+ Reply to Thread
Page 1 of 10 123 ... LastLast
Results 1 to 30 of 283

Thread: Navijački neredi

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Default Navijački neredi

Policijska država vol.2
    Ja sam inače protiv debila koji rade sranje na tribinama itd. itd. ali ono jučer nema veze sa mozgom. Radi 2 debila valjda 100 ljudi najebalao uključujući i policajca koji je izgubio oko radi čega?!?! Jer je jedan debil na istoku zapalio baklju i jednog debila koji se sjetio da bi bilo baš zgodno izvuć ga van iz te mase...
    A 20m od toga je policija koja to sve snima? Kaj se nije moglo tog debila snimit i nakon tekme ga otpeljat? ili mu danas doć na vrata? Malo sad čitam po forumima i ako je pola toga istina nadam se da će bit nereda još većih x1000.
    razumijem ja da je došlo do toga da u policiju idu oni koje ni sokol marić neće ali koji je to način?

Još 1

Forumaš prvog reda Moderator sickboy's Avatar

Default Re: Vijesti i dogodovštine

Quote Originally Posted by malimrav85 View Post
    Policijska država vol.2
    Ja sam inače protiv debila koji rade sranje na tribinama itd. itd. ali ono jučer nema veze sa mozgom. Radi 2 debila valjda 100 ljudi najebalao uključujući i policajca koji je izgubio oko radi čega?!?! Jer je jedan debil na istoku zapalio baklju i jednog debila koji se sjetio da bi bilo baš zgodno izvuć ga van iz te mase...
    A 20m od toga je policija koja to sve snima? Kaj se nije moglo tog debila snimit i nakon tekme ga otpeljat? ili mu danas doć na vrata? Malo sad čitam po forumima i ako je pola toga istina nadam se da će bit nereda još većih x1000.
    razumijem ja da je došlo do toga da u policiju idu oni koje ni sokol marić neće ali koji je to način?
    Bas nepotrebno...frajer izgubio oko, jednog na ulici su premlatili i pregazili (doslovno) pa je samo ostao nepomicno lezat kad je popio pendrek po zatiljku, navodno jedan ima prostrijelnu ranu...
    Ah...

UV fought the law, and UV won...

Sad čitam da je policija bacale topovske udare na sjeveru i da je čovjek koji je izgubio oko radio to isto i sam je sebe pogodio tj. odbilo mu se to nešto nazad i eksplodiralo pokraj glave.
    Kolko je to istina stvarno ne znam, samo prenosim...

Još 1

Sad čitam da je policija bacale topovske udare na sjeveru i da je čovjek koji je izgubio oko radio to isto i sam je sebe pogodio tj. odbilo mu se to nešto nazad i eksplodiralo pokraj glave.
    Kolko je to istina stvarno ne znam, samo prenosim...
    Iskreno ne bi me cudilo...nisu bas inteligentni!
    Jbte pa od topovskog udara bjezis, a ne da ga vracas natrag (tako je frajer u bosni ostao bez prstiju)...to cudo je odvalilo stolicu iz lezaja i raskomadalo ju u paramparcad! A on to ide vracat...:roll:

NAVODNO da policija ima to nešto što služi za rastjerivanje ili kaj ja znam kaj
    ali treba vidjet kaj je bilo

Još 1

Seks i nasilje. Kalin's Avatar

Ne otići na tekmu.
    Nakon dugog vremena, napokon sam pogodio u odabiru.
    Što se tiće policije, mislim da ne moram pisati što mislim o njihovom pristupu ovog puta.
    Šaljivo je gledati Karamarka kako govori da policija nema dovoljno ovlasti, neposredno nakon snimke policajca koji doslovno gazi čovjeka i udara ga palicom po glavi.

Početnik na forumu brooklyn's Avatar

Jučer, napokon veselo veliš ti.

Inače vi malo stariji studenti jel zna netko koje oni ovlasti točno imaju u takvim situacijama. Jer je rija jučer zatvarala birceve, tukla konobare i ljudima skakala po glavi najnormalnije. Prijetila se pozivala na fizički obračun C: "Sad ćemo vam jebat majku" itd itd... Kako se takva situacija tretira? Kao teroristički napad ili kako?
    Jer ja sumnjam da zbog nogometa samo ti svake nedjelje popodne ideš tamo bilo ziiima il maj.

