Hoće li pasti vlada, napokon i u mladoj hrvatskoj demokraciji?
Mislim da je ovo vrijeme nikad bolje za takve stvari.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/veli ... 31083.aspx
+ studentske blokade diljem Hrvatske
+ najavljeni štrajk radnika
+ mogući štrajk prosvjetara
Zajedno smo jači! :-)
Uglavnom sad sam već prilično umoran, ali ovo je ukratko što ja mislim o svemu tome i vaši su komentari, kritike i prijedlozi dobrodošli.
evo, sad sam baš malo čačkao po državnom proračunu tj. rebalansu. preumoran sam za čitanje svih stotinjak stranica sad, ali u prvih deset sam našao ovo...
naknade za prijevoz, rad na terenu i odvojeni život (1mlrd kn > 73 mil kn za stručno usavršavanje zaposlenika)
nabava vojne opreme 670 mil. kn
uredska oprema i namještaj 366 mil. kn > medicinska i laboratorijska oprema 166 mil. kn
1. Naknada za prijevoz ?! wtf, to bih odmah skratio više manje, rad na terenu ne tolko, a odvojeni život '1 koji je to vrag uopće?! kao što se vidi, na to odlazi milijardu kuna godišnje. MILIJARDU!!!! Nama je rupa pet milijardi. Gotovo sam siguran da bi se ove naknade mogle smanjiti za najmanje 500 milijuna kuna.
2. Nabava vojne opreme... ajme majko... kaj će nam, pobogu... 670 milijuna kuna vojne opreme, gdje će se vjerojatno u džep pospremiti na raznim kamionima, raketama i inim stvarima najmanje 30-ak milijuna raznim ljudima u džep?!
3. Uredska oprema i namještaj naspram medicinske opreme... Trebam li išta reći?
Tako da... što se tiče zdravstva i školstva. Uopće nije problem da Hrvatska nema novca. Hrvatska itekako ima novca, samo ga troši na krive stvari. Nisam našao brodogradilišta, ali na njih oko 5 mlrd kn. godišnje. Brodogradilišta su rupa. Taj bi se novac mogao komotno i spaljivati, samo kaj bi tad barem od njega bilo energetske vrijednosti.
Da ne pričam da kad b iradilo pravosuđe i kad bi se s tajnih računa obitelji Tuđman, gospodina Zagorca (ne znam jel on na kraju vratio 5 milji eura ili ne), onog seronje kojem sam zaboravio ime, al koji je isto skratio državu za nekoliko milijuna, pa zatim jelavića i ostale... da vidiš. Proračun bi bio zakrpan u roku keks.
Da se krene još radikalnije na to, ne samo da bismo zakrpali proračun, nego bi nam još ostao i višak.
Osbno, mislim da treba nagaziti na ta lopovska smeća dok su još i živa i prisliti ih da vrate kaj su ukrali, pa makar morali prodati vikendicu na moru ili skupe automobile. Ne bih im čćak ni kamate naplatio. samo neka vrate kaj su pokrali i to je to.
I da vidiš sretne države u roku od mjesec dana.
Može se, i te kako se moža, ali se ne želi. Zašto se ne želi?
1. Većina ljudi ni ne zna za takve stvari.
2. Ljudima se ne da prosvjedovati i ići do kraja u nekim stvarima
3. Šupci na vlasti su ti isti koji su si napunili kasice prasice pa im nije u interesu pokazivati političku volju za rješvanje tih problema.
Pa ipak, nakon svega ovoga, još sam uvijek optimističan. Treba malo vjere, malo dobre volje, puno zajedništva i jaaaako puno truda i ustrajnosti da bi se tako nešto izvelo. Je li to nemoguće? Nije. Iziskuje li to veliku žrtvu, puno vremena, truda i dobrovljnog rada? Iziskuje.
Pitanje koje se postavlja je: jesu li Hrvati, kao narod, sprmeni zaboraviti priglupe razlike, stisnuti zube i mjesec, mjesec i pol se krviti i prosvjedovati, da bi srušili ne samo ovu vladu, nego sabor i postavili nove, mlade i stručne ljude koji bi to proveli u djelo?
Vrijeme će pokazati, iako mislim da su prilike povoljne i uz malo sreće bit će bolje. E, da je Gotovac živ...
P.S. Ispričavam se za sve gramatičke i/ili pravopisne pogreške, opravdavam se umorom.

Reply With Quote

Bookmarks