...ma nije tu nista lose u ideji neg je nemoguce...a da ne spominjem da nista nije besplatno...opet ce to ici iz dzepova gradjana...tesko je odlucit u sto investirat...i fakat mislim da se to bez beda moze zaradit...
...ma nije tu nista lose u ideji neg je nemoguce...a da ne spominjem da nista nije besplatno...opet ce to ici iz dzepova gradjana...tesko je odlucit u sto investirat...i fakat mislim da se to bez beda moze zaradit...
Jea right, jos jedna utopija. Prijemni ce i dalje zadrzati: arhitektura, farmacija, filozofski, hrvatski studiji, medicina, uciteljski, jos poneki i naravno nase pravo.Originally Posted by Private Joker
Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)
Originally Posted by Malecka
hvala qrtzu na tome...drzavna matura je preuranjena intelektualna ejakulacija nadobudnih... :-D
tea partying through tornadoes in the middle of the night
ja bi, ovisno o težini gradiva na godini stavio i uvjet da se mora dat 20-40% ispita s godine ili vraćaš pare nazadOriginally Posted by malimrav85
nije ok da građani plaćaju nečiji izlet na fakultet
Službeni mrzitelj djece sa sladoledom u ruci i bilo kojeg oblika aktivizma.
In love with BBC Irene Adler.
Maru cat fan club member.
Cekaj ti kad srednjoskolci pocnu zauzimat skole :lol:Originally Posted by Malecka
danas sam potpisao onu peticiju jer 4 točke koje se njome zahtjevaju smatram dobrim. ne mislim da je to neko idealno niti dugoročno rješenje ali je u svakom slučaju bolje od postojećeg.
ako samo pogledate na kakve gluposti se baca novac iz državnog proračuna malo podebljati stavku za visoko školstvo ne da nije problem već je poželjno. a moji roditelji bi radije da kad već plaćaju tako visoke poreze i prireze nešto od toga se iskoristi za dobru svrhu poput školovanja a ne samo da se baca na gluposti poput financiranja dinama, queer festivala ili raskošnog života parazitirajućih političara i činovnika. što se tiče vas koji zagovarate besplatno školovanje do prvog pada godine potpuno mi je neshvatljivo kako možete to željeti posebno jer ste sami studenti na pravu- tko bi u tom slučaju uopće imao besplatno školovanje na pravu? šačica ljudi.
"Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza
Koje su sve tocke?Originally Posted by konzerva
1. Obrazovanje je javno dobro a ne roba, i kao takvo mora biti dostupno svima pod jednakim uvjetima. Stoga tražimo pravo na besplatno obrazovanje kroz zakonsko osiguranje potpunog javnog financiranja obrazovanja na svim razinama visokog obrazovanja, bez smanjenja upisnih kvota.
2. Tražimo strategijsku prenamjenu sredstava državnog proračuna u sektor obrazovanja vođenu načelima društvene solidarnosti i socijalne osjetljivosti te idejom da je obrazovanje javno dobro.
3. Tražimo transparentnost financiranja cjelokupnog sustava znanosti i obrazovanja.
4. Također zahtijevamo da se svi zakoni koji se odnose na znanost i visoko obrazovanje prije upućivanja u saborsku proceduru daju na očitovanje svim znanstvenim i visokoobrazovnim institucijama.
"Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza
ovi si baš žele natovarit cijelu studentsku populaciju za vrat!Restrukturiranjem pola milijarde kuna, koliko izdvajamo za studentski standard, imali bismo većinu tog novca. Nerealno je da studenti jedu za 4,40 kuna, spavaju za tri kune po noći i imaju besplatan prijevoz. Isto tako je pitanje imaju li pravo na subvencioniranu hranu i smještaj studenti privatnih veleučilišta– kaže Radovan Fuchs, državni tajnik za visoko obrazovanje.
Fuchs je ko neka pakosna babaroga. Nek se samo zajebava sa menzom, i vidjet ce sta je revolucija!
Boli me k... za ovaj prosvjed, al ak taknu menzu sutra sam gdje god treba... :smt006
Od sutra (tojest, još od danas) se može potpisati peticija i na PFZG-u.
U četvrtak će biti plenum na koji su pozvani svi studenti PFZG-a na kojem će se glasati o priključivanju akciji/blokadi itd.
Samo prenosim informacije koje su iznjete na plenumu FFZG-a danas.
Tamo gdje diplomacija prestaje, tu počinje rat.
ma bit će kurac mojOriginally Posted by Kalin
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
Pa zašto ne?
Doći ću i izjasnit se da sam protiv blokade fakulteta.
Vidjet ćemo što o tome misle ostali studenti.
mislim da je to katastrofaOriginally Posted by Kalin
studenti prava se moraju organizirati na nekom drugom fakultetu?!?! to je tako porazno i gotovo politički sumnjivo
ali da, tko od studenata prava zna to?
nitko!!!
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
O čemu ti?
Plenum se neće održati na FFZG-u, ako si to tako shvatio.
aaa, sorry, kasno je.. ali da, četvrtak... to moram vidjetiOriginally Posted by Kalin
I ja.
Nadam se velikom odazivu i svađi između aktivista i konzervativnih "fašista PFZG-a". :-D
lagao sam ti kalin. neću doći. kao hrvat, katolik i bijelac imam domoljubnu, katoličku i prije svega rasnu dužnost na dan prije produljenog vikenda otići do cure i kurca ne raditi
oragnizatori plenuma, glupi ste ko kurac ako organizirate plenum dan prije produljenog vikenda.
volim vas svejedno!
Jučer je otvorena facebook grupa naše Nezavisne inicijative,pa bi tu trebalo valjda biti obavijesti
http://www.facebook.com/group.php?gid=69714827678
Piše da je plenum u srijedu.
Mi,
"Nezavisna Inicijativa Studenata PFZG-a," odlučili smo podržati naše kolege s Filozofskog fakulteta i priključiti im se u borbi za ostvarenje ciljeva koji se odnose na besplatno visoko školovanje pri svim razinama.
Krenuli smo već s prvim sastancima i pripremama,a svaki dan od 8 - 17 h u tijeku je potpisivanje peticije u zgradi Pravnog Fakulteta, na adresi TMT 14.
Pozivamo sve kolege da nam se pridruže u što većem broju, te da na taj način zajedničkim snagama krenemo u borbu za naša prava !!!
Takodjer, trebate znati da je u pripremi i nas vlastiti "plenum", o cijem cemo vas vremenu i mjestu obavijestiti pravovremeno!
Pozdrav svima,
N.i.s. PFZG
Proslijeđeno preko grupe Pravni fakultet, Zagreb.
sutra je plenum a nisu još nikog pozvali!
a vidim da tvrde da su odluke tog plenuma obvezujuće...
scenarij će očito bit slijedeći: 15ak studenata prava uz asistenciju filozofa izglasava blokadu fakulteta. naravno ako ih mi ne spriječimo. zato ljudi dođite na plenum i recite NE ako ništa drugo onda zato jer nam slijede kolokviji...
kad je to i di? da dodjem i da glasam protiv...
TMT 3, dvorana 2, sutra u 18 sati.
Ne mogu vam opisat kako me zaboli za taj jebeni plenum i tribinu.
Neka blokiraju što god žele, ali ako ja neću moći normalno izaći na ispit u lipnju majkemi zabit ću nekom nož u oko.
Besplatno školovanje, zaboli me...
O cemu vi pricate? Pa na vecini blokiranih fakulteta su dopusteni i kolokviji i ispiti, ovisi kako se studenti dogovore,a u pravilu se uvijek tako dogovore.
Bookmarks