Veteran foruma don_corleone's Avatar

hahahahaha HNL, Dinamo i Hajduk....to sve treba ili privatizirat ili amaterizirat i gotovo...ovak zagrepčani plačaju svo ovo sranje...

policija je pretjerala ALI ne želim uopće ulaziti u obranu ovih tzv navijača....jebemti kad vidim ovo pitam se zašto novi stadion? da ga hrpa kretena uništava? i drugo - novi stadion, ako će se graditi, trebao bi biti na periferiji...

Di? U civiliziranom svijetu ili u Hrvatskoj? Vjerujem da bi negdje u normalnoj državi netko dobio/dao otkaz nakon ovoga jučer. S tim da je onaj tko je zapalio baklju na istoku največi idiot u svemitu jer je isti tu baklju bacio među navijače koji su bili pri dnu tribine.
    Kod nas se jasno vidi koji je cilj i smjer ponašanja policije. Prijave prepaid kartica, zabrana prosvjeda na Markovom trgu, pendrečenje svega kaj izađe sa jedne tribine... A ne znam kolko tona žita nestane i niko ne zna di je to, ko da je netko tu količinu iznio u cekeru za plac...

Još 1

Mlada nada foruma Denny Crane's Avatar

Od Đurđe ni traga ni glasa..
    Katastrofa sinoć, yebote pravi Beirut.
    Svu tu gamad koja radi nered treba na Goli otok poslat i pendrečit ih dan i noć. A policija je sinoć prekardašila, valjda tako mora bit kad nastrada netko od njihovih ljudi. Mene su 20minuta gnjavili, prvo osobna, pa imam li boravište prijavljeno(koje nemam) samo što me nisu tražili autobusnu kartu jer sam rekla da sam došla u Zg na vikend. Zapeli ko volovi za mene, mislim, jest da lažem ali ko da nemaju pametnijeg posla. Da jesam li bila na utakmici, na kojoj tribini itd.. Pa čemu li služe te fucking kamere na stadionu?!
    A da sam bila pametnija nisam ni trebala ić jer je to bilo ruglo u svakom pogledu..
    Pustimo neka pravne institucije države rade svoj posao.

Di? U civiliziranom svijetu ili u Hrvatskoj? Vjerujem da bi negdje u normalnoj državi netko dobio/dao otkaz nakon ovoga jučer. S tim da je onaj tko je zapalio baklju na istoku največi idiot u svemitu jer je isti tu baklju bacio među navijače koji su bili pri dnu tribine.
    Kod nas se jasno vidi koji je cilj i smjer ponašanja policije. Prijave prepaid kartica, zabrana prosvjeda na Markovom trgu, pendrečenje svega kaj izađe sa jedne tribine... A ne znam kolko tona žita nestane i niko ne zna di je to, ko da je netko tu količinu iznio u cekeru za plac...
    Meni je ono sinoc izgledalo daleko od toga da se skupilo 50 usijanih glava koje ce napravit sranje jer su pijani...
    Kao da je upad policije pokrenuo masu, a mislim da ni oni to nisu ocekivali...
    Rekao sam bas Kalinu kako bi svaceg bilo da propucani umre od policijskog metka...nadamo se da do toga nece doc jer u protivnom mislim da ljudima ni zabrane ni masnice ne bi bile nikakav problem...
    A jucer smo vidjeli kako ljudima malo treba da pocnu napadati policijske aute i prometnike po cesti.

Bas citam na forum.hr reakcije i izmedju ostalih se javlja policajac koji kaze kako ima iskustva sa osiguranjem utakmica ali da sinoc nije bio tamo.
    Ugl:
    ... jesi ti svjestan da si upravo usporedio državni aparat i navijačku skupinu?...
    Kada počnu neredi, nema razlike. Ja se u takvoj situaciji ne borim da bih zaštitio vlast, vladu, imovinu ili sl., nego sebe i svojeg kolegu/prijatelja/brata. Psihologija je ista, stručno i znanstveno dokazano.
    Dakle ovo je razmisljanje nekog umjerenog (po postovima bi rekao) pripadnika MUP-a...
    Izmedju mase tj. navijacke skupine i pripadnika MUP-a nema razlike kad izbiju neredi?!
    Last edited by sickboy; 02-05-2010 at 18:00.

