Mislite li da naši profesori posjećuju Pravokutnik te da čitaju komentare studenata?
Mislite li da naši profesori posjećuju Pravokutnik te da čitaju komentare studenata?
o da, citaju![]()
ozren je sam rekao "šta vi mislite da mi ne čitamo taj vaš pravokutnik? pa od kud mislite da saznajemo koja pitanja da vam ne postavljamo na testu" al u praksi nije to baš tako kod njih..
za povijest znam da se prošle godine mogla puno lakše proći, a onda je navodno zrinka otkrila pkt skripte...navodno.
al da, čitaju, bez brige budi. osim vjeke možda, on baš ne vjeruje u tehnologiju :lol:
Anyone's daughter
reci jošku bok!
There is something to be learned from a rainstorm. When meeting with a sudden shower, you try not to get wet and run quickly along the road. But doing such things as passing under the eaves of houses, you still get wet. When you are resolved from the beginning, you will not be perplexed, though you still get the same soaking. This understanding extends to everything.
profesor petrak se stalno pokušava ulogirati i glumi studenta
a ja sam donedavno bila uvjerena (tj.dok nisam saznala tko je to zapravo) da je jedan pkt user neki profesor...
What Matters Most Is How Well You Walk Through the Fire.
Ne vidim razlog zašto se ne bi i on mogao kreirati profil na forumu.I on je čovjek od krvi i mesa sa srednjim ili dobrim(to ne znam) snalaženjem po internetu![]()
The faith rarely calls up on us in the moment of our choosing
To je valjda najpopularniji forumaš kad svi samo za njega pitaju
Čovjek je bio pred par godina aktivan na nekim ozbiljnijim raspravama, onda smo mu vjerojatno dosadili... ja ne pamtim kad je zadnji put bila neka veća aktivnost ili dugotrajnija raspava na nekom topicu
a predstavljao se kao student? hm... ne bih baš rekla da sudionici tih rasprava nisu znali s kim raspravljaju
On topic: Uvijek završimo na istome - skripte, skripte...:roll:
Što se tiče fakultetskih Parsifala i njihove potraga za svetim gralom (u obliku skripte, fkors) tu se ljudi generalno dijela na dvije grupe:
oni kojima je bitno da znate dok odgovarate na ispitu i oni kojima je bitno iz čega ste učili.
Po tom pitanju, stanje na faksu se nije promijenilo još od vremena kad se osnivao Pkt (samo se tada moralo gnjaviti s hvatanjem ljudi po hodnicima i kopiranjem, nije bilo sve dostupno u 2 klika).
Ona ide pobliže objašnjavanje tog grananja - ne treba biti vrhunski psiholog i nije teško zaključiti da svi koji manijakalno inzistiraju na svojoj knjizi mantrajući 'ovo je službena literatura i nemaj drugu uz nju' predaju neki minoran ispit gdje se ta ista literatura u pravilu promijeni svako malo a većina ionako ne doživljava taj predmet kao nešto krucijalno bitno pri svojem obrazovanju.
Evo kontraprimjera - najstrožem i najzahtijevnijem ispitivaču na GP-u je potpuno svejedno dal ste znanje stekli po knjizi, zakonu, predavanjima ili u šupi kod dede koji je penzionirani pravnik pa priča o vremenu kad je bio mlad.
Slično je s starijom gardom ispitivača većine pozitivnopravnih predmeta. Ili znaš što te pita ili ne znaš i ajde bok...
A ova spomenuta praksa skidanja skripti i namjernog ispitivanja nebitnih podataka koji nisu tamo navedeni je licemjerna, otužna i jadna.
Da se još netko potrudi preformulirati pitanja u smislu nekog povezivanja gradiva, ajde, potrudili su se ukazati na važnost cjelovitog teksta.
Ali igranje potapanja brodova (jel se tako zvalo ono u osnovnjaku?) se samo može prokomentirati uz sućutan pogled i tužan uzdah. Get a life, zaboga...
