Unaprijed se ispričavam ako postoji slična tema, no potaknut ovime učinilo mi se zgodnim otvoriti topic vezano za ovaj problem kojem trenutno ne vidim neko smisleno rješenje. Vaša iskustva i razmišljanja vezana za ovu temu su dobrodošla.
Unaprijed se ispričavam ako postoji slična tema, no potaknut ovime učinilo mi se zgodnim otvoriti topic vezano za ovaj problem kojem trenutno ne vidim neko smisleno rješenje. Vaša iskustva i razmišljanja vezana za ovu temu su dobrodošla.
There is something to be learned from a rainstorm. When meeting with a sudden shower, you try not to get wet and run quickly along the road. But doing such things as passing under the eaves of houses, you still get wet. When you are resolved from the beginning, you will not be perplexed, though you still get the same soaking. This understanding extends to everything.
Haha, koji car! Ogorčen je ko Trpinja!
Što se tiče problema parkiranja, mene neopisivo živcira uvođenje zona svuda! Tipa, zona je čak i pred "poglavarstvom"! Mislim, koji kar? Zar Bandić ni svojim zaposlenicima ne da da se besplatno parkiraju? Ja mogu navest primjer Gornjeg Grada gdje je uveden poseban režim parkiranja gdje svatko tko ima auto u vlasništvu(znači da nije na leasing) i živi gore može dobiti svoje mjesto. Problem je što su ostala mjesta zagradili stupićima što znači da teoretski niste imali auto i kupili ste ga - ne možete dobiti svoje mjesto.I koji je ono kar kod NSB-a? Prvo zone ispred NSK, onda rampe iza NSK. Jebem im ja mater, mi nek se parkiramo u blato tam sa strane dok parkirališta zjape poluprazna? Fascinantno mi je to, kupovina automobila se potiče ali se ne rade uvjeti za njih...
In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
mislim da nigdje nisam vidio toliko česte patrole pauka koliko sam ih vidio oko nsba
There is something to be learned from a rainstorm. When meeting with a sudden shower, you try not to get wet and run quickly along the road. But doing such things as passing under the eaves of houses, you still get wet. When you are resolved from the beginning, you will not be perplexed, though you still get the same soaking. This understanding extends to everything.
A da, tu se šeću oni komunalni redari(oni posebni za parkiranje) pa prijavljuju. Ipak je to blizu Poglavarstva.![]()
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
i blizu strojarske![]()
Ma ja uvijek govorim, dok ne bude diktature i dok ne bude mrtvih, ali doslovno, neće bit ni reda.
Pa jeste vidli ono smeće od Mamića večeras na Otovrenom? I taj nam Dinamo vodi? Jadni smo više nego taj čoban jer to dopuštamo.
Kažem, ja još malo čekam neku diktaturu di će se počet glave skidat ili pokušavam pobjeć iz Hr. Da, predajem se i priznajem da su čobani preuzeli sve što su mogli kao neki tumor.
jedan nama poznat decko iz makarske parkira svoje auto iza rampi nsb-a, sad ga treba nac i pitat kak je to uspio![]()
!!!!!!!! SLUSAJTE SVE SAMO CAJKE NE !!!!!!!
ja sam netolerantni fašistički luđak .....
tekst je super napisan!
U afektu ali iskreno.
I mrav, imam ja par univerzalnih, hoćemo probat?![]()
Tommy,before z germanz come again!
Prislanja se kartica, nije na daljinski. AFAIK, jel.
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
As Far As I Know![]()
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
meni je moj prijatelj s prometa pokušao objasniti zašto bi proširenje prve zona rasteretilo centar grada;
jer kao skuplje je pa neće ić u centar. al logika mu ne štima baš jer onda sad svi koji imaju prvu zonu a prije ju nisu imali (kao ja npr.) se naseru u centar i vozaju se po centru i time još više zagušuju promet.
najveća bezvezarija je ukidanje parkinga u gundulićevoj.
i nije mi jasno zakaj bi se trebalo garaže u centru plaćati (oni s karticama) ako ja npr imam prvu zonu, a nemam se di na površini sparkirati?
inače taj ZG parking krade; jednom je bio članak u novinama gdje je lik kupio drugi auto i htio podić kartu a ovaj na blagajni mu je reko da mu je to šesti (kao 5 je ograničenje po osobi) i da nemre, onda se ovaj čudio i počeo protestirat, pa su to ''sredili'' sa šefom; poanta da se ovi unuta iz ZGparkinga i njihovi znanci prijavljuju sa svojim autima na vaše prebivalište (da vi to ne znate, naravno), i dobivaju povlaštene karte
evo za sve grupa na fejsu
http://www.facebook.com/home.php#!/g...3363692&ref=ts
Pa općepoznato je da je to napravljeno da se uvede dvosmjerni promet zbog Horvatinčićeve garaže. Također se to odnosi i na Masarykovu od TMT-a do Gundulićeve pa će se moći skrenuti tamo kod Kavkaza gdje su sad neke tegle postavljene da to nekom ne bi palo na pamet. Not just yet!Ali kako li ti je ta informacija mogla promaknut? Pa po svim novinama je bilo! Doduše nejasan mi je koncept jerbo je ta treća traka napol na pločniku.