Twonk PJ's Avatar

http://www.jutarnji.hr/navijacko-div...vijaca/748443/

Siguran sam da i policija dijeli dobar dio krivnje, pogotovo znajući profil prosječnoga drota (većinom ex-huligani i slični), ali tu neiživljenu navijačku gamad zbilja treba nekako odvojit od ostatka društva.

Ovo je čisti propust policije i ništa drugo, krivit bilo koga za sveopći kaos koji je nastao poslije i za vrijeme utakmice je totalna glupost.
    Njihova je krivnja što nisu snimali istok, njihov propust što su se okuražili na malobrojniju ekipu s istoka od koje je jedan čovjek zapalio baklju, znajući kako bi to moglo završiti. Drago mi je jedino bilo vidjeti većinu ljudi s istoka kako hrli u pomoć- samo po tome a i po tome što to nisu svi huligani kako novinari obožavaju pisati po svojim senzacionim sranjima od članaka vidi se da je to bio jedan provokacijski čin od strane policije na koji su odmah ljudi reagirali.
    Da ne govorim o čepu kakav su napravili na sjeveru nakon utakmice, već sam pomislio da će bit heysel jebote. Za ovo što oni rade trebaju svi podobivati ne otkaze već kazne i vratit se u onu vlašku priopizdinu iz koje su i došli.
    Još jedna stvar mi je nepojmljiva, to je činjenica da ekipu u podrumu policijske stanice u Petrovoj već dobrih pet godina(od zakona) ekipa mlati dok ne potpišu njihovo izvješče da su oni ti koji su napali policiju, idući dan su odmah provedeni kod suca, koji neda odgodu, u većini slučajeva takvi ni ne dobiju pravo za poziv( ovo znam po svom primjeru od prije nekoliko godina) i nemaju nikakvu šansu da pozovu ikakve svjedoke ili barem obavijeste rodbinu ili odvjetnika di i kad će im se sudit.
    Još jedna stvar mi je nevjerojatna a to je da sudac u većini slučajeva prijeti optuženima, ucjenjuje ih i izmišlja stvari u izvješčima koje optuženi nisu niti priznali. Dakako postoje iznimke.
    Last edited by brooklyn; 02-05-2010 at 18:04.
    Jer ja sumnjam da zbog nogometa samo ti svake nedjelje popodne ideš tamo bilo ziiima il maj.

Quote Originally Posted by brooklyn View Post
    Ovo je čisti propust policije i ništa drugo, krivit bilo koga za sveopći kaos koji je nastao poslije i za vrijeme utakmice je totalna glupost.
    Njihova je krivnja što nisu snimali istok
    , njihov propust što su se okuražili na malobrojniju ekipu s istoka od koje je jedan čovjek zapalio baklju, znajući kako bi to moglo završiti. Drago mi je jedino bilo vidjeti većinu ljudi s istoka kako hrli u pomoć- samo po tome a i po tome što to nisu svi huligani kako novinari obožavaju pisati po svojim senzacionim sranjima od članaka vidi se da je to bio jedan provokacijski čin od strane policije na koji su odmah ljudi reagirali.
    Da ne govorim o čepu kakav su napravili na sjeveru nakon utakmice, već sam pomislio da će bit heysel jebote. Za ovo što oni rade trebaju svi podobivati ne otkaze već kazne i vratit se u onu vlašku priopizdinu iz koje su i došli.
    Još jedna stvar mi je nepojmljiva, to je činjenica da ekipu u podrumu policijske stanice u Petrovoj već dobrih pet godina(od zakona) ekipa mlati dok ne potpišu njihovo izvješče da su oni ti koji su napali policiju, idući dan su odmah provedeni kod suca, koji neda odgodu, u većini slučajeva takvi ni ne dobiju pravo za poziv( ovo znam po svom primjeru od prije nekoliko godina) i nemaju nikakvu šansu da pozovu ikakve svjedoke ili barem obavijeste rodbinu ili odvjetnika di i kad će im se sudit.
    Kolko ja znam istok je sniman kao i uvijek sa onog balkona...
    Ne znam kaj im je ovo trebalo...tokom proslih godina su uspjesno izdvajali ljude pri izlazu koji su palili baklje ili ih identificirali preko kamere.
    Jucer su se odlucili uci medju ljude i izdvojiti ih pred svima...kao da su trazili frku.

Quote Originally Posted by sickboy View Post
    Kolko ja znam istok je sniman kao i uvijek sa onog balkona...
    Ne znam kaj im je ovo trebalo...tokom proslih godina su uspjesno izdvajali ljude pri izlazu koji su palili baklje ili ih identificirali preko kamere.
    Jucer su se odlucili uci medju ljude i izdvojiti ih pred svima...kao da su trazili frku.
    Mislim da nije, jer se s onog balkona nevidi cijeli istok zbog reflektora. Al nije to toliko ni bitno. Ugl ako su i snimali onda im je ono uletavanje još veći propust.

Forumaš prvog reda Darkbuster's Avatar

Ma sramota, vidi se da se islo namjerno isprovocirati sukob, ne sjecam se kad su zadnji put uopce bili neredi na samom Maksimiru, a kamoli Zagrebu. Par prijatelja pokupilo gadne batine ni krivi ni duzni,jedan od njih na stakama, bas me zanima sto je on u tom stanju mogao napraviti.

Twonk PJ's Avatar

Sramota je što se ovakve likove:

Uopće pušta na stadione, tj. što ih se uopće pušta igdje. To treba bit atrakcija u zoološkom vrtu.

Quote Originally Posted by Private Joker View Post

Uopće pušta na stadione, tj. što ih se uopće pušta igdje. To treba bit atrakcija u zoološkom vrtu.
    I ja kazem...mislis da bi bili veca atrakcija bez sljemova?

Twonk PJ's Avatar

Joj ne brini tebe nema na toj slici...

http://www.vecernji.hr/vijesti/sudbi...-clanak-134049

U sluzbenom izvjescu pise da je navijac bacio eksplozivnu napravu policajcu pod vizir?!?
    Jos ce rec da su one ljude rotoru pretukli sanduci...

