http://www.vecernji.hr/vijesti/zabra...-clanak-315518
hi hi, da mi je to vidjetiUpis studenata iduće godine uskratit će se svima koji ne zadovoljavaju propisane kriterije, odnosno nemaju odgovarajući broj nastavnika i prostorne uvjete.
http://www.vecernji.hr/vijesti/zabra...-clanak-315518
hi hi, da mi je to vidjetiUpis studenata iduće godine uskratit će se svima koji ne zadovoljavaju propisane kriterije, odnosno nemaju odgovarajući broj nastavnika i prostorne uvjete.
Znači li to da se i kod nas smanjuju kvote?
Znade li se išta novi glede štrajka?
Pa znat će se valjda poslje rokova, pred početak nastave, jel će počet ili ne. Sabor je ionako još na godišnjem
Tamo gdje diplomacija prestaje, tu počinje rat.
Meh, da to uvede, prolaznost na pfzg bi porasla na astronomske razine.![]()
In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK
sumnjam da će takvo nešto i pokušati bez sudjelovanja sveučilišta, a verujem da nikome nije u interesu da pad godine znači gubitak prava studiranja
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
Gluplju ideju nisam cula vec stvarno odavno.
Sumnjam da ce doci do rasprave o njoj, a ako dodje, zasluzili su da ih se spali jer su debili.
When the lasagna content in my blood gets low, I get mean.
SDP je odlucio da mu ne trebaju glasovi studenata![]()
da i prode ta suluda ideja (a ndam se da nece!!!), sta nema ono neko pravilo da kako si poceo studirati, imas odredeni rok do kojeg imas pravo i zavrsiti po istim "pravilima"?
Ako i ima, pravila o pravilima se mogu lako promijeniti,buduci da se pravila lako mijenjaju.
Dajte pa nije valjda da će to proći. Pa oni nisu normalni!Stalno neke gluposti, stvarno ću završit u ludnici!
Naravno da nece, pa di ti zivis, kad je itko proveo neke reforme u Hrvatskoj.
Pogotovo one obecane prije izbora.
to bi bila najbolja stvar ikada, prolaznost na pravu bi bila oko 2% valjda, imali bi posla ko govana za tri godine
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
Ovo vam je prirodni odgovor na imbecilne zahtjeve za besplatnim studiranjem, tj. studiranjem uz potporu države, jer u životu, je li, ništa nije besplatno. Naime, samo mentalno uskraćene osobe mogu misliti da je moguće zadržati trenutni sistem visokog obrazovanja a istovremeno ukinuti svaki oblik studentske participacije. Pa neće država plaćati svima a 80% studenata studira sistemom "jedna akademska dvije kalendarske". Ako ćemo imati to narodno obrazovanje onda će to biti nastavak srednje školice - dolaziš na nastavu, polažeš, odlaziš, upisne kvote će naravno biti smanjene a o nekakvom studiju uz rad, hobi ili zajebanciju možete sanjati. Tako to biva kad se doziva Levijatan.
Naravno, šanse da nešto ovakvo stvarno prođe su male, prije svega jer se sveučilišta kao i svi mastodonti opiru svim promjenama, pogotovo ovako radikalnim. Mislim da je vjerojatan jedino ovaj drugi prijedlog gdje će biti uređen neki postotni model participacije prema broju padova i postavljanje nekog roka do kojeg treba završiti za aktualne studente npr. 2026.
Last edited by Tkach; 21-10-2011 at 17:51.
ali tkač, mi toliko dajemo za vojskuuuuuuuuuu
Davat ćemo sad i više. SAD više ne može financirati NATO. A ovo besplatno obrazovanje nek urede da svi imaju priliku početi besplatno pa dalje prema zaslugama. To je najpoštenije. Ali što ćeš kad na filozofskom ekipi nije po volji da moraju plaćati nakon godinu dana "studiranja".
jedan svijet, jedna fiskalna odgovornost
nego, novi ministar aktualizirao temu. i tako se najavljuje da će "svi koji redovno studiraju imati subvencionirano školovanje".
pa me zanimaju vaša tumačenja šta bi to bilo redovno studiranje? je li to u smislu redovan/izvanredan student ili u smjeru onog šta je prošli ministar govorio "svi koji redovno ispunjavaju obveze" tj. koji upisuju višu godinu?
"Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza
I jedno i drugo rekla bih, tj. samo redovni koji upisuju višu godinu bez pada. Nadam se da nama ostalima zato neće povisiti školarine -.-
dakle, mislite kad god prvi put upisuješ neku godinu ne plaćaš ništa?
ajde dobro...
"Odlučiti da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je siromaštvo.” Majka Tereza
Mislim da će prije bit da ne smiješ nijednu godinu past. :/
Nije mi baš najjasnije zašto se toliko slavi prvostupnička diploma, pa taj papir nije dovoljan ni da si dupe pošteno obrišeš. (V.)
hah ne znam baš, to bi naime bilo postrožavanje dosadašnjih uvjeta (bar za onaj diplomski dio, zadnje 2). a kao izdvojili su više novca i općenito idu u smjeru većeg financiranja obrazovanja
http://www.index.hr/vijesti/clanak/z...it/610978.aspx
nek se i oni malo tresu![]()
Bookmarks