+ Reply to Thread
Page 3 of 10 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 61 to 90 of 283

Thread: Navijački neredi

Veteran foruma don_corleone's Avatar

Default Re: Vijesti i dogodovštine

Ovo je strašno da policija ne reagira.... I da... Zašto je sjever poludio kad nije tamo upala policija? :smile:

Legenda foruma Moderator malimrav85's Avatar

Dobro da stadion nije blizu Zelene tržnice.
    Daj zamislite kolko bi ljudi palo na sanduke.

Još

Forumaš prvog reda Moderator sickboy's Avatar

Quote Originally Posted by malimrav85 View Post
    Dobro da stadion nije blizu Zelene tržnice.
    Daj zamislite kolko bi ljudi palo na sanduke.
    Brijes...rotor je pun sanduka...nisi primjetio?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...ma/489441.aspx

UV fought the law, and UV won...

Administrator georgee's Avatar

http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...ma/489441.aspx
    ovo bi bilo smiješno da nije tužno. ove slike u galeriji me podsjećaju na happy tree friends kad ona roza vjeverica šeće livadom i pjevuši pa dođe onaj zeleni i masakrira ju iz čistog mira.
    eh eh, još će toga objavit od 12 nadalje (tad je konferencija)
    btw. dobro su odabrali goste jučer u otvorenom, blažićko me čak ugodno iznenadio.

@mrav: hahah, vidio sam to. to samo tim bolesnicima sa dalekog istoka može past na pamet zabrij, užas, izjeda ti organe. fuj

edit: ups, sick je već stavio link.
    Službeni mrzitelj djece sa sladoledom u ruci i bilo kojeg oblika aktivizma.

In love with BBC Irene Adler.

Maru cat fan club member.

http://danas.net.hr/crna-kronika/pag...06.html?pos=n1
    ahaaaa, moraš znat da ti treba medicinka pomoć, ja mislio da se hitna bez obzira zove.

Još

Valjda je taman došla dostava salate.

Malo ozbiljnije teme:
    http://www.jutarnji.hr/preminuo-nako...rektum/751842/
    Jel škakljalo?
    A brzo su maknuli link sa naslovne strane u kojem pisu o propucanom...nije dugo trebalo da netko okrene broj urednistva.

http://www.jutarnji.hr/modra-mladez-...di-oci/751773/
    Modra mladež policiji vadi oči

Jel to ono kao kad Ante Pavelic ima na stolu teglu srpskih ociju...

Nadam se da će se nać neki dobar odvjetnik da zastupa ekipu. Prvo kaj bi napravio je to da pošaljem sve dokumente koji postoje i izjave ovog lika da ovaj nije znao da je ranjen svim institucijama u EU i šire, na sva mail adrese koje bi našao. Jer se samo unutarnjom kontrolom neće ništa rješiti. Z
    "Zar želite reći da je 30 policajaca skrivalo ranu?" Pa nije ih 30 skrivalo ali će svi zborno potvrdit da mu nije ništa bilo.
    Ma užas.
    Najbolje je Prasičko rekao, daj imena i slike ovih koji su trgali stolce i daj imena i slike ovih koji su tukli u rototu i onog koji im je šef. I amen.

Još

Seks i nasilje. Kalin's Avatar

Pada mi jedan odvjetnik na pamet koji bi sigurno dobro odradio posao.
    Tamo gdje diplomacija prestaje, tu počinje rat.

Veteran foruma don_corleone's Avatar

Evo što je mene šokiralo...
    Bila sam na sjeveru sa svojim dečkom i društvom. Sve je bilo ok, super navijanje, super atmosfera, čekali smo taj pišljivi bod da proslavimo naslov.
    Sve dok nije došlo do incidenta na istoku. Promatrala sam policiju i njihove postupke i ne mogu vjerovat koji su to manijaci!! Da su tog dečka izbili radi jedne, dvije, ma da je bilo i pet baklji?!
    A što je najgore, ta baklja nije bila bačena na teren, nego ju je bacio iza sebe, a u krugu od pet metara nije bilo nikoga (osim njegovog društva).

I tada je nastao kaos. Svi smo svijesni toga da policija nije morala doći po tu osobu, čemu onda one sve kamere i onaj skupi nadzor!? Naravno da je sjever reagirao, jer postupak redara i policije nije bio primjeren u tom trenutku. Tada sam, kad sam shvatila da je policija krenula na navijače s sjevera i obrnuto (što je bilo za očekivati) pobjegla skroz dolje do ograde, jer nisam htjela nastradati.

Samo ne shvaćam zašto je policija nasrnula na navijače sa sjevera, zar samo zato što se skandiralo? Pa skandira se njima skoro na svakoj tekmi pa nikad nisu nasrnuli kao u subotu, čemu sve to? Prvi puta sam se osjećala toliko nesigurno, toliko sam se pribojavala šta će se dogoditi. Ni u Temišvaru nije nastao takav kaos, a oslovljavali su tu utakmicu kao visokorizičnu, ali barem sam se osjećala puno sigurnije nego doma u Maksimiru.
    Žalosno!

Nakon tih nereda, pod poluvremenom, kada televizija ne snima, svašta se izdogađalo. Jako mi je žao stradalog interventnog policajca, ali zamolila bih medije da mi objasne, pošto su svi hvala Bogu bili "prisutni" i vidjeli su svojim očima kako navijač baca petardu policajcu pod vizir... Kako je to moguće?! Kaj je došao do njega i reko: ej, čekaj samo malo da ti ubacim "topovski" pod vizir?!
    Ne mogu točno tvrditi što se sve događalo, jer sam ipak pobjegla, ali sam s svojim ocčima vidjela policiju kako uzvraća tj. kako baca baklje i stolice na ljude na tribini.
    Tu više nije riječ o huliganima. Na sjeveru su bili nazočni i djeca i žene i obitelji i cure, razna populacija. Pa kako jedan policajac može bacat stolice i baklje na te ljude, oni su tu da osiguraju red, mir i da se svi osjećamo sigurno!
    Ne želim opravdavati navijače koji su reagirali nasiljem, nisu smjeli, ali policija je imala glavnu ulogu, oni su trebali smirivati situaciju, od njih se to očekuje, ali oni su postupili suprotno, udarali su koga su stigli, psovali, galamili, bili bahati i arogantni!! NASILNI I AGRESIVNI!!!

Na kraju utakmice dogovor je bio da svi zajedno krenemo kroz rotor prema izlazu. Tako je i bilo.
    U jednom trenutku vidjela sam kako se minimalno četrdesetak policajaca zatrčalo prema nama, s pendrekom u položaju za udaranje.

Svi smo počeli trčati, tražiti izlaz da pobjegnemo od policijskog nasilja, ali ja sam bila u grupi koja to nije uspjela.

Stisnuli su nas uza zid i staklo na rotoru, toliko su nas tiskali, a istovremeno i udarali, da sam ostala bez zraka. Čuli su se jauci djece, curica, dječaka pa i mene. Čekala sam trenutak kada ću se onesvijestiti jer sam hvatala zadnje atome zraka. U tom trenutku puca staklo, svi padamo. Jedina pozitivna stvar u tome je što sam barem došla do zraka.

Zadobila sam razne ogrebotine, natukla lakat, leđa, noge, kukove... Frend mi je bio sav u staklu, spašavao je frendicu, ali svi oni razrezani i krvavi ljudi na podu, ma strašno... Pa zar policija ne zna da je takav postupak najgori i da u tom stiskanju ljudi mogu ostati bez zraka i svi kolektivno popadat u nesvijest, jesu oni toga bili svijesni?!

Ali njima to nije bilo dovoljno! Svi oni koji su pali kroz to staklo, ostali bez obuće, e oni su jos dobili čašćenje s pendrekom, toliko žalosno i jadno, suze su mi počele teći, ali od jada i bespomoći, a ne od bolova!

Počela sam trčati prema dolje, a kad tamo se skuplja policija i samo udara pendrekom kako smo izlazili iz rotora. Nisu gledali koga udaraju, niti kako jako, samo su nas mlatili kao stoku!

Došla sam do izlaza, vidjela sam da je nekolicina njih krenulo prema meni, počela sam vrištati i trčati samo da me ne udare, ali nažalost našli su oni druge žrtve. U trku sam prelazila cestu, kad čujem iza sebe:

"Nemoj nju, ona je cura, stani!!"

U tom trenutku se okrećem i vidim iza sebe policajca metar od mene s pendrekom u zraku.
    Hvala nekome tko se to derao jer tko zna kaj bi bilo! Zatrčala sam se u "Jurju", po putu ljudi na podu, isprebijani, krvavi u plaču i strahu... ušla sam unutra, stala kraj šanka, kad evo njih i u Jurji. Ulazi policajac urlajući sa šakama u zraku, pazite ovo, njegov kolega je stajao iza njega i smirivao ga, nemoj nemoj, u njegovim očima sam vidjela taj bijes i mržnju... Digla sam ruke u zrak i govorila:

"Molim vas nemojte!", a on je uralo iz petinih žila i sve nas izbacio van.

Ovo je ništa što sam sve doživjela i osjetila tu subotu. Jad i nemoć ljudi u odnosu na brutalnu policiju!

studentica Mirjana
    Mislim da policija mora imati šire ovlasti ali ne da se iživljava na curama....jebeš policiju koja ne može procijeniti rizik....

Valja naglasiti da je sjever prvi počeo sa neredima. Da nisu huligani na sjeveru počeli divljati bila bi to još jedna u nizu dosadnih utakmica.

Quote Originally Posted by don_mario View Post

Valja naglasiti da je sjever prvi počeo sa neredima.
    Da nisu huligani na sjeveru počeli divljati bila bi to još jedna u nizu dosadnih utakmica.
    Zao mi je, ali nije...Na istoku je prvo puklo kad su na dnu stepenica izmlatili nekog decka...

Ova koja piše laže za ovaj dio na istoku. Taj koji je zapalio baklju na gornjem djelu istoka, sjeverno je baklju bacio dolje na tribinu, nekih 20-30m i pala je među grupu od 50-100 ljudi. Još sam rekao frendu gle debila kak ljude ispod sebe gađa.
    Najgore kaj se sad može dogodit je da navijači i gledatelji počnu lagat i da sve padne u vodu jer se ne govori istina. Ako se ne okrene protiv uljeza u svojim redovima kako očekivat da će se neko u MUPu okrenut protiv svojih?

Još

Ova koja piše laže za ovaj dio na istoku. Taj koji je zapalio baklju na gornjem djelu istoka, sjeverno je baklju bacio dolje na tribinu, nekih 20-30m i pala je među grupu od 50-100 ljudi. Još sam rekao frendu gle debila kak ljude ispod sebe gađa.
    Najgore kaj se sad može dogodit je da navijači i gledatelji počnu lagat i da sve padne u vodu jer se ne govori istina. Ako se ne okrene protiv uljeza u svojim redovima kako očekivat da će se neko u MUPu okrenut protiv svojih?
    Kolko se ja sjecam frajer ju je polozio do sebe...iako se vidi na snimci da je jedna baklja poletila odozgo medju rulju i policiju ali to je bilo kad su vec odveli ovog prvog i kad se zahuktalo sve...

a velim ti, ja sam bio preko puta točno i gledao sam kaj se događa. slažem se da nemam vid sokola ali lik je bacio baklju među ljude, ne policiju ili sokole. drito među neku ekipicu.

Još

a velim ti, ja sam bio preko puta točno i gledao sam kaj se događa. slažem se da nemam vid sokola ali lik je bacio baklju među ljude, ne policiju ili sokole. drito među neku ekipicu.
    Snimit, sacekat kraj, privest, mirna Bosna...

Jasna stvar.

Još

Jasna stvar.
    Evo kako se to radi...
    http://www.youtube.com/watch?v=w2Ejfdgnt-g

Jos uvijek ne udaraju ljude koji nisu nis radili?
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/p...li/489503.aspx

Evo ne moras gledati sve...samo od 4:10
    http://www.youtube.com/watch?v=sqS1j...ayer_embedded#!
    Ne izgleda mi covjek kao neki huligan i narkoman...

Scrollaj do filmica pa od 2:00 do 2:18
    http://www.index.hr/sport/clanak/vid...as/489520.aspx
    Na 2:39 se jasno vidi kako drot suta topovski udar prema navijacima koji se odbio od krova...
    Last edited by sickboy; 04-05-2010 at 16:53.

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

I dalje se ne upuštam u raspravu. Možemo popričat uživo al ovdje mi se ne da.
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Ja mislim da bi se bas mogao upustiti u raspravu...

Mega kuuul forumaš Đ!'s Avatar

Bojim se da ne bi zazvučao kao Tkach i Georgee.
    In meinem Himmel gibt es keinen Gott!!!
    JA NE ŽELIM DEKANSKI ROK

Quote Originally Posted by Đ! View Post
    Bojim se da ne bi zazvučao kao Tkach i Georgee.
    A onda nista...mislio sam da imas nekakav odgovor na moj post koji je se odnosio na tvoju recenicu kako nisi siguran da su tukli ljude koji nisu nis napravili...

Cassini PJ's Avatar

Jedini način je da se masovno i organzirano ti policajci snimaju, danas fala bogu svi živi imaju kamere na mobitelima, i da se to negdje objavljuje, ili na posebnom websajtu, youtubeu ili putem nezavisnih medija kao što su index.

Udruga navijača bi to prva trebala organizirat.

Quote Originally Posted by Private Joker View Post
    Jedini način je da se masovno i organzirano ti policajci snimaju, danas fala bogu svi živi imaju kamere na mobitelima, i da se to negdje objavljuje, ili na posebnom websajtu, youtubeu ili putem nezavisnih medija kao što su index.

Kao sto sam ti vec rekao...nacelno bi to bio jako dobar potez...ali u onom kaosu nemres snimati kak spada+ policija niti najmanje ne odobrava snimanje pa bi vrlo vjerojatno zavrsio sa slomljenim mobom ili nekim dijelom tijela.

Vijesti o propucanom...
    Loše vijesti s Rebra, opet je u komi, dobio je upalu pluća, molim nekog tko ima "štele" na Rebru da mi se javi na pm.

Cassini PJ's Avatar

Da, al ako se to čini zbilja masovno i organizirano nać će se dobrog materijala. Najvažnije je okrenut medijsku hajku sa "jadni, bespomoćni policajci na meti besnih srbočetničkih satanskih navijača koji će da im kasape nejač" na stranu prave istine.

No kako je i uvijek kod nas, ovo će vjerojatno samo rezultirat još većim neredima i nasiljem navijača, što će samo dat veću potporu i opravdanje muriji da čini još veća sranja dok se ne dogodi neko veliko sranje. Mi moramo sve na teži način.

Mislim da bi navijača trebalo nekak probudit i stavit ga u stanje šoka. Ako nije skužio da je ranjen u trbuh sad će krenut trčat.

Piše da je šteta od subote 250.000kn. Pa dobro je, snimiš svakog tko baca stolac i podjeliš im na jednake dijelove.
    Opet, onaj HSS lik je ukrao 2 milje kuna. Kaj, njega bi onda trebalo ubit a HSS raspustit?
    Last edited by malimrav85; 04-05-2010 at 19:54.

Još

Početnik na forumu brooklyn's Avatar

Quote Originally Posted by Private Joker View Post

Probao sam ja jednom , nikad više
    Jer ja sumnjam da zbog nogometa samo ti svake nedjelje popodne ideš tamo bilo ziiima il maj.

Prenosim opservaciju sa forum.hr-a koju isprva stvarno nisam uocio:

Drotu je prekrivena oznaka na kacigi koja sluzi za identifikaciju!?
    Last edited by sickboy; 04-05-2010 at 23:55.

Vergewaltiger Barroom Hero's Avatar

Ja sam do sada rijetko ili nikad stao na stranu navijača kada se radilo o obračunima s policijom ili uništavanju po gradu. Moram priznati da nakon svega što sam vidio i pročitao, čak i da se jako potrudim ne mogu stati na stranu policije.

Sama činjenica da sam prvi dan kada sam vidio vijest na HRTu automatski stao na stranu policije govori dovoljno o moći medija i fašistički filtriranih snimki i vijesti. Meni su dva najbitnija elementa u cijeloj priči uzrok nereda i reakcija policije. Mislim da je već sve rečeno od strane ljudi koji su bili tamo, a i neugodno mi je ponavljati milijun puta prežvakane argumente. Samo imam potrebu reći da poput starijih ljudi, "pasivnih" navijača i slučajnih prolaznika koji su govorili o događajima na stadionu i u okolici, ovaj puta nedvosmisleno stajem na stranu navijača, koji su dobili batina ko stoka zbog grotesktne nesposobnosti policije i suludih naredbi, nakon čega je interventna policija na razini osobne odmazde iskalila sve ono što im je navijač u životu doviknuo ili pokazao kao natpis na majici i bedž na kapi itd.
    Hate, Dominate, Congregate, Eliminate

Ja sam isto bio skloniji do sad policiji, realno jer je u većini slučajeva tak i bilo. Ako si bahat, dobiješ pendrekom i idemo dalje. Da se sad dogodilo isto, da su izpendrečili ove kaj su bacali stolce ne bi niko ništa rekao ali ovak...

Još

http://www.index.hr/vijesti/clanak/p...la/489796.aspx

Bogati koje teze oni ovdje iznose...
    Jako mi je drago kaj uporno iznose povijest huliganskih ispada...samo dokazuje da se ne mogu koncentrirati na konkretan slucaj 01.05. jer znaju da su zajebali.

Đurđa Adlešić je, pak, huliganima poručila kako ne moraju očekivati da će se država više zabrinjavati oko njihovih ljudskih prava kad bude donosila nove zakonske odredbe i strože kazne.
    Pa jebes mi sve...onda nek se ne brine i o ljudskim pravima ostalih prekrsitelja zakona.

http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-ranjen_303554
    A i prvi svjedoci maltretiranja propucanog se javljaju...
    Last edited by sickboy; 05-05-2010 at 19:12.

Seks i nasilje. Kalin's Avatar

Vjerujte, nevjerojatno je za što sve policija tereti ljude koje su premlatili zbog "pružanja otpora".
    Tamo gdje diplomacija prestaje, tu počinje rat.

+ Reply to Thread
Page 3 of 10 FirstFirst 12345 ... LastLast

Bookmarks