POLICIJA IZAZVALA NEREDE NA STADIONU!
    Ovo pišem, jer sam nakon 10 godina prvi puta bio na utakmici na tribinama na istoku sa svoja dva sina maloljetnika. Mirnu utakmicu isprovocirali su pred kraj prvoh poluvremena ulazak jakih snaga specijalaca na tribinu istok, navodno radi zapaljene bengalke...To je njihovo bahato ponašanje i deranje na navijače zamalo izmaklo kontroli jer je bilo puno djece na tribini istok. Upad specijalaca na tribinu istok pokrenuo je bunt navijača sa sjevera, a tamo su već stajali specijalci, koji su čekali kraj poluvremena i isključivanje TV kamera. I tada nastupa BRUTALNA akcija hrvatske policije koja je podsjećala na srpsku policiju za vrijeme JUGOSLAVIJE.
    Zanimljivo da se policija povlači sa sjevera nakon što je svih 15 minuta batinala djecu na sjeveru, policija se povlači prije uključenja TV kamera, a nastavlja divljanje odmah poslije utakmice i isključivanja kamera. Pazite ovu bestijalnost hrvatske policije. Po završetku utakmice kordon policije ulazi na sjevernu tribinu i upućuju ih dolje kroz onah stakleni toranj. Gledao sam kada su navijači mirno napuštali sjevernu tribinu iza njih je odjednom po naredbi njihovog zapovjednika POTRČALA POLICIJA ZA NAVIJAČIMA i stvorio se stampedo i bježanje.To im je i bio cilj STVORITI STAMPEDO, što bi se dogodilo da je u tom stampedu koji dječarac pao i bio pregažen radi ovakvog iživljavanja hrvatske policije. To je nedopustivo. Uvijek sam osuđivao navijače, ali ovaj put sam bio na stadionu i odgovorno tvrdim POLICIJA JE ODGOVORNA ZA NASILJE!
    Poslije utakmice krenuo sam prema svojem autu parkiranom uz crkvu sv Jeronima u Maksimiru, odjednom sam čuo krike iz šume a potom opće bježanje djece i curica pred policijom koja je sve redom batinala ne pitajući jesi li slučajni prolaznik.
    Tada sam zavikao da idem u auto i policija je srećom protutnjala pored mene sa dvoje djece s pendrekom u zraku. pRED MOJIM OČIMA batinali se jednog dječaka od 15-16 godina koji nije uspio brzo trčati i pao je a oni su 3-4 specijalaca svom snagom pendrecima udarali po tom jadnom dječaku koji je ispušatao bolne krike i vikao da nije ništa uradio...Šok moje djece je bio neopisiv! Upalio sam dugačka svjetla od auta da osvjetlim brutalne specijalce i tada su uplašivši se svJetala auta prestali batinati dječaka i otrčali dalje...Strava.. dječak je ostao ležati na travi uz bolne jauke i krikove..Tko je odgovoran! Odgovorno tvrdim POLICIJA JE ZAPALILA FITILJ NEREDA NA UTAKMICI! I to sam spreman svjedočiti pred bilo kim i bilo kada. Ovo da nisam vidio i doživio i dalje bih osuđivao samo navijače Dinama, a li nakon ovog POLICIJA NE MOŽE HODATI MIRNE SAVIJESTI NITI NOVINARI KOJI ŠUTE NA OVAKVO DIVLJANJE POLICIJE NITI ODGOVORNI U POLICIJI!
    Svi govore o neredima i huliganima i BBB ali nitko ne govori o nama običnim navijačima Dinama koji smo došli na proslavu još jedne titule prvaka. Zajedno sa prijateljima otišao sam na tekmu i kupio kartu za istok. Utakmica nije bila bog zna kaj ali jedna zapaljena baklja na istoku zapalila je cijeli stadion i dovela u opasnost mene i moje prijatelje koji smo došli na utakmicu, Postavit ću svima Vama nekoliko pitanja na ovom forumu a i šire:

1. ŠTO JE BILO TOLIKO OPASNO U TOJ BAKLJI KOJA JE IZAZVALA REKCIJU REDARA A KASNIJE I INTERVENTNE POLICIJE?
    2. DALI BI BILA MANJA ŠTETA DA POLICIJA NIJE INTERVENIRALA?
    3. TKO ĆE ODGOVARATI ZA TJELESNE OZLJEDE POLICAJACA?
    4. TKO ĆE ODGOVARATI ŠTO JE DOVEO U OPASNOST STOTINE ŽIVOTA A PROCJENIO JE DA JEDNA BAKLJA MOŽE UGOZITI VIŠE ?
    5. DALI POLITIKA IMA PRSTE U SVEMU OVOME ?
    6. ZAŠTO REDARI I INTERVENTNA POLICIJA NIJE REAGIRALA KAD SU SE PALILE BAKLJE I NA JUGU?

Komentar: Žao mi je svih koji su stradali u ovim neredima, žao mi je policajca koji je teško stradao jer on je nažalost morao biti tamo on je samo radio svoj posao a njegovi nesposobni šefovi gurnuli su njega i druge u sukob sa navijačima. Što je krajnja nužda to se uči na policijskoj akademiji i onaj tko je izdao zapovjed treba odgovarati za nerede jer postoje i druge operativne metode kako se može doći do izgrednika na stadionima. Gospodo ako neznate raditi policijski posao ostavite ga bar u ovoj državi ima dovoljno neobrađene zemlje budite seljaci i to je častan posao. Netko zbog svega ovog mora odgovarati jer ugroženi su bile stotine života kako na stadionu tako i kasnije oko njega .
    Zamisli koji je kaos bio kad "normalni" ljudi pisu ovakve stvari...
    Last edited by sickboy; 02-05-2010 at 19:56.

Twonk PJ's Avatar

Meni se čini malo suludo što je onaj išo vadit pištolj.

Mah, ne znaš ko je gori.