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
Pa ne bi onda rekla da je ukidanje "parkinga" bezvezarija već da je "ideja o dvosmjernosti" bezvezarija.![]()
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
joj Đ, kako si ti dosadan.
dakle, ukidanje ''parkinga'' je bezvezarija, posljedica bezvezarije fuljavnointeresnog projekta ToHo-a; a diskusija nije o ''dvosmjernoj regulaciji prometa'' koja tek treba stići u naše malo misto, nego o PARKINGU
nabroji do deset prije nego kaj klikneš na reply
Sad bih ti dao pozitivni rep al bojkotiram tu opciju pa smatraj da si ga dobila ovim putem.![]()
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
Ne brini, ja sam joj već dao za prvu rečenicu
Ohoho! Dve muhe jednim udarcem!![]()
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
srećom, ne bojkotiraš negativni, jel?
al dosta o tebi, idemo malo o parkingu;
ne znam da li je crnatkova postala prva zona sad, al ja sam se nekad ranije tamo znala sparkat, uvijek je bilo mjesta;
ma zapravo mene smeta kaj ima parkinga na koje se ne smiješ parkat, pred SCom je prije bio parking, doduše rijeđe se našlo mjesta, al ipak; zatim mesnička, gornji grad pogotovo (daaa, znam da je to tako jer je pješačka), pa onda onaj dio uz savsku, ja ni ne znam čije je to parkiralište, al mislim da se obično građanstvo ne smije parkirati (preko puta Tkoma), ali, 200m dalje zračne linije tamo medju onim zgradama u Vukovarskoj, je divlji parking :/
inače ima jedna fora koju sam ranije koristila vezano za parking
u metrou je bilo za kupit onih nekih korektora koji brišu tintu, i onda možeš kao opet pisat na to; onda sam kupila za 2. zonu (kad je faks bio 2.još), tu park. kartu (ona kaj se kupuje na kiosku) i s tim izbrisala ono kaj sam prekrižila za taj dan, vrlo je bitno ostaviti na suncutu park kartu, da taj alkohol ispari, tak da se opet (ali tintom, nalivperom) može pisat
i tako mi je karta znala trajat godinu dana...
![]()
fala bogu, nemam više s tim problema, al ušparala sam ziher dve upisnineu to vreme
ima ko od vas kakve finte s parkingom da podijeli s kolegama/icama?
Jao, to mi diže tlak iz dana u dan kad se vraćam doma.Parkiranje na GG je mislim ukinuto jer se gore stalno parkirala ekipa koja nije od tamo pa se stanari nisu mogli parkirat(u eri prije garaže je to bilo. ja sam jednom napravio 5 krugova i jedva našao neko žnj mjesto) ali za Mesničku je to učinjeno da se napuni garaža Tuškanac. Ne mogu reći da je loše za promet jer su gužve nešto manje nego prije al sad da je bilo neizdrživo - nije. No mislim da je bolje parkirat se u garažu koja je udaljena 200m od dotadašnjeg parkirališta nego u prvu zonu tako da je ovo udar isključivo na stanare koji sad moraju ići u garažu, a ne mogu parkirat pred svojim zgradama(nemaju svi dvorišta). A Crnatkova je čini mi se dulje vrijeme u zoni, samo mislim da se radi o drugoj, a ne prvoj. Runjaninova je moj dom zdravlja pa sam često vozio staru tamo pa znam da sam morao pazit di se parkiram jer su invalidska mjesta zauzeta bila(stara je invalid pa ima dozvolu, al ja se ne volim parkirat na ta mjesta ako sam solo makar mi ne bi digli auto).
A što se negativnog repa tiče - bojkot traje od jučer ili prekjučer tako da...![]()
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
U strogom centru grada treba ukinuti automobilski promet. Kao u drugim gradovima. Postavit punktove negdje, propuštat stanare i naplaćivat ogromne cijene onima koji autom pokušavaju ić u shopping, na faks ili slično. Imaš tramvaj i amen vozi. Bolno bi bilo to napravit naravno, jer su svi lijeni trutovi uključujući i mene, al ja ni nemam auto pa mi ne bi bilo teško.
Ajd možda ne kontrolne punktove, ali dozvole u vidu naljepnica na šajbi koje bi, tko drugi nego prometni policajci kontrolirali. Da vidiš kolko mjesta bi se napravilo
Hate, Dominate, Congregate, Eliminate
Uzmi u obzir da je Zagreb, pogotovo centralni dio, puno manji od Londona :lol: Tramvajem se bogme unutar pol sata može doći s bilo koje točke centra do druge.
P.S. - zamisli još da je čista cesta i tračnica, izuzev par autiju stanara
ne znam koliko je to moguce, ali trebalo bi zakonski uvesti obaveznu gradnju garaze ispod svake zgrade (onih koje se tek imaju izgraditi ofc)
a sto se tice bandic and co: zanimljivo je da je grad kupio isto parkiraliste od istog kupca kao i suvlasnici zgrade u kojoj zivim...ispada da je grad to kupio tek nakon nas i sada lijepo moramo placati parkiranje na vlastitom parkiralistu, a spor ce trajati i trajati...
tea partying through tornadoes in the middle of the night
Ja sam u Parizu dolazio sa krajnjeg sjevera do centra za 15-20 minuta.
Iz Prečkog do Trga nemrem doć ispod pol sata da je ne znam kaj. Možda da je praznik i neko doba kad nikoga nema na stanicama ali pričamo o nekom prosječnom danu.
Ako nemaš tablice ne možeš dobit kaznu kad frajer ne znam koja ti je rega. kak će kaznu napisat? Auto ti mora tri dna stajat na mjestu da ga komunalci maknu.
Moj frend koji je na filozofskom tam stalno tak parkira. Čak si je stavio magnet ispod nosača da ne mora šarafit nego samo dođe, skine i ode.
Siguran sam da je to protupravno i da bi ti ga odnijeli ili te kaznili. Ako mogu otkrit ko je raskomado i bacio u Jarun Srbina, mogu otkrit i čiji je auto bez tablice.
A Prečko nije baš centar, jel? Govorim o tramvajskom prometu u centru, koji bi sad bio čist ko suza i puno brži.
Bookmarks