/*zamišlja Gargamela dok trlja ruke mrmljajući: "Vidi vidi, netko nije naveo točan datum šesnaeste pobune XX protiv YY/konvencije o pravu duhova/smrti srednjovjekovno autora, hohohohoooo, sad ćemo mi to ispitivati"![]()
![]()
*/
Nemam pojma tko je taj vaš Ozren, al ću zaključiti da predaje neki predmet "opće kulture" na prvoj ili eventualno drugoj.
Što se općenito čitanja Pkt sadržaja tiče, nije toliko rasprostranjeno koliko bi mi htjeli dati značaja...
Od redovitih, radi se o mahom mlađoj populaciji asitenata koji su do pred neko vrijeme i sami bili studenti. Stariji kojima je dopizdilo stalno iznova slušati iste odgovore na ista pitanja nemaju problema s činjenicom da su pitanja i materijali na netu, onako ih boli briga šta ljudi o njim misle, bace pogled možda jednom mjesečno da se nasmiju studentskim komentarima instituta i to je to.
Ponavljam, govorim generalno...nemojte me sad hvatat za riječ i davati suprotne primjere![]()
Naravno da ih ima.
Joško(iako me ne bi čudilo da samo škica, a ne posta), tu bih čak dodala i Zrinku
Kregar (Ksenija je ponosno izjavila da ju je Kregar obavijestio da se na pkt-u piše da je kod nje moguće varati)
Karlović :lol:
Ozren
pretpostavljam asistenti s nacije...:lol:
and it goes on and on...
hahahah
eto, to je najbolji dokaz
ma svi oni čitaju pkt...bar onaj dio ocjeni profesora jer ih zanimaju naši dojmovi...čak je i čepulo priznao da je to prije radio, a sad ga kao više to ne zanima
joško je čak rekao da čita i komentare za savića jer su si oni dobri pa mu sve prenosi
What Matters Most Is How Well You Walk Through the Fire.
Da, prenosi, kao da on nema internet. Vise manje svi profesori koji znaju upalit komp ovo citaju s vremena na vrijeme pa imajte to na umu.
ali u tome je i čar što čitaju forum, zar ne?
srecom, studenti su zapravo protiv nekog ozbiljnijeg zatvaranja foruma jer bi to bio prevelik intelektualni napor taj malčice duži postupak registracije. al jebiga, i svi benefiti koji uz to idu npr. tajne skripte, zbirke pitanja i sl...![]()
okej, sad mi je sve jasno... no momak je još solidan s obzirom tko mu je bio mentor i koliko je taj proganjao (i to bukvalno) ljude po forumu... no, taj dio ćemo preskočiti po pravilu 'o pokojnima sve najbolje'
to ti ništa ne dokazuje, na svakoj katedri imaš nekoliko nadobudnih demosa i još nadobudnijih asistenata. vjeruj mineki od njih vam pod nickovima svakodnevno pomažu na topicima Ispita, samo se ne busaju u prsa ovako očito
No dobro, ajmo s druge strane.
Sad nakon što ste poimenično tu nabrojali (Ozren, Joško) osobe za koje pojma nemam, imam samo jedno pitanje.
Od sve te silneeeeeee ekipe koja čita Pkt, jel ima netko stariji od 35?![]()
...josko cita pkt? ma dajte![]()
Can you bear some rough love?
Profesori da čitaju pkt? Ma neeeeeeee, to bi bilo kao da su recimo saveznici 1943 imali špijune u Berlinu. Anmgliiihhhhhhh..... Bejsikli da, profesori čitaju što pišete o njima i onda to bilježe u male tekice egoizma i hajfajvaju se na fakultetskim vijećima. A svaki puta kada netko slavodobitno otkrije kako x na ispituje dio gradiva očekujte osam padova idući rok baš na tom pitanju.
Odista, dobro da je pkt općenacionalno javno dobro i da nije nimalo zaključan.
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
Ma ne čitaju, naravno da ne čitaju. Situacija s biranjem profesora kod tajnice na financijama nema nikakve veze s tim što je ekipa masno pisala po pkt-u "je, odi si birati, teta tajnica je odlična, ma ja sam birao bez beda, moj frend dobio arbutinu, ja dobila terezu" itd., pa je žena od četvrtog mjeseca počela jednostavno slijegati ramenima i pričati "nema biranja više, žao mi je". A dotad joj nikakav problem nije bio izaći u susret studentima.
Isto kao što ekipa na gp1 neće biti kriva kad se promijeni rotacija.
So it's Rorschach
and Prozac
and everything is groovy!
Kužim kaj veliš ali ima pitanja koja čovjek želi postaviti da si olakša polaganje ispita a ne može baš sad svakoj osobi koji bi MOŽDA znala odgovor slati PM.Ali da,neke stvari bi se trebala zadržati na privatnim chatovima i sl.
realno gledano, profesorima je bilo teže prije pkt-a nego sada. jer studenti se dijele u tri grupe
1. oni koji u momentu slavodobitnog sladostrašća napišu - e tooooo, skužio sam kako položiti gp i gpp u dva tjedna, ekipa slušajte samo trebate...
2. grupa koja ga posluša i slijepo slijedi njegove naputke ili se slijepo drži skripte ili očekuje kako STVARNO nije potrebano naučiti taj dio gradiva
3. grupa koja nije čitala savjete s pkt-a i prošla je ispit neovisno o savjetima ili ga je pala zbog ove druge grupe
malo je konfuzno, ali strpite se. recimo kolegij x sa profesorom y stvarno rijetko pita, ali rijetko pita dio gradiva. jer eto, nije toliko nice and shiny. postoji prešutni dogovor da je stvarno jebeno čudo da te to pita, ono, jednom u sto godina. i nato uletava neki moron i piše kako netreba NIKADA učiti dio z, dođe još pet kretena koji pitaju jel to ziher i naravno idući rok ovaj drila po z dijelu kao da nema sutra
realno, tko god pita - a jel treba učiti ovo je debil. naravno da treba. u literaturi je.
kp? ma samo onih pet glavnih glava i to ti je to. kad odjednom neka tamo kaznena djela protiv podmorskih kablova, zagađivanje bukom, seks u neparan utorak nakon punog mjeseca. zašto? jer se našao debil koji je otkrio toplu vodu i još pet debila koji su sve sretni pitali deset puta svaki jel istina da u pravilu pitaju samo pet glavnih glava u kaznenom.
inače, postoji cijela grupa ljudi koja nakon što položi ispit i otkrije neku caku šuti i kaže samo frendovima caku pa nakon što oni prođu ta se caka ili razglasi ili zaboravi. jer je forum prepun debila, a vode ga debili
I owe the discovery of Uqbar to the conjunction of a mirror and an encyclopedia.
Dajte uvedite taj registracijski proces i bok.
ok, znam da su već bile rasprave o ovome, al zašto jednostavno ne zatvorite malo pkt. dobro, ljudi će cvilit, al sooner or later će skužit da je tako bolje...![]()
Anyone's daughter
Bok Joško!
Hate, Dominate, Congregate, Eliminate
E fakat mislim da je ovo već izmaklo kontroli. Pa ljudi, profesori doslvno uzimaju skripte sa pravokutnika i daju pitanja koja nisu u njima.
Ovako štetimo samo sebi, i mislim da bi trebali imati te šifre, pa cak i da pišemo pod vlastitim imenom, nego ovako..
Sry ovo je samo moje mišljenje, ne morate napadati ak se ne slažete
Da, skuzili su ljudi za neke da su poceli na zadnjim rokovima i postavljati pitanja koja se uopce ne nalaze medu "njihovima" na prvim stranicama i sl. a izbjegavati uobicajna..
Bookmarks