Nije da branim bilo kakve huligane, no ipak moram reagirati.
    Nogometno huliganstvo je popratna pojava na stadionima i ulicama u cijelom svijetu. Potencijalno se može regulirati intenzitet djelovanja huligana, no u principu se sve svodi na akciju i reakciju. Međutim, jučen nije bilo valjane akcije, odnosno čina koji bi pokrenuo reakciju policije. Nadalje, reakcija policije je bila neumjerena i nenormalna (prijatelju je npr. policajac gazio po licu, samo primjera radi).
    Nakon same utakmice sam se našao sa ljudima koji su prisustvovali događaju te bih samo izdvojio komentar prijatelja, "Ovakvo što sam u Zagrebu doživio samo jednom, 13. svibnja 90e". Neupućeni neka potraže na google-u što se tog dana dogodilo!
    Policija puno toga taji o jučerašnjim događajima stoga, ukoliko niste upučeni, rađe nemojte previše komentirati.
    Zahvalan sam Bogu jer nisam otišao tamo jer bih vjerojatno sada kartao sa poznanicima!
    Last edited by Kalin; 16-06-2011 at 22:48.

I samo bih rekao da ovakvi neredi pretežno prikazuju određene mijene i frustracije u društvu.
    Razmislite malo o tome, ako vam se da.

Administrator fat drummer's Avatar
    igram šah sa Smrti... kako se ono pomiče konjić?

ok, utakmica je imala nula rezultatskog i natjecateljskog naboja. hajduk se štedi za kup, dinamo potvrđuje petu titulu za redom na domaćem terenu

navijači se deru igrajte pederi, zvižde svojim igračima nakon što su potvrdili titulu, torcida se veseli prvom trofeju u zadnjih dva milijuna godina.

iskreno ne shvaćam, čitajući sickove postove zašto je itko od bojsa došao na stadion... jesu li očekivali borbeni dinamo? sammira kako uklizava?
    ne, došli su ispucat frustracije jer dinamo ne pobijeđuje dovoljno lijepo. kao što je sick fino zaključio - nogomet se igra radi pobjede. tko će zamjeriri dinamu na tome što je igrao bunker? ako nismo nekidan zamjerili interu zašto bismo zamjerili dinamu? inter je bio divan za gledati, dinamo nije. moj dupe.

i naravno tu je murija. kada se puca po njima onda su hrabri dečki, kada mlate po stadionima onda su stoka.

relana istina je da murija zapošljava debile jer su jedino oni spremni uletaviti u banku gdje se puca po njima iz automatskog oružja i jednako su debili kada treba uletiti na stadion i malatiti palicom tipa koji je na podu i pljuje krv.

sve dok imamo debile kao redarstvene snage, ponašat će se kao debili.

u situaciji gdje se između pet i deset tisuća ljudi okupi da bi izviždali momčad za koju navijaju dok osvaja peto prvenstvo za redom, jer ne osvajaju peto prvenstvo za redom s dovoljno žara i ljubavi prema dresu, a murija mlati jer može, mislim da je iluzorno govoriti o promjenama i frustracijama u društvu.

možemo govoriti samo o nekim opijatima u vodovodu
    hoće još netko čaj?

http://www.nogometni-magazin.com/new...ranto_hrv_news

NAMJEŠTALJKA: Navijači morali biti vijest dana, policija pogoršavala
    "Vidjet ćete, vidjet ćete, u nedjelju i ponedjeljak navijači će opet biti vijest dana. Prvi maj je idealan dan da se pomoću navijača skrene pozornost sa prosvjeda koji će se događati diljem zemlje. Vidjet ćete da će policija isprovocirati nerede."

Prije nekoliko dana jedan kolega ozbiljno se zapjenio tvrdeći: "Vidjet ćete, vidjet ćete, u nedjelju i ponedjeljak navijači će opet biti vijest dana. Prvi maj je idealan dan da se pomoću navijača skrene pozornost sa prosvjeda koji će se događati diljem zemlje. Vidjet ćete da će policija isprovocirati nerede. Sjetite se prošlog derbija u Maksimiru, policija je bez razloga upala na sjever i nekoliko dana su Dnevnici, Otvoreno i svi mediji pričali/pisali o tome kao glavnom događaju."

Nekoliko dana kasnije navijači su stvarno vijest dana. O prosvjedima stvarno malo. I mora se onda čovjek zapitati da li je to stvarno politika naredila. Rekao bi jedan drugi kolega, kakav nam je ministar policije to uopće ne treba čuditi.

Dakle, 'preživjeli' navijači svjedoče da je policija upala na istočnu tribinu zbog jedne jedine zapaljene baklje, kažu da je svima bilo jasno da se nešto vrlo čudno događa jer policija inače ne intervenira zbog toga. I onda je to pokrenulo lavinu, jer niti jedan prosječan čovjek neće ostati miran i staložen kada ga pendrekom udara ni krivog ni dužnog. Nakon toga su ostali navijači napali policiju bakljama i stolicama.

I u tom kaosu koji je nastao policija nije željela spriječiti nerede nego ih je pogoršavala, gađajući navijače stolicama i bakljama (pogledajte video 0:38, 1:12, 1:20).

Evo i svjedočanstva jednog navijača:

Jučerašnja utakmica pokazala je nekoliko stvari: Policija se ipak nije popravila, i još uvijek je u onom istom režimskom duhu devedesetih, uz dozu, primitivnosti. U jednoj nabrijanoj atmosferi, gdje ljudima treba iskra da situacija eskalira, pripadnici interventne policije krenuli su izvlačiti osobe koje su palile baklje. Unatoč kamerama, najmodernijem CCTV nadzoru od svih hrvatskih stadiona u koji je, očito, bez razloga ulupano na desetke tisuća kuna proračunskog novca, izabrali su najekscesniji način. Nadzor postoji da bi se izgrednici snimili i na izlazu sa stadiona priveli, postoji upravo da bi se izbjegle reakcije poput one na Hillsboroughu kada je policija svojim lošim reakcijama izazvala smrt 96 prisutnih osoba – navijača, huligana ili nekoga trećega, u tom slučaju apsolutno nebitno. Svakoj inteligentnoj osobi koja je jučer bila na stadionu bilo je jasno što će se dogoditi ako policija napravi takvu glupost.

Na izlazu sa Sjeverne tribine u dijelu koji se žargonski naziva „rotor“, policija je odlučila postupiti onako kako ne postupaju niti najprimitivniji pripadnici zabačenih plemena u prašumama i savanama. S gornje strane gurajući ljude prema izlazu, na izlazu ih puštajući jednog po jednog, uz batinanje sa obje strane bez obzira o kome se radilo. Na Sjevernoj tribini nisu bili samo BBB. Mlaćenje ljudi, bez ikakvog opravdanog razloga, tući žene, klince, cure, starce... na ulici su opet napadani ljudi, ježeći, odlazeći svojim domovima, vidio sam par klinaca koji su pokušavali zaštiti nekog dedu kojeg je u pokušaju da se makne s tribine policajac udario pendrekom u glavu, internetski forumi puni su svjedočanstava…

Evo nekoliko pitanja jednog od navijača:

- Jeste li ikada vidjeli udaranje pendrekom po glavi covjeka koji nosi naocale?
    - Jeste li ikada vidjeli skakanje po glavi covjeka koji nosi naocale?
    - Jeste li ikada bili zgusnuti u 25m kvadratnih s 100tinjak (sto navijaca, sto djece, starijih ljudi, zena) ljudi, uz grozan jauk?
    - Jeste li ikada bili zgusnuti u 25m kvadratnih s 100tinjak ljudi, uz grozan jauk i brutalno pendrecenje po 20ak specijalaca s gornje i donje strane? Izlaza nema.
    - Jeste li ikada bili u takvoj gore situaciji i gazili po ljudima pod nogama, jer nemate gdje stat? Nema poda, pod je nacinjen od bespomocnih ljudi.
    - Jeste li ikada pali na pod i ljudi padali po vama? Dignuli se i vidili da ste lezali na curici od 12 godina?
    - Jeste li ikada vidjeli prestravljenu majku koja drzi dvoje djece u placu dok oko nje oklopljena policija nemilosrdno udara sve oko njih, ni ne pustajuci zenu da prodje, nego ih naguravaju i dijele cuske u potiljak? Cuske kojom bi i meni zazvonilo u glavi.
    - Jeste li ikada vidjeli policajca od 1.90m i svojih 100kg kako s obadvije ruke drzi pendrek i udara 15godisnjacica koji lezi skvrcen na podu?
    - Jeste li ikada vidjeli masu naslonjenu na staklo, a policija shvacajuci do cega dolazi jos jace udara? Jeste li bili u situaciji da se derete toj obucenoj specijalnoj postrojbi da stanu jer ce staklo puknuti? Svaka vasa rijec je njihovo jos jace udaranje. Sad si zamislite, to staklo puca i reze djecaka, stvara mu ozbiljne i duboke posjekotine, a specijalna postrojba vidi sto se desilo i pritom jos pojacava nemilosrdnim udarcima. Jel mozete?
    - Jel mozete zamisliti da specijalna postrojba udara po 60, 70 godisnjacima? Jel znate nekog tko ima 70 godina? Jel mozete zamisliti da netko tko je obucen da uvodi mir, vidi nemir u nemocnom starceku? Koji pritom drzi unuka za ruku.

Mediji, pišite o ovome!

Ono što je isto tako zanimljivo u cijeloj priči jest da su svi, doslovno svi mediji prihvatili službenu priču bez da su pričali sa bilo kim od navijača sa maksimirskog sjevera ili istoka. Tamo su obični ljudi, tamo je bio samo manji dio problematičnih navijača. Ovo što se dogodilo za prvi Maj sramota je hrvatske policije i to se više nikada ne bi smjelo ponoviti.

Forumaš prvog reda Darkbuster's Avatar

Ma nikakve promjene, apatije je sve vise,pogledaj samo prvomajske 'prosvjede'. Ovako nesto bi se dogodilo bilokad da policija ovako i inace reagira na minorne incidente. Stvar je samo u tome da se Jaca vjerojatno priprema za svaki slucaj pa ce kroz razne nove "zakone o navijacima" i izmjenama ZOP-a osigurati sebe u slucaju malo masovnijih nereda nenogometnog karaktera. Nitko ne voli "huligane" pa ce biti i najmanje prigovora javnosti kad se preko nogometnih navijaca preguraju takvi zakoni.
    Iako mislim da joj je predstava bila nepotrebna,sumnjam da bi itko reagirao i da je na suho obavila izmjene.

Administrator georgee's Avatar

jedino efikasno rješenje za ovakve stvari je prazan stadion. debili nikad neće prestat bit debili, s koje god se strane nalazili. nijedno zakonsko rješenje to neće riješit.
    Službeni mrzitelj djece sa sladoledom u ruci i bilo kojeg oblika aktivizma.

Maru cat fan club member.

Quote Originally Posted by georgee View Post
    jedino efikasno rješenje za ovakve stvari je prazan stadion. debili nikad neće prestat bit debili, s koje god se strane nalazili. nijedno zakonsko rješenje to neće riješit.
    Sve mi se vise cini da nije do debila s jedne ili druge strane...mene zanima ratio naredjenja da se krene odvoditi ljude sa istoka zbog jedne baklje, kad se do sad to radilo jednostavno i bez nereda na izlazu sa stadiona.
    Nisam neki pobornik teorija zavjere al zaista mi se cini ovo sve kao neki test...al mislim da je policija pala na njemu...

Quote Originally Posted by Private Joker View Post

Ne kužim tvoj post. Kaj na temelju jedne slike koja btw. ne pokazuje ništa sudiš o ljudima koje nit ne poznaš?

Forumaš prvog reda Tkach's Avatar

Nije mi žao ni konja koji demolira policijski auto, ni interventnog murjaka koji divlja po tribini, ali mi je najmanje žao staraca, žena i djece koji su najebali u jučerašnjoj izmjeni vatre. Ako si dovoljno glup da odeš među te debile koji se nazivaju navijačima i interventnom policijom, a među kojima je jedina razlika ta što su navijači uglavnom gradske propalice i delikventi a policija seoske, onda si zaslužio i dobiti po piksi. Pogotovo se nadam da su klinci naučili da HNL nije vrijedan takvih sranja i da će početi igrati šah ili skupljati markice.

+ Reply to Thread
Page 1 of 10 123 ... LastLast

Bookmarks