+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 31 to 56 of 56

Thread: Profesori na Pravokutniku?

Veteran foruma Breeder's Avatar

Default Re: Profesori na Pravokutniku?

da li bi profesori bili toliko ljubazni pa nam ovdje odgovorili koji je tocno razlog da se to radi? jer tako mozemo u nedogled...mislim da bi bilo najbolje da nas se pita sve sto nam uopce nije bitno za buducu profesiju, a ovo ostalo neka se ni ne dira, ionako je u skriptama/pitanjima :lol:
    tea partying through tornadoes in the middle of the night

Seks i nasilje. Kalin's Avatar

Pozdrav, profesori!
    Vaš sam veliki fan!
    Tamo gdje diplomacija prestaje, tu počinje rat.

Mlada nada foruma Zanimljivo ime's Avatar

Ma ne, stvarno, ovako više sebi škodimo nego pomažemo.
    Ako već ne možemo pisati pod šifrom, onda nek se ukine forum, a ne da profesori čitaju komentare o tome kako je njihov predmet ful lagan i da se može položit prek skriptice od par stranica, pa ona oni postrože kriterije do najviše moguće grancie i tako padnu ljudi koji učili :roll:

Ponavljam, ovo je samo moje mišljenje, ne morate me napadat ako se ne slažete, ali ako već sebi škodimo, onda bi bar morali malo razmilit o tome (ili o šiframa ili da se ukine)

Forumaš prvog reda TILA's Avatar

Postoji alternativa-da se uči iz knjige.Iako znam da ima predmeta,pogtovo na 4. godini gdje je to nemoguće.

The faith rarely calls up on us in the moment of our choosing

Veteran foruma don_corleone's Avatar

Quote Originally Posted by Zanimljivo ime View Post
    Ma ne, stvarno, ovako više sebi škodimo nego pomažemo.
    Ako već ne možemo pisati pod šifrom, onda nek se ukine forum, a ne da profesori čitaju komentare o tome kako je njihov predmet ful lagan i da se može položit prek skriptice od par stranica, pa ona oni postrože kriterije do najviše moguće grancie i tako padnu ljudi koji učili :roll:

Ponavljam, ovo je samo moje mišljenje, ne morate me napadat ako se ne slažete, ali ako već sebi škodimo, onda bi bar morali malo razmilit o tome (ili o šiframa ili da se ukine)
    Mislim da je bila neka anketa u kojoj se većina izjasnila da ne želi šifre pa je uredništvo PKTa odlučilo da to poštuje.

Forumaš u usponu alisa's Avatar

pa to je nebitno, ja sam mislila da PJ ionako radi samo po svom

a i anonimna anketa mi je nekako bzvz kad se radi o takvim stvarima jer moze doci milijun ljudi koji su registrirani samo zato da bi skidali dokumente, a na forumu niti pisu niti citaju pa bi im ta malo duza procedura bila gnjavaza i onda odluce glasovati, naravno protiv promjena. demokracija nije nuzno najbolji nacin rjesavanja odredjenih pitanja, cesto ljudi ne znaju sta je najbolje za njih.

nema smisla da profesori svaki dan citaju kako im je predmet lagan, kako se nesto moze proci ako dodjes u majici s dekolteom ili tome slicno. forum i skriptarnicu treba zakljucati i to je to.

Veteran foruma smart girl's Avatar

Quote Originally Posted by alisa View Post
    kako se nesto moze proci ako dodjes u majici s dekolteom ili tome slicno.
    Prvi put čujem za to . Pa zar toga na našem ozbiljnom faxu ima

Veteran foruma keeva's Avatar

Quote Originally Posted by TILA View Post
    Postoji alternativa-da se uči iz knjige.Iako znam da ima predmeta,pogtovo na 4. godini gdje je to nemoguće.
    pa ni to ti baš nije rješenje, čak ni za političku, jer ti onda profesori ispituju i neke stvari koje su rekli samo na predavanjima/seminaru kojih definitivno nema ni u knjizi. kad pogledaš, ispada da moraš znati samo stvari koje su potpuno nebitne i spomenute u fusnotinoj fusnoti

al nekako mislim da niš od ikakvog zaključavanja, iako je demokracija što se one ankete tiče skroz gej.
    Anyone's daughter

haha pa evo da budem dosljedna necu javno pisati
    ali dobijes na pm :lol:

Previše diskusije oko gluposti.
    Ukoliko su profesori/asistenti jednostavno iskompleksirani, možemo maknuti sve skripte/pitanja/prijedloge/komentare, ali ništa se promijeniti neće. Realno, takve osobe će i dalje maltretirati studente. Nažalost, za razliku od drugih fakulteta na kojima postoji par osoba koje se uklapaju u taj profil, na PFZGu ih ima puno više od par i to je nešto sa cime se treba pomiriti te jednostavno nastaviti učiti i žaliti se zbog njih na kavama.
    A ukoliko postoji neka prešutna kvota koju je fakultet postavio s obzirom na prolaznost studenata (zbog prevelikog broja pravnika, samoelitizacije itd.), onda također možemo micati sve gore navedeno, no težina ispita se neće smanjiti.
    I tako nam preostaju samo tugaljke i uzdanje u sreću i znanje!
    Ponajprije sreću.

Forumaš prvog reda Darkbuster's Avatar

Quote Originally Posted by TILA View Post
    Ne govorimo samo o skriptama, nego o pitanjima koja su specificna za odredene profesore i sl. Sto netko pita,sto ne pita itd.

Kalin, ima tu istine,ali recimo postoje iz nekih predmeta neke skripte/pitanja koja kolaju medu studentima i nema ih na internetu i s njima recimo za sada nije bilo problema. Oni ce nas i dalje nastojati maltretirati ako im je to po volji no ipak nisu svemoguci u tome. A sto se tice kvote,ipak te oni nikada ne mogu rusiti ako bas znas. Vise je tu stvar onih situacija kad si na rubu prolaza i pada pa o njihovoj volji ovisi hoce li ti pomoci ili odmoci.
    Last edited by Darkbuster; 19-06-2010 at 12:49.

Quote Originally Posted by Darkbuster View Post
    Kalin, ima tu istine,ali recimo postoje iz nekih predmeta neke skripte/pitanja koja kolaju medu studentima i nema ih na internetu i s njima recimo za sada nije bilo problema.
    Pa jasno, uvijek su postojale skripte koje nisu došle u ruke širim masama niti profesorima/asistentima, ali ne znam kakve veze to ima sa mojim postom.

A sto se tice kvote,ipak te oni nikada ne mogu rusiti ako bas znas. Vise je tu stvar onih situacija kad si na rubu prolaza i pada pa o njihovoj volji ovisi hoce li ti pomoci ili odmoci.
    Vjeruj mi, mogu te rušiti i kada znaš.
    No, nevažno. Bit mojeg posta jest da se na profesore i asistente ne može djelovati nego se treba prihvatiti situacija ovakva kakva je. Smatram da ništa ne treba na portalu mijenjati jer je portal više nego koristan studentima te je kao takav poželjan. Jedino bih predložio da moderatori malo više vode računa o tome kako se i što se piše o samim katedrama tako da određeni pojedinci nebi imali poticaj maltretirati studente jer je netko na forumu napisao da su ružni ili štogod tomu slično (slikovito, dakako).

Hocu reci da ako skripte na pravokutniku budu slabije dostupne da su i manje sanse da ce profesori saznati za njih i na temelju toga prilagoditi pismene i usmene ispite. Mozda ne za postojece skripte,ali za buduce..

Ali oni jesu ruzni!!
    Ja mislim da bi trebala biti potrebna registracija i neki minimum od 20 postova za pristup pitanjima,nekim informacijama i skriptama, jer nijednom profesoru (dobro,uz koji izuzetak) se nece dati zajebavati sa postanjem na studentskom forumu da bi doznali insajderske studentske price i materijale.

Forumaš prvog reda TILA's Avatar

Ne govorimo samo o skriptama, nego o pitanjima koja su specificna za odredene profesore i sl. Sto netko pita,sto ne pita itd.
    Što se tiče pitanja ona su korisna u smislu da kad već gledaš određena pitanja da na njih budeš sprema nsigurno ali opet moraš sve znati.A sa pravokutnikom ili bez njega uvijek će biti profesora koji će ti postavit pitanje za koje zna da nitko ne zna odgovor.

The faith rarely calls up on us in the moment of our choosing

Naravno da neces uciti samo po tim pitanjima,nisam to ni rekao. Ali se vidjelo na zadnjih par rokova da se vise ne mozes ni orijentirati po njima.
    I naravno oni koji ce te zbilja htjeti srusiti to ce i ucinit, ali po meni su najcesci oni granicni slucajevi i tu pomaze da ti nesto znas o tom profesoru i njegovom nacinu ispitivanja na temelju kolektivnog iskustva bez da on zna da ti to znas.
    Last edited by Darkbuster; 19-06-2010 at 14:16.

Quote Originally Posted by Kalin
    Smatram da ništa ne treba na portalu mijenjati jer je portal
    više nego koristan studentima
    te je kao takav poželjan.
    portal bi ostao jednak, a samim time i jednako koristan, i da se promijeni nacin registracije.
    to nije nesto sto ce utjecati na sadrzaj postova studenata.

Prvoborac foruma tapir_u_magli's Avatar

Eto, mali input od uprave , tek toliko jer se volim praviti važan...

Promjena će biti. To je sasvim izvjesno, i to prije kraja akademske godine.

?? Must's Avatar

trebalo biti kao što je sad na pcekspertu, da tržnicu (ovdje konkretno neke dodatne sadržaje), vide samo korisnici koji imaju određeni broj postova i registrirani su minimalno xy dana
    There is something to be learned from a rainstorm. When meeting with a sudden shower, you try not to get wet and run quickly along the road. But doing such things as passing under the eaves of houses, you still get wet. When you are resolved from the beginning, you will not be perplexed, though you still get the same soaking. This understanding extends to everything.

Mlada nada foruma Zanimljivo ime's Avatar

Quote Originally Posted by tapir_u_magli View Post
    Eto, mali input od uprave , tek toliko jer se volim praviti važan...

Promjena će biti. To je sasvim izvjesno, i to prije kraja akademske godine.

Hocemo detalje

Veteran foruma dorro's Avatar

je. ovako nekako: prvo uprava treba ovlastiti tijelo koje će napraviti stručni elaborat o ovim kompleksnim pitanjima. pa izvršni odbor. pa povjerenstvo za žalbe.

viš' da čovjek zahebava

Forumaš u usponu

o-ho, upravno u praksi

ja uopće ne kužim kak vi to mislite šifrirati forum, ne kužim se u te stvari, ali ne znam kak može itko znati da li se ulogira prof.ili student

kaj se tiče teme, svi mlađi od 40 su na forumu, sto posto. mislim, pa jeste vi primjetili da u zadnje vrijeme npr. iz trgovačkog, društava, rsp-a, upravnog, pomorskog (sad samo 4.) nema neke knjižurine koja bi obuvaćala cjelokupno gradivo (ok, možda pomorsko, al knjigu je napisao splićanin, i trebaju se znat 3,4 članka dodatno). zašto? zato jer svi vise na PRavokutniku, a ovo prilagođavanje propisima EU im dođe kao savršena izlika

ovi koji naprave 'zločeste' testove jer su pitanja na PKT su 1. iskompleksirani, 2.glupi, jer netko si isto tako može voditi osobnu arhivu ispita unatrag 2,3,4 godine, pa opet dođe na isto. Normalno da ima onih koji ako izlaze na blef, će učiti samo po tim pitanjima, to je njihovo .'legalno i legitimno pravo' , na vl.odgovornost

uglavnom se slažem s Kalinom, osim u ovom da se može rušiti i kad se zna, nisam nikad vidjela tako nešto niti čula za tako nešto. kriteriji su visoki i to je sve.

alisa, daj i meni pošalji na PM ovo o dekoltirannim katedrama

Kada kolegu, nakon 2 i pol godine učenja, 100% riješenog ispita i 4/5 točno odgovorenih pitanja na usmenom "komisija" sruši, onda slobodno mogu reči da te mogu rušiti i kada znaš.

Forumaš u usponu

Quote Originally Posted by Kalin View Post
    Kada kolegu, nakon 2 i pol godine učenja, 100% riješenog ispita i 4/5 točno odgovorenih pitanja na usmenom "komisija" sruši, onda slobodno mogu reči da te mogu rušiti i kada znaš.
    pa dobro, to je zločesta komisija koja ga je srušila na osnovi: ''4/5 točno odgovorenih''
    opet ga je opravdano srušila (s njihovog suda, koji sami postavljaju), da je sve znao na usmenom, i 5/5 imao, opet bi mu nešto našli, pa bi bilo 9/10 odgovorenih.
    poanta mog pasusa je bila dda ako te netko hoće srušit će te srušit i točka

Jasno, samo sam htio primjetiti da te doista mogu srušiti i kada znaš za prolaz.
    Dakako, ukoliko oni sami to žele.

Mlada nada foruma

Da, skuzili su ljudi za neke da su poceli na zadnjim rokovima i postavljati pitanja koja se uopce ne nalaze medu "njihovima" na prvim stranicama i sl. a izbjegavati uobicajna..
    Stvarno, ali stvarno bi volio da se pojavi jedan profesor i objasni zašto to rade. Koji je smisao pitati "Koja je pravopisna greška u fusnoti pod brojem 165 na stranici 458?"
    Pa i kad radim sam po knjizi radim bilješke koje na kraju ionako neodoljivo podsjećaju na skriptu.
    Po tome poanta ovog faksa nije postati izvrsno obrazovani pravni stručnjak nego završiti u ustanovi za mentalno nestabilne...
    =Sig=

Forumaš prvog reda Moderator sickboy's Avatar

Niste nikada culi da zrtve postaju zlostavljaci?

UV fought the law, and UV won...

+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks