+ Reply to Thread
Page 1 of 31 12311 ... LastLast
Results 1 to 30 of 930

Thread: Blokade fakulteta, plenumi, besplatno obrazovanje itsl.

Mlad, sumnjiv i nedokazan

Default Blokade fakulteta, plenumi, besplatno obrazovanje itsl.

Hoće li pasti vlada, napokon i u mladoj hrvatskoj demokraciji?

Mislim da je ovo vrijeme nikad bolje za takve stvari.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/veli ... 31083.aspx

+ studentske blokade diljem Hrvatske
    + najavljeni štrajk radnika
    + mogući štrajk prosvjetara

Zajedno smo jači! :-)
    Uglavnom sad sam već prilično umoran, ali ovo je ukratko što ja mislim o svemu tome i vaši su komentari, kritike i prijedlozi dobrodošli.

evo, sad sam baš malo čačkao po državnom proračunu tj. rebalansu. preumoran sam za čitanje svih stotinjak stranica sad, ali u prvih deset sam našao ovo...

naknade za prijevoz, rad na terenu i odvojeni život (1mlrd kn > 73 mil kn za stručno usavršavanje zaposlenika)

nabava vojne opreme 670 mil. kn

uredska oprema i namještaj 366 mil. kn > medicinska i laboratorijska oprema 166 mil. kn

1. Naknada za prijevoz ?! wtf, to bih odmah skratio više manje, rad na terenu ne tolko, a odvojeni život '1 koji je to vrag uopće?! kao što se vidi, na to odlazi milijardu kuna godišnje. MILIJARDU!!!! Nama je rupa pet milijardi. Gotovo sam siguran da bi se ove naknade mogle smanjiti za najmanje 500 milijuna kuna.

2. Nabava vojne opreme... ajme majko... kaj će nam, pobogu... 670 milijuna kuna vojne opreme, gdje će se vjerojatno u džep pospremiti na raznim kamionima, raketama i inim stvarima najmanje 30-ak milijuna raznim ljudima u džep?!

3. Uredska oprema i namještaj naspram medicinske opreme... Trebam li išta reći?

Tako da... što se tiče zdravstva i školstva. Uopće nije problem da Hrvatska nema novca. Hrvatska itekako ima novca, samo ga troši na krive stvari. Nisam našao brodogradilišta, ali na njih oko 5 mlrd kn. godišnje. Brodogradilišta su rupa. Taj bi se novac mogao komotno i spaljivati, samo kaj bi tad barem od njega bilo energetske vrijednosti.

Da ne pričam da kad b iradilo pravosuđe i kad bi se s tajnih računa obitelji Tuđman, gospodina Zagorca (ne znam jel on na kraju vratio 5 milji eura ili ne), onog seronje kojem sam zaboravio ime, al koji je isto skratio državu za nekoliko milijuna, pa zatim jelavića i ostale... da vidiš. Proračun bi bio zakrpan u roku keks.
    Da se krene još radikalnije na to, ne samo da bismo zakrpali proračun, nego bi nam još ostao i višak.
    Osbno, mislim da treba nagaziti na ta lopovska smeća dok su još i živa i prisliti ih da vrate kaj su ukrali, pa makar morali prodati vikendicu na moru ili skupe automobile. Ne bih im čćak ni kamate naplatio. samo neka vrate kaj su pokrali i to je to.
    I da vidiš sretne države u roku od mjesec dana.

Može se, i te kako se moža, ali se ne želi. Zašto se ne želi?
    1. Većina ljudi ni ne zna za takve stvari.
    2. Ljudima se ne da prosvjedovati i ići do kraja u nekim stvarima
    3. Šupci na vlasti su ti isti koji su si napunili kasice prasice pa im nije u interesu pokazivati političku volju za rješvanje tih problema.

Pa ipak, nakon svega ovoga, još sam uvijek optimističan. Treba malo vjere, malo dobre volje, puno zajedništva i jaaaako puno truda i ustrajnosti da bi se tako nešto izvelo. Je li to nemoguće? Nije. Iziskuje li to veliku žrtvu, puno vremena, truda i dobrovljnog rada? Iziskuje.
    Pitanje koje se postavlja je: jesu li Hrvati, kao narod, sprmeni zaboraviti priglupe razlike, stisnuti zube i mjesec, mjesec i pol se krviti i prosvjedovati, da bi srušili ne samo ovu vladu, nego sabor i postavili nove, mlade i stručne ljude koji bi to proveli u djelo?
    Vrijeme će pokazati, iako mislim da su prilike povoljne i uz malo sreće bit će bolje. E, da je Gotovac živ...

P.S. Ispričavam se za sve gramatičke i/ili pravopisne pogreške, opravdavam se umorom.
    sve što može poći naopako, poći će naopako...

Cassini PJ's Avatar

Default Re: Revolucionarna previranja u Hrvata 2009.

Ma kakvi Hrvati ba, sta mislis da ce se ova vlada ugrozavat zbog bijednih ~300 mil. kuna za skolarine? Najkasnije sljedeci tjedan ce past obecanje, i jos ce ispast veliki heroji pred izbore. I svi problemi ce ostat isti, al barem ce kvazi-revolucionari bit sretna s besplatnim skolarinama.

Ako je narod tolko nezadovoljan, zasto glasuje za 'adeze stalno.

pa zato velim narode. nemojm oovaj put odustati. Ajmo do kraja. Treba skupit 20-ak tisuća ljudi na trgu i ne ih povuć nakon jednog dana, nego pet-šest dana za redom ići na Markov trg i tamo lupati u bubnjeve i galamiti sve dok se ne promijeni ekipa.

Cassini PJ's Avatar

Treba treba, ali vjerojatnost da se u hrvatskoj nesto takvo dogodi je jednaka vjerojatnosti da ce Andjeo Gospodnji Karl Marx sic sa nebesa i stvorit komunisticku utopiju.

Mora se gledat liga prvaka stari moj.

A osim toga tko ce se promijenit? SDP je u najboljem slucaju nesto manje zlo, al sumnjam da bi iko rusio vladu da bi njih doveo na vlast.

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Dobro, recimo da padne vlada. I kaj onda? Izbori ili odma neko novi bez izbora? Kaj ako na izborima opet dobije HDZ? Dal onda opet rušenje vlade sve dok ne pobijedi netko drugi?

Još

Mlada nada foruma emperor's Avatar

SDP bi bio isti kao i HDZ... U Hrvatskoj treba nova stranka CENTRA u kojoj će biti novi mladi ljudi i koja će biti okrenuta budućnosti i neće se opterećivati sa ustaško/partizanskim glupostima iz prošlosti. Mislim da bi za takvu stranku već previše isfrustriranih ljudi glasalo.

Quote Originally Posted by Private Joker
    Treba treba, ali vjerojatnost da se u hrvatskoj nesto takvo dogodi je jednaka vjerojatnosti da ce Andjeo Gospodnji Karl Marx sic sa nebesa i stvorit komunisticku utopiju.

Mora se gledat liga prvaka stari moj.

A osim toga tko ce se promijenit? SDP je u najboljem slucaju nesto manje zlo, al sumnjam da bi iko rusio vladu da bi njih doveo na vlast.

Nije. Veće su mogućnosti za ovo. Kad bi se svaki takav kao ti, koji je načelno za prosvjed, ali nema volje, pojavio na trgu na pola sata (30 min, još stigneš i na ligu prvaka i na pijanku), trg bi bio prepun.
    Nemojte da vam uzmu vjeru i solidarnost. Ljudi, pokažite malo zajedništva i dobre volje. Može se, sad samo pokađite da hoćete.

Inače - nisam osobno za to da odmah dođe SDP. Stavio bih izvanredne izbore s obveznom i glavnom točkom rebalansa proračuna. Također, u vladi bi trebao biti stručni, a ne stranački kadar. Naravno, nisam riješio sva tehnička pitanja, ali uostalom to je na političarima. Oni su tu radi nas, a ne mi radi njih. Ovaj emperorov plan mi se čini sasvim okej. Prosvjed ne jedan dan - nego tjedan dana. Vatreni govori, edukacija i želja z promjenom. I nešto se mora dogoditi.

Ljudi, dajte podršku. Idemo to napraviti, idemo po Hrvatsku koja će biti nekorumpirana i poštena.
    Ljudi, '90. se prosvjedovalo za samostalnu i nezavisnu Hrvatsku. 2009. će se prosvjedovati za modernu i nekorumpiranu Hrvatsku, za Hrvatsku znanja, rada i poštenja, u kojoj se poštuje svaki student, svaki radnik, liječnik, svi profesori i umirovljenici i svaki jedan i jedini građanin i građanka Republike Hrvatske.
    Molim vas da podržite prosvjed u čim većem broju.
    Kao što rekoh, prilika je nikad bolja, promjena je na vratima - otvorimo joj vrata!

Cassini PJ's Avatar

Gle sve je to ljepo, al da se tako nesto pokrene moras imat bar neku razinu medijske moci i utjecaja. Lako je govorit "trebalo bi bit" ali u praksi su stvari vrlo komplicirane, a promjene spore.

Ma znam, sve to znam i poznato mi je. Baš zato treba biti ustrajan. Baš zato treba inzistirati na tome. I ne odustati, dok se stvari ne promijene.

samo treba malo promijeniti govor, dodati neke druge elemente i to je to.

http://www.youtube.com/watch?v=r4us-canQws

Ljudi, pustite malo optimizma i dobre volje u svoja srca. Vrijeme je da politčki kapitalizam, podlost i prijevara umru. Mi to možemo!

Prvoborac foruma Starfish's Avatar

Quote Originally Posted by Sir Galahad The Pure
    Stavio bih izvanredne izbore s obveznom i glavnom točkom rebalansa proračuna.
    ROTFL. Molim? :-D TI bi stavio izvanredne izbore, a ti bi izbori imali nekakve TOČKE?!? :smt005

Da, definitivno nam u ovakvoj ekonomskoj situaciji trebaju troškovi izvanrednih izbora, preslagivanja državnog aparata i 100 dana za prilagodbu novoj vlasti... :roll:

Pogled iz moje trenutačne perspketive na "revolucionarna previranja" je uglavnom prilično ciničan. Ide mi na živce i zamara me. Dragi Bože, učini Hrvatsku zemljom znanja, slobodnom od korupcije i nepotizma. Ako ne može to, onda barem učini da moje veze budu jače od veza ostalih koji se natječu za poslove za koje se ja netječem, budući za moje znanje većinu boli *urac. Bilo bi mi drago da kampiranje na gornjem gradu iz korijena promijeni Hrvatsku, no draže bi mi bilo da zaradim prvi VSS minimalac do ljeta. Amen&Aleluja.
    To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

Kao prvo, ne radi se o nikakvim revolucionarnim previranjima već o predizbornoj kampanji jedne političke stranke. Naravno, ne želim reći da su svi koji su se uključili ili se planiraju uključiti u prosvjede studenata, radnika i prosvjetara plaćenici ili članovi SDP-a, većinom je riječ jednostavno o, kako bi drug Lenjin rekao, "korisnim idiotima".

Veteran foruma Hollow's Avatar

Prosvjed 1. svibnja? Hem... ako uspije, odlično.
    No čini mi se da će ljudi radije jesti grah na Bundeku, usput će izviždati političare kad dođu na pozornicu i dalje nastaviti jesti svoj grah.

a što se tiče HDZa, SDPa... sve je to isto. Razlikujem ih samo po kilaži. :roll:
    I like nonsense, it wakes up the brain cells.

Wow! Koje si ti super argumente navela, nevjerojatno!
    Troškovi izvanrednih izbora iznose najviše 10 milijuna kuna. To se da vrlo lako nabaviti. U ovakvim situacijama cinizam nažalost nije od velike koristi. Sad nam treba dobra volja.
    Ajde napravi malo vaganje: na jednu stranu stavi 10 milijuna kuna troškova izvanrednih izbora, 100 dana prilagodbe itd., a na drugu stranu stavi mogućnost stvaranja bolje Hrvatske s mladim i pametnim ljudima, čiju Vladu čini stručni kadar umjesto stranačkog, koji se nije promijenio zadnjih 30-ak godina.
    Spominješ da bi ti radije htjela svoj minimalac, nego korjenite promjene u Hrvatskoj. To je jako tužno. Sebični interesi su uvijek prevladavali kako kod ljudskog roda, tako i kod Hrvata. No, još uvijek vjerujem i želim vjerovati da postoje ljudi koji ne misle samo na svoju dobrobit. Ljudi koji žele živjeti s drugima u miru i slozi, koji će pomoći slijepcu preći cestu i pomoći drugima skupiti papire na podu. Ljudi, na kraju krajeva, koji su spremni biti moralni i pošteni. Takvih ljudi u Hrvatskoj ima. No, njih se ne vidi od preglasne manjine pokvarenih političara koji nikome ne daju medijski prostor. U redu, ti se nisi spremna žrtvovati i malo otrpjeti ili odgoditi svoj minimalac za to. Shvaćam te, jer je društvo u kojem si rasla pokvareno. No, ja ne želim svoj minimalac zarađivati u takvom svijetu, u takvoj državi. I radije ću pokušati to promijeniti, nego biti sebičan i društveno neodgovoran, i okretati glavu kad netko zatreba pomoć ili promjenu. Jer... Kakav je to čovjek, koji se ne trudi učiniti svijet boljim mjestom?

Žalosno je koliko su ljudi godinama slamani takvim stavom konačno prihvatili tu nemogućnost promjene i zaboravili na svoja prava i izgubili povjerenje. Na nama je da ponovno uspostavimo to povjerenje, jer tko će ako nećemo mi? Predugo su takve stvari odgađane. Napravimo sebi, našoj djeci i djeci naše djece bolju Hrvatsku!

Ha ha ha, odlično H
    ha ha ha, tragm se
    ne bi on odma dugu stranku, ali nije ni to loša opcija
    ha ha ha ha
    koji lik

Još

Quote Originally Posted by Tkach
    Kao prvo, ne radi se o nikakvim revolucionarnim previranjima već o predizbornoj kampanji jedne političke stranke. Naravno, ne želim reći da su svi koji su se uključili ili se planiraju uključiti u prosvjede studenata, radnika i prosvjetara plaćenici ili članovi SDP-a, većinom je riječ jednostavno o, kako bi drug Lenjin rekao, "korisnim idiotima".
    Moguće. Ali tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada. Ne kažem sad da će se u jedan dan sve magično riješiti, ali kroz tjedan, dva, tri je promjena moguća. Ako SDP ponudi dobre alternative, zašto ne? Makar sumnjam, jer su ljudi izgubili povjerenje u njih, i treba pronaći ljude i stranku kojoj narod može vjerovati. Teško je, ali nije nemoguće.

a kaj da hdz opet dobije?
    jel onda opet izbori?
    ili?

Još

Quote Originally Posted by malimrav85
    a kaj da hdz opet dobije?
    jel onda opet izbori?
    ili?

ne vjerujem da bi hdz opet dobio. podrška medija je bitna stvar, i ako je narod uspije dobiti, to je to. HDZ bi eventualno dobio glasove nekih ljudi koji su tradicionalno za to, ljudi koji se ne mogu promijeniti. Treba zato djelovati na mlade ljudi koji su glasali za hdz na temelju toga kaj im je djed rekao, i objasniti da to nije prava stvar.

Seks i nasilje. Kalin's Avatar

Moguće. Ali tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada. Ne kažem sad da će se u jedan dan sve magično riješiti, ali kroz tjedan, dva, tri je promjena moguća. Ako SDP ponudi dobre alternative, zašto ne? Makar sumnjam, jer su ljudi izgubili povjerenje u njih, i treba pronaći ljude i stranku kojoj narod može vjerovati. Teško je, ali nije nemoguće.
    Ne samo da je teško nego je uistinu nemoguće.
    Tko će promijeniti cijeli sistem? Maknuti aparat koji funkcionira ovako godinama?
    Prijedlog?
    Tamo gdje diplomacija prestaje, tu počinje rat.

Quote Originally Posted by Kalin
    Ne samo da je teško nego je uistinu nemoguće.
    Tko će promijeniti cijeli sistem? Maknuti aparat koji funkcionira ovako godinama?
    Prijedlog?
    Tko će promijeniti sistem? Ljudi, narod.
    Isti ti je odgovor i na drugo pitanje.
    Prijedlog bih dao, ali ne bih htio da me se krivo shvati, kao nekog tko agitira za neku političku stranku. Ne ne mislim na SDP, nego na jednu drugu stranku, koja je predugo mirovala i bila tiha, ali razumna manjina. Ako se oni potrude i ako se narod složi, to je to.

Veteran foruma Hollow's Avatar

Prijedlog bih dao, ali ne bih htio da me se krivo shvati, kao nekog tko agitira za neku političku stranku. Ne ne mislim na SDP, nego na jednu drugu stranku, koja je predugo mirovala i bila tiha, ali razumna manjina. Ako se oni potrude i ako se narod složi, to je to.
    HSP, HNS, HSS?
    :lol: :lol:
    I like nonsense, it wakes up the brain cells.

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

Ti nastupaš s pogrešne premise da je hrvatski narod dobar, plemenit, da zaslužuje bolje itd. i zato naravno dolaziš na totalno pogrešne konkluzije. Otkrit ću ti tajnu, hrvatski narod je stoka sitnog zuba, skromne kulture i niskog stupnja informiranosti, malograđanština mozga ispiranog 45 godina komunizmom, 150 godina nacionalnom mitologijom i 1000+ godina klerikalizmom. Naša trenutna vlast je loša, ali ne zato što premalo sluša narod već zato što ga sluša previše. Dođe li neka vlast koja će se potpuno povinuti populističkim zahtjevima ruljetine (poput ovih točaka iz članka koji si naveo u prvom postu), slijedi nam propast spram koje će udar asteroida izgledati kao dječja igra...

Seks i nasilje. Kalin's Avatar

@Sir Galahad The Pure:
    I zar će narod vladati? Odlučivati kako će se vladati državom!?
    I samo da ti kažem da nemam namjeru glasati za HČSP, SRP isl, tako da se klonim tih marginalnih stranaka. :-D
    Tamo gdje diplomacija prestaje, tu počinje rat.

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

ne radi se o nikakvim revolucionarnim previranjima već o predizbornoj kampanji jedne političke stranke.
    Nekad baš zvučiš ko Klauški. :lol:
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Prvoborac foruma Starfish's Avatar

Ajde napravi malo vaganje: na jednu stranu stavi 10 milijuna kuna troškova izvanrednih izbora, 100 dana prilagodbe itd., a na drugu stranu stavi mogućnost stvaranja bolje Hrvatske s mladim i pametnim ljudima, čiju Vladu čini stručni kadar umjesto stranačkog, koji se nije promijenio zadnjih 30-ak godina.
    MOGUĆNOST dakle. :smt005
    Ne, zbilja, cijenim idealizam i optimizam al zar ti zaista misliš da bi ovakvoj globalnoj situaciji i s ovom količinom para u proračunu HSLS-ova (a mislim da na tu opskurnu grupicu ljudi misliš... :-D ) nova vlada automatski značila da RH u pol godine postaje frikin Švedska? :-D Po prirodi nisam hazarder pa ne bih mijenjala te troškove&turbulencije za neku anoreksičnu "mogućnost". Koji vam je bog, čekajte redovne izbore... :roll:
    I da, stručna vlada. ROTFL. Ajde mi molim te bar u grubo objasni kojom bi ti to legalnom metodom prisilio bilo koju političku opciju da po dobivenim izborima sastavi stručnu vladu? :smt005

Što se tiče mojeg "pristanka" na minimalac, alternativa je pristanak na "ništa". Naravno da bih voljela da bude drugačije, al ja, dok revolucionarne snage ne preokrenu RH za 180 stupnjeva, nažalost moram nešto i jesti... :?
    To laugh often and much; To win the respect of intelligent people and the affection of children; To earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; To appreciate beauty, to find the best in others; To leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded~ R.W.Emerson

Prvoborac foruma

Koji kurac ste se svi uskurcili oko pada vlade..i kogay bi to oni rusili i vi koji podrzavate..sta je sa onima koj iglasali za tu istu vladu i dali joj povjerenje???..nema li njih ipak malo vise..opet je manjina pocela seruckati u hrvatskoj..jebote,imali ste prilike pred goidnu i pol,sta niste birali vlast koja vam pase..
    sad odjednom onaj meni pise politicke manifeste da mu dosta vise,smrt fasizmu i sloboda narodu,kurac picki,zajedno smo skupa i ostalo..jebote jeste naporni..cekajte izbore il na referendum..
    NI KURVE ME NE VOLE

to kaj ti ne vjeruješ mi znači kolko i pad kruške sa drva kod todorića na imanju
    na prošlim izborima je isto bilo ma nema šanse da hdz dobije, zoky je novi smjer maldosti i poleta pa je lik uspio zajebat već skoro pa gotovo
    bla bla bla

Još

Prvoborac foruma

Quote Originally Posted by malimrav85
    to kaj ti ne vjeruješ mi znači kolko i pad kruške sa drva kod todorića na imanju
    na prošlim izborima je isto bilo ma nema šanse da hdz dobije, zoky je novi smjer maldosti i poleta pa je lik uspio zajebat već skoro pa gotovo
    bla bla bla
    ma daj ajde,seru ga da sam i ja proljev dobio..kuis ti debila sa tim padanjem vlasde..nek odu zivjeti u italiju ako im sr to toliko svidjam..na kraju gledam onog lika,uskurcio se vise od babica,kad kaze da zahvaljujuc biracima iz hercegovine,hdz dobio i izbore..jebem te logiko.odro je sdp samo za 5 mjesta u hrvatskoj,ne racunajuc dijasporu..
    ko je sdp kriv sta stavio seju komsica ko svoga dole,koji suti ko picka kad zaaple hrvatsku zastavu na grbavici..lik jedino sta ima hrvatsko u sebi je geler od hvo.. :-D ..
    daklen,imali su priliku da dobiju izbore i ko ih jebe sada..ovo plakanje me podsjeca na tovare kad pocnu naricati o sucima,kupovanju,parama blablabla..stvarno su naporni sa tim plakanjem
    NI KURVE ME NE VOLE

Cassini PJ's Avatar

Ti nastupaš s pogrešne premise da je hrvatski narod dobar, plemenit, da zaslužuje bolje itd. i zato naravno dolaziš na totalno pogrešne konkluzije. Otkrit ću ti tajnu, hrvatski narod je stoka sitnog zuba, skromne kulture i niskog stupnja informiranosti, malograđanština mozga ispiranog 45 godina komunizmom, 150 godina nacionalnom mitologijom i 1000+ godina klerikalizmom. Naša trenutna vlast je loša, ali ne zato što premalo sluša narod već zato što ga sluša previše. Dođe li neka vlast koja će se potpuno povinuti populističkim zahtjevima ruljetine (poput ovih točaka iz članka koji si naveo u prvom postu), slijedi nam propast spram koje će udar asteroida izgledati kao dječja igra...
    Tkach volim te na totalno nehomoseksualan nacin :lol:

Savrsen post.

Cassini PJ's Avatar

Evo druga Škegru trebaju svi procitat, mudro zbori:

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/cr ... D13FC24D.1

Prvoborac foruma

Tkach je apsolutno u pravu,ali zicdr nema mitomanije u povijesti..cak bi rekao da sami sebe degradiramo..ali zipa ovo..cak i takvi smo bolji od vecine..mi smo bar svjesni da smo govna,drugi su akutni proljevi,..a i takvi kakvi jesmo,sa cim se apsolutno slazem,najebemo se majke svima..umri muski,ljubuski
    NI KURVE ME NE VOLE

+ Reply to Thread
Page 1 of 31 12311 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks