju i otvorio birc/pizzeriu.

Još

Prvoborac foruma

Quote Originally Posted by malimrav85
    plaĂŚala kredit i tako u krug. Ali treba naĂŚ milju kuna.
    da imam dvije milje kupio bi poslovni prostor na borongaju i otvorio birc/pizzeriu.
    ja sam od milijarde dolara uspio u Wall $treet Raideru napraviti 14 .
    Hoces mi posudit prvu milijardu :-D
    Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officers.

ne radi se tu o nekakvoj modi. :-)
    To sam ja!

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

Quote Originally Posted by Picok
    Robi, moĹže se i preko neta kupiti dionica, to si pital... pa uloĹži koji ĹĄvicarac kad si veĂŚ gore :-D
    moze link? bas sam gotovan. :-D
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

Prvoborac foruma

Quote Originally Posted by Robierre de Cochon
    Quote Originally Posted by Picok
    Robi, moĹže se i preko neta kupiti dionica, to si pital... pa uloĹži koji ĹĄvicarac kad si veĂŚ gore :-D
    moze link? bas sam gotovan. :-D
    http://www.migfx.ch/
    Forex brokeri

http://www.privatebanking.info/user/cat ... ublished=1

ovdje su ti po kategorijama podjeljeni
    Some are born great, some achieve greatness, and some hire public relations officers.

narucivanje iz fotelje..
    To sam ja!

Forumaš u usponu

iz pouzdanih izvora i prakticki prve ruke .. NE KUPOVATI ININE DIONICE

Quote Originally Posted by b@dek
    osim ako nisi ljubavnica nekog inasa nemas puno za reci :p
    To sam ja!

Forumaš u usponu

ja kazem samo rezultat a ne i tijek .. ja sam svoje rekla .. :-) a od kuda znas da nije familija

to sentiment progovara iz tebe,nemozes biti objektivna :p
    To sam ja!

Forumaš u usponu

it's my job to know this kind of informations .. to je bio savjet samo .. tko ce ga prihvatit neka .. tko nece neka .. mislim da bas puno studosa nema para za dionice :-D nemam ni ja

Jimmy
    Guest

Nemoj se ljutiti, ali cijenu dionice odreðuje odnos ponude i potraŞnje. Da ti je i Tomislav DragièeviÌ otac, on ne moŞe znati kakva Ìe biti potraŞnja za tom dionicom na burzi ni kolika Ìe biti cijena. Èesto dionice tvrtki gubitaťa zbog raznih ťpekulacija na burzi rastu. Osim toga, nemoj o tome viťe pisati, mislim da su to inside informations i da se za to ide u zatvor, ali nisam siguran.

Forumaš u usponu

to je informacija koju ja znam jer se time bavim .. svatko tko nazove to mu se i kaze kao osobno misljenje .. tako da se ja uvijek pozovem za osobno misljenje .. :-D ..znam ja kako ide sa dionicama ne brini :-D ..kocka ..

Forumaš u usponu

Quote Originally Posted by Robierre de Cochon
    [
    nece...ali nije problem da ce firma propasti...nego gdje uloziti da vise zaradis. ako hoces siguran novac i male kamate, onda je dobra i orocena stednja u banci. dionice su ipak malo spekulativniji biznis.
    sigurnost i dobit u bankama nije tako ..bar ne u hrvatskoj .... najlosiji odabir za stednju po tom pitanju su banke ..

sigurnost je + -
    a dobit -

(naspram ostalog trzista kapitala u hrvatskoj trenutacno )

Prvoborac foruma

Quote Originally Posted by Jimmy
    Nemoj se ljutiti, ali cijenu dionice odreðuje odnos ponude i potraŞnje. Da ti je i Tomislav DragièeviÌ otac, on ne moŞe znati kakva Ìe biti potraŞnja za tom dionicom na burzi ni kolika Ìe biti cijena. Èesto dionice tvrtki gubitaťa zbog raznih ťpekulacija na burzi rastu. Osim toga, nemoj o tome viťe pisati, mislim da su to inside informations i da se za to ide u zatvor, ali nisam siguran.
    u nekoj uredenoj drzavi najebes radi toga,ali ovdje kod nas prolaze svakakve pizdarije.Par postova iznad mozes vidjeti moj komentar o ljubavnicama/curama/zenama/i ostalim kombinacijama brokera. Al je sef Hanfe zaprijetio nesto u stilu :"necemo vas (brokere) pitati otkuda vam prvi milijun,ali vise se ne toleriraju vasa sranja i manipulacije", Poanta price je bila da je brokerima bilo zabranjeno kupovati dionice cije su transakcije izvrsavali,ali su zato njihove cure i zhene redovito kupovale iste. Cijena INE je sigurno prenapuhana,i cim izade na burzu nakon ovog upisa ce pasti,jer najveci dio ovog paketa dionica ce kupiti gradani RH,tako da veliki institucionalni ulagaci nece ostati niti jedan veci paket dionica na raspolaganju pa sigurno iz pocetka nece biti velikog obujma prodaje i kupovine.

@Badek

Stjecajem okolnosti dobri smo prijatelji sa jednom osobom koja je vrlo vrlo uspjesan ulagac, Splicanin je,ako ti je ulaganje posao,znat ces na koga mislim i on je preporucio INA-u kao dobru kupovinu.Dakle postavlja mi se pitanje kome da vjerujem,osobi koja vec zaradila par stotina milijuna (mislim da je cifra u novinama bila oko 300 ) na burzi,ili anonimnom nicku koji govori protiv kupovine :-D So to cut the long story short,kupujem dionice pa ako popusim uvijek me imas pravo zvati ovcom ;-) *

*niti predlazem ni ti govorim za ili protiv kupovine dionica INE,ja samo govorim sto cu ja napraviti

Kuul forumaš

gle, sorry, ali ovakva izjava je jedna od najgorih gluposti koje mozes izvalit!

nemam nista protiv tebe, simpaticna si mi, ali ovo ti nema smisla.

sad ti, b@dek, tko ostaloj populaciji ovog foruma znaci koliko i Azirah AL-Mudjaheri iz Pakistana (a i sa najvecom vecinom ostatka forumasa je ista situacija) surfas malo po pravokutniku pa tek tolko natuknes ekipi...ono *nek se zna*..tek tolko..nemojte, drugovi, kupovat inine dionice...

pa mislim, tko ce te kao prvo ozbiljno shvatit...nepoznata si osoba, na forumu si...

kao drugo, mozda to govoris bas zato sto je u stvari suprotno pa se ti zelis domoci veceg broja dionica i iz tih razloga radis kontru. ( znam da zvucim malo neuroticno ali i to je mogucnost :smt003 )

i trece, mozda i najvaznije, curo - nemas nikakvu podlogu, nikakvo objasnjenje... "ja se bavim dionicama" nije nikakvo objasnjenje... i Mirko iz Muća se bavi dionicama ako ga lokalni boss Frane nagovori da kupi 3%
    Riboprerade d.o.o. iz Muća svojom zivotnom ustedevinom i nakon tjedan dana Frane proglasi stecaj.

ono..cool down, ovo su preozbiljne stvari da bi se tvoja informacije iole uvazila.

zasto sve ovo pisem ..mislim i vjerujem da imas pravu informaciju i bas zato ti pokusavam ukazat na problem kako ces tu informaciju plasirati ovdje ...
    ako si vec htjela nekom pomoc trebala si dat objasnjenje koje barem prividno drzi vodu, no nisi ga cak ni navela...

ono...ne bi ti se htio mjesat u posao ako se time stvarno bavis, i ne zelim se pravit pametan, ali ove stvari su ocigledne...

:smt058

Forumaš u usponu

@insomniac
    @camao

no hard geeling decki .. vidim da sam vam malo digla tlak :-D .. analiziranje trzista kapitala je moj posao .. no naravno .. ono sto sam napisala naravno da nije istina .. normalno da se ne moze rec znam iz prve ruke .. pa zato sam to i napisala da se vidi da se salim .. jer ikao ja imam dobru predodbu o tome i kako to ide te odredeno iskustvo te potrebno znanje naravno da ga ne bi iznosila ovdje iz razloga sto je ovo ipak forum studenata ....

mogla bi ja pisati o mnogim temama ovdje te spekulacijama na financije politiku ....no jednostavno ovjde mi odgovara doc se opustit...

buduci da se radi o malo ozbiljnijoj temi kad sam napisala da znam iz prve ruke to naravno nije moguce niti je moja namjera bila da se to shvati ozbiljno ..

ovo je malo ozbiljnija tema i zato se ispricavam sto sam tako nesto napisaa iz sale jer ovo nije mjesto za to ... ali na poslu su mi digli tlak oko toga sa 1oooooooooooooooooo poziva pa kada sam vidjela tu temu ovdje jednostavno si nisam mogla pomoc ..

to nije bilo moje misljnje .. niti bi ga ja javno iznosila, nego moja frustracija poslovnog dana ..

sorry

:-D

Forumaš prvog reda Robierre de Cochon's Avatar

siris dezinformacije da bi tebi ostalo vise dionica...prizanaj :-D
    A.L.A.B. - All lawyers are bastards

Veteran foruma

NeĹĄto tu meni smrdi sa tim dionicama :shock: ZaĹĄto bi drĹžava prodavala zlatnu koku?
    .....spavat ću kad umrem...

Kuul forumaš konzerva's Avatar

da napuni predizborni proraèun!
    "Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza

Mlad, sumnjiv i nedokazan

badek slažem se s tobom :-)
    ...objection!!...

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Quote Originally Posted by beĹĄtijica
    NeĹĄto tu meni smrdi sa tim dionicama :shock: ZaĹĄto bi drĹžava prodavala zlatnu koku?
    Da iduĂŚe godine kaĹže kako je dala ljudima dionice. da skupi pare za povrat penzija i da se manje ljudi buni kad dignu cijene benzina.

Još

Forumaš u usponu

[quote=Robierre de Cochon]
    Quote Originally Posted by "b@dek":r5yv2520
    siris dezinformacije da bi tebi ostalo vise dionica...prizanaj :-D[/quote:r5yv2520]

joj sad si me ulovio ..

ma smijesno mi je to .. bila je nekih 300 kn manja sada su je digli i tako .. pa naravno da cu navalit .. sve meni :-D :-D :-D

i kao internet stranica ima je bila pala .. zacudo bas u to vrijeme .. :-D no nema veze ja hocem sveeeeeeee sveeeeeeee...

Prvoborac foruma

joj sad si me ulovio ..

ma smijesno mi je to .. bila je nekih 300 kn manja sada su je digli i tako .. pa naravno da cu navalit .. sve meni :-D :-D :-D

i kao internet stranica ima je bila pala .. zacudo bas u to vrijeme .. :-D no nema veze ja hocem sveeeeeeee sveeeeeeee...
    gdje je bila manje ?

Forumaš u usponu

prije ove navale i ponude kupnje gradanima .. ne bas tjedan dana prije (da se ne skuzi :lol: :lol: :lol: )ali nije niti tako daleko od toga

Prvoborac foruma

prije ove navale i ponude kupnje gradanima .. ne bas tjedan dana prije (da se ne skuzi :lol: :lol: :lol: )ali nije niti tako daleko od toga
    ja te opet pitam,gdje se mogla naci i kupiti dionica INE prije ove ponude ?
    Odgovor je nigdje jer ih nije bilo na slobodnom trzistu.

Forumaš u usponu

ne ne krivo si me skuzio .... nigdje .. samo kazem da su narasle kad su se javnosti ponudile ..

+ Reply to Thread
Page 3 of 25 FirstFirst 1234513 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks